Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 12:59   #4741
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ja tylko na chwilę opisać wizytę wczorajszą, otóż samo badanie było więc tylko słyszałam serduszko przez detektor i ogólnie wsio dobrze, co do moich bóli z kości ogonowej (swoją droga promieniują już na prawy pośladek i nogę przez co lekko kuleję) powiedział tylko tyle, żeby robić masaże męską ręką i najlepiej żeby to nie była ręka męża... dowcipniś... a tak serio to tylko poradził ciepłe okłady tylko na bolące miejsce dzidziuś bardzo ruchliwy i najpierw zanim usłyszałam serduszko to same bulgoty a to podobno od tego jak się kręciło dziecko usg mam dopiero 02.07 a wizytę 03.07 więc proszę o dopisanie do listy od razu i powiem wam, że im dłużej czekam tym jakoś bardziej cierpliwie podchodze do poznania płci dzidziulka. Wcześniej myślałam, że nie wytrzymam i umówię się na jakąś wizytę z usg w międzyczasie ale chyba doczekam do tego 02.07 no chyba że mi się w trakcie odmieni
ściskam was mocno laski i lecę z moim bąblem na podwórko bo słoneczko wyjrzało
Najważniejsze że serce słyszałaśMiód na uszy

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
haha mam na wątku bratnią duszę
dla pocieszenia powiem, ze córa jutro ma wyjazd z okazji dnia dziecka do jakiegoś gospodarstwa agrotyr. kilkanaście km autokarem, tam jakieś stawy i zwierzęta, to jej pierwsza wycieczka, do tej pory jeśli gdzieś jeździła beze mnie to tylko z mężem, nawet dziadkom nigdzie jej nie dałam (no nie że w domu pilnować, o wyjazd mi chodzi), nie chcę jeszcze myslec, co będzie jutro, ale już dziś mam nerwa jak stąd do ameryki i ledwo żyję, pod przedszkolem część mamuś panikowała, ze one to nie puszczają w ogóle, bo się boję, te co puszczają tak samo zeschizowane jak ja, także przyzwyczajaj się- to się nasila, zamiast powoli wygasać
Anulka Twoja córa na pewno sobie super poradzi.Widzę że mamusie bardziej przeżywają niż dzieciAle tak to już chyba działa

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość

tylko jak byłam mała a co do tego że piło sie syropy 'litrami' jak mama nie widziała. Kiedyś poszlam z nią do apteki i pani dała nam syrop na kaszel i mówi- terazto wszyscy taki kupują, cena fajna i w smaku dobry.. i wiecie co... okazało się że jak sie cały wypiło to się było na takiej bani że ogień.... człowiek myślał że jest lekki jak piórko i w ogóle .. a popularny był bo tani i można łątwo banie mieć

chyba nie dałabym rady tego przełknąć..

a co do tych płci, to maomami mówiła ze nie miała mdłości a tam dziewczynka się chowa

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Pełna ekonomia z tym syropem
A syropek naturalny z cebuli nie jest zły,kwestia przyzwyczajenia

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:06   #4742
anulka2205
Wtajemniczenie

Mi się smaki co chwila zmieniają, niezmiennie od początku ciąży jest tylko ketczup i to koniecznie Helmansa

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:20   #4743
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
mój lar mówi że patyczkami nie można dzidziusiom czyścić uszów i w ogóle nikt nie powinien (chyba że tylko małżowiny uszne ale nie wtykać patyczka do środka )

fajowo to jeszcze gondolka i wsio a gondolki drogie?
Jakbym miala dokupic do tego nowa gondole I nowy MaxiCosi to wyszlo by mnie dodatkowo 160£ czyli w sumie 570£ . Za caly zestaw nowy musialabym zaplacic z 700£ . A ten tez podobno jest nowy , ma 5tyg I nie wyjechal z domu , ale okaze sie jak dojedzie
Konflikt z wozkiem sie rozwiazal ) mama kupi gondole , ojciec Fotelik - ja nie bede miala wyrzutow ze ich naciaglam na duzo I wszyscy beda zadowoleni )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Też tak jak i Wy żyję w przekonaniu że będzie chłopiec, ciągnie mnie tak jak Rybe do kwaśnego a od słodkiego odrzuca choć mam też takie chwile że się trzęsę za słodkim . Mój TŻ też nastawił się na chłopca, wszystkim rozpowiada że motoru nie sprzeda bo to dla syna będzie, jak rozmawia do brzucha to mówi np "mały nie dokuczaj mamusi". Oczywiście obiecaliśmy sobie że nie będziemy się nastawiać żeby się później nie rozczarować a i tak liczymy na chłopaka . Do tego nawet pani doktor rodzinna mi wczoraj powiedziała że pewnie będzie chłopak bo promienieje w ciąży... i jak tu się nie nakręcać
Mi od poczatku mowili wszyscy ze bedzie chlopak bo nic sie nie zmieniam , a wrecz lepiej wygladam. Moje menu na poczatku to glownie ogorki , pomarancze I kefir , mniòstwo kefiru! Czyli na chlopaka! Mimo tego ze czulam ze to bedzie dziewczynka , jak mi ginekolozki powiedziala ze to dziewczynka to wyskoczylam na nia : jak to ? Mial byc chlopak ?? ;D teraz mniej wiecej od 20 tyg zaczynam wciagac slodycze . Kinder czekoladki , princessa , petitki w czekoladzie. Smaki mi sie calkiem zmienily , wiec nie sugerujcie sie tym za bardzo )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:21   #4744
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Fajna sprawa takie patyczki . Ja dla siebie przez te moje problemy z uszami też mam taki płyn do rozpuszczania woskowiny choć w moim przypadku średnio się sprawdza bo mam strasznie "zakręcone" kanaliki

6.99zł chyba coś takiego kosztuje i jest 60 sztuk patyczków i 60 sztuk płatków

Jak idziesz do biedronki to kupiłabyś mi serek wiejski bo mi dziewczyny smaka narobiły na coś jogurtopodobnego
kurde nie widziałam tego w mojej biedrze
Cytat:
haha mam na wątku bratnią duszę
dla pocieszenia powiem, ze córa jutro ma wyjazd z okazji dnia dziecka do jakiegoś gospodarstwa agrotyr. kilkanaście km autokarem, tam jakieś stawy i zwierzęta, to jej pierwsza wycieczka, do tej pory jeśli gdzieś jeździła beze mnie to tylko z mężem, nawet dziadkom nigdzie jej nie dałam (no nie że w domu pilnować, o wyjazd mi chodzi), nie chcę jeszcze myslec, co będzie jutro, ale już dziś mam nerwa jak stąd do ameryki i ledwo żyję, pod przedszkolem część mamuś panikowała, ze one to nie puszczają w ogóle, bo się boję, te co puszczają tak samo zeschizowane jak ja, także przyzwyczajaj się- to się nasila, zamiast powoli wygasać
i tak do 18nastki
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
ja po słodkim wymiotuje, jedzenie musi być słone, ostre albo kwaśne. Mdli mnie tez od zapachu surowego mięsa, a ugotowane to toleruje tylko z kurczaka inne mi śmierdzi :x o rybie nie wspomnę, ledwo poczuje zapach i jest ze mną źle.Dość wybredne to moje dziecię. Ale uwielbiam owoce przeróżne, a najbardziej to truskawki.

gratulacje
a mi właśnie kurczak śmierdzi
Cytat:
Mi się smaki co chwila zmieniają, niezmiennie od początku ciąży jest tylko ketczup i to koniecznie Helmansa
ja to koniecznie Włocławek ale słyszałam że mają go przestać produkować
Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jakbym miala dokupic do tego nowa gondole I nowy MaxiCosi to wyszlo by mnie dodatkowo 160£ czyli w sumie 570£ . Za caly zestaw nowy musialabym zaplacic z 700£ . A ten tez podobno jest nowy , ma 5tyg I nie wyjechal z domu , ale okaze sie jak dojedzie
Konflikt z wozkiem sie rozwiazal ) mama kupi gondole , ojciec Fotelik - ja nie bede miala wyrzutow ze ich naciaglam na duzo I wszyscy beda zadowoleni )

no i super

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:22   #4745
ktosiula
Wtajemniczenie

Witam się w 16 tygodniu!!!!
U nas ciągle pada.... ciekawe jakie lato nam się szykuje bo że wiosna nie zawita to chyba pewne.
Zaraz się zbieram do lekarza, mam nadzieję, że zrobi chociaż krótkie USG bo bym chciała brzdąca zobaczyć... denerwuje się - jak zwykle. Trzymać kciuki!

Cytat:
Suuperowe, ja dostalam od mamy na dzien dziecka koszulke z napisem na brzuchu - Zgadnij Mamo Kto Cie bedzie budził rano ;D a moj Tz -Bede Tata , zbieram na w&ograve;zek ..
Super!!!!! Fajny miała mamcia pomysł.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

Więc: Dzidziuś ma 6,24 cm, szerokość główki: 2,1cm , przezierność 1.5mm więc dobrze, machał rączkami ślicznie, nagrałam 30s na telefon dla TŻta, więc ucieszony. Miałam robione usg dowcipne i brzuszne i przez brzuch już było fajnie widać, więc lekarz powiedział, że na następnej wizycie już przez brzuch
Aha no i Dzidziuś idealnie wiekowo do OM. Co do dnia, wczoraj był 12t4d

Wczorajsze usg robione było w szpitalu na dyżurze u mojego gina i oddział gin-poł robi wrażenie. Wyremontowany, czysto, schludnie, spokój taki, no i te maleńkie miałczusie kwilące z każdego pokoju Byłyśmy z Mamą nawet prawie świadkami narodzin, akurat wywozili dziewczynę po cc z bloku operacyjnego, a za nią wyszedł tatuś z dzieckiem i lekarzem Był taki rozstrzęsiony i uradowany że śmiałyśmy się z Mamą chyba 10 minut

Fajnie że dzidziol zdrów jak ryba!
A opowieść ze szpitala mnie rozczuliła Tak to fajnie opisałaś hehehe
Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
Witam

Bardzo dziękuje za kciuki!

ryba proszę o wpisanie chłopca Potwierdzony na 100% na wczorajszym usg,Wychodzi,że jest starszy według usg,więc witam się w 5 miesiącuMa 18cm,od głowki do nóżek
Superowo, jednak synek! Możecie teraz iść "w regały"

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
z tego co wiem, to musiałabyś zmniejszyć etat, wtedy jesteś przez rok chroniona
Właśnie coś o tym słyszała, muszę doczytać kiedyś, może się ta wiedza przyda.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta po długiej nieobecności, niestety nic nie dzieje się bez przyczyny.
Jestem na L4 dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie i nie chce puścić, gorączkuję i jest źle. Pan doktor wstrzymał się jeszcze z zapisaniem mi antybiotyku ale powiedział, że jak mi nie przejdzie do poniedziałku to niestety trzeba będzie zadziałać mocniej.

a na dodatek mam mały problem ponieważ 18 czerwca mam obronę mgr ( po roku przerwy) i po prostu nic a nic mi nie wchodzi do głowy....ja się zastrzelę.
Wspólczuje choróbska, dopiero co się wyleczyłam więc wiem co mówie.
A na obronie będzie dobrze, nie martw się! To zwykle formalnośc, ale stres olbrzymi. A brzucho już Ci widać? Może spojrzą przychylniej...

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Sporo nauki mam, piątek, sobota i niedziela same egzaminy Wczoraj próbowałam się uczyć to jak na złość złapała mnie migrena, to już kolejna w ciągu ostatnich dni Nie wiem co robić. Boję się, że złapie mnie na week i jak tu pisać egz jak przez jakiś czas praktycznie nic nie widzę na oczy
Biedaku, najgorsze, że żadnych leków nie można... Ogromnie Ci współczuję.

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Witam się po długiej przerwie, nadrobiłam wszystko, uff. Gratuluję wszystkich udanych wizyt, poznanych płci i zakupów!
Ja jestem po wizycie, mały był ruchliwy, wyginał się cały czas, nóżki zginał, buzkę otwierał, no słodziak straszny
Wczoraj wypadał 16t2d, na wizycie miesiąc temu doktor powiedział, że na 80% chlopak a teraz pytaliśmy z tz czy potwierdza pleć a dr na to, że nie nie widać itd.. a potem mówi "tylko przypadkiem nic nie kupujcie!" takim stanowczym tonem, a pózniej "rodzinie jeszcze nic nie mówcie"..ogólnie odnieśliśmy wrażenie, że on chyba podejrzewa, że może być dziewczynka ale głupio mu przyznać
Może się jednak okazać dziewczynka... tak bym wnioskowała z gadania lekarza.

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Mam taki suchy męczący kaszel,babka w aptece mi go dała, ale ja mam ograniczone zaufanie.Jednak jest w nim alkohol niewiele bo 1,74 % .
Zapomniałam zapytać gin.
Koleżanka mówiła że w ciąży jej podawali w szpitalu

Dlatego pytam może któraś brała?

Chyba przewrażliwiona jestem
To niby homeopatia więc bezpieczny ale nie wiedziałam, że wcisnęli tam jakiś alkohol... sama nie wiem...ja piłam drosetux - też homeopatyczny na suchy kaszel i pomogło.

Cytat:
Hej dziewczynki ja tylko na chwilę opisać wizytę wczorajszą, otóż samo badanie było więc tylko słyszałam serduszko przez detektor i ogólnie wsio dobrze, co do moich bóli z kości ogonowej (swoją droga promieniują już na prawy pośladek i nogę przez co lekko kuleję) powiedział tylko tyle, żeby robić masaże męską ręką i najlepiej żeby to nie była ręka męża... dowcipniś... a tak serio to tylko poradził ciepłe okłady tylko na bolące miejsce dzidziuś bardzo ruchliwy i najpierw zanim usłyszałam serduszko to same bulgoty a to podobno od tego jak się kręciło dziecko usg mam dopiero 02.07 a wizytę 03.07 więc proszę o dopisanie do listy od razu i powiem wam, że im dłużej czekam tym jakoś bardziej cierpliwie podchodze do poznania płci dzidziulka. Wcześniej myślałam, że nie wytrzymam i umówię się na jakąś wizytę z usg w międzyczasie ale chyba doczekam do tego 02.07 no chyba że mi się w trakcie odmieni
Gratuluje wizyty! Dobrze, że chociaż serduszko posłuchałaś - to na pewno uspokaja.
Ja bym chciała już płeć znać... jakoś nie wiem co będzie. Raz mam przeczucia na dziewczynkę, raz na chłopca... tak mi się zmienia jak w kalejdoskopie :P

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:28   #4746
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
U nas ciągle pada.... ciekawe jakie lato nam się szykuje bo że wiosna nie zawita to chyba pewne.
Zaraz się zbieram do lekarza, mam nadzieję, że zrobi chociaż krótkie USG bo bym chciała brzdąca zobaczyć... denerwuje się - jak zwykle. Trzymać kciuki!

A na obronie będzie dobrze, nie martw się! To zwykle formalnośc, ale stres olbrzymi. A brzucho już Ci widać? Może spojrzą przychylniej...

To niby homeopatia więc bezpieczny ale nie wiedziałam, że wcisnęli tam jakiś alkohol... sama nie wiem...ja piłam drosetux - też homeopatyczny na suchy kaszel i pomogło.

Gratuluje wizyty! Dobrze, że chociaż serduszko posłuchałaś - to na pewno uspokaja.
Ja bym chciała już płeć znać... jakoś nie wiem co będzie. Raz mam przeczucia na dziewczynkę, raz na chłopca... tak mi się zmienia jak w kalejdoskopie :P

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-06-05, 13:29   #4747
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
i tak do 18nastki

ja to koniecznie Włocławek ale słyszałam że mają go przestać produkować

obstawiałabym, że raczej do ostatnich życia matczynego chwil
Włocławka rób zapasy- dużeeee

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość

Trzymam mocno kciuki

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-05, 13:29   #4748
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Migren wsółczuję, kopniaczków gratuluję

Poczytaj chociaż na necie o tej melisce zanim zrobisz, bo wiem że częsci ziół na 100% w ciazy nie można. Jak z melisą akurat to nie wiem.
A jeszcze mi sie przypomniała historia, jak napisałaś o tym piciu k...sa- autentyk chociaż już trochę wiekowy: na zebraniu partii przyjechał jakiś ważny gość ze stolycy i Kotas mu było, więc ten co miał go witać przerażony powtarzał sobie w duchu cały czas, Kotasa i Kotasa, coby mu ku..a przypadkiem nie wyszedł. Zaczął gadać i wypalił z tych nerwów "Witamy towarzysza HOJA"

Patyczki sie przydają, własnie do małżowin, czasem do pępka choc do ucha to faktycznie pchać nie można
Hahaha .. :haha:
Ja mam w pracy kolega slovaka ktory poznal dziewczyne polke , strasznie sie zakochal. Ona mega wierzaca wszystkie weekendy spedza na drugim koncu londynu na zlotach pastoròw I inne takie , no wiec on z nia. On bardzo dobrze mowi po Polsku , czasem jednak cos mu sie miesza ;D no I opowiada , jak po uroczystym obiedzie z polskimi pastorami siedza wszyscy przy stole I popijaja herbatke I on zeby przerwac ciaze wyskakuje : Ale dobry obiad! Tak sie najadłem ze RUCHAć nie moge ;D

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-05, 13:34   #4749
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam w pracy kolega slovaka ktory poznal dziewczyne polke , strasznie sie zakochal. Ona mega wierzaca wszystkie weekendy spedza na drugim koncu londynu na zlotach pastoròw I inne takie , no wiec on z nia. On bardzo dobrze mowi po Polsku , czasem jednak cos mu sie miesza ;D no I opowiada , jak po uroczystym obiedzie z polskimi pastorami siedza wszyscy przy stole I popijaja herbatke I on zeby przerwac ciaze wyskakuje : Ale dobry obiad! Tak sie najadłem ze RUCHAć nie moge ;D

Obżarstwo sexowi nie sprzyja

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-06-05, 13:39   #4750
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
tak tak u mnie mdłości zero, na słodkie początkowo w ogóle nie patrzyła, teraz codziennie coś muszę skubnąć, ale hitem dla mnie są owoce które muszę zjeść codziennie, przeróżne ale bez owoca dzień stracony. A co do twarzy ja na samym początku tak 5-6 tydzień miałam armagedon dosłownie, potem jakieś pojedyncze to tu to tam, a teraz jest ok nic nie wyskakuje nareszcie

Właśnie wciągnęłam trochę truskawek a teraz zajadam sie fasolką szparagową
Ja mam dokladnie tak samo! Dzien bez owocow albo salatke owocowej dla mnie nie istnieje!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:

Obżarstwo sexowi nie sprzyja
Mialo byc ruszac )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-05, 13:40   #4751
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja mam dokladnie tak samo! Dzien bez owocow albo salatke owocowej dla mnie nie istnieje!

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Mialo byc ruszac )

no wiem, wiem tak czy siak nie sprzyja

i niech mnie ktoś kopnie w zadek, bo zaraz do przedszkola trzeba wychodzic, a nic z roboty co na dziś zaplanowałam, nie zrobiłam- jak ten wizaż wciąga

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-06-05 o 13:41
Stary 2013-06-05, 13:41   #4752
Margot156
Raczkowanie

Cytat:

O to dobry sposób na poprawę humoru
Margot156 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:42   #4753
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:

padłam po prostu padłam, no cóż w sumie po jedzeniu to tak zawsze jakoś leniwie i ciężej

Ale mi się Zuzka w brzuchu rozszalała, chyba jej ta fasolka szparagowa w połączeniu z truskawkami smakowała tak mnie kopie po prawej stronie, już tak mocno kurcze kiedy to zleciało że dzieciaczki tak rosną i się rozwijają. U mnie w czwartek zacznie się 22 tydzień

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 13:50   #4754
magalska
Zadomowienie

Cytat:

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-06-05, 13:55   #4755
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
tak tak u mnie mdłości zero, na słodkie początkowo w ogóle nie patrzyła, teraz codziennie coś muszę skubnąć, ale hitem dla mnie są owoce które muszę zjeść codziennie, przeróżne ale bez owoca dzień stracony. A co do twarzy ja na samym początku tak 5-6 tydzień miałam armagedon dosłownie, potem jakieś pojedyncze to tu to tam, a teraz jest ok nic nie wyskakuje nareszcie

Właśnie wciągnęłam trochę truskawek a teraz zajadam sie fasolką szparagową
Fasolka szparagowa jak zobaczylam wczoraaj jej cene to się przeraziłam, prawie 30 zł kg o_O

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Najważniejsze że serce słyszałaśMiód na uszy

Anulka Twoja córa na pewno sobie super poradzi.Widzę że mamusie bardziej przeżywają niż dzieciAle tak to już chyba działa

Pełna ekonomia z tym syropem
A syropek naturalny z cebuli nie jest zły,kwestia przyzwyczajenia
no syrop z cebuli to uwielbiam, mama mi robiła taki i muszę mężowi zrobić bo ma choróbsko, a ja ledwo co wyszlam ze swojego :/
ale chodziło mi o ten przeciskany czosnek i miód do tego i cytryna...
Cytat:
ja jeszcze lubię Włocławka i z McDonalda

Cytat:

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Mi od poczatku mowili wszyscy ze bedzie chlopak bo nic sie nie zmieniam , a wrecz lepiej wygladam. Moje menu na poczatku to glownie ogorki , pomarancze I kefir , mniòstwo kefiru! Czyli na chlopaka! Mimo tego ze czulam ze to bedzie dziewczynka , jak mi ginekolozki powiedziala ze to dziewczynka to wyskoczylam na nia : jak to ? Mial byc chlopak ?? ;D teraz mniej wiecej od 20 tyg zaczynam wciagac slodycze . Kinder czekoladki , princessa , petitki w czekoladzie. Smaki mi sie calkiem zmienily , wiec nie sugerujcie sie tym za bardzo )

Ja tez tak mam.. kefir kefir kefir i jeszcze maślanka i majonez

Cytat:

hahahahahahaha, musiał sie głupio poczuc
ale co prawda to prawda, ja po jedzeniu to czuje sie taka 'ociężała' i mi się bzykać po jedzeniu nie chce
Stary 2013-06-05, 13:59   #4756
magalska
Zadomowienie

Cytat:
padłam po prostu padłam, no cóż w sumie po jedzeniu to tak zawsze jakoś leniwie i ciężej

Ale mi się Zuzka w brzuchu rozszalała, chyba jej ta fasolka szparagowa w połączeniu z truskawkami smakowała tak mnie kopie po prawej stronie, już tak mocno kurcze kiedy to zleciało że dzieciaczki tak rosną i się rozwijają. U mnie w czwartek zacznie się 22 tydzień
fasolka i truskawki??:coo l:hehe

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-06-05, 14:02   #4757
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Fasolka szparagowa jak zobaczylam wczoraaj jej cene to się przeraziłam, prawie 30 zł kg o_O

no syrop z cebuli to uwielbiam, mama mi robiła taki i muszę mężowi zrobić bo ma choróbsko, a ja ledwo co wyszlam ze swojego :/

ale co prawda to prawda, ja po jedzeniu to czuje sie taka 'ociężała' i mi się bzykać po jedzeniu nie chce
U mnie 19 zł więc cena do zniesienia, zwłaszcza że nie kupiłam całego kilograma, chociaż nie powiem nie pogardziłabym

Stary 2013-06-05, 14:06   #4758
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cytat:

pS. czy ktos tutaj jada sserek wiejski ten granulkowaty? z Krasnystawu? czy jakoś tak?? Jak taak, to powiedzcie mi czy on się zmienił/pogorszył? bo zjadłam rano jeden cały ten serek i boli mnie brzuch, data była ok, ale smak mi nie podchodził tak jak kiedys ( uwielbiałam) nie był kwaśny ale taki jakby... chemiczny... nie wiem jak opisać smak... w każdym bądź razie może ktoś też tak miał ?
Mogę... muszę poprawić z Krasnegostawu (legenda mówi, że jakaś tam księżniczka powiedziała na widok jeziora w mieście "o jaki krasny staw!)

Tak się akurat składa, że jestem z samego Krasnegostawu. Przed ślubem nawet mieszkałam tuż obok mleczarni.
Sam serek się nie pogorszył- to niemożliwe, zajadam się nimi bardzo często i nic nie zauważyłam. Jedyne co mogę podejrzewać to, że jakoś zmienili proporcje akurat na danej taśmie i może dlatego ma inny smak.
Kolega układa te proporcje i mówił mi, że jest ich kilku i każdy może dać inny przepis i wg tych danych idą serki na taśmie.
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:09   #4759
ryba91
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41167410]Mogę... muszę poprawić z Krasnegostawu (legenda mówi, że jakaś tam księżniczka powiedziała na widok jeziora w mieście "o jaki krasny staw!)

Tak się akurat składa, że jestem z samego Krasnegostawu. Przed ślubem nawet mieszkałam tuż obok mleczarni.
Sam serek się nie pogorszył- to niemożliwe, zajadam się nimi bardzo często i nic nie zauważyłam. Jedyne co mogę podejrzewać to, że jakoś zmienili proporcje akurat na danej taśmie i może dlatego ma inny smak.
Kolega układa te proporcje i mówił mi, że jest ich kilku i każdy może dać inny przepis i wg tych danych idą serki na taśmie.[/QUOTE]
a niech i będzie Krasnegostawu ważne że wszyscy wiedzą o co chodzi..
no to ja nie wiem, moze to ze mna coś nie halo .
Stary 2013-06-05, 14:13   #4760
Anoula
Zakorzenienie

od kiedy wróciłam do domu cały czas coś jem, ciekawe ile mi kilogramów przybędzie do następnej wizyty
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:15   #4761
89Beatka
Wtajemniczenie

gratuluje dziewczynom wizyt, juz chciałam pisać że czekam na opisy dzisiejszych ale popatrzyłam na pierwszą strone i dziś zadna nie ma wizyty, a szkoda.
Byłam ostatnio oglądać rzeczy dla dziecka w sklepie i zastanawiałam się skąd oni takie ceny biorą, jedynie przewijak był w cenie allegro z przesyłka a tak to;/

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
od kiedy wróciłam do domu cały czas coś jem, ciekawe ile mi kilogramów przybędzie do następnej wizyty
a masz jakiś swój wymyślony przedział przytycia? w ciąży?
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:15   #4762
Konto usunięte

Cytat:
a niech i będzie Krasnegostawu ważne że wszyscy wiedzą o co chodzi..
no to ja nie wiem, moze to ze mna coś nie halo .
a może zmienił Ci się smak? Ja tak mam z niektórymi rzeczami. Jem to co lubiłam a i bardzo nie smakuje. Podobnie z zapachami, moje ukochane perfumy, które pachną słodką śliwką teraz odczuwam jako spirytus. I za nic nie mogę ich używać
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:16   #4763
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
gratuluje dziewczynom wizyt, juz chciałam pisać że czekam na opisy dzisiejszych ale popatrzyłam na pierwszą strone i dziś zadna nie ma wizyty, a szkoda.
Byłam ostatnio oglądać rzeczy dla dziecka w sklepie i zastanawiałam się skąd oni takie ceny biorą, jedynie przewijak był w cenie allegro z przesyłka a tak to;/

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

a masz jakiś swój wymyślony przedział przytycia? w ciąży?
Możliwe, ze ma ale mi nie podała terminu, bywało i tak

nie zakładałam wagi maksymalnej, lekarz mi powiedział, że fajnie by było jakbym nie przytyła więcej niż 15 kg.

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-06-05 o 14:18
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:18   #4764
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Ryba!! Nie chce nic mowic ale u mnie majonez krolowal swojego czasu. Ja majonez to tolerowalam ewentualnie w jakiejs salatce. Jak tylko zaszlam w ciiaze , jeszcze o niej nie wiedzac przychodzilam do domu z pracy I zezerałam wrecz łyźke majonezu. Teraz mi juz przeszlo ale majonez jem juz do wielu rzeczy ...

Ale u mnie pogoda

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-05, 14:22   #4765
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w sumie też ciągle mam na coś ochotę i muszę skubać. Pal licho owoce ale teraz zaczynam wciągać slodkości, a jak tak piszemy o jedzeniu to wzięła mnie ochota Mc'Donalda

Ja jestem ciekawa ile mi przybędzie, póki co od początku mi przybyło 3,5 kg. W książeczce teoretycznie 2,5 ale tam mam wpisaną wagę z 8 tygodnia, a do 8 tygodnia przytyłam 1 kg

Edytowane przez maomami
Czas edycji: 2013-06-05 o 14:26
Stary 2013-06-05, 14:22   #4766
Konto usunięte

Ja już przytyłam 4kg, ale nie zakładam żadnej wagi końcowej. Będzie co ma być, nie objadam się, jem dużo warzyw, myślę, że zdrowo. W 1 ciąży większość z moich 19kg to było duże łożysko (nawet lekarze w czasie cesarki tak mówili), dużo wód, trochę tłuszczyku na udach i dupce.

U mnie idzie burza...
Stary 2013-06-05, 14:24   #4767
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

My to jadamy to samo. U mnie fasolka szparagowa rzadziła wczoraj na talerzu )
Tak sie zastanawiam ze chyba tusza bedzie miala duZe znaczenie jesli chodzi o czucie ruchow. Ja poczulam niby wczesnie bo w 18tyg. Ale jak czytam jak Wy czujecie mocno te kopniaczki u mnie takie szturchanie raz rano raz wieczorem , czasem popoludniu jak zjem. Raz dziennie dostane porzadnego kopniaki az sie zdziwie I tyle ... Moze moj tluszczyk jeszcze z przed ciazy amortyzuje te ruchy a moze mam wyjatkowo spokojne dziecko ? Nie wiem , staram sie na nowo nie nakrecac

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-05, 14:32   #4768
89Beatka
Wtajemniczenie

JA tez nie czuje mocnych kopniaków, raczej jak cos się tam przesuwa,jak rękę przyłożę to ewidentnie sie rusza, ale wczoraj jak tatuś przykładał rękę to nikogo tam nie było standardowo
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:32   #4769
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam ze słonecznej wyspy
Ale mnie katar dopadł masakra jak się męczę, leci z nosa i tak mnie to wkurza kicham co 5 sekund i pod nosem już mnie piecze i się robi czerwone...jutro pewnie skóra będzie mi schodziła

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Więc: Dzidziuś ma 6,24 cm, szerokość główki: 2,1cm , przezierność 1.5mm więc dobrze, machał rączkami ślicznie, nagrałam 30s na telefon dla TŻta, więc ucieszony. Miałam robione usg dowcipne i brzuszne i przez brzuch już było fajnie widać, więc lekarz powiedział, że na następnej wizycie już przez brzuch
Aha no i Dzidziuś idealnie wiekowo do OM. Co do dnia, wczoraj był 12t4d
Gratuluję udanej wizyty
Ja akurat też miałam wizytę w 12t4d i moja mała miała wtedy 6,25cm

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
ryba proszę o wpisanie chłopca Potwierdzony na 100% na wczorajszym usg,Wychodzi,że jest starszy według usg,więc witam się w 5 miesiącuMa 18cm,od głowki do nóżek
ale już duży, Gratuluję synusia macie już imię wybrane??

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta po długiej nieobecności, niestety nic nie dzieje się bez przyczyny.
Jestem na L4 dorwało mnie jakieś paskudne przeziębienie i nie chce puścić, gorączkuję i jest źle. Pan doktor wstrzymał się jeszcze z zapisaniem mi antybiotyku ale powiedział, że jak mi nie przejdzie do poniedziałku to niestety trzeba będzie zadziałać mocniej.
współczuję choróbska i życzę szybkiego powrotu do formy

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Codziennie czuję po kilkanaście kopniaków

współczuję migreny oby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
Ja jestem po wizycie, mały był ruchliwy, wyginał się cały czas, nóżki zginał, buzkę otwierał, no słodziak straszny
Wczoraj wypadał 16t2d, na wizycie miesiąc temu doktor powiedział, że na 80% chlopak a teraz pytaliśmy z tz czy potwierdza pleć a dr na to, że nie nie widać itd.. a potem mówi "tylko przypadkiem nic nie kupujcie!" takim stanowczym tonem, a pózniej "rodzinie jeszcze nic nie mówcie"..ogólnie odnieśliśmy wrażenie, że on chyba podejrzewa, że może być dziewczynka ale głupio mu przyznać
Gratuluję udanej wizyty, a to niespodzianka już drugi taki przypadek u nas, że miał być chłopczyk a jest babeczka, ciekawe co się potwierdzi na następnej wizycie

Cytat:
super, że wizyta udana a bóli współczuję
Stary 2013-06-05, 14:38   #4770
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
My to jadamy to samo. U mnie fasolka szparagowa rzadziła wczoraj na talerzu )
Tak sie zastanawiam ze chyba tusza bedzie miala duZe znaczenie jesli chodzi o czucie ruchow. Ja poczulam niby wczesnie bo w 18tyg. Ale jak czytam jak Wy czujecie mocno te kopniaczki u mnie takie szturchanie raz rano raz wieczorem , czasem popoludniu jak zjem. Raz dziennie dostane porzadnego kopniaki az sie zdziwie I tyle ... Moze moj tluszczyk jeszcze z przed ciazy amortyzuje te ruchy a moze mam wyjatkowo spokojne dziecko ? Nie wiem , staram sie na nowo nie nakrecac

też myslałam, że ja to chyba tych ruchów nie czuje przez tłuszczyk na brzuchu jeszcze sprzed ciąży... no ale jak ostatnio poczułam takie delikatne szturchnięcie, tak teraz czuje dość wyraźnie.. fakt że dość późno poczułam, ale cieszę się ze już poczułam !! jak poczułam pierwszy raz to aż się ucieszyłam, a teraz od jakiś 2 minut cały czas czuje pukanie w jednym miejscu co kilka sekund tak jeszcze nie miałam a nic nie zrobiłam :P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości