|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć | |||
| Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta |
|
1 | 2,08% |
| Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. |
|
0 | 0% |
| Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki |
|
7 | 14,58% |
| Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. |
|
3 | 6,25% |
| Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek |
|
8 | 16,67% |
| Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy |
|
0 | 0% |
| W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają |
|
1 | 2,08% |
| Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka |
|
5 | 10,42% |
| W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? |
|
0 | 0% |
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. |
|
3 | 6,25% |
| Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy |
|
1 | 2,08% |
| Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. |
|
0 | 0% |
| W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! |
|
2 | 4,17% |
| Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. |
|
0 | 0% |
| Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. |
|
15 | 31,25% |
| Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Trele ja juz pół netu przeszukałam w sprawie intensywności kopniaków, nie wspominam już, ze po tym jak lekarz tłumaczył, że mają prawo być raz mocniejsze raz lżejsze póki co. Tak może być w zależności od ułożenia dzidziusia. Nie bierz do głowy, bo wszystko dobrze. I poproszę o przypomnienie mi tego, jak znów zacznę panikować, bo w tej ciąży mam jakąś schizę na punkcie tych kopniaków ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#4773 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4774 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś jak byłam nastolatką to miałąm robione testy i wyszło mi, że jestem uczulona na trawy i zboża, ale to bardziej pod kątem wysypki niż kataru. Bo od dziecka miałam problemy skórne.
Takiego kataru jak mam teraz to już ze 2 lata nie miałam...pare dni i przejdzie ale co sie namęczę to moje
|
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4776 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam katar jeszcze od czasu tego zapalenia zatok.. z tym że teraz mniej kataru a woda z krwią, tak jakby pękały mi naczynka i razem z tą wodą leci mi ta krew. czasem mocno a czasem delikatnie.. od tygodnia chudteczek z kieszeni nie wyciągam
|
#4778 |
|
Zadomowienie
|
czyli nie ma żadnej prawidłowości
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
czkawkę??nie jest szkodliwa?
|
#4780 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja podobno swojej mamusi na sam koniec dawalam ostro popalic kopniaczkami,a to w zoladeczek,a to w nereczke czy cos...a czas leci faktycznie jak szalonya czemu czkawka mialaby byc szkodliwa?:P |
||
|
|
|
#4781 |
|
Zadomowienie
|
Witam, ja po wizycie w klinice genetycznej i pani genetyk stwierdziła, że rzeczywiście mam duże ryzyko,że moje dziecko będzie miało downa i jeszcze ten brak kości nosowej nie wróży dobrze. Zapytałam o test z krwi a ona na to, że można zrobic, zdzwoniła gdzieś ale nie zgadniecie, fundusze się skończyły, są dopiero na następny miesiąc, a ja to badanie mam zrobić najpóźniej za dwa dni, bo potem ze późno będzie. No tym samym dała skierowanie na amnio, będę miała to badanie 11 czerwca z samego rańca o 8.20; oczywiście uprzedziła mnie, że ryzyko poronienia po zabiegu wynosi 1 procent. No i potem oczekiwanie na wynik, ciężkie trzy tygodnie w niepewności. Trzymajcie kciuki, by dzidzi była zdrowa, acha dziś 14 tydz zaczynam
|
#4782 |
|
Zadomowienie
|
Zdjęcie-0250.jpg moja dzidzi w 12 tyg
|
#4783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale szkrabek rośnie ![]() i oczywiscie bede trzymac kciuki!! |
|
|
|
|
#4784 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Można: - neoangin, cholinex, tantum verde i inne tego typu pastylki na gardło - calcium c - ruthinoscorbin - prenalen syrop - specjalnie dla kobiet w ciąży i karmiących To mi zapisał ![]() A ten Stodal to homeopatyczny, czyli pic na wodę. Miałam kiedyś, ale jak zobaczyłam, że homeo to od razy wywaliłam, nawet nie otwierałam. Można np. tutaj poczytać. Szkoda na to kasy. http://pl.wikipedia.org/wiki/Homeopatia [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41167576]a może zmienił Ci się smak? Ja tak mam z niektórymi rzeczami. Jem to co lubiłam a i bardzo nie smakuje. Podobnie z zapachami, moje ukochane perfumy, które pachną słodką śliwką teraz odczuwam jako spirytus. I za nic nie mogę ich używać[/QUOTE] Mam to samo z jedzeniem, przestały mi smakować czekoladki Rafaello
|
||
|
|
|
#4785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mocno zaciśnięte będzie dobrze ![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- co do tej opieki nad chłopcem.. znajoma opowiadałą mi jak jej 2letniemu synowi stanął.. no i nie wiedziała co ma zrobić, no bo jak pieluche założyć i chyba tego też się obawiam ..... hahaha---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------
|
|
#4786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny spadłam z krzesła z wrażenia... lek który przepisała mi pani doktor kosztuje 50zł, jako iż jestem biedną niepracującą osobą cenie sobie każdą złotówkę a tu aż 50zł |
|
|
|
|
#4788 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() :kciuki :![]() Motylek gratuluję udanej wizyty ! A więc to u Ciebie się słoneczko schowało kochana ? Podziel się tym Słońcem |
|
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
a jakiś zamiennik?
|
#4790 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny piszecie o wadze, ja przytyłam do tej pory ok. 4-4,5 kg, nie jestem pewna bo waga się zepsuła i ważę się wszędzie gdzie się da (czyli np. na wadze dla psów u weta) a niestety położna każe włazić na wagę w ubraniu i butach i odejmuje 1 kg a to daje średnio miarodajne wyniki moim zdaniem.
Mama Tż-ta mówi, że przytyła w ciąży 40 kg Twierdzi, że się wcale nie objadała jakimiś kalorycznymi potrawami ale cały czas była głodna ,tzn. Tż był głodny![]() Myślicie, że to możliwe? Ja się nie spotkałam jeszcze z taką informacją aby tyle przytyć.
|
#4791 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4792 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4793 |
|
Zadomowienie
|
Olenka_24,domii29, paulinaizabela, ryba91, Margot156 i innom dziewczynom , dziękuje za trzymanie kciuków, choć nie ukrywam że się boję tego badania, to ukłucie i potem czekanie na wynik....
a co do stania sisiorka to mój 2,5 letni synek też tak ma szczególnie jak wstaje rano heh strasznie to śmiesznie wygląda, ale daje mu pochodzić bez pieluszki i jest za chwilę ok.
Już jestem, Jakub, 3550, 54 cm Edytowane przez agnieszka255 Czas edycji: 2013-06-05 o 16:17 |
|
|
|
#4794 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe a co do tycia.. jan niby 4 kg przytyłam, ale ostatnio jem chrupki te kukurydziane orzechowe więc pewnie sporo przybyło. teraz się nie martwie ile tyje, będę się martwić jak schudnąć . Mam nadzieję ze schudnę tak o 10 kg więcej niz przed ciążą
|
|
#4796 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ech truskawki... mogłabym jeść cały czas![]() Cytat:
jak szukał to się niepokoiłam a wyszło na to, że dzieć taki kręcony Cytat:
super ale cena w przeliczeniu na zł to masakra ![]() Co do dziewczynki to nie chcę straszyć ale jak leżałam w szpitalu po porodzie z małym to dwie dziewczyny mówiły, że do końca lekarze byli pewni, że będą dziewuszki a urodzili się chłopcy :szok: a myślałam, że zawsze w odwrotną stronę pomyłki sa bo np pępowina się między nóżki dostanie a to jednak różnie bywa oczywiście życzę, żeby była córcia![]() Cytat:
zaciśnięte tak, tak co wizytę teraz słuchamy serduszka i nawet jak nie ma usg to się nie denerwuję czy wsio ok Ja też mam różne przeczucia ale staram się do żadnej myśli nie przyzwyczajać żeby się nie rozczarować bo to co mówił lekarz na ostatnim usg całkiem pomijam i liczę tak jakbym wcale nie wiedziała kto tam może być
|
|
|
#4797 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra jakaś jak tak dalej będzie...Cytat:
to bardzo zdrowe dla dzidzi płucka dzięki temu uczą się pracować![]() Cytat:
a na zdjęciu pięknie wygląda Cytat:
wczoraj była piękna pogoda ale tak do 18 tylko bo potem mega burze były...
|
|
|
#4798 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam już z 5 kg na plusie
mam nadzieję, że łatwo się potem będzie pozbyć nadbagażu ![]() Byłam się zarejestrować do GP, bo ostatnio jak byłam w szpitalu to lekarka kazała mi co miesiąc chodzić, w sumie nie wiem po co...może mnie zważy, ciśnienie zmierzy ciekawe czy mają tu też taki sprzęt do słuchania serduszka dzidzi??A wizytę mam w poniedziałek na 14.15 Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-06-05 o 16:40 |
|
|
|
#4799 | ||
|
Zadomowienie
|
właśnie gin mówił że to bardzo dobrze jak ma czkawkę bo mu się układ pokarmowy rozwija
![]() Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#4800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() TŻ się dzisiaj ze mnie śmiał, że w złych miejscach alta wciskam i robią mi się ogonki w miejscach w jakich nie powinno ich być. I śmiał się "Junior pomóż mamie wciskać alta" teraz wróciłam z zajęć i mówię mu że mi nie dobrze na co TŻ bo "Junior wciska" ja na to chyba żołądek, a on na to: po tacie i wysyła mi to video http://www.youtube.com/watch?v=NbYRtT1Vw4c (mój TŻ uwielbia samochody). |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.

masakra jak się męczę, leci z nosa i tak mnie to wkurza
Gratuluję udanej wizyty 
już drugi taki przypadek u nas, że miał być chłopczyk a jest babeczka, ciekawe co się potwierdzi na następnej wizycie 

Ślub 25.08.2012 

padłam po prostu padłam, no cóż w sumie po jedzeniu to tak zawsze jakoś leniwie i ciężej 

masakra jakaś jak tak dalej będzie...