Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 20:12   #1831
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez _Kluska_ Pokaż wiadomość
Drugi jak juz. Ja nie mam zamiaru kupować nic takiego.
Stary 2013-06-04, 20:13   #1832
kefii
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość

szczęściara U mnie po czereśniach ani widu, ani słychu...
truskawki dzis kupilam po 6 zł za kg
Ja tak bardzo za truskawkami nie przepadam ale mój maz. Zawsze cos tam zjem a teraz ze wzgledu na fasolke to jem

Cytat:
Napisane przez agoola83 Pokaż wiadomość
Jejku, Hosenka, to straszne co piszesz...Nie mogę sobie tego wyobrazić nawet...Ale jestem z Ciebie dumna, że jesteś tu z nami teraz i trzymam kciuki, żeby teraz wszystko było ok))

Ja mam dziś kontrol...przyjeżdża teściowa nas odwiedzić za dwie godziny...Nie mam kompletnie juz sił. Mój Tż chyba sie bardzo przejmuje, bo sprząta, pierze, ja ograniczyłam się jedynie do powycierania podłóg, co i tak robiłam z przerwami na mdłości i zawroty głowy...masakra...Moja teściowa jest bardzo specyficzna, jak się dowiedziała, że jestem w ciąży, to powiedziała, że musi mi okna umyć (jestem w rodzinie znana z nagminnej, nadmiernej czystości w domu, hehe)...a ja jej, że nie trzeba, bo myłam 1 miesiąc temu, to powiedziała, że trzeba mi pomóc sprzątać i w ogóle...masakra, nie lubię takiego czegoś...Po czym dwa tygodnie się nie odezwała, wczoraj dzwoni, że wpadnie na kawe jutro(czyli dzisiaj) po pracy(ma do nas 10min drogi)..Tż mówi, że leżę i źle się czuję, ale jakoś jej to nie przeszkodziło...Jestem nieprzyzwyczajona do pomocy, od 18 roku życia mieszkam sama, nigdy nikt mi nie pomagał w niczym(oprócz jednej syt. gdy byłam chora, wtedy umiem poprosić)...Nie chce pomocy na siłe..

Wiecie co mi pomaga? Wyczytałam na forum zawodowym, że wit. B6 zwalcza mdłości Spytałam swoją dr i moge jeść. Myślę, że nie ma przeciwskazań, ja sobie zażywam 3x1 i czasami mdłości zupełnie ustają, przynajmniej na 1-2 h, to naprawdę coś))

A o bobie mi nie mówcie, zjadłabym taki prosto z garnka...mmm...zasadziłam też, ale narazie tylko krzaki rosną Żadnych bobów nie ma
Ja mam taka mamę i gdyby nie jej choroba to pewnie by tez u mnie sprztała. U mnie w mieszkaniu jest czyto niektórzy twierdza ze bardzo czysto. Lubie porządek ale jak nie mam sił to nie ma bata nie sprzatam.

Widze ze nie tylko ja bobo żercą jestem. Poczekam jeszcze bo ta cena to masakra. Ale pogoda do upy wiec pewnie jeszcze poczekam na boba.

dziewczyna wrzesień 2005
zaręczona 27 lipca 2009
żona 6 sierpnia 2011

II kreseczki 14 maja 2013
mój mały kochany synuś Mikołaj 17 stycznia 2014
II kreseczki 4 września 2014
kefii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:15   #1833
upadly_aniol00
Zakorzenienie

a ja płaciłam dziś 9 zł za truskawki widać przepłaciłam !
Czereśnie też bym pojadła tylko jeszcze nie widziałam .
Kluska moim zdaniem drugi jest fajniejszy
Stary 2013-06-04, 20:16   #1834
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:

Drugi bym wzięła, a może wezmę

Ja jestem po swojej 2 wizycie moje cosik ma 2,1 cm i bije serducho drugie zdjęcie do kolekcji. Właśnie myślę nad tym kalendarzem żeby później siadać i opowiadać co i jak i kiedy i co wtedy czułam .
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:56   #1835
gosia261282
Gang Iren

SunShine to juz calkiem duzy Ludz w tobie mieszka

Kupilam Bio Oil i zaczelam smarowac brzuszek. Niby nie mam sklonnosci do rozstepow,no ale dobrze jest zadbac o fasolkowy domek
Stary 2013-06-04, 20:59   #1836
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Kupilam Bio Oil i zaczelam smarowac brzuszek. Niby nie mam sklonnosci do rozstepow,no ale dobrze jest zadbac o fasolkowy domek
Ja tez smaruje obsesyjnie.

Wiecie co, zawsze myślałam, ze jak mi w ciazy wyjdzie brzuch, to bedzie twardy. Byłam o tym świecie przekonana, nie wiem nawet dlaczego. A tu jest dokładnie taki sam jak był, tylko bardziej (duzo bardziej) wystajacy

Ciekawe ile jeszcze razy ciaza mnie zdziwi
Stary 2013-06-04, 21:00   #1837
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:

gosia dzielą nas 2 dni to pewnie nasze ludzie mają różnicą kilku minimetrów
Stary 2013-06-04, 21:15   #1838
agoola83
Raczkowanie

Ja od męża dostałam ten:
http://allegro.pl/ciaza-tydzien-po-t...228230822.html
i nie narzekam, w sieci matras ksiegarnie kupił(wiem po siateczce)

Wizyta teściowej nawet znośna, zaczęła opowiadać o tym jak mój małżonek za młodu telewizor naprawiał(5r.z.)..sokiem z cytryny, jak powycinał wycinanki z zasłon (1989 rok, gdy nigdzie nie było nic tzn. w sklepach)...etc...nie mam odwagi jej zapytać o poród, w sumie jest moją teściową niecały rok, mówię do niej "Mamo", ale nie w drugiej osobie (podaj mi, mamo), tylko w trzeciej (byłaby mama taka miła i podała mi cośtam)...a Wy jak ze swoimi teściowymi/prawie teściowymi/ tudzież niedoszłymi teściowymi?

Tęsknię za moją Mamą...Ciągle za nią tęsknię..zmarła nagle jak miałam 18 lat...bardzo tęsknię właśnie w takich chwilach jak teraz, tęskniłam bardzo jak się przygotowywałam do ślubu, w trakcie ślubu, wesela...ech.....
o moim ojcu może kiedyś Wam opowiem...ale to jest podobnie jak w najgorszej bajce: 12 lat nieszczęścia, zła macocha i jeszcze mi ktoś dom podpierd....... Dobrze, że mam przynajmniej księcia A teraz Fasolkę jeszcze. To mi wynagrodzi

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:17   #1839
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Ja tez smaruje obsesyjnie.

Wiecie co, zawsze myślałam, ze jak mi w ciazy wyjdzie brzuch, to bedzie twardy. Byłam o tym świecie przekonana, nie wiem nawet dlaczego. A tu jest dokładnie taki sam jak był, tylko bardziej (duzo bardziej) wystajacy

Ciekawe ile jeszcze razy ciaza mnie zdziwi
Pozniej bedzie twardy

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość

O no zobacz. Fajnie. A jak twoj wygladal? A moze wrzucisz fote,co? Ja mojego Ludzia podejrzec nie moge,to chociaz na twojego bym popatrzyla...
Stary 2013-06-04, 21:19   #1840
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Wizyta teściowej nawet znośna, zaczęła opowiadać o tym jak mój małżonek za młodu telewizor naprawiał(5r.z.)..sokiem z cytryny, jak powycinał wycinanki z zasłon (1989 rok, gdy nigdzie nie było nic tzn. w sklepach)...etc...nie mam odwagi jej zapytać o poród, w sumie jest moją teściową niecały rok, mówię do niej "Mamo", ale nie w drugiej osobie (podaj mi, mamo), tylko w trzeciej (byłaby mama taka miła i podała mi cośtam)...a Wy jak ze swoimi teściowymi/prawie teściowymi/ tudzież niedoszłymi teściowymi?
Na bezosobowo. Chce żebym do niej mówiła mamo - po moim trupie. Mam nadzieje, ze płynnie przejdziemy na "babcie".
Stary 2013-06-04, 21:20   #1841
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Ale mam ochote Was poczytac, a nie dośc że jestem padnieta, to chyba zaczyna mnie mdlic
Mam nadzieje, że nieługo bede miała czas żeby z Wami popisac.

Byłam dziś na becie, wyniki pojutrze
Stary 2013-06-04, 21:24   #1842
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aira Pokaż wiadomość
[B]
Sorry, że się wcinam, ale akurat te zagadnienia to mój konik, więc korzystając z okazji się wtrącę

Będąc na L4 nie można wystawiać faktur, ani prowadzić działalności w wypadku jednoosobowej działalności gospodarczej. Sprawa się ma inaczej, jeśli się ma pracowników, lub wspólnika, którzy mogą w tym czasie dokonywać czynności w celu prowadzenia firmy.
Podstawa prawna: Art 17.1 Ustawy 25.06.1999 r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa

Przebywając na zasiłku macierzyńskim można nadal nadal prowadzić działalność i wystawiać faktury. Nie jest to okres niezdolności do pracy.

Zwróć uwagę na jedną istotną rzecz: jeśli dopiero zakładasz działalność i zamierzasz skorzystać z preferencyjnych składek ZUS ( podstawa wyliczana od 30% minimalnego wynagrodzenia) wówczas otrzymasz również mniejsze świadczenie, liczone od tak niskiej podstawy składki.
Warto rozważyć podwyższenie podstawy składek, (...)
Z nieba mi spadłaś ale na L4 bedac pewne zobowiazania musze placic, koszty stale, jak oplata za konto bankowe, ksiegową, rachunek za neta, prąd, to rozumiem, ze to wolno na L4 bez pracownika i wspolnikow robic? I wysylac ksiegowej, zeby to sobie dokumentowala tak jak musi? Bo nie wybrazam sobie jak to mogloby wygladac inaczej. Moze na infolinii ZUSu mnie oswieca.
Zdrugiej strony tez ciekawe, ze jesli masz np. Stale wplywy z tytulu reklam na stronie www, to nie mozesz ich zafakturowac? W teorii ja nic przy tych reklamach nie robie, one tylko 'wiszą' w moim serwisie. reklamodawcy maja reklame gratis przez moje L4?

Słyszałam o tej możliwości płacenia wyższych składek, ponoć to opłacalne, ale i kontrologenne. Nie wiem, czy jest sens się narażać na stresy i tłumaczenia i udowadnianie, ze nie jestem wielbłądem...
Jeden wieczor musze poswiecic na stosowne paragrafy, ustawy i fora przedsiebiorcow, zamiast na nasze matczyne forum

Cytat:
Napisane przez lejdi_aga13 Pokaż wiadomość
kurdeciagle mam wrazenieze tylko ja widze 2 kreske ,ze moze byc cos nie tak.Ale taki test mi wyszedl wczoraj o 16.00 .W piatek powtarzam testa potem do ginka-zadomowilam sie tu i chcialabym tu zostac...te dni sie będa dluzyc oj będą...pora sie przespac bo zasypiam
Są dwie krechy jak byk moja też byla bledziusieńka, myslalam, ze to wina testu, bo byl stary jeszcze w tym samym dniu bylam zrobic HCG i wyszlo ponad 500. Wczesniej wpisalam tez w google 'ledwo widoczna kreska w tescie ciazowym' i wyrzucilo mase smiesznych historii dziewczyn z podobnym problemem, ktore same nie wiedzialy, czy ta kreska tam jest. Utkwila mi w glowie jedna, w której moczodawczyni z niedowierzaniem patrzyla na test, aby sie upewnic zapytała zaspanego meza, czy widzi drugą kreskę. Mężczyzna zaprzeczył jakoby widział, więc zgarną zasłużony ochrzan, po czym natychmiast dostrzegł to co winien był zobaczyć natychmiast

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
a ja zaraz znów będę jadła kaszę- odsmażę sobie na sosiku i zjem z buraczkami

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

a mi się dziś coś stało- nie mogę jeżdzić w autobusach chyba. Rano jechałam do pracy i ledwo dojechalam- tak mnie muliło, że myślałam że zapawiuję całe siedzenia- jak wysiadłam to mi przeszło...
wracałam trajtkiem to nie muliło mnie ale tak mi śmierdziało, że miałam ochotę krzyknąć aby się ludzie myli bo mydło drogie nie jest
A tu niestety sezon na śmierdzenie w autobusie dopiero się rozpoczyna, niestety z każdydodatkowym stopniem na plus sytuacja będzie się pogarszała
Ja bym nakleiła kartki na drzwiach "zakaz śmierdzenia w autobusie"

Cytat:
A ja bym wybrała 1 ma chyba bardziej sentymentalne zadanie, 2 jest bardziej praktyczny, ale zawarte w nim informacje notuje w moim kalendarzu do wszystkiego inaczej bym sie pogubiła. Wiec jesli chcialabym miec pamiatke, to 1, a jesli praktyczny pomocnik, to zaden

A teraz dwa komunikaty: czasem sobie wejde na siepomaga, dzis mnie chwyciła za serce historia tymka, moze ktoras z Was tez ma jakas wolną złotówę http://www.siepomaga.pl/f/majaprzyszloscfundacja/c/886
Ja stwierdziłam, ze to co zaoszczedze na liquidy do e-papierosow, wydam w taki sposob. Lepiej mi z tym na duszy.

Drugi komunikat: rossman ma konkurs dla babek w ciazy, do wygrania 50 wozkow x-lander x -move jestescie moja potencjalna konkurencją, ale lubię Was, więc co mi tam
Fajnie będzie jak którakolwiek z nas wygra
http://www.rossnet.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/konku...contestId=1374
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:24   #1843
gosia261282
Gang Iren

Agoola Fasoleczka ci wszystko wynagrodzi!

Z ksiazek polecam
http://superlandia.pl/upload/origina...%20DZIECKO.JPG

czytalam ja w pierwszej ciazy,pozniej sa kontynuacje z ktorych mialam "Pierwszy rok zycia dziecka"-tez uwazam to za dobra pozycje.
Stary 2013-06-04, 21:24   #1844
aira
Raczkowanie

GG do aira

Cytat:

"Fasolkowy domek" podoba mi się

Ja smaruję się oliwką Hipp, kończy mi się i zastanawiam się nad tą z Rossmana dla mam przeciw rozstępom Babydream

11.06.2013[*]
aira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:25   #1845
_Kluska_
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014

Cytat:
Dziękuję za pomoc

Ostatnie dni mam w katkę - dziś wypadło, że nieprzyjemnych objawów nie za dużo. Uff

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:25   #1846
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Ja od męża dostałam ten:

Tęsknię za moją Mamą...Ciągle za nią tęsknię..zmarła nagle jak miałam 18 lat...bardzo tęsknię właśnie w takich chwilach jak teraz, tęskniłam bardzo jak się przygotowywałam do ślubu, w trakcie ślubu, wesela...ech.....
o moim ojcu może kiedyś Wam opowiem...ale to jest podobnie jak w najgorszej bajce: 12 lat nieszczęścia, zła macocha i jeszcze mi ktoś dom podpierd....... Dobrze, że mam przynajmniej księcia A teraz Fasolkę jeszcze. To mi wynagrodzi
Co do teściowej to mam tak samo
Forma "niech mama" obowiązkowa
Bardzo lubie swoją teściową i uważam, że trafiła mi sie jak ślepiej kurze ziarno

Bardzo Ci współczuje z powodu mamy, ja dopiero niedawno doceniłam jak bardzo jest dla mnie ważna i jak bardzo ją kocham.
Stary 2013-06-04, 21:26   #1847
gosia261282
Gang Iren

Ja do tesciowej mowie "mamo".
Stary 2013-06-04, 21:30   #1848
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

PawMaj13 pytałaś o działalność gospodarczą.
Pytałaś w skrócie czy w czasie zasiłku macierzyńskiego można prowadzić firme i "sprzedawać". Można Ja tak robiłam, normalnie działałam
Stary 2013-06-04, 21:30   #1849
perfuzja
Zakorzenienie

Żale się. Szlag mnie trafi z katarem. Jestem zakatarzona już prawie 2 miesiące. W dzień jest jako tako, tylko mam zatkany nos i kicham co jakiś czas. Natomiast rano i wieczorem to jest hardcore. Zużywam w ciągu dnia karton-dwa chusteczek.
Wczoraj znowu byłam u lekarza, który dał mi kolejne leki. I co? Gucio. Nic się nie zmieniło.

Coraz badziej obawiam się, że to nie alergia, tylko mój organizm tak reaguje na ciążę. Co jest fatalne, bo zeświruje jeśli będzie mi się lało z nosa jeszcze 7 miesięcy
Stary 2013-06-04, 21:34   #1850
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Gosia używałaś wcześniej już tego Bio oil-a? Bo ja mam troche rozstepów na brzuchu i sie zastanawiam czy mi na nie pomoże...
Stary 2013-06-04, 21:37   #1851
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Ja od męża dostałam ten:

Co Cie nie zabije, to wzmocni
Moj tatko to tez niezle ziółko, podejrzewam, ze historia z domem u mnie podobna. Tatus sie zakochal w lasce kilka lat starszej ode mnie i zglupial teraz do niego dociera po latach co zrobil, ciut późno, aczkolwiek ponoć nigdy nie jest za późno, zeby sie ogarnąć. faceci to jednak naprawde slaba plec...
Stary 2013-06-04, 21:38   #1852
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Gosia używałaś wcześniej już tego Bio oil-a? Bo ja mam troche rozstepów na brzuchu i sie zastanawiam czy mi na nie pomoże...

No wlasnie nie,ale slyszalam dobre opinie o nim.
Stary 2013-06-04, 21:38   #1853
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
O no zobacz. Fajnie. A jak twoj wygladal? A moze wrzucisz fote,co? Ja mojego Ludzia podejrzec nie moge,to chociaz na twojego bym popatrzyla...
Wrzucam z 6 tygodnia i z 8 tygodnia i bonus moje piesiątko śpiące hehhe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00663.jpg (90,3 KB, 75 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00672.jpg (130,7 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00678.jpg (88,8 KB, 77 załadowań)
Stary 2013-06-04, 21:42   #1854
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Super jest to z 6tego tygodnia U mnie na tym etapie było widać duuużo mniej.
Stary 2013-06-04, 21:45   #1855
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
PawMaj13 pytałaś o działalność gospodarczą.
Pytałaś w skrócie czy w czasie zasiłku macierzyńskiego można prowadzić firme i "sprzedawać". Można Ja tak robiłam, normalnie działałam
zastanawiam sie jak jest z L4, juz wiem, ze wtedy faktur sprzedazowych wystawiac nie moge, ale jak musisz placic swoje zobowiazania firmowe i wrzucasz je w koszty w czasie l4, to sie nikt nie doczepi? Np. Oplata za neta, telefon, ksiegowosc itp?... Przeciez nielogiczne jest wypowiadanienuow na czas l4.
Cytat:
Kawał dzidzi
A pies powala na łopatki
Stary 2013-06-04, 21:47   #1856
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Dzieki
Super! A psiak wymiata Jak ma na imie?
Stary 2013-06-04, 21:49   #1857
SunShineDoll
Rozeznanie

Cytat:
Dzieki
Super! A psiak wymiata Jak ma na imie?
To jest Pershing mam go z adopcji, on tak śpi w różnych dziwnych pozycjach
Stary 2013-06-04, 21:51   #1858
agoola83
Raczkowanie

Cytat:
Co Cie nie zabije, to wzmocni
Moj tatko to tez niezle ziółko, podejrzewam, ze historia z domem u mnie podobna. Tatus sie zakochal w lasce kilka lat starszej ode mnie i zglupial teraz do niego dociera po latach co zrobil, ciut późno, aczkolwiek ponoć nigdy nie jest za późno, zeby sie ogarnąć. faceci to jednak naprawde slaba plec...
Ani mi nie mów...moja macocha tak namieszała staruszkowi w głowie, że pozbawiła go mieszkania, oszczędności, firmy, on mnie potem prosił o pomoc, to wzięłam mu kredyt, a ona nas (z mężem już ) oszukała na dom. Mieliśmy dostać na ślub, wyremontowaliśmy ruderę z lat 60, niezamieszkaną od 20 lat, zostalismy wystawieni na sprzedaż razem z domem i uciekaliśmy w popłochu...masakra, oczywiście na ślub nie przyszli, dużo mnie to kosztowało, gdyby nie Fasolka, to byłaby już pierwsza rozprawa w sądzie, odpusciłam, nie warto, za dużo stresu. Uciekliśmy 120km stamtąd, mam nową pracę, nowe życie, boli tylko fakt, że własny ojciec tak mnie oszukał, pozwolił oszukać...
Nieważne, zaczynam się z tym godzić, choć on uważa, że to on jest poszkodowany (mieszka w willi, wychowuje 2 synów macochy, ma pracę, nowego jeepa,etc.)..a my nadal spłacamy kredyt za remont domu....

Sorry, musiałam się wygadać....

16.06.2012r.
t.p. 21.01.2014r.

ZOSIA 21.01.1014r.
agoola83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:52   #1859
maruda80
Zakorzenienie

Ja używam olejku Babydream- ma b.dobry skład tylko specyficzny słodkawo-pudrowy zapach.

Co do teściów - jak na razie złego słowa nie powiem (nie mieszkamy z teściami, iwidzimy się kilka 2-3 razy w miesiącu)... naprawdę ludzie w porządku. Prowadzą spore gospodarstwo rolne i jak tylko mogą to podsyłają nam świeże wiejskie jajka, sery, mleko itp. Pomagają jak mogą, zresztą mąż też stara się czasem do nich zajrzeć czy nie potrzebują pomocy (nie mają samochodu/wcześniej to mąż zajmował się zakupami, podrzuceniem do lekarza itp.).
Polubili się z moimi rodzicami więc chyba ok.

Dzisiaj cały czas mnie mdli, ale zauważyłam że przechodzi jeżeli je się często ale małe ilości...
Od początku ciąży mam bóle brzucha, dzień w dzień - takie kłująco-rozciągające, czasem jak mnie chwile nic nie boli to się zastanawiam czy to normalne .. zwariować można
Co do kupna książek - sporo dostałam od rodzonych sióstr które mają dzieci i nie kupuję.
Ze względu na problematyczną ciążę na razie boję się kupić cokolwiek związanego z maleństwem.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:52   #1860
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
zastanawiam sie jak jest z L4, juz wiem, ze wtedy faktur sprzedazowych wystawiac nie moge, ale jak musisz placic swoje zobowiazania firmowe i wrzucasz je w koszty w czasie l4, to sie nikt nie doczepi? Np. Oplata za neta, telefon, ksiegowosc itp?... Przeciez nielogiczne jest wypowiadanienuow na czas l4.
Wtedy możesz na czas L4 powierzyc opieke swojej firmy meżowi, mamy albo kogo tam uważasz. Wtedy to oni zajmują sie Twoją firmą - załątwiają formalności, dokumenty Można to chyba zrobic bez notariusza i wtedy to też ma moc prawną, ale tego pewna nie jestem.
Moja znajoma tak zrobiła, ale załatwiała to właśnie przez notariusza.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości