|
|||||||
| Notka |
|
| Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2702 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sprawdzone produkty z Lidla cz. 4
Cytat:
Ja robię w domu i zabieram w pojemniku. Cytat:
Bez sokowirówki się nie da. Trzeba kupić. Cytat:
Cytat:
Osobiście nie jestem fanką takich smaków w jogurtach, ale myślę, że można wypróbować samodzielne przygotowanie w domu ![]() Nie dajmy się zwariować
|
||||
|
|
|
#2703 |
|
Konto usunięte
|
Melduję, że wczoraj zakupiłam mini muffinki z tygodnia brytyjskiego: niestety niejadane. Gumowate, bez smaku i takie jakby tłustawe. Czekam na tydzień azjatycki, aby się zaopatrzyć w makaron i mleczko kokosowe
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
ja polecam te ciastka maślane z kawałkami czekolady - naprawdę smakują maślano
|
#2705 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
Ale to kwestia gustu, mojej koleżance smakowały.
|
|
#2706 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), ale w razie chwili słabości warto ustrzec się przed smakowymi bublami. Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
To mi się chyba zepsuł bo nie chce wejsc
![]() a tam Tobie ona do końca wchodzi, tak całkiem czy do połowy ? Edytowane przez Ervisha Czas edycji: 2013-06-05 o 13:00 |
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
no własnie dziewczyny doszukujecie sie świństw w jogurtach i syropów w nich zawartych ....mam w domu z Lidla i znanej marki oba maja to samo....
A pomyślcie ile świństw maja te chipsy, gotowe ciasta pakowane itp ![]() Nie da sie tego jakos uniknąć sama mam córke z cukrzycą i wiem jak to jest, jedynie z czego jestem dumna to z tego ze chleb pieke wytrwale w automacie do chleba juz 2 rok |
|
|
|
#2709 |
|
Konto usunięte
|
Wróciłam właśnie z lidla,zakupiłam:
-paczka 2 koszulek na ramiączkach w kolorze bialym(choć wg mnie takim kremowym)i czarnym. Chciałam wziąć w paski granatowo-biale i granatowa,ale nie było S. Pomacałam te co były rozpakowane, rzeczywiście materiał dobry jakościowo -rożek cytrynowo-maślankowy-poezja -jogurt z tyg brytyjskiego o smaku mietowej czekolady, jeszcze nie jadlam -banany W dodatku zauważyłam,że na czarnych legginsach,ktore kupilam jakies 2 tyg temu na pupie jest mala dziurka, zacerowalam,ale troszke widac,bo material w tym miejscu zbral sie w minifalbany jakby |
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
O te
z kawałkami czekolady pyycha ![]() https://www.google.pl/search?um=1&ne...ml%3B200%3B200 http://www.britishsupermarketworldwi...elgian-Da.html
Edytowane przez Mirianka Czas edycji: 2013-06-05 o 13:26 |
|
|
|
#2711 | |
|
Pani Mizantrop
|
Cytat:
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
W sokowirówce
(Do soku z marchwi połykam też łyżkę oleju lnianego, bo jak wiadomo witaminka A najlepiej wchłania się w obecności tłuszczu. A potem wyglądam jak brzoskwinka )Cytat:
Ale bardzo sobie chwalę, zmiany zaowocowały taką poprawą zdrowia że lekarz nie mógł wyjść z podziwu, a to jak ja się czuję jest po prostu bezcenne. Dlatego też teraz bardziej po drodze mi do Auchan'a niż Lidla, częściej też muszę kupować niektóre rzeczy przez internet. Do Lidla chodzę już jedynie (żeby nie było tylko off topu) po Bio warzywa, Bio jogurt naturalny, suszone pomidory ( ).
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
maskott
|
Cytat:
o ho coś czuję, że kubki smakowe mamy zbliżone, więc polecę Ci ciastka z kauflandu, niestety nie widzę w google'u więc tak pokracznie opiszę: z nazwy amerykańskie, pakowane jak pieguski, ale tysiąckrotnie lepsze, 2 rodzaje (ciemne z kawałkami orzechów i czekolady oraz jasne z samą czekoladą; kupuję tylko te ciemne), nie są za słodkie, ale przepyszne, po ok3zł, spróbuj
|
|
|
|
|
#2714 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja robię zakupy w różnych sklepach, w Lidlu również. Przy czym zwracam uwagę na to co kupuję i jem. W Lidlu jak każdym innym sklepie można znaleźć dobrą jak i gorszą składowo żywność. Odnośnie produktów Bio, Eko jestem ostrożna. Mimo wszystko uważam, że jest to swego rodzaju trend w żywieniu, który niesie za sobą duży biznes i pieniądze. Nie wszystko co oferują produceni jest godne zakupu. Mnie najbardziej szkoda naszej polskiej tradycji jedzenia tego co dobre na rzecz przetworzonej żywności. |
||
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się, często produkty opatrzone logiem/nazwą BIO lub EKO to zwykłe produkty, tylko.. 3 razy droższe
![]() Polecam odcinek 'Wiem co jem' na temat produktów BIO |
|
|
|
#2717 |
|
TU i TAM
|
jest jeszcze w lidlu dostepne takie duze prostokatne ciasto/ babka? byly rozne smaki waniliowe, orzechowe, cytrynowe, kakaowe? ostatnio szukalam i nie ma
|
|
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2720 |
|
TU i TAM
|
dzieki
moze akurat u mnie nir byloa w jakiej cenie? |
|
|
|
#2721 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam z lidla
kupiłam ten ketchup curry ktory któraś tu polecala. Bałam sie ze bedzie za ostry (bo ten Hot wzialm nie mild) ale w smaku jak kazy inny pikantny ketchup takze jest ok a w smaku nawet troche jak niektore sosy slodko kwasne mniam. Także dziekuje tej która polecała ![]() Kupilam tez maslane ciasteczka z kawalkami czekolady, szukalam tych co tu byly wklejane ale tylko takie znalazlam http://www.suessigkeiten-blog.de/fil...kies-offen.jpg wygladaja na smaczne ![]() Chcalam tez bluzki za 19,99 ale nie bylo rozmiaru M w paski granatowe
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie byly dzis truskawki w koncu, ale co z tego jak w polowie paczek byly splesniale owoce, darowalam sobie szukanie pudelka bez plesni
kupilam sobie za to stopki cienkie czarne i malinowe
|
|
|
|
#2724 |
|
Raczkowanie
|
A do czego można użyć tego mleczka kokosowego, o którym tutaj pisałyście?
|
|
|
|
#2725 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
A dobry jest ten sos z tygodnia azjatyckiego Tikka Masala? (w gazetce za 4,99zł) Jadła go któraś z Was?
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://sklep.puregreen.pl/images/det...g_BIO_ANIA.jpg i jest ich nawet dużo sztukowo ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- ja ostatnio połowę zużyłąm do curry a z połowy zrobiłam pseudo malibu - mleczko, mleko skondensowane i wódka
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2729 | |
|
maskott
|
Cytat:
:/
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety większość past, wędlin i pasztetów wegetariańskich które mają porządnie składy można kupić tylko przez neta.Mając do wyboru np. ekologiczny kefir o dobrym składzie, i zwykły który można dostać w większości sklepów o takim samym składzie i smaku (np. Robico) to wybiorę ten sklepowy bo nie mam aż takiego parcia na Bio. Po prostu niekiedy najlepsza jakość idzie w parze z marką ekologiczną i tylko dlatego decyduję się na jej zakup. Ale nie to jest najważniejsze. Główną zmianą w moim obecnym żywieniu jest to, że za wszelką cenę unikam bardzo przetworzonej żywności. Oglądałem i nie podobało mi się, że nie powiedziano w nim, np. że mamy wiele polskich firm produkujących żywność ekologiczną, jaki i to, że niektóre z tych rzeczy importowane są dlatego, że u nas po prostu nie występują. Trudno wymagać np. polskiego quinoa czy choćby ryżu. Za to mamy dostęp do polskich kasz, mąk, płatków, jaj, serów, past i pasztetów z soczewicy, a nawet u nas formowanego ręcznie tofu. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Tylko czasami zamarzy się człowiekowi jednak odmiana i ma ochotę na jakiś dziwny smak typu kawa, migdał czy cuś i wtedy trudno coś dobrego składowo wyszukać..pozostaje nadzieja, że raz na jakiś czas nie zabije

).

:/