|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Zapraszam do glosowania na kolejny tytuł wątku! | |||
| W majteczkach biegam, plecak noszę-przedszkolak będę za rok o tej porze |
|
3 | 10,71% |
| Drugie lato już na nami, na zimę i sanki teraz czekamy |
|
4 | 14,29% |
| Bunt dwulatka w pełnej krasie, żyć się jednak z tym jakoś da się |
|
6 | 21,43% |
| Super mamy, super dzieci, drugi roczek szybko zleci |
|
5 | 17,86% |
| Dzieciaki nasz maja 2 lata, a my w komplecie nadal "tratatata" |
|
1 | 3,57% |
| Sikamy po kątach, psocimy że strach, a nasze mamy tylko "och" i "ach" |
|
9 | 32,14% |
| Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Cytat:
On prawie zawsze miał na skórze takie małe zmiany jak alergiczne, ale jeśli regualrnie nawilżałam mu skórę (wystarczyły dziecięce balsamy), to problemu nie było. Pediatra też mówiła, żeby się tym nie przejmować. A po zimie zaczęły się zmiany, z którymi juz sama sobie nie poradziłąm i dodatko kiedyś w parku skoslili trawę, a jemu zaczęło lecieć z nosa i łzawił. Niedawno tez była ta sprawa z zapaleniem spojówek i zagadkowy kilkudniowy kaszel, gdy spał...
|
|
#1892 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
wydaje sie ciekawa ta ksiazeczka dla starszych dzieci http://www.tokfm.pl/Tokfm/1,103454,1...staja.html#Cuk
|
|
|
|
#1893 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
Żyjemy sobie Żbik był chory przeziębił się katar jak stąd do Warszawy (ciocia jest no i mamy serduszko ślicznie biło dziękuję za kciuki magiczne Jakoś ostatnio nie mam czas na komp młody nie drzemkuję i ciągle coś broi nie ma szans spokojnie posiedzieć a jak już jesteśmy na kompie to on sobie życzy :traktor Tom i nie ma litości ![]() buziaki już myślałam że będę szukać nowego wątku ale uff nie było potrzeby
|
#1895 |
|
Zakorzenienie
|
przeszukałam wszystko, wyszarpałam narożnik ( nadciągając sobie ścięgo :/ ) locha ciężka niesaomicie.
znalazłam podobną rzecz też niebieską, też takiej wielkosci. No w sumie to nie wiem co myśleć, ale raczej to nie bylo to. czekamy nadal. Na razie karolek spokojny. Jeżeli do jutra rana nic się złego nie zadzieje to nakrętka bedzie w jelitkach i wyjdzie z kupą. Powinna. |
|
|
|
#1896 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też żałuję że część poszła na fb ![]() przepraszam, ale ![]() powiem ci że ja też byłam, wiosną wokół domu sporo się pojawia ![]() nie gniewaj się ![]() Biedna Julcia. No i brawa za ząbki! Bebiko, teraz już 4. Cytat:
u nas to samo :/ teraz słońce świeci, ale wszędzie tak mokro.... miał być murarz dzisiaj i co? pewnie z tydzień przestoju będzie :/
|
|
|
#1897 |
|
Wtajemniczenie
|
Iwa Szymon pije odpowiednik Bebiko, 200 ml na dobe
![]()
|
#1898 | |||
|
Zakorzenienie
|
mamad1, stanowczo za rzadko pokazujesz nam Patryka
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1899 |
|
Zakorzenienie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07-0
Hej dziewczynki, ale dziś miło i gwarno tutaj
![]() Na razie tylko sie witam, bo z komorki, potem bede dokladnie czytac. Zdazylismy z Tymciem wejsc do bloku i lunelo jak z cebra! Sciana normalnie i wala pioruny. Ale i tak skorzystalismu, bo do tej pory bylo pieknie i cieplo, wbrew temu, co prognozowali
|
#1900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego ![]() na trawę to chyba sporo ludzi ma uczulenie :/ Cytat:
![]() super! bardzo się cieszę ![]() Cytat:
![]() u nas dzisiaj pada, jak na chwilę przestanie to i tak wieje i nieprzyjemnie jest. zresztą ja i tak się czuję do kitu :/ Ala jak zasnęła przy tej wiertarce ok. 13 tak śpi do teraz. próbowałam delikatnie ją obudzić, ale się nie dała ![]() trudno - najwyżej długi wieczór będzie (chociaż marzę o łóżku i kołderce), ale ona też podziębiona i osłabiona to niech śpi. z mlek to widzę, że większość dzieciaczków Bebiko popija
|
|
#1901 |
|
Raczkowanie
|
Komórkowe dzień dobry
![]() Heluta nie pije MM, nigdy nie piła. Najpierw cycy, teraz różne przetwory mleczne, czasem nam z platkow podbiera "normalne" mleko
|
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój pije Nestle Junior. Raz albo dwa razy dziennie, choć czasem w ogole. I mysle, ze do 2 r.z pociągniemy. U nas problem taki, ze chce pic mleko, ale tylko ze smoczka, inna forma nie przejdzie, a rzecz jasna wolalabym, żeby tego smoczka już nie było.
Mamad my chodzimy (raz byliśmy dopiero) w Szpitalu Dziedziecym na Strzeleckiej. Ale tez Ci nie powiem, czy dobra ta lekarka. Był maz, wiec mnie trudno ocenic. A Wy termin faktycznie macie bliski! Sliczny chłopak z Patryka! Gomra za pomyslnosc wydalania! Wodaqua ale pannica z Zosi! Nie chwalilas się chyba, ze macie Quinsiaka? Ja lubie poddasze, ale te które znam, maja fatalna izolacje i raczej cieplo tam w lecie. Ale sama chciałabym mieć mieszkanie/dom ze skosami. Odnosnie kredytu nie pomoge. Iwa zdrowka! Shira gratuluje serduszka! Wklejaj suwaczek. Oliweczka super, ze Mateuszek zaszczepiony. Aniu faktycznie widać roznice. A przecież Bartus to tez taka pchelka. Masz kontakt z Babonikiem? Co tam u niej i dzieciakow? Odnosnie naszej wycieczki, w zasadzie to były zdjęcia z 3 dni. Nidzica i Zab były w Boze Cialo. Pojechalismy na Majowke organizowana przez firme mojego meza. Było zwiedzanie zamku, rejs po zalewie, a potem obiad, zabawy i kolacja w Zebie. Swietnie było. Dziekuje Wam wszystkim za pochwaly pod naszym adresem. Sama jak oglądam zdjęcia, to nie mogę uwierzyć, ze moje dzieciaki już takie duże, zwłaszcza dziewczyny. Strasznie szybko ten czas leci. U nas znowu szpital...katary, smarkanie, kaszel i marudy. Jak zwykle okazuje się, ze powrot do pracy, to nie była najlepsza decyzja (po macierzyńskim z Zuzia tez tak było) |
|
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1904 |
|
Wtajemniczenie
|
Agni Szymon pije cow&gate, to jest odpowiednik bebiko. Aptamil to odpowiednik bebilonu
Moze Wiki pije Aptamil? Chociaz kiedys Stronczek pisala o cow&gate jak dobrze pamietam ![]() edit.: Agni, a ktore mleczko krowie dajesz Emilowi? Ile %?
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2013-06-03 o 20:01 |
|
|
|
#1905 |
|
Zakorzenienie
|
ja wprawdzie nie agni ale daje 3,2% mleko. gdzies wyczytalam ze najlepiej wlasnie jak a=najbradziej tłuste i nie uht tylko tzw swieże
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie uht to jak woda na biało zabarwiona
![]() dla dzieci im tłustsze tym lepsze
|
#1907 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daję mu zwykłe 4% mleczko. To zresztą nawet moja pani prof., która chyba pracę doktorancką pisała o mleku, mówiła, że te 3.2%w Polsce, a tu 4% to najlepsze, bo te 1% wody, albo 0,1% to nie jest mleko. a zaczełiśmy mu podawac tylko i wyłącznie krowie przez ostatnie 2 tygodnie, kiedy to zaczał nam zwracać MM. I teraz jest ok. Sam w ciągu dnia domaga się mleka i wieczorem. tak , że około 300-400 ml wypija. Cytat:
|
||
|
|
|
#1908 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczynki
|
#1909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo uht jak najbardziej kupisz tłuste, 3,2% ![]() Krakowianki, wybiera się któraś na Targi książki dla dzieci w weekend? Ja bym chciała, mam nadzieję że znajdziemy czas
|
|
|
#1910 |
|
Zakorzenienie
|
ale uht jest najbardziej wyjałowione, wiele bardziej niz pasteryzowane http://ziolowyzakatek.com.pl/mleko-pasteryzowane-uht/
|
|
|
|
#1911 |
|
Zakorzenienie
|
Aaniu właśnie chodzi mi o to, że dla mnie każde uht jest po prostu jak woda i nie chodzi mi o % tłuszczu tylko o wartości, które to mleka ma albo których dokładniej mówiąc nie ma bo większość tego co dobre jest "wyzabijane" podczas poddaniu mleka działaniu temp. ponad 120-140st - stąd też długa data ważności
mleko w butelkach czy woreczkach ma datę do spożycia chyba max 2 tygodnie o ile nie krócej i w smaku jednak jest inne (mimo że ja smakoszem mleka nigdy nie byłam i raczej nie będę hehe)
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07...
Heja
Agni, Madziulka moja Wiki pije cow&gate. Milo ze o nas pomyslalyscie Shirka gratki za bijace serduszko... Marinka pokazuj fotki, juz sie doczekac nie moge Wszystkie fotki sliczne, ogladam i podziwiam na biezaco U nas woja na calego z sasiadka z gory... Az nie chce sie pisac .... |
|
|
|
#1913 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy. 07..
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1914 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
U nas choroba na całego Tż juz zdrowy, Ewka z katarem a ja z potwornego bólu gardła przeszłam na kaszel...niech wraca słońce!!!!!! ![]() Wodaqua Zosieńka fantastyczna!Dawno jej nie widziałam-jakie juz długie włoski ![]() Nasz dom miał parter i poddasze użytkowe-super izolacja i nie odczuwaliśmy zadnych różnic temperatury .W skosach fajna jest wysokość pomieszczenia-niesamowita ptrzestrzeń ![]() A kredyt chyba łatwiej i szybciej dostać na umowe o prace, chociaż my już na bieżaco tylko z ratami nie z ofertami, może sie cos pozmieniało ![]() BrumekDomek boski!!!Teraz to chyba zamieszkacie na działce Czekamy na zdjecia z lokatoremAgaOglądam WAsze zdjecia i też nie moge uwierzyć,ze Twoje dzieci juz takie duze ![]() Mamy z tż zdjecia w tych samych miejscach, jedna z pierwszych wycieczek Myślisz żeby zostać w domu?Bo teraz bierzesz l4?Tż kuzynka mieszka teraz niedaleko nas i maja ten sam problem...jeden synek w przedszkolu a drugi w żłobku,-cały czas chorzy...maja o tyle dobrze, ze tesciowka na miejscu. Ostatnie miesiace praktycznie całe przechorowali, szpital za szpitalem i też musiałaby zrezygnowac z pracy...Dużo zdrówka![]() Shira83 MamadCo za powalajacy traktorzysta!!!!!!! StronczekMiałam pytac czy coś sie u Was dzieje,ze Cie tak mało...piszz co wymyśliła ![]() A Wiki chyba po fryzjerze???Jak ośmiorniczka?Bo my w koncu jej nie kupiliśmy a widze, że szał ![]() Ewka juz od paru miesiecy na mleku krowim 3,2%, dziennie wypija ok 300-400ml ChelseaIle Julek wypija mleka????????Nic nie je?I też mi sie wydaje,że podobny "gabarytowo" do Tymka Jak miło jak nas tak dużo
|
|
|
|
#1915 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zdrówka dla WAS! Poszłaś do pracy czy wziełaś zwolnienie, ale się nadenerwujesz przez choroby i zwolnienia. Iwa- jak dzisiaj samopoczucie? |
|||
|
|
|
#1916 |
|
Rozeznanie
|
Brumkuoglądam DDTVN i nie moge uwierzyć, że u Was tak słonecznie
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Beatko pisz co u Was A co do Mielca-MarinkoTwój tż super zdolny!!!Chyba w obecnej pracy nie wiedza jaki skarb maja!Od gładzi po płytki??? ![]() czekam na zdjecia |
|
|
|
#1917 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Hej. Zwariowana pogoda-pada, świeci słońce, pada, przestaje padać i tak w kółko. Wczoraj udało nam się wyjść wieczore na spacer bez deszczu, ale jak wróciliśmy to i jedno i drugie płakało-Julce chciało się spać, bo nie spała w dzień, a Mateuszek już był głodny, ale daliśmy radę Rano byłam na pobieraniu krwi, bo jutro mam lekarza, a teraz zajadam w pracy truskawy z domowego ogródka( wczoraj P. przywiózł ze wsi). |
|||||
|
|
|
#1918 |
|
Wtajemniczenie
|
Isia, Iwa zdrówka dziewczyny
Shira Stronczku co to za wojna u Was??? Gomra to się nastresujesz... AgaG ojj ciężko z tymi chorobami u Was AAniu Natalka urodziła się wczoraj po południu, 56 cm i 3680 g.duża dziewczynka! a jaka cudna (dostałam zdjęcie) Oliweczko to mi teraz narobiłaś smaka na truskawki witam się gdzie jest słońce, no powiedzcie gdzie?? ja od ponad tygodnia nie widziałam w depresję wpadnę jak to jeszcze potrwa kilka dni. nic tylko leje, leje, leje... i wieje. masakra.
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Wcale nie są slodkie
![]() dla koleżanki
|
|
|
|
#1920 |
|
Wtajemniczenie
|
ech, niewielkie pocieszenie, ale dzięki
![]() a widziałam też wczoraj czereśnie w Lidlu, ale strasznie drogie jeszcze...czereśni też bym zjadła |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:41.