Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 17:11   #1741
versatille
Zakorzenienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Napisane przez kolorowa99 Pokaż wiadomość
jak się olejuje? na mokro, sucho? owija się potem głowę recznikiem czy zostawia? samym olejem czy z czy wymieszać? z czym?
Ja robię tak: nakładam olej na suche włosy ok 5-8 cm od skóry głowy, im bliżej końcówek tym więcej oleju. Potem zwijam je na czubku głowy w koczek i ściągam wielką gumką specjalną do olejowania. Wyglądam całkiem normalnie i nic mi nie przeszkadza (ręcznik, folia, reklamówka). Tylko gorzej jak ktoś dotknie przypadkiem mojego koczka

Oleje można dawać solo, można też zmieszać wszystkie jakie się ma
Cytat:
Napisane przez Alassiel Pokaż wiadomość
Zapuszczam naturalki, więc odrostu nie będę ruszać, jest teraz dla mnie święty Chce się po prostu pozbyć zieleni i granatów, w miarę bezinwazyjnie i żebym nie była czarna
Z doświadczenia wiem, że pozbycie się dziwnego koloru nie jest łatwe. Czasami najlepiej jest poczekać - farba po jakimś czasie się wypłucze do bardziej normalnego koloru (no, tylko pech jak się wypłucze do jeszcze gorszego ).

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!

Edytowane przez versatille
Czas edycji: 2013-06-05 o 17:22
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:15   #1742
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
kascysko, chciałam jeszcze zapytać o parę rzeczy:
1. jak się myje odżywką, tzn. skórę i włosy czy tylko włosy?
2. jaki szampon bez SLS? przypomniało mi się, że strasznie mi kiedyś zaszkodził taki różowy migdałowy szampon dla dzieci z Rossmanna
3. jak się olejuje? na mokro, sucho? owija się potem głowę recznikiem czy zostawia? samym olejem czy z czy wymieszać? z czym?

na razie tyle.

aha, jeszcze jakie suplementy diety na wypadające włosy?

z góry dzięki
A przebadałaś się? Wypadanie powinno mieć jakąś przyczynę... nie sądzę, że to samo zaleczone ŁZS.

W myciu chodzi zawsze głównie o to, żeby umyć skórę
Delikatne szampony to polecam Facelle Sensitive lub Fresh albo Alterrę Perfumfrei żel + szampon.

Metod olejowania jest tyle, że ciężko jej tu wymienić Nie zawijaj włosów w nic, dostęp powietrza się przyda

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
Na włosach Bingacz spirulinowy, ale on mi coś za ładnie pachnie. Podejrzane to jest (kas, czy on jest z nowego opakowania? Może ulepszyli zapachy ).
To jest jeszcze stare opakowanie (ale data ważności koniec 2014 roku, jakby co). W ogóle Bingo ma zapachy różne w różnych partiach. A tak w ogóle... masz dziwny węch
Toć on pachnie męską perfumą Tanią na dodatek :P

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2013-06-05 o 17:17
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:16   #1743
Alassiel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
ee nie ma aż takiej strasznej teczy, przyciemniła bym je i slizne sa
Hehe, jak na spanie w mokrych to nie wyglądają tragicznie Nie chciałabym ich bardzo przyciemniać, bo odrost i tak już strasznie rzuca się w oczy Jak tylko włosy odrosną mi do jakiejś rozsądnej długości (żebym chociaż mogła mieć boba) to od razu ścinam farbowańce, na razie jednak muszę się przemęczyć. A skoro już męczyć się będę z dwoma kolorami przez odrosty to niech chociaż te ciemnie nie będą zielone

Cytat:
Z doświadczenia wiem, że pozbycie się dziwnego koloru nie jest łatwe. Czasami najlepiej jest poczekać - farba po jakimś czasie się wypłucze do bardziej normalnego koloru (no, tylko pech jak się wypłucze do jeszcze gorszego ).
U mnie jest o tyle gorzej, że usiłowałam delikatnie na cienkich pasmach włosów rozjaśnić orzechowy brąz khadi. Wyszło niebiesko, więc trzeba było przykryć to farbą. A teraz farba się spłukuje i znowu wyłazi niebieski

Edytowane przez Alassiel
Czas edycji: 2013-06-05 o 17:19
Alassiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:24   #1744
kwrobel2
Wtajemniczenie

Ja właśnie wróciłam do domu... Moje fale się rozwaliły, a ja jestem strasznie śpiąca.... oczy mi się same zamykają...
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:26   #1745
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Hej.
Ostatnio nie miałam czasu na wizaz. Musiałam ogarnąć parę spraw. I tak się nie udało i mam dość.
Możecie polecić mi szampon do przetłuszczającej się skóry głowy? Myję tą Ziają przeciw swędzeniu. Działa, ale ma guar i pq przez co włosy w czystości mi nawet 24h nie wytrzymują.
Ginekolog mnie po raz kolejny w....wiła. Od kilku miesięcy częściej mi się włosy przetłuszczają, włosy garściami wypadają (dlatego m.in. ścięłam). Biorę tabsy od 5 lat. Kilka razy chciałam skierowanie na badania hormonalne. Dziś znów odmówiła.
Polecam szampon Seboradin Niger z czarną rzepą, jest na prawdę rewelacyjny i bardzo wydajny, ja stosowałam razem z lotionem i byłam bardzo zadowolona.
M4rt3czk4_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:27   #1746
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Zapuszczam naturalki, więc odrostu nie będę ruszać, jest teraz dla mnie święty Chce się po prostu pozbyć zieleni i granatów, w miarę bezinwazyjnie i żebym nie była czarna
Z tego co pamiętam, zieleń neutralizuje się fioletowym barwnikiem w farbie. Ale to z kolei na granat chyba nie pomoże.

Ogólnie to widziałam ja zdjęcia, nie widzę tęczy. Tęczę to mam ja.

Jezu, nie chce mi się uczyć.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:28   #1747
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj stwierdziłam, że stylizacja loków to chyba nie dla mnie. Osiągam efekt jakiego się obawiałam i jaki obserwowałam u innych, czyli nieregularnie poskręcane włosy. Pojedynczo moje loki wyglądają ok, ale całościowo jako fryzura wygląda jakbym się nie czesała - każdy lok inny, bardziej i mniej skręcone, plus bejbiki plus miejscami puch. Już wolę swoje rozczesane włosy, żyjące własnym życiem.

W związku z tym mam do oddania:
Isanę pomarańczową żel -użyta raz
Bielendę żel z czarnej rzepy - użyta 3 razy
BingoSpa z drożdżami o którym już pisałam wcześniej użyta raz
Mam też małą Vatikę kokosową nie ruszoną (mam inne oleje i nie mam kiedy go zużyć)
Avon spray UV do wszystkich włosów nie ruszony, nie ma alkoholu, mam inne sera
3/4 takiego serum - prostuje mnie

Z nie włosowych:
biosiarka
P-4C

jeżeli na prawdę chcesz oddać to ja byłabym chętna na kokosową vatike i maskę bingospa ;-)
Stary 2013-06-05, 17:30   #1748
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ja mam naturalnie żółte zęby plus piję duże ilości kawy i herbaty, więc nie wierzę że mi kiedykolwiek coś je wybieli
już nie mówiąc o tym, że są krzywe

jakoś mi się dzisiaj nie skręciły włosy, ale są takie gładziutkie i błyszczące że ojacie
Ja właśnie ostatnio sobie pozwoliłam na soki, herbaty, a zawsze piłamtylko wodę i uważałam na to co jem. Krzywe zęby też mam, ale aprat nie wchodzi u mnie w grę, więc przywykłam, poza rzadko uśmiecham się aż tak szeroko

Mam gorsze włosy, niż przed włosomaniactwem
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:33   #1749
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
To jest jeszcze stare opakowanie (ale data ważności koniec 2014 roku, jakby co). W ogóle Bingo ma zapachy różne w różnych partiach. A tak w ogóle... masz dziwny węch
Toć on pachnie męską perfumą Tanią na dodatek :P

Sama masz dziwny węch. Przewąchałam wszystko i tak: męskim perfumem to mi pachnie tylko i wyłącznie szampon Joanny Naturii z miętą i wrzosem. Wszystkie Bingacze pachną dziwnie, ale (oprócz Ghassoul ) najlepiej pachnie ten spirulinowy. To już gorzej to co mi dałaś w opakowaniu po masce Ziaji - jakiś Domestos (i a'propos tego śmierdziela - jak go używać? Do mixów maskowych się nada?)
Cytat:
U mnie jest o tyle gorzej, że usiłowałam delikatnie na cienkich pasmach włosów rozjaśnić orzechowy brąz khadi. Wyszło niebiesko, więc trzeba było przykryć to farbą. A teraz farba się spłukuje i znowu wyłazi niebieski
E, na hennie się nie znam. Już bardziej na rozjaśniaczach
Ale nie no, niebieskie zadbane włosy nie są złe wcale

Stary 2013-06-05, 17:35   #1750
kolorowa99
Raczkowanie

[QUOTE=kascysko;41170957]A przebadałaś się? Wypadanie powinno mieć jakąś przyczynę... nie sądzę, że to samo zaleczone ŁZS.

Delikatne szampony to polecam Facelle Sensitive lub Fresh albo Alterrę Perfumfrei żel + szampon.

Metod olejowania jest tyle, że ciężko jej tu wymienić Nie zawijaj włosów w nic, dostęp powietrza się przyda

To nie ŁZS, niedawno przeszłam ospę, a w ogóle to od dłuższego czasu mam chore zatoki i ciągle coś łapie. Póki co skóra głowy ma się nieźle w sensie ŁZS. Potrzebuję jakieś suplementy na wzmocnienie. Chyba
kolorowa99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:40   #1751
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

Sama masz dziwny węch. Przewąchałam wszystko i tak: męskim perfumem to mi pachnie tylko i wyłącznie szampon Joanny Naturii z miętą i wrzosem. Wszystkie Bingacze pachną dziwnie, ale (oprócz Ghassoul ) najlepiej pachnie ten spirulinowy. To już gorzej to co mi dałaś w opakowaniu po masce Ziaji - jakiś Domestos (i a'propos tego śmierdziela - jak go używać? Do mixów maskowych się nada?)
Domestos

Zwykła odżywka to jest, tyle, że proteinowa

Ty masz dziwny węch, bo większość użytkowniczek narzeka na męski zapach masek Bingo

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

Cytat:
To nie ŁZS, niedawno przeszłam ospę, a w ogóle to od dłuższego czasu mam chore zatoki i ciągle coś łapie. Póki co skóra głowy ma się nieźle w sensie ŁZS. Potrzebuję jakieś suplementy na wzmocnienie. Chyba
To znaczy, że nie jesteś przebadana Takie typowe włosowe suplementy niewiele dadzą, jeśli masz np. za niski poziom żelaza czy coś ciekawego w morfologii
Stary 2013-06-05, 17:40   #1752
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

[QUOTE=kolorowa99;41171305]
Cytat:
A przebadałaś się? Wypadanie powinno mieć jakąś przyczynę... nie sądzę, że to samo zaleczone ŁZS.

Miałam niedawno Revalid i spisywał się całkiem nieźle. Na razie mam przerwę od nich i jem cynk w tabletkach.
Stary 2013-06-05, 17:43   #1753
justusia16
Wtajemniczenie

Limone. Nie da rady niestety, nawet nie mam skad pozyczyc..

Narazie probuje sama to zwalczyc...
justusia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:46   #1754
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Mam gorsze włosy, niż przed włosomaniactwem
Nie uwierzę jak nie pokażesz
Cytat:
Domestos

Ty masz dziwny węch, bo większość użytkowniczek narzeka na męski zapach masek Bingo
No kwiatami nie pachnie. Zreszą pytałam innych i też twierdzą, że śmierdzi, a Bingacz spirulinowy ładnie pachnie.
Yhm
Trudno, mogę być dziwna

A używałaś już granatowego kremu do ciała Isany?

Stary 2013-06-05, 17:46   #1755
kolorowa99
Raczkowanie

Cytat:
Domestos

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ----------

To znaczy, że nie jesteś przebadana Takie typowe włosowe suplementy niewiele dadzą, jeśli masz np. za niski poziom żelaza czy coś ciekawego w morfologii
Morfologia OK Polecisz jakieś tableteczki?
Stary 2013-06-05, 17:51   #1756
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
No kwiatami nie pachnie. Zreszą pytałam innych i też twierdzą, że śmierdzi, a Bingacz spirulinowy ładnie pachnie.
Yhm
Trudno, mogę być dziwna

A używałaś już granatowego kremu do ciała Isany?
Nie, nawet jeszcze nie kupiłam
Cytat:
Morfologia OK Polecisz jakieś tableteczki?
Tak średnio, moje włosy najszybciej rosną na drożdżach
Stary 2013-06-05, 17:53   #1757
XminorXlosX
Zakorzenienie

Jak wszystko jutro dobrze pójdzie to w piątek mam wolne i Was nadrabiam a od poniedziałku nie będę musiała się uczyć i będę już na bieżąco

Dzisiaj cała mokra doszłam tam, nieźle mi szło i na ulicy docelowej zlano mnie z góry na dół, cała mokra przychodzę do biura a tam cała załoga siedzi taka mokra , wszystkich na ostatniej prostej zalało brawo kierowcy

Już nie mówiąc o tym jak wszystkie wyglądamy, zeszło na babskie tematy i się okazało, że nie jestem jedyną zakręconą kryjącą się w upięciach i obawiającą się wielkiej szopy przy takiej pogodzie

Trzymajcie jutro kciuki a ja wracam do ofert

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:55   #1758
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Jak nikt nie chce mnie przyjąć, "bo wymyślam i jestem młoda". Po kiego grzyba też mi USG, które zrobi chirurg, jak nie będzie wiedział, co na nim jest...
jestem w szoku. Co to znaczy młoda? No kurczę, moja ginekolog przy każdej wizycie robi mi usg i każe robić co chwilę cytologię itd. A mam ledwo 21 lat. Nie jest ,łatwo trafić na dobrego lekarza
I to prawda, że lekarze weterynarii są bardziej profesjonalni i sumienni w tym co robią niż lekarze, nawet ci przyjmiujący prywatnie. Sama właśnie skończyłam fakultet z diagnostyki parazytologicznej, żeby na miejscu w gabinecie w kilka minut i tanio rozpoznać chorobę. A nie na ślepo zawsze leki i ma być dobrze...Co się dzieje w ludzkiej medycynie to szkoda gadać...

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:55   #1759
kolorowa99
Raczkowanie

Cytat:

Tak średnio, moje włosy najszybciej rosną na drożdżach
oooooo, też pije drożdże. ostatnio się wprawdzie zaniedbałam, ale reaktywuje zwyczaj klask i:
Stary 2013-06-05, 17:56   #1760
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M4rt3czk4_92 Pokaż wiadomość
Polecam szampon Seboradin Niger z czarną rzepą, jest na prawdę rewelacyjny i bardzo wydajny, ja stosowałam razem z lotionem i byłam bardzo zadowolona.
Już za późno- kupilam fitomed do tlustych. Ostatnio wykończyłam balsam seboradinu z tej serii- muszę znów kupić. Teraz zastanawiam się nad sokiem z czarne rzepy. Ale kosztuje on 30zl za 500ml i nie wiem czy warto.
Dolczi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:01   #1761
kolorowa99
Raczkowanie

Cytat:
Już za późno- kupilam fitomed do tlustych. Ostatnio wykończyłam balsam seboradinu z tej serii- muszę znów kupić. Teraz zastanawiam się nad sokiem z czarne rzepy. Ale kosztuje on 30zl za 500ml i nie wiem czy warto.
Kup rzepę w sklepie, wrzuć do sokowirówki, taniej wyjdzie.
Stary 2013-06-05, 18:07   #1762
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Ach tak to dobrze.
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Jak wszystko jutro dobrze pójdzie to w piątek mam wolne i Was nadrabiam a od poniedziałku nie będę musiała się uczyć i będę już na bieżąco

Dzisiaj cała mokra doszłam tam, nieźle mi szło i na ulicy docelowej zlano mnie z góry na dół, cała mokra przychodzę do biura a tam cała załoga siedzi taka mokra , wszystkich na ostatniej prostej zalało brawo kierowcy

Już nie mówiąc o tym jak wszystkie wyglądamy, zeszło na babskie tematy i się okazało, że nie jestem jedyną zakręconą kryjącą się w upięciach i obawiającą się wielkiej szopy przy takiej pogodzie

Trzymajcie jutro kciuki a ja wracam do ofert

Stary 2013-06-05, 18:23   #1763
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Dziewczyny, a brała, któraś z Was Vitapil? korci mnie kupno tych tabletek, ale chciałabym się wcześniej upewnić czy chociaż mają jakieś znikome działanie

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

I wg obecnie biorę cynk w tabletkach i codziennie piję skrzypokrzywę czy dodanie do tego vitapilu nie było by przesadą?
Stary 2013-06-05, 18:27   #1764
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Kup rzepę w sklepie, wrzuć do sokowirówki, taniej wyjdzie.
U mnie w sklepach nie ma.
Stary 2013-06-05, 18:31   #1765
M4rt3czk4_92
Zakorzenienie

Cytat:
poszukaj dobrze, na pewno gdzieś znajdziesz ;-)
Stary 2013-06-05, 18:32   #1766
kwrobel2
Wtajemniczenie

Cytat:
A na jakimś bazarku sprawdzałaś? Albo w małych osiedlowych warzywniakach...
ilość porażek: 12
2016

kwrobel2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:33   #1767
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a brała, któraś z Was Vitapil? korci mnie kupno tych tabletek, ale chciałabym się wcześniej upewnić czy chociaż mają jakieś znikome działanie

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

I wg obecnie biorę cynk w tabletkach i codziennie piję skrzypokrzywę czy dodanie do tego vitapilu nie było by przesadą?
Ja brałam, ale nie miałam jakiś specjalnych efektów, poza tym strasznie mnie po nim mdliło

uważam, że dodanie do tego vitapilu to za dużo, radzę za to przy piciu skrzypokrzywy łykać witaminę b
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:36   #1768
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
A nie jest to tak, że teraz po prostu nie ma sezonu na rzepę? Z tego co pamiętam to jesienne warzywko.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:39   #1769
Dolczi
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez kwrobel2 Pokaż wiadomość
U mnie tylko są osiedlowe i bazary. I nie ma. W marketach w Toruniu też nie ma.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez pluskotka Pokaż wiadomość
A nie jest to tak, że teraz po prostu nie ma sezonu na rzepę? Z tego co pamiętam to jesienne warzywko.
Też o tym słyszałam. Ale nawet jesienią nie mieli, bo szukałam w celu zrobienia wcierki.
Stary 2013-06-05, 18:42   #1770
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie tylko są osiedlowe i bazary. I nie ma. W marketach w Toruniu też nie ma.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Też o tym słyszałam. Ale nawet jesienią nie mieli, bo szukałam w celu zrobienia wcierki.
Ja jesienią kiedyś dostałam w dobrze zaopatrzonym warzywniaku. Ale to była jednorazowa próba z rzepą. Potem przypadkiem widziałam ją w Kauflandzie
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości