|
|
#1831 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
|
|
#1832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
truskawki dzis kupilam po 6 zł za kg
Ja tak bardzo za truskawkami nie przepadam ale mój maz. Zawsze cos tam zjem a teraz ze wzgledu na fasolke to jem Cytat:
Widze ze nie tylko ja bobo żercą jestem. Poczekam jeszcze bo ta cena to masakra. Ale pogoda do upy wiec pewnie jeszcze poczekam na boba. |
|
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
a ja płaciłam dziś 9 zł za truskawki widać przepłaciłam !
Czereśnie też bym pojadła tylko jeszcze nie widziałam . Kluska moim zdaniem drugi jest fajniejszy |
|
|
|
#1834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Drugi bym wzięła, a może wezmę ![]() Ja jestem po swojej 2 wizycie moje cosik ma 2,1 cm i bije serducho drugie zdjęcie do kolekcji. Właśnie myślę nad tym kalendarzem żeby później siadać i opowiadać co i jak i kiedy i co wtedy czułam .
|
|
|
|
|
#1835 |
|
Gang Iren
|
SunShine to juz calkiem duzy Ludz w tobie mieszka
![]() Kupilam Bio Oil i zaczelam smarowac brzuszek. Niby nie mam sklonnosci do rozstepow,no ale dobrze jest zadbac o fasolkowy domek
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, zawsze myślałam, ze jak mi w ciazy wyjdzie brzuch, to bedzie twardy. Byłam o tym świecie przekonana, nie wiem nawet dlaczego. A tu jest dokładnie taki sam jak był, tylko bardziej (duzo bardziej) wystajacy Ciekawe ile jeszcze razy ciaza mnie zdziwi
|
|
#1837 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
Ja od męża dostałam ten:
http://allegro.pl/ciaza-tydzien-po-t...228230822.html i nie narzekam, w sieci matras ksiegarnie kupił(wiem po siateczce )Wizyta teściowej nawet znośna, zaczęła opowiadać o tym jak mój małżonek za młodu telewizor naprawiał(5r.z.)..sokiem z cytryny, jak powycinał wycinanki z zasłon (1989 rok, gdy nigdzie nie było nic tzn. w sklepach)...etc...nie mam odwagi jej zapytać o poród, w sumie jest moją teściową niecały rok, mówię do niej "Mamo", ale nie w drugiej osobie (podaj mi, mamo), tylko w trzeciej (byłaby mama taka miła i podała mi cośtam)...a Wy jak ze swoimi teściowymi/prawie teściowymi/ tudzież niedoszłymi teściowymi? Tęsknię za moją Mamą...Ciągle za nią tęsknię..zmarła nagle jak miałam 18 lat...bardzo tęsknię właśnie w takich chwilach jak teraz, tęskniłam bardzo jak się przygotowywałam do ślubu, w trakcie ślubu, wesela...ech..... o moim ojcu może kiedyś Wam opowiem...ale to jest podobnie jak w najgorszej bajce: 12 lat nieszczęścia, zła macocha i jeszcze mi ktoś dom podpierd....... Dobrze, że mam przynajmniej księcia A teraz Fasolkę jeszcze. To mi wynagrodzi
|
#1839 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
O no zobacz. Fajnie. A jak twoj wygladal? A moze wrzucisz fote,co? Ja mojego Ludzia podejrzec nie moge,to chociaz na twojego bym popatrzyla...
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1841 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam ochote Was poczytac, a nie dośc że jestem padnieta, to chyba zaczyna mnie mdlic
Mam nadzieje, że nieługo bede miała czas żeby z Wami popisac. Byłam dziś na becie, wyniki pojutrze |
|
|
|
#1842 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale na L4 bedac pewne zobowiazania musze placic, koszty stale, jak oplata za konto bankowe, ksiegową, rachunek za neta, prąd, to rozumiem, ze to wolno na L4 bez pracownika i wspolnikow robic? I wysylac ksiegowej, zeby to sobie dokumentowala tak jak musi? Bo nie wybrazam sobie jak to mogloby wygladac inaczej. Moze na infolinii ZUSu mnie oswieca.Zdrugiej strony tez ciekawe, ze jesli masz np. Stale wplywy z tytulu reklam na stronie www, to nie mozesz ich zafakturowac? W teorii ja nic przy tych reklamach nie robie, one tylko 'wiszą' w moim serwisie. reklamodawcy maja reklame gratis przez moje L4? Słyszałam o tej możliwości płacenia wyższych składek, ponoć to opłacalne, ale i kontrologenne. Nie wiem, czy jest sens się narażać na stresy i tłumaczenia i udowadnianie, ze nie jestem wielbłądem... Jeden wieczor musze poswiecic na stosowne paragrafy, ustawy i fora przedsiebiorcow, zamiast na nasze matczyne forum ![]() Cytat:
moja też byla bledziusieńka, myslalam, ze to wina testu, bo byl stary jeszcze w tym samym dniu bylam zrobic HCG i wyszlo ponad 500. Wczesniej wpisalam tez w google 'ledwo widoczna kreska w tescie ciazowym' i wyrzucilo mase smiesznych historii dziewczyn z podobnym problemem, ktore same nie wiedzialy, czy ta kreska tam jest. Utkwila mi w glowie jedna, w której moczodawczyni z niedowierzaniem patrzyla na test, aby sie upewnic zapytała zaspanego meza, czy widzi drugą kreskę. Mężczyzna zaprzeczył jakoby widział, więc zgarną zasłużony ochrzan, po czym natychmiast dostrzegł to co winien był zobaczyć natychmiast ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja bym nakleiła kartki na drzwiach "zakaz śmierdzenia w autobusie" Cytat:
ma chyba bardziej sentymentalne zadanie, 2 jest bardziej praktyczny, ale zawarte w nim informacje notuje w moim kalendarzu do wszystkiego inaczej bym sie pogubiła. Wiec jesli chcialabym miec pamiatke, to 1, a jesli praktyczny pomocnik, to zaden ![]() A teraz dwa komunikaty: czasem sobie wejde na siepomaga, dzis mnie chwyciła za serce historia tymka, moze ktoras z Was tez ma jakas wolną złotówę http://www.siepomaga.pl/f/majaprzyszloscfundacja/c/886 Ja stwierdziłam, ze to co zaoszczedze na liquidy do e-papierosow, wydam w taki sposob. Lepiej mi z tym na duszy. Drugi komunikat: rossman ma konkurs dla babek w ciazy, do wygrania 50 wozkow x-lander x -move jestescie moja potencjalna konkurencją, ale lubię Was, więc co mi tam ![]() ![]() ![]() Fajnie będzie jak którakolwiek z nas wygra ![]() ![]() http://www.rossnet.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/konku...contestId=1374 |
||||
|
|
|
#1843 |
|
Gang Iren
|
Agoola
Z ksiazek polecam http://superlandia.pl/upload/origina...%20DZIECKO.JPG czytalam ja w pierwszej ciazy,pozniej sa kontynuacje z ktorych mialam "Pierwszy rok zycia dziecka"-tez uwazam to za dobra pozycje.
|
#1844 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja smaruję się oliwką Hipp, kończy mi się i zastanawiam się nad tą z Rossmana dla mam przeciw rozstępom Babydream
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014
Cytat:
Ostatnie dni mam w katkę - dziś wypadło, że nieprzyjemnych objawów nie za dużo. Uff
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Forma "niech mama" obowiązkowa ![]() Bardzo lubie swoją teściową i uważam, że trafiła mi sie jak ślepiej kurze ziarno ![]() Bardzo Ci współczuje z powodu mamy, ja dopiero niedawno doceniłam jak bardzo jest dla mnie ważna i jak bardzo ją kocham. |
|
|
|
|
#1847 |
|
Gang Iren
|
Ja do tesciowej mowie "mamo".
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
PawMaj13 pytałaś o działalność gospodarczą.
Pytałaś w skrócie czy w czasie zasiłku macierzyńskiego można prowadzić firme i "sprzedawać". Można |
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Żale się. Szlag mnie trafi z katarem. Jestem zakatarzona już prawie 2 miesiące. W dzień jest jako tako, tylko mam zatkany nos i kicham co jakiś czas. Natomiast rano i wieczorem to jest hardcore. Zużywam w ciągu dnia karton-dwa chusteczek.
Wczoraj znowu byłam u lekarza, który dał mi kolejne leki. I co? Gucio. Nic się nie zmieniło. Coraz badziej obawiam się, że to nie alergia, tylko mój organizm tak reaguje na ciążę. Co jest fatalne, bo zeświruje jeśli będzie mi się lało z nosa jeszcze 7 miesięcy
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia używałaś wcześniej już tego Bio oil-a? Bo ja mam troche rozstepów na brzuchu i sie zastanawiam czy mi na nie pomoże...
|
|
|
|
#1851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moj tatko to tez niezle ziółko, podejrzewam, ze historia z domem u mnie podobna. Tatus sie zakochal w lasce kilka lat starszej ode mnie i zglupial teraz do niego dociera po latach co zrobil, ciut późno, aczkolwiek ponoć nigdy nie jest za późno, zeby sie ogarnąć. faceci to jednak naprawde slaba plec...
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
No wlasnie nie,ale slyszalam dobre opinie o nim.
|
|
#1853 |
|
Rozeznanie
|
Wrzucam z 6 tygodnia i z 8 tygodnia i bonus moje piesiątko śpiące hehhe
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1855 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A pies powala na łopatki
|
||
|
|
|
#1856 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Dzieki Super! A psiak wymiata Jak ma na imie?
|
|
#1857 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nieważne, zaczynam się z tym godzić, choć on uważa, że to on jest poszkodowany (mieszka w willi, wychowuje 2 synów macochy, ma pracę, nowego jeepa,etc.)..a my nadal spłacamy kredyt za remont domu.... Sorry, musiałam się wygadać....
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam olejku Babydream- ma b.dobry skład tylko specyficzny słodkawo-pudrowy zapach.
Co do teściów - jak na razie złego słowa nie powiem (nie mieszkamy z teściami, iwidzimy się kilka 2-3 razy w miesiącu)... naprawdę ludzie w porządku. Prowadzą spore gospodarstwo rolne i jak tylko mogą to podsyłają nam świeże wiejskie jajka, sery, mleko itp. Pomagają jak mogą, zresztą mąż też stara się czasem do nich zajrzeć czy nie potrzebują pomocy (nie mają samochodu/wcześniej to mąż zajmował się zakupami, podrzuceniem do lekarza itp.). Polubili się z moimi rodzicami więc chyba ok. Dzisiaj cały czas mnie mdli, ale zauważyłam że przechodzi jeżeli je się często ale małe ilości... Od początku ciąży mam bóle brzucha, dzień w dzień - takie kłująco-rozciągające, czasem jak mnie chwile nic nie boli to się zastanawiam czy to normalne .. zwariować można ![]() Co do kupna książek - sporo dostałam od rodzonych sióstr które mają dzieci i nie kupuję. Ze względu na problematyczną ciążę na razie boję się kupić cokolwiek związanego z maleństwem.
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja znajoma tak zrobiła, ale załatwiała to właśnie przez notariusza. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

U mnie po czereśniach ani widu, ani słychu... 
))

16.06.2012r.
Ja mojego Ludzia podejrzec nie moge,to chociaz na twojego bym popatrzyla...

moja też byla bledziusieńka, myslalam, ze to wina testu, bo byl stary