|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
A jak ta kwestia jest rozwiązana w krajach, w których pary homoseksualne mogą adoptować dzieci? W dowodzie jest „rodzic1”, „rodzic2”? Czy dla uproszczenia jeden rodzic decyduje się być „matką”, a drugi „ojcem”?
I jak potem wygląda sytuacja, gdy dziecko pary homoseksualnej przyjeżdża do Polski? Jego jednopłciowi rodzice są uznawani przed polskie prawo? Wie ktoś?
|
#3392 |
|
damn good coffee
|
Tak, w wielu krajach zamiast ojciec/matka, funkcjonuje nazewnictwo rodzic pierwszy/rodzic drugi.
|
|
|
|
#3393 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziwi mnie siostra mojej dobrej koleżanki, która kiedyś nie prowadziła jakiegoś mega zdrowego trybu życia( imprezy, wpier.dalanie przepraszam za słowo
nie jedzenie ale wspomniane wcześniej wciąganie jedzenia po nocach, fajki) a teraz stała się ultra zdrowa. Początkowo biegała, teraz ćwiczy na siłce i nie wygląda korzystnie wcześniej była taka apetyczna a teraz zamieniła się w babo-chłopa. Jakiś czas temu zaczęły się zdjęcia na fb- a to ryż z kurczakiem, placki z białka, z siłki, fotografuje sobie plecy, wkleja swoje wymiary. Na na każdą krytykę, czy jakikolwiek komentarz nie po jej myśli publikuje posty typu: mówisz, że moje mięśnie są obleśne? tak? powiedz jak bardzo atrakcyjny jest twój bojler, dupsko i cellulit, który jak klepniesz trzęsie się do niedzieli. Na boga laska ma 23 lata
|
#3394 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#3395 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
|
|
#3396 |
|
Konto usunięte
|
Chyba dziwi ją przewrażliwienie :P
bo też mnie to dziwi :d |
|
|
|
#3397 |
|
Raczkowanie
|
No niestety każdy ma inny charakter. Tez jestem ciekawa jej wygladu
„Dziecko może nauczyć DOROSŁYCH trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił tego czego się pragnie…” Paulo Coelho Lepiej nie klikaj <<<tutaj!>>> grozi uzależnieniem
|
|
|
|
#3398 |
|
Wtajemniczenie
|
To jak agresywnie reaguje na jakąkolwiek krytykę.
|
#3399 |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Aha, to ok, w takim razie się zgadzam.
|
#3400 |
|
Zakorzenienie
|
Też mnie dziwi taka postawa. To, że nagle zmieniła tryb życia, nie uprawnia jej do jechania innym od grubasów itd. Do tego przewrażliwienie na swoim punkcie jest przykre. Myślę, ze teraz zamiast zajadać swoje problemy, wypala je na siłce i dalej jest zakompleksioną i smutną wewnętrznie osobą.
|
|
|
|
#3401 |
|
Konto usunięte
|
mnie w ogóle dziwi takie przewrażliwienie na punkcie swojej osoby.
Jakaś krytyka i już, że zazdrości, że głupi i w ogóle. |
|
|
|
#3402 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3403 |
|
Konto usunięte
|
A mnie zdziwiła wczoraj kosmetyczka (a właściwie dwie, bo byłam w jednym zakładzie, a korzystałam z usług dwóch babek). Wchodzę do zakładu jakoś przed 13 i mówię, że chciałabym manicure oraz regulację+farbowanie brwi oraz depilację wąsika. Babka mówi, że może mi teraz zrobić paznokcie a o 14 resztę albo o 14 wszystko. Wbrew pozorom, wolałam przyjść dwa razy. Poszłam na paznokcie, zrobiła mi bardzo po łebkach (ale przyzwoicie) i wzięła połowę ceny. Bez jaj, mogła powiedzieć, że nie ma czasu, a nie robić na szybkiego. Ale to nic, sama i tak bym tak dobrze nie zrobiła, więc ok.
Potem poszłam na brwi i wąsik. Babka robi wąsik: no, widzę, że ten wąsik nie jest jakiś koszmarny (WTF, a jakby był koszmarny, to co, powiedziałaby mi to?). Potem robi brwi: a co one tak dziwnie rzadkie, nie robiła pani z nimi nic (taki urok, po prostu rosną w ten sposób)? I na koniec też w mało wybredny sposób: dużo ma pani tych kaszaków, trzeba je usunąć (tzn, ja to wiem, i w ogóle, ale kurde, nie tym tonem). No ogólnie dziwi mnie takie podejście do klienta. |
|
|
|
#3404 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
Ja nie kumam po co pisać krytykujące wygląd komentarze na fejsie osobie, która widać, że dumna z siebie, że cieszy ją zmiana. Oko za oko. Ludzie ją obrażają i mogą, a ona nie może, bo to znaczy, że zakompleksiona? A może ci od babo-chłopów mają kompleksy na punkcie swojego wyglądu i dlatego ją obrażają? Dlaczego wszystko działa przeważnie w jedną stronę, ej?
|
|
|
|
|
#3405 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3406 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3407 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak, dodajmy do ćwiczeń na siłce ideologię "jest zakompleksioną i smutną osobą" ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41160877]A dla mnie to zależy w jakiej formie są te komentarze bo jeżeli słyszy, że wygląda jak babochłop czy jej mięśnie są obleśnie, to mnie nie dziwi jej postawa. Poza tym jak często człowiek słyszy krytyczne uwagi na temat swojego wyglądu to zaczyna w końcu reagować agresywnie bo ma już dość.[/QUOTE] Dokładnie. Każdy ma inny gust, mi się nie podobają bardzo umięśnione kobiety, ale nie komentuję ich. Najwidoczniej tej dziewczynie to pasuje - jej ciało, jej sprawa. Nie rozumiem po co komentować. Kościstych dziewczyn czy dziewczyn przy tuszy nikt nie komentuje na FB jak wrzucają zdjęcia (przynajmniej u mnie na fb), bo są w "granicach normy". A jak już ktoś poza "normę" wyjdzie to się musi odezwać jeden/jedna z drugim/drugą i napisać swoje nie zawsze przemyślane zdanie. Tak jakby nie można było się ugryźć w język. |
|
|
|
|
#3409 |
|
wańka wstańka
|
Co takiego fajnego w niej było?
Mniej drazliwa czy jak? Bo to zachowanie z przeszłości sama opisałaś jako dość negatywne. [1=05872c226b72f809f533e1b e5bdf48ff33b7c1f2_5d4611f 2b5f9d;41160877]A dla mnie to zależy w jakiej formie są te komentarze bo jeżeli słyszy, że wygląda jak babochłop czy jej mięśnie są obleśnie, to mnie nie dziwi jej postawa. Poza tym jak często człowiek słyszy krytyczne uwagi na temat swojego wyglądu to zaczyna w końcu reagować agresywnie bo ma już dość.[/QUOTE] Zgadzam się. Teksty o babochłopach są obraźliwe. MonikaFaustyna masz chyba dar przewidywania, przwidujac jaka dziewczyna jest w oparciu o to, ze rzuca nieprzyjemnymi tekstami i chodzi na silke. BTW zdrowa silka to endorfinki, ktore nie sprzyjajom smutkowi i kompleksom.
|
|
#3410 | |
|
KOTerator
|
Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
i dziwi mnie to . O co chodzi?Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#3411 | |
|
wańka wstańka
|
Dot.: Odp: Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
Dziwi mnie wydawanie opinii na czyjsctemat w oparciu o kilka przerysowanych informacji.
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zakładów kosmetycznych... jakiś czas temu zakładałam klamrę na paznokieć, bo mi wrastał. Był to jedyny zakład blisko mojej miejscowości, więc wyboru nie miałam. Pani co prawda była miła, pomocna i dużo dawała rad i informacji. Zdziwił mnie bałagan w tym zakładzie, w sensie leżące gdzieś waciki, nieumyte kubki na widoku przy recepcji itd. Oni tam robią piercing i inne inwazyjne zabiegi...raczej nie chciałabym tam sobie niczego poważniejszego robić. |
|
|
|
|
#3413 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Dziwi mnie odpowiadanie w watku, ktory wizazanki bezposrednio nie dotyczy, a ktory tylko wkurza. Naprawde nie rozumiem. Co innego nawet klocic sie, jesli mnie to bezposrednio dotyczy, ale bic piane i czepiac sie personalnie tak po prostu to dla mnie dziwne.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3414 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Cytat:
|
|
|
|
|
#3415 |
|
wańka wstańka
|
Nie rozumiem po co ludzie mówią: zostaw wiadomość oddzwonimy, a pózniej cisza
![]() Jakby tak trudno zadzwonić i porozmawiać z kimś przez minutę.
|
|
#3416 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobrze nie powinnam nazywać jej babo- chłopem. Mea culpa. Są gusta i guściki, mój jest zgoła odmienny od jej gustu.
ajah Ona była miłą i sympatyczną osobą, z którą można było normalnie powtarzam normalnie pogadać na każdy temat. Taka laska do tańca i do różańca. Teraz jej głównym tematem jest siłownia i to co zjadła na obiad.
Edytowane przez funk_you Czas edycji: 2013-06-05 o 12:40 |
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
z wątku o psychologii, kryminologii: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...8&postcount=53
ja też nie z politechniki przegrałam życie
|
#3418 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Po prostu to ma tyle sensu, co radzenie komuś co nawet kółka nie może narysowac poprawnie - idź gościu na APS na klasyczny wydział malarski.
Po co to? Jak ktoś chcę iść na psychologię czy polonistykę, to chyba już częściowo można wysnuć wniosek, ze kierunki na politechnice są chyba trochę nie teges dla niego? Nie mówiąc już o tym, ze zawsze jak ktoś już musi taki tekst wtrącić, to wydaje mi się, ze owszem, że w jego mniemaniu psychologia jest tak bezwartościowa, że należy się przeprogramować i zapylać na politechnikę. Nigdy w wątku o kierunkach ścisłych nie widziałam tekstu w stylu - ej dziewczyny/chłopaki idźcie na kulturoznawstwo. Czyli w te stronę to by bylo bez sensu, ale w drugą można już lud oświecać do woli... Czy tego lud chce czy nie
|
#3420 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc takie zdanie jak "idźcie na polibudę" mnie już nie dziwi ani nie wkurza. Pogrubione: Ja bym juz tak nie analizowała, bo nie ma sensu. Może chłopak chciał sobie por***ć a na polibudzie za bardzo nie ma co
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

nie jedzenie ale wspomniane wcześniej wciąganie jedzenia po nocach, fajki) a teraz stała się ultra zdrowa. Początkowo biegała, teraz ćwiczy na siłce i nie wygląda korzystnie wcześniej była taka apetyczna a teraz zamieniła się w babo-chłopa. Jakiś czas temu zaczęły się zdjęcia na fb- a to ryż z kurczakiem, placki z białka, z siłki, fotografuje sobie plecy, wkleja swoje wymiary. Na na każdą krytykę, czy jakikolwiek komentarz nie po jej myśli publikuje posty typu: mówisz, że moje mięśnie są obleśne? tak? powiedz jak bardzo atrakcyjny jest twój bojler, dupsko i cellulit, który jak klepniesz trzęsie się do niedzieli.

przegrałam życie