Krakowianki po raz XXIII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 19:25   #451
ola_gie
Zakorzenienie

Dot.: Krakowianki po raz XXIII

Spoko, bardzo mi się podobało w tym roku w Warszawie poza tym, że wczoraj wieczorem nie dało się już nigdzie iść na piwo wieczorem w miarę niedaleko Dworca, gdyż wszystko było albo zamknięte albo pełne radosnych kibiców Legii w każdym razie po raz pierwszy doceniłam tamtejszą przestrzeń - szerokie ulice, masa miejsca, obszerne chodniki, alejki...
Pomijam fakt, że same Ursynalia okazały się organizacyjną klapą choć w sumie dobrze się bawiłam, bo ci wykonawcy, na których poszliśmy grali fajnie, ale nie ma porównania do zeszłego roku. Poza tym najbardziej boli to, że pewnie za rok festiwal się już nie odbędzie, a przynajmniej nie w takiej formie, by warto było jechać aż z Krakowa Nie wiem, jak zeskrobię brud z glanów Przydały mi się jak nigdy - błoto sięgało kostek i byłam świadkiem jak ludzie w nim gubili buty
Za to sporo zwiedziliśmy w Warszawie, dużo chodziliśmy po różnych miejscach, zaliczona też ciekawa Niewidzialna Wystawa i Neon Muzeum

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2013-06-03 o 19:26
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 19:27   #452
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Poszłam z Myszką na lumpeksy! Nie wiem jak ona się z tą wielką siatą dotaszczy do domu Następnym razem trzeba jednak wziąć auto i zrobić zrzutę na parking
A jaką piękną bluzkę jej podwędziłam
Zazdroszcze. Łupy Mychy już widziałam, dawaj swoje!

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
,
mam durne pytania:
- czy po zakupieniu ciucha w lumpku pierzecie go przed założeniem?
- czy mierzycie te rzeczy w sklepie czy kupujecie w ciemno?
Pierwsze, co robię po powrocie z sh do domu to:
- obrywam metki
- robię zdjęcia
- piorę wszystkie rzeczy, które przyniosłam

I obowiązkowo mierzę wszystkie rzeczy zanim je kupię. Najpierw buszuję po sklepie, pozniej z koszem wypełnionym po brzegi ide do przymierzalni, czasami dwa razy. Jak mi ciuch z jakiegokolwiek powodu nie leży, nie biorę.

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
,
1. ja nawet nie zauważyłam kiedy w Krakowie zlikwidowali TBS

2. Mistrzyni Twoje łupy z SH są niesamowite
Jak Ty to robisz
1. Pisałysmy tu chyba o tym.
2. Dziękuję. Moja strategia jest taka: póki co chodzę tylko do Bigi. Nie szukam konkretnych rzeczy, tylko przeglądam po kolei. W związku z tym, że prawie wogóle nie noszę spodni to zawsze przeglądam sukienki i tuniki, czasem bluzki. Wieszak po wieszaku, ale na szybko. Jak coś mi się spodoba na "pierwszy rzut oka" - patrzę, jak rozmiar, czy nie ma plam i rozdarć. Jesli jest ok - biorę do koszyka a pozniej mierze. W bidze mają naprawdę fajne i modne ciuchy, tylko trzeba poświęcić godzinkę-dwie.

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Jakbyście chciały zobaczyć, to wklejam moje dzisiejsze łowy
Podoba mi się ta szara bluzka i koszulka na ramiączkach

Jesli chodzi o wieszaki to ja już zamówiłam, mają przyjść na dniach. Pytałam na wątku, nikt nie był chętny

Dzisiaj byłam z Hiper w Marrionaud. Dostałam sms-a, że likwidują sklep w CH Zakopianka więc MUSIAŁAM tam pojechać, tym bardziej, że kończył mi się podkład. Przy zakupie 5 produktów było -50%, niestety dużo rzeczy przebranych. Było sporo perfum i pielęgnacji Mario. Kupiłam 2 podkłady w płynie Guerlaine, Shiseido), puder transparentny w kompakcie (Dior), bazę pod makijaż (Shiseido), perfumy (Escada, Desire me), odżywkę do paznokci (Mario), grzebień (Mario) i zapłaciłam tylko 490 zł!
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 19:47   #453
WrednaMyszka
Zakorzenienie

ola, Ty i glany? Fajnie, że jesteście zadowoleni Nie wiedziałam, że jechaliście na Ursynalia Na kiedy my się umawiamy? Chodź na gg

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Mis, a te Twoje ubrania z sh to chyba nie były zbyt tanie, nie? Biga się ceni. Pamiętasz może ile Cię to mniej więcej wychodziło? Pytam, bo ciuszki kupowałaś boskie, a zastanawiam się jak z cenami

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość
Zazdroszcze. Łupy Mychy już widziałam, dawaj swoje!
OMD dziś skromniutko: dwie sukienki tylko

A ja żakiet kupiłam z myślą o tym, że poleży w szafie ze dwa lata i poczeka aż się będę ubierać aż tak elegancko

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Dziewczyny, przyprawy z 1000smakowswiata dobre są? Chyba tak, skoro zamawiacie Nie zamawiałam nigdy, a ceny są bardzo zachęcające

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 19:56   #454
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
Spoko, bardzo mi się podobało w tym roku w Warszawie poza tym, że wczoraj wieczorem nie dało się już nigdzie iść na piwo wieczorem w miarę niedaleko Dworca, gdyż wszystko było albo zamknięte albo pełne radosnych kibiców Legii w każdym razie po raz pierwszy doceniłam tamtejszą przestrzeń - szerokie ulice, masa miejsca, obszerne chodniki, alejki...
Pomijam fakt, że same Ursynalia okazały się organizacyjną klapą choć w sumie dobrze się bawiłam, bo ci wykonawcy, na których poszliśmy grali fajnie, ale nie ma porównania do zeszłego roku. Poza tym najbardziej boli to, że pewnie za rok festiwal się już nie odbędzie, a przynajmniej nie w takiej formie, by warto było jechać aż z Krakowa Nie wiem, jak zeskrobię brud z glanów Przydały mi się jak nigdy - błoto sięgało kostek i byłam świadkiem jak ludzie w nim gubili buty
Za to sporo zwiedziliśmy w Warszawie, dużo chodziliśmy po różnych miejscach, zaliczona też ciekawa Niewidzialna Wystawa i Neon Muzeum
bylam na Ursynaliach 2011 i 2012, ah. Dobrze wspominam. W tym roku tylko sledzilam potyczki organizatorow... Strasznie zepsuli :p mam nadzieje ze za rok bedzie lepiej.
medsik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:04   #455
ecrulo
moderatorka też wizażanka

Cytat:
Dzisiaj byłam z Hiper w Marrionaud. Dostałam sms-a, że likwidują sklep w CH Zakopianka więc MUSIAŁAM tam pojechać, tym bardziej, że kończył mi się podkład. Przy zakupie 5 produktów było -50%, niestety dużo rzeczy przebranych. Było sporo perfum i pielęgnacji Mario. Kupiłam 2 podkłady w płynie Guerlaine, Shiseido), puder transparentny w kompakcie (Dior), bazę pod makijaż (Shiseido), perfumy (Escada, Desire me), odżywkę do paznokci (Mario), grzebień (Mario) i zapłaciłam tylko 490 zł!
Chcę tam !

Wymianka Nowe buty oraz ciszuki
ecrulo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:12   #456
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cara_Mel Pokaż wiadomość
Hiper,[/B] testowałaś może pędzle minerals? Ja miałam do czynienia tylko z podróbkową wersją sunshade i nie wiem, czy kupować.
Powiem tak - EcoToolsy polecam głównie to do twarzy oraz wersje podróżne jako pędzelki do torebki. Jeśli zależy Ci na dobrym zestawie do oczu to zdecydowanie bardziej polecam pędzle Hakuro/Maestro, czy Sigma. Najtaniej wychodzą Hakuro i można skomponować całkiem przyzwoity zestaw za wcale nie takie duże pieniądze. Lubię też pędzle Sephora, ale je opłaca się kupować tylko przy -40% (jak przyniesiesz jakieś stare to możesz sobie je teraz wymienić). Całkiem niezłe też są Bdellium Tools, które miałam ostatnio okazję testować, ale one są już trochę droższe, chyba że zamówisz z USA.

Cytat:
Wiesz że w końcu okazało się, że jeden bronzer też jest rozwalony? Wysłałam brata żeby oddał i już sobie darowałam. Więc w rezultacie mam tylko perfumy i dwa róże. Coraz bardziej żałuję, że nie wzięłam żadnej bazy :/
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:31   #457
Cara_Mel
Zadomowienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41137375]Powiem tak - EcoToolsy polecam głównie to do twarzy oraz wersje podróżne jako pędzelki do torebki. Jeśli zależy Ci na dobrym zestawie do oczu to zdecydowanie bardziej polecam pędzle Hakuro/Maestro, czy Sigma. Najtaniej wychodzą Hakuro i można skomponować całkiem przyzwoity zestaw za wcale nie takie duże pieniądze. Lubię też pędzle Sephora, ale je opłaca się kupować tylko przy -40% (jak przyniesiesz jakieś stare to możesz sobie je teraz wymienić). Całkiem niezłe też są Bdellium Tools, które miałam ostatnio okazję testować, ale one są już trochę droższe, chyba że zamówisz z USA.
[/QUOTE]
O, dzięki wielkie A co do pędzli, nie orientujesz się może, czy dany rodzaj pędzla można wymienić tylko na taki sam? Czy tutaj nie ma ograniczeń? Chyba będę musiała jutro skoczyć zobaczyć jak to cenowo wygląda mniej więcej.

edit. A, już wiem, znalazłam regulamin

Edytowane przez Cara_Mel
Czas edycji: 2013-06-03 o 20:40
Cara_Mel jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 20:37   #458
Konto usunięte

Cytat:
O, dzięki wielkie A co do pędzli, nie orientujesz się może, czy dany rodzaj pędzla można wymienić tylko na taki sam? Czy tutaj nie ma ograniczeń? Chyba będę musiała jutro skoczyć zobaczyć jak to cenowo wygląda mniej więcej.
Jak ja wymieniałam przy poprzedniej takiej akcji to nie było żadnych ograniczeń. Przyniosłam jakieś shity co to złotówki nie były warte
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 20:39   #459
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
ola, Ty i glany? Fajnie, że jesteście zadowoleni Nie wiedziałam, że jechaliście na Ursynalia Na kiedy my się umawiamy? Chodź na gg
No przecież glany to podstawa!
Cytat:
Napisane przez medsik Pokaż wiadomość
bylam na Ursynaliach 2011 i 2012, ah. Dobrze wspominam. W tym roku tylko sledzilam potyczki organizatorow... Strasznie zepsuli :p mam nadzieje ze za rok bedzie lepiej.
Ja pojechałam tylko rok temu i było niesamowicie. W tym roku kupiliśmy z TŻtem bilety w ciemno, jak tylko ruszyła sprzedaż, jakoś w listopadzie/grudniu - a i tak się cenili, bo pierwsza tura była już za 100 zł. W lutym 2012 płaciłam 69 zł, a było to zaraz po podwyżce cen z pierwotnych 49 zł, więc skok o 100% w górę.
Nie sądzę, żeby za rok udało się wrócić na szczyt. Jeśli będzie to bardziej kameralna impreza za dużo mniejsze pieniądze to pewnie znajdzie swoich zwolenników, jak każde juwenalia. Osobiście bardzo tego żałuję, bo obstawiam, że nie zdobędą już zaufania ludzi ani sponsorów, więc siłą rzeczy zbyt wiele nie zdziałają. Mieliby jeszcze szanse, gdyby się zachowywali fair wobec uczestników, ale niestety postawa organizatorów to dno i muł. Osobiście nie zależało mi jakoś niesamowicie na odwołanych występach, ale z przyjemnością słuchałam ogłoszeń kolejnych wykonawców, utwierdzając się w przekonaniu, że dobrze wydałam pieniądze, będę miała okazję uczestniczyć w fajnych koncertach... po czym doniesień o rezygnacjach gwiazd trzeba było wyszukiwać w komentarzach na facebooku, bo organizatorzy od pewnego momentu po prostu przestali informować.
Dodam jeszcze, że mieliśmy kupione z wyprzedzeniem bilety na pociąg powrotny o 2 w nocy, a jak zobaczyliśmy, że w zasadzie jedyny niedzielny koncert, który nas interesuje jest przed 18, to postanowiliśmy wracać po 20 (dojechalibyśmy do Krakowa w 3 h i wrócilibyśmy jeszcze przed północą zamiast o wpół do ósmej rano, więc różnica dość spora) - w związku z czym wybraliśmy się na dworzec, wyczekaliśmy w kolejce, udało się wymienić bilety. Po czym wróciliśmy do akademika, kolega sprawdza stronę festiwalu - a tam koncert przesunięty na 20:15 plan musieli zmienić między 12 a 16, bo wcześniej sprawdzaliśmy na bieżąco. Zero informacji na stronie głównej, na facebooku, po prostu podmieniona godzina w zakładce line up... I znowu musieliśmy zapierniczać na dworzec wymieniać bilety z powrotem. W sumie trochę śmieszna ta sytuacja, na szczęście na dworzec mieliśmy niedaleko, ale jednak nerwy były. Mimo wszystko się dobrze bawiliśmy, ale kwas jednak jest.

Tak właśnie.
Stary 2013-06-03, 20:48   #460
Cara_Mel
Zadomowienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41138165]Jak ja wymieniałam przy poprzedniej takiej akcji to nie było żadnych ograniczeń. Przyniosłam jakieś shity co to złotówki nie były warte [/QUOTE]
Właśnie przejrzałam swoje i znalazłam jeden, którego nie jest mi żal oddać. Zwykle staram się nie trzymać niepotrzebnych rzeczy i je wyrzucam, ale muszę chyba znów zacząć gromadzić. Poczytałam o sephorze nr 13 sporo dobrych opinii, więc jutro pójdę sprawdzić i mam nadzieję kupić, bo mi strasznie takiego pędzla własnie brakuje.
Stary 2013-06-03, 20:55   #461
Konto usunięte

Cytat:
Właśnie przejrzałam swoje i znalazłam jeden, którego nie jest mi żal oddać. Zwykle staram się nie trzymać niepotrzebnych rzeczy i je wyrzucam, ale muszę chyba znów zacząć gromadzić. Poczytałam o sephorze nr 13 sporo dobrych opinii, więc jutro pójdę sprawdzić i mam nadzieję kupić, bo mi strasznie takiego pędzla własnie brakuje.
Mam 13
Lubię go, ale jest trochę za miękki do blendowania dwóch różnych kolorów, ładnie rozblendowuje kolor na zewnątrz, ale kiepsko łączy dwa kolory.
Stary 2013-06-03, 20:55   #462
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
[/COLOR]Mis, a te Twoje ubrania z sh to chyba nie były zbyt tanie, nie? Biga się ceni. Pamiętasz może ile Cię to mniej więcej wychodziło? Pytam, bo ciuszki kupowałaś boskie, a zastanawiam się jak z cenami
No za złotówkę to ich nie kupiłam wydałam średnio po 13-18 zł/szt. ale to i tak uważam, że mało jak za fasony, które są teraz na czasie. Poza tym w sklepach w galeriach rzadko udaje mi się znalezć długą sukienkę, w której wyglądałabym dobrze a w sh zawsze mam szczęście

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41137375]
Wiesz że w końcu okazało się, że jeden bronzer też jest rozwalony? Wysłałam brata żeby oddał i już sobie darowałam. Więc w rezultacie mam tylko perfumy i dwa róże. Coraz bardziej żałuję, że nie wzięłam żadnej bazy :/[/QUOTE]

czyli trzeba koniecznie wszystko sprawdzać.

Cytat:
Ja właśnie na takie specjalne okazje mam jedno pudełko do którego wrzucam właśnie jakieś zdezelowane pędzle, zużyte mascary itd żeby pozniej było na wymianę.
Stary 2013-06-03, 21:03   #463
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

Cytat:

Ja pojechałam tylko rok temu i było niesamowicie. W tym roku kupiliśmy z TŻtem bilety w ciemno, jak tylko ruszyła sprzedaż, jakoś w listopadzie/grudniu - a i tak się cenili, bo pierwsza tura była już za 100 zł. W lutym 2012 płaciłam 69 zł, a było to zaraz po podwyżce cen z pierwotnych 49 zł, więc skok o 100% w górę.
Nie sądzę, żeby za rok udało się wrócić na szczyt. Jeśli będzie to bardziej kameralna impreza za dużo mniejsze pieniądze to pewnie znajdzie swoich zwolenników, jak każde juwenalia. Osobiście bardzo tego żałuję, bo obstawiam, że nie zdobędą już zaufania ludzi ani sponsorów, więc siłą rzeczy zbyt wiele nie zdziałają. Mieliby jeszcze szanse, gdyby się zachowywali fair wobec uczestników, ale niestety postawa organizatorów to dno i muł. Osobiście nie zależało mi jakoś niesamowicie na odwołanych występach, ale z przyjemnością słuchałam ogłoszeń kolejnych wykonawców, utwierdzając się w przekonaniu, że dobrze wydałam pieniądze, będę miała okazję uczestniczyć w fajnych koncertach... po czym doniesień o rezygnacjach gwiazd trzeba było wyszukiwać w komentarzach na facebooku, bo organizatorzy od pewnego momentu po prostu przestali informować.
Dodam jeszcze, że mieliśmy kupione z wyprzedzeniem bilety na pociąg powrotny o 2 w nocy, a jak zobaczyliśmy, że w zasadzie jedyny niedzielny koncert, który nas interesuje jest przed 18, to postanowiliśmy wracać po 20 (dojechalibyśmy do Krakowa w 3 h i wrócilibyśmy jeszcze przed północą zamiast o wpół do ósmej rano, więc różnica dość spora) - w związku z czym wybraliśmy się na dworzec, wyczekaliśmy w kolejce, udało się wymienić bilety. Po czym wróciliśmy do akademika, kolega sprawdza stronę festiwalu - a tam koncert przesunięty na 20:15 plan musieli zmienić między 12 a 16, bo wcześniej sprawdzaliśmy na bieżąco. Zero informacji na stronie głównej, na facebooku, po prostu podmieniona godzina w zakładce line up... I znowu musieliśmy zapierniczać na dworzec wymieniać bilety z powrotem. W sumie trochę śmieszna ta sytuacja, na szczęście na dworzec mieliśmy niedaleko, ale jednak nerwy były. Mimo wszystko się dobrze bawiliśmy, ale kwas jednak jest.
ja kupowałam te bilety dla 'nie-studentów', więc cena w tym roku była dla mnie kolosalna. W 2011 80zł, w tamtym 100zł. za 3 dni, no to raj.
W tym roku rzucili się na zbyt głęboką wodę, chcieli dobrze, no niestety. Zawsze są w alternatywie Czyżynalia, te chyba nic nie odwołały w tym roku
Ale podejście organizatorów to naprawdę porażka. Mieli uczestników za debili i to wielkich. Było 5 odwołanych zespołów? Chyba wszystkie w wyniku nie wywiązania się z warunków umowy - no bez jaj. A jeszcze jak eska zrezygnowała z patronatu to już klapa totalna.
Jak napisałam zbyt chaotycznie to wybacz, ale myśląc o Ursynaliach to włącza mi się tryb nerwowy
Stary 2013-06-03, 21:09   #464
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medsik Pokaż wiadomość
ja kupowałam te bilety dla 'nie-studentów', więc cena w tym roku była dla mnie kolosalna. W 2011 80zł, w tamtym 100zł. za 3 dni, no to raj.
W tym roku rzucili się na zbyt głęboką wodę, chcieli dobrze, no niestety. Zawsze są w alternatywie Czyżynalia, te chyba nic nie odwołały w tym roku
Ale podejście organizatorów to naprawdę porażka. Mieli uczestników za debili i to wielkich. Było 5 odwołanych zespołów? Chyba wszystkie w wyniku nie wywiązania się z warunków umowy - no bez jaj. A jeszcze jak eska zrezygnowała z patronatu to już klapa totalna.
Jak napisałam zbyt chaotycznie to wybacz, ale myśląc o Ursynaliach to włącza mi się tryb nerwowy
Five Finger Death Punch nie z winy organizatorów

Tak właśnie.
Stary 2013-06-03, 21:10   #465
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
SdC- co możesz polecić z tej str. zdrowejedzonko.pl? bo ja ani w cenach się nie orientuje ani nic
Ceny są bardzo ok
Przede wszystkim hitem są suszone pomidory krojone. Poza tym bardzo dobre orzechy włoskie, laskowe, rodzynki irańskie, żurawina, daktyle. Ja ogólnie ze wszystkiego jestem zadowolona.
Też popełniłam indywidualne zamówienie tam ostatnio

edit: i morele niesiarkowane

SdC - czy można jutro jeszcze przed 7 edytować i dopisać? Bo nie mam sił teraz.

Cholerko
- wyślesz mi foty fryzowe?

Edytowane przez Ineso
Czas edycji: 2013-06-03 o 21:14
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 21:27   #466
medsik
Zadomowienie

GG do medsik

Cytat:
Five Finger Death Punch nie z winy organizatorów
no niech będzie, że nie
a na nich chciałam w sumie najbardziej, dobrze, że nie przyjechali
Stary 2013-06-03, 21:45   #467
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie na takie specjalne okazje mam jedno pudełko do którego wrzucam właśnie jakieś zdezelowane pędzle, zużyte mascary itd żeby pozniej było na wymianę.
Ja własnie też czasem coś odłożę, mam też trochę kosmetyków przeznaczonych na wymianki, no ale pędzle to akurat tam nie siedziały, bo nie myślałam, że się przydadzą.

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41138651]Mam 13
Lubię go, ale jest trochę za miękki do blendowania dwóch różnych kolorów, ładnie rozblendowuje kolor na zewnątrz, ale kiepsko łączy dwa kolory.[/QUOTE]
A jest jakiś inny z sephory, który mogłabyś polecić do blendowania/albo w ogole fajny do cieni (najlepiej wielofunkcyjny)?

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Kolejne wyznanie. ;p Czuję się trochę jak w konfesjonale. Która to jeszcze robiła indywidualne zamówienie? Przyznać się! ;p
Stary 2013-06-03, 21:49   #468
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
O, dzięki Ci! Czuję się rozgrzeszona
Stary 2013-06-03, 22:11   #469
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
SdC - czy można jutro jeszcze przed 7 edytować i dopisać? Bo nie mam sił teraz.
Można .

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
O, dzięki Ci! Czuję się rozgrzeszona
O Wy! To ja tu wywalam wspólne zamówienie, żeby nie mieć wyrzutów, a Wy takie coś .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-03, 22:20   #470
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
OMD dziś skromniutko: dwie sukienki tylko
Trzy!
Czarną (od Ciebie), drugą czarną i tą kolorową na plażę...
Stary 2013-06-03, 22:27   #471
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Trzy!
no ale poka!

3... no tak, pewnie nie mogłaś się zdecydować
Stary 2013-06-03, 23:43   #472
lele
Zakorzenienie

Cytat:

Też byłam i nie kupiłam nic. Wszystko, na co miałam ochotę, było już wykupione. A jeszcze się zirytowałam, gdy babeczka mnie olała, gdy poprosiłam ją o podanie z szuflady pomadki (Shisheido), która tam była. Efektem był brak jakichkolwiek zakupów. Chciałam jakiś podkład od Guerlain, ale już nie było kolorów. Jakie podkłady udało Ci się udało upolować?
lele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 23:51   #473
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość
6M- dzięki za te żele daj znać jak mogę je odebrać

aha żadna nie ma ochoty na nową torebkę? bo dzisiaj wieczorem chcę zamawiać a widziałam, że w klubie cisza. no chyba, że to z powodu "konkurencyjnych" zamówień
1. U mnie zawsze Często przejeżdżam też koło Ciebie.
Co takiego jest w tych żelach Young? Ja wzięłam jakieś z Balei, ale z normalnej serii.
2. Dopisałam się

Cytat:
Jakbyście chciały zobaczyć, to wklejam moje dzisiejsze łowy
fajne

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Ja też nie i bardzo ubolewam
Lubiła ten sklep, chociaż kupiłam w nim coś chyba 2-3 razy

Cytat:
1. Pisałysmy tu chyba o tym.
2. Dziękuję. Moja strategia jest taka: póki co chodzę tylko do Bigi. Nie szukam konkretnych rzeczy, tylko przeglądam po kolei. W związku z tym, że prawie wogóle nie noszę spodni to zawsze przeglądam sukienki i tuniki, czasem bluzki. Wieszak po wieszaku, ale na szybko. Jak coś mi się spodoba na "pierwszy rzut oka" - patrzę, jak rozmiar, czy nie ma plam i rozdarć. Jesli jest ok - biorę do koszyka a pozniej mierze. W bidze mają naprawdę fajne i modne ciuchy, tylko trzeba poświęcić godzinkę-dwie.

3. Dzisiaj byłam z Hiper w Marrionaud. Dostałam sms-a, że likwidują sklep w CH Zakopianka więc MUSIAŁAM tam pojechać, tym bardziej, że kończył mi się podkład. Przy zakupie 5 produktów było -50%, niestety dużo rzeczy przebranych. Było sporo perfum i pielęgnacji Mario. Kupiłam 2 podkłady w płynie Guerlaine, Shiseido), puder transparentny w kompakcie (Dior), bazę pod makijaż (Shiseido), perfumy (Escada, Desire me), odżywkę do paznokci (Mario), grzebień (Mario) i zapłaciłam tylko 490 zł!
1. ALe chyba już po likwidacji?
2. Chodzisz cały czas do tej samej Bigi czy polecasz wszystkie? Bo ja ostatnio byłam i kupiłam... serwetkę na stół na taras
3. Niedawno sprzedawczyni powiedziała mi, że nie likwidują drogerii tylko będzie remont

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41137375]Powiem tak - EcoToolsy polecam głównie to do twarzy oraz wersje podróżne jako pędzelki do torebki. Jeśli zależy Ci na dobrym zestawie do oczu to zdecydowanie bardziej polecam pędzle Hakuro/Maestro, czy Sigma. Najtaniej wychodzą Hakuro i można skomponować całkiem przyzwoity zestaw za wcale nie takie duże pieniądze. Lubię też pędzle Sephora, ale je opłaca się kupować tylko przy -40% (jak przyniesiesz jakieś stare to możesz sobie je teraz wymienić). Całkiem niezłe też są Bdellium Tools, które miałam ostatnio okazję testować, ale one są już trochę droższe, chyba że zamówisz z USA.
[/QUOTE]
Co do pędzli Sephory - wiesz może czy dobry jest do eyelinera? I ile kosztuje?

OMD zapomniałam
Dostałaś mojego smsa? Jak możemy się umówić?
Stary 2013-06-04, 06:35   #474
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
no ale poka!

3... no tak, pewnie nie mogłaś się zdecydować

Wczoraj się prały, dzisiaj pstryknę fotki

Cytat:
OMD zapomniałam
Dostałaś mojego smsa? Jak możemy się umówić?
Mam teraz sesję więc mało mobilna jestem W środę o 9 jestem na Starym Kleparzu, czwartek od 9 do 10.30 jestem na Karmelickiej, potem podjadę do GG do pracy a tak to raczej w domu/okolicach UEKu
Stary 2013-06-04, 08:43   #475
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Z eyelinerowych mogę Ci polecić z ten ecotools i hakuro h85 (do 20 zł z przesyłką) (on chyba niby do brwi jest, ale sprawdza się jako pędzelek do ust, brwi i eyelinerowy też). Mam obydwa, ten z eco jest trochę większy, dlatego używam go częściej, ale z obydwu jestem zadowolona.
Stary 2013-06-04, 09:05   #476
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
No za złotówkę to ich nie kupiłam wydałam średnio po 13-18 zł/szt. ale to i tak uważam, że mało jak za fasony, które są teraz na czasie. Poza tym w sklepach w galeriach rzadko udaje mi się znalezć długą sukienkę, w której wyglądałabym dobrze a w sh zawsze mam szczęście
No to jeszcze nie tak źle, tym bardziej, że Twoje rzeczy jednak są naprawdę świetne Myślałam, że za długą sukienkę dałaś około 30 zł.

Cytat:
Trzy!
Zapomniałam o tej drugiej czarnej

Cytat:
fajne
Dzięki

Stary 2013-06-04, 09:44   #477
Konto usunięte

Cytat:
Mieli fajny pędzelek typowo do eyelinera, ale wiem że go jakiś czas temu wycofali. Ja do eyelinera używam ich pędzla do ust i sprawdza się świetnie
___

Będę robić spore zamówienie na allegro - maski Kallos, szczotki Tangle Teezer, Bielenda Pro, Refectocil, tanie perfumy (http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=19670254). Info za chwilę w klubie. Wypiszę też na co warto zwrócić uwagę przy zamawianiu.
Stary 2013-06-04, 12:04   #478
Cara_Mel
Zadomowienie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41144098]Mieli fajny pędzelek typowo do eyelinera, ale wiem że go jakiś czas temu wycofali. Ja do eyelinera używam ich pędzla do ust i sprawdza się świetnie
___

Będę robić spore zamówienie na allegro - maski Kallos, szczotki Tangle Teezer, Bielenda Pro, Refectocil, tanie perfumy (http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=19670254). Info za chwilę w klubie. Wypiszę też na co warto zwrócić uwagę przy zamawianiu.[/QUOTE]

A ja jeszcze kilka tygodni temu widziałam taki ścięty eyelinerowy za 20 parę złotych w sephorze, ale może to jakiś inny.

O rany, przecież ja z torbami pójdę przez Was. ;p Hiper, chętnie zobaczę co polecasz u tego sprzedawcy, więc jakbyś mogła też dać znać tutaj. Zamierzałam się na maskę Kallosową jakąś, a ta mleczna (z odlewki od koleżanki) była fajna. Chyba, że polecacie coś do cienkich i przetłuszczających się włosów jakieś cudo?
Stary 2013-06-04, 12:13   #479
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
O rany, przecież ja z torbami pójdę przez Was. ;p Hiper, chętnie zobaczę co polecasz u tego sprzedawcy, więc jakbyś mogła też dać znać tutaj. Zamierzałam się na maskę Kallosową jakąś, a ta mleczna (z odlewki od koleżanki) była fajna. Chyba, że polecacie coś do cienkich i przetłuszczających się włosów jakieś cudo?
Przyzwyczajaj się

Stary 2013-06-04, 12:21   #480
Cara_Mel
Zadomowienie

Cytat:
Przyzwyczajaj się
Już nie zliczę ile kasy wydałam na zamówienia z Wami przez te parę miesięcy ale wmawiam sobie, że i tak bym pewnie sama zamawiała, a tak to oszczędzam na wspólnej przesyłce.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości