Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 19:02   #331
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość

Prywatnie chodzę na wizyty, prywatnie płacę za badania. Niestety...

Położna ze SR mówiła, że jedynki wcale nie są takie fajne, zwłaszcza dla osób, które rodzą pierwszy raz. Mówiła, że matki boją się zostawić dziecko samo (w moim szpitalu dziecko jest cały czas z matką), a w pokoju dwuosobowym można poprosić drugą matkę, żeby luknęła na dziecko w czasie prysznica np. Albo jak się chce siku.

Nie lubię czegoś takiego, niezależnie czy ciąża czy nie... Ludzie zajmują po 3 kolejki, gdzie będzie najszybciej, a potem pełny wózek zakupów...
Wszystko ma swoje plusy i minusy. W jedynce za to nie przeszkadzają wizyty rodzin pozostałych pacjentek i inne pacjentki ze swoimi dziećmi no i w jedynce może TŻ nocować czyli nie trzeba będzie oddawać dzieciątko na noworodki. Gdybym nie miała cc to bym nie brała jedynki ale tak to sama lekarka powiedziała żeby to rozważyć bo niestety będzie mi potrzebna pomoc a po godzinach odwiedzin będę zdana na siebie, ja jak ja ale mały
A co do kolejek to nie rozumiem czego tu nie lubieć ?? Przecież po to są kasy pierwszeństwa albo sklepy z nalepką informującą o pierwszeństwie dla kobiet w ciąży albo kasa do 10 produktów gdzie kolejka jest zapełniona wielki wózkami po brzegi. Tylko jak się nie upomnisz to nikt za Ciebie się nie upomni. Wcześniej mogłam sobie postać to się nie odzywałam tylko staliśmy grzecznie w kolejce, ale teraz jest mi bardzo ciężko wystać więc nie rozumiem dlaczego mam o siebie nie zadbać
Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Z tego co połozna nam mówiła, to poród rodzinny jest darmowy, jeżeli dana placówka ma na to podpisaną umowę z nfz, jeśli nie to tylko od dobrej woli ordynatora zależy, czy pozwoli na takie porody. U nas 150 zł wpłaca się na fundację.

A teraz uciekam się umyć do szwagierki.

Chciałam się jeszcze pochwalić, że mam zamontowany nowy kibelek, co z tego, że póki co na cegówce
U nas poród rodzinny 400 zł!

Kurde czekam na wyniki posiewu i ciągle nie ma
Stary 2013-06-04, 19:04   #332
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

A no i byliśmy zwiedzać oddział w szpitalu. Wiem już gdzie mamy się zgłosić, które piętro, co się dzieje po kolei..widzieliśmy pomieszczenia..gdzie badanie ginekologiczne, gdzie ktg, gdzie wypełnianie papierków..no i salę do porodów rodzinnych i jedną, w której mogą odbywać się 2 porody, odcięte parawanem..i stanowisko dla noworodka, na którym mierzą, ważą, badają..
Mąż stwierdził, że sale ładne i czyste, podobało mu się.. nawet pytał o odcięcie pępowiny i wstępnie jest chętny.. ale zobaczymy jak się będzie czuł na miejscu W każdym razie zastrzegł, że jak tylko dziecko zabiorą do ważenia, to idzie od razu za nim A jak powiedziałam, że spoko, ja i tak jeszcze łożysko będę musiała urodzić, to on, żebym czasami tego łożyska na obiad nie zabrała

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:06   #333
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
A no i byliśmy zwiedzać oddział w szpitalu. Wiem już gdzie mamy się zgłosić, które piętro, co się dzieje po kolei..widzieliśmy pomieszczenia..gdzie badanie ginekologiczne, gdzie ktg, gdzie wypełnianie papierków..no i salę do porodów rodzinnych i jedną, w której mogą odbywać się 2 porody, odcięte parawanem..i stanowisko dla noworodka, na którym mierzą, ważą, badają..
Mąż stwierdził, że sale ładne i czyste, podobało mu się.. nawet pytał o odcięcie pępowiny i wstępnie jest chętny.. ale zobaczymy jak się będzie czuł na miejscu W każdym razie zastrzegł, że jak tylko dziecko zabiorą do ważenia, to idzie od razu za nim A jak powiedziałam, że spoko, ja i tak jeszcze łożysko będę musiała urodzić, to on, żebym czasami tego łożyska na obiad nie zabrała
Mój się odważnie na poród wybiera (wcześniej nie chciał) ale powiedział, ze pępowiny to on nie będzie przecinał... "Nie i już!"

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:09   #334
yevele
Zadomowienie

Cytat:
wcale nie takie śmieszne, gdzieś podobno babki jedzą swoje łożysko
Stary 2013-06-04, 19:11   #335
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Pedzicie jak szalone

Kubusiowa: fajna pogoda i fajnie wyglądasz

W sumie to pierwszy raz nie pamiętam comialam napisać..zonk mały...

na paciora miałam z jednej pobrane..albo nie zauważyłam tej drugiej,ale mogę powiedzieć ze też byłam przed skrepowana...

Schudnąć to bym chciała,dlatego lidze ze sporo zostawię w szpitalu a potem będę karmić dłużej niż 3miechy..no i ćwiczenia.. waga przed ciąża 57 ale taka ze czuje się sexy to jakieś 53-54

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:12   #336
surka
Zakorzenienie

Ja na dziś się żegnam, miłej nock, dobranoc
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:12   #337
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
si

A rezerwa powodziowa poszła na roczny macierzyński dla Matek I kwartału
Ciekawe czy rząd się teraz modli o pogodę?
Wiesz mnie dobiło, że oni mają monitoring wszystkiego, i ten monitoring się sprawdza. Ale, żeby np poprawić wały, pogłębić rzeki to już nie ważne. Wczoraj wójt gminy Wilków wypowiadał się, że on chce krzaczory wycinać z brzegów rzek, ale Ochrona Środowiska mu nie pozwala! Masakra!
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 19:15   #338
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Moja ginka pobrała mi patyczkiem materiał, wsadziła do mazi (wyglądało to jak patyczki do badania na książeczkę sanepidowską), dała mi to i kazała następnego dnia rano zawieźć do labka. Płaciłam w labku.
Cytat:
Mi pobierała gin, jej płaciłam i ona to wysyłała do labka, a na następnej wizycie miała moje wyniki
A czyli to zależy od gina gdzie płatne..ale dobrze, że choć materiał sam pobierze..nie chciałabym się rozkraczać przed innym

A w ogóle to ile jest ważne to badanie??

Cytat:
Mój się odważnie na poród wybiera (wcześniej nie chciał) ale powiedział, ze pępowiny to on nie będzie przecinał... "Nie i już!"
Sama nie wiem czy dałabym radę odciąć pępowinę.. Choć położna zapewniała, że nie ma co się bać, bo nie jest unerwiona i nie krzywdzi się dziecka (o matce nic nie powiedziała ).

Stary 2013-06-04, 19:17   #339
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Wszystko ma swoje plusy i minusy. W jedynce za to nie przeszkadzają wizyty rodzin pozostałych pacjentek i inne pacjentki ze swoimi dziećmi no i w jedynce może TŻ nocować czyli nie trzeba będzie oddawać dzieciątko na noworodki. Gdybym nie miała cc to bym nie brała jedynki ale tak to sama lekarka powiedziała żeby to rozważyć bo niestety będzie mi potrzebna pomoc a po godzinach odwiedzin będę zdana na siebie, ja jak ja ale mały
A co do kolejek to nie rozumiem czego tu nie lubieć ?? Przecież po to są kasy pierwszeństwa albo sklepy z nalepką informującą o pierwszeństwie dla kobiet w ciąży albo kasa do 10 produktów gdzie kolejka jest zapełniona wielki wózkami po brzegi. Tylko jak się nie upomnisz to nikt za Ciebie się nie upomni. Wcześniej mogłam sobie postać to się nie odzywałam tylko staliśmy grzecznie w kolejce, ale teraz jest mi bardzo ciężko wystać więc nie rozumiem dlaczego mam o siebie nie zadbać
1. Zależy od szpitala. W moim TŻ nie może nocować, odwiedziny są do 20 (nie dotyczy obecności przy porodzie). I nie ma możliwości oddania dziecka gdziekolwiek, cały czas jest w pokoju z matką, w nocy też. W każdej sali jest taka umywalka do mycia, waga itd. I położna powiedziała, że one nie mają możliwości biegania i pilnowania dzieci w salach za każdym razem jak jakaś kobitka chce iść siku. A matki boją się zostawiać dzieci same.

2. Nie chodzi mi o walczenie o swoje i kasy pierwszeństwa, tylko o zajmowanie kolejek i wbijanie potem z pełnym wózkiem. I to dotyczy także ciężarnych, bo wg mnie to jest chamskie. Co innego z jedną czy dwiema rzeczami, ale skoro ja np. chodzę 3 godziny po hipermarkecie, żeby zapełnić ten wózek, to potem stoję grzecznie w kolejce. A jak mam dość to idę do samochodu i tam czekam na TŻ z zakupami. Albo idę do kasy pierwszeństwa i liczę, że ktoś mnie wpuści. I mówię tu o sobie, bo wydaje mi się, że skoro łaziłam długo to i postać by wypadało. Albo się źle czuję i robię szybkie zakupy, albo dobrze i stoję. Chociaż mi się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś wpuścił w kasie pierwszeństwa, ale też nigdy nie było kolejek.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:19   #340
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
wcale nie takie śmieszne, gdzieś podobno babki jedzą swoje łożysko
od razu mu to powiedziałam blech

Stary 2013-06-04, 19:20   #341
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Oj ja tez bym chciała schudnąć i to do wagi niższej niż przed ciążą tak z 5 kilo mniej ma nadzieję, że karmienie mi to ułatwi. Co do fitnessu nie pozbyłam się mojej karty więc mam nadzieję, ją reaktywować Zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało. Wszyscy mnie straszą, że po porodzie cały świat się wywraca do góry nogami i nie ma na nic czasu mam nadzieję, że tak nie będzie.
Stary 2013-06-04, 19:23   #342
Oliath
Zakorzenienie

Kupilismy wykladzine jasniutka, supelkowa gruuuuuuuubiutka taka, wyglada jak z owczej welny oraz potwornie ciezkie zaslony, powinnam napisac KOTARY chyba - tez jasne, ale zupelnie nie transparentne, bo z grubego sztruksu jakby do ziemi . Jeszcze potrzebny nam karnisz, ktory je udzwignie, czyli kuty z metalu
Wierce mezowi dziure w brzuchu, zeby od czwartku lub najdalej piatku do konca weekendu dzialac w tej naszej sypialni co by oznaczalo, ze musi urlop wziac, a jemu trudno z racji stanowiska... ehhhh.
Jutro zamierzam ewakuowac drobiazgi z szafek, toaletki i ksiazki z biblioteki, zeby bylo szybciej, moze to go zmobilizuje
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:24   #343
dzoan
Zakorzenienie

Ależ mnie zgaga dopadła.. rzadko ją miewam i jak już to krótko trzyma.. ale teraz coś nie chce minąć.. a pali cały przełyk aż pod piersi...

Stary 2013-06-04, 19:36   #344
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
Patrzcie...tyle naszych maluchów nie ma jeszcze imion???

kubuspuchatek ,
Asiunia 1230 ,
Sofina,
Fiazo,
Aremalgos,
Mela
Kathe
katarzynkajg,
paulinka777
skylie,
ona, czarownica,Niunia20,,maal winaa, Irmth,Enlevee,Evagwiazdka , yevele, sammi24,Samantha,Stokrotk a,kayka, Agrafka, Tweedledee, AgaPlast, sarna
Filip
Stary 2013-06-04, 19:37   #345
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzoan: moj gin do którego chodzę tez robi ale bierze 20zl dodatkowo na paciora...dlatego poszłam do Luxmedu i w ramach abonamentu zrobiłam...

co do prywatnych wizyt - chodzę prywatnie do gina, ale wszystkie badania robię w luxmedzie w ramach abonamentu z pracy.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

aremagalos: do Envelee się zgłoś z imieniem - najlepiej na priw.. bo przy tym spamie jej ucieknie..

tak samo laski które wcześniej już odpowiedziały na wezwanie madi

Galeria pazurkowa:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 19:41   #346
aremalgos
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzoan:

[/COLOR]aremagalos: do Envelee się zgłoś z imieniem - najlepiej na priw.. bo przy tym spamie jej ucieknie..

tak samo laski które wcześniej już odpowiedziały na wezwanie madi
ja raczej z tych czytających tylko
Stary 2013-06-04, 19:41   #347
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Słyszałyście o tych pięcioletnich bliźniakach ukrywanych przez rodziców od urodzenia w małym pomieszczeniu za szafą? Co ci ludzie wyrabiają?! Nie potrafię zrozumieć takich zachowań...
Straszne chłopcy 5-letni a wyglądają na 2 lata

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

Zmykam, będę się opychać arbuzem, kiwi i winogronem
Ja właśnie skończyłam jeść arbuza, zjadłam pół takiego wielkiego Tż się dziwnie na mnie patrzył zupełnie nie wiem czemu

Cytat:
Co do badania na paciora.. jeśli mam prywatne wizyty, mój gin pobierze mi materiał czy jak to jest?? jemu mam zapłacić?
Mi zawsze ginka pobiera materiał a ja na drugi dzień zawożę do labka i płacę. Pewnie z paciorwm będzie to samo

Zmykam na dzisiaj
Dobranoc, szczególnie dla tych co to po nocach spać nie mogą
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:41   #348
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Ależ mnie zgaga dopadła.. rzadko ją miewam i jak już to krótko trzyma.. ale teraz coś nie chce minąć.. a pali cały przełyk aż pod piersi...

współczuję bardzo okropność!
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:52   #349
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
dzoan: moj gin do którego chodzę tez robi ale bierze 20zl dodatkowo na paciora...dlatego poszłam do Luxmedu i w ramach abonamentu zrobiłam...

co do prywatnych wizyt - chodzę prywatnie do gina, ale wszystkie badania robię w luxmedzie w ramach abonamentu z pracy.
A jak to robisz, masz skierowanie od gina prywatnego i z tym w ramach abonamentu idziesz, czy idziesz na wizyte do Lux do gina w ramach abonamentu i on Cie kieruje na badania?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 19:53   #350
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cytat:
1. Zależy od szpitala. W moim TŻ nie może nocować, odwiedziny są do 20 (nie dotyczy obecności przy porodzie). I nie ma możliwości oddania dziecka gdziekolwiek, cały czas jest w pokoju z matką, w nocy też. W każdej sali jest taka umywalka do mycia, waga itd. I położna powiedziała, że one nie mają możliwości biegania i pilnowania dzieci w salach za każdym razem jak jakaś kobitka chce iść siku. A matki boją się zostawiać dzieci same.

2. Nie chodzi mi o walczenie o swoje i kasy pierwszeństwa, tylko o zajmowanie kolejek i wbijanie potem z pełnym wózkiem. I to dotyczy także ciężarnych, bo wg mnie to jest chamskie. Co innego z jedną czy dwiema rzeczami, ale skoro ja np. chodzę 3 godziny po hipermarkecie, żeby zapełnić ten wózek, to potem stoję grzecznie w kolejce. A jak mam dość to idę do samochodu i tam czekam na TŻ z zakupami. Albo idę do kasy pierwszeństwa i liczę, że ktoś mnie wpuści. I mówię tu o sobie, bo wydaje mi się, że skoro łaziłam długo to i postać by wypadało. Albo się źle czuję i robię szybkie zakupy, albo dobrze i stoję. Chociaż mi się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś wpuścił w kasie pierwszeństwa, ale też nigdy nie było kolejek.
1. No to faktycznie zależy od szpitala. U mnie odwiedziny są normalnie do 18 potem wyganiają a w jedynce jest osobne łóżko dla drugiej osoby, która może nocować. Po cc dopóki matka się nie może ruszać zabierają dziecko na noworodki a przywożą dopiero jak matka dojdzie do siebie. Nie wiem tez ile w tym prawdy, ale koleżanka mnie nastraszyła że różnie z tą opieką bywa na tych noworodkach. Jak jest dużo maluchów to czasem dzieciaczek sobie płacze i płacze zanim ktoś do niego podejdzie Co do prysznica będę brała wtedy kiedy TŻ będzie w odwiedzinach albo mama albo teściowa. Co do siku to mam nadzieję, że nie będzie tak źle i będę mogła szybko skoczyć. Przecież jak potem będę w domu sama z Antkiem też będę musiała czasem iść siku i go zostawić w łóżeczku na tą chwilkę. Chyba, że źle myślę.

2. Zajmowanie kolejek i potem wbijanie się z wózkiem jest chamskie to prawda. Jednak co do pozostałej części nie do końca się zgodzę. Uważam, że kobieta w ciąży czy osoba starsza czy niepełnosprawna zasługuje na trochę życzliwości od społeczeństwa i ma prawo normalnie funkcjonować (tj robić zakupy) Ja nie chodzę po markecie dla przyjemności tylko z potrzeby. Teraz o łażeniu 3 godzinnym nie ma mowy i najczęściej uzbiera się nam się co najwyżej koszyk, ale to dla mnie i tak spory wyczyn więc jak potem widzę ogromnego węża kolejkowego, w którym miałabym wystać to mi się słabo robi. Nie zawsze jesteśmy samochodem żebym mogła gdzieś iść i usiąść.
A tak na marginesie to że jeden właściciel sklepu jest postępowy i robi kasy pierwszeństwa a inny nie, nie zmienia faktu że szczególna ochrona ciężarnych wynika z Konstytucji RP i norm moralnych dlatego taka zwykła życzliwość to wręcz obowiązek a nie łaska każdego obywatela. Więc wszystko dla wspólnego dobra. Szanujmy starszych to i nas będą na starość szanować wspierajmy macierzyństwo to nasz naród będzie liczny a konta zusowskie pełne
Stary 2013-06-04, 19:53   #351
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
no,a tz sirdzi i dmucha hahahahahhaahahah)
tż to długo w tą dziurkę nie podmucha jak przejdzie nią mały drapieżca

Cytat:
Napisane przez Niunia20 Pokaż wiadomość
no dziewczyny ja spakowana ciuszki poprane poprasowane czekają w reklamówkach aż umyję szafkę ale to jutro chyba....
wanienka jest
kosmetyki akcesoria są
torba spakowana jest
czerwona gumka na rączkę od zauroczenia jest
wózek wybrany nie kupiony
materac do łóżeczka wybrany nie kupiony
kocyk nr 2 cienki wybrany nie kupiony
łóżeczko nie wybrane
pościel nie wybrana
butelki dr browns nie kupione
rożka brak
trochę ciuszków brak
wit. d brak

Cytat:
Napisane przez kubus puchatek Pokaż wiadomość
U mnie dziś piękna pogoda znowu,byłam w centrum miasta,wrzucę kilka fotek dla tych,co mają nie najlepszą pogodę za oknem. AAAA i witam się w nowym wątku oczywiście
[/COLOR][/COLOR]
kochana - wyglądasz jak milion $ I zdradź, co to za miasto... piękne foty!

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
"Tak tato-dla małej KAPY"

Cytat:
Napisane przez Charlize89 Pokaż wiadomość
Muszę się poskarżyć na moją Anulkę.
Zauważyłam ze cwaniara mi porobiła pod brzuchem ROZSTĘPY !!!
po pierwsze ciesz się, że pod brzuchem - tam łatwiej ukryć... mnie teraz wywaliło na lewo od pępka i to w 7 miesiącu, przy Norbercie mi wylazły dołem własnie, 2 tygodnie przed porodem

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
u mnie sporo rozstepów, na boku brzucha, na udach, chyba jakas głupia jestem bo specjalnie sie nimi nie przejełam
czemu głupia...? a co masz płakać? ja też mam i cóż - jak to sie mówi - nie pochlastam się wpływ mamy na to żaden (albo znikomy)

Cytat:
A grzybka większość z nas zaliczyła

Położna ze SR mówiła, że jedynki wcale nie są takie fajne, zwłaszcza dla osób, które rodzą pierwszy raz. Mówiła, że matki boją się zostawić dziecko samo (w moim szpitalu dziecko jest cały czas z matką), a w pokoju dwuosobowym można poprosić drugą matkę, żeby luknęła na dziecko w czasie prysznica np. Albo jak się chce siku.
ja NIE

ja tam bym marzyła o jedynce, niestety szpital, gdzie mam rodzić nie ma typowej jedynki - tylko izolatki, więc będę marzyć, żeby tylko tam mieli miejsce. Ja już leżałam po porodzie z kimś i dziękuję - rodzina w pełnym składzie siedziała tam po 12h, mimo epidemiologicznie podyktowanego nakazu 1 odwiedzającego jednocześnie (panowała grypa), laska jęczała od świtu do nocy jak ją boli, jak jej źle, jak ciężko, jak jej mała cycki szarpie - o wszystko i tak, jakbym ja była w innej sytuacji (obie po cc). Już nie wspomnę o tym, że jej matce dziób też się nie zamykał... Chciałabym tym razem po cesarce odpocząć...

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość

podpinam się pod to, co napisałaś - u nas jednak dla pacjentek po cc i dla innych również, ale przede wszystkim dla tych po cesarce jest możliwość oddania (na czas po znieczuleniu, kiedy nie wolno się ruszać) maluszka na noc do pielęgniarek od noworodków - przywożą maluszka na karmienia. Nawet mi położna mówiła, że jak mama zmęczona to może dać malucha do pielęgniarek, po prostu, żeby się wyspać - sama stwierdziła, że to naturalne - że one są od tego właśnie, bo to tylko te kilka dni mamy opcję skorzystania z ich pomocy - w domu będziemy zdane na siebie

co do kas - ja też nie rozumiem w czym problem - bardziej mnie nurtuje zawsze, że ciężarna musi się upomnieć o pierwszeństwo w kasie pierwszeństwa - to niedorzeczne po prostu!

Edytowane przez roxi1980
Czas edycji: 2013-06-04 o 19:57
roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:53   #352
czarownica1
Zakorzenienie

Wrocilam od dupologa. Na szczescie nie hemo i nie moje dolegliwosci z przeszlosci (choc te sa ale zle tfuuu nie jest). Zrobil mi sie krwiak ale nie hemo i pekl i znowu krwiak ale mi go usunal. Czyli maly zabieg mialam. Lekow zadnych bo nie wolno ale mam robic oklady z kory. Zadnych nasiadowek teraz nie wolno zeby nie rozgrzewac dolu w ciazy i miednicy.
Za jakies dwa dni powinno sie wszystko uspokoic.
Czyli wielkie scidki i moc buziakow za kciuki!!!

Mam pietra po tym jak mi gin powiedzial ze maly nisko i moge rodzic wczesniej. Teraz to bede w stresie kazdego dnia. No i ten burdrl w chalupie
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:55   #353
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
kiSs: umnie po 23tc
agraffka: norma,tak jak laski piszą..
Czarownica: brawa! A kciuki dalej 3mam..

Fiazo: a ty dalej nasze statystyki prowadzisz?

Idę obiad robić,jednak makaron z białym sosem)
tak prowadzę, jakoś w tym tygodniu ogarnę i wrzucę

wróciliśmy z tż z SR bo jeszcze wykład był o porodzie...a potem przyszła moja przyjaciólka zapraszać na wesele 3 sierpnia, a ja rodzę 9 sierpnia
strasznie chciałam u niej być, ale chyba nic z tego, mimo, że nawet nam pokój szykują oddzielny na sali

idę nadrabiać dalej

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 19:56   #354
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

aremagalos: zauważyłam))

magolina: hm... arbuzz.. mniaaam...jutro do biedry chyba podjadę..

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-04, 20:04   #355
stokrotka24
Zakorzenienie

a ja już po wizycie, wszystko dobrze, jeszcze nie rodzę, szyjka zamknięta 3,5 cm więc oki. Mały waży 1779 g więc za duży nie jest ale w normie, Tp przesunął się na 04,08. Ginka mówi, że najwięcej do porodu będzie ważył 3000-3200 ale będzie długi (po tatusiu) bo kość udową ma długą. Na usg oczywiście spał, zasłonił się rączką do zdjęć, tylko mały śliczny nosek pokazał. Coś długo te przepływy w pępowinie badała ale nic nie mówiła to chyba raczej dobrze. A ja przytyłam 2 kg więc 9,5 kg od początku na plusie. Wizyty mam już co dwa tygodnie, fajnie ale nie finansowo i zwolnienie dostałam już do końca ciąży do 31,07 wiec mam spokój z zanoszeniem do pracy

En dopisz mi wagę z 33 tc 1779 i termin następnej wizyty 18,06

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:05   #356
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:
Napisane przez kiss12550 Pokaż wiadomość
ja zjadłam właśnie schabowego + mizerie i stwierdziłam ze teraz czas na wizaż chociaż najchętniej położyłabym sie spać

popijam herbatke z pokrzywy , polecam na niska hemoglobine
Uwazaj bo pokrzywa bardzo wyplukuje magnez z organizmu

Enlevee- to mozemy umiwic sie na jutro. Podesle Ci smsa.

Ja juz po wizycie. Kluseczka wazy 2300g. Nie dala sobie dzisiaj buzki obejrzec Szyjka trzyma ladnie, wszytsko cud miod. Jedynie niska glukoza, cialka ketonowe, zmeczenie i szal na slodycze sklonily mojego gina do wyslania mnie to endokrynologa.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:08   #357
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Wrocilam od dupologa. Na szczescie nie hemo i nie moje dolegliwosci z przeszlosci (choc te sa ale zle tfuuu nie jest). Zrobil mi sie krwiak ale nie hemo i pekl i znowu krwiak ale mi go usunal. Czyli maly zabieg mialam. Lekow zadnych bo nie wolno ale mam robic oklady z kory. Zadnych nasiadowek teraz nie wolno zeby nie rozgrzewac dolu w ciazy i miednicy.
Za jakies dwa dni powinno sie wszystko uspokoic.
Czyli wielkie scidki i moc buziakow za kciuki!!!

Mam pietra po tym jak mi gin powiedzial ze maly nisko i moge rodzic wczesniej. Teraz to bede w stresie kazdego dnia. No i ten burdrl w chalupie
No i widzisz czarowniczko tyle stresu a wszystko git i u gina i u doopologa

Cytat:

magolina: hm... arbuzz.. mniaaam...jutro do biedry chyba podjadę..
w biedrze są najlepsze przynajmniej u mnie.

dobra teraz to już uciekam na dobre
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 20:11   #358
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Oliath: poszłam jakos na początku do gina w Luxmedzie, powiedziałam, ze prowadzi mnie inny lekarz, ale chciałabym badania robić tutaj, skoro płacę abonament - wystawił mi karte ciąży Luxmedu i większość badań (oprócz glukozy, przeciwciał, WR, HBS, HIV, tych obciążających) mogę robić podchodząc do rejestracji podając kartę i mówiąc że chce morfologię czy badanie moczu czy co tam zleci mi prywatnie gin. Mam to zapisane na karteczce i tylko podaję. Na te obciążające muszę mieć skierowanie od ichniejszego lekarza, ostatnio na glukozę wystawiał mi internista. Na krzepnięcie i wątrobowe - umówiłam gina i poprosiłam od razu o skierowanie na te badania

czarownica
: no to super)

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-04, 20:13   #359
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
a ja już po wizycie, wszystko dobrze, jeszcze nie rodzę, szyjka zamknięta 3,5 cm więc oki. Mały waży 1779 g więc za duży nie jest ale w normie, Tp przesunął się na 04,08. Ginka mówi, że najwięcej do porodu będzie ważył 3000-3200 ale będzie długi (po tatusiu) bo kość udową ma długą. Na usg oczywiście spał, zasłonił się rączką do zdjęć, tylko mały śliczny nosek pokazał. Coś długo te przepływy w pępowinie badała ale nic nie mówiła to chyba raczej dobrze. A ja przytyłam 2 kg więc 9,5 kg od początku na plusie. Wizyty mam już co dwa tygodnie, fajnie ale nie finansowo i zwolnienie dostałam już do końca ciąży do 31,07 wiec mam spokój z zanoszeniem do pracy

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie. Kluseczka wazy 2300g. Nie dala sobie dzisiaj buzki obejrzec Szyjka trzyma ladnie, wszytsko cud miod. Jedynie niska glukoza, cialka ketonowe, zmeczenie i szal na slodycze sklonily mojego gina do wyslania mnie to endokrynologa.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:13   #360
jakierka
Zadomowienie

O matko, toz to juz nowa czesc a jak tak daleko w tyle. Jeszcze nie nadrobilam starej czesci, a tu juz 12 stron nowej

Ja dzis po pracy milalam bardzo twardy brzuch, ledwie dotarlam do domu. Na szczescie juz mi przeszlo, malo tego zdolalam zgwalcic TZta i teraz zajadam sie lodami Ben&Jerry's. Wieczor ekstazy w pelni

Wstawiam fotki dzisiejszych zakupow (bodziaki, kocyk, skarpeteczki, recznik i tetrowki). No i lece was nadrabiac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0050.jpg (123,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0051.jpg (101,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0052.jpg (132,2 KB, 13 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości