Nju Mobile - dobra oferta czy oszukiwanie klientów? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 09:10   #1
Friese
Zakorzenienie

Question

Nju Mobile - dobra oferta czy oszukiwanie klientów?

Czy ktoś z Was korzysta z tej oferty?

Nie wiem co myśleć. Z jednej strony artykuły orange o nieuczciwej konkurencji, a z drugiej strony super oferta np na kartę, że 2 zł dziennie za nielimitowane smsy i rozmowy do wszystkich - gdzie jest haczyk?

Orange Polska ostrzega, że będzie blokować nieuczciwych użytkowników oferty Nju Mobile, którzy wykorzystują tanią ofertę do nakręcania sztucznego ruchu. Dodatkowo operator podkreśla, że mimo nowych ofert konkurencji na rynku mechanizm Nju Mobile wciąż nie został skopiowany.
http://media2.pl/telekomunikacja/102...opiowana..html

Oferta Nju Mobile: http://www.njumobile.pl/oferta/nju-na-karte
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 09:55   #2
201705250955
Konto usunięte

Dot.: Nju Mobile - dobra oferta czy oszukiwanie klientów?

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość

Nie wiem co myśleć. Z jednej strony artykuły orange o nieuczciwej konkurencji, a z drugiej strony super oferta np na kartę, że 2 zł dziennie za nielimitowane smsy i rozmowy do wszystkich - gdzie jest haczyk?

Orange Polska ostrzega, że będzie blokować nieuczciwych użytkowników oferty Nju Mobile, którzy wykorzystują tanią ofertę do nakręcania sztucznego ruchu. Dodatkowo operator podkreśla, że mimo nowych ofert konkurencji na rynku mechanizm Nju Mobile wciąż nie został skopiowany.

Moim zdaniem haczyk jest w tym fakt, że dzwoniąc do użytkownika sieci Nju Mobile ja muszę płacić pewnie 20 gr za sms bądź 60 gr za minutę. I wtedy trochę mnie to zniechęca. Bo Ty oszczędzasz, a ja muszę bulić. Dlatego mam telefon w innej sieci, w której mają wszyscy moi bliscy - w jednej z najpopularniejszych sieci.

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2013-06-04 o 09:57
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 10:02   #3
201607231719
Konto usunięte

Ciotka wzięła tą ofertę dla babci, bo lubi sobie pogadać Testowała jakiś czas, wszystko było w porządku.
Teraz jest miło, oby z czasem się nie zepsuło, jak kiedyś np. z 36i6
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 10:08   #4
201604181004
Konto usunięte

szczerze mówiąc nie rozumiem na czym polega to oszukiwanie.
ja nie mam problemu, mam playa mam smsy do wszystkich za darmo, minuty i stacjonarne też, do wykorzystania z 50 zł choć płacę 29, 1gb danych za darmo - nawet jeśli mój facet płaci dużo za smsa do mnie, to mamy whats app, albo imessanger i z niego korzystamy. Koszt transmisji danych jest śmiesznie malutki wręcz nikły, toteż smsujemy za darmo.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 10:08   #5
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Ja bym nie skorzystała z racji na tego irytującego żółtego pseudoziemniaka który to reklamuje.
Stary 2013-06-04, 10:15   #6
201604181004
Konto usunięte

ale nawet ten pseudoziemniak jest ściągnięty http://www.youtube.com/watch?v=zyO8_as7k_0
Stary 2013-06-04, 10:20   #7
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc nie rozumiem na czym polega to oszukiwanie.
ja nie mam problemu, mam playa mam smsy do wszystkich za darmo, minuty i stacjonarne też, do wykorzystania z 50 zł choć płacę 29, 1gb danych za darmo - nawet jeśli mój facet płaci dużo za smsa do mnie, to mamy whats app, albo imessanger i z niego korzystamy. Koszt transmisji danych jest śmiesznie malutki wręcz nikły, toteż smsujemy za darmo.
jaka to oferta w playu ze masz smsy i minuty do wszystkich za darmo?
to na abonament za 50 zł miesięcznie tak? na jaki okres?

problem w tym ze nie lubie uwiazywac sie umowa, a chce miec smsy tanie i rozmowy do wszystkich za darmo - i nie wiem gdzie to znaleźć

mam play na karte play fresh i jedyne co mam to za 10 zł smsy do wszystkich przez 30 dni nielimitowane + za 6 zł - 30 min do wszystkich
Friese jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 10:24   #8
201604181004
Konto usunięte

Friese mam smsy do wszystkich za darmo za 5 zł w pakiecie coś takiego, a minuty do play na stacjonarne... bla bla bla cala ta oferta długa jak litania, to abonament play dla firm bez telefonu za 29 zł - najtańszy.
Kwestia tego ze nie opłaca się brać telefonu w abonamencie oraz nie opłaca się przenosić numeru. Pół roku chyba czaiłam się na jakąś ofertę byleby uciec od orange
Stary 2013-06-04, 10:30   #9
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Przyznam, że oferta mnie zaciekawiła, ale nie porzucam Play'a, bo szkoda mi tracić numer, który zna sporo osób i kilka instytucji, dla chwilowego (oby nie) trendu. Jesli ta firma utrzyma się dłużej, to zacznę się poważniej zastanawiać.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 11:20   #10
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem haczyk jest w tym fakt, że dzwoniąc do użytkownika sieci Nju Mobile ja muszę płacić pewnie 20 gr za sms bądź 60 gr za minutę. I wtedy trochę mnie to zniechęca. Bo Ty oszczędzasz, a ja muszę bulić. Dlatego mam telefon w innej sieci, w której mają wszyscy moi bliscy - w jednej z najpopularniejszych sieci.
Gdyby świat miałby się na tym opierać bo nigdy nie byłoby kapitalizmu. Oferta wydaje się dobra, ale ja również jestem w PLAY, ale na kartę- mam rok ważny numer po doładowaniu co mnie cieszy bo nie zawsze korzystam z tego numeru a nie muszę płacić co miesiąc. Ja zazwyczaj nie patrzę na innych przy takich sprawach- to ja płacę rachunki, więc im mniej tym lepiej.
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 13:21   #11
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Friese mam smsy do wszystkich za darmo za 5 zł w pakiecie coś takiego, a minuty do play na stacjonarne... bla bla bla cala ta oferta długa jak litania, to abonament play dla firm bez telefonu za 29 zł - najtańszy.
Kwestia tego ze nie opłaca się brać telefonu w abonamencie oraz nie opłaca się przenosić numeru. Pół roku chyba czaiłam się na jakąś ofertę byleby uciec od orange
Również chcę uciec od Orange.

Ile kosztuje przeniesienie numeru z Orange do Play?
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 13:24   #12
201604181004
Konto usunięte

Nie wiem, mało ale nie opłaca się. Mi w takim przypadku (abonamentu dla firm) proponowano nieco inną - mniej atrakcyjną ofertę.
Stary 2013-06-04, 13:48   #13
201607231719
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Przeniesienie numeru nic nie kosztuje, obojętnie z jakiej sieci do jakiej. Chyba, że w trakcie umowy, wtedy trzeba płacić karę za zerwanie umowy. Numer z karty na abonament, czy inną kartę też można bezpłatnie przenieść, tylko trzeba numer wcześniej zarejestrować.
201607231719 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 18:41   #14
aleksjaaa
Rozeznanie

Podczas przejscia do play, chcac zachowac numer innej sieci i biorac abonament, przez rok placi sie co miesiac dodatkowe 5zl. Troche dziwne
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-04, 23:27   #15
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez bentkuff Pokaż wiadomość
Gdyby świat miałby się na tym opierać bo nigdy nie byłoby kapitalizmu. Oferta wydaje się dobra, ale ja również jestem w PLAY, ale na kartę- mam rok ważny numer po doładowaniu co mnie cieszy bo nie zawsze korzystam z tego numeru a nie muszę płacić co miesiąc. Ja zazwyczaj nie patrzę na innych przy takich sprawach- to ja płacę rachunki, więc im mniej tym lepiej.
W teorii i biznesie to się sprawdza, ale dla mnie jest istotne, czy moi bliscy nie będą mieć oporów w kontaktowaniu się ze mną, bo praktycznie codziennie kontaktuję się z kilkoma osobami. Tak wyszło, że wszyscy jesteśmy w jednej sieci, więc koszty mam naprawdę niewielkie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 15:16   #16
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
W teorii i biznesie to się sprawdza, ale dla mnie jest istotne, czy moi bliscy nie będą mieć oporów w kontaktowaniu się ze mną, bo praktycznie codziennie kontaktuję się z kilkoma osobami. Tak wyszło, że wszyscy jesteśmy w jednej sieci, więc koszty mam naprawdę niewielkie.
No chyba, że tak. Ja jestem z tych co nie przepadają za telefonicznym gadulcem (moi rodzice również), więc tel. często mam wyłączony, a w pracy nie mam zasięgu a poza tym ja i tak niemal 90% czasu jestem na roamingu, więc de facto dzwonię rzadko. Znajomi się śmieją, że do mnie dodzwonić się jest ciężej niż do pewnego egzotycznego państwa- dziekanatu
bentkuff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 16:12   #17
xtalciax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksjaaa Pokaż wiadomość
Podczas przejscia do play, chcac zachowac numer innej sieci i biorac abonament, przez rok placi sie co miesiac dodatkowe 5zl. Troche dziwne
Od kiedy niby tak jest?

Numer do Play przenosiła moja mama, moja przyjaciółka, i brat mojego TZ. Nie placili żadnych dodatkowych kosztów a na dodatek pierwsze 3 miesiące po przeniesieniu płacili pól abonamentu
xtalciax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 16:19   #18
aleksjaaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xtalciax Pokaż wiadomość
Od kiedy niby tak jest?

Numer do Play przenosiła moja mama, moja przyjaciółka, i brat mojego TZ. Nie placili żadnych dodatkowych kosztów a na dodatek pierwsze 3 miesiące po przeniesieniu płacili pól abonamentu
nie wiem od kiedy, ale wiem to od pracownika Play. moze zalezy od wysokosci abonamentu
aleksjaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 16:24   #19
nesska10
Raczkowanie

Cytat:
Pierwsze słyszę. Dwa numery przeniosłam do play i nie płacę żadnych dodatkowych 5 zł.
Cytat:
...to abonament play dla firm bez telefonu za 29 zł - najtańszy.
Może dla firm to najtańszy, ale dla pierwszego numeru ok rok temu otrzymałam możliwość abonamentu 14,50 (bez telefonu) - do wykorzystania mam około 70 zł plus nielimitowane rozmowy do play przez cały okres trwania umowy , czyli 12 miesięcy.
Drugi numer przedłużałam umowę w kwietniu i dostałam propozycję abonamentu 9,90 na okres 18 miesięcy również bez telefonu ( z telefonem to chyba był najtańszy 29 zł) i też nieograniczone rozmowy do play ale tylko na okres chyba 6 miesięcy.
Więc co kilka miesięcy to sie zmienia.
nesska10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 20:24   #20
Precious things
Rozeznanie

Cytat:
Po drace z droższym telefonowaniem do Play'a stawki do wszystkich są wyrównane ( chyba od tego roku )

Co do tej oferty to 2 zł DZIENNIE to miesięcznie wcale tak mało nie wychodzi, ale nie wiem czy dobrze rozumuję.

Poza tym doładowanie za 5 czy 10 zł jakoś szału nie robi, bo przedłuża wychodzące tylko na 7 lub 10 dni.

No i jeśli się nie doładuje konta przed upływem terminu połączeń wychodzących to wszystko przepada ( pkt. regulaminu 4.2 )

Ja jestem w Play na kartę i jestem zadowolona.

Precious things jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-05, 23:59   #21
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Precious things Pokaż wiadomość
Po drace z droższym telefonowaniem do Play'a stawki do wszystkich są wyrównane ( chyba od tego roku )
No tak, tylko ja podałam standardowe stawki z Orange do Plusa A z Orange do Orange płacę 1 gr za sms, a dzwonię różnie - zależy w ile wygadam pakiet 1000 minut i czy w ogóle go włączę. Po prostu ja tego nie potrzebuję, bo ja nie kontaktuje się często z osobami z innych sieci.
Stary 2013-06-06, 05:46   #22
anex_1989
Zakorzenienie

Bo ja chce rozmawiać z kim chce i kiedy chce nonmmmnonononmm matko jak ten ziemniak mnie irytuje grrrr!!!!!!!!!!!
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 19:24   #23
crystalmethod
Raczkowanie

Cytat:
Nie wprowadzaj ludzi w błąd, źle zrozumiałaś tego pracownika. Przenosząc nr do Play abonament jest NIŻSZY o 5 zł (Formuła s, m itd.). Np. zamiast 34 zł płacisz 29. Wiem, bo niedawno podpisywałam umowę i uważnie analizowałam ich ofertę.
crystalmethod jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-07, 20:51   #24
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anex_1989 Pokaż wiadomość
Bo ja chce rozmawiać z kim chce i kiedy chce nonmmmnonononmm matko jak ten ziemniak mnie irytuje grrrr!!!!!!!!!!!
A mi się podoba ta reklama W ogóle reklamy telefonii komórkowych to chyba moje ulubione reklamy, szczególnie w okresie świąt lubię
Stary 2013-06-08, 17:16   #25
Szangal1206
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość

Ztego co ja przenosiłam i pracowałam 3 miesiace temu w Play to przeniesienie było za 49 zł . I była to opłata jednorazowa. Ja byłam w Play na kartę przeszłam na abonament za 9 zł i jestem zadowolona a ta opłata aktywacyjna już dawno mi się zwróciła.
Szangal1206 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 06:39   #26
anex_1989
Zakorzenienie

Cytat:
A mi się podoba ta reklama W ogóle reklamy telefonii komórkowych to chyba moje ulubione reklamy, szczególnie w okresie świąt lubię
mój mąż też za nią przepada i bardzo lubi robić mi na złość przedrzeźniając tego stwora
anex_1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-11, 07:57   #27
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Friese Pokaż wiadomość

Artykuł nie jest o nieuczciwej konkurencji. Orange jest właścicielem Nju Mobile, dlatego wypowiada się w jego imieniu. Chodzi o to, że ze względu na charakter oferty (po przekroczeniu pewnej kwoty reszta połączeń do końca miesiąca jest za darmo) stwarza ona pole do sporych nadużyć, dlatego Orange/Nju Mobile będzie blokowało abonentów, u których takie nadużycia się wykryje. Takimi działaniami jest np. sprzedawanie rozmów - firma kupuje kilkaset takich kart sim i sprzedaje usługę taniego dzwonienia z internetu na realne numery telefonów, a następnie przekierowuje rozmowy przez te karty - klient płaci jakąś śmiesznie niską stawkę, natomiast firma od pewnego limitu nie płaci już za takie połączenia ani grosza - czysty zysk

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 08:50   #28
krilady
Raczkowanie

Ma ktoś w końcu to Nju Mobile? Myślałam, żeby wziąć dla mojej mamy na rozmowy, ona dzwoni raptem tylko do ośrodka zdrowia i czasem do kogoś z rodziny... Właściwie to na miesiąc wygada tak ze dwa złote... Jej by się chyba to opłacało? Ktoś ma? Korzysta?
krilady jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-23, 22:49   #29
ida1233
Przyczajenie

Ja mam Nju Mobile od dwóch miesięcy - tyle samo się płaci, co w Mixie, ale nie musisz wiązać się umową. Jak dla mnie, bomba! Więcej info możesz poszukać tu: http://www.opiniepl.pl/nju-mobile-opinie-czy-warto/
ida1233 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-24, 07:07   #30
Luzia
Zakorzenienie

Ja mam nju na abonament- jestem bardzo zadowolona.

Od tego msca maksymalnie za rozmowy na komórki mogę zapłacić 19zl a dzwoniąc na stacjonarne 10zł.
Smsy maks 9zł, po osiągnięciu tej kwoty dalsze opłaty nie są naliczane.

W dowolnym momencie mogę zalogować się na swoje konto w nju i sprawdzić ile smsów/rozmów mam wydzwonione i jak to wygląda cenowo.

Przenosiłam numer z plusa- nic za to nie płaciłam.
Jeszcze trafiłam na promocje i dostałam bon sodexo na kwot 50zł.

I co najważniejsze: umowa na czas nieokreślony!! mogę ją zerwać w dowolnym momencie z zachowaniem miesięcznego okresu wypowiedzenia.

Edytowane przez Luzia
Czas edycji: 2014-01-24 o 07:08
Luzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości