|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. |
|
1 | 1,96% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. |
|
22 | 43,14% |
| Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. |
|
5 | 9,80% |
| Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. |
|
2 | 3,92% |
| Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. |
|
5 | 9,80% |
| Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! |
|
16 | 31,37% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Mąż je pistacje a kot wariuje...ja chyba też zwariuję...
Nooo pięknie ![]() Cytat:
Cytat:
Śliczny i piękny kolor Cytat:
Nie wiem co tam jeszcze chciałam, zapomniałam. Budyń.
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
![]() ja się chyba podpaliłam na ten co ma Matal
|
|
#3723 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
ta ją sprostowała, że dziewczynka, to baba się zdzwiła, że jak dziewczynka to dlaczego uszu przebitych nie ma i kolczyków. a mała miała wtedy max 3-4msc. ![]() tutek grander. tak sobie myślę jak Was czytam, że może młody teraz coraz częściej po pachwinach mnie tłucze i zdarzy mu się czasem, że po cipce skacze i mam nadzieję, że to niczemu nie szkodzi. bo mnie to nie boli, po prostu czuję tylko kopniaki tam. szyjki nie miałam nigdy mierzonej, tylko na samolocie mnie bada.
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki ona ma?Bo nie widziałam.Umknęło mi.
Co do tej krzywej to tylko takie coś znalazłam http://farmakoblogia.pl/75-g-glukozy...rzywa-cukrowa/ ?
|
#3725 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3726 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Jestem!
![]() Cytat:
za szyjkę! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ladan, piękny wóz! Super okazja Ci się trafiła Cytat:
![]() Ja w niedzielę byłam (służbowo ) na pikniku militarnym i rekonstrukcji bitwy z II wojny światowej ze strzelaniem, wybuchami itp. Julek ani drgnął. Nie robiło to na nim wrażenia
|
|
#3727 |
|
dryfuję słowami
|
z tego co kiedys czytałam lateksowe to takie mercedesy. ja raczej wybiore gryka-pianka-kokos, tez ponoć dobre, ale nie aż tak mega drogie.
kuzynka ma u dziecka w łóżeczku pianka-kokos i nie narzeka, a ten gryka-pianka-kokos jest na pewno lepszy. tak sądze.
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
motyl znów pistacje? narobiłaś mi na nie smaka
![]() your Angel no żeby facet miał takie wizje super ![]() dzięki dziewczyny, mnie też się szalenie podoba kolor wózka
|
#3729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() si ![]() laseczki a jak jecie te 6 magnezow dziennie to ile mg ma 1 tabletka? bo mi dawali w szpitalu wlasnie 6 dziennie i kazali to kontynuowac w domu...wiec sie pytam jak silny ma byc ten magnez bo w domu bralam 1 tabletke dziennie 400 mg i moj lekarz mi mowil ze jak jest napisane ze 1 to 1... mi sie zdarzylo czasem zjesc dwie ale nie 6 na to uslyszalam ze takich to mam zjesc przynajmniej 3...
|
||
|
|
|
#3730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się czaję na ten bo 140x70 chcę http://allegro.pl/nowosc-materac-lat...271974998.html Łóżeczko chciałam to co Ladan ( z tą skrzynią na dole),ale ono jest za ponad 500 zł więc chyba bym przepłaciła za samą tylko szufladkę. Kupię chyba to http://allegro.pl/2w1-lozeczko-tapcz...270218715.html Tutaj ten od Matal większy http://allegro.pl/materac-lateksowy-...287160404.html
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-06-04 o 20:44 |
|
|
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja dołączę do szczęśliwych posiadaczek wózków
![]() Dziś kupiliśmy xa Puls chwalę się brzuszkiem na początku 25 tc.
|
#3732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://sklep.naturalniewyspani.pl/ma...lateksowe.html a jakie ma Ladan łóżeczko? poka poka ![]() Madziuchna super buń i super, że masz już wóz
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-04 o 20:44 |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego wolę tańsze łóżeczko,ale droższy materacyk
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym chciałam ze skrzynią, bo skoro to takie rozwojowe to żeby było gdzie schować pościel.. patrzyłam na tego Lolka ale ono jest chyba sosnowe a tamto bukowe.. poza tym nie ma 3 szczebelków wyjmowanych...
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mniej jednak kropla, mam nadzieje ze u ciebie jest ok, chociaz nie podoba mi sie to ze po godzinie az tak ci cukier skoczyl. ale z drugiej strony zazwyczaj krew pobieraja tylko przed i po, a nie w trakcie, wiec w tym badaniu najwyrazniej drugi wynik wazniejszy, a jego masz jak najbardziej ok. chociaz mowie, wszelkie odstepstwa w ciazy sa traktowane jak cukrzyca, nie ma czegos takiego jak nietolerancja gllukozy - ktora ja zapewne mialam, to stan przedcukrzycowy. ale gin powiedzial ze w ciazy jest cukrzyca albo jej nie ma, nie ma nic pomiedzy. sliczna fura dla Julki moj ulubiony kolor
|
|
|
|
|
#3736 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja podtruta leżę i nadrabiam jeszcze kilka stron z popołudnia. Podtruta, bo zjadłam cukierka z zepsutą czekoladą chyba, tak myślę, że to to może ![]() Tancerko zapisałam sobie linka do twojego wózka, będę rozpatrywać opcję, kiedy już będę rozpatrywać temat ![]() Matal jak ci potrzebna kasa tża a on miał ją zdobywać i ni hu.a to sprzedaj coś na all z jego zabawek Nie no, to żart oczywiście, bo wojna murowana.....ale niech się chłop weźmie do roboty, ale ty tak za niego nie odwalaj, bo jak widzisz on to wykorzystuje
|
|
|
|
|
#3737 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień wózkowy ![]() Cytat:
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kaśka nie mam jeszcze łóżeczka ale na to się namierzam: http://allegro.pl/lozeczko-tapczan-a...199714684.html ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- też uwielbiam ten kolor
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duzo przed czasem urodzila?? na serio sie boje bo mnie tez nic nie boli... w szpitalu niby powiedzieli ze moge chodzic ale jakos mam stracha... nawet dzis na spacer nie poszlam a upal u nas w niemcowie... |
|
|
|
|
#3740 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma wyjmowanych?Toż to skandal, muszę poszukać innego z funkcją tapczanika
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stwierdziłam, że i tak oszczędzam na tym, że kupuję łóżeczko/tapczanik, ma być na wiele lat dlatego przeboleję te 510 zł :P zaoszczędziłam na wózku więc dołożę te 2-3 stówki do łóżeczka
30. 08. 2013 - Julia Edytowane przez ladanseuse14 Czas edycji: 2013-06-04 o 20:55 |
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Yes
|
#3743 |
|
Zadomowienie
|
ZNOWU???!
![]() Chłopak ewidentnie stwierdził w swojej głowie, że zwierzyna (czytaj Ola) złowiona i można sobie pofolgować, dziecko w drodze, zaręczyny przyjęte, to nie ma odwrotu, nie? To sobie da trochę w palnik, bo przecież i tak będziecie razem... A co do twojego posta do inwersji to pamiętam jak na ciebie siadłyśmy za nieobecność, ostro szurnęłam, bo sie serio martwiłam, mam nadzieję, że nie sprawiłam ci wówczas dużej przykrości, ale owszem batami groziłam
|
|
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tej szufladki to my mamy pod naszym łóżkiem cztery wielkie i powinno styknąć ![]() http://allegro.pl/lozeczko-tapczanik...287894843.html to ma wyjmowane. Ale tamto mi się podobało bo miało tę górę tak pofalowaną, a to ma prostą ![]() Ladan a jak ty chcesz 120x60 to nie masz modelu Anka tylko Michaś i ono jest tańsze http://allegro.pl/lozeczko-michas-vi...275745576.html
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-06-04 o 20:59 |
|
|
|
|
#3745 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
No i udalo mi sie nadrobic
Gratuluje zakupow dzieciowych a szczegolnie pieknych wozkow Ja bede przymierzac sie do zakupu w lipcu jak wplynie kasa na wczasy pod grusza Co do materacow to po doswiadczeniach mojej bratowej z materacem z kokosem i gryka na pewno lupie lateksowy. Pewnego razu jak zmieniala posciel malemu okazalo sie ze z materaca wychodzi cala masa bialych robali. A kupowali go w sklepie medycznym! Podejrzewam ze jakies robale skladajace jaja w gryce... Obrzydlistwo... Stwierdzil ze skoro dostane lozeczko to juz napewno nie bede zalowac na porzadny materac... |
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Z grubsza nadrobiłam. Gratuluję wszystkim dziewczynom zakupów wózkowych !!! Kołyska mi mignęła-śliczności. I brzuszki już jakie duże ![]() Ja jutro do idę na wizytę lekarza. Mam nadzieję, że się dostanę i że dzidziuś pokaże co ma między nóżkami. Trochę zaczęłam się martwić tą całą szyjką, że z niczego może się skracać. Musi być ok do końca czerwca (a przynajmniej przez 2 tygodnie). Pozdrawiam i jutro się pochwalę
|
|
#3747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze ubrał swoją piekną koszulę, wyperfumował się perfumami ode mnie, moimi ulubionymi spoko, urodzę, wrócę do figury i pracy to tak się będę stroić, że ja pierniczę!!!! tylko czekam na jakąś premierę i bankiet w pracy Cytat:
![]() ja chcę 140x70
|
|
#3748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3749 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny!
Spakowałam do walizki 10kg tutejszego słońca i lece na lotnisko ![]() Melduje się już z naszej wspaniałej PL za jakieś 20h. Także możecie zacząć trzymać kciuki za niecałe 3h - wtedy startuje ![]() No i oczywiście Was nie nadrobiłam, ale teraz bede mieć na to dużo czasu |
|
|
|
#3750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

kto pomoże? bo jednak będzie tam spędzał sporo czasu i chcę jakiś porządniejszy- boję się wybierać z tych ikeowych- chyba, że któryś jest dobry?
wymiar 60x120
ale nie będę na tym oszczędzać i na foteliku samochodowym też 

także ja unikam takich dzikich hałasów bo mi szkoda małej 

zachcialo mi sie obrazków na scianie noi wygnebilam tz zeby to zawiesił w naszej scianie żel betonowej... pozyczyl z firmy mocna wiertare i zaczal wiercic, ja zadowolona zatkałam uszy i stoje przy nim... pozniej mnie ocknelo ze przeciez maly reaguje juz na głosne halasy i uciekłam z pokoju! Zaraz po tym brzuch mi strasznie stwardniał i mam tak do teraz. Nie wiem czy to dlatego ze ja sie spielam ze moze cos nie tak byc, czy mały sie wystraszyl tego huku i sam sie spiał 

super
Możliwe to żeby jakieś promieniowanie doszło do Dziecka? Wydaje mi się, że kiedyś czytałam że nie. Ale nie wiem..

i jeszcze, że jeśli jest pomiędzy 140-199mg/dl to może występować nietolerancja glukozy i badanie należy powtórzyć - o bleeeeh nie chce tego znowu