|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Cytat:
. Chcę jeszcze kupić wersję ze słownictwem.Ostatnio kupiłam książkę ze słownictwem do niemieckiego i rosyjskiego. Na niemiecki chodzę na kurs, ale coś w domu chce sama jeszcze porobić, a rosyjskiego się kiedyś uczyłam i planuje odświeżyć wiedzę.
|
|
|
#1742 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
![]() Muszę sobie porządnie odświeżyć język. O ile słownictwa chciałam uczyć się przy okazji seriali, jak i z pomocą słownika frekwencyjnego, o tyle nie wiedziałam jak zabrać się za gramatykę. Czytanie angielskojęzycznej literatury na pewno pomaga, ale w sytuacji, gdy ma się dobrze opanowane pewne konstrukcje gramatyczne, które pewnie wyleciały mi już z głowy. No i spróbuję uczyć się według technik szybkiego zapamiętywania, miałam ostatnio szkolenie w pracy i chcę się przekonać, że ja też potrafię. Cytat:
|
||
|
|
|
#1743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Brrr, ale dzisiaj zimno!!! Aż wyciągnęłam dzisiaj kurtkę, bo tak chodziłam do pracy tylko w marynarce. Mam takiego lenia przez tę pogodę, że brak słów
Dzisiaj jednak muszę zabrać się za pisanie kolejnej pracy do szkoły. Jejciu, żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce ![]() Cytat:
Bo na imprezę trzeba jechać prawie 50 km Ja tam wolę jechać swoim samochodem, bo jest się niezależnym. Kiedy się chce wracać do domu, wtedy się po prostu pakuje w samochód i jedzie. Nie lubię, jak mi ktoś mówi jak długo mam siedzieć na imprezie Cytat:
Już tą mordeczkę ma taką słodką, że by się go zjeść chciało ![]() Jak na razie nie mamy jeszcze konkretnego celu podróży. Myśleliśmy o Turcji i Grecji, ale Grecję nam znajomi odradzali, że niby strasznie drogo. W Turcji teraz znowu zamieszki. Do września oczywiście sytuacja może ulec diametralnej zmianie, ale wykupić wycieczkę też nie chcemy na ostatnią chwilę. Kolejnym problemem są nasi przyjaciele, bo jedziemy razem, a oni wiecznie narzekają na brak kasy ). Jak ostatnio powiedzieliśmy, że minimum 2800 zł za osobę chcemy wydać, to już był bunt, bo gdzie tyle!!!Czasami wolałabym jechać tylko z małżonem, bo by nie było trzeba na nikogo patrzeć ![]() Zazdroszczę Ci wyjazdu w długi weekend. Ja normalnie w pracy kisiłam. I to jeszcze sama Do tego w weekend miałam szkołę. Ale już postanowiłam, że w weekend sierpniowy biorę wolne, bo wszyscy w pracy w tym czasie korzystają, a ja wiecznie na stanowisku To konkretny macie ten remont!!! Ale jak będzie pięknie, jak już skończycie
|
|
#1744 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wiedziałam, że jest jej wersja ze słownictwem. Koniecznie też muszę kupić To dokładnie tak, jak ja Też planuję przypomnieć sobie rosyjski, którego uczyłam się w szkole podstawowej i gimnazjum. Zastanawiam się też nad wakacyjnym intensywnym kursem. Jaką dokładnie książkę do rosyjskiego kupiłaś? I jak zamierzasz odświeżać wiedzę? Od czego zaczynasz?Cytat:
Wstyd się przyznać, ale musiałam sprawdzić w google, co znaczy słownik frekwencyjny... ![]() Czy możesz napisać coś więcej nt. tych technik szybkiego zapamiętywania? Zaciekawiłaś mnie, bo zależy mi na szybkich efektach.
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-06-04 o 22:01 |
|||||
|
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc nigdy o niej nie słyszałam... Mam jeszcze jedno pytanko: na jakim mniej wiecej ona jest poziomie? Na co najmniej C? Bo jeśli nie to mi w sumie nie opłaca się jej kupować. Dajcie znać co wiecie na ten temat
|
|
|
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
||
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a Herbuś albo Socha są na instagramie?
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#1749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Też nie wiedziałam ![]() odpisałam na PW, chyba nawet coś się podwójnie wysłało? |
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałabym
U mnie te lekcje były prowadzone chaotycznie, raczej rozmawialiśmy niż się uczyliśmy, na ostatnim roku każdy miał inny poziom znajomości języka, więc ciężko było się dogadać. Lekcje luźne, mało słownictwa i gramatyki.
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka |
|
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
. Napalilam sie,żeby iść w jakiejś różowym lub pomarańczowej sukience, może coś mi sie uda w tym kolorze znalezc, bo na razie nici... ![]() Wiesz co, mój brat sie wybiera za dokładnie miesiąc na Kos, dam znać czy było bardzo drogo ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Zarze też nic ciekawego nie widziałam, patrzyłam też na Asos, ale tu również nic. Też myślałam o fuksji, ostatnio mam fazę na ten kolor Albo może czerwień? Ale nie wiem zupełnie, jaki fason. O super!!! Bo kumpel nam skutecznie wybił Grecję z głowy, a ja to bym tam chętnie pojechała. Grecja jest taka piękna
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie wycieczek, wyjazdów wakacyjnych, to przegladałam właśnie z mamą oferty i znalazłam np. wczasy na Rodos (15 dni) dla 3 osób za uwaga (!) 74 tys. zł!
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka Edytowane przez PaulinaMigotka Czas edycji: 2013-06-04 o 21:12 |
|
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chorwacja jest cudowna Życie spokojne, ludzie przecudowni, a jedzenie
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecasz jakiś hotel, miejsce w Chorwacji? Może z jakiego biura, jeśli w ogóle?
Mówiła, że wyszła tego dnia z bukietem żółtych kwiatów właśnie po to, bym ją wreszcie odnalazł. Gdyby tak się nie stało otrułaby się, bo jej życie było pozbawione sensu... M&M ![]() Instagram http://instagram.com/paulinamigotka Edytowane przez PaulinaMigotka Czas edycji: 2013-06-04 o 21:20 |
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widzę, jakie świetne sukienki dziewczyny tam kupują, a ja nigdy nic fajnego znaleźć nie mogę, a jak już znajdę, to ma taką cenę, że zwala z nóg ![]() Do fryzjera się dzisiaj umawiałam Niestety godziny już pozajmowane były i idę na 10:30 ![]() Nas czeka normalne wesele, najpierw kościół, a później zabawa do białego rana. Powiem Wam szczerze, że jedyne wesele, na które miałam ochotę iść to było moje własne
|
|
#1758 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?? Nie mogę się zdecydować między Grecją a Chorwacją (po raz 6)
|
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My byliśmy tam 3 lata temu i też ceny do najniższych nie należały.Na Rodos warto wynająć samochód i zwiedzić całą wyspę. My tak właśnie zrobiliśmy. Oczywiście rzeczy ważniejsze, jak Lindos zwiedzaliśmy z przewodnikiem, jednak całą resztę zwiedziliśmy we własnym zakresie Zwiedzać zdecydowanie jest co Wspomniane Lindos z akropolem, plaża w Faliraki, dolina motyli, starożytne miasto Kamiros, zakon w Tsambice (jak i sama plaża), zatoka Anthonego Quinna i przylądek Prasonisi My wybraliśmy się też na wyspę Simi, jednak tej nie polecam. Po pierwsze mieliśmy słabego kierownika, po drugie zachęcano nas mówiąc, że "zobaczymy połów gąbek". Na miejscu się okazało, że gąbek to tam już od wieków nie wyławiają, bo ich po prostu nie ma ![]() Samo miasto Rodos też jest niesamowite Owoce morza jednak w Chorwacji biją te greckie na głowę
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio szukałam M. Sochy na instagramie ale niestety nie znalazłam
|
|
#1762 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie znalazłam nic sensownego w sklepach, jedynie yoshe na lipcowe i sierpniowe wesele już na pewno coś kupię ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
oprócz nieoficjalnych kont
|
||
|
|
|
#1763 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W gimnazjum marzył mi się francuski Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() Cytat:
Widzę informację for intermediate learners of English, czyli wychodzi na to, że dla wszystkich o różnym stopniu zaawansowania. Poprawiłam wypowiedź, bo źle zrozumiałam.W czwartek idę do fryzjera obciąć te moje końcówki
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ Edytowane przez lleenka Czas edycji: 2013-06-05 o 00:01 |
|||
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z poprzednimi: dżinsy się mega rozciągnęły - boyfriendy się zrobiły... Miałam jeszcze takie dżinso-jegginsy, które się sprały i do tego były źle uszyte - nogawka się przekręcała podczas chodzenia i szef zamiast z boku był z przodu... Co do rosyjskiego to chciałam się zapisać na jakiś kurs wakacyjny. Podobnie jak ty uczyłam się go w podstawówce i gimnazjum i niestety sporo zapomniałam. Książka to repetytorium tematyczno leksykalne cz.1 Szymon Ślusarski, Irina Tiereszczenko. Książka jest z płytą. Seria ma trzy części, ale kupiłam na razie jedną żeby zobaczyć jak mi będzie z chęciami szło. Koszt ze zniżką studencką ~21zl.
|
|
|
#1765 | ||
|
Wielce Szanowna Pani
|
Cytat:
) dobrnąć do najniższego poziomem egzaminu, zdać i potem iść na kurs porządniejszy... Mam na tyle miło, że dziewczyna kolegi studiuje skandynawistykę i norweski ma w małym palcu, ba! korki daje ![]() Cytat:
Tyle wersji chyba powstało, ja mam podstawową- czerwoną i niebieską- mimo zaawansowanego poziomu, dalej się znalazło coś, co jak się okazywało, było nie do końca opanowane Ale samą książkę polecam- jest świetna! Też na nią kiedyś patrzeć nie mogłam, ale faktycznie daje radę
|
||
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1767 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam kilka par dżinsów z Zary i też wszystkie się szybko spierają, bo w sumie często je noszę, bo naprawdę je lubię. Wydaję mi się, że dziewczyny pisały, że reklamowały fakt złego uszycia spodni... Ostatnia moja para błękitnych też już straciła na kolorze i pewnie też po wakacjach je zareklamuję![]() Myślę, że taki kurs to fajny pomysł Ile razy w tygodniu poświęciłabyś na takie lekcje i ile czasu? Przeglądam oferty i zastanawiam się, jaki byłby najbardziej skuteczny. Też wiele rzeczy nie pamiętam, choć często przypomina mi się alfabet i wierszyk go poprzedzający, a uczyłam się go w podstawówce Ogólnie nie miałam problemów z tym językiem, zawsze same 4 i 5, szło mi lepiej niż z angielskim![]() Dziękuję za polecenie książki Cytat:
Poprawiłam wcześniejszą moją wypowiedź, bo ona jest dla wszystkich zaawansowanych na różnym poziomie, a mi się pomieszały te wszystkie nazwy poziomów itp.Cytat:
Na pewno posłuży jako pomoc, ale na studiach czy na kursie nie korzystamy z niej, bo mamy inne materiały. Często kserówki z kursu mają podobną formę lub/ i różnią się pojedynczymi słowami, bo kiedyś kolega zwrócił uwagę, bo też ma tę książkę.
Od 10.11.2015r.- ćwiczę z trenerem personalnym Schudłam 69kg->66,3->64,3->62,6->61,1->60->59,4->58,5kg->56kg->55,6kg->55,2kg->54,8kg->53,7kg APARATKA w połowie 29.04.2011r. - góra metalowa 18.11.2011r.-04.11.2015r. - dół metalowy https://www.instagram.com/lena.m.lena/ |
|||
|
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;41159004]
a znalazłyście ją na fb? bo ja nawet tam jej nie widzę oprócz nieoficjalnych kont[/QUOTE]na fb również nie znalazłam oficjalnego konta
|
|
#1769 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My również planujemy Grecję Mieszkanie malujemy w całości na biało, podłogi w odcieniach brązu i beżu. W korytarzu i kuchni mamy już położoną podłogę, w kuchni płytki na ścianie. Parapety mamy już zamówione, drzwi wewnętrzne zakupiliśmy wczoraj. Prace idą stopniowo do przodu. Mam nadzieję, że do końca tygodnia odzyskam kuchnię ![]() Tak ciepło wyrażasz się o Klusku Na pewno by się polubił tak jak ja Tarmoszenie, głaskanie to jego ulubione zajęcie ... jak tylko widzi osobę, która wykazuje w jego stronę choć odrobinę zainteresowania i czułości mało ze skóry nie wyskoczy z radości
Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2013-06-05 o 10:36 |
|
|
|
|
#1770 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a póki co mam stresa bo wczoraj biuro GTI Travel specjalizujące się w podróżach do Grecji ogłosiło upadłość my lecimy z TUI więc niby nie mamy powodów do zmartwień ale stres jakiś jest jestem ciekawa ile jeszcze biur upadnie w tym roku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.

Nauczyciele w mojej szkole angielskiego, gdzie chodzę na kurs polecali ją mówiąc, że jest najlepsza. To samo usłyszałam dziś w księgarni. Kosztuje niestety sporo (84zł bez zniżki, ja z 12% studencką zniżką zapłaciłam niecałe 74zł), ale podobno zwróci się to nam w postaci efektów nauki
Książka ma prawie 400 stron i prawie 150 działów poświęconych odrębnym zagadnieniom gramatycznym i jest cała pisana po angielsku. Nie żałuję wydanych pieniędzy, bo wreszcie mam wszystko w jednym miejscu

Bo na imprezę trzeba jechać prawie 50 km
jest nam niezmiernie miło
Też planuję przypomnieć sobie rosyjski, którego uczyłam się w szkole podstawowej i gimnazjum. Zastanawiam się też nad wakacyjnym intensywnym kursem. Jaką dokładnie książkę do rosyjskiego kupiłaś?

. Napalilam sie,żeby iść w jakiejś różowym lub pomarańczowej sukience, może coś mi sie uda w tym kolorze znalezc, bo na razie nici... 

na lipcowe i sierpniowe wesele już na pewno coś kupię

my lecimy z TUI więc niby nie mamy powodów do zmartwień ale stres jakiś jest