Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 21:06   #1591
kascysko
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Ojej, masakra Ja też miałam z prolaktyna problemy, na szczęście to nie gruczolak. Usuwali Ci?
Nie, rozgonił się farmakologicznie. Nie było to nic jakiegoś bardzo strasznego, chociaż świadomość "guza mózgu" jest dość przytłaczająca
Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
mam z 10 masek proteinowych które chce przetestować, dlatego nie ma szans bym nie utrzymała równowagi proteiny -nawilżacze
raz na tydzień/ dwa zapodaje im coś innego

dziękuje za odpowiedź, nurtowało mnie to ostatnio
Chyba równowagi proteiny - emolienty
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:07   #1592
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość

ja ją od razu pokochałam, to już druga złota mini zawieszka od tżeta, chyba zauważył jak je lubię

a na włosach
psiukacz nawilżający, na to kokos a na to isana z granatem

połączenia zapachu isany granat i kokosa = serio

moje włosy kochają nawilżanie ciągle mogę im dowalać aloes, pantenol, glicerynę, miód i nigdy im dość
za to jak im ich nie daje przez jakiś czas to wtedy nie chcą być miękkie...
Kaś co myślisz? normalne to? przez miesiąc je tylko nawilżałam i to dość intensywnie a ani razu nie doszłam do przenawilżenia
Ja to się dziwię, że one się nie spuszają, zwłaszcza przy tej pogodzie. Nieźle.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:07   #1593
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To jest możliwe, bo każdy włos jest inny

Jednak każdy włos można "przedobrzyć", pamiętaj o tym

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Witaj w klubie Tak doszło do tego, że coś mi w głowie wyrosło
U mnie w domu nadziwić się nie mogli tej laktacji. Zrobię te badania po sesji, bo teraz to u mnie gorączka jest i wyścig o oceny (swoją drogą po wuja mieć średnią 5.0 na studiach, skoro takie osoby nie mają doświadczenia?). Ja tam wolę poświęcić się dla koła rachunkowości i praktykom. Przez co oceny lecą w dół- 5 mam tylko z przedmiotów pt. Księgowość, Rachunkowość. A tak to 3 przeważnie
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:08   #1594
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, rozgonił się farmakologicznie. Nie było to nic jakiegoś bardzo strasznego, chociaż świadomość "guza mózgu" jest dość przytłaczająca

Uff, no to dobrze, że tak się to skończyło
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:10   #1595
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
U mnie w domu nadziwić się nie mogli tej laktacji. Zrobię te badania po sesji, bo teraz to u mnie gorączka jest i wyścig o oceny (swoją drogą po wuja mieć średnią 5.0 na studiach, skoro takie osoby nie mają doświadczenia?). Ja tam wolę poświęcić się dla koła rachunkowości i praktykom. Przez co oceny lecą w dół- 5 mam tylko z przedmiotów pt. Księgowość, Rachunkowość. A tak to 3 przeważnie
Kocham Cię po prostu Ja tam mam obecnie 3-4 Ale mam ważniejsze sprawy na głowie niż oceny, którymi mogłabym sobie cztery litery podetrzeć

A kto nie wierzy - mój brat jest naukowcem typowym. W życiu nikt mu nie spojrzał na oceny
Stary 2013-06-04, 21:16   #1596
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham Cię po prostu Ja tam mam obecnie 3-4 Ale mam ważniejsze sprawy na głowie niż oceny, którymi mogłabym sobie cztery litery podetrzeć

A kto nie wierzy - mój brat jest naukowcem typowym. W życiu nikt mu nie spojrzał na oceny
Pracodawca nie będzie pytał mnie o oceny, ale o umiejętności. Na praktykach nie parzę kawy i ksera nie robię- uczę się do zawodu. Dojazd tam zajmuje mi 2h w jedną stronę. Ale dla grupy (większość to kujony, którzy by drugiego w łyżce wody utopili- tacy walnięci) jestem chłystkiem bez ambicji.
Stary 2013-06-04, 21:17   #1597
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość

ja lubie wysuszacz lakieru z adosa, ale to nie jest taki tpow top coat, ale bardzo dobrze wysusza
wysuszacz akurat mam, tylko mi trzeba topa co nie maże kolorów

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
Mam takie coś i nawet jednokolorowy potrafi ściągnąć
A propos, jaki top masz teraz?
ja mam teraz ten KLIK na jednokolorowe paznokcie jest genialny ale dzisiaj właśnie na kilku kolorach zrobił mi psikusa

Cytat:
o pierwsze słyszę o takim przedmiocie jak księgowość

pociesze Cię, że ja 90% tego co umiem (jestem księgową) nauczyłam się w praktyce, studia ok dają jakieś podstawy ale i tak większość w tym zawodzie uczy się w praktyce i dopiero praca pokaże czy się ktoś nadaje, bo wbrew pozorom żeby być księgowym to się nie każdy nadaje
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:20   #1598
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość

ja mam teraz ten KLIK na jednokolorowe paznokcie jest genialny ale dzisiaj właśnie na kilku kolorach zrobił mi psikusa

o pierwsze słyszę o takim przedmiocie jak księgowość

pociesze Cię, że ja 90% tego co umiem (jestem księgową) nauczyłam się w praktyce, studia ok dają jakieś podstawy ale i tak większość w tym zawodzie uczy się w praktyce i dopiero praca pokaże czy się ktoś nadaje, bo wbrew pozorom żeby być księgowym to się nie każdy nadaje
Miałam Księgowość Komputerową na 2 i 3 roku.
Stary 2013-06-04, 21:20   #1599
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Pracodawca nie będzie pytał mnie o oceny, ale o umiejętności. Na praktykach nie parzę kawy i ksera nie robię- uczę się do zawodu. Dojazd tam zajmuje mi 2h w jedną stronę. Ale dla grupy (większość to kujony, którzy by drugiego w łyżce wody utopili- tacy walnięci) jestem chłystkiem bez ambicji.
Też coś takiego odczuwam. Czekam, aż kiedyś przyjdą szukać pracy w mojej firmie, zrobię im teścik z umiejętności

Pomarzyć można
Stary 2013-06-04, 21:21   #1600
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam Księgowość Komputerową na 2 i 3 roku.
aaa to wszystko wyjaśnia
Stary 2013-06-04, 21:23   #1601
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Też coś takiego odczuwam. Czekam, aż kiedyś przyjdą szukać pracy w mojej firmie, zrobię im teścik z umiejętności

Pomarzyć można
Ja marzę by zatrudnili mnie tam gdzie teraz jestem. Duża, znana firma w całym kraju.
Stary 2013-06-04, 21:27   #1602
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Ja marzę by zatrudnili mnie tam gdzie teraz jestem. Duża, znana firma w całym kraju.
Ja nie jestem nastawiona na cokolwiek - dla osiągnięcia jako-takiej samodzielności po studiach mogę nawet pracować w Biedronce
Stary 2013-06-04, 21:30   #1603
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

Zaraz mecz idę oglądać. I wcinam M&M'sy Crispy tak, mam @.
to milego ogląania i smacznego

Cytat:

a rozumiem to jak cos znajdę to dam znać kiedys miałam chyba z delii z pyłkiem diamentowym czy cos takiego, fajny był ale pod koniec zgluciał,ale był fajny

koniecznie musze miec ten z paese a mzoe jakbys chwile odczekała to by nie zamazał?

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:41   #1604
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Teoria to pikuś przy praktyce. Mam kolegę, ktory skończył Technikum z moim TŻ. Później ich drogi się rozeszły. Kolega studiuje dziennie informatykę. Płaci 500 zł co miesiąc za studia. Jedyna praca jaką odbył to praktyki w Technikum fundowane przez szkołę. Mój TŻ studiuje zaocznie. Pracował 4 miesiące w firmie, w której później likwidowali jego stanowisko. 2 miesiące później znalazł pracę, w której nadzoruje w pewien sposób wcześniejszą firmę . Każdego dnia zdobywa nowe doświadczenie. Z dnia na dzień jest coraz lepiej. Po 3 miesiącach pracy awansował. Pomimo tego, że studia zaoczne dają mniej teorii niż dzienne to umie znacznie więcej niż kolega. W CV ma większe doświadczenie. A nie oszukujmy się. Coraz częściej pracodawcom nie chce się zatrudniać pracowników bez doświadczenia i robić im szkolenie. Wolą zatrudnić kogoś kto ma 2-3 letnie doświadczenie w jakieś firmie.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Ja nie jestem nastawiona na cokolwiek - dla osiągnięcia jako-takiej samodzielności po studiach mogę nawet pracować w Biedronce
Podziwiam. Ja nie mogłabym pracować w dużej sieciówce typu real, carefour,biedronka. W jakimś małym spożywczaku mogłabym pracować, ale duże sklepy to nie dla mnie
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 21:46   #1605
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chcę być księgową. I zwracam uwagę na firmę- stosunek do pracowników. W poprzedniej firmie, w której miałam praktyki to masakra była. Zero przywiązania do pracownika, częsta rotacja.
Stary 2013-06-04, 22:01   #1606
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Cytat:

słowa mi zabrakło a chciałam szybko napisać posta

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
Ja to się dziwię, że one się nie spuszają, zwłaszcza przy tej pogodzie. Nieźle.
puszą się bez stylizacji, ale w sumie też tylko trochę
a jak zobie loczki to nie ma bata by się spuszyły

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:02   #1607
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
koniecznie musze miec ten z paese a mzoe jakbys chwile odczekała to by nie zamazał?
Właśnie odczekałam i wydawało mi się że już są całkiem suche. Ale przynajmniej przetestowałam zestawienia kolorystyczne i jak kupie nowy top to zrobię niebieskie ombre
Stary 2013-06-04, 22:02   #1608
Alassiel
Raczkowanie

Mądrze prawicie, Dziewczyny Dlatego bardzo cieszę się z planu moich studiów - większość przedmiotów teoretycznych i do wykucia miałam teraz, na pierwszym roku, kolejne dwa lata to głównie zajęcia praktyczne Po praktykach, które odbędę w lipcu mam zamiar jakoś się dogadać ze szpitalem, żeby zostać na dłużej. I to najdłużej jak się da. W moim zawodzie kontakt z pacjentem to podstawa, a nad książkami się tego nie nauczę

Alassiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:02   #1609
aleeexandra
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Co do pracy... Powiem szczerze, że nie mam czegoś takiego jak przerwa. . Wyszłam do sklepu, bo nie miałam nic do picia. Kupiłam do pracy zapas kawy,herbaty itd. Nie miałam wpływu na to, że nie ma prądu... Od 2 dni nie mam prądu w pracy i nikt się tym nie zajął. Właścicielka pierwszego dnia mi powiedziała, że mogę wychodzić do spożywczego obok. Tylko mam naklejać karteczkę :,,Zaraz Wracam''. A przykro mi z tego powodu, że NIE BYŁA WSTANIE MNIE WYSŁUCHAĆ. Tylko oceniła stereotypem klientki. Nie zaniedbałam obowiązków, bo przecież pokazałam jej koleżance rzeczy, które chciała obejrzeć. Sama nic nie wybrała. A wyszła wyolbrzymiając sytuację. Twierdziła, że stała 20 minut pod sklepem. A ja nikogo nie zastałam. Co do szefowej dzisiaj nie odezwywała się do mnie cały dzień. Może i dobrze...
Mam nadzieję, że wszystko się ułoży po twojej myśli

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Nie wiem jakie Ty masz włosy, ale ja mam włosy do zapięcia stanika z tyłu, z przodu do brody i niestety przód się kręci lepiej niż tył i spód też się kręci bardziej niż wierzch - zawsze tak było, a po stylizacji tym bardziej jest to widoczne i wygląda jakbym była nieuczesana.
Myślałam, że tylko ja tak mam kiedy próbuję z moich wydobyć skręt
aleeexandra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:12   #1610
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Podziwiam. Ja nie mogłabym pracować w dużej sieciówce typu real, carefour,biedronka. W jakimś małym spożywczaku mogłabym pracować, ale duże sklepy to nie dla mnie
Cytat:
Ja chcę być księgową. I zwracam uwagę na firmę- stosunek do pracowników. W poprzedniej firmie, w której miałam praktyki to masakra była. Zero przywiązania do pracownika, częsta rotacja.
Ja chcę być chemikiem. Ale nie będę przecież siedzieć na garnuszku faceta czy rodziców, gdy takiej pracy nie będzie, ani płakać z tego powodu, bo mam poważniejsze problemy, a z ich powodu nie źlamdam Na razie praca w zawodzie jest, ale nie chcę całe życie mieszkać w mieście (te 5 lat studiów to będzie stanowczo dość :P ), będę szukać czegoś bardziej w pobliżu regionów mojego i TŻ zamieszkania, jak skończę studia.
I jak nie będzie wyboru supermarket też może być

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2013-06-04 o 22:13
Stary 2013-06-04, 22:13   #1611
blondynaaa_91
Rozeznanie

Cytat:
Czyli tak: cukier, tsh, morfologia, próby wątrobowe, ob, ft4, ft3 i testosteron tak? W 100zł się zmieszczę?
Pytanie: jakie rypacze polecacie do tłustej skóry głowy? Ma któraś z was fitomed do tłustych?
Nie badaj ft3 i ft4. Badaniem przesiewowym tarczycy jest TSH;
ft3 i ft4 robi się jak ewentualnie TSH źle wyjdzie.

A czaję się na fitomed z mydlnicą, kupię jak tylko mi się BDFM skończy
blondynaaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:16   #1612
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Ja chcę być chemikiem. Ale nie będę przecież siedzieć na garnuszku faceta czy rodziców, gdy takiej pracy nie będzie, ani płakać z tego powodu, bo mam poważniejsze problemy, a z ich powodu nie źlamdam Na razie praca w zawodzie jest, ale nie chcę całe życie mieszkać w mieście (te 5 lat studiów to będzie stanowczo dość :P ), będę szukać czegoś bardziej w pobliżu regionów mojego i TŻ zamieszkania, jak skończę studia.
I jak nie będzie wyboru supermarket też może być
Zależy co to za regiony. Ja mieszkam na wsi, a do miasta mam całkiem niezły dojazd. Ale moje strony to mazowieckie.
Stary 2013-06-04, 22:16   #1613
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

wpadliśmy z TŻ do rossa tylko po pastę do zębów i jak zwykle poszło 40zł od razu
ale z "włosowych" rzeczy kupilam tylko facelle,ten niebieski wzięlam, bo był za 3zł, a reszta w normalnej cenie
Stary 2013-06-04, 22:16   #1614
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość
Nie badaj ft3 i ft4. Badaniem przesiewowym tarczycy jest TSH;
ft3 i ft4 robi się jak ewentualnie TSH źle wyjdzie.

Eee... A Hashimoto? W wielu przypadkach przy TSH w normie przeciwciała są szeroko poza normą Przynajmniej w przypadku mojej siostry i współlokatorki.
Stary 2013-06-04, 22:16   #1615
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynaaa_91 Pokaż wiadomość

miałam, całkiem przyjemy
Stary 2013-06-04, 22:17   #1616
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie odczekałam i wydawało mi się że już są całkiem suche. Ale przynajmniej przetestowałam zestawienia kolorystyczne i jak kupie nowy top to zrobię niebieskie ombre
aaa no to rzeczywscie ciekawy przypadek :P

swoja droga pokazuj ombre

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:17   #1617
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy co to za regiony. Ja mieszkam na wsi, a do miasta mam całkiem niezły dojazd. Ale moje strony to mazowieckie.
Do Krakowa mam bardzo dobry dojazd, jakieś 75-90 minut. Ale nawet to mnie nie kręci
Stary 2013-06-04, 22:22   #1618
201612231846
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że wszystko się ułoży po twojej myśli

Myślałam, że tylko ja tak mam kiedy próbuję z moich wydobyć skręt
Jak nie ta praca to inna . Mieszkam z rodzicami, więc zawsze mogę zrezygnować jeżeli coś będzie nie tak. A jak u Ciebie?

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Do Krakowa mam bardzo dobry dojazd, jakieś 75-90 minut. Ale nawet to mnie nie kręci
Wiadomo... Dojazdy też potrafią męczyć. 1,5h w 1 stronę 1,5 w drogą. I 3h w plecy. Ale z drugiej strony nie będzie Ci szkoda tego czasu, który poświęciłaś na studia? Pisałaś o szkole policealnej. Może mogłabyś znaleźć pracę jako kosmetyczka?
Stary 2013-06-04, 22:23   #1619
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

jak najlepiej komuś wytłumaczyć czym się róznią włosy wysokoporowate od nisko?
Stary 2013-06-04, 22:26   #1620
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo... Dojazdy też potrafią męczyć. 1,5h w 1 stronę 1,5 w drogą. I 3h w plecy. Ale z drugiej strony nie będzie Ci szkoda tego czasu, który poświęciłaś na studia? Pisałaś o szkole policealnej. Może mogłabyś znaleźć pracę jako kosmetyczka?
Kosmetyczki to już w ogóle grosze zarabiają (już lepiej wyjdę na tej Biedrze ), musiałabym mieć własny zakład
Nie mam idealistycznego-ideologicznego podejścia do życia, potrafię się dostosować do każdej sytuacji . I nie, nie będzie mi szkoda, bo ja właściwie... nigdy niczego nie żałuję, taki typ . Na wyścig szczurów i porównywanie też jestem odporna, w ogóle to dziwna jestem, tak obiektywnie patrząc Oparłam się nawet namawianiu mnie na doktorat przez panią profesor - nie będę tyle czasu z dziećmi czekać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości