Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 12:40   #1651
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wystawili Wam w szpitalu bez problemu opiekę na Ciebie? Bo mi gin gadał, że u nas w szpitalu po porodzie naturalnym nie chcą wystawiać, jeśli jest okej. Tłumaczą to tym, że to jest opieka nad osobą obłożnie chorą. A do PZU składajcie. Ja żałuję, że nie złożyłam jak byłam w październiku w szpitalu 3 dni z zagrożoną ciążą. Niby mam za pobyt powyżej 3 dni, ale może a nuż by się udało.
Przy obchodzie lekarz pytał czy wypisujemy opiekę ale nie na mnie a na Bartka a jak gadałam z moim ginem to powiedział właśnie to co Ty piszesz ale że jeśli będziemy chcieli to mamy przyjść do rejestracji i dostaniemy

==
Dziecko nakarmione śpi, ojciec wrócił do domu, porcja mleka w pogotowiu tak że matka wybywa na miasto

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 12:45   #1652
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam info od Cloche:

"Florian urodził się wczoraj o 17:28. Został przewieziony rano do kardiokliniki. Na razie czekam na info. Błagam o Wasze kciuki."

aaaaaaa Cloche urodziła! 3mam kciuki i zaraz muszę doczytać bo nic nie wiem co się dzieje
Stary 2013-06-04, 12:47   #1653
whatIthink
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Czuję się tak samo... myślałam, że coś się dzisiaj ruszy, ale nadal nic... Jutro idę do szpitala... zobaczę co powiedzą

Musimy jakoś dać radę... a najbardziej rozwalają mnie wszystkie rady od "życzliwych" jak przyspieszyć poród, każdy dzwoni i dorzuca swoje pięć groszy... Jedna znajoma powiedziała mi ostatnio, że przez to nie rodzę, bo sie za dużo w ciąży oszczędzałam...
ja idę w pt do szpitala na kontrolę (jak nie urodzę) i też jestem ciekawa, co powiedzą jak nadal będzie zero widoków na szybki poród, chyba zacznę błagać o wywołanie

nie wierzę już w sposoby przyśpieszające poród, na mnie żadne nie działają, a seks wręcz boli.

zaraz wychodzę do internisty prosić o zwolnienie...

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 12:48   #1654
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wystawili Wam w szpitalu bez problemu opiekę na Ciebie? Bo mi gin gadał, że u nas w szpitalu po porodzie naturalnym nie chcą wystawiać, jeśli jest okej. Tłumaczą to tym, że to jest opieka nad osobą obłożnie chorą. A do PZU składajcie. Ja żałuję, że nie złożyłam jak byłam w październiku w szpitalu 3 dni z zagrożoną ciążą. Niby mam za pobyt powyżej 3 dni, ale może a nuż by się udało.
Nam w szpitalu wystawić nie chcieli, kazali iść do rodzinnego, rodzinny odesłał do ginekologa a tam bez problemu wystawili... za 40 zł

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 13:13   #1655
sharpnowaja
Zakorzenienie

witam po kompletnie nie przespanej nocy
mała spała łącznie może 3,5 h, masakra jakaś. Już nie dawałam rady, kolejna taka nocka. Nie wiem co się z nią dzieje. A już tak ładnie spała kilka nocek. Dopiero po 7 zasnęła i spała jakieś 2 godz. . A teraz dalej na nogach. Myślałam że to przez to że nie może kupki zrobić bo wczoraj całyu dzień nie zrobiła, ale w końcu zrobiła taką że aż sobie łokcie obsrała i dalej nie śpi. Mam nadzieje że dziś pośpi bo nie zniosę kolejnej takiej nocki.

happy ja na chustę dostałam kasę od teściów, tak to pewnie też byśmy nie kupili.

color wielkie gratulacje dla Ciebie i Tymusia!!!

diabli to Ty mieszkasz w BB? piękne miasto i wspaniali ludzie tam mieszkają
Stary 2013-06-04, 13:20   #1656
banka26
Zakorzenienie

COLR GRATUULACJEEE
CLOCHE GRATULACJE I TRZYMAM KCIUKI ZA MALEGO
dzisiaj dzwonila lekarka i jutro jedziemy z mlodym na usg , a rano krew i mocz ogolny i na posiew , jak cos wyjdzie to szpital , trzymajcie kciuki za mlodegoo
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 13:24   #1657
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzisiaj dzwonila lekarka i jutro jedziemy z mlodym na usg , a rano krew i mocz ogolny i na posiew , jak cos wyjdzie to szpital , trzymajcie kciuki za mlodegoo

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 13:24   #1658
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Moj mały ssaczek juz zjadł sniadanko

ada ale moja mała płacze w łóżeczku, jak się ją weźmie na ręce to uśmiech od ucha do ucha.

nuna to ja wpadam na naleśniki z truskawkami

zmykamy na spacerek może w końcu mała zaśnie
Stary 2013-06-04, 13:29   #1659
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
zmykamy na spacerek może w końcu mała zaśnie
Też bym już wyszła, ale u nas drugi dzień pogoda do

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 13:44   #1660
nuna2
Zakorzenienie

Sharp bądź ssilna Macie ładną pogodę na spacerek?? Tu leje jak z cebra, jest ciemno jak nie wiem...

whatIthink też mam mdłości... Ciągle mam wrażenie, że będę nie wiem, co ze sobą zrobić
Stary 2013-06-04, 13:51   #1661
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Jesteśmy po wizycie położnej - z Wiktorkiem wszystko ok , ładnie przybiera na wadze i dziś pierwszy raz () miałam go przystawionego do piersi tak jak trzeba Naszym problemem są moje wklęsłe brodawki (ale kapturki pomogły ) i przerośnięty języczek... W takim razie będę karmić na przemian - trochę z piersi, trochę odciągać i karmić butlą. Mam nadzieję, że waga będzie dalej ładnie rosnąć - dla kontrolowania mamy wypożyczoną do piątku wagę (bo wtedy kolejna wizyta). Do piątku też kikut powinien odpaść Jeszcze tylko niech jutro wyjdą dobrze moje wyniki () i będzie wszystko super

A dziś kończymy już tydzień
Jenny to wizytę i za to, że z Małym wszystko ok
Tak się zastanawiam jak będziesz laktatora używała czasami to sutki trochę wyskoczą chyba, prawda?

Cytat:
Napisane przez vujka Pokaż wiadomość
Musimy jakoś dać radę... a najbardziej rozwalają mnie wszystkie rady od "życzliwych" jak przyspieszyć poród, każdy dzwoni i dorzuca swoje pięć groszy... Jedna znajoma powiedziała mi ostatnio, że przez to nie rodzę, bo sie za dużo w ciąży oszczędzałam...
Fantastyczne rady
Jestem ciekawa czy mnie to ominie czy dostanę też jakieś na koniec

A w ogóle u mnie to cały poród jeszcze taaaki odległy. Ale wiecie co, ja jeszcze też jestem na etapie chyba takiej niegotowości. Bo co prawda poród mnie jakoś nie przeraża, ale nie mam też tak jak większość z Was chwilkę przed porodem tzn. nie myślę, że już chcę rodzić, że już za długo siedzi.
U mnie gdyby nie kryzys związany z wyglądem małej, okrągłej świnki to zupełnie mi nic nie przeszkadza w tym noszeniu brzucha

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 13:56   #1662
nuna2
Zakorzenienie

Magiusia u mnie już są dobre rady a do porodu 2 tyg 3 dni...
w stylu: lepiej, żebyś urodziła wcześniej, bo jak dziecko już takie duże,to będzie cesarka
,Ty to jeszcze długo nie urodzisz, bo masz wysoko brzuch"

Sąsiadki: Ty jeszcze w domu
Stary 2013-06-04, 13:58   #1663
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Jenny to wizytę i za to, że z Małym wszystko ok

Cytat:
Tak się zastanawiam jak będziesz laktatora używała czasami to sutki trochę wyskoczą chyba, prawda?
Laktatora używam cały czas i niestety sutki nie wyskoczyły Chyba taki ich urok Ale najważniejsze, żeby W. jak najdłużej dostawał moje mleczko

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 14:00   #1664
justyna_g4
Zakorzenienie

Melduję, że żyję i nadal w domu. Dziś mam jakiś taki śpiący i leniwy dzień ale to pewnie przez tą pogodę. Wyprawiłam Tż do pracy i teraz mam czas dla was. Dzisiaj spakowałam do pudełek rzeczy małej i wyniosłam do drugiego pokoju bo przecież nie zostawię ich żeby się całe zakurzyły. Jak pakowałam to udzielałam Tż instrukcji jak ma łóżeczko przygotować ( które prześcieradełko, jaką stroną obrócić materac itp) i co ma zabrać dla małej do szpitala na wyście. Po moim wykładzie mój mąż stwierdził czy mogłabym mu to zapisać wszystko krok po kroku bo on będzie taki szczęśliwy, że na pewno coś pomyli, a rzeczy dla małej to najlepiej jakbym włożyła mu do nosidełka, a w sumie to nikt z nim nie jeździ to może by sobie zamontował już w aucie. Co za pomysły...

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

Jesteśmy chyba na takim samym etapie, u mnie też 1cm rozwarcia (już 4 tydzień), zero skurczy i jak się nic nie zacznie to też 17 idę do szpitala
Ja tak samo. Rozwarcie ostatnio na 1 luźny palec cokolwiek to oznacza i jak nic się nie bedzie działo to 17 do szpitala. Nawet się cieszę, że akurat tak wypadło bo od 17 Tż ma nocki wiec znów bym się stresowała że sama w nocy jestem a tak to odstawi mnie do szpitala i bedę spokojna. Pracuje w sumie 5 minut od szpitala wiec jakoś może bym go wyciągnęła na poród jakby się w nocy coś działo, zawsze później mógłby wrócić do pracy.

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Byliśmy wczoraj na kontroli w szpitalu w poradni neonatologicznej i dziewczyny ważą już 3kg! Wow
I w końcu rozm 50 jest na nie dobry. Nawet niektóre 56 już nie wiszą
Taa...brzmi to cokolwiek dziwnie że 5 tygodniowe dzieci chodzą w 50
dla dziewczyn za wagę. Szybko Ci rosną.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Moj mały ssaczek juz zjadł sniadanko
Śliczny

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziś na obiad naleśniki z truskawkami i bitą śmietaną, albo z nutellą i bananami
Ty to zawsze mi na coś smaka narobisz
A ja dziś to bym mogła bez przerwy jeść.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Zapomniałam napisać, nic nie wyhodowano w moczu Matyldy
Powoli szykujemy się do lekarza. Oby i na tej wadze w przychodni był piękny przyrost, bo ostatnio ważyliśmy się ale na takiej suwanej

Trzymałam kciuki za wyniki małej. Dobrze że są dobre.

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Ja też biorę właśnie ten vita-miner prenatal dha bo wychodzi najkorzystniej cenowo a ma już wszystko
Też go biorę i zamierzam brać aż skończę karmić. Z Femibionem bym zbankrutowała.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:03   #1665
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale 3 doby to za mało, musi być ponad choć warto próbować nawet jak tylko 3 się leżało tyle, że właśnie teraz często leży się 2
Nie zaszkodzi złożyć. Ja na pewno będe składać niezależnie ile będę w szpitalu. Choć u mnie ponoć leży sie 2 dni a nie 3.

Cytat:
Cześć
Jesteśmy po wizycie położnej - z Wiktorkiem wszystko ok , ładnie przybiera na wadze i dziś pierwszy raz () miałam go przystawionego do piersi tak jak trzeba Naszym problemem są moje wklęsłe brodawki (ale kapturki pomogły ) i przerośnięty języczek... W takim razie będę karmić na przemian - trochę z piersi, trochę odciągać i karmić butlą. Mam nadzieję, że waga będzie dalej ładnie rosnąć - dla kontrolowania mamy wypożyczoną do piątku wagę (bo wtedy kolejna wizyta). Do piątku też kikut powinien odpaść Jeszcze tylko niech jutro wyjdą dobrze moje wyniki () i będzie wszystko super

A dziś kończymy już tydzień

Idę coś zjeść i biorę się za czytanie, bo produkujecie jak szalone
za wizyte i dla Wiktorka za wagę

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
wpadam do was na chwilke by opisać co u nas słychać, nawet niepróbuje nadrabiaz co przez ten tydzień naskobałyście...
Więc:
wyszliśmy ze szpitala w piątek, na week przyjechali moi rodzice nam pomóc troszke tymardziej zę ja po nacięciu krocza to prawie wogóle chodzić niemogłam a o siadaniu niebyło mowy....
Poród miałam sn, rodzinny w sali do rodzinnego z tż, bóli dostałam o 4 rano, niebyłam pewna czy to te bóle wiec czekałam cierpliwie na rozwój akcji i dopiero jak posiedziałam w wannie poł godziny i bóle sie po kapieli nasiliły i czestotliwość ich była już 4-5 min pojechaliśmy do szpitala, tam odrazu na poródówke, szyjka całkowiecie skrócona, rozwarcie na 2 palce, od 11 byłam już ztż w sali do rodzinnych, spokom bo tak intymnie, tylko co jakiś czas przychodziła położna by zobaczyć czy wszytsko ok, czasem studentki podłączyć ktg, skakałam na piłce, przy drabinkach świczyłam,tż pomagałą mi oddychać, masował, byłam też na imersji wodnej pół godziny w tej specjalnej wannie---->wchodzac do niej niechce sie już wyjść tak miło, bo wody cała duża wanna, można się położyć, są bicze wodne które masują...po wyjściu z wody maiąłm już 7 cm rozwarcia no i zaraz wszystko szybko poszło, wpół do 18 już 10 no i parte się zaczeły, wody mi zielone odeszły, nieobyło się bez nacinania, i to sporego.....mała zabrali na obserwacje bo te wody zielone były, a mnie łyżeczkowali bo łożysko niekompletne, zszyli a potem sie krwiak zrobił wiec kolejne 3 godziny na obserwacji, kroplówki brąłam......Urodziłam o 18 a do sali trafiłam z mała o 21 dopiero. Ogólni esam poród dla mnie to spoko przebiegł, obecność tż bardzo mi pomogła, bez niego to chyba bym zwątpiła w połowie, i nawet z gazu niekorzystałam bo wolałam jak ododychając razem z nim kontrolowałąm skurcze sobie a gaz mi tylko przeszkadzała bo sie nieskupiałam, i dumna jestem z siebie zę praktycznie bez krzyku sie obyło, i bez zwatpienia podczas porodu czy błagania o znieczulenie czy cesarke jak to wiele kobiet czyni....tż wyprosiłam na sam końiec na partych, najgorsze dla mnie był dla mnie czas już szycia, łyżeczkowania i potem samo dochodzenie do siebie......
Mała miała mic 3500 (wg najnowszego sprzetu szpitalnego na usg dzien przed porodem ) a tu 4170 było

Z mała teraz próbujemy się "dotrzeć", ogólnie to spoko jest, choć czasem jak płacze to taka panika mnie ogarnia czy aby wszystko przy niej dobrze robie, czy jej czegoś niebrakuje, czy mi sił wystarczy (tymardziej jak trzeba w nocy wstawać a po porodzie i ciązy wogóle człowiek marzy o przespanej cąłej nocy)

Powiem szczerze że dopadł mnie ten "beby bluse" chyba bo przed wczorej doła złapałam czy dam rade z mała, płakać mi sie stale chciało, wczorej też taka przybita byłam, ale dziś juz lepiej sie czuje i mam nadzieje ze mi samopoczucie szybko sie poprawi, ale jak patrze na mała jak przez sen sie uśmiecha lub te swoje minki to odrazu lepiej się człowiek czuje
Dzielna byłaś

Cytat:
COLR GRATUULACJEEE
Mocno trzymam

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
w stylu: lepiej, żebyś urodziła wcześniej, bo jak dziecko już takie duże,to będzie cesarka

U mnie to samo. Telefony czy nie rodze. Jak mama dzwoni to pierwsze pytanie "co zostałaś już babcią". Kuzynka ostatnio widziała mnie w sklepie i stwierdziła, że "nie wyglądam jakbym miała rodzić".
A brzuch mam wysoko...gin się za każdym razem pyta czy się obniżył a ja za każdym razem że nie...

Laura

Stary 2013-06-04, 14:05   #1666
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
Happy jak bys musiala to tez bys ogarniala, my kobity juz tak mamy
Stary 2013-06-04, 14:07   #1667
nuna2
Zakorzenienie

Justyna G to chyba dopiero początek telefonów.

A najbardziej mnie stresuje straszenie cesarką... Że jak mała w 35 tyg miała 3 kg to jak się nie urodzi wcześniej to będzie cc. A ja mam jaki wpływ na dziecko?? Dla mnie najważniejsze, żeby była zdrowa.
Stary 2013-06-04, 14:09   #1668
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Justyna G to chyba dopiero początek telefonów.

A najbardziej mnie stresuje straszenie cesarką... Że jak mała w 35 tyg miała 3 kg to jak się nie urodzi wcześniej to będzie cc. A ja mam jaki wpływ na dziecko?? Dla mnie najważniejsze, żeby była zdrowa.
Moja niby ma 2836g ostatnio ale przecież zawsze może być błąd pomiaru albo w jedną albo druga stronę.

Laura

Stary 2013-06-04, 14:10   #1669
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Dziś przeżyłam swój pierwszy raz z laktatorem ryczy jak krowa ale w 35 minut zebrałam 90ml, pod koniec już leciało ciurkiem ale mi się dziecko zbudziło także zaczynam robić zapasy
wooow nieźle

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Diabli u nas tez do becikowego trzeba te wszystkie papiery pity, świadectwa pracy, nawet paski z wyplat musze tam z tym w koncu jechac, a wszedzie biore Kubusia wiec to jest grubsza wyprawa

a co do tych pojemników, mojemu już potrzeba ok 120-130 ml, odkad skonczyl miesiac pije wiecej niz 100 i nam by sie takie male przydały, ale na te koncowki, bo mam woreczki z babyono i w nich tylko 100 ml sie miesci, mam narazie 1 zamrozony jak sie skoncza to musze sie rozejrzec za wiekszymi

Justi jaki masz laktator ?

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Vil jak mój mały śpi te 4 godziny to po 3 tęsknie za nim i chce sie poprzytulac a jak nie spi to mam dosc glupia jestem
chyba te dreny sa różnie w różnych szpitalach, bo ja nie miałam ale za to muialam lezec plackiem 24 h
Aad:
Moja kręci głową na brzuchu od pierwszego tygodnia. Na plecach dużo mniej niż na brzuchu. Bo na brzuchu to i glowę trzyma i przekręca jak chce.
Cytat:
Cześć
Jesteśmy po wizycie położnej - z Wiktorkiem wszystko ok , ładnie przybiera na wadze i dziś pierwszy raz () miałam go przystawionego do piersi tak jak trzeba Naszym problemem są moje wklęsłe

Idę coś zjeść i biorę się za czytanie, bo produkujecie jak szalone
No to pięknie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej
wpadam do was na chwilke by opisać co u nas słychać, nawet niepróbuje nadrabiaz co przez ten tydzień naskobałyście...
Więc:
Z mała teraz próbujemy się "dotrzeć", ogólnie to spoko jest, choć czasem jak płacze to taka panika mnie ogarnia czy aby wszystko przy niej dobrze robie, czy jej czegoś niebrakuje, czy mi sił wystarczy (tymardziej jak trzeba w nocy wstawać a po porodzie i ciązy wogóle człowiek marzy o przespanej cąłej nocy)

Powiem szczerze że dopadł mnie ten "beby bluse" chyba bo przed wczorej doła złapałam czy dam rade z mała, płakać mi sie stale chciało, wczorej też taka przybita byłam, ale dziś juz lepiej sie czuje i mam nadzieje ze mi samopoczucie szybko sie poprawi, ale jak patrze na mała jak przez sen sie uśmiecha lub te swoje minki to odrazu lepiej się człowiek czuje
Bardzo pozytywny opis!!!
Cytat:
COLR GRATUULACJEEE
Trzymam kciuki! U Ciebie w związku z jego płaczem i bólem brzuszka?
My też mamy znów powtórzyć mocz bo lekarce nie podoba się ta ilość erytrocytów w moczu
Ma niedużą przepuklinę pępkową - kłaść koniecznie na brzuchu!

No i przytyłą przez tydzień 220 g MATKA JEST PRZESZCZĘŚLIWA, że mimo, że ulewa to tyje, no i mamy USG brzuszka w piątek o 15 :boisie:

Eeee no i gdy mama nie jest pewna, czy dziecko się najada to najłatwiej to sprawdzić "wagą" ojszczanego pampersa. Jeśli pampersy są ciężkie od moczu to znaczy, że dziecko ma duży zapas i wydala go z moczem, więc się najada. Taka ciekawostka od Pani Doktor

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:12   #1670
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja niby ma 2836g ostatnio ale przecież zawsze może być błąd pomiaru albo w jedną albo druga stronę.
dokładnie Zawsze mogą być jakieś błedy pomiaru...
Stary 2013-06-04, 14:12   #1671
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

Dziewczyny potrzebuje szybko rady.
Głowa mnie boli jak nigdy w życiu... Wzięłam apap, mam zimny oklad na głowie ale nic nie pomaga. Mogę wziąć jeszcze 1 apap? Poprzedni wzięłam godzinę temu...:-(

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:13   #1672
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20

Cytat:
Głowa mnie boli jak nigdy w życiu... Wzięłam apap, mam zimny oklad na głowie ale nic nie pomaga. Mogę wziąć jeszcze 1 apap? Poprzedni wzięłam godzinę temu...:-(

masz ciśnieniomierz??
Stary 2013-06-04, 14:14   #1673
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Tak czytam ile pieluch zapakowałyście do szpitala i się pukam w głowę, bo ja wpakowałam całą paczkę pampersów 43 szt Idę przepakować do 25 sztuk
Też miałam na początku pakę 43 szt.

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Też tam rodziłam core
Teraz sie zastanawiam gdzie rodzic czy tam, czy u siebie w mieście (mi zamknęli szpital na czas prywatyzacji jak rodziłam i padło wlasnie na Bonifratow). Fajny szpital

Szpital i personel super (oprócz jednej położnej na IP ). Przy drugim dziecku też będę chciała tam rodzić

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
czuje na sobie presję karmienia cycem chociaż tak naprawdę wolałabym karmić mm... może jestem egoistka
Nie jesteś egoistką, jeśli nie czujesz się na siłach to karm mm. Twoje cyce i Twoja sprawa jak będziesz karmić

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
Polecacie jakiś konkretny laktator w przystępnej cenie?
Mam Medela Mini Electric - cena może trochę odstraszać, ale jest super

Cytat:
Napisane przez prodiament Pokaż wiadomość
... i jaki smok w razie czego kupić? - poradzicie?
Smoczki mam z Lovi, o takie => http://allegro.pl/smoczek-uspokajaja...285523309.html

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
11 dni po porodzie 10 kg z głowy.. zostało jeszcze 5kg..

Ja się dziś zważyłam i... szok - 8.5 kg mniej (wszystkie kg ciążowe + 1-2 kg gratis )

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A Ty kochana od wyjścia ze szpitala jesteś sama z małym, a Tż remontuje czy jest ktoś z Tobą??
Jeszcze przez jakieś 2-3 tyg mieszkamy z moimi rodzicami, a potem idziemy na swoje Rodzice pomagają mi - jeśli chcę - po powrocie z pracy, a tak to dopołudniami jestem sama.

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2013-06-04, 14:15   #1674
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-

Cytat:
masz ciśnieniomierz??
Mam. Zaraz sobie zmierze...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:16   #1675
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
wooow nieźle

Moja kręci głową na brzuchu od pierwszego tygodnia. Na plecach dużo mniej niż na brzuchu. Bo na brzuchu to i glowę trzyma i przekręca jak chce.

No to pięknie

Bardzo pozytywny opis!!!

Trzymam kciuki! U Ciebie w związku z jego płaczem i bólem brzuszka?
My też mamy znów powtórzyć mocz bo lekarce nie podoba się ta ilość erytrocytów w moczu
Ma niedużą przepuklinę pępkową - kłaść koniecznie na brzuchu!

No i przytyłą przez tydzień 220 g MATKA JEST PRZESZCZĘŚLIWA, że mimo, że ulewa to tyje, no i mamy USG brzuszka w piątek o 15 :boisie:

Eeee no i gdy mama nie jest pewna, czy dziecko się najada to najłatwiej to sprawdzić "wagą" ojszczanego pampersa. Jeśli pampersy są ciężkie od moczu to znaczy, że dziecko ma duży zapas i wydala go z moczem, więc się najada. Taka ciekawostka od Pani Doktor
tak i to ze on nie spi a jak spi tosie prezy caly czas i lekarka mowi ze zapalenie drog moczowych tez sie tak objawia a co do pepka moj tez ma na zewnatrz i u niego przez ciagly placz , bede go plastrowala, straszego plastrowalam i schowal mu sie..
brawo za wage , moj mial rekord w 8 dni ponad 400 g. a i moj ma jakby wzmozone napiecie miesniowe , przewraca sie z brzucha na plecy, wygina sie w litere c i trzyma glowe sztywno jak lezy na plecach albo biore go na ramie do odbicia... i raczki zaciska z taka sila ze za cholere nie moge mu obciac pazurow....
mam nadzieje ze poprostu jest silny ... a nie ze cos nie tak..
Stary 2013-06-04, 14:16   #1676
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Ech...nie zazdroszcze
Mnie by szlag trafił jakbym co chwila jakieś dostawała.
Ale u mnie to w ogóle z brzuchem śmiesznie, bo wszystkim się wydaje, że zaraz będę rodzić bo jest nisko, a ja całą ciążę mam ten brzuch dość nisko.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:16   #1677
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

Mozesz.
Są dozwolone 2 tabletki co 6h.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 14:19   #1678
nuna2
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka

Cytat:
Mam. Zaraz sobie zmierze...
lepiej zobaczyć, czy to nie od ciśnienia...

Magiusia wdg mnie i Ciebie złote rady nie ominą Ludzie poprostu lubią sobie poględzić

Co do brzucha wysoko/ nisko to najlepsze jest to, że jedni mówią, że jest wysoko inni nisko
Stary 2013-06-04, 14:19   #1679
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

mnie tez dzisij boli ide wziasc ibuprom , moze to cisnienie..
Stary 2013-06-04, 14:20   #1680
Mysia mysz
Zakorzenienie

ja po ktg, piękne przepowiadacze się piszą, ale nic mnie nie boli młodemu w brzuchu jak w raju, w piątek mam się stawić na ktg i badanko

nie wiem z czym niektórzy lekarze mają problem w kwestii l4:/ kto i gdzie w zusie ma wpisany termin porodu, żeby był jakikolwiek problem? ja nie mam wpisanego w książeczce ciąży nawet i l4 mam do 18.06 ( a tp 12 lub 15)

pogoda mnie dobija, ale się zmuszę i pójdę na gimnastykę dla ciężarówek (oby ostatnią:brzydal
co do oszczędzania i porodu ja się nigdy nie oszczędzałam w ciąży, chodzę kilka h dziennie nie raz do momentu jak mam nogi jak balony i jeszcze dopadam TŻ wieczorem i jakoś nie urodziłam

Justi, czyli ten laktator z mothercare nienajgorszy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości