|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
zawsze jak jadę z kimś samochodem i jest włączone radio, leci tekst - "tę wiedzę musicie sobie państwo dobrze PRZYSWOIĆ". Chodzi o zayebiste działanie jakiegoś chyba magnezu w tabletkach czy innego cosia. Ja pierniczę, skoro ja trafiając na włączone radio przez jakiś czas, trafiam też zawsze na tę właśnie reklamę, to ludzie słuchające tych stacji non-stop (np. w pracy) muszą mieć nieźle przekichane
|
|
#3332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chyba nie istnieje już tabu dotyczące reklamowania produktów i leków. Średnio się słucha o grzybicy pochwy jedząc obiad. Jeśli się jest kobietą, to (zakładam) można to tam jakoś jeszcze strawić, gorzej ma facet, którego ten problem nie dotknie . Mojego długo odrzucały reklamy podpasek a co dopiero globulek dopochwowych.
|
|
|
|
|
#3333 |
|
wańka wstańka
|
Nie ogarniam oglądania tych reklam.
Ja rozumiem jak się jest zmuszonym w pracy wysłuchiwać w radio, ale samemu sobie włączać takie badziewie przy obiedzie
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
a te smakowite reklamy o środkach na przerost prostaty? Pamiętam taką starą reklamę, gdzie budzik miał być niby tą prostatą i budził tego pana w nocy, na siku, którego pan nie mógł zrobić. No miodzio...
ooo, a na potencję? ;p tacy ci aktorzy byli jurni po zażyciu magicznego środka, ho ho.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2013-06-04 o 15:20 |
|
|
|
#3335 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3336 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
#3337 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na szczęście mu to przeszło.
|
|
|
|
|
#3339 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() nie wiem co autor miał na myśli tworząc ten slogan |
|
|
|
|
#3340 | |||
|
and cigarettes
|
Cytat:
Czy tylko te "obce" produkty higieniczne?Cytat:
![]() A na egzaminie pisali ołówkami i pożyczali sobie gumkę do mazania przez pół auli. I nie wierzcie, jak wszyscy mówią "nie wolno ściągać! w żadnym innym kraju nikt nie ściąga! to nie do pomyślenia, wszędzie się za to wylatuje z uczelni" Ta, ściągali jak szaleni i nawet się z tym specjalnie nie kryli. Telefon na ławce, cały czas ekran podświetlony. Prowadzący poprosił, by schować - nie, bo chcę wiedzieć ile czasu jeszcze zostało. Prowadzący bez słowa odszedł z wydźwiękiem - OK, luzik, nie spinaj się, sorry, pójdę gdzie indziej, pisz spokojnie. ![]() Cytat:
) po pieczonych ziemniakach - zalane płynem do mycia naczyń, dwa talerze i kubek. Pomyliło mu się chyba ze zmywarką. Choć to nieco dziwne, bo w domu nie ma zmywarki.Wy nawet nie wiecie, co w tv puszczają, skoro brzydzą Was trzy palce i grzybica pochwy. ![]() W nocy widziałam w tv program o pani, która po porodzie (wrażliwe, jedzące - uwaga! napiszę na biało, na wszelki wypadek) wypiła koktajl zrobiony z kawałka łożyska, borówek i bananów, następnie resztę łożyska inna pani ugotowała na parze, pokroiła w plasterki, wysuszyła w suszarce do grzybów/owoców, zmieliła i zrobiła z tego kapsułki, które "właścicielka" łożyska sobie łykała. I nie było tak, że narrator tylko o tym mówił. Wszystko ślicznie pokazane, opisane, zbliżenia. Takie to było niedorzeczne, że nie mogłam się oderwać. Podobno to ma specjalne mega super właściwości zdrowotne. I w dodatku nie trzeba nic utylizować! Eko, eko! Na pytanie czy to nie podchodzi pod kanibalizm pani powiedziała, że nie, bo kanibal musi zabić człowieka, żeby go zjeść, a tutaj o zabijaniu nie ma mowy. Także tego... jak wytniecie komuś nerkę i zrobicie sobie na grillu- nie będzie to wcale a wcale kanibalizm. (Wiem, dużo odmian słowa "to", ale nie chcę spoilerować )
|
|||
|
|
|
#3341 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
A z tym, ze kazdy rodzic wie swoje, to sie zgadzam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3342 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak w jedne wakacje sie nudziłam to namiętnie oglądałam program "Nietypowe przypadki medyczne" czy coś w tym stylu, scena w której lekarz wyciągał larwy spod skóry głowy nawiedzała mnie przez długi czas Albo program o pasożytach, nawet nie wiem czemu oglądałam takie rzeczy.
|
|
|
|
|
#3343 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tacy mili, pracowici, zadają mnóstwo pytań i są aktywni i ciągle podczas zajęć sa rozmowy i dyskusje. No i oczywiście nie ściągają. Taaa tyle że pytania które są banalne i pytają o rzeczy które dawno powinni juz wiedzieć, dyskusje są o pierdołach, aktywni są bo u nich jest inny styl byća a i wykładowca nie drze sie na nich na dzień dobry ( zagraniczni=płacą w piz...u dużo), ściągają a wykładowcy NAM wmawiają że to polscy studenci ich nauczyli, ciekwe jak skoro zajęć z nimi nie mamy. A po za tym są często głupi i niereformowalni i robią fajne rzeczy jak włażenie z żarciem na zajęcia z mikrobiologii ( bo z głodu umrą jak trzy godziny będą bez jedzenia) i głupie kłócenie się o prawo do żarcia na zajęciach. W ogóle oni wiecznie łażą z kawą i żarciem i jedzą na wykładzie i nie widzą w tym nic niestosownego. Na zajęcie przychodzą w kitlach i białych butach- chodzą tak po mieście, wychodzą tak z domu, bo przebieranie sie jest nudne. Ale nie zagraniczni studenci sa suuuuper a Polacy w tyle. |
|
|
|
|
#3345 |
|
Zakorzenienie
|
Ee, znowu nie wszyscy tak myslą. Raz - traktowanie erasmusów jak idiotów: praktykowane u mnie. Nie mówię, że to akurat super, ale człowiekowi naprawdę coś opada jak gość bierze tablet z prezentacjami na egzamin, bo niby jak inaczej ma ten egzamin testowy napisać
Dwa - zauwazylam, że nawet odnosnie zagranicznych gości- wykładowców, profesorów - u nas jest zdrowe podejście. Na moich zajęciach był pewien hiper znany profesor karnista z USA. Zupełnie bez napinki przebiegło spotkanie, nikt go tak znowu nie celebrował. Zresztą jak się (od niego zresztą) dowiedzieliśmy, że on teorię X wymyśloną przez polskiego karnistę Makarewicza, uznaje za wymysł Amerykanów, to jakoś trudno go było celebrować A to jego poletko było przecież, jego konik. I on czegoś takiego nie wiedziałJa myślę, że większość osób jest świadoma różnicy w studiowaniu tu u nas i w pewnych innych miejscach. Mieliśmy półtora godziny wykładu w stylu amerykańskim. Przez 90 minut dyskutowaliśmy, czy jak jedzie samochód i zatrzymuje go policja i znajduje w nim trawkę, to kto beknie - kierowca, pasażer z boku, czy pasażerowie z tyłu. 90 minut. ;/
|
#3346 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
) z Teksasu, ale szczerze mówiąc - szału nie zrobił Ot, zwykły, sympatyczny facet, żadnego ą ę
|
|
|
|
|
#3347 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś na magisterce miałam przedmiot związany z geografią turystyczną krajów pozaeuropejskich. Zaliczenie ćwiczeń polegało na robieniu prezentacji nt. wybranych przez siebie krajów. Był u nas w grupie erazmus z USA i robił prezentację...o swoim kraju. Wszyscy byli zaciekawieni, bo może poda jakieś ciekawostki, o których nikt nie wie itd. Taaaa....chłopak si spóźnił dobre pół godziny. Wpadł bez żadnego przepraszam ani nic do sali. Wyciągnął pendrive i nie umiał obsłużyć Windowsa
, to mu prowadzący (szef instytutu i wredna kosa z tematów latynoskich) musiał pomagać. Chłopak rozwalił się na ławce obok naszego prowadzącego a prowadzący mu slajdy klikał w Power Point, jak jakiś uczniak. Do tego ten erazmus czytał wszystko z kartki i z nonszalancją palcem rozkazywał prowadzącemu "neeeeext" |
|
|
|
#3348 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Bo Francuzi, Hiszpanie, Włosi, Austracy, Węgrzy i Turki na pewno posługują się angielskim na poziomie super zaawansowanym, nie to co plebs z Polski. No, poczułam się głupia - jakby koleś wprost powiedział "zagraniczni - przepraszam za błędy, Polacy - i tak nie zauważycie". Choć to pierwszy wykładowca dzielący studentów na Polacy/reszta świata. Wcześniej się nie spotkałam z nawet najmniejszymi komentarzami czy zwrotami jedynie do konkretnej narodowości. |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwi mnie taki jakiś kompleks Polaka. Dlaczego (ogółem) ludzie nie potrafią docenić swojej wartości i umiejętności?
|
|
|
|
|
#3350 |
|
and cigarettes
|
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie m mamy kompleksy tych mniej wykształconych i zaradnych, ale wystarczy pierwszy wyjazd za granice i... szok bo widzimy ile tak na prawdę potrafimy i jak nas cenią.
|
|
|
|
#3352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój 3latek ma teraz fazę na Crash & Bernstein a ja razem z nim, nawet sama toto oglądam czasem ![]() Ale na szczęście od bajek woli filmy przyrodnicze
|
|
|
#3353 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3356 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3357 |
|
damn good coffee
|
![]() Myśmy kiedyś rozkminiali (też długo), w którym miejscu popełnia przestępstwo ktoś kto wysyła pocztą zatruty tort. Czy w momencie pieczenia, dodania trucizny, zaadresowania paczki, nadania na poczcie, doręczenia do adresata, otworzenia, zjedzenia, a może śmierci?
|
|
|
|
#3358 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ogólnie jakbyście tam były, wzięły udział w dyskusji i powiedziały coś a la: "Stacy nie mogla być skazana za posiadanie trawki. Bo skoro umarła jej babcia i pochowano ją w zielonej sukience, podczas deszczowego poniedziałku, to Stacy na pewno ćpała kokę, więc ta trawka w samochodzie nie mogła być jej", to ten facet odpowiedziałby wam coś w stylu- " to ciekawa uwaga, dziękuję Ci"
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
#3360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. To w którym miejscu zostaje popełnione przestępstwo? Stawiam, na moment dodania trucizny do ciasta .
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

.(...)
. Chyba nie istnieje już tabu dotyczące reklamowania produktów i leków. Średnio się słucha o grzybicy pochwy jedząc obiad. Jeśli się jest kobietą, to (zakładam) można to tam jakoś jeszcze strawić, gorzej ma facet, którego ten problem nie dotknie

Czy tylko te "obce" produkty higieniczne?
) z Teksasu, ale szczerze mówiąc - szału nie zrobił