Rossmann cz. XVIII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-03, 21:28   #2221
Kretka666
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez ankamilutka Pokaż wiadomość
Niekomfortowe? Tutaj nie mogę się zgodzić, używając tamponów kompletnie nie czujesz że masz okres, niezależnie od pory roku, lato + podpaska = katastrofa
Jak się podmywa i zmienia regularnie podpaski, to nie ma katastrofy

Cytat:
Napisane przez martii90 Pokaż wiadomość
co kto lubi
Prawda Gdyby tampony były szybsze i bardziej higieniczne (chodzi mi o sposób aplikacji) to możliwe, że przerzuciłabym się na nie całkiem. Przy moich skąpych krwawieniach zużywałabym 2-3 tampony na dzień
Stary 2013-06-03, 21:31   #2222
martii90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Prawda Gdyby tampony były szybsze i bardziej higieniczne (chodzi mi o sposób aplikacji) to możliwe, że przerzuciłabym się na nie całkiem. Przy moich skąpych krwawieniach zużywałabym 2-3 tampony na dzień
ja akurat nie wyobrażam sobie wyjść z domu z podpaską ale jeżeli komuś tak bardziej pasuje... a aplikacja tamponów też nie taka straszna jak ją malują

Instagram
martii90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:37   #2223
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
ja akurat nie wyobrażam sobie wyjść z domu z podpaską ale jeżeli komuś tak bardziej pasuje... a aplikacja tamponów też nie taka straszna jak ją malują
Jest poniekąd straszna, używam ich regularnie (jak pisałam, podczas ćwiczeń, w przypadkach kiedy wiem, że podpaska nie da rady) i zawsze mnie irytuje aplikacja. Nie wyobrażam sobie też zmienić tampona w publicznej toalecie. Z podpaską jest prościej Ale wiadomo, każda z tych form ma swoich zwolenników i przeciwników, dlatego też są obie wciąż dostępne
Stary 2013-06-03, 21:38   #2224
InfallibleLifestyle
Raczkowanie

Dot.: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez hey_stella Pokaż wiadomość
14,90 o ile dobrze pamiętam.
To za tyle warto
InfallibleLifestyle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:44   #2225
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
zwłaszcza w publicznym wc, fuj!

a swoją drogą - szkoda, że już bardzo ciężko dostać tampaxy. one miały plastikowy aplikator i to się fajnie sprawdzało. są też takie z papierowym, ale do niczego się to nie nadaje.
Stary 2013-06-03, 21:49   #2226
ankamilutka
Rozeznanie

Dot.: Odp: Rossmann cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez daab123 Pokaż wiadomość
ooo dobrze wiedzieć, bo kupuje zawsze ob tylko że mini bo jakoś w tych normalnych nie było mi wygodnie, ale może je coś źle aplikowałam. ale następnym razem wypróbuje te o których piszesz. A w B. jest tylko jedna firma czy kilka?
Tylko jedna (niebieskie opakowanie bo zmienili szatę graficzną) z tego co kojarzę też sąróżne "rozmiary"

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Cytat:
co kto lubi

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

"niekomfortowe" odnosiło się do podpasek.
Wybacz, źle zrozumiałam

ankamilutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:53   #2227
martii90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankamilutka Pokaż wiadomość
Wybacz, źle zrozumiałam
jedno zdanie napisałam w odniesieniu do podpasek, a drugie do tamponów więc mogło to być nieco mylące

Instagram
martii90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 21:55   #2228
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Kremy do rąk też są z Tołpy? Mam nawilżający, w niebieskim opakowaniu i nie ma tam nic o producencie prócz Jeronimo Martins. A produkty do stóp to wiem, że są z PharmaCF.
W ogóle dopiero teraz ogarnęłam, że kosmetyki z Netto, te "ichnie" jak biedronkowe BeBeauty, są identyczne Po prostu inne opakowania, produkt ten sam, ten sam także producent. I jak patrzyłam to produkty do stóp bardziej się w Netto opłacają, bo w Biedrze za 2,99 zł jest 50 ml, a w Netto za 3 zł z groszami jest 125 ml A oryginał PharmaCF 100 ml za 5 zł z groszami. Ciekawe czy z Netto też zniknie płyn micelarny, jak z Biedro znika.
Zależy który, musiałabyś sprawdzić w generatorze kodów, link podany jest w watku biedronkowym
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:03   #2229
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Kremy do rąk też są z Tołpy? Mam nawilżający, w niebieskim opakowaniu i nie ma tam nic o producencie prócz Jeronimo Martins. A produkty do stóp to wiem, że są z PharmaCF.
W ogóle dopiero teraz ogarnęłam, że kosmetyki z Netto, te "ichnie" jak biedronkowe BeBeauty, są identyczne Po prostu inne opakowania, produkt ten sam, ten sam także producent. I jak patrzyłam to produkty do stóp bardziej się w Netto opłacają, bo w Biedrze za 2,99 zł jest 50 ml, a w Netto za 3 zł z groszami jest 125 ml A oryginał PharmaCF 100 ml za 5 zł z groszami. Ciekawe czy z Netto też zniknie płyn micelarny, jak z Biedro znika.

Jak dla mnie podpaski są komfortowe, oj tam Choć tamponów też zdarza mi się używać, np. podczas ćwiczeń, wtedy faktycznie są wygodniejsze.
te kremy green nature są Tołpy w biedrze maja opakowanie nawet prawie identyczne jak planet of nature Tołpy
Rotkohl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:10   #2230
owocelki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość

a swoją drogą - szkoda, że już bardzo ciężko dostać tampaxy. one miały plastikowy aplikator i to się fajnie sprawdzało. są też takie z papierowym, ale do niczego się to nie nadaje.

Tampaxy można dostać bez problemu w Rossmannie. Również te rossmanowskie tampony mają plastikowe aplikatory (kiedyś były papierowe).
owocelki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:12   #2231
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
te kremy green nature są Tołpy w biedrze maja opakowanie nawet prawie identyczne jak planet of nature Tołpy
Aaa, taki odmładzający, krem czy serum, to wiem. Ja mam taki intensywnie nawilżający w niebieskim opakowaniu, co jeszcze czerwony regenerujący jest. Czerwony śmierdzi cholernie.

Zastanawiam się nad szamponem nawilżającym Aussie, pewnie nie jest wart tych 20 zł, nie?
Stary 2013-06-03, 22:14   #2232
Hedvigis
Zakorzenienie

Cytat:

Zastanawiam się nad szamponem nawilżającym Aussie, pewnie nie jest wart tych 20 zł, nie?
Nie wiem czy ten aussie jest tyle wart, ale mi bardzo odpowiada nawilżający Alterry z granatem i aloesem

VI 2012 (start): 23 cm
X 2014: 60 cm
Dziś: 52 cm

Hedvigis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:16   #2233
Haggat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rotkohl Pokaż wiadomość
Wyjsciowe fakt drozsze niz na kokardi ale po przecenie sie barDzo oplacalo chodzi mi. Te przecenione rzeczy na ktore jeszcze znizka byla a ktore szampony? Ja wzielam love2mix organics z papryka 2w1 i laminujacy
Zgadzam się. Ja mam 2 szampony natura siberica - objętość i nawilżenie oraz przeciwłupieżowy, 2 szampony na propolisie: brzozowym i łopianowym, do tego maska jajeczna i kupa pierdół do twarzy- kremy, maski.
Stary 2013-06-03, 22:19   #2234
enka999
Zadomowienie

miałyście kiedyś spray ochronny UV z SunOzon? Bo zastanawiam się nad jego kupnem

Włosomaniaczka

enka999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-03, 22:20   #2235
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
Nie wiem czy ten aussie jest tyle wart, ale mi bardzo odpowiada nawilżający Alterry z granatem i aloesem
Kiedyś używałam, nie odpowiadała mi glutowata konsystencja, zapach i wzmożone swędzenie po nim. Mam 5-centymetrowe włosy w dobrym stanie (jedynie z kłopotliwym, przesuszonym skalpem) i bardzo wiele od szamponu nie oczekuję, ma wygodnie myć, nie wysuszać i nie podrażniać A czasem lubię próbować nowości.
Stary 2013-06-03, 22:32   #2236
Młoda86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez enka999 Pokaż wiadomość
miałyście kiedyś spray ochronny UV z SunOzon? Bo zastanawiam się nad jego kupnem

Ja miałam, na wakacjach w Egipcie bo jakoś nie czułam się dobrze z żadnym nakryciem głowy. Pryskałam włosy kilka razy dziennie i mi je skleiło, na dodatek po całym dniu wyglądały jak siano, musiałam myć i nakładać dużo odżywki. Serio, ciężko było grzebień włożyć, a włosy miałam wtedy do ramion
Stary 2013-06-03, 22:34   #2237
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa, taki odmładzający, krem czy serum, to wiem. Ja mam taki intensywnie nawilżający w niebieskim opakowaniu, co jeszcze czerwony regenerujący jest. Czerwony śmierdzi cholernie.

tak tak to jest i krem i serum, dwa są w każdym badź razie te takie bezzapachowe w sumie są zastanawiam sie silnie czy brać ten wyszczuplajacy żel krem Tołpy w promocji za 12 zł czy nie tyle tego mam, a smarować sie nie smaruje ostatnio tylko rimmela bronzer z promocji na nogi nakładam, zeby nie straszyć

szampon nie wiem ale 3 minutowy cud warto

Cytat:
Napisane przez Hedvigis Pokaż wiadomość
oj ja go nie lubie wogóle, kupiłam do kompletu z maska i jak dla mnie straszne są te szampony alterry;/ maski tak samo.

Cytat:
Napisane przez Haggat Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Ja mam 2 szampony natura siberica - objętość i nawilżenie oraz przeciwłupieżowy, 2 szampony na propolisie: brzozowym i łopianowym, do tego maska jajeczna i kupa pierdół do twarzy- kremy, maski.
mnie jak na razie do twarzy nic nie korci, pewnie dlatego ze mnie ogólnie rzadko cos do twarzy korci, bo mam cetaphil swój sprawdzony, sera sobie z półproduktów mieszam, maski tekie kremowe też do mnie specjalnie nie przemawiaja
i jak ten szampon objetośc i blask sie sprawuje? spełnione obietnice? bo mnie korcił balsam taki, ale ostatecznie zrdukowałam swoja liste do jedynie tureckiego masz jakies maski i odżywki poza jajeczną?
Stary 2013-06-03, 22:35   #2238
KinkyGirl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
jakis miesiąc temu pytałam o ten balsam i tak ogólnie przypominając sobie to dziewczyny nie polecały pisząc że nic nie robi i coś z nim ogólnie było raczej na blee tak więc nie kupiłam

Szkoda, a miałam nadzieję na fajny balsamik
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 01:37   #2239
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:

cudna wiadomosc.... dziekuje...
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:01   #2240
ania10zg
Rozeznanie

Odp: Rossmann cz. XVIII

to znaczy ze micel z Netto jest podobny do Biedronkowego?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ania10zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 08:23   #2241
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania10zg Pokaż wiadomość
to znaczy ze micel z Netto jest podobny do Biedronkowego?

Nie porównywałam dokładnie składów, ale na oko taki sam, producent także ten sam Mają też te żele micelarne, do suchej skóry, mleczka, itp, także tego samego producenta (w sensie Tołpy). Generalnie ten sam asortyment, ale pod inną nazwą

Użyłam dziś pierwszy raz kremu na dzień Ziaja Ulga kupionego podczas -40%, niech się lepiej sprawdzi Moja skóra jest przewybredna
Stary 2013-06-04, 08:37   #2242
tekila901
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owocelki Pokaż wiadomość
Tampaxy można dostać bez problemu w Rossmannie. Również te rossmanowskie tampony mają plastikowe aplikatory (kiedyś były papierowe).
nie wiedziałam
Stary 2013-06-04, 08:59   #2243
Rotkohl
Zakorzenienie

Cytat:
Nie porównywałam dokładnie składów, ale na oko taki sam, producent także ten sam Mają też te żele micelarne, do suchej skóry, mleczka, itp, także tego samego producenta (w sensie Tołpy). Generalnie ten sam asortyment, ale pod inną nazwą

Użyłam dziś pierwszy raz kremu na dzień Ziaja Ulga kupionego podczas -40%, niech się lepiej sprawdzi Moja skóra jest przewybredna
ja mam micela Ziaja Ulga i dla wrażliwców to on nie jest broń Boze nim oczy przemyć xD
Stary 2013-06-04, 09:29   #2244
daab123
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy w rossmannie znajdę czepek na włosy? i ile mniej więcej kosztuje?

Razem od 07.01.2011

daab123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 10:57   #2245
Sasabina
maskott

Cytat:

nie chcę Cię smucić, ale ja właśnie finiszuję ten krem i zachwycona nie byłam. dodatkowo nie wiem co ziaja wrzuca do tych kremów, ale to już drugi, który zbyt blisko oczu nałożony powoduje atak łez, niczym niagara (używam ich tylko na noc - ogarnięcie oczu po łzotoku trwa dłuugo)
Sasabina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:08   #2246
tekila901
Zakorzenienie

ktoś tu wychwalał pędzle podczas ostatniej promocji i namawiana skusiłam się na zakup. tylko teraz mam problem z używaniem go. próbowałam nakładać nim podkład i bb. efekt za każdym razem dużo gorszy niż jak wklepuję je palcami.nakładałam je różnymi technikami - przesuwałam pędzel (jak przy malowaniu), wklepywałam delikatnie, wykonywałam koliste ruchy i nic. co robię źle?
spróbowałam też używać tego pędzla do pudru, ale robi efekt maski

pędzel wychwalany na wizażu - hakuro h51.
Stary 2013-06-04, 11:14   #2247
monicar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
ktoś tu wychwalał pędzle podczas ostatniej promocji i namawiana skusiłam się na zakup. tylko teraz mam problem z używaniem go. próbowałam nakładać nim podkład i bb. efekt za każdym razem dużo gorszy niż jak wklepuję je palcami.nakładałam je różnymi technikami - przesuwałam pędzel (jak przy malowaniu), wklepywałam delikatnie, wykonywałam koliste ruchy i nic. co robię źle?
spróbowałam też używać tego pędzla do pudru, ale robi efekt maski

pędzel wychwalany na wizażu - hakuro h51.
o którym pędzlu dokładnie piszesz?
bo jeśli o takim języczkowym, to on tylko z nazwy nadaje się do podkładu. Idealny do nakładania maseczek.

Edytowane przez monicar
Czas edycji: 2013-06-04 o 11:16
monicar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:19   #2248
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sasabina Pokaż wiadomość
nie chcę Cię smucić, ale ja właśnie finiszuję ten krem i zachwycona nie byłam. dodatkowo nie wiem co ziaja wrzuca do tych kremów, ale to już drugi, który zbyt blisko oczu nałożony powoduje atak łez, niczym niagara (używam ich tylko na noc - ogarnięcie oczu po łzotoku trwa dłuugo)
Miałam tak kiedyś z kozim mlekiem ziaji. Nie dość, że mnie wysuszył [sic!] to właśnie te podrażnienia. Myślałam, że to perfum w składzie.
A dość mocno perfumowana eva natura z melisą w ogóle mnie nie podrażnia. I spisuje się świetnie. Kupiłam na promocji kolejne opakowania. Mama jest za to zachwycona rival de loop. Mało który krem jej nie uczula, a te spisują się świetnie.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:22   #2249
Inspire
Kuźnia inspiracji

Odp: Rossmann cz. XVIII

Tekila, spróbuj stemplować może.

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:30   #2250
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez daab123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy w rossmannie znajdę czepek na włosy? i ile mniej więcej kosztuje?
Pytałam ostatnio, ale nie mieli. Może w jakimś dużym rossie
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości