Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-31, 16:55   #4471
karolinka86
Zakorzenienie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Dziewczyny czy biustonosz bardotka i strapless to to samo? Jeśli nie to czym się różnią?

karolinka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-31, 19:20   #4472
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolinka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy biustonosz bardotka i strapless to to samo? Jeśli nie to czym się różnią?
Niekoniecznie. Ogólnie strapless to biustonosz bez ramiączek, może mieć dopinane ramiączka, ale w większości przypadków nie ma w nim takiej opcji. Bardotka ma odpinane ramiączka, może być noszona z nimi i bez. Z kroju mogą być podobne, chociaż w niektórych firmach bardotki to half cupy.
Elessar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-01, 12:33   #4473
Wampierz
Zakorzenienie

Bardotka to mało precyzyjne określenie, bo różne osoby i firmy nazywają tak różne typy biustonoszy, ogólnie co im się kojarzy z Bardot I tak są to: bezramiączkowce, mocno wycięte half cupy, albo wręcz shelf bra (odsłaniające sutki). Czyli raczej różne fasony...
Stary 2013-06-03, 11:37   #4474
Dżasta87
Raczkowanie

A jeżeli biustonosz/fiszbiny wbijają się w mostek to znaczy, ze co w nim źle ?
Stary 2013-06-03, 12:15   #4475
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dżasta87 Pokaż wiadomość
Może nie być to Twój krój. Fiszbiny mogą być za wysokie/za niskie dla Ciebie. Możesz mieć wypukły mostek. Fiszbiny mogą być za twarde. Albo model biustonosza ma złą konstrukcję. Albo obwód jest za ciasny.
Stary 2013-06-03, 12:57   #4476
Natt1992
Zakorzenienie

Dziewczyny, zgłupiałam od tych kalkulatorów. Użyłam czterech różnych i oto co mi wyszło: 65B, 65E, 60D, 60DD.

To E to już w ogóle z kosmosu wzięte. Mam pod biustem 65, w 80, na co byście postawiły?
Stary 2013-06-03, 13:13   #4477
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natt1992 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zgłupiałam od tych kalkulatorów. Użyłam czterech różnych i oto co mi wyszło: 65B, 65E, 60D, 60DD.

To E to już w ogóle z kosmosu wzięte. Mam pod biustem 65, w 80, na co byście postawiły?
Jeśli 65 wyszło Ci z mierzenia się ciasno pod biustem a 80 będąc w miękkim biustonoszu to zaczęłabym od 65B/C. 60DD to polskie 60E (wcale nie jest to duży biust). 28DD/60E też mógłby być dobry. A przynajmniej jako start, bo rozmiar to jedno, krój to drugie a tego kalkulator Ci nie powie.
Stary 2013-06-03, 13:37   #4478
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cześć I ja bardzo proszę o pomoc i radę.
Jakiś czas temu postanowiłam w końcu kupić porządny biustonosz. Zdecydowałam się na Effuniaka. Zgodnie z kalkulatorem zamówiłam rozmiar 70E, niestety nie trafiłam - obwód był zdecydowanie za ciasny, stanik wpijał mi się w ciało w każdym miejscu, zostawiając czerwone pręgi
Kupiłam przedłużkę i jest ok. Stąd wniosek, że muszę mieć obwód 75.
I teraz pytanie do Was, czy on teraz dobrze leży? Czy miski są ok? Trudno mi to samej ocenić, a nie wiem, czy następnym razem wziąć tę samą wielkość miski i większy obwód, czyli 75DD, czy może w ogóle powinnać pójść rozmiar w górę (75E) Jak to Waszym zdaniem wygląda?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4918.jpg (42,3 KB, 88 załadowań)
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 14:01   #4479
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu postanowiłam w końcu kupić porządny biustonosz. Zdecydowałam się na Effuniaka. Zgodnie z kalkulatorem zamówiłam rozmiar 70E, niestety nie trafiłam - obwód był zdecydowanie za ciasny, stanik wpijał mi się w ciało w każdym miejscu, zostawiając czerwone pręgi
I teraz pytanie do Was, czy on teraz dobrze leży? Czy miski są ok? Trudno mi to samej ocenić, a nie wiem, czy następnym razem wziąć tę samą wielkość miski i większy obwód, czyli 75DD, czy może w ogóle powinnać pójść rozmiar w górę (75E) Jak to Waszym zdaniem wygląda?
Spróbowałabym z 75DD. Ile masz pod biustem? Bo z Effuniakami lepiej nie zaniżać za bardzo. Lewą pierś masz większą? Bo tak wygląda na zdjęciu.
Stary 2013-06-03, 17:27   #4480
karolinka86
Zakorzenienie

Dzięki za wyjaśnienia nt straplessa
A czy jest on w stanie utrzymać dość duży biust? Noszę wg polskiego rozmiaru 70F...
Gdy od zwykłego stanika odpinam ramiączka wcale ładnie to nie wygląda biust jakby opada mimo, że obwód jest dobry

Stary 2013-06-03, 17:32   #4481
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Mi fiszbina wbija się w mostek w staniku, w którym mam dobry odwód, ale za duże miski i który jest miękki
Uwielbiam go mimo wszystko - jak mam okres jest idealny i to jedyny stanik, w którym mogę godzinami skakać i żadnych buł nie ma

Elessar, czy w Effuniach piersi muszą być ze sobą sklejone? W Panache biust jest mocno uniesiony i właśnie bardziej rozstawiony co mi się bardzo podoba - taki efekt idealnie okrągłych piersi . W Effuniakach dobrze dobranych biust się tak nie układa?
Chciałabym kiedyś wypróbować E. bo to bardzo chwalone staniki, ale jeżeli nie dają takiego efektu jak Panache to chyba zrezygnuję..

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-06-03 o 17:34
versatille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 17:37   #4482
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Mi fiszbina wbija się w mostek w staniku, w którym mam dobry odwód, ale za duże miski i który jest miękki
Uwielbiam go mimo wszystko - jak mam okres jest idealny i to jedyny stanik, w którym mogę godzinami skakać i żadnych buł nie ma
Ja mam okropnie wystające żebra i mostek i fiszbiny zawsze czuję czasem wręcz lekko się podnoszą, bo żebra to moje drugie cycki

Żeby nie było, obwód mam idealny, zwykle nosiłam 75, teraz 70 (mam 80 pod biustem).

Edytowane przez 201607040946
Czas edycji: 2013-06-03 o 17:39
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 18:52   #4483
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
A czy jest on w stanie utrzymać dość duży biust? Noszę wg polskiego rozmiaru 70F...
Gdy od zwykłego stanika odpinam ramiączka wcale ładnie to nie wygląda biust jakby opada mimo, że obwód jest dobry
Jeśli dobierzesz taki, który będzie pasował na Twój biust to spokojnie utrzyma. Polskie 70F to popularny rozmiar i wcale nie taki duży biust

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

Elessar, czy w Effuniach piersi muszą być ze sobą sklejone? W Panache biust jest mocno uniesiony i właśnie bardziej rozstawiony co mi się bardzo podoba - taki efekt idealnie okrągłych piersi . W Effuniakach dobrze dobranych biust się tak nie układa?
Chciałabym kiedyś wypróbować E. bo to bardzo chwalone staniki, ale jeżeli nie dają takiego efektu jak Panache to chyba zrezygnuję..
Effuniaki zbierają biust do środka bardziej niż Panache. Musiałabyś przymierzyć inne kroje. Miałam kiedyś Siennę i wcale nie miałam takiego efektu jak piszesz, biust bardziej zebrany i zaokrąglony mam właśnie w Effuniakach. Weź pod uwagę, że Twój biust może się nie polubić z Effuniakami, rozmiar może być dobry, ale nie ten efekt, który chcesz. Nie zawsze to co jest chwalone przez jednych jest dobre dla innych. Trzeba próbować, może się uda dogadać Jakiego kroju masz tego Effuniaka?
Stary 2013-06-03, 19:33   #4484
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Effuniaki zbierają biust do środka bardziej niż Panache. Musiałabyś przymierzyć inne kroje. Miałam kiedyś Siennę i wcale nie miałam takiego efektu jak piszesz, biust bardziej zebrany i zaokrąglony mam właśnie w Effuniakach. Weź pod uwagę, że Twój biust może się nie polubić z Effuniakami, rozmiar może być dobry, ale nie ten efekt, który chcesz. Nie zawsze to co jest chwalone przez jednych jest dobre dla innych. Trzeba próbować, może się uda dogadać Jakiego kroju masz tego Effuniaka?
Tzn, nie mam jeszcze żadnego Effuniaka, bo mimo że baaardzo mi się podobają - nie podoba mi się jak leżą na modelkach (i innych osobach na balkonetce).
Tutaj przykłady: http://www.ewa-michalak.pl/data/gfx/.../1/0/401_4.jpg, http://www.ewa-michalak.pl/data/gfx/.../1/5/351_2.jpg, http://www.ewa-michalak.pl/data/gfx/.../3/0/403_5.jpg, http://www.ewa-michalak.pl/data/gfx/.../5/6/165_7.jpg fotki ze strony Ewy Michalak. Staniki piękne, ale czy one są dobrze dobrane? Mam nawet wrażenie, że biust jest nie całkowicie podtrzymany. Piersi są lekko sklejone, a o zaokrągleniu na górze nie ma mowy. I podobnie leżą inne staniki na innych modelkach

Na mnie najlepiej (ze staników, które mam) leży Juna od Cleo (zdjęcia mam na balkonetce).

Czy tak: http://img12.allegroimg.pl/photos/40.../52/3094035211 leży któryś Effuniak?
(Bo Juna właśnie tak mniej więcej na mnie wygląda).

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-06-03 o 19:58
versatille jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 21:20   #4485
antunka
Zakorzenienie

Dziewczyny podpowiedzcie mi bo już zgupiałam. Kupiłam biustonosz w rozmiarze, który zawsze był dobry czyli 65G. Kupiłam go przez internet i okazało się, że obwód jest zbyt ciasny. Chcę wymienić na 70 ale nie wiem jaką miskę wziąć. Też G? Jak się zwiększa obwód to miska jest większa czy mniejsza???
antunka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-03, 22:01   #4486
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Porządny strapless powinien dawać ładny efekt, uniesiony. Sa specjalnie skonstruowane, żeby trzymać bez ramiączek, mogą być trochę bardziej obcisłe, ale nie powinny być za ciasne. Jeśli ktoś potrzebuje albo lubi na co dzień bardzo mocne uniesienie, to może wizualnie zauważyć przy części straplessów słabsze uniesienie. Chociaż niektóre modele, np wondebra ultimate strapless albo niektóre bezramiączkowce z usztywnianymi miskami dają całkiem mocne uniesienie.

Ja na polskie mam jakieś 75G czy jakoś tak i normalnie noszę straplessy bez żadnych strat w podtrzymaniu, wygodzie czy efekcie wizualnym. Trzeba tylko pamiętać, że bezramiączkowce też maja różne fasony, konstrukcje i trzeba wybrać odpowiedni dla siebie.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
Wygląda na dobry, ale przy asymetrii (chyba, że krzywo stanęłaś) to radzę dobierać rozmiar miski do większej piersi, a drugą można zostawić jak jest (najczęściej po ubraniem asymetrii i tak nie widać) albo dopchać wkładką.

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Na ogół, że fason nieodpowiedni - spróbuj mocniej wyciętych, jeśli biust na to pozwala.
Niektórzy mają tak ukształtowany mostek czy klatkę piersiową, że mostki stanika mają tendencję do wbijania.

Ja noszę prawie wyłącznie mocno wycięte plunge, a staniki z wyższym mostkiem od święta, bo niestety nawet w najwygodniejszych po jakimś czasie czuję, że fiszbiny na środku uciskają mi nieprzyjemnie na mostek... Mój mostek jest nieco zniekształcony po krzywicy, czego nie widać na oko ale jak naciskam to czuję pod skórą nierówną kość. W ogóle podejrzewam, że kształt mojej klatki piersiowej - dość szeroka, lekko odstające żebra to właśnie pożegnalny prezent od krzywicy. Nie narzekam, bo można od tej choroby mieć poważniejsze powikłania niż takie pierdoły. Ale sporo osób przechodzi nawet lekką i szybko zaleczoną (jak ja) krzywicę we wczesnym dzieciństwie i potem może mieć to znaczenie przy dopasowywaniu stanika. Wątpię, żeby ktoś projektował staniki z myślą o nietypowych żebrach.

Również niektóre szczupłe lub bardzo wysportowane osoby narzekają, że obwód we właściwym rozmiarze czują na żebrach ze względu na brak podściółki, ale to jest raczej kwestia indywidualna, bo z tego co widzę w necie nie ma reguły - są pulchniejsze panie, które wolą nosić nieco luźniejsze staniki i szczupłe, które wolą bardzo ścisłe. Może być właśnie tak, że brak podściółki na mostku sprawia, że nacisk fiszbin jest zbyt wyczuwalny.Po prostu trzeba dobrać taki, który będzie wygodny przez cały dzień.
Stary 2013-06-04, 09:21   #4487
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antunka Pokaż wiadomość
Dziewczyny podpowiedzcie mi bo już zgupiałam. Kupiłam biustonosz w rozmiarze, który zawsze był dobry czyli 65G. Kupiłam go przez internet i okazało się, że obwód jest zbyt ciasny. Chcę wymienić na 70 ale nie wiem jaką miskę wziąć. Też G? Jak się zwiększa obwód to miska jest większa czy mniejsza???
Mniejszą o jedną.
Stary 2013-06-04, 11:23   #4488
201607040946
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość

Również niektóre szczupłe lub bardzo wysportowane osoby narzekają, że obwód we właściwym rozmiarze czują na żebrach ze względu na brak podściółki, ale to jest raczej kwestia indywidualna, bo z tego co widzę w necie nie ma reguły - są pulchniejsze panie, które wolą nosić nieco luźniejsze staniki i szczupłe, które wolą bardzo ścisłe. Może być właśnie tak, że brak podściółki na mostku sprawia, że nacisk fiszbin jest zbyt wyczuwalny.Po prostu trzeba dobrać taki, który będzie wygodny przez cały dzień.
Odkąd schudłam, wciąż czuję te fiszbiny
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:48   #4489
karolinka86
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli dobierzesz taki, który będzie pasował na Twój biust to spokojnie utrzyma. Polskie 70F to popularny rozmiar i wcale nie taki duży biust
Może więc jestem przewrażliwiona na punkcie jego rozmiaru
A że rozmiar popularny? hm...może w uświadomionych sklepach bo jak pójdę do zwykłego z bielizną( ale takiego gdzie mają staniki dobrych firm) to panie są wielce zdziwione o oc ja proszę

Cytat:
Porządny strapless powinien dawać ładny efekt, uniesiony. Sa specjalnie skonstruowane, żeby trzymać bez ramiączek, mogą być trochę bardziej obcisłe, ale nie powinny być za ciasne. Jeśli ktoś potrzebuje albo lubi na co dzień bardzo mocne uniesienie, to może wizualnie zauważyć przy części straplessów słabsze uniesienie. Chociaż niektóre modele, np wondebra ultimate strapless albo niektóre bezramiączkowce z usztywnianymi miskami dają całkiem mocne uniesienie.
Ok, myślałam że mam za ciężki biust żeby trzymał go strapless- ale skoro są różne kroje...może uda mi sie gdzieś trafić na odpowiedni

Stary 2013-06-04, 17:10   #4490
gosia1207
Rozeznanie

co sądzicie o biustonoszach Ava lingerie? nie wiem jaki rozmiar z Ewy Michalak będzie mi pasować, jak myślicie, czy jest opcja zamówienia 2-3 rozmiarów danego modelu do sklepu i bym sobie wybrała pasujący(sklep który ma w ofercie również biustonosze Ewy Michalak, ale nie w moim rozmiarze i chyba generalnie mało modeli tej firmy bo nie rzuciły mi się w oczy, a znam je ze stronki, jedynie sporo wieszaczków z E Michalak było, a ten pomysł zamówienia przyszedł mi do głowy już po wizycie w tym sklepie.
gosia1207 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 19:54   #4491
verda
Inkwizytor

Dziewczyny mam mały biust (pod biustem 67 ciasno na wydechu, piersi 83 luźno w pozycji stojącej, piersi 86 luźno w pozycji pochylonej), niestety zauważyłam że w sklepach internetowych z pierwszej strony jest raczej mały wybór staników dla mnie. Mam 3 Emuffiaki, ale to jedyne co udało mi się wybrać a nie oszukujmy się, tam wybór też nie jest oszołamiający. Rzućcie jakimś linkiem

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 00:21   #4492
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez verda Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam mały biust (pod biustem 67 ciasno na wydechu, piersi 83 luźno w pozycji stojącej, piersi 86 luźno w pozycji pochylonej), niestety zauważyłam że w sklepach internetowych z pierwszej strony jest raczej mały wybór staników dla mnie. Mam 3 Emuffiaki, ale to jedyne co udało mi się wybrać a nie oszukujmy się, tam wybór też nie jest oszołamiający. Rzućcie jakimś linkiem
Hm, Gossard robi staniki w małych rozmiarach. Jeszcze dziewczyny polecały jakąś markę, ale wyleciała mi z głowy nazwa. Wonderbra też robi, ale nie chyba nie wszystko mają dobre - ale przynajmniej ultimate strapless wymiata.
Stary 2013-06-05, 09:40   #4493
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Możesz spróbować OnlyHer czy Comeximu, są usztywniane pianką. Agio ma push upy. Wiesmann też mógłby być, w tych okolicach rozmiarowych mają push upy (nie testowałam jeszcze) i bardotki. Ktoś kiedyś wspominał o Esotiq, ale ja z nimi do czynienia nie miałam.
Stary 2013-06-05, 14:50   #4494
verda
Inkwizytor

Cytat:
Hm, Gossard robi staniki w małych rozmiarach. Jeszcze dziewczyny polecały jakąś markę, ale wyleciała mi z głowy nazwa. Wonderbra też robi, ale nie chyba nie wszystko mają dobre - ale przynajmniej ultimate strapless wymiata.
Poszukam dzięki

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Możesz spróbować OnlyHer czy Comeximu, są usztywniane pianką. Agio ma push upy. Wiesmann też mógłby być, w tych okolicach rozmiarowych mają push upy (nie testowałam jeszcze) i bardotki. Ktoś kiedyś wspominał o Esotiq, ale ja z nimi do czynienia nie miałam.
Nie polecam numeracja niedopasowana i rozciągają się straszliwie...
[COLOR="rgb(255, 140, 0)"]Przejrzę to. Mi nie zależy jakoś szczególnie na push upie, widzę po moich emuffiakach że stanik wcale nie musi być wypchany żeby piersi dobrze sie prezentowały[/COLOR]

wymianka książkowa
verda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 15:49   #4495
myszakotka
Rozeznanie

Cytat:

Spróbuj cleo panache. Ja mam wymiary 63/75 i właśnie najlepiej leżą na mnie cleo, te lekko usztywniane.
myszakotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 19:21   #4496
Wampierz
Zakorzenienie

Aha, a jak się łapiesz na miseczkę D (a tak wychodzi z tabelki) to Curvy Kate robi teraz staniki od angielskiego D.
Stary 2013-06-06, 10:04   #4497
Martva
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia1207 Pokaż wiadomość
co sądzicie o biustonoszach Ava lingerie?
Mam dwa. Jestem totalnie zachwycona semi-softem, za to push-up ma mniejsze miseczki (musiałam wziąć jedną więcej niż w semisofcie) przeraźliwie luźny obwód (w spoczynku jest nawet krótszy, ale niższy, więc mniej stabilny i bardziej się rozciąga, następny wezmę w 65H a nie 70G). Za to oba wygodne (zaskakujące, ale push-up też, mimo tego podjeżdżającego obwodu; biegać w nim nie próbuję).
Jak patrzę na facebookową zajawkę nowej kolekcji (jesień/zima) to mam ochotę na jeszcze przynajmniej dwa

Jeśli chodzi o straplessy w kosmicznym polskim 70F, to da się Jednego zrobiłam za pomocą nożyczek, ciachając ramiączka w jednej La Senzie o odpowiedniej konstrukcji. To było ładnych parę lat temu, ale mam ten stanik do dziś i noszę. Drugiego, też z La Senzy, upolowałam na Allegro, zmierzyłam, zniesmaczyłam się poziomem zabudowania, wzięłam nożyczki i ciachnęłam górę Fakt że mój biust nie jest ciężki i od takiego stanika wymagam głównie trzymania się na miejscu i nie psucia kształtu

W kontri widziałam jakieś bezramiączkowce z Avy w tych okolicach rozmiarowych, nie próbowałam ale jeśli będziesz miała okazję przymierzyć, to spróbuj
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 19:12   #4498
migotka2106_90
Raczkowanie

I ja proszę o pomoc/ radę!

Kiedyś maltretowałam się biustonoszami 75B... oczywiście stanik kręcił się w każdą stronę, nie trzymając biustu na swoim miejscu. W końcu 'posłuchałam' kalkulatora rozmiarów, wyszło mi, że powinnam nosić rozmiar 65D... Dziś założyłam biustonosz w tym rozmiarze... jakby mały, biust trochę 'wychodzi'. Obejrzałam filmik ze strony http://mybra.pl/Bra-Fitting-Poradnik...FYJV3godtU0AtQ jak się mierzyć i ot... mierzyłam się w biuście ciasno i 'bez zwisu' (lekkiego pochylenia do przodu) ;P... teraz nie ściskałam, mam wymiary 70/85... noszę biustonosze w rozmiarze 70D, w kalkulatorze pokazuje mi po prawidłowym zmierzeniu 65DD... Czy jest ok? zdjecia poniżej.

P.S. zauważyłąm, że chyba faktycznie powinnam kupować staniki mające 65 pod biustem, dopiero na zdjęciu ;P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20130606.jpg (27,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20130606_1.jpg (19,6 KB, 39 załadowań)

migotka2106_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 19:18   #4499
myszakotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez migotka2106_90 Pokaż wiadomość
I ja proszę o pomoc/ radę!

Kiedyś maltretowałam się biustonoszami 75B... oczywiście stanik kręcił się w każdą stronę, nie trzymając biustu na swoim miejscu. W końcu 'posłuchałam' kalkulatora rozmiarów, wyszło mi, że powinnam nosić rozmiar 65D... Dziś założyłam biustonosz w tym rozmiarze... jakby mały, biust trochę 'wychodzi'. Obejrzałam filmik ze strony http://mybra.pl/Bra-Fitting-Poradnik...FYJV3godtU0AtQ jak się mierzyć i ot... mierzyłam się w biuście ciasno i 'bez zwisu' (lekkiego pochylenia do przodu) ;P... teraz nie ściskałam, mam wymiary 70/85... noszę biustonosze w rozmiarze 70D, w kalkulatorze pokazuje mi po prawidłowym zmierzeniu 65DD... Czy jest ok? zdjecia poniżej.

P.S. zauważyłąm, że chyba faktycznie powinnam kupować staniki mające 65 pod biustem, dopiero na zdjęciu ;P
Jak dla mnie chyba trochę za luźny. Tył biustonosza podnosi się na plecach. Masz zapięty na najciaśniejszą haftkę? Miski wyglądają rozmiarowo ok.
myszakotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 19:35   #4500
migotka2106_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myszakotka Pokaż wiadomość
Jak dla mnie chyba trochę za luźny. Tył biustonosza podnosi się na plecach. Masz zapięty na najciaśniejszą haftkę? Miski wyglądają rozmiarowo ok.
mam zapięty na najluźniejszą haftkę. miski wyglądają ok może dlatego, że obwód POD za luźny. właśnie do tego doszłam i nie raz sobie poprawiam tył biustonosza ściągając go w dół....

migotka2106_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości