Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 21:39   #3091
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Właśnie też mi się wydaje, że dziecko musi samo dorosnąć, ale kiedy to następuje

bajka a Blanka ma 2,5? Dobrze pamiętam? Bo w dzień pieluchy już nie nosi, nie? Ja patrzę, jak Edi w dzień czasem nie ogarnia i wydaje mi się, że na nocne ściąganie za wcześnie, aczkolwiek dosyć często ma rano suchą pieluchę i jak 2 razy spał bez (z zapomnienia, nie celowo ) to zsikał się dopiero koło 6 rano i tylko mówi do mnie: "mama, mokre, sikali"...

Wiem, że to straszne, co powiem, ale w sumie to nie miałabym nic przeciwko, jakbym musiała być na diecie. Tak sama nie umiem się pilnować, bo mam takie myśli, że potem nie wiadomo ile nie będę mogła normalnie jeść, potem dieta żeby schudnąć i jem póki mogę, a tyję jak szalona!
na poczatku sierpnia konczy 3 lata. w dzien pieluchy niet, na drzemke tez nie, tylko na noc. ona sika w nocy no ale spi najpozniej o 20 do 7 wiec nie wiem kiedy dorosnie do odstawienia nocnej pieluchy, a miala juz momenty ze budzila sie z sucha. jakos mi sie jeszcze nie spieszy do tego, gdzies czytalam ze chyba dopiero po 3 roku zycia dzieci maja kontrole nad nocnym sikiem? mozliwe ze sciemniam, bo nie pamietam gdzie to czytalam
w dzien od momentu odstawienia pieluch ani razu mi sie nie zsikala, tzn raz, jak jechalam do rodzicow 120 km i zapomnialam jej na droge pampa ubrac to pindzia nawet nie powiedziala ze chce siku, ani ze sie zdoila dopiero jak ja moja matka z fotelika wyciagala pyta mnie co ona taka mokra

co do diety to mialam podobnie, jak nie ma musu to dlugo nie wytrzymuje, a teraz zdrowie Amelki najwazniejsze wiec i jakos latwiej to przychodzi, pierwszy tydzien byl najgorszy pozniej juz z gorki napewno po coazy tez bede na tej diecie, bo najlepsza na odchudzanie
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:42   #3092
Larysa88
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
zrobiliśmy dziś wyprawę po wózek, bo fajna oferta była. zerwałam się z pracy, tż też i pojechaliśmy do Płocka - jakieś 110 km w jedną stronę, z czego 60 km autostradą. jechalismy 2,5h w jedną stronę! trafiliśmy na taką burzę z gradobiciem, że musieliśmy uciekać na stację żeby się pod jakimś dachem schować, grad jak 5 zł normalnie by nam blache powgniatał jak już tylko lało, to ruszyliśmy dalej a tu połamane drzewa, pozrywane przewody - wszystko na drodze. i jeszcze tż nie mógł złapać sygnału gps, więc ostatnie 20 km jechaliśmy ponad godzinę
na szczęście kobitka z komisu w którym kupowaliśmy wózek była baaardzo wyrozumiała - nie dość że na nas poczekała (bo nie zdążyśliśmy na 17, a do 17 pracują) to jeszcze nas przez miasto przez tel poprowadziła chcieliśmy jej kupić jakieś merci czy coś, ale to trochę na zadupiu było i żadnego sensownego sklepu nie było... a szkoda, bo taaaka sympatyczna babeczka
z powrotem było trochę lepiej, bo tylko lało więc 1,5 h i byliśmy w domu...
no i mamy już wózek tutek grander czarny-wrzos, śliczny jest i w bardzo dobrym stanie więc tyle dobrego, że nie wróciliśmy z pustymi rękami

ale padnięta jestem, idę spać....
no coraz więcej mamuś już ma wózek super, fajnie
tyle, że mnie stresujecie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A to moj bebzonik w 27 tc. Przez ten pepek wyglada, jakbym miala nos na brzuchu
I chyba sie ciemna kreska pojawia...
TZ dzis zamowil aparat, wiec licze na ladniejsze zdjecia...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
rośnie, rośnie
Stary 2013-06-03, 21:43   #3093
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
boli z prawej strony przy pachwinie więc łudzę się, że to rozciąganie
Jak z prawej to raczej nic takiego, bóle po bokach podobno raczej nic złego nie oznaczają, chociaż też potrafią być dokuczliwe

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
No i dooopa
Wyniki jeszcze gorsze niż były. Teraz mam 143 po obciążeniu, no nic w czwartek wybieram się do szpitala na konsultację
Mam też podwyższone:
krwinki białe 14,79 norma 3,50-10,00
Hematokryt 34,7% norma 35,0-47,0
Płytki krwi 411 norma 125-400
PCT 0,41% norma 0,17-0,35
Liczba Neurocytów 8,55 norma 1,80-7,70
Liczba Monocytów 1,36 norma <0,80
No to, jak mówi Bajka, pewnie będziesz musiałą być na diecie. Pociesz się, że przynajmniej nie przytyjesz (wiem, marne pocieszenie). A podwyższone leukocyty z reguły świadczą io infekcji
Cytat:

Ale ty jesteś szczuplutka Brzuszek bardzo zgrabny. Mi też sie zaczyna robić kreska, wczoraj zauważyłam, a jestem w 24 tc

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:49   #3094
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
na poczatku sierpnia konczy 3 lata. w dzien pieluchy niet, na drzemke tez nie, tylko na noc. ona sika w nocy no ale spi najpozniej o 20 do 7 wiec nie wiem kiedy dorosnie do odstawienia nocnej pieluchy, a miala juz momenty ze budzila sie z sucha. jakos mi sie jeszcze nie spieszy do tego, gdzies czytalam ze chyba dopiero po 3 roku zycia dzieci maja kontrole nad nocnym sikiem? mozliwe ze sciemniam, bo nie pamietam gdzie to czytalam
w dzien od momentu odstawienia pieluch ani razu mi sie nie zsikala, tzn raz, jak jechalam do rodzicow 120 km i zapomnialam jej na droge pampa ubrac to pindzia nawet nie powiedziala ze chce siku, ani ze sie zdoila dopiero jak ja moja matka z fotelika wyciagala pyta mnie co ona taka mokra

co do diety to mialam podobnie, jak nie ma musu to dlugo nie wytrzymuje, a teraz zdrowie Amelki najwazniejsze wiec i jakos latwiej to przychodzi, pierwszy tydzien byl najgorszy pozniej juz z gorki napewno po coazy tez bede na tej diecie, bo najlepsza na odchudzanie
To chyba sobie też daruję próby na razie

My w dzień na drzemkę mamy pieluchę, bo jednak czasem zsika się jak śpi, a potrafi po 3 h

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:52   #3095
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba sobie też daruję próby na razie

My w dzień na drzemkę mamy pieluchę, bo jednak czasem zsika się jak śpi, a potrafi po 3 h
jak dla mnie jeszcze maja czas

a co do drzemki, to B. tez spala po 2-3 h ale teraz co raz krocej :/ tzn budzi sie po 1-1,5 i jak mnie nie ma w lozku to juz po spaniu :/ a jak spie z nia to i do 3,5 h potrafi kimnac pod tym wzgledem sie w ojca wdala, bo ja tam uwielbiam spac
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-03, 21:54   #3096
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
nooo lasencja! nic tylko podziwiać i zazrościć
Oj tam..wezcie mnie nie zawstydzajcie...

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Bardzo zgrabny brzusio ale mój chyba nadal mniejszy a też 27 tydzień Ten pępuszek wygląda uroczo, jak nosek kreseczka dopiero się robi choć już coś widać. Masz świetną figurę, pewnie po ciąży szybko wrócić do formy
No wlasnie chcialam Wam pokazac, jak mnie "wybrzuszylo". Niby w obwodzie 85 cm, a wyglada jakbym pilke połknęła...vo to bedzie za miesiac czy dwa

Stary 2013-06-03, 21:55   #3097
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
katarzyna, samba - ciesze sie, ze juz wyszlyscie do domu
Ja dzis upolowalam w komisie dzieciecym 8 szt ubranek za 23 zl. Fajny ten sklep-wszystko poprasowane, wisi na wieszaczkach ulozone rozmiarami i rodzajami.

Bylam u endo i bede brala euthyrox 25 - do kolekcji lekow.
Najpierw chciala mi dac 50, ale ze ten lek moze wywolywac kolatanie serca, a ja biore fenoterol, to dala mniej, zebym "ducha nie wyzionela" za 4 tyg kontrola. Reszta hormonow i tarczyca ok, wiec ten spadek ft4 to efekt ciazy i po ciazy powinno wrocic do normy.

Tak czytam Wasze wyniki glukozy, to u mnie faktycznie malo bylo - 67 po 2 h...

Ciekawostka - juz ktoras osoba z rzedu mowi, ze twarz mi zeszczuplala ... szkoda, ze nie tyłek albo uda
Bedzie dobrze.
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
No i dooopa
Wyniki jeszcze gorsze niż były. Teraz mam 143 po obciążeniu, no nic w czwartek wybieram się do szpitala na konsultację
Mam też podwyższone:
krwinki białe 14,79 norma 3,50-10,00
Hematokryt 34,7% norma 35,0-47,0
Płytki krwi 411 norma 125-400
PCT 0,41% norma 0,17-0,35
Liczba Neurocytów 8,55 norma 1,80-7,70
Liczba Monocytów 1,36 norma <0,80
Kurczę teraz dieta i będzie ok.
Cytat:

piękna jesteś

Cytat:
u nas 7 błehłehłe

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:55   #3098
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ehh

a! papalinka kupiłam zgrzewkę tej wody co polecałaś i mi smakuje mam nadzieję, że zgagę pokona
Pokona, tylko musisz tą wodę tak regularnie pić

A co do włosów, to ja mam dużo lepsze niż przed ciążą
Wiecie co, mam głupi dylemat, naprawdę glupi, ale jednak: w środę idę na ten pogrzeb, będzie tam full ludzi, któzy mnie nie widzieli nigdy, a jeszcze mamy iść na stypę, a ja gruba, nie mam się w co ubrać, bo już się w nic nie mieszczę i jeszcze przez to oko nie bardzo mogę sięmalować. I tak się zastanawiam, czy jakoś bardzo zaszkodzi, jak sobie jednak oczy pomaluję?

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-06-03, 21:56   #3099
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
no niestety, mowilam ze nie ma mowy o bledzie w przypadku drugiego pobrania :/ no nic, nie ma sie co zalamywac, dietka bedzie i bedzie dobrze moze i juz nic nie przytyjesz do konca

co do reszty wynikow, oddaj troche plytek bo ja mam tylko 150.

ja to numer teraz odwalilam, nie zmieszalam insuliny przed wstrzyknieciem i ciekawa jestem co teraz
nic nie będzie, serio

No ja-ika płytkami mogłabyś się faktycznie podzielić, też mam ich coraz mniej
dirtymagic85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:57   #3100
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
u nas 7 błehłehłe
A u mnie 6,5 p

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

Cytat:
Właśnie też mi się wydaje, że dziecko musi samo dorosnąć, ale kiedy to następuje

bajka a Blanka ma 2,5? Dobrze pamiętam? Bo w dzień pieluchy już nie nosi, nie? Ja patrzę, jak Edi w dzień czasem nie ogarnia i wydaje mi się, że na nocne ściąganie za wcześnie, aczkolwiek dosyć często ma rano suchą pieluchę i jak 2 razy spał bez (z zapomnienia, nie celowo ) to zsikał się dopiero koło 6 rano i tylko mówi do mnie: "mama, mokre, sikali"...

Wiem, że to straszne, co powiem, ale w sumie to nie miałabym nic przeciwko, jakbym musiała być na diecie. Tak sama nie umiem się pilnować, bo mam takie myśli, że potem nie wiadomo ile nie będę mogła normalnie jeść, potem dieta żeby schudnąć i jem póki mogę, a tyję jak szalona!
To na zdjeciach tego tycia nie widac.

Stary 2013-06-03, 21:57   #3101
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Pokona, tylko musisz tą wodę tak regularnie pić
no ja dużo piję

dobra toczę się spać, dobranoc

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 21:58   #3102
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Blanka jeszcze z pielucha spi, ale nocne wysadzanie jakos nie sadze by bylo dobrym rozwiazaniem, bo zmiejsza sie przez to pojemnosc pecherza i przyzwyczaja dziecko tak czy siak do nocnego sikania. wiec takie bledne kolo no ale to moje rozumowanie
Cytat:

Adi skończył 3 latka 6 maja i w nocy sika. Był okres że ściągałam suchą pieluchę ale teraz nawrót i po nocy jest mokra ale fakt jest taki że pije wodę przed snem i w trakcie płacz bo piciu chce. Póki co to zmniejszył ilości picia w nocy (dwa kubki wypijał) no ale dalej pije. Nie jestem go w stanie tego oduczyć. Czyli mówicie ż enie ma cudownego środka na odpieluchowanie:noniewiem :
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:59   #3103
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
zrobiliśmy dziś wyprawę po wózek, bo fajna oferta była. zerwałam się z pracy, tż też i pojechaliśmy do Płocka - jakieś 110 km w jedną stronę, z czego 60 km autostradą. jechalismy 2,5h w jedną stronę! trafiliśmy na taką burzę z gradobiciem, że musieliśmy uciekać na stację żeby się pod jakimś dachem schować, grad jak 5 zł normalnie by nam blache powgniatał jak już tylko lało, to ruszyliśmy dalej a tu połamane drzewa, pozrywane przewody - wszystko na drodze. i jeszcze tż nie mógł złapać sygnału gps, więc ostatnie 20 km jechaliśmy ponad godzinę
na szczęście kobitka z komisu w którym kupowaliśmy wózek była baaardzo wyrozumiała - nie dość że na nas poczekała (bo nie zdążyśliśmy na 17, a do 17 pracują) to jeszcze nas przez miasto przez tel poprowadziła chcieliśmy jej kupić jakieś merci czy coś, ale to trochę na zadupiu było i żadnego sensownego sklepu nie było... a szkoda, bo taaaka sympatyczna babeczka
z powrotem było trochę lepiej, bo tylko lało więc 1,5 h i byliśmy w domu...
no i mamy już wózek tutek grander czarny-wrzos, śliczny jest i w bardzo dobrym stanie więc tyle dobrego, że nie wróciliśmy z pustymi rękami

ale padnięta jestem, idę spać....
gratulacje za wózek!
Ostatnio wysyp zakupionych wózków na wątku

Cytat:
Jaki zgrabniutki

O a jaki aparat kupujecie?
Miałam Was właśnie ostatnio pytać o aparaty. Też zamierzamy z mężem kupić w końcu coś porządnego. Chciałabym dokumentować ciąże, ale co ważniejsze mojego maluszka po na rodzinach
Macie jakieś sprawdzone modele do polecenia?
Jesteśmy z Tżem amatorami, potrzebuję aparatu który "sam" (na ustawieniach automatycznych) zrobi mi dobre zdjęcia nie tylko w dzień, ale i w nocy i w ruchu?

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Ja też mam masakrę z włosami.

Ladan,Matal-jak to mówią, dziewczynki odbierają nam urodę
Mi może mój synek urody nie zabiera, ale też nie dodaje
Czytałam o zbawiennym wpływie ciąży na włosy i paznokcie, ale niestety nie zaobserwowałam tych zmian u siebie (na szczęście pogorszenia ich stanu też nie)

Zainspirowana Matal siedzę z olejkiem arganowym na włosach
Jestem ostatnio strasznie leniwa, kiedyś olejowałam 2-3 razy w tygodniu teraz raz... na miesiąc Myślałam że jak będę siedzieć w domu to będę miała większy zapał do takich zabiegów pielęgnacyjnych

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:00   #3104
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
nic nie będzie, serio

No ja-ika płytkami mogłabyś się faktycznie podzielić, też mam ich coraz mniej
serio? nie umre? przez te zmiany insulin juz sie zakrecilam najpierw humulin wiec do mieszania, z niego przeszlam na levemir a ten klarowny a teraz znowu polhumin i tez trzeba mieszac, a jak juz sobie dziabnelam to se mysle ale pipa ze mnie bo nie wybeltalam tyle ze jakos nie moge znalezc na necie co sie moze przez to stac tzn chodzi mi o dzialanie
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-03, 22:00   #3105
dirtymagic85
Zadomowienie

Dot.: Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:

Ale fajny brzuszek już masz Snow Hmm, no i pępek ci juz wyskoczył, ja coś mam nisko i w dalszym ciągu wklęsły, choć juz mniej, ciekawe kiedy mi wyskoczy Co do kreski to mam już dłuższy czas

A tżet właśnie dzis kupił nowy aparat, własnie lata po domu i pyka i testuje
Stary 2013-06-03, 22:01   #3106
ewacia85
Wtajemniczenie

mykam się przytulać Dobranoc
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:02   #3107
misia332
Zakorzenienie

A nie pisałam Wam kupiłam Kornelciowi w sobotę 6 pieluch tetrowych ( dwie czarne, dwie białe, dwie w czachy) i kupiłam mu jeszcze dwa śliniaki, czarne z pirackimi czaszkami. Mój mały zbój kochany.

W czwartek jadę z mamą na zakupy na targ, bo podobno można kupić fajne ciuszki za 2, 3 euro. A w sobotę do Barcelony i IKEA. Jak pooglądałam ceny pościeli w IKEI to jednak kupię tam i dokupię biały ochraniacz.

Stary 2013-06-03, 22:02   #3108
ladanseuse14
Zakorzenienie

kurde ten ból jest od pachwin i taki po bokach na dole więc może to faktycznie rozciąganie?
Stary 2013-06-03, 22:03   #3109
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Czyli mówicie ż enie ma cudownego środka na odpieluchowanie:noniewiem :
tetrowka

ale ja tam bym sie tego nie podjela
no przyjdzie pora na te nasze dzieciaki nie ma co popedzac, do 4 roku zycia napewno sie wyrobimy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-03, 22:03   #3110
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
serio? nie umre? przez te zmiany insulin juz sie zakrecilam najpierw humulin wiec do mieszania, z niego przeszlam na levemir a ten klarowny a teraz znowu polhumin i tez trzeba mieszac, a jak juz sobie dziabnelam to se mysle ale pipa ze mnie bo nie wybeltalam tyle ze jakos nie moge znalezc na necie co sie moze przez to stac tzn chodzi mi o dzialanie
Nic kochana się nie stanie, może trochę wolniej zadziałać. Nie martw sie, mi parę razy na praktykach też się zapomniało

Stary 2013-06-03, 22:05   #3111
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ehh

a! papalinka kupiłam zgrzewkę tej wody co polecałaś i mi smakuje mam nadzieję, że zgagę pokona
jaką, jaką??? bo ja szukam teraz wszystkiego co zgagę mi zmniejszy chociaż
Stary 2013-06-03, 22:07   #3112
misia332
Zakorzenienie

Dziewczyny jakie wkładki laktacyjne są dobre?

Stary 2013-06-03, 22:09   #3113
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Nic kochana się nie stanie, może trochę wolniej zadziałać. Nie martw sie, mi parę razy na praktykach też się zapomniało
eh no zobaczymy po rannym cukrze bo dzis strzelilam sobie 17j. zamiast 14, a cooo swieto bedzie i cukier moze ponizej 90

co do wlosow i paznokci... w pierwszej ciazy mialam super! po ciazy wypadaly garsciami ale to jeszcze niedoczynnosc sie przypaletala. a teraz? strasznie mi sie przetluszczaja, nie jest ich wiecej i w ogole wygladamjak kupa ale za to skora na twarzy mi wyladniala, jest gladka jak pupcia niemowlaczka, zadnego syfa ani nic no ale za to nie moge uzywac zadnego innego kremu jak emolium bo zaraz uczulenie jakas strasznie uczuleniowa sie w tej ciazy zrobilam
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-03, 22:10   #3114
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Miałam Was właśnie ostatnio pytać o aparaty. Też zamierzamy z mężem kupić w końcu coś porządnego. Chciałabym dokumentować ciąże, ale co ważniejsze mojego maluszka po na rodzinach
Jesteśmy z Tżem amatorami, potrzebuję aparatu który "sam" (na ustawieniach automatycznych) zrobi mi dobre zdjęcia nie tylko w dzień, ale i w nocy i w ruchu?
My mamy taki:
http://www.knowprices.com/pics/13145...t-sx150-is.jpg
i mogę go polecić do prostych zdjęć, dla kogoś, kto nie chce lustrzanki, ale chce porządny aparat

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:11   #3115
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
przez tą dupiatą pogodę prawie klientów nie było i D. ma tylko 11 zł napiwków i wali z tekstem: "tyle kasy, chyba się kur.a zwolnię" ale przynajmniej wraca wcześniej
Życie sobie na nowo ułożycie...

BAJKA ile masz na plusie od początku? Czy w ogóle? tyle tyg...
JA-IKA ja dopiero jutro mam położną ale już od soboty próbuję powoli się dietować... wiesz da się, ja cały czas mobilizuje się tym że chcę uniknąć insuliny. ciężko mi bez słodyczy ale maminka moja też choruje i zdradziła mi wczoraj sposób na słodkie:-D na moje codziennie ćwiczenia do lasu mam iść po drugim śniadaniu albo po obiedzie przepchniętym np ciasteczkiem albo 1 czekoladką. Grunt to nie położyć się zaraz po grzechu;-) no i w moim przypadku nie po śniadaniu bo najtrudniej mi właśnie śniadanie ustabilizować... damy radę.

SNOW woooow ale dup.eczka z ciebie fajny brzuś.

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:12   #3116
inwersja
dryfuję słowami

Cytat:

Kurcze, śliczny, jak przyklejony

na prawdę zazdroszczę...

a ja tak czytam o tych glukozach i się martwię, bo chyba jako jedyna nie miałam tego badania. i z jednej strony, to boje się, że teraz to mi powie, że jest już za późno. a z drugiej, że nawet jeśli mi poda i wyniki wyjdą złe, to nie będę wiedziała co z tym zrobić, bo kolejna wizyta za miesiąc, a jesli dostane to znając życie polecę zaraz następnego dnia, bo i tak wdaje mi się, że to dość późno (jeśli już w ogóle nie za poźno)

no i stresują się wizytą, dlatego tez nie piszę tak często, bo siedze sama w tym domu i myślę. niby robie te pierdółki, obiadki, pranko, sprzątkanko, ale ciągle myślę. boję się, czy wszystko ok i o tę glukozę, której nie miałam

nie wiem czy moja waga jest normalna, bo w sumie mało przytyłam jak porównuję się z Wami. ostatnio jakieś pare dni do tygodnia po wizycie odnotowałam wzrost wagi, a od tej pory stoi w miejscu (czyli ok. 4 tyg). nie wiem czy to normalne
fakt, że ja startowałam z nadwagą, więc też niebyłoby to do końca ok jakbym tyła jak świnka. do tej pory wydawało mi się, że powinno się tyć tak stopniono. że raz na pare dni, ileś gram do przodu, a ja do tej pory mam tak, że ok. 1kg z dnia na dzień, a potem długo nic...
Stary 2013-06-03, 22:13   #3117
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
gratulacje za wózek!
Ostatnio wysyp zakupionych wózków na wątku

Jaki zgrabniutki

Mi może mój synek urody nie zabiera, ale też nie dodaje
Czytałam o zbawiennym wpływie ciąży na włosy i paznokcie, ale niestety nie zaobserwowałam tych zmian u siebie (na szczęście pogorszenia ich stanu też nie)

Zainspirowana Matal siedzę z olejkiem arganowym na włosach
Jestem ostatnio strasznie leniwa, kiedyś olejowałam 2-3 razy w tygodniu teraz raz... na miesiąc Myślałam że jak będę siedzieć w domu to będę miała większy zapał do takich zabiegów pielęgnacyjnych
My sie zdecydowalismy na kompakt cyfrowy Sony Cyber-shot DSC-HX200V.
Najpierw rozwazalismy lustrzanke cyfrowa, ale taka z porzadnym obiektywem to juz drogo. Poza tym, my amatorzy, wiec nie ma co przesadzac.
Kierowalismy sie glownie opiniami z sieci.

U mnie tez paznokcie i wlosy kiepsko. W sr ide do fryzjera, bo nie moge juz patrzec na ten kolor, a sama nie chce jeszcze bardziej spaprac. Ja pare dni temu pierwszy raz zrobilam olej na wlosy, zamierzam regularnie robic-moze cos da.

Stary 2013-06-03, 22:14   #3118
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
jaką, jaką??? bo ja szukam teraz wszystkiego co zgagę mi zmniejszy chociaż
staropolanka 2000 albo inna woda z wysoką zawartością węglanowodorów (2000 to ideał, ale 1500 też może być). Trzeba pic regularnie, a nie doraźnie jak już się zgaga pojawi. Do tego osłonowo polecam na noc siemię lniane na pusty żołądek (w sensie kolację jesz chociaż ze 2 h wcześniej i potem to siemię). Wszystko przetestowałam na sobie, a ze zgagą walczylam od lat już długo przed ciążą. Warto spróbować, może akurat na ciebie też zadziała

Pawełek 20.03.2015
Stary 2013-06-03, 22:14   #3119
dirtymagic85
Zadomowienie

Cytat:
w pomiarach cukru po wybełtaniu lub nie nie ma różnicy przy kontrolowanej cukrzycy, nie słyszałam też, a przynajmniej teraz nie kojarzę,żeby komuś coś się działo kiedykolwiek po podaniu nie wymieszanej, a Polhumin i Humulin nadawałam się na prawdę dużo, bo to najpopularniejsze w sumie krótkodziałające.
Stary 2013-06-03, 22:15   #3120
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Życie sobie na nowo ułożycie...

BAJKA ile masz na plusie od początku? Czy w ogóle? tyle tyg...
JA-IKA ja dopiero jutro mam położną ale już od soboty próbuję powoli się dietować... wiesz da się, ja cały czas mobilizuje się tym że chcę uniknąć insuliny. ciężko mi bez słodyczy ale maminka moja też choruje i zdradziła mi wczoraj sposób na słodkie:-D na moje codziennie ćwiczenia do lasu mam iść po drugim śniadaniu albo po obiedzie przepchniętym np ciasteczkiem albo 1 czekoladką. Grunt to nie położyć się zaraz po grzechu;-) no i w moim przypadku nie po śniadaniu bo najtrudniej mi właśnie śniadanie ustabilizować... damy radę.

SNOW woooow ale dup.eczka z ciebie fajny brzuś.

ja od poczatku ciazy do 13 tc przytulam pol kilo. a od 13 tc do teraz schudlam 5

co do slodyczy, to tak jak piszesz, najgorzej siasc na dupie na ta godzine chociaz mi ostatnio lekarz pozwolil na lodzika wiec zezarlam deser z bita smietana owocami jakims wafelkiem srelkiem i cukier 93
Mel B 14/14 ✓
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości