|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Czy Was też tak dziś spuszyło przy tej pogodzie? Bo ja mam koszmar na głowie. :c
Ale jestem po małych zakupach, planuję wypróbować masełko kakaowe Isany (jeszcze nie wiem jak moje włosy reagują na te składniki, aż się boję) i kurację wzmacniającą Joanny. Może ktoś wie więcej na jej temat? Jak lepiej wcierać, na mokro, na sucho, na noc, kilka godzin przed myciem? Bo myślę nad najlepszym sposobem. |
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super, jaki kupiłaś? |
|
|
|
|
#1533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaż pewnie i tak niezmiennie na pierwszym miejscu będzie u mnie Tolkien
|
|
#1534 |
|
Kuźnia inspiracji
|
Ja jestem w trakcie II tomu Tańca ze smokami
![]() Za późno już na sam olej, więc zmiksowałam olejek do włosów Alverde z dwoma Biovaxami
|
|
|
|
#1535 |
|
Zakorzenienie
|
lenovo z500 z procesorem i7, 8gb ramu, 1000gb dyskiem i z dobrą kartą graficzną. i tak to ja mogę trzaskać projekciki niestety tamten laptop jeszcze się nie sprzedał, ale musiałam kupić nowego bo mój juz nie dawał rady. zadłużyłam się u tż w wakacje zarobię trochę kasy, to oddam.
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma czym, bo takie rzadkie, krótkie i niemal ciągle mają tą samą długość Ale ale...pokażę moją marną chudą kitkę, która jak na złość jest zdrowa i końcówki dosyć giętkie. Zdjęcie kalkulatorowe, przepraszam, ale coś tam chyba widać
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#1537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1538 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj stwierdziłam, że stylizacja loków to chyba nie dla mnie. Osiągam efekt jakiego się obawiałam i jaki obserwowałam u innych, czyli nieregularnie poskręcane włosy. Pojedynczo moje loki wyglądają ok, ale całościowo jako fryzura wygląda jakbym się nie czesała - każdy lok inny, bardziej i mniej skręcone, plus bejbiki plus miejscami puch. Już wolę swoje rozczesane włosy, żyjące własnym życiem.
W związku z tym mam do oddania: Isanę pomarańczową żel -użyta raz Bielendę żel z czarnej rzepy - użyta 3 razy BingoSpa z drożdżami o którym już pisałam wcześniej użyta raz Mam też małą Vatikę kokosową nie ruszoną (mam inne oleje i nie mam kiedy go zużyć) Avon spray UV do wszystkich włosów nie ruszony, nie ma alkoholu, mam inne sera 3/4 takiego serum - prostuje mnie Z nie włosowych: biosiarka P-4C |
|
|
|
#1539 | ||||||
|
Konto usunięte
|
dziękuję
Cytat:
należy Ci się ![]() bo wydaje mi się, że ja mam skręt 2A, czyli ten najdelikatniejszy, ale jednocześnie taki że czasami są fale, a czasami proste Rozwiązałam test u jednej dziewczyny z Wizażu czy mam kręcone i wyszło, że tak, więc rozpoczęłam pielęgnację. Poza tym to grzywka mi się mega kręci i niektóre pasma też, więc chyba jestem kręconowłosa? ![]() Cytat:
![]() ślicznie dziękuję! Cytat:
![]() oj szkoda warzywek ale u moich rodziców na działce jest podobnie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1541 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1542 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Konto usunięte
|
Co do pracy... Powiem szczerze, że nie mam czegoś takiego jak przerwa.
. Wyszłam do sklepu, bo nie miałam nic do picia. Kupiłam do pracy zapas kawy,herbaty itd. Nie miałam wpływu na to, że nie ma prądu... Od 2 dni nie mam prądu w pracy i nikt się tym nie zajął. Właścicielka pierwszego dnia mi powiedziała, że mogę wychodzić do spożywczego obok. Tylko mam naklejać karteczkę :,,Zaraz Wracam''. A przykro mi z tego powodu, że NIE BYŁA WSTANIE MNIE WYSŁUCHAĆ. Tylko oceniła stereotypem klientki. Nie zaniedbałam obowiązków, bo przecież pokazałam jej koleżance rzeczy, które chciała obejrzeć. Sama nic nie wybrała. A wyszła wyolbrzymiając sytuację. Twierdziła, że stała 20 minut pod sklepem. A ja nikogo nie zastałam. Co do szefowej dzisiaj nie odezwywała się do mnie cały dzień. Może i dobrze...
|
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
pisałam
o TĄ mam ładnie mi loki dociąża ![]() i jak dla mnie pachnie pomarańczowo ![]() dostałam dziś 5 z zaliczenia i kwiaty od tżeta i śliczny złoty kluczyk-zawieszka i toffifi a teraz spadam się uczyć bo nie wyrobie
|
#1545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() usmiechnięteoczy super TŻ, najbardziej zazdroszczę tofifi i herbatki
Edytowane przez Kathinna Czas edycji: 2013-06-04 o 19:40 |
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to jest herbatka rozwijająca się?
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Ostatnio nie miałam czasu na wizaz. Musiałam ogarnąć parę spraw. I tak się nie udało i mam dość. Możecie polecić mi szampon do przetłuszczającej się skóry głowy? Myję tą Ziają przeciw swędzeniu. Działa, ale ma guar i pq przez co włosy w czystości mi nawet 24h nie wytrzymują. Ginekolog mnie po raz kolejny w....wiła. Od kilku miesięcy częściej mi się włosy przetłuszczają, włosy garściami wypadają (dlatego m.in. ścięłam). Biorę tabsy od 5 lat. Kilka razy chciałam skierowanie na badania hormonalne. Dziś znów odmówiła. |
|
|
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
takie zawinięte ręcznie herbatki w kształcie kulek które podczas zaparzania rozwijają się w kwiat
|
#1549 |
|
Zakorzenienie
|
kwitnące herbatki: http://www.herbatakwitnaca.pl/o-herbacie-kwitncej.html
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem jakie Ty masz włosy, ale ja mam włosy do zapięcia stanika z tyłu, z przodu do brody i niestety przód się kręci lepiej niż tył i spód też się kręci bardziej niż wierzch - zawsze tak było, a po stylizacji tym bardziej jest to widoczne i wygląda jakbym była nieuczesana.
|
|
|
|
#1551 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jak to si człowiek uczy przez całe życie ![]() Kurczę, okazało się że mój top coat co go tak ostatnio polecałam jest genialny ale tylko do paznokci jednokolorowych niestety jak jest wiecej to rozmazuje kolory, właśnie zrobiłam sobie na próbę ombre na 3 paznokciach, 3 wersje kolorystyczne i
|
||
|
|
|
#1553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1554 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jest jeszczcze THC, testosteron, i coś jeszcze, nie pamiętam już co... i chyba po coś te badania są zalecane...
|
|
#1555 |
|
Zakorzenienie
|
Uciekam. Szukam państwowego w Toruniu. Najlepsze jest to, że najpierw gadała bym włosy ścięła. Potem gadała bym odżywiała się zdrowo. A jak odpowiadałam, że prowadzę zdrowy tryb życia (tak jest) to gadała mi, że to od tego. Poj...ane babsko.
|
|
|
|
#1556 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tłumaczy to jakoś logicznie?
|
|
|
|
|
#1557 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
THC to na pewno nie |
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Kurde, nie mam żadnego żela w domu )Cytat:
![]() Cytat:
[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;41153962] Rozwiązałam test u jednej dziewczyny z Wizażu czy mam kręcone i wyszło, że tak, więc rozpoczęłam pielęgnację.[/QUOTE] Pokaż test ![]() Piękna pogoda. No po prostu piękna
|
|
|
#1560 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

tamten całkiem się posypał. mam tylko problem z ogarnięciem windowsa 8

ale u moich rodziców na działce jest podobnie
Może chociaż włosy po dzisiejszym olejowaniu będę mieć ładne.

. Wyszłam do sklepu, bo nie miałam nic do picia. Kupiłam do pracy zapas kawy,herbaty itd. Nie miałam wpływu na to, że nie ma prądu... Od 2 dni nie mam prądu w pracy i nikt się tym nie zajął. Właścicielka pierwszego dnia mi powiedziała, że mogę wychodzić do spożywczego obok. Tylko mam naklejać karteczkę :,,Zaraz Wracam''. A przykro mi z tego powodu, że NIE BYŁA WSTANIE MNIE WYSŁUCHAĆ. Tylko oceniła stereotypem klientki. Nie zaniedbałam obowiązków, bo przecież pokazałam jej koleżance rzeczy, które chciała obejrzeć. Sama nic nie wybrała. A wyszła wyolbrzymiając sytuację. Twierdziła, że stała 20 minut pod sklepem. A ja nikogo nie zastałam. Co do szefowej dzisiaj nie odezwywała się do mnie cały dzień. Może i dobrze...
i herbatki 
jak to si człowiek uczy przez całe życie 
)