|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 13,33% |
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
27 | 45,00% |
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
20 | 33,33% |
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
2 | 3,33% |
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
3 | 5,00% |
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#331 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
Cytat:
![]() A co do kolejek to nie rozumiem czego tu nie lubieć ?? Przecież po to są kasy pierwszeństwa albo sklepy z nalepką informującą o pierwszeństwie dla kobiet w ciąży albo kasa do 10 produktów gdzie kolejka jest zapełniona wielki wózkami po brzegi. Tylko jak się nie upomnisz to nikt za Ciebie się nie upomni. Wcześniej mogłam sobie postać to się nie odzywałam tylko staliśmy grzecznie w kolejce, ale teraz jest mi bardzo ciężko wystać więc nie rozumiem dlaczego mam o siebie nie zadbać ![]() Cytat:
Kurde czekam na wyniki posiewu i ciągle nie ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
A no i byliśmy zwiedzać oddział w szpitalu. Wiem już gdzie mamy się zgłosić, które piętro, co się dzieje po kolei..widzieliśmy pomieszczenia..gdzie badanie ginekologiczne, gdzie ktg, gdzie wypełnianie papierków..no i salę do porodów rodzinnych i jedną, w której mogą odbywać się 2 porody, odcięte parawanem..i stanowisko dla noworodka, na którym mierzą, ważą, badają..
Mąż stwierdził, że sale ładne i czyste, podobało mu się.. nawet pytał o odcięcie pępowiny i wstępnie jest chętny.. ale zobaczymy jak się będzie czuł na miejscu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#334 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Pedzicie jak szalone
![]() Kubusiowa: fajna pogoda i fajnie wyglądasz ![]() W sumie to pierwszy raz nie pamiętam comialam napisać..zonk mały... na paciora miałam z jednej pobrane..albo nie zauważyłam tej drugiej,ale mogę powiedzieć ze też byłam przed skrepowana... Schudnąć to bym chciała,dlatego lidze ze sporo zostawię w szpitalu a potem będę karmić dłużej niż 3miechy..no i ćwiczenia.. ![]()
#336 |
Zakorzenienie
|
Ja na dziś się żegnam, miłej nock, dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#338 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A w ogóle to ile jest ważne to badanie?? Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#339 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
2. Nie chodzi mi o walczenie o swoje i kasy pierwszeństwa, tylko o zajmowanie kolejek i wbijanie potem z pełnym wózkiem. I to dotyczy także ciężarnych, bo wg mnie to jest chamskie. Co innego z jedną czy dwiema rzeczami, ale skoro ja np. chodzę 3 godziny po hipermarkecie, żeby zapełnić ten wózek, to potem stoję grzecznie w kolejce. A jak mam dość to idę do samochodu i tam czekam na TŻ z zakupami. Albo idę do kasy pierwszeństwa i liczę, że ktoś mnie wpuści. I mówię tu o sobie, bo wydaje mi się, że skoro łaziłam długo to i postać by wypadało. Albo się źle czuję i robię szybkie zakupy, albo dobrze i stoję. Chociaż mi się nie zdarzyło, żeby mnie ktoś wpuścił w kasie pierwszeństwa, ale też nigdy nie było kolejek.
![]() |
#340 |
Zakorzenienie
|
od razu mu to powiedziałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#341 |
Zadomowienie
|
Oj ja tez bym chciała schudnąć i to do wagi niższej niż przed ciążą tak z 5 kilo mniej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#342 |
Zakorzenienie
|
Kupilismy wykladzine
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wierce mezowi dziure w brzuchu, zeby od czwartku lub najdalej piatku do konca weekendu dzialac w tej naszej sypialni ![]() Jutro zamierzam ewakuowac drobiazgi z szafek, toaletki i ksiazki z biblioteki, zeby bylo szybciej, moze to go zmobilizuje ![]()
#343 |
Zakorzenienie
|
Ależ mnie zgaga dopadła.. rzadko ją miewam i jak już to krótko trzyma.. ale teraz coś nie chce minąć.. a pali cały przełyk aż pod piersi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#344 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
dzoan: moj gin do którego chodzę tez robi ale bierze 20zl dodatkowo na paciora...dlatego poszłam do Luxmedu i w ramach abonamentu zrobiłam...
co do prywatnych wizyt - chodzę prywatnie do gina, ale wszystkie badania robię w luxmedzie w ramach abonamentu z pracy. ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- aremagalos: do Envelee się zgłoś z imieniem - najlepiej na priw.. bo przy tym spamie jej ucieknie.. tak samo laski które wcześniej już odpowiedziały na wezwanie madi ![]()
![]() |
#346 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#347 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie skończyłam jeść arbuza, zjadłam pół takiego wielkiego ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Zmykam na dzisiaj ![]() Dobranoc, szczególnie dla tych co to po nocach spać nie mogą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Zakorzenienie
|
A jak to robisz, masz skierowanie od gina prywatnego i z tym w ramach abonamentu idziesz, czy idziesz na wizyte do Lux do gina w ramach abonamentu i on Cie kieruje na badania?
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Zajmowanie kolejek i potem wbijanie się z wózkiem jest chamskie to prawda. Jednak co do pozostałej części nie do końca się zgodzę. Uważam, że kobieta w ciąży czy osoba starsza czy niepełnosprawna zasługuje na trochę życzliwości od społeczeństwa i ma prawo normalnie funkcjonować (tj robić zakupy) Ja nie chodzę po markecie dla przyjemności tylko z potrzeby. Teraz o łażeniu 3 godzinnym nie ma mowy i najczęściej uzbiera się nam się co najwyżej koszyk, ale to dla mnie i tak spory wyczyn więc jak potem widzę ogromnego węża kolejkowego, w którym miałabym wystać to mi się słabo robi. Nie zawsze jesteśmy samochodem żebym mogła gdzieś iść i usiąść. A tak na marginesie to że jeden właściciel sklepu jest postępowy i robi kasy pierwszeństwa a inny nie, nie zmienia faktu że szczególna ochrona ciężarnych wynika z Konstytucji RP i norm moralnych dlatego taka zwykła życzliwość to wręcz obowiązek a nie łaska każdego obywatela. Więc wszystko dla wspólnego dobra. Szanujmy starszych to i nas będą na starość szanować wspierajmy macierzyństwo to nasz naród będzie liczny a konta zusowskie pełne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | ||||||
Zakorzenienie
|
tż to długo w tą dziurkę nie podmucha jak przejdzie nią mały drapieżca
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja tam bym marzyła o jedynce, niestety szpital, gdzie mam rodzić nie ma typowej jedynki - tylko izolatki, więc będę marzyć, żeby tylko tam mieli miejsce. Ja już leżałam po porodzie z kimś i dziękuję - rodzina w pełnym składzie siedziała tam po 12h, mimo epidemiologicznie podyktowanego nakazu 1 odwiedzającego jednocześnie (panowała grypa), laska jęczała od świtu do nocy jak ją boli, jak jej źle, jak ciężko, jak jej mała cycki szarpie - o wszystko i tak, jakbym ja była w innej sytuacji (obie po cc). Już nie wspomnę o tym, że jej matce dziób też się nie zamykał... Chciałabym tym razem po cesarce odpocząć... Cytat:
co do kas - ja też nie rozumiem w czym problem - bardziej mnie nurtuje zawsze, że ciężarna musi się upomnieć o pierwszeństwo w kasie pierwszeństwa - to niedorzeczne po prostu! Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-06-04 o 19:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam od dupologa. Na szczescie nie hemo i nie moje dolegliwosci z przeszlosci (choc te sa ale zle tfuuu nie jest). Zrobil mi sie krwiak ale nie hemo i pekl i znowu krwiak ale mi go usunal. Czyli maly zabieg mialam. Lekow zadnych bo nie wolno ale mam robic oklady z kory. Zadnych nasiadowek teraz nie wolno zeby nie rozgrzewac dolu w ciazy i miednicy.
Za jakies dwa dni powinno sie wszystko uspokoic. Czyli wielkie scidki i moc buziakow za kciuki!!! Mam pietra po tym jak mi gin powiedzial ze maly nisko i moge rodzic wczesniej. Teraz to bede w stresie kazdego dnia. No i ten burdrl w chalupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wróciliśmy z tż z SR bo jeszcze wykład był o porodzie...a potem przyszła moja przyjaciólka zapraszać na wesele 3 sierpnia, a ja rodzę 9 sierpnia strasznie chciałam u niej być, ale chyba nic z tego, mimo, że nawet nam pokój szykują oddzielny na sali idę nadrabiać dalej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#354 |
Zakorzenienie
|
aremagalos: zauważyłam
![]() magolina: hm... arbuzz.. mniaaam...jutro do biedry chyba podjadę..
#355 |
Zakorzenienie
|
a ja już po wizycie, wszystko dobrze, jeszcze nie rodzę, szyjka zamknięta 3,5 cm więc oki. Mały waży 1779 g więc za duży nie jest ale w normie, Tp przesunął się na 04,08. Ginka mówi, że najwięcej do porodu będzie ważył 3000-3200 ale będzie długi (po tatusiu) bo kość udową ma długą. Na usg oczywiście spał, zasłonił się rączką do zdjęć, tylko mały śliczny nosek pokazał. Coś długo te przepływy w pępowinie badała ale nic nie mówiła to chyba raczej dobrze. A ja przytyłam 2 kg więc 9,5 kg od początku na plusie. Wizyty mam już co dwa tygodnie, fajnie ale nie finansowo
![]() ![]() En dopisz mi wagę z 33 tc 1779 i termin następnej wizyty 18,06
#356 | |
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
![]() Enlevee- to mozemy umiwic sie na jutro. Podesle Ci smsa. Ja juz po wizycie. Kluseczka wazy 2300g. Nie dala sobie dzisiaj buzki obejrzec ![]()
![]() |
#357 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() dobra teraz to już uciekam na dobre ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 |
Zakorzenienie
|
Oliath: poszłam jakos na początku do gina w Luxmedzie, powiedziałam, ze prowadzi mnie inny lekarz, ale chciałabym badania robić tutaj, skoro płacę abonament - wystawił mi karte ciąży Luxmedu i większość badań (oprócz glukozy, przeciwciał, WR, HBS, HIV, tych obciążających) mogę robić podchodząc do rejestracji podając kartę i mówiąc że chce morfologię czy badanie moczu czy co tam zleci mi prywatnie gin. Mam to zapisane na karteczce i tylko podaję. Na te obciążające muszę mieć skierowanie od ichniejszego lekarza, ostatnio na glukozę wystawiał mi internista. Na krzepnięcie i wątrobowe - umówiłam gina i poprosiłam od razu o skierowanie na te badania
![]() czarownica: no to super ![]()
#359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Zadomowienie
|
O matko, toz to juz nowa czesc a jak tak daleko w tyle. Jeszcze nie nadrobilam starej czesci, a tu juz 12 stron nowej
![]() Ja dzis po pracy milalam bardzo twardy brzuch, ledwie dotarlam do domu. Na szczescie juz mi przeszlo, malo tego zdolalam zgwalcic TZta i teraz zajadam sie lodami Ben&Jerry's. Wieczor ekstazy w pelni ![]() Wstawiam fotki dzisiejszych zakupow (bodziaki, kocyk, skarpeteczki, recznik i tetrowki). No i lece was nadrabiac ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:02.