|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
zabrałam się w końcu za umówienie Przemka do lekarzy ... tzn dzwoniłam od jakiegoś czasu ale ciągle albo nikt nie odbiera albo zajęte, dziś się zawzięłam i dzwoniłam do oporu ...
Centrum Zdrowia Dziecka, poradnia neurologiczna. terminy na koniec listopada. moja reakcja "yhyyy.... a coś zmienia jak na skierowaniu jest napisane że pilne? synek potrzebuje wizyty przed pierwszymi szczepieniami" tjaaaa... termin jakimś dziwnym trafem się znalazł na początek lipca. Centrum Zdrowia Dziecka, poradnia gastroenterologiczna. terminów na ten rok już nie ma podziękowałam grzecznie, poprosiłam czy jest możliwe znalezenie czegoś za dwa miesiące, przed tym jak zaczniemy synkowi gluten podawać żeby skonsultować czy wolno, i jakie badania robimy bo wcześniej chyba nie ma sensu .... nie ma problemu, termin na początek sierpnia ....polska służba zdrowia |
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chciałam Tż do neurologa zapisać i pani mi mówi, że na ten rok już nie ma, ale jakbym chciała prywatnie to jutro w godzinach przyjmowania w gabinecie.
|
|
#1894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, ze polozne wola dokarmić niż poswiecic mamie i dziecku trochę czasu i przystawiać do cyca. u mnie tylko raz drugiej nocy jak mala krzyczała i nie mogłam na nia zapanować przyszla polozna i zaproponowala dopajanie glukoza. dostalysmi mini buteleczke, wypila troszkę i spala az milo poza tym szpital jednak robi wszystko żeby maluszki od razu były z mama i ssaly jak należy. tatusiowie tez mogą być na pooperacyjnej...
|
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Tamten był gotowany, ale wtedy młodej nawet czekolada nie szkodzila jeszcze ... teraz się zmieniło.
Cytat:
W domu zadzwoniłam i zapisałam ją na późniejszy termin prywatnie a dzisiaj zabrałam się za dzwonienie do NFZtowych. U mnie w mieście na sierpień za coś się płaci te wysokie składki. Jak to mąż powiedział "zapisz, najwyżej pójdę sobie z lekarzem pogadać o pierdołach, za coś mi ściągają tyle kasy z pensji" I znalazłam w Katowicach na NFZ na za tydzień aż byłam w szoku, i nawet po 17, więc z mężem mogę jechać. Teraz tylko po skierowanie do lekarki i będzie.Wczoraj młoda zaliczyła pierwszą wycieczkę autem tatusia i też spala jak u mnie. A właśnie, dla tych, co pisały, że mają za krótkie pasy na fotelik. U mnie to ja mogę na luzie zakładać a mąż ma problem, bo ma krótkawy. No i wykombinował najpierw zakładać tył a później przód fotelika bo inaczej się nie da. Mówiłam mu, że któraś tutaj miała problemy z pasami do fotelika to od razu mi powiedział "napisz dziewczynom jak ja zakładam, może u nich się też tak da".
|
|
#1897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teraz jak mam dyżur nocny przy Przemku, w jego pokoju, to się wybudzam jak zaczyna prychać itp, często się budzi w ten sposób. ogólnie jestem na czuwaniu. ale jak śpię w sypialni a mąż wstaje to zasypiam i budzi mnie dopiero płacz po 5-6 nieraz podobno Przemek się darł koło 2-3 długi czas i mąż się dziwił że mnie nie obudził. Przemek ma dziś dzień noszenia na rękach .... od 9 rano zasypia tylko jak go trzymam na rękach, a odłożony po chwili się wybudza i drze paszczę ... nigdy tak nie miał, chyba brakuje mu przytulanek, a ja ciągle próbuje żeby spał jak zawsze u siebie bo chce się czymś zająć i się tak bawimy
|
|
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nie lubie tej lekarki![]() jeszcze wjazd na ambicje i psyche ze szczepieniami ja powiedzialam ze zrobilam i mnie puscili.7dni "po" dopiero sie udal :P mloda 5220 wazy ![]() ide ja karmic i robbic obiad.. |
|
|
|
|
#1899 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czekałam na opinie o TENS i z tego co wyczytałam to nie warto inwestować w niego w przyszłości? ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() a bioderka miedzy 6-8 tygodniem. |
||
|
|
|
#1900 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minus jest tylko taki, że zapłacisz 22zł a nie 11zł ![]() Cytat:
I usłyszałam: "ma pani skierowanie?" tak "a od kogo?" od lekarza X "aaaaa.. to będzie płątne 100zł ale na czerwiec już nie ma terminów a na lipiec na razie nie zapisujemy" :br zydal:
|
|
|
#1901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nela trochę się zlosci, pomaga pozwolenie ssania mojego palca...(bo smok zaslania pol buzi i dostep do nosa ograniczony hehe). zatem mala ssie paluch i wtedy pięknie możemy wyczyscic nosek ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Cytat:
kup sobie silikonowe nakładki i niech sutki trochę odpoczną.u mnie tez był problem z kupa zjedz trochę biszkoptow, jakiś jogurt, banana. ja zrobiłam 2 mini bobki jak krolik i z duma oznajmiłam, ze stolec był hehe. nie umiem tak na zawolanie i nie u siebie...w domu już poszlo gładko
|
||
|
|
|
#1902 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) i budzę się na nie, mimo, że ona śpi tak naprawdę...Też o tym pomyślalam ale nie są to takie płaty żółte... Sama nie wiem... A na podstawie jakich objawów to "prawie potwierdziła"? |
||
|
|
|
#1903 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nacierpiałaś się, ale fajnie, że wszystko jest ok i karmisz Małą ![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że już jesteście w domku ![]() Cytat:
![]() Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1905 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze, że Wam się udało Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tej ciemieniuchy bo to może te płaty później się robią. Spróbuj tą oliwką tak jak napisała barwineczek. Dziewczyny za opisy porodów!
|
|
#1908 |
|
Zakorzenienie
|
Xal ja na początku na każde stęknięcie zrywałam się z łóżka.. teraz jak pierwszym nocnym karmieniem zjmuje sie D. to ja nawet tego nie słyszę
![]() ale na każde kolejne budzę się... czasem jak już Maly popłakuje więc podejrzewam, że stękań nie słyszę nie ma się co martwić. taki mały wyjec jest lepszy od budzika ![]() Vil brak słów
|
|
|
|
#1909 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale grunt, że Ci się udało! ---- Mężul dziadyga pojechał na ryby Bo pewnie ostatni raz, bo dzisiaj ma wolne popołudnie itp. A ja to co się pytam?!? Wkurzyłam się na maxa. Z tego wszystkiego owaliłam trochę czekolady, loda, arbuza i mi dalej mało. Idę do Biedry po deser orzechowy, zanim mogę takie cuda bezkarnie jeść...
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia pięknie przybiera
![]() Cytat:
|
|
#1911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo ja do teraz mam skaze a mloda ma wysypke i ten brzuszek wzdety... arrrrr! jestem wsciekla ![]() za ieszkanie,zus i inne musze placic do 10,niech ten 11wsadza sobie w |
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwyżej sobie płuca poćwiczy a sąsiada z gory mi jakoś nie żal
|
|
#1913 |
|
Zadomowienie
|
Chyba się wstrzymamy z tymi pampami, chyba, że mi się odwidzi do 21 i polecę zobaczyć. ![]() ![]() Axella spokojnie, 11-ego jest we wtorek, więc pewnie pieniądze na koncie będą w piątek, a to jest 7. Z ZUS-u przelewy zazwyczaj mam 7-8, a mam mieć do 10. |
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() skad im sie wzial 11?! musza byc 7,musza i ch*j
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
przelecialam szybko co u Was poki maly spi a w sumie caly dzien spi chyba za duzo wrazen , dziekiza kciukasy, streszcze szybko dzisiejsze badania a wiec : rano polowanie na siuski , woreczek nakleilam, poczekalam godzinke zagladam a tam spioch mokry , pamp mokry az sie boje zajrzec do woreczka ale na szczescie jakies pol cm sie uchowalo , zdjelam woreczek , maly nawet nie zauwazyl , milam strzykawka zebrac z worka bo na posiew ale niestety igla ciagle przebijalam worek na wylot i jedna reka nie dalam rady naciagnac strzykawki wiec przelalam ![]() i przykleilam kolejny worek bo siuskow na 2 kubki musialam miec do 2 badan i juz przed wyjsciem zagladam a tam nawet sporo wiec zabieram sie za odlepianie worka odlepilam gore i zaczelam dol z jajek o matko maly rozdarl sie jak bym go ciela nozem i znowu zaniosl sie ale to odrazu i z 20 sek. nie wiedzialam co robic w prawym reku siuski cenne na wage zlota a w drugiej synek jescze cenniejszy to ciach worek na podloge i malego do gory ... jakos po 10 min uspokoilam go ,,,, wiec ide do worka zajrzec patrze a tam cale siuski ubralam go , oczywscie czapka na glowe i znowu darcie sie ... znowu uspokojony do fotelika , jakos dojechalismy bez placzu i w przychodni pani patrzy na skierowanie i mowi ze crp i morfo z palca ale birlubine trzeba z zyly a ona sie nie podejmie , to ja ze trudno niech robi z palca te 2 a birlubine podarujemy sobie, bo nei bede teraz szukala gdzie mi dziecko pokluja... pani w okularach , mialam wrazenie ze nie za dobrze widzi i rzeczywiscie uklula mlodego w placa ten krzyk , ona mu paluszki cisnie a on zacika , zdziwiona ze placze i mowi ze inne dzieci spia heheh i ze ma tyle sily no i cisnie , cisnie ponad pol ampulki uzbierala , mlody caly czas placze a ona siegnela po wacik i przechylila ampulke cala krew na ziemi no masakra a tu w 2 ampulki trzeba zebrac ... i dawaj za druga reke i ukula go w drugi paluszek ten dalej placz i zanoszenie sie i chyba z 10 min. cisnela zeby nadrobic krwi .... masakra jakas , mlody uspokojony po 10 min - odpadl .... usg- synek zagazowany, p. doktor powiedziala ze jak wynik z moczu ok wyjdzie to gazy i trzeba wtedy cierpliwie czekac, a i zrobila mu jeszcze usg glowki i tez wszystko ok... maly oczywiscie sie darl i w powrotnej drodze usna - dzisiejszy dzien prawie caly przespal az sie boje nocy ![]() Cytat:
|
|
#1918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój dla odmiany cały dzień nie śpi
|
|
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a u mnie nie wiadomo
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
a to Michas na brzuszku moim i swoim hehhe i z glowa w gorze silny chlop
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

podziękowałam grzecznie, poprosiłam czy jest możliwe znalezenie czegoś za dwa miesiące, przed tym jak zaczniemy synkowi gluten podawać żeby skonsultować czy wolno, i jakie badania robimy bo wcześniej chyba nie ma sensu .... nie ma problemu, termin na początek sierpnia ....

Ślub 27. X. 2012
później mały cały dzień spał, przyniesli go na chwilę ale nie chciał ssać, dopiero o 20 oprzytomniał i popił mleczka, pierwszą noc mały spędzil na noworodkach gdzie go dokarmiali, 2 dobę ssał cały dzień, poranil mi sutki i płakał ciągle z głodu

juz nie lubie tej lekarki
jakoś mnie zmuliło i krwotoku lekkiego dostałam.. lało mi sie po nodze, na szczęście zapadła decyzja i ok 19:30 zawieźli mnie na blok porodowy. Na porodówce była super ekipa, a najmilej wspominam panią anestezjolog, kobieta anioł
i na tej piłce albo bezwiednie sie zsikałam albo to wody były- nie wiem bo od zzo nie czułam.. po 22 było już 8 cm a po 24 pełne ale niestety nie czułam w ogóle partych, tyłek miałam zdrętwiały i krocze od teo zzo, ale corka i tak sie źle ułożyła, niby glowa w dół ale odwrotnie i nie było postepu porodu niestety..minęła 24, lekarz prowadzący sie śmiał, że miałam szanse urodzić córe w dniu jego urodzin czyli 28smego ale sie nie udało.. o 1:15 po godzinie i 15 min 2 fazy porodu zapadła decyzja o cięciu. Uśpienie całkowite musiałam mieć bo cewnik z kregosłupa zaszwankował- dali mi znieczulenie a wszystko czułam.. szkoda, bo nie miałam okazji zobaczyyć dziecka od razu po wyjęciu z brzuszka :rycze: O 2:30 sie wybudziłam, mąż czekał pod drzwiami, pokazał mi zdjęcie na komórce naszej gwiazdy
:br zydal:

A od 3 do 6 bolał ją brzuch
nie mam skurczy...