Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.17 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni 10 23,26%
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 2 4,65%
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. 2 4,65%
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 24 55,81%
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 5 11,63%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 15:18   #1891
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

zabrałam się w końcu za umówienie Przemka do lekarzy ... tzn dzwoniłam od jakiegoś czasu ale ciągle albo nikt nie odbiera albo zajęte, dziś się zawzięłam i dzwoniłam do oporu ...
Centrum Zdrowia Dziecka, poradnia neurologiczna. terminy na koniec listopada. moja reakcja "yhyyy.... a coś zmienia jak na skierowaniu jest napisane że pilne? synek potrzebuje wizyty przed pierwszymi szczepieniami" tjaaaa... termin jakimś dziwnym trafem się znalazł na początek lipca.
Centrum Zdrowia Dziecka, poradnia gastroenterologiczna. terminów na ten rok już nie ma "ahaaa.... szkoda, synek ma 8 tyg i podejrzenie celiakii... to gdzie najlepiej zadzwonić?" - "to ja zapytam koleżanki może się coś znajdzie" - nooo... termin na 28 czerwca podziękowałam grzecznie, poprosiłam czy jest możliwe znalezenie czegoś za dwa miesiące, przed tym jak zaczniemy synkowi gluten podawać żeby skonsultować czy wolno, i jakie badania robimy bo wcześniej chyba nie ma sensu .... nie ma problemu, termin na początek sierpnia ....
polska służba zdrowia

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:21   #1892
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
spoko, zaraz pomierzę

to Ty kalafior na surowo wcinasz?

słyszę chociaż moje dziecko od paru dni non stop przez sen coś "gada", stęka, skarży się, czasem nawet krzyknie i nie wiem co jest grane :| jakieś sny go męczą czy co...
lojesos uwielbiam kalafiora na surowo

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:24   #1893
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
zabrałam się w końcu za umówienie Przemka do lekarzy ... tzn dzwoniłam od jakiegoś czasu ale ciągle albo nikt nie odbiera albo zajęte, dziś się zawzięłam i dzwoniłam do oporu ...
Centrum Zdrowia Dziecka, poradnia neurologiczna. terminy na koniec listopada. moja reakcja "yhyyy.... a coś zmienia jak na skierowaniu jest napisane że pilne? synek potrzebuje wizyty przed pierwszymi szczepieniami" tjaaaa... termin jakimś dziwnym trafem się znalazł na początek lipca.
Centrum Zdrowia Dziecka, poradnia gastroenterologiczna. terminów na ten rok już nie ma "ahaaa.... szkoda, synek ma 8 tyg i podejrzenie celiakii... to gdzie najlepiej zadzwonić?" - "to ja zapytam koleżanki może się coś znajdzie" - nooo... termin na 28 czerwca podziękowałam grzecznie, poprosiłam czy jest możliwe znalezenie czegoś za dwa miesiące, przed tym jak zaczniemy synkowi gluten podawać żeby skonsultować czy wolno, i jakie badania robimy bo wcześniej chyba nie ma sensu .... nie ma problemu, termin na początek sierpnia ....
polska służba zdrowia
To można powiedzieć, że Ci się udało.

Ja chciałam Tż do neurologa zapisać i pani mi mówi, że na ten rok już nie ma, ale jakbym chciała prywatnie to jutro w godzinach przyjmowania w gabinecie.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:27   #1894
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84
polska służba zdrowia
masakra z tymi terminami ale dobrze że to tak się wszystko złożyło i jednak terminy się poznajdowały
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:27   #1895
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
opis porodu
wszystko się zaczęło w środę w nocy, obudziły mnie lekkie ale regularne spinania brzucha tak o około 20-15 min, mowię sobie oho może coś się zacznie samo, bo w piątek miałam się wstawić na wywołaniu. Rano bóle minęły, ale powróciły troszkę mocniejsze od godz 22, cały czas byłam twarda i nic nie powiedziałam tż, z godziny na godzinę regularniejszę co 15-12 min, ok 1 w nocy obudziłam tż i powiedziałam że się zaczyna i napisałam wam też posta nie wiem skąd ale wiedziałam że to nie są przepowiadacze, mój organizm postanowił żebym wypoczęła i nabrała sił- wilczy głód i chęć spania. udało mi się zasnąć na 3 godziny, rano bóle znowu silniejsze i bardziej regulane, spałam pomiędzy skurczami i jadłam tonę żarcia o ok 17.30 bóle co 5 min - od 1,5 godz i decyzja - jedziemy rodzić. w szpitalu podpięli ktg, położna kretynka stwierdziła że takie bóle to nie poród i jako że ja po terminie to powinnam na ginekologie iść a nie na porodówkę, potem przyszedł mój lekarz, akurat miał dyżur i wziął mnie na badanie, z bananem na twarzy mówi - mamy 5 cm zostajemy i rodzimy. Dostałam położną anioła, cudowna kobieta, co chwilę masowała mi plecy, robiła masaż szyjki - nic a nic nie boli tylko trzeba się wyluzować, i rozwarcie następowało błyskawicznie, od 18.30 do ok 11.30 10 cm i zaczynamy zabawę. Ogólnie skurcze nie były tak bolesne jak sobie wyobrażałam, pomiędzy nimi żartowaliśmy z położna i tż, opowiadaliśmy kawały itp, mogę powiedziec ze do 10 cm bylo spoko. Mały bardzo powoli schodził główką, przez co skurcze parte były krótkie i zarąbiście bolesne, bo dostałam potrójną dawkę oksytocyny, po godzinie popłaklałam się, nie z bólu ale ze strachu i bezsilności, tak bardzo się bałam o małego, robiłam milion pozycji do wypchnięcia, na boku, przysiady, piłka i inne cuda wianki, położna stwiedzila że utknął w kanale - po ok 2 godz decyzja cc, bo nic się do przodu nie rusza, przyszedł mój lekarz, zbadał mnie i w 5 min znalazłam się na stole operacyjnym. Mały był tak już wstawiony że wyszarpali go z brzucha, dali do oczyszczenia i do ucałłowania, Boże to była najcudowniejsza chwila w moim życiu, całowałam go i płakałam ze szczęścia, był taki cieplutki i pachnący. Jak sobię to przypomnę to łzy same napływają do oczu. Potem mnie zszyli i zawiezli na pooperacyjną, a ja tam cała się trzęsłam z zimna i ryczałam ok 4 rano durna pielęgnniarka noworodkowa przyniosła mi małego, zassał może 5 sek i się rozpłakał więc mi go zabrała, nawet dobrze go nie zdążyłam zobaczyć później mały cały dzień spał, przyniesli go na chwilę ale nie chciał ssać, dopiero o 20 oprzytomniał i popił mleczka, pierwszą noc mały spędzil na noworodkach gdzie go dokarmiali, 2 dobę ssał cały dzień, poranil mi sutki i płakał ciągle z głodu w nocy położna dokarmiła wszystkie maluchy po cc, ogolnie mleko dostałam dopiero na 4 dobę w nocy, odpukać jest teraz dobrze, mały ładnie zasysa, sutki nie bolą i koniec opowieści
nameczylas się bidulko, ale było warto
szkoda, ze polozne wola dokarmić niż poswiecic mamie i dziecku trochę czasu i przystawiać do cyca. u mnie tylko raz drugiej nocy jak mala krzyczała i nie mogłam na nia zapanować przyszla polozna i zaproponowala dopajanie glukoza. dostalysmi mini buteleczke, wypila troszkę i spala az milo poza tym szpital jednak robi wszystko żeby maluszki od razu były z mama i ssaly jak należy. tatusiowie tez mogą być na pooperacyjnej...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:29   #1896
xal
Zakorzenienie

Cytat:
to Ty kalafior na surowo wcinasz?
Tamten był gotowany, ale wtedy młodej nawet czekolada nie szkodzila jeszcze ... teraz się zmieniło.
Cytat:
...
polska służba zdrowia
Ja dzwoniłam na USG bioderek i albo nie mogłam się dodzwonić, albo późne terminy. Zapisałam się prywatnie na wczoraj i pojechaliśmy. Pani doktor spóźniła się ponad godzinę bo "był wypadek i stała w korku" to zrezygnowaliśmy bo poczekalnia pełna a zeszłoby się z czasem karmienia. Wkurzyłam się, bo dzień wcześniej mogli zadzwonić i potwierdzić, a jak lekarka miała spóźnienie to już nie można, ja z małym dzieckiem wycieczki mam sobie robić.
W domu zadzwoniłam i zapisałam ją na późniejszy termin prywatnie a dzisiaj zabrałam się za dzwonienie do NFZtowych. U mnie w mieście na sierpień to się zapisałam, będzie termin na kontrolną, a co za coś się płaci te wysokie składki. Jak to mąż powiedział "zapisz, najwyżej pójdę sobie z lekarzem pogadać o pierdołach, za coś mi ściągają tyle kasy z pensji"
I znalazłam w Katowicach na NFZ na za tydzień aż byłam w szoku, i nawet po 17, więc z mężem mogę jechać. Teraz tylko po skierowanie do lekarki i będzie.

Wczoraj młoda zaliczyła pierwszą wycieczkę autem tatusia i też spala jak u mnie.
A właśnie, dla tych, co pisały, że mają za krótkie pasy na fotelik. U mnie to ja mogę na luzie zakładać a mąż ma problem, bo ma krótkawy. No i wykombinował najpierw zakładać tył a później przód fotelika bo inaczej się nie da. Mówiłam mu, że któraś tutaj miała problemy z pasami do fotelika to od razu mi powiedział "napisz dziewczynom jak ja zakładam, może u nich się też tak da".

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:30   #1897
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Czy wy słyszycie w nocy płacz dziecka? Ja mam twardszy sen niż mąż, jemu wystarczy delikatny dźwięk i w sumie ja się przebudzam jak on już wstanie i przewija małą. Mówi, że ona tylko delikatnie zaczynała sygnalizować i nie płakała jeszcze, no ale matka powinna się obudzić na takie coś
Jak kiedyś mąż padnie i prześpi jej kwękanie to boję się, że ona będzie wyć do rana a ja się nie obudzę chyba budzik będę nastawiać na co 3h żeby się obudzić i posłuchać czy już się zaczyna coś czy jeszcze nie.
ja zawsze się wybudzałam na najmniejszy hałas, mąż czasem rano robił śniadanie, ja się budziłam w sypialni i się darłam że ma ciszej otwierać masło na przykład a teraz jak mam dyżur nocny przy Przemku, w jego pokoju, to się wybudzam jak zaczyna prychać itp, często się budzi w ten sposób. ogólnie jestem na czuwaniu. ale jak śpię w sypialni a mąż wstaje to zasypiam i budzi mnie dopiero płacz po 5-6 nieraz podobno Przemek się darł koło 2-3 długi czas i mąż się dziwił że mnie nie obudził.

Przemek ma dziś dzień noszenia na rękach .... od 9 rano zasypia tylko jak go trzymam na rękach, a odłożony po chwili się wybudza i drze paszczę ... nigdy tak nie miał, chyba brakuje mu przytulanek, a ja ciągle próbuje żeby spał jak zawsze u siebie bo chce się czymś zająć i się tak bawimy

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:30   #1898
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Wiecie co, chyba nam wykrakalam te skaze bialkowa. Od dwoch dni Sofia ma na glowce takie zaczerwienione placki z luszczaca sie skorka... Wyglada to jak.zaschniete mleko i na.poczatku myslalam,ze to z ulania sie mleczko zaschniete (choc nie wiem jak by sie dostalo na czolo np ) ale zmylam wacikiem a to nie schodzi. Przypomnialo mi sie, ze moja mlodsza siostra cos takiego miala i okazalo sie, ze to wlasnie skaza bialkowa. Jeszcze jutro rano zadzwonie do poloznej to skonsultowac. Ale chyba czas odstawic mleko
nam dzs "prawie potwierdzila" skaze..al zamiast recepty mam kupic jakies zwykle inne mleko i miesiac sprawdzac i meczyc mala juz nie lubie tej lekarki
jeszcze wjazd na ambicje i psyche ze szczepieniami
Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ja się załatwiłam w domu po 7 dniach
ja powiedzialam ze zrobilam i mnie puscili.7dni "po" dopiero sie udal :P

mloda 5220 wazy
ide ja karmic i robbic obiad..

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:34   #1899
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na chwile
zamieszczam opis porodu:
zostałam MAMĄ!! 29.05 o godz. 1:33 urodziła się przez cc Natalka 3030g i 53cm
27.05 pojechalam z tz do szpitala na wizyte, gin tak mnie zadał że miałam rozwarcie na jakieś 3 cm i decyzja żebym zotała w szpitalu. Tż pojechał do domu a na nastepny dzień kończył rmont kuchni heh... Lekarz przy przyjęciu zrobił usg, wód coraz mniej ale przepływy i łozysko ok. Od 23ciej miałam skurcze jak przy bolesnej @, zaczęłam je liczyć, trwały tak z minutę co 3-7 minut, i tak do 2 w nocy, potem osłabły, nad ranem zbadał mnie ordynator i mówi mam dobrą wiadomość jest już 4 cm, i zaproponował oksytocyne a ja głupia sie nie zgodziłam ze strachu, poza tym wolałam nic sztucznie nie przyspieszać.. :/i znowu miałam po tym badaniu skurcze z tym ,że coraz gorsze sie robiły, niby wszystko szło ok.. skurcze sie nasilały tak, że po 15stej już wyłam z bólu i waliłam pięciami o ściane (dosłownie), -to jeszcze było na sali na patologii ciąży. Używałam ten aparat TENS, troche pomagało, dawało poczucie kontroli sytuacji... byłam ze dwa razy pod prysznicem w międzyczasie Potem już mnie tak wszystko napierd*** że nie byłam w stanie sobie tych elektrod na plecach przykleić Przyszedł lekarz mnie zbadać, chyba koło 16-17 to bylo nie pamiętam, bo traciłam poczucie czasu..Rozwarcie stanęło na 4,5 i nie chcieli mnie wziąć na porodówke. było gdzieś po 18..Zadzwoniłam do swojego lekarza i on skontaktował sie z dyżurującymi na oddziale i dali mi jakiś zastrzyk rozkurczowy, który moim zdaniem g* dał.. na szczęście po 19 przyjechał w tym momencie mąż przynajmniej psychicznie poczułam sie lepiej..lekarz poprosił mnie znowu do badania ale marudzi, ze co ja będę Pania co godzine badał no i sie okazało że nadal niecałe 5.. po badaniu zwymiotowałam do umywalki jakoś mnie zmuliło i krwotoku lekkiego dostałam.. lało mi sie po nodze, na szczęście zapadła decyzja i ok 19:30 zawieźli mnie na blok porodowy. Na porodówce była super ekipa, a najmilej wspominam panią anestezjolog, kobieta anioł, która zaproponowała zzo, ohh jaka ulga!! dziewczyny niebo a ziemia, wreszcie mogłam sie skupić na rodzeniu.. co prawda chyba krzywo mi wkuła cewnik bo bardziej podziałało na strone prawą, noge prawą miałam jak z plastelin, skurcze odczuwałam jako bolesne tylko w lewej pachwinie, no ale to i tak była mega ulga w porównaniu z tym co przechodziłam wcześniej.. potem w sumie leżałam i czekaliśmy na rozwój.. między 4 a 6cm rozwarcia nawet gazete czytałam (jakiś artykuł o Dodzie ) potem posadzili mnie na piłce, zrobiło mi sie znowu nieodobrze i zwymiotowałam.. (miałam do wyboru albo na tżta, albo na łożkoalbo na kobiete anioła..) ale zdążyli z miską, a potem żartowali o widze, że rosołek był heh a ja: tak teściowa mi dzisiaj przyniosła... i na tej piłce albo bezwiednie sie zsikałam albo to wody były- nie wiem bo od zzo nie czułam.. po 22 było już 8 cm a po 24 pełne ale niestety nie czułam w ogóle partych, tyłek miałam zdrętwiały i krocze od teo zzo, ale corka i tak sie źle ułożyła, niby glowa w dół ale odwrotnie i nie było postepu porodu niestety..minęła 24, lekarz prowadzący sie śmiał, że miałam szanse urodzić córe w dniu jego urodzin czyli 28smego ale sie nie udało.. o 1:15 po godzinie i 15 min 2 fazy porodu zapadła decyzja o cięciu. Uśpienie całkowite musiałam mieć bo cewnik z kregosłupa zaszwankował- dali mi znieczulenie a wszystko czułam.. szkoda, bo nie miałam okazji zobaczyyć dziecka od razu po wyjęciu z brzuszka :rycze: O 2:30 sie wybudziłam, mąż czekał pod drzwiami, pokazał mi zdjęcie na komórce naszej gwiazdy aha jeszcze po tym zzo i po wybudzeniu miałam straszne drgawki..ale minęły szybko.. leżałam 12 h z jakąś 42 letnia kobitką na sali co też była po cc, gadałyśmy sobie troche.. i potem pionizowała mnie położna, poszłam sie podmyć pod prysznic, przyjechał mąż pomógł mi wytrzeć nogi, generalnie szyko doszłam do siebie, chciałam sie rozchodzić żeby jak najszybciej jechać do córci na rooming i żeby sie nia zajmować. W szpitalu praktycznie wszystko musiałam robić sama, położne tylko kąpały rano o 8. Położne były takie sobie, na pewno milsze panie yły na patlogii ciąży.. ale generalnie jestem zadowolona z opieki. Na szczęście mam swój pokarm i karmie córe..
gratulacje najlepszy fragment to ten o rosołku i Dodzie super, ze Natalka jest z Wami i porod masz z glowy.
czekałam na opinie o TENS i z tego co wyczytałam to nie warto inwestować w niego w przyszłości?

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Ja już wróciłam z przychodni, mam skierowanie na badanie słuchu i usg bioderek pani doktor przemiła
my badanie słuchu mielismy w szpitalu, chyba w 2 dobie. sponsorowane przez WOŚP
a bioderka miedzy 6-8 tygodniem.
Stary 2013-06-05, 15:35   #1900
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
nam dzs "prawie potwierdzila" skaze..al zamiast recepty mam kupic jakies zwykle inne mleko i miesiac sprawdzac i meczyc mala juz nie lubie tej lekarki
jeszcze wjazd na ambicje i psyche ze szczepieniami

ja powiedzialam ze zrobilam i mnie puscili.7dni "po" dopiero sie udal :P

mloda 5220 wazy
axella ale bebilon pepti, który ja daję młodemu możesz kupić w aptece bez recepty.
Minus jest tylko taki, że zapłacisz 22zł a nie 11zł

Cytat:
polska służba zdrowia
No cóż.. ja dziś spróbowałam umówić młodego na usg bioderek na nfz.
I usłyszałam:
"ma pani skierowanie?"
tak
"a od kogo?"
od lekarza X
"aaaaa.. to będzie płątne 100zł ale na czerwiec już nie ma terminów a na lipiec na razie nie zapisujemy"
nosz kutwa to po h.j mi to skierowanie?:br zydal:
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:39   #1901
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

nam też położna poleciła fridę i chyba dziś spróbujemy do też charczy przez sen jakoś dziwnie...
tylko nie ciągnij na sucho, trzeba zakropić sola fizjologiczna albo popsikać sola morska - co tam masz Nela trochę się zlosci, pomaga pozwolenie ssania mojego palca...(bo smok zaslania pol buzi i dostep do nosa ograniczony hehe). zatem mala ssie paluch i wtedy pięknie możemy wyczyscic nosek

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko na chwilke melduję ze u nas ok. Niespodzianka jest to ze za moment wychodzimy ze szpitala. Brakuje łóżek i zgłosiłem sie na ochotnika do wyjścia dzisiaj. Nie chcieli sie zgodzić ale Fin mnie zbadał i w końcu pozwolił
Czekamy tylko na stolec którego nie ma nawet po czopku no ale jak ma być skoro miałam lewatywe przed porodem a pozniej tylko kleiki...

U nas w miarę ok. Od 24h nie biorę przeciwbólowych.. Ale jakoś daje radę. Mały zmasakrowal mi brodawki. Ssie jak szalony tylko mi słabo mleczko leci
Ale sie nie poddamy.

W domku bedzie nam lżej
jasne, ze będzie lzej kup sobie silikonowe nakładki i niech sutki trochę odpoczną.
u mnie tez był problem z kupa zjedz trochę biszkoptow, jakiś jogurt, banana. ja zrobiłam 2 mini bobki jak krolik i z duma oznajmiłam, ze stolec był hehe. nie umiem tak na zawolanie i nie u siebie...w domu już poszlo gładko
Stary 2013-06-05, 15:47   #1902
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale mieliśmy wieczór i noc koszmarną. Zachciało mi się arbuza wczoraj. Mała tak rzygała i tak ulewała, że A od 3 do 6 bolał ją brzuch Będę na samym ryżu bez kitu ...
Nocka jak nasza

Cytat:
Czy wy słyszycie w nocy płacz dziecka? Ja mam twardszy sen niż mąż, jemu wystarczy delikatny dźwięk i w sumie ja się przebudzam jak on już wstanie i przewija małą. Mówi, że ona tylko delikatnie zaczynała sygnalizować i nie płakała jeszcze, no ale matka powinna się obudzić na takie coś
Jak kiedyś mąż padnie i prześpi jej kwękanie to boję się, że ona będzie wyć do rana a ja się nie obudzę chyba budzik będę nastawiać na co 3h żeby się obudzić i posłuchać czy już się zaczyna coś czy jeszcze nie.
Ja słyszę nawet najmniejsze posapnięcie I bardzo mnie to męczy, bo mała często wydaje dźwięki różne przez sen (zwłaszcza jak ją brzuszek boli ) i budzę się na nie, mimo, że ona śpi tak naprawdę...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
to chyba raczej ciemieniucha;>
Też o tym pomyślalam ale nie są to takie płaty żółte... Sama nie wiem...

Cytat:
jesz.
A na podstawie jakich objawów to "prawie potwierdziła"?
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:48   #1903
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Rozumiem, że pytasz o to obracanie bo się boisz, żeby się nie zadławiło? Powiem Ci, że nawet jak przesmyrknie się na plecy to i tak głowa zostaje na boku bo za ciężka
Tak o tą możliwość zadławienia się mi chodzi Czyli nie trzeba AŻ TAK się tym martwić, to ok

Cytat:
Napisane przez Paulina 87 Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tylko na chwile
zamieszczam opis porodu:
zostałam MAMĄ!!

Nacierpiałaś się, ale fajnie, że wszystko jest ok i karmisz Małą

Cytat:
Wpadłam tylko na chwilke melduję ze u nas ok. Niespodzianka jest to ze za moment wychodzimy ze szpitala. Brakuje łóżek i zgłosiłem sie na ochotnika do wyjścia dzisiaj. Nie chcieli sie zgodzić ale Fin mnie zbadał i w końcu pozwolił
Czekamy tylko na stolec którego nie ma nawet po czopku no ale jak ma być skoro miałam lewatywe przed porodem a pozniej tylko kleiki...

U nas w miarę ok. Od 24h nie biorę przeciwbólowych.. Ale jakoś daje radę. Mały zmasakrowal mi brodawki. Ssie jak szalony tylko mi słabo mleczko leci
Ale sie nie poddamy.

W domku bedzie nam lżej
Lonely super wieści
Mam nadzieję, że już jesteście w domku

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wyszyłam młodemu w końcu literki, jeszcze muszę dorobić na te ciemniejsze żyrafkę i lwa. Ale to później. Teraz idę jeszcze nadrobić kilka stron.
Wyszły genialnie!

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ja blokuje poduszka.
Dzięki

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Dzień dobry odchodzi mi dzisiaj krwisty czop, to ile jeszcze do porodu? proszę o info te które miały podobnie (tzn. odejście czopa z krwią + ile potem poród) nie mam skurczy...

W ogóle bardzo dużo tego czopa, ale przezroczystego, odeszło mi w nocy z pt na sobotę i myślałam, że to już koniec bo ile tego może być (było dużo), a dzisiaj druga taka porcja duuużo tego, nie sposób przegapić...

dziś jestem już 5 dni po tp, jak urodzę jutro to się okaże, że TŻ wykrakał powiedział że urodzę 6.06., najlepiej o godzinie 06.06.

jestem szczęśliwa, że cokolwiek się ruszyło i bardzo chcę urodzić sn (najlepiej w miarę szybko, coś a la poród Karoliny )
Trzymam kciuki żeby było jak TŻ wykrakał

Cytat:
polska służba zdrowia
To jest straszne. To i tak udało Ci się uzyskać całkiem sensowne te terminy, ale gdyby nie ten dopisek "pilne" czy "celiakia" pewnie nie byłoby tak łatwo. Wolę nawet nie myśleć co to u nas będzie jak trzeba będzie gdziekolwiek Małą rejestrować

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:57   #1904
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie martw się, jak już zacznie "wyć" to się na pewno obudzisz

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 15:57   #1905
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
polska służba zdrowia
nieźle ale dobrze, że Wam się udało

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
my badanie słuchu mielismy w szpitalu, chyba w 2 dobie. sponsorowane przez WOŚP
a bioderka miedzy 6-8 tygodniem.
My też ale musimy jechać zrobić kontrolę bo Mały dostawał antybiotyk a to ponoć może uszkodzić słuch. Bioderka mamy mieć zrobione wcześniej, jutro będę dzwoniła, zobaczymy na kiedy nas zapiszą
Cytat:
tylko nie ciągnij na sucho, trzeba zakropić sola fizjologiczna albo popsikać sola morska - co tam masz Nela trochę się zlosci, pomaga pozwolenie ssania mojego palca...(bo smok zaslania pol buzi i dostep do nosa ograniczony hehe). zatem mala ssie paluch i wtedy pięknie możemy wyczyscic nosek
wiem, wiem

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:05   #1906
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

jasne, ze będzie lzej kup sobie silikonowe nakładki i niech sutki trochę odpoczną.
u mnie tez był problem z kupa zjedz trochę biszkoptow, jakiś jogurt, banana. ja zrobiłam 2 mini bobki jak krolik i z duma oznajmiłam, ze stolec był hehe. nie umiem tak na zawolanie i nie u siebie...w domu już poszlo gładko
na sucho to mózg można wyciągnąć a nie gila
Stary 2013-06-05, 16:06   #1907
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Nocka jak nasza

Ja słyszę nawet najmniejsze posapnięcie I bardzo mnie to męczy, bo mała często wydaje dźwięki różne przez sen (zwłaszcza jak ją brzuszek boli ) i budzę się na nie, mimo, że ona śpi tak naprawdę...

Też o tym pomyślalam ale nie są to takie płaty żółte... Sama nie wiem...

W ogóle zauważyłam, że nasze dziewczyny podobnie funkcjonują i jak u Ciebie jest przespana nocka to i u nas, jak nie śpi to tak samo

A co do tej ciemieniuchy bo to może te płaty później się robią. Spróbuj tą oliwką tak jak napisała barwineczek.

Dziewczyny za opisy porodów!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:06   #1908
potterka
Zakorzenienie

Xal ja na początku na każde stęknięcie zrywałam się z łóżka.. teraz jak pierwszym nocnym karmieniem zjmuje sie D. to ja nawet tego nie słyszę

ale na każde kolejne budzę się... czasem jak już Maly popłakuje więc podejrzewam, że stękań nie słyszę nie ma się co martwić. taki mały wyjec jest lepszy od budzika

Vil brak słów
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:31   #1909
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
szprotka widzę że u Ciebie też kiepsko. Pobudzanie sutek działa więc próbuj a tel faktycznie nie odbieraj, szkoda nerwów
Próbuje, próbuje, a nóż coś to da

Cytat:

Ale sie nie poddamy.

W domku bedzie nam lżej
Super!!! W domku na pewno będzie lepiej!

Cytat:

Małż wczoraj złożył łóżeczko i sobie czeka. W sumie miałam tyle planów na dzisiaj, a zrealizowałam na razie może 1/10. Wyszyłam młodemu w końcu literki, jeszcze muszę dorobić na te ciemniejsze żyrafkę i lwa. Ale to później. Teraz idę jeszcze nadrobić kilka stron.
Extra literki!!!

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Dzień dobry odchodzi mi dzisiaj krwisty czop, to ile jeszcze do porodu? proszę o info te które miały podobnie (tzn. odejście czopa z krwią + ile potem poród) nie mam skurczy...

W ogóle bardzo dużo tego czopa, ale przezroczystego, odeszło mi w nocy z pt na sobotę i myślałam, że to już koniec bo ile tego może być (było dużo), a dzisiaj druga taka porcja duuużo tego, nie sposób przegapić...

dziś jestem już 5 dni po tp, jak urodzę jutro to się okaże, że TŻ wykrakał powiedział że urodzę 6.06., najlepiej o godzinie 06.06.

jestem szczęśliwa, że cokolwiek się ruszyło i bardzo chcę urodzić sn (najlepiej w miarę szybko, coś a la poród Karoliny )
Mi zaczęły wyłazić małe gluty jakieś 3 tygodnie temu. W tamten wtorek po bolesnej wizycie wylazł mega glut podbarwiony krwią. Później znowu jakieś malutkie bez krwi... I dalej w dwupaku... Chyba nie ma na to reguły

Cytat:
polska służba zdrowia

Ale grunt, że Ci się udało!

----

Mężul dziadyga pojechał na ryby Bo pewnie ostatni raz, bo dzisiaj ma wolne popołudnie itp. A ja to co się pytam?!?
Wkurzyłam się na maxa. Z tego wszystkiego owaliłam trochę czekolady, loda, arbuza i mi dalej mało. Idę do Biedry po deser orzechowy, zanim mogę takie cuda bezkarnie jeść...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:42   #1910
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
mloda 5220 wazy
Zuzia pięknie przybiera

Cytat:
No cóż.. ja dziś spróbowałam umówić młodego na usg bioderek na nfz.
I usłyszałam:
"ma pani skierowanie?"
tak
"a od kogo?"
od lekarza X
"aaaaa.. to będzie płątne 100zł ale na czerwiec już nie ma terminów a na lipiec na razie nie zapisujemy"
nosz kutwa to po h.j mi to skierowanie?:br zydal:
co za głupota z tym skierowaniem a któryś lekarz daje skierowania żeby było bezpłatnie?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 16:45   #1911
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
axella ale bebilon pepti, który ja daję młodemu możesz kupić w aptece bez recepty.
Minus jest tylko taki, że zapłacisz 22zł a nie 11zł
no ale co zrobic
Cytat:

bo ja do teraz mam skaze a mloda ma wysypke i ten brzuszek wzdety...

ZUS zlodzieje! wczoraj mi powiedzieli ze kase bede miec teraz 7go. dzis rano mailem napisali tez ze 7go..a oficjalna odpowiedzi data to 11

arrrrr! jestem wsciekla
za ieszkanie,zus i inne musze placic do 10,niech ten 11wsadza sobie w

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-05, 16:46   #1912
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nie martw się, jak już zacznie "wyć" to się na pewno obudzisz
Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
Xal ja na początku na każde stęknięcie zrywałam się z łóżka.. teraz jak pierwszym nocnym karmieniem zjmuje sie D. to ja nawet tego nie słyszę

ale na każde kolejne budzę się... czasem jak już Maly popłakuje więc podejrzewam, że stękań nie słyszę nie ma się co martwić. taki mały wyjec jest lepszy od budzika
Na to liczę, że takie małe, ale zagłodzić się nie da Najwyżej sobie płuca poćwiczy a sąsiada z gory mi jakoś nie żal

Stary 2013-06-05, 17:05   #1913
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
ekstra

to może 3 kup, bo to faktycznie się duzo robi..

Chyba się wstrzymamy z tymi pampami, chyba, że mi się odwidzi do 21 i polecę zobaczyć.

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
śliczne

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
Wyszły genialnie!

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Extra literki!!!

Cytat:
ZUS zlodzieje! wczoraj mi powiedzieli ze kase bede miec teraz 7go. dzis rano mailem napisali tez ze 7go..a oficjalna odpowiedzi data to 11

arrrrr! jestem wsciekla
za ieszkanie,zus i inne musze placic do 10,niech ten 11wsadza sobie w
Axella spokojnie, 11-ego jest we wtorek, więc pewnie pieniądze na koncie będą w piątek, a to jest 7. Z ZUS-u przelewy zazwyczaj mam 7-8, a mam mieć do 10.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:10   #1914
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mam właśnie zagwozdkę co z pieluchami. Mamy jedną paczkę jedynek (43 szt.) i jedną dwójek (108 szt.) i zastanawiam się czy nie kupić tej mega-paki Dady dwójek, ale czy my to wykorzystamy? Mielibyśmy dwójek około 260 sztuk. Jeszcze jak ktoś mi przyjdzie w odwiedziny z pieluchami...
Pieluchy idą ... my już wykończyliśmy 2x43 jedynek i jestem w połowie opakowania 78 też jedynek. Tylko nasza w dwójce to jeszcze by się chyba 2x zmieściła

Stary 2013-06-05, 17:11   #1915
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

nam schodzi około 40 sztuk tygodniowo

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 17:11   #1916
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

Axella spokojnie, 11-ego jest we wtorek, więc pewnie pieniądze na koncie będą w piątek, a to jest 7. Z ZUS-u przelewy zazwyczaj mam 7-8, a mam mieć do 10.
ale ostatnio jak napisali ze 9ty to byly 9tego

skad im sie wzial 11?!

musza byc 7,musza i ch*j jak nie to bede sie klocic bo dzis rano i wczoraj na zywo powiedzieli mi ze w piatek,a dzis pisza ze we wtorek,gdzi tu logika

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-06-05, 17:38   #1917
banka26
Zakorzenienie

Witam
przelecialam szybko co u Was poki maly spi a w sumie caly dzien spi chyba za duzo wrazen , dziekiza kciukasy, streszcze szybko dzisiejsze badania a wiec :
rano polowanie na siuski , woreczek nakleilam, poczekalam godzinke zagladam a tam spioch mokry , pamp mokry az sie boje zajrzec do woreczka ale na szczescie jakies pol cm sie uchowalo , zdjelam woreczek , maly nawet nie zauwazyl , milam strzykawka zebrac z worka bo na posiew ale niestety igla ciagle przebijalam worek na wylot i jedna reka nie dalam rady naciagnac strzykawki wiec przelalam
i przykleilam kolejny worek bo siuskow na 2 kubki musialam miec do 2 badan i juz przed wyjsciem zagladam a tam nawet sporo wiec zabieram sie za odlepianie worka odlepilam gore i zaczelam dol z jajek o matko maly rozdarl sie jak bym go ciela nozem i znowu zaniosl sie ale to odrazu i z 20 sek. nie wiedzialam co robic w prawym reku siuski cenne na wage zlota a w drugiej synek jescze cenniejszy to ciach worek na podloge i malego do gory ... jakos po 10 min uspokoilam go ,,,, wiec ide do worka zajrzec patrze a tam cale siuski uratowane hehe wiec szybko ciach do kubka ... ubralam go , oczywscie czapka na glowe i znowu darcie sie ... znowu uspokojony do fotelika , jakos dojechalismy bez placzu i w przychodni pani patrzy na skierowanie i mowi ze crp i morfo z palca ale birlubine trzeba z zyly a ona sie nie podejmie , to ja ze trudno niech robi z palca te 2 a birlubine podarujemy sobie, bo nei bede teraz szukala gdzie mi dziecko pokluja... pani w okularach , mialam wrazenie ze nie za dobrze widzi i rzeczywiscie uklula mlodego w placa ten krzyk , ona mu paluszki cisnie a on zacika , zdziwiona ze placze i mowi ze inne dzieci spia heheh i ze ma tyle sily no i cisnie , cisnie ponad pol ampulki uzbierala , mlody caly czas placze a ona siegnela po wacik i przechylila ampulke cala krew na ziemi no masakra a tu w 2 ampulki trzeba zebrac ... i dawaj za druga reke i ukula go w drugi paluszek ten dalej placz i zanoszenie sie i chyba z 10 min. cisnela zeby nadrobic krwi .... masakra jakas , mlody uspokojony po 10 min - odpadl ....
usg- synek zagazowany, p. doktor powiedziala ze jak wynik z moczu ok wyjdzie to gazy i trzeba wtedy cierpliwie czekac, a i zrobila mu jeszcze usg glowki i tez wszystko ok... maly oczywiscie sie darl i w powrotnej drodze usna - dzisiejszy dzien prawie caly przespal az sie boje nocy
Cytat:
polska służba zdrowia
Vill a dlaczego do neurologa ? chyba cos przeoczylam co Przemkiem??
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 18:06   #1918
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

co za głupota z tym skierowaniem a któryś lekarz daje skierowania żeby było bezpłatnie?
A h*j ich wie.. Już nie pytałam bo się wk..m i jak mam płacić w jakiejś goownianej przychodni z goownianymi lekarzami i sprzętem 100zł to dołożę drugą stówkę i zrbię u specjalisty na super sprzęcie..

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dzisiejszy dzien prawie caly przespal az sie boje nocy

??
Mój dla odmiany cały dzień nie śpi
Stary 2013-06-05, 18:09   #1919
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
A h*j ich wie.. Już nie pytałam bo się wk..m i jak mam płacić w jakiejś goownianej przychodni z goownianymi lekarzami i sprzętem 100zł to dołożę drugą stówkę i zrbię u specjalisty na super sprzęcie..

Mój dla odmiany cały dzień nie śpi
no to napewno padnie na noc a u mnie nie wiadomo
Stary 2013-06-05, 18:11   #1920
banka26
Zakorzenienie

Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.

a to Michas na brzuszku moim i swoim hehhe i z glowa w gorze silny chlop

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1370448685604.jpg (60,2 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1370448707501.jpg (59,3 KB, 51 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości