Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. 1 1,96%
Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. 22 43,14%
Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. 5 9,80%
Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. 2 3,92%
Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. 5 9,80%
Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! 16 31,37%
Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 10:58   #3301
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kupiłam starszemu czapę i mój mały mężczyzna rwie na nią normalnie starsze dziewczynki
ale slodziak
uwielbiam taki typ urody

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
tylko, że pokój mimo, że prawie 14 m2 to wydaje się jak kiszka, bo jest długi ale wąski dlatego muszę to rozkminić
wiesz co, teraz mi sie przypomniala moja pierwsza stancja. mieszkanie w kamienicy, pokoj spory ale dosc waski i dlugi z jednym oknem. a ze chcialam ciemny kolor, cos jak fuksja czy brudny roz to pomalowalam trzy sciany, dwie dlugi i jedna krotka z drzwiami, ta z oknem pomalowalam na bialo i rozswietlilo fajnie no i dalam jasna wykladzine

tak samo teraz mam w salonie, po wymianie okien nie malowalismy jeszcze na nowo, bo nie do konca mam pomysl ale teraz sciany sa szare, raczej ciemne, przelamane byly jasnym zielonym, ale teraz tam gdzie mam okna jest pomalowane na bialo i tez super rozjasnia.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 10:59   #3302
mariiasia
Zadomowienie

Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Ja kupiłam i kilka 50 cm, bo Edi mi się 51 cm urodził i na cito mama dokupowała mi, bo nie miał co nosić, we wszystkim pływał

Raczej się na 56 nastawiam.

Ale pytasz o całą listę wyprawkową?
tak, bo ja jestem zielona w temacie
chodzi mi zarówno o sprzęty jak i ubrania i rzeczy do pielęgnacji. Żeby jakoś rozplanować zakupy a nie wszystko naraz później kupować

mój mały wielki cud

72--65--->62

mariiasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 10:59   #3303
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Bajka mogę też taką rozpiskę?
jasne, daj maila
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-04, 11:01   #3304
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
jasne, daj maila
jaką rozpiskę??

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2013-06-04, 11:03   #3305
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
jaką rozpiskę??
o cukrzycy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2013-06-04, 11:05   #3306
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
o cukrzycy
aha
mam nadzieję, że ten temat mnie ominie, bo już mam dość swoich tarczycowo- gruczolakowo- prolaktynowych problemów

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2013-06-04, 11:05   #3307
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
jasne, daj maila
nena_milka@yahoo.com
podziękowała
09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 11:09   #3308
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
aha
mam nadzieję, że ten temat mnie ominie, bo już mam dość swoich tarczycowo- gruczolakowo- prolaktynowych problemów
Na pierwszej stronie masz link do wyprawki wizażowej.

Nie ma jednej listy dla każdej mamy Najlepiej poczytaj w necie i dopytuj, żeby stworzyć własną

Np. tu masz:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5,4464788.html

tu:
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...-dla-noworodka

tu:
http://www.prenatale.pl/wielki-przyg...jestem-w-ciazy

Jeśli chcesz, mogę spisać, co ja mam i co mi brakuje, ale to są rzeczy spisane na moje potrzeby i możesz potrzebować mniej/więcej

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
nena_milka
podziękowała
Może niech bajka spisze i usuń maila, bo Ci spamu naprzychodzi

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:10   #3309
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Heja mimo to, ze jestem w domu i odpoczywam to nie jestem w stanie nadrobic wszystkich postow... masakrejszyn jak lecicie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Kurcze, śliczny, jak przyklejony

na prawdę zazdroszczę...

a ja tak czytam o tych glukozach i się martwię, bo chyba jako jedyna nie miałam tego badania. i z jednej strony, to boje się, że teraz to mi powie, że jest już za późno. a z drugiej, że nawet jeśli mi poda i wyniki wyjdą złe, to nie będę wiedziała co z tym zrobić, bo kolejna wizyta za miesiąc, a jesli dostane to znając życie polecę zaraz następnego dnia, bo i tak wdaje mi się, że to dość późno (jeśli już w ogóle nie za poźno)

no i stresują się wizytą, dlatego tez nie piszę tak często, bo siedze sama w tym domu i myślę. niby robie te pierdółki, obiadki, pranko, sprzątkanko, ale ciągle myślę. boję się, czy wszystko ok i o tę glukozę, której nie miałam

nie wiem czy moja waga jest normalna, bo w sumie mało przytyłam jak porównuję się z Wami. ostatnio jakieś pare dni do tygodnia po wizycie odnotowałam wzrost wagi, a od tej pory stoi w miejscu (czyli ok. 4 tyg). nie wiem czy to normalne
fakt, że ja startowałam z nadwagą, więc też niebyłoby to do końca ok jakbym tyła jak świnka. do tej pory wydawało mi się, że powinno się tyć tak stopniono. że raz na pare dni, ileś gram do przodu, a ja do tej pory mam tak, że ok. 1kg z dnia na dzień, a potem długo nic...
nie martw sie, ja jutro koncze 26 tc i mam jakies 3-4 kg na plusie i sa to kg ktore pojawily mi sie wlasciwie z dnia na dzien... gdzies 1,5 kg w 5 miesiacu i 1,5 kg teraz... rano na czczo waze prawie 72 kg... u gina wychodzilo 73,5 ale to po calym dniu wiec wiecej... ja tam sie nie przejmuje...i tak duzo przytylam przez moja tarczyce, bo wczesniej wazylam 55 kg, a potem siup jakies 12 kg do przodu... wiec nie musze duzo tyc...dzidzia wazy 800 gram, a reszta mam nadzieje ze to wody itd a nie dodatkowe kg

Cytat:
No tak myślałam właśnie że ubogo u ciebie z tyciem...

INWERSJA nie ty jedyna, jeszcze nie wszystkie miały. Nie wiem jakie normy w Pl ale w No robią grupom ryzyka w 24-28 tygodniu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w de tez sie robi pomiedzy 24-28 tc...

Cytat:
frida albo katarek

Snow... sama nazwa to pikus, zobaczylabys te peny, te igielki, i wez to wbijaj w udo
ja to bym chyba zemdlala... nie moge sobie sama nic wbijac...

Cytat:
a to moja słodziara sprzed chwili
Boziu jaka ona slodka

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mam dzisiaj dzień -głupie sny i wieczorne informacje o mojej rodzinie spowodowały, że się czegoś boję. Najpierw mi mama powiedziała, że dzień wcześniej powiesił się syn mojego kuzyna (27 lat), później o nie przyjemnościach w rodzinie mojej siostry (szwagier znowu zdebilował znęca się psychicznie nad moją siostrą) a dziś śniło mi się, że poszłam do toalety i poleciała ze mnie bardzo czerwona krew, w dodatku wyleciało ze mnie coś dziwnego. Przez mgłę widziałam wydzieline przypominającą steki-to nie było dziecko na szczęście tylko jakieś dziwne mięso. Pamiętam jak się pakowałam do szpitala przerażona co się dzieje i już się prawie znalazłam na Izbie a tu dryn dryn budzik do pracy... Masakra jakaś.

Jestem w dodatku niewyspana, bo mężowi kazali w tym tyg przyjć do pracy na II zmianę czyli od 14-22, gdzie w chacie jest przed 23. Czekałam na niego, ale mi sie przysnęło. Kiedy wszedł do mieszkania próbował ze mną pogadać. Ja w łóżku na wpół rozbudzona byłam strasznie nietomna cos tam odpowiadałam. Jego głos wydawał mi się bardzo głośny...co mnie rozdrażniało, kiedy powiedziałam, że padam pogadamy jutro miałam później problemy ze snem. Wierciłam się do północy a o 5.00 pobudka. W autobusie spałam prawie cała drogę, lukając tylko co chwilę gdzie jestem.
przytulam staraj sie o tym nie myslec, chociaz pewnie ciezko bedzie, bo z tego co moj zbudynialy umysl zrozumial to z kuzynem i szwagrem to prawda a nie sen? tak czy siak teraz twoje i dzidzi zdrowie najwazniejsze

Cytat:
Chwalę się kołyską, złożyłam ją przed chwilą czystą i pachnącą

Jeszcze muszę tatę zgnębić, żeby tą elektrykę zobaczył
piekna ta kolyska

Cytat:
Da się, da ehem:
Obczajałam już temat, zanim się na używkę zdecydowałam, a w czwartek dam Ci praktyczne wskazówki, bo zamierzam wszystko wyprać, jak tylko dostanę

Też chcę

Ale wiesz, ja wózek kupiłam, a większość w sumie mam

Zostało mi:
Torba do wózka
Fotelik samochodowy
Materacyk do kołyski
Prześcieradło do kołyski
Leżaczek
Przewijak
Smoczki do butelek
Smoczki uspokajające
Ubranka
Podgrzewacz

Przy czym ubranek niewiele, bo sporo tych używek mam

I co zapłaciłaś za przesyłkę?
a "tapicerki" to pierzesz normalnie w pralce czy w raczkach?? ja tez korzystajac z tego ze jestem w domu i mam sie oszczedzac bede chyba powoli prala... musze wyprac wozek i mate edukacyjna i sterte ubranek ale to dopiero jak sie dorobie komody i proszku dla dzieci

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Samba, kurcze, nawet nie wiedziałam, że jesteś w szpitalu No ale w sumie już nie jesteś Dobrze się czujesz?
dobrze sie czuje caly czas dobrze sie czulam, nawet w szpitalu, ale stwierdzili ze mi sie jakis lej wewnatrz szyjki macicy utworzyl i bali sie ze szyjka bedzie sie skracac... na szczescie lej zaniknal i poki co sytuacja jest stabilna takze jestem spokojniejsza... musze sie oszczedzac dlatego zrezygnowalam z kursu i bede sie byczyc w domu...

co do karuzelek to ja kupilam Tiny Love o taka:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...279926993.html

uzywana, ale jak nowa za 100 zl :P
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:11   #3310
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

o proszę czyli większość z nas może mieć nadzieję mnie rozstępy już zdyskwalifikowały ale wy dacie radę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:12   #3311
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
i mam pytanie (pewnie już było na forum, ale ja nie znalazłam), czy kupujecie ubranka w rozm 56 czy 62?
ja mam dużo 56, 62 i 68 no i trochę rzeczy już na 74

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
To którą karuzelkę w końcu bierzesz?
chyba tą, ale jeszcze męża zapytam
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...271042696.html
chociaż teraz patrzę na ta i tez fajna kolorowa
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...281765608.html
Cytat:
Ooo to też pomysł Wezmę 10 podwójnie tkanych (u jednego sprzedawcy 70x80 jest za 24 zł za komplet) i 10 cienszych I 3 lub 4 flanelowe.
A w końcu brałaś 70x80?
wzięłam po 10 sztuk, flaneli nie kupuję
http://allegro.pl/show_item.php?item=3274496436
http://allegro.pl/show_item.php?item=3297334612

Cytat:
Mi też tyle wyszło, może źle?Bo ja mierzyłam od końca wzgórka, a może to trzeba od samego dołu??
na prawdę to może nie jest tak źle ehh stresuję się tym, już sobie poryczałam nawet
no i ja mierzyłam od samej pipki

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 11:12   #3312
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Na pierwszej stronie masz link do wyprawki wizażowej.

Nie ma jednej listy dla każdej mamy Najlepiej poczytaj w necie i dopytuj, żeby stworzyć własną

Np. tu masz:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5,4464788.html

tu:
https://wizaz.pl/Mama-z-klasa/Ciaza/...-dla-noworodka

tu:
http://www.prenatale.pl/wielki-przyg...jestem-w-ciazy

Jeśli chcesz, mogę spisać, co ja mam i co mi brakuje, ale to są rzeczy spisane na moje potrzeby i możesz potrzebować mniej/więcej
(...)
bardzo dziękuję
taką swoją listę już zaczęłam, ale obawiam się, że połowa rzeczy jest niepotrzebna a znowuż tych potrzebnych nie ma
jakbyś mogła sporządzić taką swoją, ja porównam do mojej i może będę trochę bardziej oświecona a pewnie i tak wszystko samo się zweryfikuje jak Junior już będzie na świecie

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2013-06-04, 11:13   #3313
marysia_258
Zadomowienie

Witam
Dawno do Was nie zaglądałam Długi weekend spędzony z mężusiem w sobotę chrzciny. Umęczyłam się jak nie wiem co. Na szczęście wszystko się udało
Podczytywałam Was troszeczkę, ale całości nie dam rady nadrobić. Wybaczcie
Za dwie godzinki wyruszam na USG połówkowe
Pietra mam jak nie wiem co a przy tym cieszę się jak głupia

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:13   #3314
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
Heja mimo to, ze jestem w domu i odpoczywam to nie jestem w stanie nadrobic wszystkich postow... masakrejszyn jak lecicie

nie martw sie, ja jutro koncze 26 tc i mam jakies 3-4 kg na plusie i sa to kg ktore pojawily mi sie wlasciwie z dnia na dzien... gdzies 1,5 kg w 5 miesiacu i 1,5 kg teraz... rano na czczo waze prawie 72 kg... u gina wychodzilo 73,5 ale to po calym dniu wiec wiecej... ja tam sie nie przejmuje...i tak duzo przytylam przez moja tarczyce, bo wczesniej wazylam 55 kg, a potem siup jakies 12 kg do przodu... wiec nie musze duzo tyc...dzidzia wazy 800 gram, a reszta mam nadzieje ze to wody itd a nie dodatkowe kg

w de tez sie robi pomiedzy 24-28 tc...

ja to bym chyba zemdlala... nie moge sobie sama nic wbijac...

Boziu jaka ona slodka

przytulam staraj sie o tym nie myslec, chociaz pewnie ciezko bedzie, bo z tego co moj zbudynialy umysl zrozumial to z kuzynem i szwagrem to prawda a nie sen? tak czy siak teraz twoje i dzidzi zdrowie najwazniejsze

piekna ta kolyska

a "tapicerki" to pierzesz normalnie w pralce czy w raczkach?? ja tez korzystajac z tego ze jestem w domu i mam sie oszczedzac bede chyba powoli prala... musze wyprac wozek i mate edukacyjna i sterte ubranek ale to dopiero jak sie dorobie komody i proszku dla dzieci

dobrze sie czuje caly czas dobrze sie czulam, nawet w szpitalu, ale stwierdzili ze mi sie jakis lej wewnatrz szyjki macicy utworzyl i bali sie ze szyjka bedzie sie skracac... na szczescie lej zaniknal i poki co sytuacja jest stabilna takze jestem spokojniejsza... musze sie oszczedzac dlatego zrezygnowalam z kursu i bede sie byczyc w domu...

co do karuzelek to ja kupilam Tiny Love o taka:
http://allegro.pl/tiny-love-karuzela...279926993.html

uzywana, ale jak nowa za 100 zl :P
Wszystko, co mogę piorę w pralce, tylko najwżyżej w 30 stopniach

I na razie piorę w normalnym proszku, bo rzeczy, z którymi mała będzie miała bezpośredni kontakt, upiorę jakoś w sierpniu

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-04, 11:16   #3315
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
e tam, ja też kupuję 86, bo potem małego w naszym prysznicu będę kapać, tak samo jak przewijaka nie kupuje, bo nie za bardzo będę go miała jak położyć na łóżeczku, żeby mi wygodnie było, będę rozkładać podkład na łóżku i pieluchę i już.
Ja mam taką ze stelażem, ale odkąd mała skończyła 5 miesięcy kąpię ją normalnie pod prysznicem.

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A olej ją. Ona ma swoje zdanie a Ty swoje. Ja np ciuszki w lumpie kupowałam, bo po pierwsze ile to dziecko w tym ciuszku pochodzi? Po drugie mam lumpika z naprawdę ładną i czystą odzieżą dla niemowląt. Ostatnio kupiłam 16 sztuk (pajacyki/śpioszki, body z długim rękawkiem)- niezmechacone, czyste, jak nowe. Ja tam nie patrze na metki, ale w oko rzucił mi się (w naszych kupionych) np. H&M. A za to wszystko zapłaciłam 32 pln .
Zazdroszczę lumpków, u mnie w mieście same beznadziejne.Ubranek dla dzieci nie ma, a dla dorosłych zaczynają sie od rozmiaru 44.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:16   #3316
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

o proszę czyli większość z nas może mieć nadzieję mnie rozstępy już zdyskwalifikowały ale wy dacie radę
Też mam koleżankę po ciąży z takim brzuchem
Ja będę mieć taki, tylko z rozstępami

Cytat:
bardzo dziękuję
taką swoją listę już zaczęłam, ale obawiam się, że połowa rzeczy jest niepotrzebna a znowuż tych potrzebnych nie ma
jakbyś mogła sporządzić taką swoją, ja porównam do mojej i może będę trochę bardziej oświecona a pewnie i tak wszystko samo się zweryfikuje jak Junior już będzie na świecie
Ok, to już piszę i zaraz wrzucę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-06-04, 11:18   #3317
Brydzia_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wczoraj truskawki za 9zł kupowałam, pycha, chociaż większość mój mały mężczyzna wciągnął dziś może też pojadę jak się zbiorę - bo z tym to najgorzej.

Wczoraj tak się narobiłam że wieczorem ledwo do łóżka doszłam. Wszystko mnie bolało, ale na szczęście jak się położyłam to mały zaczął kopać i się tak zaaferowałam siłą i ilością że zaraz przeszło
Dziś podobny maraton.

Kupiłam starszemu czapę i mój mały mężczyzna rwie na nią normalnie starsze dziewczynki

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:19   #3318
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Zostało mi:
Torba do wózka
Fotelik samochodowy
Materacyk do kołyski
Prześcieradło do kołyski
Leżaczek
Przewijak
Smoczki do butelek
Smoczki uspokajające
Ubranka
Podgrzewacz

Przy czym ubranek niewiele, bo sporo tych używek mam
No trochę tego jest.Mi został wózek z grubszych rzeczy.Z tym, że na przewijak to mam takie małe biurko

Edytowane przez maharet1092
Czas edycji: 2013-06-04 o 11:20
Stary 2013-06-04, 11:19   #3319
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:
Może niech bajka spisze i usuń maila, bo Ci spamu naprzychodzi
eee tam, to nie mój prywatny mail tylko taki stworzony do celów podawania na forach, logowania się na różnych stronach itp. Mail od Bajki będzie chyba pierwszym od kilku lat niespamem tam nic innego nie przychodzi
Stary 2013-06-04, 11:19   #3320
Diorisha
Zakorzenienie

cotka jaki słodziak

Zbadałam sobie dno macicy i wyszło mi,że znajduje się ok.1cm nad pępkiem.To prawidłowo?
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:20   #3321
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

zapamiętam to i od września jazda!

Samba ja też od tej niedoczynności utyłam szybko, jedząc tak samo, ale kij, teraz już się leczę, urodzę Mikusia i będziemy działać przyjaciółka ma ślub w czerwcu 2014 to nie mogę wyglądać jak schabik mam nadzieję, że ujrzę 5 z przodu 58-59 byłoby idealnie przy moim 173
patrzę teraz na kocham. enter czy jak to tam i ta dziewczyna wygląda jak nasza Ladan

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-06-04 o 11:21
Stary 2013-06-04, 11:22   #3322
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz co, teraz mi sie przypomniala moja pierwsza stancja. mieszkanie w kamienicy, pokoj spory ale dosc waski i dlugi z jednym oknem. a ze chcialam ciemny kolor, cos jak fuksja czy brudny roz to pomalowalam trzy sciany, dwie dlugi i jedna krotka z drzwiami, ta z oknem pomalowalam na bialo i rozswietlilo fajnie no i dalam jasna wykladzine

tak samo teraz mam w salonie, po wymianie okien nie malowalismy jeszcze na nowo, bo nie do konca mam pomysl ale teraz sciany sa szare, raczej ciemne, przelamane byly jasnym zielonym, ale teraz tam gdzie mam okna jest pomalowane na bialo i tez super rozjasnia.
to może być myśl
moja mama mi doradzała żeby właśnie tą z oknem malnąć na ciemno żeby optycznie przy wejściu skrócić pokój ale faktycznie ciemne ściany te długie mogą je skrócić a jasna przy oknie rozjaśni... to jest myśl... bo fakt, pokój ma jedno okno. co prawda dupne. tak to wygląda teraz: (uwaga, to jest jeszcze przed obniżeniem sufitów więc wydaje się mały a weź pod uwagę 3,5 m w górę, pokój jest 2,6m x 5,3m, aha i teraz są wymienione okna i nowe parapety, na zdjęciu widnieje stare - plus będą robić gładzie, kaloryfer pod oknem)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-05-31 12.29.17.jpg (96,3 KB, 36 załadowań)

Edytowane przez ladanseuse14
Czas edycji: 2013-06-04 o 11:24
ladanseuse14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:25   #3323
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Allegro zaczęło mnie denerwować. Wprowadzili jakieś zmiany, że za każdy przedmiot płaci się przesyłkę i przez Allegro nie można opłacić przesyłki raz :/ No i kupiłam kosmetyki do włosów, z 12 sztuk i all kazało mi ponad 100 zł za przesyłkę płacić
Napisałam do sprzedającego, bo nawet nigdzie numeru konta nie ma
mnie tez to wkurza, mam nadzieję że szybko uporają się z tym, bo payU jest bardzo wygodne do zapłaty ,a przez te inne kwoty trzeba robić samemu przelew i opóźnia się przez to wysyłka

Cytat:
Chwalę się kołyską, złożyłam ją przed chwilą czystą i pachnącą

Jeszcze muszę tatę zgnębić, żeby tą elektrykę zobaczył
piękna kołyska jeszcze za taką cenę, superrrrrrr

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
hahahahah padłam - D. dostał jakiegoś dobrego humoru i najpierw udawał, że zjeżdża z górki pełnej śniegu na wanience, później udawał żółwia zakrywając się wanienką a teraz do niej usiadł i się zmieścił no padnę
hehhee, nieźle to bedziesz miała dwójkę dzieciaczków i kota

Cytat:
Ja wczoraj truskawki za 9zł kupowałam, pycha, chociaż większość mój mały mężczyzna wciągnął dziś może też pojadę jak się zbiorę - bo z tym to najgorzej.

Wczoraj tak się narobiłam że wieczorem ledwo do łóżka doszłam. Wszystko mnie bolało, ale na szczęście jak się położyłam to mały zaczął kopać i się tak zaaferowałam siłą i ilością że zaraz przeszło
Dziś podobny maraton.

super mężczyzna

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

chyba tą, ale jeszcze męża zapytam
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...271042696.html
chociaż teraz patrzę na ta i tez fajna kolorowa
http://allegro.pl/fisher-price-karuz...281765608.html
ta druga jest extra, też ją planuje kupić , znajoma ją miała dla synka i rewelacja, interesował się nią od małego , ma fajne melodyjki ,bardzo mi się podoba

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 11:25   #3324
tancerka212
Zakorzenienie

jejku rano weszłam was nadrobić i patrzę aby 7 stron dam radę... ale w między czasie dostałam chrześnicę do pilnowania i starałam się opiekować nią i nadrabiać i 3 godziny nadrabiałam, bawiłam się z nią i co- i tyle piszecie że dalej mam 7 stron czyli jakby w punkcie wyjścia jestem toż to sensu nie ma bo nigdy was nie dogonię
a w ogóle to z tego miejsca składam wielki szacun dla ciężarówek które już mają dzieci i dają radę się nimi całymi dniami zajmować- ja po 3 godzinach już miałam ochotę wystawić chrześnicę za drzwi i niech czeka aż babcia od lekarza wróci
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 11:25   #3325
nena_milka
Wtajemniczenie

Cytat:

no i jak widzę takie zdjęcia to ja się pytam, czy ćwiczeniami da się doprowadzić skórę do takiego wyglądu czy jak one to robią? Bo mięśnie to wiadomo, że da się wyćwiczyć a skóra? Jak patrze po znajomych to one nawet jak wróciły do wagi i mają płaskie brzuchy to ta skóra jest... no na pewno nie taka jak u tej babki no bo chyba nie powiecie że kremami da się to zrobić? geny?
Stary 2013-06-04, 11:25   #3326
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
patrzę teraz na kocham. enter czy jak to tam i ta dziewczyna wygląda jak nasza Ladan
hahahah, obczaję to ale reklama jest
aha i to nie ja jakby ktoś pytał
Stary 2013-06-04, 11:26   #3327
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

maharet, o matulu, co za uparta kobieta Kurcze, ja myślałam, ze to tylko Wy dojeżdżacie na Święta, a tu się okazuje, że łatwiej byłoby nietopszowi dojechać
:
Pewnie się skończy to tak, że teść do niej dojedzie, a my i tak zostaniemy w DE.Normalnie może byśmy dali radę, ale ja naprawdę muszę jakiś miesiąc później być w PL.Więc ani to czekać, ani to jechać 2 razy.
A nie rozumiem jej bo zawsze narzeka ile to ma roboty w domu w święta i ile to kasy na nie idzie,ile sprzątania przed i po, dekorowania a jak ma okazję przyjechać prawie na gotowe(no najwyżej by mi ciut pomogła w gotowaniu) i resztę czasu spędzić z mężem na nartach to nie chce.
Stary 2013-06-04, 11:28   #3328
mariiasia
Zadomowienie

Cytat:
Też mam koleżankę po ciąży z takim brzuchem
Ja będę mieć taki, tylko z rozstępami

Ok, to już piszę i zaraz wrzucę
superowo, dzięki
a co do brzuszka to też taki chcem
Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Witam
Dawno do Was nie zaglądałam Długi weekend spędzony z mężusiem w sobotę chrzciny. Umęczyłam się jak nie wiem co. Na szczęście wszystko się udało
Podczytywałam Was troszeczkę, ale całości nie dam rady nadrobić. Wybaczcie
Za dwie godzinki wyruszam na USG połówkowe
Pietra mam jak nie wiem co a przy tym cieszę się jak głupia
za połówkowe
Cytat:
zapamiętam to i od września jazda!

Samba ja też od tej niedoczynności utyłam szybko, jedząc tak samo, ale kij, teraz już się leczę, urodzę Mikusia i będziemy działać przyjaciółka ma ślub w czerwcu 2014 to nie mogę wyglądać jak schabik mam nadzieję, że ujrzę 5 z przodu 58-59 byłoby idealnie przy moim 173
mam tyle samo wzrostu co Ty i też mi się marzy 5 z przodu

mój mały wielki cud

72--65--->62

Stary 2013-06-04, 11:31   #3329
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
mam tyle samo wzrostu co Ty i też mi się marzy 5 z przodu
damy radę!

kto mi zrobi tosta bo śniadanie było o 6:00 więc wypada coś zapakować w balonik

Stary 2013-06-04, 11:31   #3330
ladanseuse14
Zakorzenienie

kaśka heheheh faktycznie podobna

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości