Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 19:55   #4111
iffonka7
Zadomowienie

Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz IV

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość

pierwsze zdj - Daria ma 2 tyg
drugie zdj robione dziś

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
a my z Hanią idziemy się kąpać

Wiecie co.... eh dośc mam tej codziennej samotności. Źle mi.
Doskonale Cie rozumiem, mój mąż od dwóch tygodni jest na delegacji a wraca dopiero za 10 dni, tyle że ja mieszkam jeszcze z rodzicami i babcia wiec zawsze jest do kogo buzie otworzyć.

Zdjecia w klubie śliczne.
Stary 2013-06-04, 19:59   #4112
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

sarah, przytulam nie płakusiaj

Kurcze, odkąd sobie załatwiłam wtedy cyca na amen niemalże przez głupią torebkę z tabem i doprowadziłam do zapalenia piersi, tak teraz średnio 2-3x w tygodniu robi mi się zator dokładnie w tym samym miejscui tej samej wielkości, czyli ogromniastyehhh

Słuchajcie, padła mąż usypia małego w wózku - w lewej ręce smartfon z grą, w prawej wózek z dzieciem, i jeszcze zerka na tv i mecz ogląda tenisa - żeby nie było - dzieć po 3minutach pięknie zasnął no żyć nie umierać!!!
jaki zdolny
Cytat:
Cała, kciuki za jutro

swoją drogą......ja też podglądam te żubry któych nie ma

a w ogóle to facet rzucił moją siostrę......nosz qrwa yebak leśny zasr.any..... Biedna jest tak załamana, że nie wie, co ma ze sobą zrobić, oby głupoty jakiejś nie strzeliła, bo ona strasznie emocjonalna jest...... Jak nie jeden idiota psychopata tak drugi qrwa wielki naukowiec a we łbie zero, no szlag jasny by go trafił płakałam razem z nią przez telefon, jest przy niej teraz przyjaciółka i mama, jutro przyjeżdża do nas, no za jaja powieszę kretyna zidiociałego
daj namiary na tego faceta pojedziemy i obrzucamy dom jajkami

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
no i chyba nigdzie się nie zmieściłyście, bo chyba pizze na wynos wcinaci

święta prawda, żadnemu z tutejszych porządnych ojców nawet przez myśl nie przejdzie coś takie

chyba bardziej, że bezcukro

ja jeszcze nie dawałam, bo dopiero dzisiaj kupiłam, ale na mojej jest napisane żeby 4 łyżki kaszki wsypać do 200ml mlek no to o co chodzi, że Ty masz inaczej

jakiś czas temu Fifek też mi tak cudował, tak mniej więcej co drugie karmienie, czasem w nocy, czasem w dzień; ładnie ssał na początku, potem się wyprężał, wypluwał smoczka i płakał, za chwilę znowu ssał i tak w kółko; po paru dniach przeszło, ale wydawało mi się, że to coś z brzuszkiem było

tż wielofunkcyjny------ Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------[/SIZE]

[/COLOR]ale ten wasz dzik coś ogonem za bardzo macha; to nie jest jakiś pies lesniczegoOR="Silver"]

---------- Dopisano o 00:19 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

[/COLOR]jeszcze wam jedno napiszę: szwagierka w środę nad ranem urodziła synka i do tej pory siedzą w szpitalu, bo małemu coś na nóżce wylazłpo porodzie miał taką małą czerwoną kropeczkę na stópce i potem ona się powiększyła i wyszła taka czerwona plama, jakby się poparzył i skóra mu zaczęła schodzić; teraz mu takie bąbelki z płynem wyskakują, pękają i robią się ranki jak po poparzeniu, już ma takie pod kolankiem i pod noskiem i cholera do tej pory nie wiedzą co to jest i nawet żadną maścią nie smarują, bo nie wiedzą pobrali wymaz i od czwartku czekają na wyniki, na razie obstawiają gronkowca albo pęcherzycę; dodatkowo koniec paluszka u ręki ma cały siny, prawie czarny, też nie wiadomo dlaczeg
trzymam kciuki zeby szybko minelo i bylo wszystko ok

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Tak to wygląda , lakarka powiedziała właśnie, że to skazowe zmiany i kazała smarować oliwką. Jak do końca tyg nie zejdzie to idę z Nią do lekarza. A może Szaja coś poradzisz? Maść z wit A już stosujemy.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
sprobuj tez moze alantan masc
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość

witam

trzymamy kciuki!

byłam byłam
w 2009 roku byłam w Japonii 6 tygodni na wakacjach widziałam (chyba) wiele - Tokio, Kyoto, Nara, Kobe, tydzień byłam na Kyushu Hiroshima, Nagasaki, Himeji, pewnie jeszcze coś pominęłam
Generalnie miałam wykupiony na 2 tygodnie ten paszport dla obcokrajowców na shinkanseny i codziennie gdzieś wybywałam
a mieszkałam w Toyota City przez cały ten czas bo tam mieszkał mój brat - pracował tam 3 lata jako konstruktor dla pewnej firmy produkującej samochody (po nazwie miejscowości ciężko się domyślić o jaką markę chodzi Tzn on dalej dla niej pracuje, tyle że już teraz w Europi
Aaaa no i na weekend byliśmy też w Korei Południowej
było ekstra, z rozżaleniem i tęsknotą czasem czytam Twoje post aczkolwiek na stałe bym tam chyba mieszkać nie chciała, zbyt egzotyczna kultura jak dla mnie nooo, i uciekający ludzie przede mną też mnei zrazili nigdy nie zapomnę, jak byliśmy w Nagashimie , kolejka na 2 godziny żeby wsiąść na rollercoaster Steel Dragon 2000, i co? jak przyszła moja kolej to NIKT, ale to NIKT nie chciał wsiąść ze mną do wagonikujakbym gryzła czy coś

kurcze ale mialas suuuuper wakacje
a brat nie chcial tam zostac?

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Muszę Was prosić o pomoc Moja siostra, bierze udział w konkursie, w który wgrana jest staż w Parlamencie Europejskim. Przeszła już dwa merytoryczne etapy. Ostatni polega na głosowaniu Facebookowym Każda osoba może oddać tylko jeden głos, bardzo was o niego proszę. W poprzednim roku osoba, która wygrała miała ponad 3 tys. głosów. Tu możecie głosować

Kurcze blokuje mi adres, skorzystajcie z zaproszenia na facebooku, które do Was powysyłałam.

Województwo Podlaskie- Aleksandra Surawska

Bardzo Was o to proszę, jej się naprawdę to należy. Studiuje prawo na UW, jest jedną z najlepszych na roku.I zawsze się pyta co u WizażanekA tak BTW co to za poroniony pomysł z tym głosowaniem na facebook, toć to nie konkurs popularnośc Bardzo. bardzo proszę i jak możecie to podajcie dalej
do mnie wyslij to zaglosuje, bo nic nie dostalam

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
dziewczyny bezsmoczkowe jak usypiacie dzieci? (Illusion?)
moja to cycus i wtrakcie usypia to odkladam

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
My nie mamy kogo wziąć na chrzestnego - ja ze swojej strony nie mam żadnego faceta, od męża strony też z tym kiepsko i chyba poprosimy jego brata ciotecznego, z którym nie są utrzymywane żadne bliskie stosunki
Chcieliśmy wziąć siostrę Damiana z mężem, ale on tak pracuje, że nigdy nie wiadomo kiedy będzie w domu (jeździ tirem).

Muszę zacząć szukać zaproszeń i na ślub i na chrzest, porozwozić je, zamówić fryzjera, kosmetyczkę, kupić suknię, buty itd. itp. Duuużo tego, a mało czasuNa szczęście salę już udało się znaleźć Wszystko na wariackich papierach

A suknia podoba mi taka - lubię proste, bez zbytnich ozdób
moze miec 2 babki i wtedy to swiadkowe chrztu, lepiej miec dwie mamy chrzestne z ktorymi jestescie blisko niz kuzyna z ktorym slaby kontakt jest ale to moje zdanie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Oklaski dla Borysa i Domci za szczepienie,dzielne dzieciaczki
Silver, sliczna Dari
Insolito,jak dorwe sie do TZtowego netbooka to obiecuje ze zaglosuje,bo ogolnie nie korzystam z fejsa i na telefonie nie ogarne chy Aaa no i piknie wygladalyscie obydwie w dniu slu
Bokeh przykro mi... Rozumiem Cie. Siedze caly dzien sama, TZ wychodzi o 5, albo 6 wraca ok 18,zje obiad i potem siedzi z tym swoim netbookiem,albo patrzy w telewizor,wiec czesto czuje jakbym dalej sama byla,a w ogole to wrazenie mam czasem ze jestesmy sobie tacy obcAle mam Marcinka
tulam Cie przykre to

Fewciu trzymam kciuki za wizyte u ortopedy aby wszystko bylo ok i zeby malutka nie musiala juz nosic
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:09   #4113
charlizz
Zadomowienie

Chciałam się pochwalić, że dostałam dziś 4,5 z ostatniego kolokwium
jutro muszę potyrać kolejny egzamin a gdzie do obrony...
piję browara i idę spać, bo padam. pooglądam jeszcze pandę

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

acha, Ola śpi od 17

moja mama jak mnie nie ma dosypuje Oli kaszkę do KAŻDEGO mleka. A mówiłam jej tyle razy, by tego nie robiła.a potem się dziwi,że nie chce jeść i dziś np. wypiła PRZEZ CAŁY DZIEN JEDNĄ BUTLE. No bo jak jej kaszy dosypie i ją zapcha to nie dziwne.
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:09   #4114
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie, że nie cytuję, ale nie dałam rady, za dużo miałam do nadrobienia Może teraz w końcu będę na bieżąco. Na razie się chwalę, że byłam dzisiaj u lekarza z posiewem Małej i mam 3 różne wyniki. Ten pierwszy co się kwalifikował na szpital, drugi z jedną bakterią na granicy normy (pobierałam do woreczka), a trzeci czysty (!) pbrany bezpośrednio do kubeczka. Także dziękuję wszytskim za kciuki, a Ewulka Tobie za rady odnośnie kubeczka I z tego co pamiętam:

Ewik piękna suknia

Silver, Ewulka pięknie Wasze córeczki urosły

Trzymam kciuki za Dominisię i Boryska, żeby nocki były w miarę możliwości spokojne.

Sarah jak Natusia? Lepiej?

.
Dziekuje, ze pytasz
Bylysmy dzis u lekarza i osłuchał Ja i mowi ze czysto w gardelko zajrzal i czyste ja mowie ze przyszlam zeby osuchal bo jako noworodek miala tylko katar a okazalo sie ze w oskrzela juz szlio i szpital
imowie ze ma kaszel katar i kicha
a on goraczki nie ma to niech sama sie broni
a ja kaszel ma taki odrywajacy no to stodal mozna podac
i dupa blada
ja jak choruje czy moja mama to umieramy a nigdy goraczki nie mamy
i odkad wczoraj sama podalam jej ibum i kropelki nasivin do noska to widze znaczna poprawe
wiec dalej jej podam przez 3 dni rano i wieczorem
jak nie przejdzie to do pediatry prywatnie
Stary 2013-06-04, 20:10   #4115
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Znów o kaszkach holle: tylko jaglaną zamawiałyście? czy jakaś jeszcze?
i to było ze strony aptekadziecka? bo tam teraz nima
Ja mleczne zamawiałam i były. Spróbuj na innej stronce może. Ja zamawiałam jaglaną na początek bo bezglutenowa i orkiszową na później do wprowadzania glutenu. Nie wiem jak Ty zamierzasz robić z glutenem, jak nie chcesz jeszcze wprowadzać to bierz bezglutenowe (jaglana jest najlepsza wtedy bo ryżowe to wiadomo) a jak będziesz już niedługo wprowadzać to przy okazji zamówienia możesz od razu glutenowe jakieś kupić.
Stary 2013-06-04, 20:11   #4116
sarah67
Zadomowienie

Bokeh
tylko sie cieszyc z takich rodzicow

Apel do Tz Bokeh
Prosze wiecej czasu spedzac z rodzina bo przyjedziemy

Charlizz gratki
Stary 2013-06-04, 20:13   #4117
charlizz
Zadomowienie

TŻbokeh, nakopią Ci baby do jak się swoją kobitką nie zajmiesz

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 20:17   #4118
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

acha, Ola śpi od 17

moja mama jak mnie nie ma dosypuje Oli kaszkę do KAŻDEGO mleka. A mówiłam jej tyle razy, by tego nie robiła.a potem się dziwi,że nie chce jeść i dziś np. wypiła PRZEZ CAŁY DZIEN JEDNĄ BUTLE. No bo jak jej kaszy dosypie i ją zapcha to nie dziwne.
gratki za kolokwium!

A co do kaszki...to PO CO? jak Twoja mama to argumentuje? nie przekonuje jej, że potem dziecko jeść nie chce?

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ja mleczne zamawiałam i były. Spróbuj na innej stronce może. Ja zamawiałam jaglaną na początek bo bezglutenowa i orkiszową na później do wprowadzania glutenu. Nie wiem jak Ty zamierzasz robić z glutenem, jak nie chcesz jeszcze wprowadzać to bierz bezglutenowe (jaglana jest najlepsza wtedy bo ryżowe to wiadomo) a jak będziesz już niedługo wprowadzać to przy okazji zamówienia możesz od razu glutenowe jakieś kupić.
Dzięki. Ja właśnie bezmleczną chciałam, bo skoro kp to chciałam mieszać albo ze swoim mlekiem albo z wodą. Nie ma aktualnie, ale jest na allegro, poczekam jeszcze chwilę.

No i nie wiem jak z glutenem..Szajka już o tym tyle razy pisała, a nadal nie mam zdania..jak robicie, dziewczyny?

Bokeh: rozumiem cię..u mnie Tż wraca przed 18:00 codziennie, tylko, że ja jeszcze mniej mogę sama, bo wiadomo..i też mi tata zawsze śmieci wyrzuca (bo na dół schodkami) , zakupy często robi..ale cóż zrobić, Tż robi co może biedak, ciągle martwimy się o pracę, więc tłumaczę sobie, że chodzi o dach nad głową o kasę..niestety.

A niedzielę śmiesznie, przyjeżdżam z uczelni i zastaję Tż..prasującego stertę dziecięcych ubranek, otworzył mi z dzieckiem na ręku...noo rasowy kur domowy
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:18   #4119
onaella
Zakorzenienie

Czesc

Nadrabiam Was ciągle ale nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów. Przykro mi ale naprawdę nie dam rady.

Od niedzieli jesteśmy z Malym w szpitalu ma zapalenie oskrzeli i straszna wysypke / uczulenie i nikt nie potrafi mu pomóc bo nie wiadomo skąd się wzięła. A ciągle postępuje. I chyba nie muszę pisać jak strasznie Niunio wygląda

O szpitalnych warunkach też lepiej pomilcze. Ale nawet niech będą najgorsze ja wszystko wytrzymam aby tylko dziecku pomogli.

14.08.2010
baby
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:20   #4120
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
Aaa no i piknie wygladalyscie obydwie w dniu slubu
Bokeh przykro mi... Rozumiem Cie. Siedze caly dzien sama, TZ wychodzi o 5, albo 6 wraca ok 18,zje obiad i potem siedzi z tym swoim netbookiem,albo patrzy w telewizor,wiec czesto czuje jakbym dalej sama byla,a w ogole to wrazenie mam czasem ze jestesmy sobie tacy obcy Ale mam Marcinka
Dziękuję za komplement
a co pogrubionego to przykro mi bardzo
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybaczcie, że nie cytuję, ale nie dałam rady, za dużo miałam do nadrobienia Może teraz w końcu będę na bieżąco. Na razie się chwalę, że byłam dzisiaj u lekarza z posiewem Małej i mam 3 różne wyniki. Ten pierwszy co się kwalifikował na szpital, drugi z jedną bakterią na granicy normy (pobierałam do woreczka), a trzeci czysty (!) pbrany bezpośrednio do kubeczka. Także dziękuję wszytskim za kciuki, a Ewulka Tobie za rady odnośnie kubeczka

Cytat:

acha, Ola śpi od 17

Gratuluję
A co do mamy to niezły uparciuch z niej
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziekuje, ze pytasz
Bylysmy dzis u lekarza i osłuchał Ja i mowi ze czysto w gardelko zajrzal i czyste ja mowie ze przyszlam zeby osuchal bo jako noworodek miala tylko katar a okazalo sie ze w oskrzela juz szlio i szpital
imowie ze ma kaszel katar i kicha
a on goraczki nie ma to niech sama sie broni
a ja kaszel ma taki odrywajacy no to stodal mozna podac
i dupa blada
ja jak choruje czy moja mama to umieramy a nigdy goraczki nie mamy
i odkad wczoraj sama podalam jej ibum i kropelki nasivin do noska to widze znaczna poprawe
wiec dalej jej podam przez 3 dni rano i wieczorem
jak nie przejdzie to do pediatry prywatnie
Tak to jest z tymi lekarzami
Stary 2013-06-04, 20:24   #4121
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
A co do kaszki...to PO CO? jak Twoja mama to argumentuje? nie przekonuje jej, że potem dziecko jeść nie chce?

BO moja siostra tak robiła
W dodatku kupiłam dziś morelową. "E tam, morelowa. Malinową było kupić. Ja pitole. Jutro jak bedę wychodziła to chyba schowam tę kaszkę.
Aaaaa i nie dociera, że dziecko ma pić soku ok. do 100 ml.
"Bo Natalia (moja siostrzenica) wypijała całego bobofruta dziennie, więc Ola też niech witaminy łapie.

Dzięki. Ja właśnie bezmleczną chciałam, bo skoro kp to chciałam mieszać albo ze swoim mlekiem albo z wodą. Nie ma aktualnie, ale jest na allegro, poczekam jeszcze chwilę.

No i nie wiem jak z glutenem..Szajka już o tym tyle razy pisała, a nadal nie mam zdania..jak robicie, dziewczyny?

Bokeh: rozumiem cię..u mnie Tż wraca przed 18:00 codziennie, tylko, że ja jeszcze mniej mogę sama, bo wiadomo..i też mi tata zawsze śmieci wyrzuca (bo na dół schodkami) , zakupy często robi..ale cóż zrobić, Tż robi co może biedak, ciągle martwimy się o pracę, więc tłumaczę sobie, że chodzi o dach nad głową o kasę..niestety.

A niedzielę śmiesznie, przyjeżdżam z uczelni i zastaję Tż..prasującego stertę dziecięcych ubranek, otworzył mi z dzieckiem na ręku...noo rasowy kur domowy
a co do pogrubionego

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

i nie przekonujej jej,że dziecko nie chce potem jeśc, bo "widocznie tyle potrzebuje"

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 20:26   #4122
hope01
Zakorzenienie

Dadi dostał dziś troszkę soku jabłko malina i się pod wieczór kilka krostek pokazało

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:27   #4123
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Wiem że mnie może zabijecie ale o co rozchodzi się z tym glutenem? Co to jest i "z czym to się je"?
Stary 2013-06-04, 20:28   #4124
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Tylko że wiesz że jak zrobisz z wodą to będzie niepełnowartościowy posiłek? W mleku mamy i w mm są witaminy i do tych kaszek mlecznych są dodane od razu, do bezmlecznych nie (bo jak mają być robione na mleku mamy albo na mm które pije dziecko to nie ma takiej potrzeby bo w mleku już są witaminy).

Co do glutenu ja na pewno wprowadzę pod osłoną karmienia piersią. Jak będzie z moim karmieniem po powrocie do pracy - nie wiem, wprowadzę więc przed powrotem.
Stary 2013-06-04, 20:29   #4125
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dadi dostał dziś troszkę soku jabłko malina i się pod wieczór kilka krostek pokazało
u mnie tak po bananie
Stary 2013-06-04, 20:30   #4126
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
dziewczyny, patrzcie co wynalazłam wczoraj na google street view

Oficjalnie przedstawiam Wam nasz prywatny monitoring osiedlowy
Jakoś na wiosnę się pojawiło w PL, wcześniej to znałam z FR. Oni jeździli po całej Polsce i fotografowali ulice i tak to powstało.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:30   #4127
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
My nie mamy kogo wziąć na chrzestnego - ja ze swojej strony nie mam żadnego faceta, od męża strony też z tym kiepsko i chyba poprosimy jego brata ciotecznego, z którym nie są utrzymywane żadne bliskie stosunki
Chcieliśmy wziąć siostrę Damiana z mężem, ale on tak pracuje, że nigdy nie wiadomo kiedy będzie w domu (jeździ tirem).

Muszę zacząć szukać zaproszeń i na ślub i na chrzest, porozwozić je, zamówić fryzjera, kosmetyczkę, kupić suknię, buty itd. itp. Duuużo tego, a mało czasu Na szczęście salę już udało się znaleźć Wszystko na wariackich papierach

A suknia podoba mi taka - lubię proste, bez zbytnich ozdób
Piękna sukienka

Cytat:

acha, Ola śpi od 17

Gratulację, oby reszta poszła gładko i bezstresowo

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Czesc

Nadrabiam Was ciągle ale nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postów. Przykro mi ale naprawdę nie dam rady.

Od niedzieli jesteśmy z Malym w szpitalu ma zapalenie oskrzeli i straszna wysypke / uczulenie i nikt nie potrafi mu pomóc bo nie wiadomo skąd się wzięła. A ciągle postępuje. I chyba nie muszę pisać jak strasznie Niunio wygląda

O szpitalnych warunkach też lepiej pomilcze. Ale nawet niech będą najgorsze ja wszystko wytrzymam aby tylko dziecku pomogli.
Szybkiego powrotu do zdrówka,
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:35   #4128
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
a co do pogrubionego

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

i nie przekonujej jej,że dziecko nie chce potem jeśc, bo "widocznie tyle potrzebuje"
U ciebie najgorsze jest to..że Twoja siostra "przetarła szlaki" w ten niewłaściwy sposób i jesteś przez to "spalona".
Trzeba to jakoś kurdę rozwiązać...

Cytat:
Tylko że wiesz że jak zrobisz z wodą to będzie niepełnowartościowy posiłek? W mleku mamy i w mm są witaminy i do tych kaszek mlecznych są dodane od razu, do bezmlecznych nie (bo jak mają być robione na mleku mamy albo na mm które pije dziecko to nie ma takiej potrzeby bo w mleku już są witaminy).

Co do glutenu ja na pewno wprowadzę pod osłoną karmienia piersią. Jak będzie z moim karmieniem po powrocie do pracy - nie wiem, wprowadzę więc przed powrotem.
Najpierw o glutenie : też chcę pod osłoną kp. Ale nie wiem czy robić to od razu w 6mcu..czy czekać.

Co do kaszki: domyślam się... a jakby potem dopoić mlekiem moim?

Pytam się bo ostatnio mała nie chce butli kiedy jestem na uczelni ( z moim odciągniętym mlekiem) - płacze jak chce się jej dać. I kombinuję, żeby może chociaż kaszkę zjadła..jak już bieda całkiem będzie..
No albo kaszkę na moim mleku łyżeczką? (ale znowu podobno nie gęstnieje?)
Jeszcze pytanie: na osesek.pl przeczytałam właśnie, że "Zaleca się podawanie nowych produktów po nakarmieniu mlekiem. "
Czyli kp a potem posiłek? ale tylko wtedy kiedy to są te pierwsze 2 łyżeczki?
Bo jak cały słoik to mleko potem, ewentualnie do popicia?
Stary 2013-06-04, 20:35   #4129
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
Czesc

Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
Wiem że mnie może zabijecie ale o co rozchodzi się z tym glutenem? Co to jest i "z czym to się je"?
Gluten to białko roślinne, głównie zawierają go ziarna zbóż (m.in.pszenica, owies, żyto) i jednocześnie silny alergen. Dlatego trzeba go wprowadzać do diety stopniowo. Kaszka jaglana czy ryżowa go nie zawiera np. a już pszenna czy manna tak. Trzeba uważać więc na skład kaszek i słoiczków.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 20:37   #4130
karusia_2007
Raczkowanie

Cytat:

Fajne Do mnie nie dojechali bo mam drogę dojazdową do głównej jakieś 300m więc nic nie widać ale za to tak wygladał wtedy mój domek http://maps.google.pl/maps?q=kotwasi...216.49,,0,6.02 teraz juz ma założony dach ale jeszcze troche potrwa zanim pojdziemy na swoje
karusia_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:44   #4131
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
U ciebie najgorsze jest to..że Twoja siostra "przetarła szlaki" w ten niewłaściwy sposób i jesteś przez to "spalona".
ja się jej strasznie dziwię, młoda kobitka, raptem 26 lat miała jak urodziła, a taka niedoinformowana, że masakra. Olę by nakrywała jak rasowa teściowa.
No ale co się dziwić, jej córka (2lata) ma katar to już na dwór jej nie wypuści. A jak ma nie katarzyć lub nie kaszleć, jak ciepło, my w krótkich rękawkach, a ta jej długie spodnie, t-shirt i sweterek zakłada?

Ale co ja tam wiem, "jaki wiek , taki rozum " lol.
Nawet nie mogę się przebić ze swoimi racjami, bo mamę to bym i przekonała, ale mama się skonsultuje z siostrą i dupa... ja do szkoły, a one robią co chcą - Oli zakładają skarpetki, dziś ją zostawiłam w bodziaku z krótkim a zastałam w bluzie (na szczęście cienkiej, no ale jednak...)
Stary 2013-06-04, 20:46   #4132
Debrah
Zakorzenienie

Ryżowa kaszka ma jakąś wartość w ogóle?
Stary 2013-06-04, 20:52   #4133
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:

Najpierw o glutenie : też chcę pod osłoną kp. Ale nie wiem czy robić to od razu w 6mcu..czy czekać.

Pytam się bo ostatnio mała nie chce butli kiedy jestem na uczelni ( z moim odciągniętym mlekiem) - płacze jak chce się jej dać. I kombinuję, żeby może chociaż kaszkę zjadła..jak już bieda całkiem będzie..
Jeszcze pytanie: na osesek.pl przeczytałam właśnie, że "Zaleca się podawanie nowych produktów po nakarmieniu mlekiem. "
Gluten - ja podam po 6 mż czyli w 7 miesiącu.
Co do kaszki to może rzeczywiście tak w takim razie - na wodzie a później mleko - tylko czy będzie chciała jak się naje? A co to tego że nie chce butli to wiem coś o tym, Igi to samo
Debrah ja na początku tak robiłam z tym co na osesku napisali ale Igi jak się cyca najadł to nie był głodny i pluł mi i kręcił głową jak dawałam słoiczki, nawet te 3 łyżeczki nowego produktu. Później żeby go zachęcić to wyciskałam trochę mojego mleka do jedzonka i dawałam między karmieniami piersią i się nauczył. Teraz daję normalnie około 2-3 godziny po cycku i pięknie je (jesteśmy na etapie połowy słoiczka małego, więcej nie chce) i zastępuje mu to karmienie.
Stary 2013-06-04, 20:55   #4134
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

jejciu, podziwiam! ja juz ze 2 miechy tylko na lezaco karmie. nie chce mi sie dzwigac tego klocka

Ja z prawej piersi nad ranem na leżąco wolę też

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Mój TŻ na pierwszy Dzień Ojca dostał taki ładny magnes na lodówkę z napisem: "Każdy może być ojcem, ale trzeba być kimś wyjątkowym by być Tatą"
ślicznie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
przez wasze nocne ekscesy wiecie co robię?

czekam na żubra
rano kawka
wieczorem żubr
w nocy paw

Cytat:
dziewczyny, martwię się, Mały śmiga ładnie z plecków na brzuszek, uwielbia leżeć na brzusiu, potrafi i pół godziny z podniesioną główką leżeć, próbuje pełzać, łapie zabawki, nawet prostuje i podnosi się na rączkach ale z brzuszka na plecki się nie przekręca i już, nawet nie próbuje! Nie wiem, może nie chce, bo jak go turlamy z mężem to broni się skubaniec przed przeturlaniem na plecki, i jak już się uda to od razu wraca na brzusio za 4 dni kończy 5miesięcy.....

Słyszałyście o dziewczynce, która wypadła z 8go piętra? zginęła na miejscu, matka pijana
ej, laska, luzik
z reguły koło 6mca to się odbywa

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Dobre! A co jak dzieciak będzie umiał gadać, ja też odwalałam numery rodzicom jak byłam mała. A moja siostra kiedyś na plaży do ciotki biadolącej, że jest gruba: "Nie martw się ciociu, na tej plaży nie ma grubszej od Ciebie"
padłam

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
W łomżyńskim blokowisku rodzice trzymali od 5 lat bliźniaki za regalem i nikt nie wiedział o ich istnieniu, wlasnie czytam na gazeta.pl
czytałam, masakra jakaś
ALE ogromnie mnie dziwi postawa tego najstarszego dziecka, gimnazjalnego

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Te zubry to jakas sciema. Pol dnia mam wlaczone i zadnego ciula nie widac!!
i nie będzie widać, bo to żubrzyce

0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:56   #4135
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Dziękuję. Tam tylko jest owinięta fioletowa tasiemka.
I supervta tasiemka wyglada, tak prosto a tak ładnie juz nawet pokazaliśmy tz
Cytat:

Przynajmniej spokój w okolicy dzięki takiemu monitoringowi

Silver świetne to porównanie, piękna mała.

Cytat:

Rozmawiałam dzisiaj z pediatra o glutenie i tez nie kazała sie z tym spieszyć, co do artykułu, ta sama pani doktor powiedziała nam, ze te początkowe sloiczki to nie jest pelnowartosciowy posiłek i dziecko pewnie bedzie chciało cyca po warzywku czy jakimś owocu. Dopiero jak bedą jakieś zupki na miesku wtedy bedzie to pełen posiłek i nie trzeba bedzie dokarmiac.

Z ciekawostek, juz na samym wyjściu pani spytała nas jak mały zasypia i oczywiście opowiedzielismy o nasz nocne masakrze, ale poradziła nam ściągnąć karuzele z łóżeczko , bo czytała ostatnio w jakimś naukowym artykule, ze te moga fiksowac wzrok.

Ach morfologia mojego niania wyszła w porządku, wiec nie bedzie trzeba podawać żelaza, za to ja sama muszę zacząć sie czymś suplementowac, bo te afty to mogą być z mojej infekcji przeziebieniowej, której juz długo do końca doleczyć nie mogę.

Zmykam spać dziewuszki bo jak zwykle nie wiadomo ile dane bedzie mi pospac, a dzisiaj to juz totalnie jak królik śpi to moje dziecko i co chwila poplakuje przez sen :[

Edytowane przez ezzo
Czas edycji: 2013-06-04 o 21:00
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 20:59   #4136
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Teraz trochę zgłupiałam, nie mam za bardzo jak wrócić się do tego pierwszego postu ale chyba pisałaś że Lenka jechała u Ciebie na rękach a kierował tż... No i ten fotelik w bagażniku... To trochę inna sytuacja niż jak się jedzie samemu z dzieckiem. Chyba że coś przekręciłam
Tak to inna sytuacja, tutaj opisałam poprostu moją reakcję,że pierwsze myśli się o dziecku.
Stary 2013-06-04, 21:01   #4137
Debrah
Zakorzenienie

mhm - dzięki dziewczyny za rady!
niby mam jeszcze chwilę czasu bo my 5 miesięcy skończymy dopiero 22.06 ale ja jestem tak zielona, że chyba muszę się już edukować.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-04, 21:04   #4138
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

O matko to u mnie w mieście
A ja się z wizażu dowiaduję A dziś pod sądem kręciły się telewizje jak byłam na spacerze i tak się zastanawiałam co się stało

to tak, jak ja w szoku byłam - pamiętacie sprawę Szymonka z Cieszyna? po czym słyszę, że on z Będzina. Obstawiałam taką dzielnicę jedną, albo zadworcowe okolice, a tu - 4kamienice ode mnie mieszkał

Cytat:
Właśnie robię jajecznicę z dziesięciu jaj

Przepiórczych of course
Przydałoby się jednakowoż drugie tyle żeby coś z tego było...
pff
a smaczne to to?

Cytat:

Bardzo Wam kochane dziękuje za oddawanie głosów Miło mi, że pomagacie spełnić marzenie mojej siostry

Macie pomysł jak zdobyć więcej głosów?
oddane

mailem porozsyłać może?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:06   #4139
ILLUSION
Wtajemniczenie

Oooo szajopedia jest to jeszcze się wypowie w temacie kaszek a ja lecę spać. Do jutra
Stary 2013-06-04, 21:14   #4140
charlizz
Zadomowienie

Dobranoc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości