Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-04, 22:40   #3271
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Gratuluje strzelania sobie w kolano.

Jak przychodzi się i prosi o wrzucenie zdjęć ze ślubów "bo to fanstatyczna inspiracja" to podstawowa kultura nakazuje powstrzymać się od publicznych i niewybrednych komentarzy ich temat.

Życzę, żeby za rok jedna z Was dowiedziała się, że jej mąż jest "blee".

Dla niewtajemniczonych: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3062

Ku ogólnej refleksji: http://www.sadistic.pl/nie-jestesmy-...e-vt201687.htm

Zdegustowana żona 2013.
Stary 2013-06-04, 22:42   #3272
misiadelkoo
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
odnośnie tematu tortu, jest ktoś kto planuje zrobić go wcześniej że o 22? Mi się tak wydaje, że o 22 to ludzie są na tyle upojeni %, że nie mają ochoty na słodkie, przynajmniej ja nigdy nie miałam jak na weselach byłam zastanawiam się czy gdzieś 1h po obiedzie nie zrobić...
Ja, po obiedzie
misiadelkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:43   #3273
poznanianka1990
Zakorzenienie

My będziemy mieć chyba po oczepinach

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:45   #3274
alloffkowa
Zakorzenienie

Dziewczyny ale mam podły humor ( dziś tż usłyszał od kogoś ze znajomych że byli na obiedzie w naszej restauracji i że nie są zadowoleni bo mała porcja itp
niesamowicie mnie to wkurzyło, nawet tż wziął pod uwagę nawet zmianę sali !! Teraz trochę ogarneliśmy się i stwierdziliśmy że nie ma w naszym mieście innej tak pięknej sali i musimy iśc poprostu podpisać umowę na naszych warunkach, i tyle ale i tak jestem zmartwiona, dziewczyny proszę o Was o rady, o co warto zabiegać przy podpisywaniu umowę na CATERING ( bo umowę o salę będziemy mieć osobno), o co warto dopytać??
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:45   #3275
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Jak przychodzi się i prosi o wrzucenie zdjęć ze ślubów "bo to fanstatyczna inspiracja" to podstawowa kultura nakazuje powstrzymać się od publicznych i niewybrednych komentarzy ich temat.

Zdegustowana żona 2013.
Nie chciałabym tu nikogo bronić, wprawdzie nawet nie widziałam tego posta, ale ja zrozumiałam, że to nie był komentarz odnośnie Twojego TŻ, tylko odnośnie jego stroju.
Mi np. nie podobają się princeski i jak ktoś wstawi zdjęcie w takiej sukni to moje zdanie jest takie, że ma brzydką suknię, a nie że PM jest brzydka.

Edit:
Mało tego, założę się, że po moim weselu zdania również będą podzielone- nie taką fryzurę miałam, nie taką sukienkę. Jednak ja mam zdrowe podejście w tej kwestii i dopuszczam taką myśl, że ktoś może mieć inne zdanie niż moje, bo o gustach się nie dyskutuje.

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2013-06-04 o 22:49
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:46   #3276
KaEs
Wtajemniczenie

Iija ja bym zostawiła tą kolejność tort koniecznie o północy, to taka celebracja dla mnie tak jak nowy rok o północy

Pysiu podziwiam Cię, bo ja bym psychicznie nie wytrzymała żyjąc ciągle w kłótniach. Jeżeli Twój Tż wypomina Ci pieniądze to już nie jest za dobrze. Zamiast cieszyć się, że stać go na to by zapewnić swojej ukochanej godne życie to bawi się w wyliczanki... uważam że kwestia pieniędzy jest jednym z tych główniejszych czynników rozpadów związków... trudno mi cokolwiek doradzić... Może po prostu postaw sobie pytanie, czy TEn człowiek bardziej Cię uszczęśliwia, czy unieszczęśliwia... czyli czy jesteś z nim szczęśliwa. Oceń też swoje postępowanie, bo może Ty coś źle robisz, a tego na pierwszy rzut oka nie widzisz. Nie wiem, rób co chcesz, byle byś była szczęśliwa, bo nie ma sensu co chwilę się zamartwiać. Jedno Ci powiem: facet powinien mieć szacunek do kobiety od samego początku.

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:46   #3277
misiadelkoo
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale mam podły humor ( dziś tż usłyszał od kogoś ze znajomych że byli na obiedzie w naszej restauracji i że nie są zadowoleni bo mała porcja itp
niesamowicie mnie to wkurzyło, nawet tż wziął pod uwagę nawet zmianę sali !! Teraz trochę ogarneliśmy się i stwierdziliśmy że nie ma w naszym mieście innej tak pięknej sali i musimy iśc poprostu podpisać umowę na naszych warunkach, i tyle ale i tak jestem zmartwiona, dziewczyny proszę o Was o rady, o co warto zabiegać przy podpisywaniu umowę na CATERING ( bo umowę o salę będziemy mieć osobno), o co warto dopytać??
Ja po jednej opinii nie bralabym sobie tego aż tak do serca. a są jakieś inne opinie w necie?
Stary 2013-06-04, 22:49   #3278
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelkoo Pokaż wiadomość
Ja po jednej opinii nie bralabym sobie tego aż tak do serca. a są jakieś inne opinie w necie?
Popieram
Zawsze znajdzie się ktoś komu coś się nie spodoba, nie będzie smakować.

Jestem padnięta. Mykam spać, bo jutro trzeba o 6 wstać
Dobranoc

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:51   #3279
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:

Zdegustowana żona 2013.
Każdy ma prawo do własnego zdania.
Dla jednej osoby coś jest piękne, a dla innej brzydkie. Ile nas tutaj tyle opinii i nikt nikomu nie zarzuca niewybrednych komentarzy.

Najważniejsze, że Tobie i sobie Twój mąż się podobał. Pozwól, że każdej z nas może, ale nie musi.

Swoją drogą określenie "bleee" to na prawdę jedno z przyjemniejszych 'negatywnych' określeń, więc chyba nie ma być o co zdegustowaną.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!

Edytowane przez ijaa
Czas edycji: 2013-06-04 o 22:52
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:51   #3280
hihihi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
A jak ludzie będą walczyć o bukiety i krawaty to im ten tort nie zaszkodzi?
spalą kalorie haha
jak chcesz, zdania są podzielone jak dla mnie dobrze by było tort, trochę zabawy i zaraz danie ciepłe

'-You still love her, huh?
-I can't imagine the day I won't.'

Dexter w spódnicy
hihihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:51   #3281
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Nie chciałabym tu nikogo bronić, wprawdzie nawet nie widziałam tego posta, ale ja zrozumiałam, że to nie był komentarz odnośnie Twojego TŻ, tylko odnośnie jego stroju.
Mi np. nie podobają się princeski i jak ktoś wstawi zdjęcie w takiej sukni to moje zdanie jest takie, że ma brzydką suknię, a nie że PM jest brzydka.

Edit:
Mało tego, założę się, że po moim weselu zdania również będą podzielone- nie taką fryzurę miałam, nie taką sukienkę. Jednak ja mam zdrowe podejście w tej kwestii i dopuszczam taką myśl, że ktoś może mieć inne zdanie niż moje, bo o gustach się nie dyskutuje.
Oczywiście wyrazić swoje zdanie w sposób kulturalny każdy ma prawo. Komentarz typu "blee" jest poniżej wszelkiej kultury.

Nie wiem czy PM 2013 się ze mną zgodzą - zapraszamy do komentowania naszych zdjęć w wątku, a nie za plecami w ten niezwykle wyrafinowany sposób.

PM2013.
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:52   #3282
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
a byli po prostu w restauracji, czy na jakiejś imprezie organizowanej? Bo wiesz, czasami jest tak, że to co serwują w restauracji (porcje) różni się od tego co jest na weselu ja bym najpierw sprawdziła, czy źródło jest wiarygodne, czyli czy ktoś specjalnie tak nie powiedział z zazdrości Wybierzcie się do tej restauracji, zamówcie coś i zapytajcie kelnera czy takie porcje są na weselu.

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:53   #3283
misiadelkoo
BAN stały

Teraz mi się przypomniało, że lody mam po obiedzie... To tort trochę później.:P
Stary 2013-06-04, 22:54   #3284
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Nie komentowalyście wyglądu mojego męża. Mnie ręka boska broniła przed wrzuceniem zdjęć poza klubem.

Komentarz na temat stroju brzmiałby: "jednak coraz bardziej przekonuje się, że ciemne koszule są brzydkie, mój zdecydowanie pójdzie w białej" lub cokolwiek w tym stylu. Tekst o "wystylizowanych kolesiach" zdecydowanie wykracza poza stwierdzenie typu "nie lubię princesek".

Trochę taktu, Dziewczyny. Zastanówcie się czy chciałybyście przeczytać coś takiego o sobie, zanim napiszecie.

Domyślam się, że macie klub, tam panuje pełna swoboda. Chociaż szczerze wątpię, czy jeszcze którakolwiek z nas wrzuci zdjęcie publicznie.
Stary 2013-06-04, 22:56   #3285
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Pamiętam jak się spotkałam w wakacje w Niemczech z Polakami z różnych regionów Polski i śmialiśmy się z różnych nazw - chochelka, wazówka, pole, cyrkularka, krajzega.
Co do gwary - jak mnie irytuje to poznańskie TEJ, aż się we mnie gotuje
To ja nie wiem jak Ty żyjesz w Poznaniu Dla mnie "tej" służy za przecinek, kropkę, wykrzyknik i inne znaki interpunkcyjne Jest dla mnie tak neutralnym słowem, że w ogóle nie zdaje sobie sprawy że co chwila go używam

Ale dziś ciężki dzień za mną... W pracy masakra. W drodze do pracy jeszcze gorzej... Podjeżdżałam tramwajem jeden przystanek więc jak wsiadłam to stałam przy drzwiach. Jakich dziadek na zakręcie się przewrócił prosto na mnie, mnie przewrócił, walnął swoją głową w moją, tak z tyłu. Strasznie boli mnie kark, mam guzioła i w głowie mi się kręci... W pracy mi krew z nosa leciała
Wracając z pracy siedzę sobie w tramwaju, a obok na drogę wleciał kot. Samochód nie zdąrzył wyhamowa i przejechał go w połowie Bidulek
Niech ten dzień się już kończy bo mam go dosyć

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 22:58   #3286
ila87
Zakorzenienie

Cytat:
Dla jednej osoby coś jest piękne, a dla innej brzydkie. Ile nas tutaj tyle opinii i nikt nikomu nie zarzuca niewybrednych komentarzy.

Najważniejsze, że Tobie i sobie Twój mąż się podobał. Pozwól, że każdej z nas może, ale nie musi.

Swoją drogą określenie "bleee" to na prawdę jedno z przyjemniejszych 'negatywnych' określeń, więc chyba nie ma być o co zdegustowaną.
Ale przyznasz, że takie obojętne też nie jest. Ja mówię"blee", gdy widzę coś obrzydliwego.
Stary 2013-06-04, 22:58   #3287
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie komentowalyście wyglądu mojego męża. Mnie ręka boska broniła przed wrzuceniem zdjęć poza klubem.

Komentarz na temat stroju brzmiałby: "jednak coraz bardziej przekonuje się, że ciemne koszule są brzydkie, mój zdecydowanie pójdzie w białej" lub cokolwiek w tym stylu. Tekst o "wystylizowanych kolesiach" zdecydowanie wykracza poza stwierdzenie typu "nie lubię princesek".

Trochę taktu, Dziewczyny. Zastanówcie się czy chciałybyście przeczytać coś takiego o sobie, zanim napiszecie.

Domyślam się, że macie klub, tam panuje pełna swoboda. Chociaż szczerze wątpię, czy jeszcze którakolwiek z nas wrzuci zdjęcie publicznie.
Oesu, kobito, to jest forum publiczne

Jak ktoś wrzuca zdjęcia, to powinien liczyć się nie tylko ze słowami podziwu, ale również z krytyką.
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:00   #3288
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:

nawet nie wiecie, kogo obsmarowałyście

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:00   #3289
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Raz byłam na weselu gdzie tort był godzinę po obiedzie. Nie zszedł jakoś rewelacyjnie.
My zapytamy managera o której standardowo podają, u nas tort jest w cenie, liczą po ok. 100 gram na osobę i to powinno starczyć. Moim zdaniem jak ktoś lubi torty to podejdzie niezależnie od godziny podania.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Super autko!
Kurde ja to bym właśnie chciala takim oldschoolem jechać. A nie chcesz zarobić i podjechać do Olsztyna? :P

w sumie do Olsztyna tak daleko nie mam
Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
nawet sobie nie wyobrażam co czujesz. Mam nadzieję, że w tym roku woda was ominie...

Wydaje mi się, że na styczeń nie ma tak zapchanych terminów
niby nie, ale w sumie styczeń jest już praktycznie za troche ponad pół roku

pysiu Kochana napiszę tylko tyle, że może potrzebujesz pobyć troche sama i zastanowić sie nad sensem swojego związku z tż? kurcze juz nie pierwszy raz piszesz, że on coś odwalił/palnął... z jednej strony, ok powiedział, że tak bezmyślnie to palnął, ale z drugiej jednak takie coś znikąd mu do głowy nie przyszło...
Stary 2013-06-04, 23:00   #3290
Kyiia
Zakorzenienie

Cytat:

Porażka... Tak sobie wzajemnie imponujecie wpisując "beznadzieja", "tandeta", "chłam" czy chociażby to "blee"? Ciekawe czy wszystkie Wasze śluby będą takie "och", "ach", "cacy lala". Zachowanie na poziomie gimnazjum... A wypowiedzi odnośnie nas, PM2013?

Żal za ściska...

Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.

Kyiia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:01   #3291
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
A nowe domki powstają tam jak grzyby po deszczu.
Właśnie to mnie dziwi, ludzie wiedzą, że na jakimś terenie co jakiś czas są powodzie a i tak tam dom stawiają...

Pysia ja myślę, że powinnaś poważnie porozmawiać z TŻem o pieniądzach, to tak naprawdę jest bardzo istotna część naszego życia... nie obawiasz się, że on w przyszłości może stosować przemoc ekonomiczną? Co będzie jak stracisz pracę albo będziesz na macierzyńskim?

Znam takiego jednego gościa, który uważa, że z racji tego, że więcej zarabia, to nie musi w domu NIC dosłowni NIC robić, a jednocześnie nie zdzierżyłby sytuacji gdyby jego żona więcej zarabiała

Edytowane przez 201605100
Czas edycji: 2013-06-04 o 23:02
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:01   #3292
perfuzja
Zakorzenienie

Cytat:
Czyżby?

Chciałabyś, żeby ktoś na Twoim ślubie myśląc, że nie słyszysz stwierdził: "Bleee, jak ona wygląda!"
A może jednak wolałabyś usłyszeć komentarz: "Wydaje mi się, że jednak korzystniej wyglądałaby, gdyby założyła rybkę"?
Stary 2013-06-04, 23:02   #3293
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
Oczywiście wyrazić swoje zdanie w sposób kulturalny każdy ma prawo. Komentarz typu "blee" jest poniżej wszelkiej kultury.

Nie wiem czy PM 2013 się ze mną zgodzą - zapraszamy do komentowania naszych zdjęć w wątku, a nie za plecami w ten niezwykle wyrafinowany sposób.

PM2013.
Ja zinterpretowałam tylko słowo "ble" jako "nie podoba mi się", dlatego odbieram to jako wyrażenie zdania na temat stroju.

Nie ja jednak tak skomentowałam, więc nie zamierzam ciągnąć dalej tematu.
Natomiast w bardzo wyrafinowany sposób toczy się komentowanie tego tematu i ironizowanie z inteligencji owych PMek

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:02   #3294
justynkie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:

A mi się wydawało że na forum można pisać co się myśli a nie że trzeba wszystkim słodzić. Napisałyśmy swoje uwagi tu a nie bezpośrednio do osoby która wrzuciła zdjęcia. Jest wolność słowa o ile się nie mylę. Każdy kto publikuje swoje prywatne zdjęcia powinien liczyć się też z negatywnymi opiniami. Nie każdy musi mi się podobać. A czy Ty komentowałaś pozytywnie WSZYSTKIE obejrzane w internecie Pary Młode? Na pewno i u Was były wrzucane linki do zdjęć lub filmików innych PM więc nie wierzę że zawsze pisałaś że pięknie i cudownie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:02   #3295
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez ila87 Pokaż wiadomość
Ale przyznasz, że takie obojętne też nie jest. Ja mówię"blee", gdy widzę coś obrzydliwego.
Chyba coś przegapiłam
Ja zdjęć nie widziałam, ale przyznaję że osobiście bym nie napisała takich słów :/ Jeśli coś by mi się nie podobało to zapewne ujęła bym to w taki sposób, że nie jest taki strój w moim guście etc.
Gdyby któraś napisała tak o moim TŻ-cie byłoby mi przykro
Może nie być w czyimś guście ale napewno nie "blee"

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:03   #3296
Verunka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Widzę, że piszecie o autach. My być może będziemy jechać moim autkiem, o takim:
http://img.organizacja-wesel.pl/uplo...-bydgoszcz.jpg
http://www.slubne-auto.pl/galerie/sl...9571a75d6f.jpg

Dostałam taki samochód w spadku po dziadku. Ogólnie jeżdżę nim tylko od święta, a tak to stoi w garażu, szkoda go..
Jeśli mojemu tacie do dnia ślubu uda sie go odpicować to właśnie nim pojedziemy
Byłoby mi mega miło bo chociaż dziadka juz z nami w tym dniu nie będzie, to coś, co kochał, będzie nam przypominało o jego obecności i czuwaniu nad nami tam z góry
bardzo piekny samochodzik i piekne powiazanie z dziadkiem

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Zaraz zacznie grać Slayer, otworzę szerzej balkon Zastanawiam się czy Velika nie miała przypadkiem biletu na ten koncert.

Teraz to już jestem pewna, że 1000 zł za auto na taką odległość to przesada. Dziwi mnie, to że są to ceny niby po znajomości

Myślę, że poproszę kogoś z rodziny z ładniejszym autem by nas zawiózł

W sumie z tych dwóch to oczywiście wzięłabym warszawę Dla mnie jest to klasyka, a wszystkie nowe modele wydają mi się takie zwykłe/użytkowe (nie rozróżniam większości samochodów).
ohh! tez mi sie bardzo podobają warszawy!

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
My jeżeli doczekamy się naszego ślubu to też będziemy mieć stół wiejski. Ale w chwili obecnej przez tą cholerną pogodę nasze wesele stoi pod wielkim znakiem zapytania Mieszkam na terenie zalewowym, zaraz za ogrodzeniem jest rzeka która 3 i 4 lata temu nas zalewała. 3 lata temu w przeciągu miesiąca mieliśmy wodę w domu przez 3 razy, a teraz leje deszcz, woda się strasznie podniosła i już razem z mamą panikujemy żeby nas znowu nie zalało Tata nas uspokaja ale widzę że też się martwi... Mam nadzieję, że żadnej powodzi nie będzie, bo wtedy wszystkie pieniądze pójdą znowu na remont domu, a w takiej sytuacji wesele pójdzie się nie powiem co robić
ojejku... mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie trzymam kciuki.

Cytat:
My 20 km. W kwestii auta nie będziemy wydziwiać. Myślę, że ktoś z rodziny nas zawiezie i tyle. Jeśli dla kogoś to ważne, jest pasjonatem aut - rozumiem, ale dla nas zapłacenie 600 zł czy 800 zł to strata pieniędzy.
ja z kolei mysle, ze to jest jedna taka impreza w zyciu i naprawde chciałabym sie przejechac fajną bryką, oczywiscie w granicach finansowego rozsądku, ale jednak

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
O fu*ck!
Dzisiaj czytałam o zagrożeniach powodziowych, zastanawiałam się właśnie co u Was bo sporo z was jest z południa Polski. Cikulada trzymam kciuki, oby dobrze się skonczylo!
kurcze u wujka TZta rzeka za domem wylała i w srodku nocy psy ich obudzily i dobrze bo okazało sie ze woda byla juz u nich na posesji i kozy stały do brzucha w wodzie juz...

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Dobrze wiem co czujesz, nas 3 lata temu też w maju hmm... może nie zalało, ale podlało, mamy dom podpiwniczony i stała nam woda przez 4 tygodnie w garażu, spiżani, pralni o wysokości 40 cm. Zrywanie tapet, wymiana podłóg, malowanie, odgrzybianie. Mimo, że to nie na taką skalę jak jak zalanie, ale też wiem co to znaczy.

Często przejeżdżam też przez taką wioskę, w której są megaaaa piękne domki. Tylko że 90% tych domów stoi na terenie zalewowym - jak Wisła zagraża Krakowowi to wysadzają wały w tamtym miejscu. 3 lata temu niewiele brakło żeby doszło do takiej sytuacji. Suma sumarum - wały puściły same i i tak ich zalało. A nowe domki powstają tam jak grzyby po deszczu.

Powódź z 97 roku - staliśmy na moście na Wiśle czując wodę która płynie pod spodem. A mój tata stał ciężarówką na moście Dębnickim żeby woda go nie urwała.

Przez tą powódź sprzed 3 lat mało co się nie rozstałam z TŻ, więc źle mi się to kojarzy...
o kurcze to tez mieliscie przezycia a dlaczego sie o malo nie rozstalisciez?

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
TŻ powiedział mi wczoraj coś co bardzo mnie zabolało powiedział, że Jego zdaniem nie powinniśmy planować ślubu teraz i odkładać na niego bo to niesprawiedliwe, że ja na chwilę obecną do budżetu domowego dokładam 700zł, a on 4 tysie uderzył w mój nasłabszy punkt, w mój największy kompleks (ja pochodzę z biednej rodziny, on z bogatej. Ja mało zarabiam, On dużo. Ja mam wysoki kredyt, On nie ma żadnego). Poczułam się jak nic nie warty śmieć dziś oczywiście odkręcał to i mówił, że to nie tak miało zabrzmieć, ale zabrzmiało...i zabolało bardzo nie wiem czy będę Mu to potrafiła wybaczyć. Ja myślałam, że skoro wspólnie prowadzimy dom (ok, ja mniej dokładam, ale za to ogarniam cały dom, zakupy itd) to nie ma podziału na moje i twoje, na ja i ty jednak się myliłam... widze podobieństwa TŻta do jego mamy, z którą kojarzy mi się zdanie, może brzydkie, mam nadzieje, że nikogo nie urażę "kochajmy się jak bracia, liczmy się żydzi". Sorki, ale musiałam Wam to napisać bo na chwilą obecną odechciało mi się wszystkiego, odechciało mi się żyć, dosłownie

na dodatek była dziś u nas Babcia TŻta (od czasu do czasu odwiedza koty) i walnęła mi tekstem: "patrz Twoja siostra taka szczupła, mama też, a Ty taki grubas. Może za dużo jesz?" tego co powiedziała chyba nawet nie chce mi się komentować...
kurcze Kochana... przykro mi strasznie, faktycznie nie fair sie zachował, bardzo. Ty go najlepiej znasz i wiesz, czy to było takie ot palnięcie bo głupek nie mysli, czy faktycznie jego przmyslenia. Mam nadzieje, ze sie miedzy Wami ułozy, tak czy siak ja bym pewnie po takim tekście walnęłabym focha jak stąd do Nowego Jorku, żeby się chłop opamiętał.

dobranoc dziewuszki

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:04   #3297
Misia89p
Wtajemniczenie

Życzę Wam więcej dystansu do otaczającego Was świata i żeby kolejne PMki na wasze relacje nie pisały bleeeeeee
Czasami warto pomyśleć nad tym co się pisze, a nie robić z siebie wielkich bohaterek wielce krytykujących wszystko co się da.

PM2013

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:04   #3298
tusia0708
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Chyba coś przegapiłam
Ja zdjęć nie widziałam, ale przyznaję że osobiście bym nie napisała takich słów :/ Jeśli coś by mi się nie podobało to zapewne ujęła bym to w taki sposób, że nie jest taki strój w moim guście etc.
Gdyby któraś napisała tak o moim TŻ-cie byłoby mi przykro
Może nie być w czyimś guście ale napewno nie "blee"
Ble to mało powiedziane! Wystylizowany koles, beznadziejna koszula... ACH,te dzieci...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

tusia0708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:04   #3299
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelkoo Pokaż wiadomość
nie, restauracja jest świeża
U nas to skomplikowane ogółem. Bo na początku podjeliśmy decyzje o sali ( jest to sala w centrum kultury w której nie robi się wesel, a że mój P jest pracownikiem to dyrektor się zgodził pod warunkiem że weźmiemy catering z restauracji która będzie otarta ( a otwarta jest od maja)
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-04, 23:04   #3300
wenedka
Zakorzenienie

Ale heca!
Idę po popcorn i czytam
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości