|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013. |
|
1 | 1,96% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają. |
|
22 | 43,14% |
| Mamusi kochany maluszku, zostań jeszcze w moim brzuszku. |
|
5 | 9,80% |
| Tamta leży, inna biega, do porodu czas ucieka. |
|
2 | 3,92% |
| Chociaż czas ucieka, niech maluszek do terminu grzecznie w brzuszku czeka. |
|
5 | 9,80% |
| Okrąglutkie mamy brzuszki, lecz to nie czas na maluszki! |
|
16 | 31,37% |
| Głosujący: 51. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
Cytat:
Soł... większych psów się boję, małe to dla mnie nie są psy,więc...psa zapewne nie będziemy mieć,tym bardziej przy małych dzieciach.
|
|
#3932 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz. VIII
witam z rana
MArysia gratuluje BartoszkaA ty matal masz chyba talent do rymowanek Dziewczyny trzymajcie kciuki bo moja mama właśnie pojechała na trakt operacyjny
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/babyono-2w1-podgrz...288745170.html
Motylku taki podgrzewacz kupiłam, jak nie będziemy pasował do TT, to jakoś sobie poradzimy napewno.
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Nena a jaki ty masz ten wózek?Bo ja nie kojarzę
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm ale z Dr.Browna chyba by pasowały.
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Maluszki w brzuszkach fikają, mamy wyprawki wybierają, mamy IX-X 2013, cz.
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam butelki z TT, ale jak nie będą pasować, to kupię najzwyklejszą butelkę i będę przelewa, ale też myślę że np. pojemnik z pokarmem się zmieści.
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry/ miałam dziś w planie długo spać a wstałam przed 8.
ogladne ostatni odcinek Prawa Agaty i nie wiem, chyba umre z nudów. Jojczałam ze przez 2 tygodnie nie mam kiedy sobie siasc na pupie a jak juz zaplanowałam dzień leniuchowania to sie martwie jak to przezyje, szczegolnie ze pogoda jest masakryczna i nawet nie wybiore się na Kleparz po truskawki. Zrobilyscie mi wczoraj niezłą chętkę ![]() Cytat:
|
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe co u Loli88.
|
#3941 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja się czuję okropnie
Adi zasnął mi w aucie po 19 jak wracałam od mamy i zawsze spał już do rano a ten o 23 pobudka i mamo jestem głodny...na śpiąco jadł bułeczke po czym nie mógł zasnąć tylko wojował w łóżku. Kilka razy dostałam od niego brzuch jak się chciał dupką przytulić...a teraz się martwię czy wszystko ok. I w nocy śnił mi się biegnący szczur po łóżku ...tak realistycznie że z łóżka wyskoczyłam z krzykiem ...aż tż dziwnie się na mnie popatrzył a ja byłam święcie przekonana że tam biegł szczur |
|
|
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
hołk
![]() Marysia gratuluję synka Misia ja mam super męża ale wcześniej byłam młoda, głupia i chyba próbowałam ile mogę .... czasem mój brat i mam mówię, że mąż musi mnie mocno kochać bo inny by mnie w dupę kopnął bo niestety bywałam okropna ale jak już zrozumiałam, że mam skarb a nie męża to jestem grzeczna mnie też siara atakuje już z miesiąc ![]() Motyl ja zasnęłam po NW ale tej co rano jest powtórka co do tv u mnie musi być albo włączony tv albo radio nie lubię ciszy
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-05 o 09:19 |
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie też musi być włączony tv lub radio Inaczej nie zaśniemy. Ja też bywam okropna dla swojego TŻ, ale oduczam się tych zachowań, zeby żyło się lepiej...Moja mam też zawsze mówi, że mam szczęście, że TŻ taki jest, bo inaczej to bym już była sama.
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może i ma ale kocha nas nad życie
|
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaa to zmienia postać rzeczy
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
ja tylko na chwilke. Idę odebrac dowod, zalozyc konto i wplacic za wozeczek to moze jutro juz bedzie albo za 2 dni JUPIIII
|
#3947 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na oddziale sie smiali ze ma balejaz, bo u nasady miala ciemne a koncowki blond jak miala roczek to miala bardzo jasne, teraz stopniowo jej ciemnieja, bo tz ciemny blond a ja szatynka.nie wiem jak bylo z wlosami u mojego meza, ale ja mialam po porodzie takie jak Blanka, nawet mam zdjecie porownawcze jak mamy po 4 miesiace i wygladamy identycznie bo nawet fryzzury takie same hehe ![]() a co do ladan... to padlam Cytat:
a moja kot europejski i tez potrafi byc niesamowicie wredna ![]() ostatnio sobie siedze i gadam z tata przez tel, ona obok, patrzy sie na mnie i nagle rzut na moja reke i gryzienie, odskok i spieprzanie w podskokach dwa razy taka akcje ostatnio odwalila ![]() Cytat:
ale to przeze mnie bo trzymalam ja na rekach na wysokosci twarzy, byla wkurzona i sie wczepila hyhy tzn pazurami po wlosach a futrem po buzi ![]() Cytat:
![]() mnie nascie razy pies pogryzl, ale kocham tak samo jak koty Cytat:
mam to samo, musi cos grac w tle bo cisza mnie dobija, no chyba ze ksiazke czytam, to wtedy ma byc cicho ![]() ja sie witam z rana po dupnej nocy. Blanka obudzila sie po 2 rozpalona, 39 st i dupa nie spala 2 h a wstala o 7! co za dziecko, strasznie szybko sie regeneruje hehe. wiec brykamy dzis do lekarza na 11, bo gardlo boli, z nosa leci. niech sprawdza. najgorsze ze mi tez sprzedala, bo juz mnie gardlo boli
|
|||||
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiego mam stresa, Kornel znów jest cicho, Świra dostaje. Dużo zdrowia dla Blanki !!
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
kurier do mnie dzwonił, tylko nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale ma dla mnie przesyłki może pan r_p też dhl-em wysłał i będę miała baby rzeczy
|
#3950 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mnie teraz w ciązy nawet wkurza że laptop brzęczy ... ale tłumacze go że staruszek juz bo mam go z 6 lat, ale póki sluży to nie kupie nowego Cytat:
przyznaje sie piłam 2 razy ![]() a tak wogóle witam z łóżka...
|
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No bo niby toksoplazmoza itp. Wymyśliła sobie,że mój kot robi kupki, potem je zakopuje w piasku, a potem jak mnie podrapie tym pazurem to będzie toksoplazmoza. No tego to ja już niestety nie przewidzę. Jestem o tyle spokojniejsza,że Lila nie wychodzi na dwór, bo wręcz nie znosi, więc może nic nie przenosi No ale tego nie będę wiedzieć nigdy.Moja robi tak jak Twoja. Albo czasem,żeby zwrócić na siebie uwagę kładzie się na plecach, łapy do góry i patrzy tymi wielkimi żółtymi oczami z wyrazem błagania No i nieraz ją głaskałam bo taka słodka, a ona mi wtedy zęby wbijała.Taka z niej wreda, dla niej tylko zabawa i zabawa.Kciukam za Blancię ![]() Kurcze to ja nie wiem jakie opakowanie do tych TT... ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
W domu jak jestem sama to tv bardzo rzadko leci, jedynie na kompie puszczę jakieś klasyki,żeby Tuśka słuchała. Za to w aucie lubię jak coś mi gra, a tam też mam cd z klasykami, więc też Tuśka słucha
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2013-06-05 o 09:53 |
||
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
to moja Oliwka jest grzeczna
tylko by się głaskała, a od kiedy w ciąży jestem to łazi za mną i jakieś love jej się włączyło ale nie wiem czy czuje bejbika czy się po prostu jara tym, że jestem z nią praktycznie cały dzień w domu, gadam z nią, głaskam, daję przysmaki
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mowa o zwierzętach domowych to pochwalę się moim
![]() Oczywiście też wszyscy mówią, żeby oddać. Poniekąd mam problem z psem bo nie zostaje sam w domu. Została wzięta ze schroniska i pomimo zrobienia juz naprawde wszystkiego - wyje, szczeka i niszczy, a sąsiedzi chętnie dzwonią na Straż Miejską. Ale pies zostaje - kocham psa tak mocno, że nie oddam. Poza tym dzieci i psy wychowuja się razem ekstra, a argumenty o bakteriach do mnie nie trafiają. klara miniaturka.jpg miniaturka2.jpg miniaturka 3.jpg
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja jestem miłośniczką ciszy, tv nie mamy i w ogóle mi to nie przeszkadza. Ostatnio za to przeszkadza mi sąsiad i jego remont łazienki :/ Chociaż dziś już widoczna poprawa, dali mi pospać do 9 i chyba zostawili młot w aucie Zaraz będę się zbierać po tapety, a po drodze mam zamiar znaleźć taki nowy szmateks ![]() Miłego dnia!
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Gotowe napoje izotoniczne (Isostar, Powerade, Oshee) – oprócz optymalnego zestawu mikroelementów, witamin i węglowodanów - zawierają sztuczne barwniki i dużo substancji konserwujących. Występuje w nich również ciśnienie osmotyczne podobne do ciśnienia osmotycznego krwi, co przyspiesza wchłanianie wody przez organizm oraz podkręca metabolizm. Warto pamiętać, że napój izotoniczny to nie to samo, co napój energetyczny (Tiger, Bullit, 2KC). Ten drugi zawiera kofeinę oraz taurynę, które przenikając do płodu hamują wydzielanie hormonu wzrostu i niekorzystnie wpływają na rozwój dziecka." Cytat:
zrobiła to kilkukrotnie... zwierzęta są mądrusie
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ogólnie wszystkie zwierzęta lubię, ale psów się zwyczajnie boję
|
|
#3957 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kotka nie chciała wychodzić zza łóżka, tylko na jedzenie i kuwetkę. Jak już wyszła, to przede mną uciekała. Potem zauważyłam, że jak tż ją zawoła czy coś to do niego przychodzi. Wywnioskowaliśmy, że to na mnie jest obrażona i zazdrosna o tż :P Zakochany kotek
|
|
#3958 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
wczoraj jak czytałam o truskawkach które wcinacie, to ślinotoku przed monitorem dostawałam co chwila, dzisiaj zawiozłam syna do przedszkola i postanowiłam zapolować na truskawki, u mnie 7 zł/kg... ale nie kupiłam, jakoś mi zapał opadł i dzisiaj jadłabym wszystko co słone... cudowne macie kotki i pieski... ja nie mam żadnego zwierzaka, choć mieszkam w domu jednorodzinnym, tż swego czasu przebąkiwał o psie, ale może w przyszłości jak się ogrodzimy... wczoraj wieczorem położyłam sie do łóżka z zamiarem poczytania przed snem, a moja dzidzia nie dała mi się oddać lekturze, tak się wierciła, kręciła że aż mi brzuch falował... takich atrakcji to sie spodziewałam trochę później... fakt może to dlatego że ja obecnie w 20 tygodniu ważę niecałe 53 kg... |
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja długo walczyłam o to,żeby ta blizna choć trochę zniknęła, dobrze,że są fluidy i puder, dzięki temu o niej zapominam. Mnie pogryzł nowofunland. Szłyśmy z nim na spacer, sam usiadł koło mnie i patrzył takim wzrokiem ![]() Chciałam go pogłaskać i się na mnie rzucił. Jak widzę wieksze psy i idę z kimś, to się za tym kimś chowam, a jak sama to przechodzę na drugą stronę ulicy, nic nie poradzę. I uważam,że wszystkie większe psy powinny mieć kagańce na dworze!Zauważyłam,że dużo osób nie lubi kotów. Jak tak patrzę na moją Lilę to nie mogę się nadziwić dlaczego ![]() Mój mąż też miał zawsze psy,ale wie,że ze mną mieć nie będzie. 1 stycznia 2012 powiedział,że chce mi coś pokazac na kompie-pokazał mi fotkę brytyjczyka i powiedział,że taki kot,albo żaden. Postanowiłam kuć żelazo póki gorące i 20 stycznia mieliśmy już Lilkę u nas I teraz on ją uwielbia![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Ech trzeba się zbierać do sklepu. Dzisiaj na obiadek planuję krem z groszku z grzankami, a jutro naleśniki ze szpinakiem i fetą
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
ja się też boję dużych psów-chyba, że je znam to nie
czasem jak gdzieś idę i widzę, że lezie sam to mi normalnie mięśnie paraliżuje i nie mogę dalej iść
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-06-05 o 10:20 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:24.

MArysia gratuluje Bartoszka

[/RIGHT]
Adi zasnął mi w aucie po 19 jak wracałam od mamy i zawsze spał już do rano a ten o 23 pobudka i mamo jestem głodny...na śpiąco jadł bułeczke po czym nie mógł zasnąć tylko wojował w łóżku. Kilka razy dostałam od niego brzuch jak się chciał dupką przytulić...a teraz się martwię czy wszystko ok. I w nocy śnił mi się biegnący szczur po łóżku ...tak realistycznie że z łóżka wyskoczyłam z krzykiem ...aż tż dziwnie się na mnie popatrzył a ja byłam święcie przekonana że tam biegł szczur

ale jak już zrozumiałam, że mam skarb a nie męża to jestem grzeczna

przyznaje sie piłam 2 razy
No i nieraz ją głaskałam bo taka słodka, a ona mi wtedy zęby wbijała.Taka z niej wreda, dla niej tylko zabawa i zabawa.