Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 14:32   #3571
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Ja lubię ramiona bo są szczupłe. Z buzią bywa różnie, dzisiaj jej nie lubię
Wyglądam jak stary alkoholik, twarz czerwona, nos bordowy, masakra totalna...
A najbardziej nie lubię łydek. Z reszty ciała mogę schudnąć, brzuch i uda chudną szybko, ale z łydek to nigdy w życiu nie zejdę

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:33   #3572
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

U mnie wszystko się w brzuszku odkłada niestety każdy kg w górę i w dół od razu widać... Jak będę w klubie to pokażę moją zmorę na fb też mam takie foto, że widać wałeczek
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:34   #3573
misiadelkoo
BAN stały

Justyna ja też, taka budowa
misiadelkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:35   #3574
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
ja tylko na chwilę jeszcze przyszłam żeby Wam pokazac moje zdjęcia przed odchudzaniem, po odchudzaniu i teraz

dlatego oglądnijcie te zdjęcia i kopnijcie mnie w dupę,żebym się za siebie wzięła wieczorem je skasuję (a niech się ze mnie śmieją, co mi tam )

zdjęcie 1,2- maj 2010 waga x
zdjęcie 3,4- maj 2011 waga x-20 kg
zdjęcie 5,6- maj 2013 waga x+10 kg

niestety takie wahania wagi to między innymi wynik mojej depresji, która u mnie wiąże się z zaburzeniami odżywiania

kopa nie damy, ale mały bacik wystarczy?

Te zdjęcia super motywują. Czy do wagi w czarnej sukience doszłaś sama czy miałaś spotkania z dietetykiem?
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:37   #3575
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
U nas jest to samo. Jak jeden kuzyn miał po dwóch świadków to już były komentarze że "po amerykańsku".
U mnie były fochy o menu, o brak balonów na sali i brak akordeonu pod blokiem.
A to początek góry lodowej
Nie strasz, nie strasz Ale co tam, będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Laski, jak tak czytam, to sobie myślę: ale mamy fajnych tych facetów naszych!

Kishlaczkowa, u mnie to samo.. Ja oczywiście CHCĘ schudnąć, no ale sorry, od samego chcenia to jeszcze nikt nie schudł

To z wizażu ten bór liściasty!
Bo ja b. często mówię: o bożeeeee ale coś tam się stało...
Ale nie w znaczeniu Boga dla wierzących czy coś, tylko taki przecinek.
To stwierdziłam, że może być o borze, tylko w sensie BÓR a nie BÓG
Miałam w sobie power przed problemami z kręgosłupem i wtedy chudłam. Po 3 tyg leżeniu przybrałam to i teraz, po zakończonej dziś rehabilitacji, biorę się za siebie No i zaczęłam chodzić na mój ukochany basen...

Będę na nim codziennie, neich tylko weekend minie!!!

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:39   #3576
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Kocham Was biorę się za siebie, obiecuje!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

Mało kto jak mnie widzi na żywo wierzy, ze waże koło 100 kg każdemu się inaczej ten tłuszcz rozkłada. No ale jednak waga nie cygani

Allofkowa, 71 kg? ja tyle ważyłam w tej złotej sukience ale mam 170 cm. Tyle, że mi najbardziej w doopsko wszystko idzie a z tego co widziałam Ty masz trochę inny typ figury.

Ja między innymi patrząc na to swoje zdjęcie w czarno-złotej sukience wiem, że jak dojde znów do tej wagi spokojnie będę się mogła zdecydować na suknię rybkę, lub fason blisko ciała, bo wtedy mi ładnie podkreśli szczupłą talię i szersze biodra

ale to dopiero za 30 kg, może akurat do tej pory TŻ się zdeklaruje

ja tez mam 170 wzrostu, waze 69 i nie pasuje mi to ( chce mniej
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:42   #3577
madziara889
Zakorzenienie

Hej,
co do odchudzania to też muszę zacząć- w domu stoi orbitrek, teraz dostałam rolki, a ja nie mam póki co czasu na to Dzisiaj nawet jakbym chciała to będę w domu po 21 a wyszłam rano. Niestety zdaje sobie sprawę, że czasem tylko szukam wymówki. Mam dużą motywację, bo nie mieszczę się w suknię (odkupiłam od kumpeli) Zaczęłam od nie jedzenia chipsów, frytek, fast foodów, słodyczy (najtrudniejsze) ale muszę zacząć ćwiczyć...
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:43   #3578
misiadelkoo
BAN stały

Cytat:
mam i to to, więc spokojnie w biodrach mam 126 cm także masakra rusze doopsko, jutro, bo u mamy nie mam nic do ćwiczeń

a jeśli chodzi o twarz to to jest coś co najbardziej w sobie lubię i mi nie pasuję do całej reszty...bo uważam nieskromnie, że to jedyne ładne co mi się trafiło w życiu

jak będę w klubie w końcu to zobaczycie albo na fb (narazie mam tylko allofkową )
Jak dojdziesz do tej wagi ze złotej sukienki to ---> i

I ja też myślałam (po tym jak pisalaś), że jest Ciebie więcej
misiadelkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:44   #3579
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiadelkoo Pokaż wiadomość
Justyna ja też, taka budowa
Ale ładny avatarek!

Niestety najlepiej i dietować i ćwiczyć... wtedy są najlepsze efekty...

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:48   #3580
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
Ale ładny avatarek!

Niestety najlepiej i dietować i ćwiczyć... wtedy są najlepsze efekty...
Tak tak, ale nie zawsze ciało się na to godzi. Nawet jak ważyłam 53 kg przy wzroście 170 cm to miałam łydy jak u Pudziana. Nie przesadzam, najmniej miałam w łydce 38 cm... Teraz 40
Moje łydki są jak dwa kołki, są mega twarde, nie ma tam tłuszczu, jest jakiś mega zbity mięsień. Próbowałam strechingu, nie to nie daje. W dodatku moje łydki puchną, zimą czasami nie mogę zapiąć kozaków mimo że normalnie mam niewielki luz.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:48   #3581
madziara889
Zakorzenienie

Mam dylemat z salą- u mnie sam wynajem sali kosztuje 1.800 zł, sala jest ładna, podoba mi się ale wtedy ślub byśmy brali u mnie- koszt ok 1.200 czyli razem 3.000. Salę u tż mamy za darmo, tylko nie do końca mi się podoba, chociaż zaplecze ma dużo lepiej wyposażone, jest chłodnia, do tego ślub u tż kosztuje ok 600 także prawie 2.500 tys w kieszeni i nie wiem czy warto
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:50   #3582
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Hej,
co do odchudzania to też muszę zacząć- w domu stoi orbitrek, teraz dostałam rolki, a ja nie mam póki co czasu na to Dzisiaj nawet jakbym chciała to będę w domu po 21 a wyszłam rano. Niestety zdaje sobie sprawę, że czasem tylko szukam wymówki. Mam dużą motywację, bo nie mieszczę się w suknię (odkupiłam od kumpeli) Zaczęłam od nie jedzenia chipsów, frytek, fast foodów, słodyczy (najtrudniejsze) ale muszę zacząć ćwiczyć...
u mnie też orbi się kurzy w domu, trzeba znów zacząć śmigać... a na początek wiosny tż namówił mnie na zakup rolek i byliśmy AŻ 3 razy... Nie ma kiedy a i pogoda nie rozpieszcza kupiłam sobie też buty do biegania. Ale wymówka zawsze się znajdzie
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:56   #3583
aneczka25057
Rozeznanie

Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Hej
daje znać o sobie... ostatnio mało się udzielam, ale obiecuję poprawę po weekendzie. Ostatni zjazd na uczelni, ostatnie 3 egzaminy, także później już trochę lepiej będzie z czasem u mnie.

Widzę ostatni wieczór był bardzo burzliwy... dobrze że już wszystko wyjaśnione. Na prośbę justynkie nie będę tego komentować.

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Podobno od piątku ma już być ciepło, nawet do 24 stopni. Oby

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
A to może być prawda - zawsze jak jadę do szkoły i wiem, że spędzę tam mnóstwo czasu, to na dworze jest piękna pogoda...

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
hej, jakaś masakra mi się w nocy wydarzyła, mdli mnie od chyba 2 w nocy... i nie wiem czy czy nie... piję miętkę póki co, mam nadzieję tylko, że to nie jelitówa...
to ja tak mam od wczorajszego wieczora, tak mnie "gniecie" na żołądku W nocy spać nie mogłam, co chwilę się budziłam. Skurcze żołądka, w brzuchu mi "jeździło", a resztę objawów zostawię dla siebie, bo nie są zbyt miłe. Najgorszy jest odruch wymiotny kiedy nic nie można z "tym" zrobić Męczące jest to strasznie. Do tej pory jeszcze dziś nic nie jadłam i nawet nie mam ochoty.

Dotka super ten Twój Tż! Nieskromnie mówiąc mój też nie ma problemu z wyrażaniem uczuć (już chyba ja pod tym względem jestem gorsza od Niego, chociaż też mówię Mu, że mi na nim zależy, że Go Kocham, że fajnie że jest itp. ale On to chyba robi częściej) i potwierdzam taki niespodziewany sms z fajnym wyznaniem powoduje takie miłe ciepełko na serduchu ostatnio od dziewczyn z "paczki" usłyszałam, że mi tego zazdroszczą

Cytat:
Napisane przez Kishlaczkowa Pokaż wiadomość
U mnie w rodzinie i u TŻ'a do tej pory nie było kolorów przewodnich, winietek, podziałów stołów, tortu z babeczek i myślę, że będą mega zaskoczeni i niektórym może się nie spodobać... Ale mamy zamiar ten zabawny regulamin wywiesić
U mnie własnie też tego nie było, no może kolor przewodni = wystrój sali w jakimś kolorze to tak, ale z winietkami, planem stołów itp. się jeszcze nie spotkali. Jak mówię o tym np. rodzicom moim czy Tż to nie są zbytnio tym pomyłem zachwyceni a ja sama już nie wiem. Dodatkowo nie wiem czy będę potrafiła dobrze rozsadzić gości Tak, to nasze wesele i my będziemy decydować, chociaż wiem że czasami jakieś "innowacyjne" rozwiązania spotykają się z szeroką krytyką wśród gości. Chociaż na sali powiedzieli nam, że teraz rzadko się spotykają, z tym że nie ma winietek.

Poza tym ostatnio rodzice Tż zasugerowali, że nasza sala jest ciut za daleko usytuowana...że ich strona będzie miała dalej niż moja. Chociaż też nie tak do końca, tzn. nie wszyscy. Sali i tak nie zmienię, bo zaliczka wpłacona, a po drugie tam podoba mi się najbardziej. Ale powiedzcie czy 27 km. od kościoła na salę to tak dużo gdzie praktycznie większość trasy odbędzie się po drodze krajowej. Jak jechaliśmy rezerwować salę to dojazd zajął nam 20 minut, a po ślubie niech będzie nawet ze 30, to aż tak długo? W pobliżu Kościoła nie ma żadnej sali i do każdej musielibyśmy dojechać. Na salę bliżej rodziców tż mielibyśmy jakieś 20-23km. To czy jest to aż tak duża różnica??? Goście i tak do Kościoła przyjadą. A kto nie będzie chciał przyjechać to zawsze sobie znajdzie jakiś powód. No mam rację czy nie?

Dla porównania, w tym roku hajta się brat Tż i ja do ich Kościoła będę miała od siebie prawie 31km. i czy ktoś się tym przejmuję? A mi nawet do głowy nie przyszło, że to za daleko żeby jechać.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 14:57   #3584
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Współczuje całej tej sytuacji z tym puknięciem. Dobrze że to tylko tak się skończyło
To była tylko kropla w morzu moich nerwów.
Trudno, było minęło, kwas pozostanie.

Pisałyście o relacji PM2013, która jest ewangeliczką i przypomniało mi się jak oglądałam program: http://www.ipla.tv/Programy/1756-Roz...To-Byl-Za-Slub

W odcinku 8 (od 17:40) jest ślub zielonoświątkowców i podczas przysięgi Panna Młoda wypowiada słowa: "Oświadczam, że biorę Ciebie za męża i ślubuję Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską i uległość..."
Pamiętam, że wbiło mnie to w fotel
Mam nadzieję, że nikogo nie uraziłam.
Stary 2013-06-05, 14:57   #3585
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dylemat z salą- u mnie sam wynajem sali kosztuje 1.800 zł, sala jest ładna, podoba mi się ale wtedy ślub byśmy brali u mnie- koszt ok 1.200 czyli razem 3.000. Salę u tż mamy za darmo, tylko nie do końca mi się podoba, chociaż zaplecze ma dużo lepiej wyposażone, jest chłodnia, do tego ślub u tż kosztuje ok 600 także prawie 2.500 tys w kieszeni i nie wiem czy warto
wczoraj miałam też dylemat co do sali, tylko kwiestia nie była kasy, ale jedzenia, jednak nie wyobrażam sobie ślubu w innej sali niż nasza, jest piękna i tyle. chociaż, pisząc to znalazłam wirtualny spacer po naszej potencjalnej drugiej sali, co myślicie?
http://www.bialogardzianin.pl/index.php?str=4040&id=401

EDIT: dobra, ta druga jest beznadzieja xd
Oliwka 21.07.2016

Edytowane przez alloffkowa
Czas edycji: 2013-06-05 o 14:59
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:00   #3586
aneczka25057
Rozeznanie

A no i jeszcze:

cikulada żeby żaden żywioł nie przeszkodził Wam w realizowaniu marzeń

Cytat:
Laski, jak tak czytam, to sobie myślę: ale mamy fajnych tych facetów naszych!

Kishlaczkowa, u mnie to samo.. Ja oczywiście CHCĘ schudnąć, no ale sorry, od samego chcenia to jeszcze nikt nie schudł
co do 1:
co do 2: skąd ja to znam
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
Stary 2013-06-05, 15:00   #3587
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Poza tym ostatnio rodzice Tż zasugerowali, że nasza sala jest ciut za daleko usytuowana...że ich strona będzie miała dalej niż moja. Chociaż też nie tak do końca, tzn. nie wszyscy. Sali i tak nie zmienię, bo zaliczka wpłacona, a po drugie tam podoba mi się najbardziej. Ale powiedzcie czy 27 km. od kościoła na salę to tak dużo gdzie praktycznie większość trasy odbędzie się po drodze krajowej. Jak jechaliśmy rezerwować salę to dojazd zajął nam 20 minut, a po ślubie niech będzie nawet ze 30, to aż tak długo? W pobliżu Kościoła nie ma żadnej sali i do każdej musielibyśmy dojechać. Na salę bliżej rodziców tż mielibyśmy jakieś 20-23km. To czy jest to aż tak duża różnica??? Goście i tak do Kościoła przyjadą. A kto nie będzie chciał przyjechać to zawsze sobie znajdzie jakiś powód. No mam rację czy nie?

Dla porównania, w tym roku hajta się brat Tż i ja do ich Kościoła będę miała od siebie prawie 31km. i czy ktoś się tym przejmuję? A mi nawet do głowy nie przyszło, że to za daleko żeby jechać.
Ja uważam, że powyżej 15km to już dużo.
Prawie 30km to długa trasa, trzeba mieć już samochód, taksówki drogie...
My mamy 6,5km.
Stary 2013-06-05, 15:00   #3588
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
To była tylko kropla w morzu moich nerwów.
Trudno, było minęło, kwas pozostanie.

Pisałyście o relacji PM2013, która jest ewangeliczką i przypomniało mi się jak oglądałam program: http://www.ipla.tv/Programy/1756-Roz...To-Byl-Za-Slub

W odcinku 8 (od 17:40) jest ślub zielonoświątkowców i podczas przysięgi Panna Młoda wypowiada słowa: "Oświadczam, że biorę Ciebie za męża i ślubuję Ci miłość, wierność i uczciwość małżeńską i uległość..."

chociaż program lubię
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:07   #3589
anannke
Zakorzenienie

Cytat:
Tak tak, ale nie zawsze ciało się na to godzi. Nawet jak ważyłam 53 kg przy wzroście 170 cm to miałam łydy jak u Pudziana. Nie przesadzam, najmniej miałam w łydce 38 cm... Teraz 40
Moje łydki są jak dwa kołki, są mega twarde, nie ma tam tłuszczu, jest jakiś mega zbity mięsień. Próbowałam strechingu, nie to nie daje. W dodatku moje łydki puchną, zimą czasami nie mogę zapiąć kozaków mimo że normalnie mam niewielki luz.
Znam ten ból - też mam masywne łydki mam nadzieję że uda mi się je trochę zmniejszyć ale wiem że będzie to bardzo trudne. Po mamie takie mam

Cytat:
A tej sali u tż nie można jakoś dekoracją "poprawić"? myślę że wiele zależy od dekoracji. Zależy czego to jest kwestia to że cie się nie podoba do końca... co jest przyczyną? Poza tym myślę że 2.5 tys. to bardzo dużo kasy a druga kwestia to wyposażenie też jest ważne - chłodnia, żeby ciasto nie leżało z wędlinami i wszystko świeże. To są ważne kwestie. Z wesela goście głównie pamiętają że wyszli głodni, że jedzenie nie takie, że zespół słabo grał. Jak sala jest ładna to owszem zostanie że było ładnie ale nie w takim stopniu jak to jedzenie, udana zabawa...

Jak ja z tż szukałam sali to wszystkie gdzie dojazd był ponad 20 minut odpadały. Wydaje mi się to troszkę daleko. Zależy też jakie jest otoczenie. Jeśli faktycznie nie ma nic sensownego bliżej to te 10 minut nikogo nie zbawi.

Edytowane przez anannke
Czas edycji: 2013-06-05 o 15:10
Stary 2013-06-05, 15:11   #3590
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość

Wg to daleko. Ja bym zapewniła gościom trasport z kościoła w takim przypadku i problem z głowy.

justynkie, lepsze łydki jak Pudziana niż pudzianie (neologizm) bicepsy jak u mnie
Mój tato od zawsze żartuje, że powinnam zainteresować się podnoszeniem ciężarów
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:17   #3591
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
no co Ty, każdy czasem coś głupiego klapnie, ja też tak mam, przypomniało mi się jak jakoś na początku teściowa dała mi na Boże Barodzenie kasę w prezęcie, a ja do niej zadzwoniłam i dziękując powiedziałam że zgłupiała ale się obraziła. potem musiałam sprostować i przepraszać
Nieźle, wyobraziłam sobie minę mojej teściówki w takiej sytuacji

Cytat:
Ja lubię ramiona bo są szczupłe. Z buzią bywa różnie, dzisiaj jej nie lubię
Wyglądam jak stary alkoholik, twarz czerwona, nos bordowy, masakra totalna...
A najbardziej nie lubię łydek. Z reszty ciała mogę schudnąć, brzuch i uda chudną szybko, ale z łydek to nigdy w życiu nie zejdę
Ja też tak czasem mam, nie wiem od czego to zalezy, czasem mam ładną twarz a czasem takie plamy wszędzie

Cytat:

Siostra mojego TŻ związała się jakiś czas temu z zielonoświątkowcem, ale już się rozstali - chyba na szczęście!
Stary 2013-06-05, 15:24   #3592
Blondi2989
Blond forever!

Pisałyście też o autach do ślubu - my na pewno nic wynajmować nie będziemy.
Moja kuzynka ma czarnego Lexusa, nie pamiętam jaki model, ale chyba ten: https://www.google.pl/search?q=lexus...%3B1280%3B1024
i nim byśmy chcieli pojechać
A jak coś nie wypali to będziemy szukać dalej
Stary 2013-06-05, 15:28   #3593
Dotka90
Zakorzenienie

Aneczka, widzę że mamy tak samo z tym chceniem
Co do odległości: daleko
My mamy 13-15km z Dworku/Willi* na salę i to już mi się daleko wydaje, mimo że to wciąż w obrębie miasta i na pewno nie będzie nikt miał problemów z dojazdem, bo zawsze można taxi wziąć.

Siostra TŻta (10 lat temu! organizowała transport z kościoła na salę i co? Busem jechały 3 osoby ! Plus TŻ bo musiał zapłacić i kuzyn TŻta, bo chciał z TŻtem jechać Dobry biznes, nie ma co ).

*jezuuuuu dalej nie wiem, gdzie ten ślub będziemy brać!

Może zrobię głosowanie?

Opcja nr 1 - DWOREK
Opcja nr 2 - WILLA

Różnica w cenie żadna, w odległości od sali praktycznie też, więc tak naprawdę to tylko to, co WOLIMY
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:31   #3594
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

Może zrobię głosowanie?

Opcja nr 1 - DWOREK
Opcja nr 2 - WILLA

Różnica w cenie żadna, w odległości od sali praktycznie też, więc tak naprawdę to tylko to, co WOLIMY
a co ma lepsze opinie?

Stary 2013-06-05, 15:37   #3595
Verunka
Zadomowienie

Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cudna relacja u pm 2013 jedna z najpiękniejszych jaka czytałam

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:39   #3596
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Myślę, że dekoracją można nadrobić dużo. Także w ostatecznym rozrachunku i tak wyjdzie taniej (taka dekoracja ok 1200 zł - w zależności od tego, co się chce). Kwestia do przemyślenia U nas w restauracji nie trzeba żadnych dekoracji oprócz żywych kwiatów.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:40   #3597
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Aneczka, widzę że mamy tak samo z tym chceniem
Co do odległości: daleko
My mamy 13-15km z Dworku/Willi* na salę i to już mi się daleko wydaje, mimo że to wciąż w obrębie miasta i na pewno nie będzie nikt miał problemów z dojazdem, bo zawsze można taxi wziąć.

Siostra TŻta (10 lat temu! organizowała transport z kościoła na salę i co? Busem jechały 3 osoby ! Plus TŻ bo musiał zapłacić i kuzyn TŻta, bo chciał z TŻtem jechać Dobry biznes, nie ma co ).

Może zrobię głosowanie?

Opcja nr 1 - DWOREK
Opcja nr 2 - WILLA

Sprawa się może sama rozwiązać, bo w dworku i willi są tez robione imprezy kulturalne i może być tak ze wasz termin nie będzie dostępny, mnie pani kazała dzwonić sierpień wrzesień to może juz cos będą wiedzieć

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:44   #3598
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
wczoraj miałam też dylemat co do sali, tylko kwiestia nie była kasy, ale jedzenia, jednak nie wyobrażam sobie ślubu w innej sali niż nasza, jest piękna i tyle. chociaż, pisząc to znalazłam wirtualny spacer po naszej potencjalnej drugiej sali, co myślicie?
http://www.bialogardzianin.pl/index.php?str=4040&id=401

EDIT: dobra, ta druga jest beznadzieja xd
Generalnie bardzo ładna, tylko ten bar mi jakoś nie pasuje a cenowo jak?
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:45   #3599
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anannke Pokaż wiadomość
a co ma lepsze opinie?
I to i to ma dobre opinie.
W sumie prawda jest taka, że wsio zależy od tego, na jakiego urzędnika/urzędniczkę trafimy, no bo tak naprawdę reszta to jaka jest każdy widzi
Dworek jest fajny, booo to dworek A Willa ma genialne schody, na których można fajne foty pocykać
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:46   #3600
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:
Ja uważam, że powyżej 15km to już dużo.
Prawie 30km to długa trasa, trzeba mieć już samochód, taksówki drogie...
My mamy 6,5km.
No tak, tylko dojazd zajmie nam góra 30 minut. I nie ma rodziny, która nie miałaby choćby JEDNEGO samochodu więc nie uważam, że to jakiś wielki problem z tym dojazdem będzie. A po drugie to jak już pisałam w pobliżu Kościoła, w oddaleniu 10 a nawet 15km. nie ma żadnej sali weselnej, najbliższa będzie oddalona o jakieś 19 km. od Kościoła. Na naszą salę mamy 27 km. a na salę o której mówili rodzice Tż mielibyśmy 23 km od Kościoła, a na dodatek musielibyśmy się wracać...i chodzi mi o to że między 27 a 23 km. już nie ma tak wielkiej różnicy. Moi kuzyni mieli salę oddaloną właśnie o 23 km. i nikt transportu nikomu nie organizował, dodatkowo nikt nie widział w tym żadnego problemu... myślę że w tych czasach, gdzie praktycznie każda rodzina jest zmotoryzowana (przynajmniej u mnie w rodzinie tak jest, a ze str. Tż w rodzinie też każdy ma przynajmniej JEDEN samochód) to sam dojazd nie jest jakimś problemem. W każdym bądź razie na każdą sale, na którą byśmy się zdecydowali mielibyśmy średnio 20km. Oczywiście pomyślę nad jakimś kierowcą, który chętnych później będzie do domu odwoził, a tym co mają naprawdę daleko zorganizujemy nocleg (ponad 100 km). Ale na żadnym weselu, za równo w mojej rodzinie jaki i od strony Tż nikt nie dbał o nocleg/transport gości...
Ale dziękuję za wyrażoną opinię
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-06-05 o 15:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości