|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV
![]() Cytat:
Zdjecia w klubie śliczne.
![]() |
#4112 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a brat nie chcial tam zostac? Cytat:
moja to cycus i wtrakcie usypia to odkladam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fewciu trzymam kciuki za wizyte u ortopedy aby wszystko bylo ok i zeby malutka nie musiala juz nosic |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zadomowienie
|
Chciałam się pochwalić, że dostałam dziś 4,5 z ostatniego kolokwium
![]() jutro muszę potyrać kolejny egzamin ![]() ![]() piję browara i idę spać, bo padam. pooglądam jeszcze pandę ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- acha, Ola śpi od 17 ![]() moja mama jak mnie nie ma dosypuje Oli kaszkę do KAŻDEGO mleka. A mówiłam jej tyle razy, by tego nie robiła.a potem się dziwi,że nie chce jeść i dziś np. wypiła PRZEZ CAŁY DZIEN JEDNĄ BUTLE. No bo jak jej kaszy dosypie i ją zapcha to nie dziwne. |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bylysmy dzis u lekarza i osłuchał Ja i mowi ze czysto w gardelko zajrzal i czyste ja mowie ze przyszlam zeby osuchal bo jako noworodek miala tylko katar a okazalo sie ze w oskrzela juz szlio i szpital imowie ze ma kaszel katar i kicha a on goraczki nie ma to niech sama sie broni a ja kaszel ma taki odrywajacy no to stodal mozna podac i dupa blada ja jak choruje czy moja mama to umieramy a nigdy goraczki nie mamy i odkad wczoraj sama podalam jej ibum i kropelki nasivin do noska to widze znaczna poprawe wiec dalej jej podam przez 3 dni rano i wieczorem jak nie przejdzie to do pediatry prywatnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Wtajemniczenie
|
Ja mleczne zamawiałam i były. Spróbuj na innej stronce może. Ja zamawiałam jaglaną na początek bo bezglutenowa i orkiszową na później do wprowadzania glutenu. Nie wiem jak Ty zamierzasz robić z glutenem, jak nie chcesz jeszcze wprowadzać to bierz bezglutenowe (jaglana jest najlepsza wtedy bo ryżowe to wiadomo) a jak będziesz już niedługo wprowadzać to przy okazji zamówienia możesz od razu glutenowe jakieś kupić.
#4116 |
Zadomowienie
|
Bokeh
tylko sie cieszyc z takich rodzicow Apel do Tz Bokeh Prosze wiecej czasu spedzac z rodzina bo przyjedziemy ![]() Charlizz gratki |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zadomowienie
|
TŻbokeh, nakopią Ci baby do
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do kaszki...to PO CO? jak Twoja mama to argumentuje? nie przekonuje jej, że potem dziecko jeść nie chce? Cytat:
No i nie wiem jak z glutenem..Szajka już o tym tyle razy pisała, a nadal nie mam zdania..jak robicie, dziewczyny? Bokeh: rozumiem cię..u mnie Tż wraca przed 18:00 codziennie, tylko, że ja jeszcze mniej mogę sama, bo wiadomo..i też mi tata zawsze śmieci wyrzuca (bo na dół schodkami) , zakupy często robi..ale cóż zrobić, Tż robi co może biedak, ciągle martwimy się o pracę, więc tłumaczę sobie, że chodzi o dach nad głową o kasę..niestety. A niedzielę śmiesznie, przyjeżdżam z uczelni i zastaję Tż..prasującego stertę dziecięcych ubranek, otworzył mi z dzieckiem na ręku...noo rasowy kur domowy ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Zakorzenienie
|
Czesc
Nadrabiam Was ciągle ale nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów. Przykro mi ale naprawdę nie dam rady. Od niedzieli jesteśmy z Malym w szpitalu ![]() ![]() O szpitalnych warunkach też lepiej pomilcze. Ale nawet niech będą najgorsze ja wszystko wytrzymam aby tylko dziecku pomogli. |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a co pogrubionego to przykro mi bardzo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do mamy to niezły uparciuch z niej ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4121 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ---------- i nie przekonujej jej,że dziecko nie chce potem jeśc, bo "widocznie tyle potrzebuje" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
Dadi dostał dziś troszkę soku jabłko malina i się pod wieczór kilka krostek pokazało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do glutenu ja na pewno wprowadzę pod osłoną karmienia piersią. Jak będzie z moim karmieniem po powrocie do pracy - nie wiem, wprowadzę więc przed powrotem.
![]() |
#4125 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Jakoś na wiosnę się pojawiło w PL, wcześniej to znałam z FR. Oni jeździli po całej Polsce i fotografowali ulice i tak to powstało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzeba to jakoś kurdę rozwiązać... Cytat:
Co do kaszki: domyślam się... a jakby potem dopoić mlekiem moim? Pytam się bo ostatnio mała nie chce butli kiedy jestem na uczelni ( z moim odciągniętym mlekiem) - płacze jak chce się jej dać. I kombinuję, żeby może chociaż kaszkę zjadła..jak już bieda całkiem będzie.. No albo kaszkę na moim mleku łyżeczką? (ale znowu podobno nie gęstnieje?) Jeszcze pytanie: na osesek.pl przeczytałam właśnie, że "Zaleca się podawanie nowych produktów po nakarmieniu mlekiem. " Czyli kp a potem posiłek? ale tylko wtedy kiedy to są te pierwsze 2 łyżeczki? Bo jak cały słoik to mleko potem, ewentualnie do popicia? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gluten to białko roślinne, głównie zawierają go ziarna zbóż (m.in.pszenica, owies, żyto) i jednocześnie silny alergen. Dlatego trzeba go wprowadzać do diety stopniowo. Kaszka jaglana czy ryżowa go nie zawiera np. a już pszenna czy manna tak. Trzeba uważać więc na skład kaszek i słoiczków.
![]() |
#4130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale co się dziwić, jej córka (2lata) ma katar to już na dwór jej nie wypuści. A jak ma nie katarzyć lub nie kaszleć, jak ciepło, my w krótkich rękawkach, a ta jej długie spodnie, t-shirt i sweterek zakłada? Ale co ja tam wiem, "jaki wiek , taki rozum " lol. Nawet nie mogę się przebić ze swoimi racjami, bo mamę to bym i przekonała, ale mama się skonsultuje z siostrą i dupa... ja do szkoły, a one robią co chcą - Oli zakładają skarpetki, dziś ją zostawiłam w bodziaku z krótkim a zastałam w bluzie (na szczęście cienkiej, no ale jednak...) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Zakorzenienie
|
Ryżowa kaszka ma jakąś wartość w ogóle?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do kaszki to może rzeczywiście tak w takim razie - na wodzie a później mleko - tylko czy będzie chciała jak się naje? A co to tego że nie chce butli to wiem coś o tym, Igi to samo ![]() Debrah ja na początku tak robiłam z tym co na osesku napisali ale Igi jak się cyca najadł to nie był głodny i pluł mi i kręcił głową jak dawałam słoiczki, nawet te 3 łyżeczki nowego produktu. Później żeby go zachęcić to wyciskałam trochę mojego mleka do jedzonka i dawałam między karmieniami piersią i się nauczył. Teraz daję normalnie około 2-3 godziny po cycku i pięknie je (jesteśmy na etapie połowy słoiczka małego, więcej nie chce) i zastępuje mu to karmienie.
![]() |
#4134 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() rano kawka wieczorem żubr w nocy paw ![]() Cytat:
![]() z reguły koło 6mca to się odbywa Cytat:
![]() Cytat:
ALE ogromnie mnie dziwi postawa tego najstarszego dziecka, gimnazjalnego ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4135 | ||
Zadomowienie
|
I supervta tasiemka wyglada, tak prosto a tak ładnie
![]() ![]() Cytat:
![]() Silver świetne to porównanie, piękna mała. Cytat:
Z ciekawostek, juz na samym wyjściu pani spytała nas jak mały zasypia i oczywiście opowiedzielismy o nasz nocne masakrze, ale poradziła nam ściągnąć karuzele z łóżeczko , bo czytała ostatnio w jakimś naukowym artykule, ze te moga fiksowac wzrok. Ach morfologia mojego niania wyszła w porządku, wiec nie bedzie trzeba podawać żelaza, za to ja sama muszę zacząć sie czymś suplementowac, bo te afty to mogą być z mojej infekcji przeziebieniowej, której juz długo do końca doleczyć nie mogę. Zmykam spać dziewuszki bo jak zwykle nie wiadomo ile dane bedzie mi pospac, a dzisiaj to juz totalnie jak królik śpi to moje dziecko i co chwila poplakuje przez sen :[ Edytowane przez ezzo Czas edycji: 2013-06-04 o 21:00 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
mhm - dzięki dziewczyny za rady!
niby mam jeszcze chwilę czasu bo my 5 miesięcy skończymy dopiero 22.06 ale ja jestem tak zielona, że chyba muszę się już edukować. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a smaczne to to? Cytat:
![]() mailem porozsyłać może? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Wtajemniczenie
|
Oooo szajopedia jest to jeszcze się wypowie w temacie kaszek a ja lecę spać. Do jutra
![]()
#4140 |
Zadomowienie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.