|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Cytat:
nawet TZ sie zmartwił tylko cały czas mi twardnieje brzuch- moze dlatego mała sie nie rusza?? jejku powiedzcie mi cos ---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41143298]pisze na szybko z telefonu... jestesmy po wizycie !!! stal sie cud!!! wszystko zaroslo i nie ma zadnej wady!!! serduszko bije wszystko jest w porzadku i jestem najszczesliwsza na swiecie!!! ... lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac ![]() buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE] i po co tyle nerwów ... |
|
|
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41143298]pisze na szybko z telefonu... jestesmy po wizycie !!! stal sie cud!!! wszystko zaroslo i nie ma zadnej wady!!! serduszko bije wszystko jest w porzadku i jestem najszczesliwsza na swiecie!!! ...
lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac ![]() buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE] super wiadomość ))bardzo bardzo się cieszę!!! bardzo szczęśliwy wątek! |
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też się w ogóle nie ruszył od rana, chyba tylko baaardzo delikatnie się przeciągnął ale u mojego to bardzo normalne ostatnio. Jak będziesz się dalej denerwowała to jedz na IP i tam Cię uspokoją
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też czekam |
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;41143298]pisze na szybko z telefonu... jestesmy po wizycie !!! stal sie cud!!! wszystko zaroslo i nie ma zadnej wady!!! serduszko bije wszystko jest w porzadku i jestem najszczesliwsza na swiecie!!! ...
lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac ![]() buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE] Cytat:
|
|
|
|
|
#4806 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja wczoraj też kupiłam truskawy- 2kg po 6zł/kg i juz ich nie mam ![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41135972]Później nadrobię... Dziewczyny wróciłam od gina i wyję TŻowi w koszulkę... Robił mi USG na innym sprzęcie i powychodziły jakieś kosmiczne tygodnie. 30t i parę dni (3-6), a ja jestem w 33t2d..... Waga niecałe 1700g (2 tygodnie temu było 1500). Cała reszta OK, ale te wymiary mnie po prostu załamały.... [/QUOTE] Perse- przede wszystkim się nie załamuj wymiarami. Jak już Ci dziewczyny pisały bardzo często to co wychodzi na usg ma się nijak to tego co po porodzie. Moja przez prawie 2 miesiące była wymiarami 3 tygodnie do przodu i każdy z 3 lekarzy mnie straszył, że urodze wielkie dziecko. Teraz już dziewczyny mają większe maluchy a moja jest idealnie wymiarami ( a mamy już 37 tydzień) i ma być średniaczkiem. Więc głowa do góry i nie panikujemy ![]() Dzień dobry planuje dziś sobie wyprać pokrowiec z fotelika ![]() a za mną ciężka noc więc zaraz idę spać. Mam znowu problem z psem, a jak już urodzę to osiwieje...Całą noc siedziałam z psem na kolanach, bo miała takie dreszcze, dusi się dalej i nie wiadomo co jej jest
|
|
|
#4807 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Ja od rana na nogach, tż zepchnęłam siłą z łóżka o 5:45 ![]() Ma duzo pracy i musi wychodzic wczesniej, zeby mnie wieczorem nie zaniedbywać i wracać jak człowiek, o normalnej porze do domu i kochanej ciężarnej żonki![]() Byłam już w rossmanie na zakupach takich do domu normalnych. Do szpitala kupiłam sobie płyn listerine zero (bardzo mi ta wersja pod pasowała) w małym opakowaniu, do domu dwa duze. Dentystka mówiła żebym nadal płukała, ja chyba przez ciąże z 8 opakowań dużych zużyłam Kupiłam Michasiowi pampersy premium care 2 w opakowaniu jest 90szt. (po wczorajszej wizycie stwierdziłam, że 1 zwykłe mam i lepiej nie ryzykować, bo może jeszcze z jedne tż dokupi jak bede w szpitalu, a potem 2 pójdą w ruch) i do tego chusteczki pampers za 1zł. Jest taka fajna promocja. Premium care 2 kosztuja 59,90 + 1zł chusteczki, ale z kartą rossnę zapłaciłam 59,19 za komplet. Regularna cena tych pampersów w rossie to 64,90, wiec nawet wzgledem neta sie opłaca kupic na obecnej promocji (sprawdzałam ).Cytat:
![]() ![]() ![]() Biorę się za drugie śniadanie ![]() mleczko z płatkami (wiem, ze słodkie mamy powiedzą, że nie wolno, ale mi cukier po tym nie skacze, oczywiscie jak zjem rano i w normalnych ilosciach).
|
|
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac ![]() buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE] Cudownie!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4809 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaa i Oliath- piękności z tych mebli stworzyłaś
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
Ojejku biedna psina.. trzymam mocno kciuki żeby jej się polepszyło. Ucałuj i utul ją od nas!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
teso Gratuluję, nawet nie wiesz jak się cieszę
To na serio jest szczesliwy wątekP.S. wiecie co na serio uważam, ze u nas jest ładnie jak do tej pory i mam nadzieję, ze tak pozostanie |
|
|
|
#4812 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.14!
Hej brzucholki
Witamy się w 35 tygodniu ![]() U nas znowu burza teraz siedzę i się zastanawiam czy iść na jazdę, czy sobie odpuścić wczoraj burza krążyła cały dzień i boję się, że dzisiaj znów to samo będzie![]() TESO wspaniała wiadomość! Cieszymy się strasznie! ![]() CZAROWNICA kciukam bardzo, bardzo mocno ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4813 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania ![]() Gratuluje nowych tygodni jeżeli któraś zaczyna ![]() teso pozwoliłam sobie łezkę uronić tak mnie ucieszyła Twoja wiadomość Leoś jest zdrowiutkiSuuuper ![]() Ita zdrówka dla Xawcia ![]() Cytat:
![]() ![]() : kciuki: wsio będzie dobrze, zobaczyszPewnie wykończymy ![]() Iwonka daj Zuzi jeszcze chwilkę a jak nie da znać to potraktuj brzuszek trochę mocniej ja jak Adaś się nie rusza i spi to często go brutalnie budzę wiem że nie powinnam ale inaczej bym oszalała. Trzese wtedy brzuchem i wbijam gdzieś palce w miarę delikatnie a on wkurzony sie przeciąga i kamień spada z serca
|
|
|
|
|
#4814 |
|
Zakorzenienie
|
Iwonka potrząśnij mocniej brzuszkiem, ja tak robię. Własnie teraz to zrobiłam, bo jak przeczytałam, że nie czujesz ruchów to uświadomiłam sobie, że ja też dziś nie czuje. Ale poruszył się po tym jak zafundowałam mu trzesienie ziemi
Tyle, że ja dzis mocno aktywna jestem i pewnie go ululałam. Wczorajsza wizyta dała mi takiego powera, że szok, czuję się jakbym mogła góry przenosić
|
|
|
|
#4815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 c
Cytat:
moj pies to takie typowe dziecko mamusi, na spacer tylko ze mna, jak cos boli to do mamusi i ogólnie taki maslak :p wiec cierpie razem z nia ![]() Aaaa nie mam paciora ![]() Malinko i Malgorzato- bardzo prosze o rozkrecenie kolejki ![]() ![]()
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super, że wyniki ok. Malinka ma czas do 10 czerwca, a Małgosia do 20 ![]() |
|
|
|
|
#4817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4818 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2
wow! Ty masz czas do 25
|
|
|
|
#4819 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-V
Ale tż ma wtedy więcej wolnego więc Hanka musi się wtedy wykluc
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
Cytat:
|
|
|
|
|
#4821 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie
Cytat:
![]() Tż musiał wczoraj ustalic kiedy ma wziac urlop licze na to, ze przynajmniej do tego 21 dotrwam ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
idz, zrobisz cos pozytecznego
|
||
|
|
|
#4822 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie za nowe tygodnie
|
|
|
|
#4823 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Ma
Cytat:
Cytat:
musze się w grafik wstrzelic :p
|
|
|
#4824 | |||
|
Zakorzenienie
|
lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac ![]() buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE] Ja to podsumuję filozoficznie - a nie mowilam? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
wez nospe, Iwonka, jak ma sie Zuzia ruszac skoro na maxa scisnieta.Ło Matko, to ja bede miala jakies wyjatkowo nadpobudliwe dziecko Lili wrecz sie przewala z prawej do lewej i z powrotem natychmiast kiedy siadam chwilke odpoczac, wali nogami, lokciami, suwa sie, mietoli, skacze, az troche obciach np. w tramwaju sie rozsiasc, bo przeciez cyrk odstawia jakis ![]() Po Mamusi bedzie miala w tylku owsiki
|
|
#4825 |
|
Wtajemniczenie
|
lekarka powiedziala ze z wymiarow serducha maly ma wg niej 3500 !!!! no ale ze nie ma co sie trzymac dokladnie roznych wymiarow to licze ze jednak mniej bo mi kolos urosnie!!! ma jeszcze miesiac ![]() buziaki wielkie! to szczesliwy watek, dziekuje za kciuki![/QUOTE] Siemiradzki
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
damciatko jak tam ruchy są juz??
mam nadzieje, zę jej nie czuje tylko dlatego ze brzuch twardnieje, wezme magnez na poczatek 2x, a jak cos to wysle tzta po nospe bo nie posiadam jej w domu, a mała jeszcze ze 2 tyogndie niech se tam siedzi, bo taka brzydka pogoda, niesympatyczna zeby powitac ten świat
|
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
magolina ja tez jak mala sie nie ruszala czy cos to trzese brzuchrm lub lekko wbijam palce,pytalam gina mowil ze lekko mozna ugniatac a potrzasac brzuchem tez ale lekko.moja zawsze sie wkurza i sie rusza..
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
hehe potrzesłąm brzuchem tak mocno pierwszy raz, tak jak radziłyście i co?!! tak mnie zakuła szyjka ze aż usiadłam z wrażenia
ja naprawde nie chce panikować ale nie podoba mi sie to |
|
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie i jestem trochę zawiedziona. Miałam mieć dzisiaj usg III trymetru i lekarz stwierdził, że skoro 2 tygodnie temu (jak leżalałm w szpitalu) miała dokładne usg to on teraz nie widzi potreby, żeby robić kolejne usg Zrobił mi usg dopochwowe, szyjka się nieznacznie skróciła, ale i tak ma 4 cm, więc nie mam się martwić przedwczesnym porodem Ale się nademną zlitował i pokazał mi na usg serduszko i stwierdził, że zawsze chciałby oglądać takie komory i jeszcze raz potwierdził mi dziewczynkę, więc Lila już jest pewna Wagi niestety nie podał. Zaciskam za dzisiejsze wizyty i lecę nadrabiać
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
skylie mhm...
![]() oliath moja ostatnio to wogole gdzies bokami mnie kopie:-/ z boku pod zebrami haha |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.

ja wczoraj też kupiłam truskawy- 2kg po 6zł/kg i juz ich nie mam

mleczko z płatkami (wiem, ze słodkie mamy powiedzą, że nie wolno, ale mi cukier po tym nie skacze, oczywiscie jak zjem rano i w normalnych ilosciach).

To na serio jest szczesliwy wątek

teraz siedzę i się zastanawiam czy iść na jazdę, czy sobie odpuścić

wez nospe, Iwonka, jak ma sie Zuzia ruszac skoro na maxa scisnieta.
Lili wrecz sie przewala z prawej do lewej i z powrotem natychmiast kiedy siadam chwilke odpoczac, wali nogami, lokciami, suwa sie, mietoli, skacze, az troche obciach np. w tramwaju sie rozsiasc, bo przeciez cyrk odstawia jakis