|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Ale naskrobałyście
![]() My nie będziemy mieć żadnych dodatków typu stoły wiejskie, ze słodkim, z alkoholami itp. Uważam, że to zbędne. W ogóle wiejskie stoły moim zdaniem pasują do sal typu wiejskiego. My mamy nowoczesną salę, jakoś nie wyobrażam sobie wiejskiego stołu u nas. W sumie to z tych dodatków to mi się tylko szynka płonąca podoba, ale to dodatkowy koszt, my będziemy mieli i tak dużo jedzenia, więc nie będziemy jej zamawiać. U nas ciasto i owoce będą normalnie na stołach. Wydaje mi się, że to lepszym rozwiązanie, bo ludzie nie będą musieli specjalnie po ciasto chodzić i się krępować Tort u nas będzie albo po 22 albo po północy. Ale raczej po północy, tradycyjnie Wydaje mi się, że po obiedzie to by było już za dużo, bo będzie ciasto i deser lodowy.Jeśli chodzi o stół z alkoholami to moi rodzice byli na takim weselu, gdzie był taki stół i wokalistka z zespołu chodziła i sobie wino nalewała. Tak się nawaliła, że "Cudownych rodziców mam" tak sfałszowała.... Normalnie masakra ![]() U nas alkohol (wódka i wino) będą na stołach w kubełkach z lodem ![]() Jedynie będzie osobny stół na termosy z kawą i herbatą, więc goście będą mogli sami się częstować (tzn. te pierwsze kawy/herbaty) pewnie zostaną nalane przez kelnerów. Zobaczymy.
|
#3242 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet sobie nie wyobrażam co czujesz. Mam nadzieję, że w tym roku woda was ominie...Cytat:
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
pysia
Wiem, że to przykre, ale może faktycznie zabrzmiało inaczej niż miało zabrzmieć. Oczywiście jak najbardziej Ciebie rozumiem, bo źle bym się poczuła słysząc takie rzeczy. Ja czasami doszukuję się w wypowiedzi TŻ czegoś, co tylko ja wymyślę w tej mojej główce. Co do komentarzy owej "pani" też nie będę się wypowiadać
Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-06-04 o 21:42 |
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Cikulada, trzymam kciuki
u nas na szczęście daleko od wody, ale w 97 roku zalało dom mojego kuzyna w województwie opolskim. Woda podeszła z tego co pamiętam aż do piętra prawie. Stracili wszystko, nie wiele rzeczy dało się odratować. Wzięli kredyt, kupili inny dom, z daleka od rzeki. Szczęście w nie szczęściu, że akurat ich stać było na to, żeby wziąć kredyt na dom i zacząć wszystko od nowa. Niestety nie każdy ma to szczęście ![]() a jak ja byłam 2 lata temu w maju w sanatorium, w Wysowej Zdrój to były wtedy straszne powodzie i przerwało most, który był jedyną możliwością dojazdu tam i rehabilitanci, lekarze, personel nie byli w stanie dojechac do pracy powódź to straszny żywioł...
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dla mnie lepiej smakuje jak nie wypiłam jeszcze zbyt %
|
|
|
|
|
#3246 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez little_zosh Czas edycji: 2013-06-04 o 21:45 |
|
|
|
|
#3247 |
|
Zakorzenienie
|
Pysia,
A tekst babci TŻta kompletnie chamski... Może niech popatrzy najpierw na siebie?
|
#3248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szczerze nie wiem co napisać szczególnie o komentarzu "babci" nie przejmuj się, wiem, ze Cię to zabolało ale na prawde nie ma co się przejmować (wiem wiem, łatwo mówić) ![]() a co do TŻa to też trochę niesprawiedliwie myśli... mam rozumieć, ze jakbyś straciła pracę (tfu tfu, nie zyczę tego) to co ? zostawiłby Cię ? bo byłoby to niesprawiedliwe, ze on za wszystko płaci a Ty siedzisz w domu i pachniesz ? Oj nie nie, nie tedy droga
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysia biedactwo...
![]() Co do babci: wiem, nie wypada, ale ja bym coś pewnie odpysknęła. OK, może jesteś grubsza od mamy i siostry, ale czy to jest w życiu najważniejsze? A babcia to co, miss klubu seniora? Co do Twoich kompleksów: dziewczyno a z jakiej paki masz w ogóle kompleks? Uwierz mi, za pieniądze można wiele kupić ale charakteru i osobowości nie kupisz. Pieniądze można zawsze zarobić ale i równie szybko stracić. Nie powinnaś mieć żadnych kompleksów, w ogóle nie powinnaś czuć tej różnicy między Twoją rodziną a rodziną TŻ. A jeśli jest jakaś bariera to przykro mi Pysiaku ale powinnaś może poszukać innego TŻ.... Takie rzeczy będą wychodzić jeszcze długo po ślubie. Nie rozumiem w ogole Twojego TŻ. W ogóle, wcale, nie kumam, nie czaję, masakra totalna! Jak można powiedzieć coś takiego osobie którą się kocha! Ja nie raz słuchałam kłótni moich rodziców. To jak tata wypominał mamie że przyszła z jedną poduszką... Postanowiłam sobie, że w swoim życiu nie będę od nikogo zależna. I na razie plan działa. W tym momencie TŻ zarabia 60% tego co ja, mieszkanie kupiliśmy tylko dzięki mojej umowie i moim zarobkom. NIGDY nie przyszło mi do glowy, w największej nawet kłótni, żeby mu to wypomnieć. Mamy być rodziną, skoro mieszkamy razem, razem jemy, gotujemy, robimy zakupy, to jaki do chol.... podział na to kto ile wkłada? WTF? Sorry Pysia, musiałam to napisać...
|
#3250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też bym się wkurzyła.. zwłaszcza że pewnie obiecywaliście sobie że kasa jrest wspólna.. powinien się cieszyć że tyle zarabia i wam starcza i możecie jeszcze odłożyć. moim zdaniem. oj bym się obraziła że szok o tekście babci wogóle nie wspomnę.. brak mi słów.
|
|
|
|
|
#3251 |
|
Zakorzenienie
|
pysia jejku przykre
kiepsko właśnie, że dzieli pieniądze na jego i Twoje, a nie na Wasze wspólne. ale może faktycznie palnął tak bez przemyślenia? ![]() a komentarz babci
|
|
#3252 |
|
Zakorzenienie
|
Pysiu przykro mi.. mam nadzieję że się ułoży. Wiem ja cię zabolało to co tż powiedział... a babcią się nie przejmuj - wiem jak to jest bo moja czasem też mi tak powie i jeszcze doda że jestem cały tata (w negatywnym tego słowa znaczeniu)
|
|
|
|
#3253 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
Strasznie źle się zachował noo mnie by też zabolało (Tż dźwiga nasz budżet mocniej niżli ja...), ale nigdy tak nawet nie powiedział. W ogóle nie wybrzydza na moje ślubne pomysły
|
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do TŻ to nie wiem co napisać więc przytulę Cię mocno trzymaj się i nie smutaj ! Pieniądze nigdy nie powinny stawać pomiędzy Wami, choćby nie wiem co !.. Powinnaś być dumna, że masz pracę i zarabiasz
Razem od 01.07.2008 Zaręczczeni od listopada 2011 Nasz Wielki Dzień - 30.08.2014 Fotografia Anna Kolebuk Edytowane przez aniuska18032 Czas edycji: 2013-06-04 o 22:01 |
|
|
|
|
#3255 |
|
Zadomowienie
|
Pysiu ja dołączam się do tego co powiedziały Dziewczyny, może po prostu nie zastanowił się nad tym co mówi (a powinien), może też za bardzo Ty masz w głowie te różnice i tak bardzo Cię to dotknęło a on nie chciał Cię zranić, w każdym razie wierzę w to, że porozmawiacie i dojdziecie do porozumienia
![]() a co do babci to albo bym jej coś odpowiedziała, albo totalnie zlała, kobieta chyba nie ma wyczucia
|
#3256 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
na chwilę obecną jestem zatrudniona tylko dzięki zwolnieniu lekarskiemu a jak się skończy zwolnienie, albo jak już nikt mi go nie będzie chciał dac to co? ![]() Cytat:
ja nie wstydze się tego z jakiej rodziny pochodzę, bo wiem, że rodzice wychowali mnie najlepiej jak potrafili, ale rodzice TŻta (i jak widać On sam też) są naprawdę materialistami i dla nich zejście poniżej tam jakiegoś poziomu, np nie jechanie na wakacje czy odłożenie jakiegoś zakupu na przyszły miesiąc bo w tym miesiącu nam nie starczy w ogóle nie wchodzi w grę Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() i nie mogę powiedzieć TŻtowi, że Babcia tak mi powiedziała bo pod względem "bronienia" mnie przed rodziną jest bardzo ok i by narobił mega afery i zakazał by babci przyjeżdzać do nas
|
||||||
|
|
|
#3257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie.. bo mam z tymi moimi posiłkami lekką zagwostkę, więc zaraz Was poproszę o radę. ![]() Cytat:
Pysia mam nadzieję, że Twój TŻ to na prawdę palnął, zanim pomyślał, chociaż sam fakt, że takie słowa potrafią wyjść z jego ust nie wróży dobrze. Ja bym postawiła na bardzoooooooooo poważną rozmowę. Jesteśmy wszystkie na takim etapie, że decydujemy się na małżeństwo, z założenia coś na całe życia. Coś na dobre i NA ZŁE. Nie wyobrażam sobie wstępować w związek małżeński mając chodź cień wątpliwości co do tego, że mój przyszły mąż nie traktuje wszystkich naszych spraw jako spraw wspólnych - również finansów. Nie ma moje, nie ma Twoje, jest NASZE. Tak jak nasze będą dzieci, tak jak nasze jest prowadzenie domu, problemy i radości. Nie mówię tu oczywiście o sytuacjach patologicznych kiedy chłop haruje, a kobieta leży, pachnie i wymaga - albo na odwrót, ale w każdy innym przypadku nie powinno być jakichkolwiek innych podziałów. Babci nie skomentuję, bo szkoda zachodu. Cóż są ludzie i... 'ludzie'. Sama by pewnie walnęła jakąś soczystą mało przyjemną ripostą.
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-06-04 o 22:11 |
||
|
|
|
#3258 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysiu przepraszam ale ja bym z kimś takim nie była.
Ty powinnaś mieć TŻa który Cię rozumie, wspiera i pomaga Ci się podnieść. powinien rozumieć Twój problem. A on Cię tylko jeszcze bardziej dołuje... przynajmniej z tego co piszesz takie odnoszę wrażenie
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysia nie możesz mieć pretensji do TŻ że jest materialistą. Tak został wychowany. Wina leży w jego rodzicach. Skoro on od małego miał powtarzane że pieniążki są ważne, najważniejsze, że musi być ich dużo, to teraz ciężko to zmienić.
TŻ zrobił źle mówiąc Ci, a w zasadzie wypominając "mniejszy wkład" do domu. I nie tłumaczy go fakt, że tego nie przemyślał. Skoro powiedział to znaczy że choc przez chwilę o tym pomyślał a nie powinien w ogóle. Jedyne wyjście to rozmowa. Wytłumacz mu że źle się czujesz z tym że on was tak dzieli, wiedział z jakiej rodziny pochodzisz i co się z tym wiąże. Wiedział jaką masz pracę i powinien zdawać sobie sprawę że nagle nie wskoczysz zarobkowo na jego poziom. Głową muru nie przebijesz. Ale powinien tez wiedzieć, że jeśli Cię kocha to tego się nie da wycenić. Nie wiem kto u was w domu sprząta, gotuje, robi zakupy. Jeśli wiekszość tych rzeczy wykonujesz Ty to też jest wkład w Wasze życie. Nie finansowy ale fizyczny, nie jest łatwo prowadzić dom. Jeśli TŻ Cię kocha to na drugi raz zastanowi się co ma powiedzieć. Buziaki, trzymaj się!
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
to może garnizonowy
![]() Cytat:
![]() Pysiu, Twój przyszły mąż powinien być dla Ciebie wsparciem, a nie dołować przy każdej lepszej okazji. |
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2013-06-04 o 22:23 |
|
|
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Panie, porada weselna potrzebna.
![]() Jak pewnie wiecie, albo nie wiecie, więc napiszę: będziemy mieć przyjęcie weselne trwające 8h. Duże prawdopodobieństw, że będą to godziny 18:00 - 2:00 - wszystko zależy od godziny w USC, ale tak byśmy chcieli by było. I tak: w cenie mamy 3 posiłki ciepłe, deser oraz tort (i oczywiście zimna płyta i ciasta). 18:00 - przybycie na sale - kieliszki, krótkie podziękowanie za przybycie, bla bla bla, wszyscy siadają. 18:45 - 20:00 - w odstępach półgodzinnych: zupa, dnie główne, deser 22:00 - danie ciepłe 23:00 - mini oczepiny (nie chcemy absolutnie żadnych zabaw, tylko dwie piosenki, rzucanie bukietem i krawatem) 00:00 - tort 01:00 - danie ciepłe 02:00 - koniec imprezy Co myślicie, bo sama nie wiem? Nie za późno ten tort jak na krótką imprezę? A może później 'oczepiny' zrobić? Nasz plan, chodź ma wątpliwości, czy aby tort nie powinien być wcześniej,
Edytowane przez ijaa Czas edycji: 2013-06-04 o 22:26 |
|
|
|
#3263 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się kładę spać.
W ogóle jak na złość, gotując zupę raz wylałam wrzącą zupę na palce jak hartowałam śmietanę, jakoś ręka mi się omsknęła. A drugi raz jak przekładałam kiełbaskę na patelni, bo moje wszystkie zupy MUSZĄ być z kawalkami smażonej kiełbasy, i mi tłuszcz prysnął na drugą dłoń... ![]() Nie dość że kark usmażony to jeszcze łapska. Kaleka! Dobranoc
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
Pysiu niestety ale zgadzam się z Tycikatą i Kate Noir. Jeżeli Cię kocha to nie powinien nigdy czegoś takiego powiedzieć a niestety nie jest to pierwszy jego wyskok... I również nie potrafiłabym być z kimś takim. Bardzo mi przykro z tego powodu ale jego zachowanie nie wróży dobrego w dalszej przyszłości
![]() Dziękuję dziewczyny za wsparcie |
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
pysiu, gdyby mój Tż coś takiego palnął, to naprawdę zastanawiałabym się nad sensem ślubu.
Nie wiem jak Twój Tż postrzega małżeństwo/stały związek. Prawda jest taka, że w życiu różnie bywa. On teraz zarabia więcej od Ciebie, ale role mogą równie dobrze się kiedyś odwrócić. Małżeństwo jest na dobre i na złe.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-06-04 o 22:31 |
|
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
ijaa zamieniłabym chyba tort z oczepinami
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Oj już mnie zamula. Pobudka o 3.45 wychodzi
Dobrej nocki.
|
|
|
|
#3268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3269 |
|
Zakorzenienie
|
A jak ludzie będą walczyć o bukiety i krawaty to im ten tort nie zaszkodzi?
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie nie nie, ijaa dobrze ma kolejnosc zrobiona!! jestem za oczepinami a pozniej za tortem !!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

Wydaje mi się, że po obiedzie to by było już za dużo, bo będzie ciasto i deser lodowy.
Nasz ślub 16.08.2014 

Mieszkam na terenie zalewowym, zaraz za ogrodzeniem jest rzeka która 3 i 4 lata temu nas zalewała. 3 lata temu w przeciągu miesiąca mieliśmy wodę w domu przez 3 razy, a teraz leje deszcz, woda się strasznie podniosła i już razem z mamą panikujemy żeby nas znowu nie zalało
nawet sobie nie wyobrażam co czujesz. Mam nadzieję, że w tym roku woda was ominie...
nie ma u Was takiego ciśnienia na salę, skoro jej jeszcze nie wybraliscie? 

u nas na szczęście daleko od wody, ale w 97 roku zalało dom mojego kuzyna w województwie opolskim. Woda podeszła z tego co pamiętam aż do piętra prawie. Stracili wszystko, nie wiele rzeczy dało się odratować. Wzięli kredyt, kupili inny dom, z daleka od rzeki. Szczęście w nie szczęściu, że akurat ich stać było na to, żeby wziąć kredyt na dom i zacząć wszystko od nowa. Niestety nie każdy ma to szczęście
powódź to straszny żywioł...

o tekście babci wogóle nie wspomnę.. brak mi słów.

więc przytulę Cię mocno