|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
A powiecie mi jeszcze kochane jak na tym forum mogę dodać suwaczki(informacje) poniżej postów??
|
|
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pochwiściel- mocny wiatr wtrynić się- wcisnąć się siłą, wpakować ![]() hihihi, widzę, że z Białegostoku jesteś Z tego co wiem, podomki u Was to co innego niż w Lbn
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że już wszystkie śpicie
Także Dobrej nocki Ja też idę spać Do jutra
|
|
|
|
#2944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2945 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, no to się rozumiemy
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
![]() Wczoraj przed spaniem myłam włosy i co? Zimna woda I że u wszystkich sąsiadów, a nie tylko u nas... karingtonek, musisz wejść w edycję swojego profilu i tam znaleźć edycję podpisu. I w podpisie możesz napisać to co chcesz. Jeśli chcesz suwaczki to wygooogluj sobie "suwaczki ślubne", stwórz taki suwaczek (na stronach przeważnie jest napisane jak to się po kolei robi) i wklej link tego suwaczka w podpis. Ewentualnie jeśli chcesz coś takiego jak ja mam to musisz napisać jakieś dane słowo (np. Nasz ślub) w podpisie, zaznaczyć to słowo, kliknąć na ten globusik i jak Ci się tworzy okienko to tam wkleić link do suwaczka Mam nadzieję, że pomogłam ![]() Suknia nie w moim typie, ale najważniejsze, by Tobie się podobała ![]() Jeśli chodzi o ten slang/gwarę to u nas na kapcie mówi się laczki
|
#2947 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się
chociaż zimno jak w psiarni ![]() Witam nowe PM |
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
zrobiłam wczoraJ
|
|
|
|
#2949 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przejmuj sie gadaniem ![]() To że macie rezerwacje bez zaręczyn to nic Zaręczyny i tak będą niespodzianką tak jak piszesz bo tak naprawdę nie wiesz co TZ wymyśli ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Cytat:
Ja to kojarze Małopolska ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Cytat:
|
|
#2950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z rana! Wczoraj zasnęłam mega szybko, na szczęście noc w większości przespana. Dzięki dziewczyny za wsparcie!
Zdjęcie zamieściłam jak pisałam, ku przestrodze. Nie wyobrażam sobie że w przyszłym roku doprowadzę skórę do takiego stanu na 2 tyg przed ślubem... Nie wiem jeszcze co zrobię, albo nie będę wychodzić z domu, albo w golfie i kominiarce, albo nie wiem... Mam typową urodę rudzielca, baaaardzo jasna karnacja. Smażę się na słońcu, po czym po paru dniach schodzi ta czerwona spalenizna i zostaje leciusieńko różowy odcień, tak na świnkę. Wolę już być zupełnie blada bo wtedy nie ma tych plam, pozostałości po ramiączkach, dekoltach itp. Swoją drogą, dobrze że ślub w czerwcu a nie w sierpniu bo wtedy musiałabym się pilnować całe lato... Cytat:
O tak, panthenol jest świetny! Tylko z nim trzeba trochę poleżeć zanim pianka się wchłonie bo ja jej nigdy nie wcieram. Dobry jest też żel chłodzący Ziaja po opalaniu, on też ma w składzie panthenol. Niestety właśnie mi się skończył i kupiłam wczoraj z Rossmana, jest do d... Rano obudziłam się ze skorupą na karku i musiałam się zmyć bo wszystko się lepiło, pogorszyłam efekt bo skóra po umyciu była napięta a nie było czasu na smarowanie czymś nawilżającym...
|
|
#2951 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swój chcę zostawić, może wytrzyma do sesji, nie będę mieć welonu na 90% - chociaż myślałam żeby kupić jakiś zwykły na allegro i wpiąć sobie tylko na oczepiny i nim rzucić, wtedy mi nie będzie na nim zależało. A rzucanie podwiązką wywołuje u mojej rodziny ogólne zniesmaczenie. Pierwsze słyszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wow, gratuluję cierpliwości. A ja z tych co wychodzą na pole
|
|
|
#2952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2953 |
|
Zakorzenienie
|
ja też nie do końca rozumiem planowanie ślubu bez zaręczyn :P
ale to moje zdanie ![]() ja tylko siedziałam :P mama robiła 4.5 h :P
|
|
|
|
#2954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wow, ja tak nie uamiem a kiedyś chciałam sobie zrobić
|
|
#2955 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale weselicho Ci się szykuje!TŻ ma kolegę ze studiów, z Kaszub, i tam oni mają takie wielkie rodziny, wszyscy mają ze sobą kontakt i on też chodzi na takie wesela po 200 osób. Jak usłyszał że my robimy na 80, to powiedział że u niego imieniny rodzinne są większe...
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
pamiętacie mnie jeszcze? u Was też pogoda jest do ?
|
|
|
|
#2957 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jak narazie jest dosyć ładnie
|
#2958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja studiowałam w Poznaniu i wiem że ten region rządzi się swoimi prawami językowymi. Skibka chleba, wuchta jedzenia, a najlepsze dla mnie to "czekać za kimś" zamiast na kogoś. Była nawet pewna rozmowa, dość śmieszna dla mnie, jak koleżanki rozmawiały że wycieczka była opóźniona bo czekały za autobusem. Na co ja: a to nie mogłyście wyjść przed autobus, byłoby szybciej? Niestety tylko ja skumałam żarcik...
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
krauza, gylynder, szlagzana, szolka, bigiel, wybiglować
![]() kto rozszyfruje :P |
|
|
|
#2960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czereśniaka znam ale o przyjmankach pierwsze słyszę.Kiedyś na studiach byliśmy u koleżanki w akademiku i ona nas pyta czy chcemy racuchy, to wszyscy że tak. A ona nam daje placki ziemniaczane i mówi że u niej to są racuchy (Pułtusk).
|
|
#2961 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
U mnie też będzie afera, że takie małe robię
|
|
|
|
|
#2962 |
|
Wtajemniczenie
|
Misiadelko narażasz się całej rodzinie!
A propos gwary lokalnej, przypomniało mi się jak raz szłam do sklepu w starej pracy i pytam koleżankę czy coś chce, a ona: weź mi kup sznekę z glancem. WTF? A to drożdżówka z lukrem po kaszubsku...
|
#2963 |
|
BAN stały
|
Wy macie gwary, a my mamy JĘZYK, którego w szkołach się uczymy
To jest dopiero masakra, w szpitalu na praktykach nie miałam co podchodzić do starszych pań bez znajomości języka kaszubskiego ![]() http://pl.wiktionary.org/wiki/Katego...zubski_(indeks) Justynkie ja ciągle się łapię na tym, że na ciasto kuch mówię
Edytowane przez misiadelkoo Czas edycji: 2013-06-04 o 08:16 |
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo fajny
Ja unikam marszczeń, bo mam duży biust, a przy marszczonym stroju wygląda na jeszcze większy ![]() myha, a peonie będą we wrześniu? ![]() Ja ![]() Trzeba dobrze rzucić ![]() Na tym sobotnim weselu PMka tak rzuciła, że bukiet w ogóle nie ucierpiał, nie spadł, ja po prostu wyciągnęłam rękę i złapałam go od spodu, więc pozostał nienaruszony ![]() poznanianka - ja bez stanów zapalnym mam II grupę cyto Ponoć wiele kobiet tak ma say-hello, ja jestem z Krakowa, ale 'czereśniak' też się u nas mówi rzadko, bo rzadko, ale tak |
|
|
|
#2965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;4113998 2]mysle ze wtedy zrezygnowalabym z santini tylko gozdzik galazka + roza standard i np galazka + np zatrwian drobny. mysle ze koszt podobny bo to nadal kilka paczek kwiatow do kupienia. ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- mysle ze 140 zl.[/QUOTE] moje goździczki takie tanie? kocham goździkiii!! Cytat:
Popoostu wiedziałam że do końca 2012 będę narzeczoną, choć nie liczyłam że to się stanie w listopadzie, w zwykły dzień Bardziej liczyłam na grudzień, na moje urodziny, czy święta. a tu zonk. I TO NIEPRAWDA ŻE NIE MA TEJ MAGII. ta chwila była wyjątkową, bardzo wyjątkową.Cytat:
Cytat:
ledwo ledwo pamiętamy ![]() u mnie też. Witam serdecznie nowe PM ! Must nie przejmuj się najazdem, ja rozumiem i wiem że mimo zaklepanych spraw zaręczyny będą dla Ciebie wyjątkowe ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- 15 miesięcy i 2 dni !! |
||||
|
|
|
#2966 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Aż się boję myśleć ile taka oprawa kwiatowa by kosztowała
![]() A mnie idzie @ i czuję się beznadziejnie dzisiaj
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, zobaczcie: http://metromsn.gazeta.pl/Lifestyle/...bezradni_.html
|
|
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale z drugiej stron ktoś jest temu winien. Trasa z Bielska na Katowice... (kobiór) tam jest przez caly dwupas, caly czas las po bokach. Sarny stoją przy drodze i jedza trawe.. jak to widze to mnie trzęsie. Tylko im się oczy świecą... to jest DZIKIE zwierze, nie wiadomo kiedy wyskoczy itp. Czemu tam nnie ma żadnych siatek ograniczających im wyjście?? Ja rozumiem, że zwierze cierpi.. że potrącone.. ale jakbym jechała z małym dzieckiem i uderzyła w sarne bo wyskoczyła a mojemu dziecku coś by sie stało to bym chyba powybijała wszystkich ludzi, którzy są za to odpowiedzialni. Taka sarna to jest masa... uderzenie w samochód nie mało kiedy powoduje smierc kierowcy i pasażerów... i to jest dopiero straszne. |
|
|
|
|
#2969 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Witam nowe PMki Nie wyspałam się dziś pracę mgr wczoraj oprawiłam, dziś tż nagra mi na płytę i w piątek oddaję |
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Dotka90, zgadza sie. Mówiła mi o tym koleżanka, która jest położną.
Mnie rozwala słowo słodka bułka... Kumpela z Elbląga, która studiowała ze mną na licencjacie poszła kiedyś w Poznaniu do cukierni i mówi, że chce słodką bułkę, a babka mowi, ze nie ma. A kumpela: przecież widzę, że są Albo wkurzala mnie bo mnie non stop poprawiała, że mówi sie drożdżówka z kruszAnką, a ja wiem, że w Poznaniu mówi sie ( i tak mowie) - z kruszOnką. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:14.

Domyślam się tylko, że:
Z tego co wiem, podomki u Was to co innego niż w Lbn
Nasz ślub 16.08.2014
chociaż zimno jak w psiarni 

pianka PANTHENOL mnie wtedy uratowała, polecam 

co najlepsze ten facet wrócił już bez tej przyczepki i ja mowie o tym policjantowi, ze miał przyczepkę a teraz jej nie ma to policjant sie go pyta czy jechac z przyczepka a ten sie zapiera, ze nie i uwaga "ja jechałam samochodem a nie przyczepa"
ja oczywiście na całą stację "ku**a co ze debil" i w bek... auto odholowane dobrze ze chociaż ten gość co holował był bardzo w porządku też stwierdził ze facet cos kręcił z ta przyczepka i specjalnie objechał jeszcze okolice zeby zobaczyc gdzie ja mogł zostawic... ogólnie dostałam mandat, 6pkt. karnych i nic mi nie jest... poza tym, ze teraz nie ma czym jeździc do pracy a za naprawe tego musze niexle wybulić :/
ale weselicho Ci się szykuje!
Ponoć wiele kobiet tak ma