|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
![]() w ogóle któraś coś słyszała o tej odżywce? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html
Edytowane przez deszczowypies Czas edycji: 2013-06-05 o 12:21 |
|
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam przy sobie aparatu, a kalkulator nie chyta koloru. Generalnie fiolet jest jak u tej Pani, z tym, że nie na całości, rzecz jasna.
![]() Cytat:
![]() Taki pech, natura poskąpiła mi zmysłu równowagi. Zwykle żyję o trampkach i balerinach, a i tak od czasu do czasu zdarza mi się widowiskowe pierdut na prostej drodze. ![]() Gencjana to ten fioletowy płyn co się nowym małym dzieckom pępki smaruje. ![]() Mama poszła do sklepu kupić szampon. Obstawiam Syossa, Loreala ewentualnie Dove.
|
|
#1683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie odwołali mi wieczorne spotkanie z ważnym mecenasem, oczywiście zdążyłam wcześniej umyć głowę i już pogodzić się z tym, że na egzamin nie nauczę się jutro tylko na sobotę, więc do 12:30 oglądałam Kocham.Enter... ech, co za życie ![]() po zmyciu kozieradki cera dalej brzydka
|
|
#1684 |
|
Zakorzenienie
|
ja w sklepach chodzę super, ale wyjść na chodnik to idę powolutku, ale dość stabilnie
![]() Więc jak już dojdę gdzie mam dojść to nie ma problemu, gorzej jak but wybitnie niewygodny i śródstopie wyje z bólu
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak juz jestesmy przy lekarzach!
Jakie badanie, krew czy co? Zrobic na obecnosc pasozytow i grzybow w organizmie ?
|
#1686 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1687 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowiej tam ![]() Cytat:
![]() Jeszcze z Ghassoul powąchaj to już całkowicie zmienisz zdanie ![]() Cytat:
ale może wyjść coś dziwnego ![]() Cytat:
![]() Zawsze jak wychodzę z kościoła to wyprzedzam slalomem te wszystkie lalunianie co się chwieją na szpilkach jakby z imprezy wracały. A najlepszy patent, żeby się nauczyć chodzić w szpilkach: wziąć ruchliwe dziecko w niebezpieczne miejsce, a potem je kilka godzin gonić w szpilkach nie mając wyboru ![]() Dzisiaj testy Bingacza spirulinowego pachnie cudnie.A patent z użyciem kremu Nivea jako Fixera super Wczoraj o 1 w nocy miałam mega GHD Oczywiście nikt mnie wtedy nie widział, a dzisiaj już wyglądam okropnie
|
|
|
#1688 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A na poważnie - dobrze, że jest możliwa przyczyna
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Przeczuwam GHD, zrobiłam pierwszy raz od dawna płukankę octową, mam nadzieję, że efekt utrzyma się chociaż do jutra, bo dzisiaj wcale nie wychodzę domu
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja dzisiaj mam bhd, jakies przyklapniete i wogole nie teges, ale mycie włosów dopiero jutro :P
|
|
#1692 |
|
Raczkowanie
|
Cześć. Jestem tutaj całkowicie nowa. Zero pojęcia o pielęgnacji. Mam włosy cienkie, przetłuszczające się, ze skłonnością do ŁZS, do ramion, farbowane, lekko pofalowane. Myję codziennie i suszę suszarką. Bez mycia moje włosy nie nadają się do pokazywania.
Do niedawna stan moich włosów nie spędzał mi snu z powiek, ostatnio zdecydowanie się pogorszył w związku z przebytą ospą. Włosy wypadają, pusza się, są matowe i ogólnie wyglądaja kiepsko. Myję włosy szamponem (obecnie Seboradin chyba, jakieś Vichy, Alterra z kofeina i granatem i coś do włosów farbowanych). Nie używam żadnych odżywek, masek, itp. Zażywam tran. Proszę o pomoc w rozpoczęciu kuracji. Co na pierwszy ogień? Pozdrawiam. |
|
|
|
#1693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak na serio, za rok idę na mega wielką imprezę rodzinną- jest okazja, coby zacząć rozglądać się za nowymi butami. I nowym partnerem do tańców. ![]() Dobra, znów Was opuszczam- z małymi przerwami mam nadzieję- do piątku. Trzymajcie się włosowo i nie spamujcie za dużo!
dziśdzienne muzyczne inspiracje: The storm comes and goes And I keep walking, I keep walking Rain drops shine with gold My heart was stolen, heart was stolen. Edytowane przez Scarrabeo Czas edycji: 2013-06-05 o 14:07 |
|
|
|
|
#1694 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam takie dość nietypowe pytanie. Znacie jakies sposoby na zmniejszenie objętości włosów? Tak, zmniejszenie. Mam strasznie gęste włosy, których nie moge w żaden sposób przez to ułożyć ani nad nimi zapanować. Nie wiem nawet w jakiej fryzurze spać, bo po każdej budzę z push-up'em a w moim przypadku to nie wygląda wcale dobrze. Z natury są proste/falowane, zależy czy suszę suszarką czy naturalnie, ale zawsze wywijają się we wszystkie strony. Może dłuższa pielęgnacja sprawi ze będą prostsze? :c
|
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też muszę się rozejrzeć za jakimiś na wesele, ale chyba wybiorę jakies sandałki bo to na sierpień i chyba będzie mi wygodniej, bo pełne to zawsze mnie obcierają![]() jak robisz płukankę octową i jakim octem?
|
|
#1696 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak się robi taka lwia grzywa to może przeproteinowanie? próbowałaś spać w warkoczu?ee, nie ma w tym wielkiej filozofii, łyżeczkę octu jabłkowego rozpuszczam w 0,4l zimnej wody
|
|
#1698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poddałam swoje pomysły i właściwie opcję bardzo podstawową pielęgnacji
|
|
#1700 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Wyglądało to mniej więcej tak (opowiadał o tym, że ziemia jest podzielona umownie i w ogóle ):Wykładowca: Czy ktoś z Państwa widział, żeby ktoś przechodząc przez ulicę Grunwaldzką potknął się o 54 równoleżnik? Ja: Tak, ja się tak zawsze potykam! Wykładowca: O, to teraz mnie Pani wybiła z wątku. Bo właśnie chciałem powiedzieć, że nie da się potknąć o równoleżnik, bo jest on umowny i fizycznie nie istnieje. ![]() I tak oto rozwiązała się moja tajemnica - ja się nie potykam na prostej drodze, ja się potykam o równoleżniki! ![]() Nie do mnie, ale odpowiem. Ocet winny, 3-4 łyżeczki na 1,5 litra wody daję.
|
|
|
#1701 | |
|
Spaceroholiczka
|
Cytat:
![]() Biorą jeszcze pod uwagę nerki albo hormony, ale nikt nie chce sprawdzić. Ostatnio chciałam się zapisać do ginekologa, już na stałe i okres waha mi się co dzień, dwa, trwa różnie, plamię pomiędzy, to mnie wyśmiała, że mam nie wymyślać, bo okres może się co miesiac różnie dostawać, a tdn dzień różnicy nie robi
|
|
|
|
|
#1702 |
|
Zadomowienie
|
Skręt mi tak bardzo nie przeszkadza, bardziej ta objętość i napuszenie, przy skórze głowy są gładkie ale strasznie uniesione, zdecydowanie aż za bardzo :c Wiem, ze marudzę, bo pewnie sporo dziewczyn o czymś takim marzy ale czuję że mi z tym naprawdę niedobrze. Ostatnio odstawiłam proteiny bo robiły tylko szopę, więc to raczej nie to. A po warkoczu jest tak że przez godzinę są ładne gładkie fale, a jak już zaczynają się powoli, powoli prostować to znowu puch :c
|
|
|
|
#1703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może mieszkasz gdzieś gdzie wilgotno?
|
|
#1705 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
muszę na week zaopatrzyć się w jakis ocet, bo mam tylko zwykły spirytusowy.
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
Miałam taki zamiar na razie dostarczać włosom samych emolientów i zobaczyc co się stanie.
Może to być też tego wina. :c Moje włosy strasznie reagują na pogodę, jak jest deszcz, to nie zostaje mi nic innego jak zostać w domu, najlepiej ukryć się w kokonie z kołdry
|
|
|
|
#1707 |
|
Spaceroholiczka
|
Dwa lata temu, ale ginekolog nie ujrzała nawet jajników. Dostałam skierowanie od gastrologa, bo miałam strasznie pogrubione endometrium i płyn międzypętlowo.
|
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1709 |
|
Spaceroholiczka
|
|
|
|
|
#1710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się okres waha od Sasa do lasa (dwa tygodnie w tą, dwa w tamtą ), ale z racji, że kompleksowe badania nie wykazały nieprawidłowości - stres, nieustabilizowany tryb życia![]() Ale ja nie plamię, i to koniecznie powinnaś mieć sprawdzone.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.

muszę na week zaopatrzyć się w jakis ocet, bo mam tylko zwykły spirytusowy.