|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
witam
![]() perse każde dziecko inne. Nie przejmuj się proszę . Mój szczypior z wagą 2440 g dobrze się rozwija. Wagę szybko nadrobił ![]() kubek kim jesteś z zawodu? Tyle chciałam napisać jak czytałam przez dzień a teraz nic nie pamiętam a tu mój Szczypior
Edytowane przez natalia_23 Czas edycji: 2013-06-04 o 20:46 |
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
Agata, Dobrze, ze zaczęłas temat wzw b, bo sobie uswiadomilam, ze ja nie sprawdzalam p/ciał juz dawno, dawno. Zrobię przy okazji nast badań.
I zmykam spać, miałam przed chwila mam nadzieje ostatnie (na dzisij) spotkanie z Posejdonem wymiekam juz :/
|
|
|
|
#2103 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVIII
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135947]Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] takie różnice mogą być.. ale jak masz się bardzo martwić to skonsultuj z innym ginem. Cytat:
nie wiem nic o szczepieniu i staraniach. |
||
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
rajuuu, kiedy???????????
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Perse teraz nie pamiętam ile miał w poszczególnych w tygodniach, pamiętam wagę z połówkowego i po urodzeniu
![]() Natalia Szczypior |
|
|
|
#2106 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
|
|
|
|
#2107 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Małego znowu boli brzuszek aż nie chce jeść, bo po każdym łyku jest straszny płacz.. ide dziś do lekarza chociaż znowu leje cały dzień. Trudno.Cytat:
![]() Cytat:
TŻ od 7 do 20 w pracy więc ktoś musi do mnie gadać chyba że ładna pogoda (której od dawna nie widziałam) to cały dzień na spacerzeCytat:
Jeszcze ja miałam skurcze a wiadomo że orgazm to skurcz więc bałam się że w każdej chwili przez to urodze a później chciałam urodzić i w niczym nie pomagały ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135947]Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... Wprawdzie gin mówi, że OK, ale same wiecie..... Co ja mam robić? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse te wagi są bardzo różne, wiem jak na mamusiowym było. Zresztą Pani o tym wie najlepiej ![]() Najważniejsze że z małym ok (bo po pierwszym zdaniu zamarłam). Jeśli bardzo się stresujesz to idź na inne USG ![]() Cytat:
a kalafiora też ciągle mam ![]() Ojej, jakie ma pucusie ten Szczypior ![]() znowu nie działa love |
||||
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41137482] Wiem, Pani, to wszystko logicznie można wytłumaczyć, ale same wszystkie wiecie, że ja już raz to przerabiałam [/QUOTE] Perse, ja też uważam, że to różnie z tą wagą na USG jest, ale może skonsultuj to z innym lekarzem, jeśli ma Cię to uspokoić ale słodziak
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Persephone, ojej i zamiast się uspokoić znowu się zmartwiłaś. Ja mam nadzieję, że wszystko jest dobre. Przecież nie każde dziecko jest takiej samej 'wielkości' Może Twój Artuś to po prostu Maluszek ![]() I na pewno warto skonsultować się z innym lekarzem Hosenko, super, że wszystko ok, byle tak dalej, z resztą nie ma innego wyjścia ![]() Ja się nie szczepiłam. Nie wiem, może powinnam o tym pomyśleć...właściwie do tej pory nie myślałam o tym. Rena, bidulku, tak Cię męczy ta infekcja. Musiałaś pięknie wyglądać nad tą miską Kuruj się. Aaa..no i 6 kg to wynik świetny !! |
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Natalia, ale ten Twój sczypior śliczny jest! Uśmiech zabójczy! |
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Luna a może Twój Maluszek ma zaparcia
![]() Wika organizujesz jakieś zamówienie teraz
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Witam....
Kubek no to widzisz przypomniałam Ci hihi Natalia a mnie się wydaje że Szczypior to cały tata
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Chyba wszystkim
![]() To wazne a sie o tym zwyczajnie nie pamięta. Niech mnie ktos kopnie w cztery litery ![]() Zwolnienie rozleniwia na maksa, jeszcze nie byłam pod prysznicem, zalegam w pizamie... Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-04 o 09:52 |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Kubek ja jak widze co mam za oknem to mam ochotę iść do łóżka na cały dzień....
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Perse, halo!
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.Natalia piękny szczypior
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2117 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Hej.
Ale miałam dzień........ A dopiero 11. Pojechałam rano na badania diabetologiczne. Wchodzę do labka i multum ludzi. No ale nic, siadam i czekam. Wychodzi pielęgniarka i się pyta, kto jest ostatni i żeby już więcej ludzi nie przychodziło, bo już jest 8. No i mnie wypatrzyła i mówi, że mam iść bez kolejki (WOW). No to weszłam i się pytam, czy mogę oddać tu też (prywatnie) wymaz na posiew bakteriologiczny (bo mi wczoraj gin zrobił). No ale byłyby z tym jakieś problemy, to mówię - odpuszczam, i tak mnie wzięła bez kolejki, nie będę robić przestojów. Pojechałam do domu, poszłam do swojego labka. I pytam, ile kosztuje ten posiew. A babka mi: 40 zł :O Szczęka mi opadła, bo zawsze płaciłam ok. 20 zł za to. Wyszłam i dzwonię do trzeciego laboratorium, mówią mi, że tam kosztuje 20 zł. No to idę - wchodzę i mówię, że chcę oddać, a babka mi, że oni przyjmują materiał do 9 (a była 10)..... No i wróciłam sobie z posiewem do domu. Chyba mogę go wyrzucić do śmieci, no nie? Mogłam w sumie wrócić do tego labka za 40 zł, ale strasznie mi się już nie chciało, nogi mnie bolą, a poza tym planuję jednak dodatkowe USG, a i tak jesteśmy od dawna pod kreską.... W każdym razie najchętniej poszłabym teraz spać :/ Ale przyszedł tata, będzie malować pokoik... Dziewczyny dziękuję bardzo za wsparcie wczoraj ![]() ![]() i słowa otuchy!!Cytat:
Według siatek centylowych tak czy siak idzie 10 centylem od jakichś 2-3 wizyt. Rozważam wizytę u innego lekarza, ale nie umiem się dodzwonić do tego centrum :/ Będę próbować. Swoją drogą - renomowane centrum, wysokie ceny, a żaden telefon nie działa, dziwne... Jestem jestem Moje myśli od rana zaprząta dr Cnota ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2013-06-04 o 11:14 |
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam -
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41144555]
Jestem jestem Moje myśli od rana zaprząta dr Cnota ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Perse, ja też słyszałam o nim same dobre opinie Kurcze, ale się nałaziłaś...biedna. Myślę, że ten wymaz to już raczej do śmieci... |
|
|
|
#2119 |
|
Zakorzenienie
|
Perse
idź na konsultacje co byś spokojniejsza była...
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Perse myślałam o Tobie cały wczorajszy wieczór. Przeglądnęłam chyba milion stron z waga... Wiem, ze łatwo pisać nie denerwuj się...ale musisz próbować dla dobra Synka Podczytywałam Was na telefonie ostatnie dni. Była moja mama.. wysprzątała mi domek, ALE zjadła przy tym tyle nerwów... ![]() Nie będę się rozpisywać, ale wczoraj sobie ostro popłakałam...raz, że Była rocznica od kiedy # a dwa, że przytłoczyło mnie wszystko! Powiedziałam Tż, że jeśli zgodzę się na pomoc kogoś z rodziny, albo sama o nią poproszę to ma mi za☠☠☠** w głowę! Dosłowne tak się wyraziłam... ![]() Jak urodzę to choćbym głodna chodziła, nie chce pomocy.... No a dziś jeszcze wizyta i młody wciąż czka koło żebra ![]() W piątek idziemy na USG niech zobaczy ta wagę, wody.. Dziś w laboratorium mi 3 osoby(byłam na 20 min) powiedziały, ze mam mega mały brzuch i będzie małe dziecko ![]() Wstawiam Wam zdjęcie z końcówki 33 tygodnia w nieskończonym pokoju Marcelka.. wbrew całemu strachu... |
|
|
|
#2121 | ||
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
No nic, szukam innego lekarza jeszcze na konsultację. Co do brzucha, mi się mój teraz też wydaje mały :/ A co do pomocy - to tak już jest, że z rodziną to się dobrze wychodzi... sama wiesz. Ja akurat na pomoc mamy liczę bardzo, ale ona też miewa humorki i czasami wystarczy powiedzieć coś nieodpowiednim tonem, obraża się i już przekichane do końca dnia :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
Koocurku wyglądasz ślicznie! olej gadanie innych!! a dziecko wcale nie musi być małe! moja kuzynka w 9tym miesiącu miała mniejszy brzuch niż ja teraz mam!!! a dziecko prawie 4kg miało!!
i jaki piękny pokoik!! Cudowny!!
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-06-04 o 12:27 |
|
|
|
#2123 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołk
Cytat:
![]() Mama, no cóż...nie z każdym zawsze da się dogadać. ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41145076]No właśnie dr Sodowski ma chyba 2 razy wyższą cenę za wizytę :O A poza tym jest odrynatorem 3 oddziałów, ja nie wiem, kiedy on śpi... Ja też przeglądałam. I są dzieci z taką małą wagą, ale to właśnie raczej pojedyncze przypadki i lekarze mówili, że będzie maleństwo.... No nic, szukam innego lekarza jeszcze na konsultację. Co do brzucha, mi się mój teraz też wydaje mały :/ A co do pomocy - to tak już jest, że z rodziną to się dobrze wychodzi... sama wiesz. Ja akurat na pomoc mamy liczę bardzo, ale ona też miewa humorki i czasami wystarczy powiedzieć coś nieodpowiednim tonem, obraża się i już przekichane do końca dnia :/ .[/QUOTE] Perse, no na pewno ma wyższe ceny, wiadomo. Ceni się. Ale tak jak mówię. Słyszałam o nim opinie świetne i takie, że traktuje pacjentki jak na taśmie produkcyjnej... Gdybyś chciała, mogę Ci też dać namiary na mojego lekarza, ja go bardzo cenię Skoro masz blisko do Rudy, to do Katowic pewnie też
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie A
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41145076]No właśnie dr Sodowski ma chyba 2 razy wyższą cenę za wizytę :O A poza tym jest odrynatorem 3 oddziałów, ja nie wiem, kiedy on śpi...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ja też przeglądałam. I są dzieci z taką małą wagą, ale to właśnie raczej pojedyncze przypadki i lekarze mówili, że będzie maleństwo.... No nic, szukam innego lekarza jeszcze na konsultację. Co do brzucha, mi się mój teraz też wydaje mały :/ A co do pomocy - to tak już jest, że z rodziną to się dobrze wychodzi... sama wiesz. Ja akurat na pomoc mamy liczę bardzo, ale ona też miewa humorki i czasami wystarczy powiedzieć coś nieodpowiednim tonem, obraża się i już przekichane do końca dnia :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] No właśnie są..ale dziecko powinno przybrać w 2 tygodnie ok 300 gram. Wiec na dobrym sprzęcie pewnie wszystko wyszłoby ok.... No pomyśl, że moja mama była u mnie od czwartku...atmosfera nie do pozazdroszczenia ![]() Cytat:
Jeszcze czekam na wyniki badań...oby były dobre i te krwinki też. Musze powoli odstawić acard wiec oby były w miarę w normie
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Konto usunięte
|
kocurku- ślicznie wyglądasz
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2128 |
|
Zadomowienie
|
Perse, znajdź kogos kto sie na prawdę na tym zna.
Takich sevjalistow nie jest wielu. Wiem ze i Sodowski i Cnota na bank sie w tym specjalizują. Oni wiecznie na konferencjach sie w tym temacie uzewnetrzniaja i naprawdę tym co robią robią na wszystkich wrażenie. Tu nie chodzi o masę ciała plodu, najważniejsze sa przepływy (nie tylko w pępowinie). W monitorowaniu "zagrożeń" w przypadku hipotrofii ważniejsze sa przepływy niż ktg i przyrosty masy ciała razem wzięte. Ja bym to skontrolowala, bo nie ma co gdybac. Ale nie masz tez co panikowac bo to ze jest malutki (a moze wcale nie jest, a tylko z poamiarow na usg tak wychodzi ) wcale ńiej musi oznaczać ze cos jest mie tak.Kocur, super brzuch! Śliczny! ![]() I dalej nie wiew Skąd kompleks małego brzucha. Wcale na taki malutki nie wyglada? I pokoiku super! Piękna komoda i łóżeczko, jakiej to firmy? Wyglądają bardzo porządnie
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-06-04 o 12:09 |
|
|
|
#2129 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
Niestety dra Cnoty nie ma w tym tygodniu, jak na złość :/ Ale mój lekarz 2 tygodnie temu sprawdzał przepływy, widziałam sama - to jest podobny zapis do tego, jak puszcza zapis pracy serduszka. I jeszcze czasami włącza kolorowe USG. Mówił, że jest OK (a wtedy Mały był 8 dni do tyłu). Sądzisz, że coś mogłoby się zmienić od tamtego czasu? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

. Mój szczypior z wagą 2440 g dobrze się rozwija. Wagę szybko nadrobił 

wymiekam juz :/

Mi się zdarzają,martwie sie że nie ma to dobrego wpływu na tą kosmówke
chyba że ładna pogoda (której od dawna nie widziałam) to cały dzień na spacerze

idź na konsultacje co byś spokojniejsza była...