![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krakowianki po raz XXIII
Spoko, bardzo mi się podobało w tym roku w Warszawie
![]() ![]() Pomijam fakt, że same Ursynalia okazały się organizacyjną klapą ![]() ![]() ![]() ![]() Za to sporo zwiedziliśmy w Warszawie, dużo chodziliśmy po różnych miejscach, zaliczona też ciekawa Niewidzialna Wystawa i Neon Muzeum ![]()
![]() Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2013-06-03 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#452 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
- obrywam metki - robię zdjęcia - piorę wszystkie rzeczy, które przyniosłam I obowiązkowo mierzę wszystkie rzeczy zanim je kupię. Najpierw buszuję po sklepie, pozniej z koszem wypełnionym po brzegi ide do przymierzalni, czasami dwa razy. Jak mi ciuch z jakiegokolwiek powodu nie leży, nie biorę. Cytat:
2. Dziękuję. Moja strategia jest taka: póki co chodzę tylko do Bigi. Nie szukam konkretnych rzeczy, tylko przeglądam po kolei. W związku z tym, że prawie wogóle nie noszę spodni to zawsze przeglądam sukienki i tuniki, czasem bluzki. Wieszak po wieszaku, ale na szybko. Jak coś mi się spodoba na "pierwszy rzut oka" - patrzę, jak rozmiar, czy nie ma plam i rozdarć. Jesli jest ok - biorę do koszyka a pozniej mierze. W bidze mają naprawdę fajne i modne ciuchy, tylko trzeba poświęcić godzinkę-dwie. Cytat:
![]() Jesli chodzi o wieszaki to ja już zamówiłam, mają przyjść na dniach. Pytałam na wątku, nikt nie był chętny ![]() Dzisiaj byłam z Hiper w Marrionaud. Dostałam sms-a, że likwidują sklep w CH Zakopianka więc MUSIAŁAM tam pojechać, tym bardziej, że kończył mi się podkład. Przy zakupie 5 produktów było -50%, niestety dużo rzeczy przebranych. Było sporo perfum i pielęgnacji Mario. Kupiłam 2 podkłady w płynie Guerlaine, Shiseido), puder transparentny w kompakcie (Dior), bazę pod makijaż (Shiseido), perfumy (Escada, Desire me), odżywkę do paznokci (Mario), grzebień (Mario) i zapłaciłam tylko 490 zł! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zakorzenienie
|
ola, Ty i glany?
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Mis, a te Twoje ubrania z sh to chyba nie były zbyt tanie, nie? Biga się ceni. Pamiętasz może ile Cię to mniej więcej wychodziło? ![]() ![]() OMD dziś skromniutko: dwie sukienki tylko ![]() A ja żakiet kupiłam z myślą o tym, że poleży w szafie ze dwa lata i poczeka aż się będę ubierać aż tak elegancko ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Dziewczyny, przyprawy z 1000smakowswiata dobre są? Chyba tak, skoro zamawiacie ![]() ![]()
![]() |
#454 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#455 | |
moderatorka też wizażanka
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#456 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41137375]Powiem tak - EcoToolsy polecam głównie to do twarzy oraz wersje podróżne jako pędzelki do torebki. Jeśli zależy Ci na dobrym zestawie do oczu to zdecydowanie bardziej polecam pędzle Hakuro/Maestro, czy Sigma. Najtaniej wychodzą Hakuro i można skomponować całkiem przyzwoity zestaw za wcale nie takie duże pieniądze. Lubię też pędzle Sephora, ale je opłaca się kupować tylko przy -40% (jak przyniesiesz jakieś stare to możesz sobie je teraz wymienić). Całkiem niezłe też są Bdellium Tools, które miałam ostatnio okazję testować, ale one są już trochę droższe, chyba że zamówisz z USA.
[/QUOTE] O, dzięki wielkie ![]() edit. A, już wiem, znalazłam regulamin ![]() Edytowane przez Cara_Mel Czas edycji: 2013-06-03 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie sądzę, żeby za rok udało się wrócić na szczyt. Jeśli będzie to bardziej kameralna impreza za dużo mniejsze pieniądze to pewnie znajdzie swoich zwolenników, jak każde juwenalia. Osobiście bardzo tego żałuję, bo obstawiam, że nie zdobędą już zaufania ludzi ani sponsorów, więc siłą rzeczy zbyt wiele nie zdziałają. Mieliby jeszcze szanse, gdyby się zachowywali fair wobec uczestników, ale niestety postawa organizatorów to dno i muł. Osobiście nie zależało mi jakoś niesamowicie na odwołanych występach, ale z przyjemnością słuchałam ogłoszeń kolejnych wykonawców, utwierdzając się w przekonaniu, że dobrze wydałam pieniądze, będę miała okazję uczestniczyć w fajnych koncertach... po czym doniesień o rezygnacjach gwiazd trzeba było wyszukiwać w komentarzach na facebooku, bo organizatorzy od pewnego momentu po prostu przestali informować. Dodam jeszcze, że mieliśmy kupione z wyprzedzeniem bilety na pociąg powrotny o 2 w nocy, a jak zobaczyliśmy, że w zasadzie jedyny niedzielny koncert, który nas interesuje jest przed 18, to postanowiliśmy wracać po 20 (dojechalibyśmy do Krakowa w 3 h i wrócilibyśmy jeszcze przed północą zamiast o wpół do ósmej rano, więc różnica dość spora) - w związku z czym wybraliśmy się na dworzec, wyczekaliśmy w kolejce, udało się wymienić bilety. Po czym wróciliśmy do akademika, kolega sprawdza stronę festiwalu - a tam koncert przesunięty na 20:15 ![]()
![]() |
#460 |
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41138165]Jak ja wymieniałam przy poprzedniej takiej akcji to nie było żadnych ograniczeń. Przyniosłam jakieś shity co to złotówki nie były warte
![]() Właśnie przejrzałam swoje i znalazłam jeden, którego nie jest mi żal oddać. Zwykle staram się nie trzymać niepotrzebnych rzeczy i je wyrzucam, ale muszę chyba znów zacząć gromadzić. Poczytałam o sephorze nr 13 sporo dobrych opinii, więc jutro pójdę sprawdzić i mam nadzieję kupić, bo mi strasznie takiego pędzla własnie brakuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#461 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Lubię go, ale jest trochę za miękki do blendowania dwóch różnych kolorów, ładnie rozblendowuje kolor na zewnątrz, ale kiepsko łączy dwa kolory. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#462 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41137375] Wiesz że w końcu okazało się, że jeden bronzer też jest rozwalony? Wysłałam brata żeby oddał i już sobie darowałam. Więc w rezultacie mam tylko perfumy i dwa róże. Coraz bardziej żałuję, że nie wzięłam żadnej bazy :/[/QUOTE] ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W tym roku rzucili się na zbyt głęboką wodę, chcieli dobrze, no niestety. Zawsze są w alternatywie Czyżynalia, te chyba nic nie odwołały w tym roku ![]() Ale podejście organizatorów to naprawdę porażka. Mieli uczestników za debili i to wielkich. Było 5 odwołanych zespołów? Chyba wszystkie w wyniku nie wywiązania się z warunków umowy - no bez jaj. A jeszcze jak eska zrezygnowała z patronatu to już klapa totalna. Jak napisałam zbyt chaotycznie to wybacz, ale myśląc o Ursynaliach to włącza mi się tryb nerwowy ![]() ![]()
![]() |
#464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#465 | |
Matka Smoka
|
Cytat:
![]() Przede wszystkim hitem są suszone pomidory krojone. Poza tym bardzo dobre orzechy włoskie, laskowe, rodzynki irańskie, żurawina, daktyle. Ja ogólnie ze wszystkiego jestem zadowolona. Też popełniłam indywidualne zamówienie tam ostatnio ![]() edit: i morele niesiarkowane ![]() SdC - czy można jutro jeszcze przed 7 edytować i dopisać? Bo nie mam sił teraz. Cholerko - wyślesz mi foty fryzowe? ![]() Edytowane przez Ineso Czas edycji: 2013-06-03 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
no niech będzie, że nie
![]() a na nich chciałam w sumie najbardziej, dobrze, że nie przyjechali ![]()
#467 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41138651]Mam 13 ![]() Lubię go, ale jest trochę za miękki do blendowania dwóch różnych kolorów, ładnie rozblendowuje kolor na zewnątrz, ale kiepsko łączy dwa kolory.[/QUOTE] A jest jakiś inny z sephory, który mogłabyś polecić do blendowania/albo w ogole fajny do cieni (najlepiej wielofunkcyjny)? ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Kolejne wyznanie. ;p Czuję się trochę jak w konfesjonale. Która to jeszcze robiła indywidualne zamówienie? Przyznać się! ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Nie depcze krokusów
|
O, dzięki Ci! Czuję się rozgrzeszona
![]()
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O Wy! To ja tu wywalam wspólne zamówienie, żeby nie mieć wyrzutów, a Wy takie coś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Zakorzenienie
|
Trzy!
![]() Czarną (od Ciebie), drugą czarną i tą kolorową na plażę... ![]()
![]() |
#471 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co takiego jest w tych żelach Young? Ja wzięłam jakieś z Balei, ale z normalnej serii. 2. Dopisałam się ![]() Cytat:
![]() Lubiła ten sklep, chociaż kupiłam w nim coś chyba 2-3 razy ![]() Cytat:
2. Chodzisz cały czas do tej samej Bigi czy polecasz wszystkie? Bo ja ostatnio byłam i kupiłam... serwetkę na stół na taras ![]() 3. Niedawno sprzedawczyni powiedziała mi, że nie likwidują drogerii tylko będzie remont ![]() [1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41137375]Powiem tak - EcoToolsy polecam głównie to do twarzy oraz wersje podróżne jako pędzelki do torebki. Jeśli zależy Ci na dobrym zestawie do oczu to zdecydowanie bardziej polecam pędzle Hakuro/Maestro, czy Sigma. Najtaniej wychodzą Hakuro i można skomponować całkiem przyzwoity zestaw za wcale nie takie duże pieniądze. Lubię też pędzle Sephora, ale je opłaca się kupować tylko przy -40% (jak przyniesiesz jakieś stare to możesz sobie je teraz wymienić). Całkiem niezłe też są Bdellium Tools, które miałam ostatnio okazję testować, ale one są już trochę droższe, chyba że zamówisz z USA. [/QUOTE] Co do pędzli Sephory - wiesz może czy dobry jest do eyelinera? I ile kosztuje? OMD zapomniałam ![]() Dostałaś mojego smsa? Jak możemy się umówić? ![]()
![]() |
#474 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj się prały, dzisiaj pstryknę fotki ![]() Mam teraz sesję więc mało mobilna jestem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Zadomowienie
|
Z eyelinerowych mogę Ci polecić z ten ecotools i hakuro h85 (do 20 zł z przesyłką) (on chyba niby do brwi jest, ale sprawdza się jako pędzelek do ust, brwi i eyelinerowy też). Mam obydwa, ten z eco jest trochę większy, dlatego używam go częściej, ale z obydwu jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam o tej drugiej czarnej ![]() Dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#477 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ___ Będę robić spore zamówienie na allegro - maski Kallos, szczotki Tangle Teezer, Bielenda Pro, Refectocil, tanie perfumy (http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=19670254). Info za chwilę w klubie. Wypiszę też na co warto zwrócić uwagę przy zamawianiu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;41144098]Mieli fajny pędzelek typowo do eyelinera, ale wiem że go jakiś czas temu wycofali. Ja do eyelinera używam ich pędzla do ust i sprawdza się świetnie
![]() ___ Będę robić spore zamówienie na allegro - maski Kallos, szczotki Tangle Teezer, Bielenda Pro, Refectocil, tanie perfumy (http://allegro.pl/listing/user/listi...us_id=19670254). Info za chwilę w klubie. Wypiszę też na co warto zwrócić uwagę przy zamawianiu.[/QUOTE] A ja jeszcze kilka tygodni temu widziałam taki ścięty eyelinerowy za 20 parę złotych w sephorze, ale może to jakiś inny. O rany, przecież ja z torbami pójdę przez Was. ;p Hiper, chętnie zobaczę co polecasz u tego sprzedawcy, więc jakbyś mogła też dać znać tutaj. Zamierzałam się na maskę Kallosową jakąś, a ta mleczna (z odlewki od koleżanki) była fajna. Chyba, że polecacie coś do cienkich i przetłuszczających się włosów jakieś cudo? |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:36.