|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
|
|
|
|
#1742 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też już powiedziałam, mimo, że usg mam jutro (strasznie się boję wciąż mnie prześladuje wizja pustego pęcherzyka..A w ogóle wiecie może na ile przypadków lub w ilu procentach ciąż występuje to zjawisko?? Z drugiej strony, co ma być to będzie i nie ma się co zamartwiać.Ale powiedziałam o ciąży dlatego, że: po pierwsze, teściowa zauważyła, że jestem "jakaś zmieniona", po drugie: nie piłam (moje imieniny akurat wypadły, jakiś grill, komunia, i po trzecie: nie paliłam od samego początku, nie mogłam po prostu znieść smrodu, fu! Ja też Do spóły z Kruszkiem
|
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podobne dolegliwości, czyli o ciąży wie jedynie tż, myślę że kuzynka się domyśla bo ostatnio nie chciałam spróbować domowej nalewki - ale fajnie się zachowała nie dopytując się, zresztą ja jeszcze wtedy nie wiedziałam
|
|
#1744 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się obawiałam ciązy pozamacicznej. Kilka dni temu sobie coś wkręciłam i przekonałam się, że lepiej nie szperać za dużo w necie
Bo bolało mnie głównie po prawej stronie no i znalazłam info, ze jak boli po jednej stronie to może wskazywać na ciążę pozamaciczną.Byłam dzisiaj na USG (miałam iść za tydzień, ale przypałętała mi się infekcja, więc przełożyłam na wcześniej) i już pulsowało serduszko
|
#1746 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda, ze bez finiszu we Wro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Jedyna pozytywne wspomnienie o dziewczynie mojego dziadka ona nauczyla mnie jesc bialy serek z dzemem, pyyyychaa na maxa. A oprocz tego jest straszną jędzą
|
|||
|
|
|
#1747 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą, to zamartwianie się, to chyba od początku jest, przynajmniej u mnie. Najpierw, jak zobaczyłam II kreski, to martwiłam się, czy jajeczko nie zagnieździło się gdzieś w jajowodzie. Teraz martwię się wyimaginowanym pustym pęcherzykiem. Po kolejnym usg pewnie się będę martwić, żeby tylko do 12 tyg się nic nie stało (biorę duphaston), itd, itp. Wychodzi na to, że od tych dwóch krech czeka mnie dożywotnie umartwianie się.. |
|
|
|
|
#1748 | |||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dzisiejszy dzień był dla mnie łaskawy. Zadnych mdłości ani senności ( pomijam że jak wróciłam do domu o 9 rano i się położyłam to wstalam po 1 ) męczących po poludniu. A to jest za wczesnie na zakończenie objawów. EhWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1749 | ||||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Zdrowka zycze! Cytat:
Cytat:
Tez uwielbiam! Cytat:
Cytat:
A kto to? ![]() Cytat:
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Em ma, 4 cm
![]() Hosenka gratulacje ![]() Kurka tyle miałam powitań i gratulacji i zapomnialam już na mobilnym pisząc nie mam podglądu... słaba ta apka ![]() W kazdym razie gorące uściski Wam wszystkim przexyłam i buziaki też ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1751 | ||
|
Zadomowienie
|
Zmykam już spać. Dobrej nocy Wam życzę
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Czekam z Tobą niecierpliwie na ten wtorek
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Ja zaczynam dziś 11 tydzien
I czekam baaardzo niecierpliwie na wtorek za dwa tygodnie - wtedy mam usg genetyczne.
|
#1753 |
|
Gang Iren
|
A ja dzis skonczylam 8 tydz. I w brzuszku mam +7 cm
|
#1754 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem w 6 tyg i musiałam kupić nowy stanik, bo wszystkie stare są za małe. Jestem w szoku, że tak szybko moje piersi zrobiły się pełniejsze. Nie wiem jak dziewczyny mogą nie wiedzieć do X miesiąca, bo ja widzę i czuję ,że moje ciało się zmienia.
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że się nie zmierzyłam na początku
przybyło mi bardzo dużo, miałam wcześniej tłuszczyk, ale taki zbity, nie odstający tak jak ten kołdun, który mam teraz. Sporo robią wzdęcia, rano odstaje mi dół brzucha tylko...W weekend miałam sobie zdjęcie zrobić a jakoś nie wyszło. teraz to niemiarodajne po jedzeniu.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1756 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i na widok piersi mąż się ślini ![]() chociaż nigdy piersi małych nie miałam :p jedyne co mnie przeraża to te wszystkie żyły - brr .W ogóle czuję, że się rozrastam, chociaż z wagi umyka co nieco. Dobrze że jakiś czas temu napadł mnie szał na spodnie (jeansowe ale i materiałowymi nie gardzę ) na gumce, więc teraz kilka par na mnie czeka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Em ma ![]() Nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#1758 | |
|
Rozeznanie
|
Znam taki przypadek, gdzie moja szwagierka do 5 miesiąca nie wiedziała o ciąży...szok. Była wtedy tęga ale to chyba niewiele tłumaczy. Jak będę ją w najbliższym czasie widziała to jeszcze raz z nią o tym porozmawiam, bo teraz jeszcze mniej to rozumiem
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do infekcji - jakie miałaś objawy i co Ci lekarz zlecił? Bo bardzo sie obawiam, że ja też złapałam infekcje, cały czas mam te wodniste upławy No i poza tym wymiotuje jak kot po trawie. Jest coraz gorzej. Zwymiotowałam dosłownie wszystko co zjadłam, a dzis zjadlam tylko 1 posiłek. Grypa żoładkowa to pikuś przy tym, co mam teraz. Cały wieczór leżałam i jęczałam, nie moge wstawać z łózka, bo natychmist zwracam, nawet do WC nie zdązyłam dobiec. TŻ zaniósł mnie pod prysznic, obmył i wpakował w pizame, teraz leze i pisze do Was, ale jak tylko lekko sie podniose, natychmias mi podchodzi do gardla. Teraz to juz nawet nie mam czym zwracać więc żołądek cierpi. Jak ja jutro pójdę do pracy??? Dziś omal nie zwymiotowałam na środku redakcji. NIe wiem, czy dam radę , a ja się nad sobą nie rozczulam |
|
|
|
|
#1760 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj współczuję Ci bardo- strasznie Cię dopadło
|
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() PawMaj13 heh okaze sie czy zostane czy nie-sa plany
|
|
|
|
|
#1763 |
|
Rozeznanie
|
Dobranoc dziewczyny, obyśmy jutro rano się wszystkie dobrze czuły
|
|
|
|
#1764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też kupiłam dziś spodnie na gumce, w tyłku i udach wielkie jak na wieloryba, ale w pasie dobre.
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
święte słowa
dobranoc
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Pijesz chociaż cos? Jedzenie jedzeniem, ale żebyś sie nie odwodnila... Może idź do zwykłego lekarza? Powinien dać Ci zwolnienie na pare dni. W takiej sytuacji nie ma sie co zastanawiać. A jeśli jutro tez bedziesz cały dzień wymiotowac tak strasznie to chyba pojechalabym na IP, zeby sprawdzili czy sie nie odwadniasz, połączyli kroplowke w razie czego, może dali jakieś leki przeciwwymiotne?
|
|
#1767 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dobranoc!
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
A ja w środę zacznę 8 tydzień i nie mam jakichś zmian wielkich poza wzdęciem i obolałymi piersiami...Od testu -2kg, zmierzyłam się w 5 tygodniu, porównam za jakis czas...Dziś miałam mega apetyt od godziny 16(wczesniej nic nie umiałam zjeść i prawie zemdlałam w empiku
) >najpierw chińczyk, tzn. cała porcja smażonego makaronu z warzywkami i kurczakiem, potem sos spod zrazów z ziemniakami, potem konkretny zraz z kluskami babci(mmmmm.....)...potem litr(chyba)kompotu i pół kilo czerseśni....i przeczytawszy wczesniejsze Wasze posty, to przysięgam, że jakbym biała serek wiejski, to bym go zjadła z dżemem, ale tylko truskawka wchodzi w gre...Niestety nie mam serka, muszę iść spać w takim razie Dobranoc....Ja ciągle czekam na wspomniane wczesniej 50% szans na przeżycie mego zarodka..(juz zmieniłam taktykę, to już nie jest 50% szans na poronienie!!!zawsze coś...szklanka w połowie PEŁNA). Trzymam kciuki za te z Was które mają jutro kontrole i w ogóle w przyszłym tygodniu, odwdzięczycie się 17.06 lub, jak nie wytrzymam, to 14.06.....mam dwie wizyty u różnych dr umóione i nie wiem którą wybrać ...To żart...ale wsparcie w Was mam, czuję to
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
dzien dobry
Dagoola83 trzymam mega kciuki aby szlanka zostala pelna a fasolka miala sie super ![]() Ja sie wlasnie szykuje do pracy. burzowo strasznie.na sniadanko ok 10 jem bialy serek wiejski z pomidorkiem-o tak zastanawiam sie czyto wszystko ok bo boli mnie brzuch jak na @ czesto-jutro mam termin @-oby nie przyszla i 12.06 wizyta sie udala.Jeszcze w piatek planuje tescik zrobic czy wyjdzie duzomocniejsza ta 2 kreska |
|
|
|
#1770 |
|
Rozeznanie
|
dzień doberek!
wiesz lejdi_aga ja też tak miałam, (pisałam o tym nawet na wątku staraniowym) w dniu spodziewanej @ miałam bolesne skurcze, ale nic nie przyszło. Na drugi dzień już spokojnie a teraz brzuszek trochę pobolewa. Ja dziś pracuję od 9 do 17 i chyba będę musiała przez cały dzień pić herbatkę miętową, bo coś mi nie gra z samopoczuciem, nie wiem czy to możliwe żeby mdłości były tak szybko? Miłego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.

wciąż mnie prześladuje wizja pustego pęcherzyka..A w ogóle wiecie może na ile przypadków lub w ilu procentach ciąż występuje to zjawisko?? Z drugiej strony, co ma być to będzie i nie ma się co zamartwiać.
Bo bolało mnie głównie po prawej stronie no i znalazłam info, ze jak boli po jednej stronie to może wskazywać na ciążę pozamaciczną.
i też ochotę mam na colę - gdzie zazwyczaj za gazowanym nie przepadam...

) męczących po poludniu. A to jest za wczesnie na zakończenie objawów. Eh

Ma 4 cm i pięknie bijące serduszko. Najważniejsze, że krwiak się wchłonął
na mobilnym pisząc nie mam podglądu... słaba ta apka 
i buziaki też 

Dobranoc....Ja ciągle czekam na wspomniane wczesniej 50% szans na przeżycie mego zarodka..(juz zmieniłam taktykę, to już nie jest 50% szans na poronienie!!!zawsze coś...szklanka w połowie PEŁNA). Trzymam kciuki za te z Was które mają jutro kontrole i w ogóle w przyszłym tygodniu, odwdzięczycie się 17.06 lub, jak nie wytrzymam, to 14.06.....mam dwie wizyty u różnych dr umóione i nie wiem którą wybrać
burzowo strasznie.