|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
![]() piekna przysięga mam koleżankę w kościele ewangelickim, byłam na jej ślubie... macie przepiękne pieśni.. chcę od was zgapić "powietrzem moim jest" na wejście właśnie w wykonaniu tej koleżanki
|
|
|
|
#3392 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm w relacji było? Musiałam przegapić.
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3395 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny,
na szybcika czytam po łebkach i widzę, że tu jakieś zamieszanie... co do komentarzy- internet to medium, w którym każdy się wypowie jak chce. Niestety nie zawsze są to wypowiedzi stosowne i tak zwane ze smakiem. Więc wszystko, to co wstawiamy na strony może być pretekstem do wyśmiania czy wyładowania zazdrości innych. Podziwiam dziewczyny wstawiające relacje i zdjęcia. Mają odwagę a z drugiej strony chcą podzielić się emocjami i doświadczeniami z tego dnia. Jeżeli chodzi o sens wypowiedzi to powiem szczerze, że słowo pisane może być interpretowane w różny sposób. Nie widzimy miny tej osoby, która wypowiada swój osąd. Nie widzimy jej gestów, mowy ciała więc nie można jednoznacznie zinterpretować. "ble" może znaczyć: 'nie podoba mi się', ale także 'ohydne', czy ogólne 'zniesmaczenie'. Są to wypowiedzi osób obcych, w dodatku każdy ma inny gust. Jedni komentują drudzy się wstrzymują. Państwu Młodym taki styl odpowiadał? Ok. Nic mi do tego. Tego dnia nie zniszczy im przecież żaden komentarz. Jeżeli to był ich wymarzony ślub i image to ja to szanuję, ale wstawiając takie zdjęcia itd. trzeba liczyć się z krytyką. Czy oglądając zdjęcia ze ślubu swoich rodziców żadna nie śmiała się? Przecież różne były czasy... bufki, nadmierny tiul... moja mama nie obraża się gdy za każdym razem śmieję się z jej czy taty ubioru . pysia1987 Myślę, że warto porozmawiać z TŻ. Facet ma zupełnie inną logikę... nie zawsze dobrze dobierze słowa. Powie zdanie i myśli, że wiesz o co mu chodzi a Ciebie tym zranił. Mężczyzna i kobieta to zderzenie światów tak różnych, że nawet myśli te same są wyrażane innymi słowami i nie idzie się dogadać... trzeba rozmawiać. Mówić czym ranicie siebie nawzajem. Może sam ma kompleks? Może boi się czegoś (np. że on będzie całe życie zarabiał a Ty nie)? Rozmowa i jeszcze raz rozmowa. A co do Twojego kompleksu... Kompleks zostaje, ale jeżeli będziesz nad tym pracować to uwolnisz się od tego. Wiem co mówię . Trzymam kciuki!Babcią się nie przejmuj. Moja ciągle ma mnie za czarną owcę w rodzinie bo potrafię odpowiedzieć jak jest do mnie wręcz chamska. Są takie babcie, które bywają mało delikatne lub coś mówią zanim pomyślą (normalnie jak faceci ). Ważne by akceptować siebie i by TŻ Cię akceptował i kochał! Lepiej mieć kilka kg więcej niż być samą skórą i kośćmi. Przepraszam Was, ale będę bardziej aktywna po czwartku... sesja
|
|
#3396 |
|
Wtajemniczenie
|
Zgadzam się, piękna ta przysięga Emilii
|
|
|
|
#3397 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać bo coś mi się białoo przed oczami robi;/
dobranoc i nie kłóćta się więcej
|
|
|
|
#3398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3399 |
|
Rozeznanie
|
Moje drogie PM-ki 2014!!!!!!!
Chciałam Was przeprosić za to, że PRZEZE MNIE tylko i wyłącznie PRZEZE MNIE zostałyśmy tak potraktowane i złymi słowami obrzucone przez PM-2013. Często mam tak, że coś napisze nim pomyśle... Może faktycznie mój komentarz był nie na miejscu. Jeszcze raz przepraszam za moje zachowanie, które wywołało tutaj wiele złych emocji. Mam nadzieję, że mnie nie wygnacie z forum
|
#3400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki za sesję! ja miałam się dziś uczyć do egzaminu, ale zatrzymałam się na 1 stronie wykładu
|
|
|
#3401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, najwazniejsze ze rozumiesz swoj błąd, no i że źle postąpiłaś... Uwazam , że powinnaś przeprosić rónież -przede wszystkim- pmkę 2013.
|
|
|
|
|
#3402 |
|
Zadomowienie
|
chciałam się pochwalić, że dzisiaj mijają 3 miesiące odkąd jestem z Wami
ostatnio coś mi słabo idzie udzielanie się na wątkach, ale w domu nie mam za bardzo czasu, a w pracy jakoś dziwnie dużo roboty jest ![]() no i jeszcze System Eliminacji Studentów Jest Aktywny... a DDŚ 449 a ja jeszcze nie mam fotografa
|
#3403 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki Kulbensikowa ![]() Napisałam, że jeśli poczuła się urażona to ją przepraszam za mój komentarz. Kurcze jest mi przykro, że naruszyłam Wasze zaufanie i w ogóle.. Ale nigdy nie pomyślałam nic złego na temat żadnej PM-2014. Po prostu czuję się z Wami zżyta i inaczej odbieram to co my sobie piszemy o nas i o naszych ślubach.
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
łuuuu, ale afera się tu zrobiła
ja tam czytam WSZYSTKIE relacje PM 2013 i wszystkie bardzo mi się podobają i wzruszają zdjęć nie widziałam, ale jakby mi się coś nie spodobało to pewnie ujęłabym to trochę delikatniej, ale mimo wszystko nie uważam, żeby słowo bleee było poniżej poziomu, nie jest to wulgaryzm ja dość często na co dzień używam tego słowa.... Ale myślę, że patrząć na całość niektóre PM 2013 zachowały się bardzo nieładnie pisząć, że jesteśmy nie inteligentne itp powinno to być załatwione inaczej ![]() Cytat:
Jednak stwierdziliśmy z TŻ, że lepiej jak się wybiorę do psychiatry co mam też zamiar uczynić, być może w przyszłym tygodniu chciałam iść na terapię dla par, ale TŻ nie chce. Więc to nie jest tak, że nic nie robię i nie chce zmian. Codziennie wysyłam po przynajmniej kilka cv. Ogarniam dom, sprzątam, robię zakupy (gotuje tylko w weekendy bo TŻ w tygodniu kupuje obiady w pracy), zajmuje się kotami (jedzenie, gotowanie dla jednego wybrednego, czyszczenie kuwet itp). Teraz sporadycznie zajmowałam się siostrzeńcem, po prostu spędzałam czas w szpitalu u siostry, żeby ją trzymać za rękę, wspierać, masować, czesać, myć itp ![]() dodatkowo jak jade do siostry, czy mamy nie mogę pokazać, że jest mi źle, że nie daje sobie rady. Musze je podtrzymywać na duchu. Dzięki za wszystkie rady, Dziewczyny myślę często nad istnieniem naszego związku, czy ma sens... Kocham Go, i wiem, że On mnie też kocha, mimo wszystko. Pisałam Wam nie raz, że On dopiero, a raczej nadal uczy się z kimś żyć. Jestem Jego pierwszą dziewczyną. On nawet za bardzo przyjaciół wcześniej nie miał, tylko kumpli do napicia się. Nie dlatego, że go nikt nie lubi (wręcz przeciwnie, jest dość lubiany), ale On zawsze miał swoje pasje, zajęcia i poświęcał się temu. W większości swój czas spędzał sam. Ma 3lata młodszego brata i nie wiedzą o sobie prawie nic Ja jestem przeciwieństwem. Zawsze rozgadana, towarzyska, uśmiechnięta... Na dodatek wychował się w rodzinie wykształconej, dobrze sytuowanej, gdzie widać na pierwszy rzut oka, że nie było zbyt wiele ciepła i miłości bo rodzice gonili za pieniędzmi. No i trudno Mu zrozumieć, że jestem aż taka zżyta z rodziną. Nie umiem wytłumaczyć Jego zachowania... Tym bardziej, że jeszcze kilka miesięcy temu powiedział, że gdyby znalazł jakąś super mega wypaśną pracę to w ogóle bym nie musiała pracować, za to mogłabym iść na angielski, na siłownie, aerobik, zająć się domem ![]() ja wiem, że mimo, że wprost mi nigdy tego nie powiedział ma mi za złe, że mam ten kredyt cholerny na głowie, że kiepsko mi idzie angielski, i że może nie mam lepszego wykształcenia może stąd te Jego słowa wypowiedziane w złości, nie wiem już sama ![]() dziś powiedział, że chodziło o to Mu, że po prostu za dużo od Niego wymagam chyba nie chodziło MU o pracę domowę bo nie robi raczej nic może chodziło Mu o to, że wymagam, żeby zrezygnował na czas oszędzanie ze swoich przyjemności (typu nowa myszka, obudowa, jakieś pierdoły do komputera, czy ps 4, które planował kupić sobie w grudniu |
|
|
|
|
#3405 |
|
Rozeznanie
|
idę spać
![]() źle się z tym czuje....
|
#3406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale musicie dużo dużo rozmawiać. Nie atakować się tylko rozmawiać. Może faktycznie facet poczuł się ograniczany? wiesz w sensie że zarabia a ty rozporządzasz jego pieniędzmi że ma oszczędzać nie kupić sobie nic tylko odkładać kasę bo coś tam i coś tam.. musisz sama ocenić czy chcesz być w tym związku czy będzie końcu dobrze czy nie ma na to szans. Bo bez sensu ciągnąć coś gdy czujesz że się nie dogadacie w końcu albo czy chcesz czekać na przemianę tż.. dzielisz się z tż tymi swoimi wysiłkami? mówisz mu o tym? może on inaczej postrzega pewne sprawy? Co do deklaracji że się na miliardy procent kocha kiedy dwie strony długi czas nie mogą się dogadać, kiedy wiele je różni to byłabym ostrożna.. ale to ja
|
|
|
|
|
#3407 |
|
Zadomowienie
|
oj już tak się nie przejmuj, nic nikomu się nie stało, czasami człowiek jak coś chlapnie...
była mowa jakiś czas temu o tortach z ręczników http://media-cache-ec3.pinimg.com/55...0a04b86d2d.jpg a oto lizak ze szlafroka
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że się kochamy, jestem tego pewna w 100%. Ale wiem też, że sama miłość to nie wszystko
|
|
|
|
|
#3409 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
szklaneczko daj spokoj
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3410 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1
szklaneczko, bez przesady. Ja to bym po prostu panny zignorowała
![]() Dobranoc
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#3411 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 1
Ale jajca mnie ominęły
Przegapiłam odcinek "Trudnych spraw" Ok, komentarz mógłby być delikatniejszy, wyrażony w inny sposób. A co do tego że za plecami - nie wierzę, że PM2013 wszystko mówią nam wprost, na naszym wątku. Pewnie też swoje uwagi/komentarze piszą u siebie. Więc sorry. Najważniejsze, że szklaneczka przyznała się do błędu i za to wielkie ![]() Nie przejmuj się szklaneczka - było, minęło. Ale atak PM2013 był bardzo niesprawiedliwy -może 2, 3 nasze PMki skomentowały to zdjęcie, a najazd z Waszej strony jest na wszystkie PM2014. A Wasze komentarze to poniżej wszelkiej krytyki są - że mało inteligentne jesteśmy itp? Brak mi słów No kurde, jaka dziecinada. Pracuję w żłobku i tam nie ma takiej dziecinady jak tu wczoraj miała miejsce... "Bo ona mnie uderzyła, to ja muszę jej oddać - dwa razy mocniej" ![]() Tyle w temacie. krooliczek, to pewnie wstrząśnienie mózgu. Byłaś na jakiejś pomocy doraźnej/pogotowiu?
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2013-06-05 o 07:05 |
|
|
|
#3412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama bym wybuchła jakbym przeczytała coś takiego o moim TZ.... myśle że kazdy swój ślub,wesele,ubiór organizuje według swoich widzimisie i tak powinno być najważniejsze że samemu sobie się podobali
|
|
#3413 |
|
Zadomowienie
|
hej, jakaś masakra mi się w nocy wydarzyła, mdli mnie od chyba 2 w nocy... i nie wiem czy
czy nie... piję miętkę póki co, mam nadzieję tylko, że to nie jelitówa...
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
4 strony kłótni ? powariowałyście
![]()
|
#3415 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
Cytat:
Bywa. Forum publiczne. Przykro mi tylko, że piszą ogólnie o wszystkich. Cytat:
Popieram! Cytat:
![]() Nie ma sensu się kłócić :-* Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
nie przejmuj się
![]() Cytat:
lecę do pracy, miłego dnia
|
|
|
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Przepraszam że wszystkim PM2014 życzyłam koszmarów.. Było to bardzo nie na miejscu i mam ogromne wyrzuty sumienia...
Mimo iż musicie długo jeszcze czekać Wasze śluby i tak będą dla WAS najpiękniejsze i żadna inna relacja,żadne inne zdjęcie nie wywoła takich emocji jak właśnie Wasze. Z całego serducha życzę aby Wasze śluby wniosły do życia tyle dobrego co mój. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3418 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szklaneczka nie tylko Ty ![]() Na wątku PM2013 napisałam sprostowanie, mam nadzieję że nie wywoła tak negatywnych komentarzy jak wczorajsza kłótnia... ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
Bez kitu!
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
matko CO TO ZA AFERA Z PM 2013 ??
|
|
|
|
#3420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety poczułam się trochę urażona komentarzami PM2013. To tyle z mojej strony, ciszę się, że wszystko się wyjaśniło Witam wszystkie PM i lecę się uczyć
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:10.

mam koleżankę w kościele ewangelickim, byłam na jej ślubie... macie przepiękne pieśni.. 

(normalnie jak faceci
chyba nie chodziło MU o pracę domowę bo nie robi raczej nic 

czy nie... piję miętkę póki co, mam nadzieję tylko, że to nie jelitówa...