|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#7351 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Jusi czyli zmiany na lepsze jak samopoczucie w nowym miejscu? Synek się odnalazł w swoim pokoiku? A co do szerokości barkow to mi się wydaje, że to ocenia się raczej na tle całej sylwetki. Jak dla mnie najważniejsze są proporcje. No i gust się zmienia chyba z wiekiem. Jeszcze parę lat temu podobały mi się bardzo szczupłe dziewczyny (sama ważyłam 58kg przy wzroście 180 cm), a teraz... hmmm zachwycam się kobiecymi kształtami |
|
|
|
|
#7352 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Mnie przeszkadzają ramiona ale to chyba z powodu braku cyca Bo figure mam raczej klepsydre ramiona i biodra podobnych wymiarów i tylko z przodu czegoś brakuje i dlatego wydaje mi się to wszystko takie nieproporcjonalne ![]() gawisz chyba masz rację, że gust zmienia się z wiekiem
|
|
|
|
|
#7353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy miałam tyle lat co Ty wymiary miała prawie identyczne. Pierwszy wpis w książeczce ciążowej - 42 kg , a ostatni przed porodem 72 kg Wróciłam bez większego problemu do wagi 50kg. Ale ciąża i takie wahanie wagi zdeformowało moje ciało strasznie- a piersi najbardziej. Oczywiście możesz przytyć w ciąży malutko i wyjść z tego bez jednego rozstępu- ale tego nie wiesz bo to jest ruletka , geny nie mają tu wielkiego znaczenia - albo trafisz bliźniaki i po sprawie![]() Następna sprawa o jakiej już dziewczynki napisały to nasze odczucia . Po operacji nigdy już nie będzie tak samo. Będzie inaczej- bo implant w piersi się czuje. Czujesz go Ty no i czasami pewnie i partner. Zanik czucia w pewnych obszarach piersi też trzeba brać pod uwagę. Kolejna sprawa to musisz mieć świadomość że piersi po operacji mogą nie być idealne. A napisze nawet że idealne są rzadkością - więc trzeba się zastanowić co możemy zaakceptować. A są rzeczy które musimy potem zaakceptować - bo czasem zmienić się niektórych spraw po prostu już nie da nawet robiąc poprawkę. I teraz czy warto przy małym defekcie ( a Twój jak się domyślam taki jest bo piersi masz i są młode, śliczne, jędrne ) ryzykować Przy deformacji lub zupełnym braku piersi sprawa wygląda zupełnie inaczej. Powtórzę tylko- lepsze jest wrogiem dobrego. Przemyśl wszystko na spokojnie po konsultacji, może daj sobie więcej czasu na ostateczną decyzję. Operację możesz zrobić w każdej chwili- cofnąć jej się nie da. Cytat:
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-06-05 o 14:13 |
||
|
|
|
#7354 |
|
Raczkowanie
|
gawisz- szczerze mówiąc nie mam czasu na forum... mały jest przeszczęsliwy z pokoju juz się osfoił z nowa sytuacją
ja tak samo dziś lub jutro wstawię fotki bo dawno nic nie wstawaiałam przez to pakowanie rzeczy hehe piersi sie już raczej nie zmieniają przynajmniej ja nie widze różnicy daniel mówi że robia się coraz miększe jeszcze pod koniec m-ca jadę na kontrolę
|
#7355 | |
|
Zakorzenienie
|
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Wszystko jest do przemyślenia
pójdę na konsultację i zobaczymy co powie lekarz Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#7356 | |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki. Długo mnie nie było bo byłam na wyjeździe. Teraz czytam i widzę, że poruszałyście temat wielkości piersi.
ninka28 dobry wieczór kochane Gdybym ja miała jakiekolwiek piersi... a Wy narzekacie że małe ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#7357 | ||
|
Przyczajenie
|
Czesc.Wlasnie zrobilam zdjecia moich strasznych cycuszkow.Czy może mnie ktoś zaprosić do znajomych kto ma implant POLITECH,MENTOR anatomiczne 275-300 .Bede bardzo wdzieczna
---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Cytat:
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#7358 |
|
Zadomowienie
|
Mya ma racje, w ciąży różnie bywa , mi piersi urosły bardzo, byłam bardzo szczęśliwa a potem zostały takie małe flaczki i oponka na brzuchu
28.11.2013 Dr. K. P. W-wa Edytowane przez Kachuula Czas edycji: 2013-06-05 o 19:52 |
|
|
|
#7359 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ból po obudzeniu? no nie przesadzajmy, wtedy boli najmniej dostaniesz kroplówkę od bólu, nikt nie pozwoli Ci cierpieć i nie będzie słuchał jak jęczysz - przecież to prywatny zabieg w prywatnej klinice A co do operacji w środę i pracy w poniedziałek ![]() co na to Twój lekarz??? ja bym takiej pacjentki nie operowała w ogóle, pognałabym ją i kazała wrócić jak zdoła zaplanować wszystko porządnie Muszę przyznać że masz super wszystko zaplanowane To nie wizyta u dentysty , to OPERACJA !! jak się coś stanie to do lekarza będziesz miała pretensje czy do siebie??? mieć kasę fajna rzecz- ale ważniejsze by mieć rozsądekCytat:
Dobrze że potem wszystko się normuje- ale szkoda że skóra nie ma tak dużych właściwości wstecznych![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() Dlatego jedynym momentem na wybór jest czas przed operacją. I właśnie wtedy nie wolno się zatrzymać na dążeniu do czegokolwiek !!!! Po operacji już nie ma drogi w drugą stronę- co najwyżej droga do drugiej operacji ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ---------- Pozdrowienia z Warszawy http://www.youtube.com/watch?v=Ygz1VRzc8Ls
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
|||
|
|
|
#7360 |
|
Zakorzenienie
|
Ile czasu potrzeba mniej wiecej zeby wrocic do normalnego zycia? Wiem że u kazdego to bylo indywidualne. Ale tak mniej wiecej. Mam prace siedzaca za biurkiem - wiec jeszcze pół biedy
|
#7361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisać na laptopie dasz radę już 8 godz po operacji ale z normalnością i sprawnością nie będzie to miało nic wspólnego. Twoje samopoczucie (zmęczenie bólem, wyczerpanie psychiczne) może i po dwóch tygodniach nie pozwolić na pracę biurową mimo że na pewno po takim czasie dasz radę siedzieć za biurkiem.
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#7362 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny wstawiłam pare fotek zapraszam do mojego albumu
![]()
|
#7363 |
|
Zakorzenienie
|
No wlasnie chodzilo mi o pojscie do pracy, wsiadanie za kółko, pojscie na spacer , na zakupy ( oczywiscie bez dzwigania), sprzatanie itp.
Nawet nie chodzi mi o ból tylko o to żeby nic tam nie naruszyć , nie uszkodzić. Ale isc na operacje w srode a w poniedzialek do pracy?- głeboka przesada!!!
|
#7364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast prowadzić samochód też się da fizycznie, będzie to możliwe po dwóch tygodniach- ale z uwagi na możliwość kontuzji w razie nieprzewidzianej sytuacji jak i bezpieczeństwa nie tylko swojego ale i innych lepiej odłożyć do 4 tygodnia. Szarpnięcie,konieczność nagłego ruchu może spowodować kontuzję. A obniżona sprawność ruchowa, opóźniona reakcja, reakcja nieprawidłowa może być powodem nieszczęścia na drodze
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2013-06-05 o 19:12 |
|
|
|
|
#7365 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale jazda na rowerze to tez super pomysł i mała ma frajde i Ty ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
|
|
#7366 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja miałam operacje w piątek, w czwartek (6 dzień po op) byłam w pracy zrobić status, a na stałe wróciłam w poniedziałek, czyli po 10 dniach. ale np w sobotę (czyli 8 dzień po operacji) byłam na kursie przez 8 godzin, siedziałam tylko, ale jednak byłam. kazdy bardzo indywidualnie to przechodzi, ja myślałam, że np nie podniosę litrowej butelki z wodą po op, a nie miałam z tym problemu, mogłam gotować, robić kanapki itp, tylko humor miałam zły i dołą jakiegoś
|
|
#7367 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
to widze że nie jest tak źle a z samochodem trudno do przeżycia pojdę na konsultacje i zobaczymy co się urodzi - muszę tylko zrobić liste pytań - robiłyscie ? ![]() Powiedzcie mi jeszcze jak wyglada narkoza ?? Tego się boje strasznie. Korolowa Miałaś doła ? Czemuż to ?
|
#7368 |
|
Zadomowienie
|
Belseno moja niunia dzias przejechała ze mną z 15 kilometrów, pojechaliśmy nad Wisłe , oczywiście całą drogę córcia mówiła ze jedzie oglądać rekiny i jak jej powiedzieć ze u nas ich nie ma? Plus taki ze nie spała w dzień a teraz już od pól godzinki śpiocha
|
#7369 |
|
Raczkowanie
|
hejo
ja tez robiłam listę pytań. Dziś ją wyciagnęłam, bo w koncu udałam się na konsultację do MW. Tak jak dziewczyny pisały, doktor nie chce dawać duzych implantów. I ja nie chciałam ogromnego biustu, ale sama już nie wiem, czy to, co doktor zaproponował aby nie za małe - zaproponował 250 i 275. mowił, ze 300 to jeszcze jak cie moge, tez moze byc, ale ze naturalnie beda u mnie wygladac tamte rozmiary. U mnie jest symetria, malym problemem jest szeroki rozstaw sutkow i nie za duza odleglosc cycow od obojczykow. czy ktoras z Was tez tak miala, a mimo to wziela okragle? doktor mi okraglych nie odradzal, napomykal, ze anatomy niby lepsze ale sie nie upieral. Boje sie tylko ze jak mam te odleglosc nie za duza niby, to zebym tych cyckow okraglych nie miala pod broda w sensie zebym wygladala proporcjonalnie. No i nie wiem, bo wiekszosc z Was ma 300 lub wiecej. No i jeszcze jedna rzecz, pokazalam doktorowi, co mi sie podoba, wydawalo mi sie ze ten biust OK jest, proporcjonany, fajny taki akurat, taki bym chciala, a on powiedzial, ze za duzy, ze juz niezbyt naturalny, ze jej juz zahacza (ostaje) i ze moze jak dziewczyna stoi na wprost jest OK ale jak sie pochyli to bedzie jej sie marszczyl itp. No i ze nie rodzilam ze nie mam tkanki tluszczowej (zanim poszlam, wydawalo mi sie, ze mam:/) Kurde, myślałam , ze ten rozmiar na zdjeciu jest naprawde neutralny, takie normalne C a tu sie okazuje, ze duzy takze tym bardziej sie zastanawiam, czy 275 nie za malo. Dzizas, ale metlik :/ Pomozcie! |
|
|
|
#7370 |
|
Raczkowanie
|
Chcę się przywitać i zagościć się trochę u Was
![]() Więc witam was wszystkie dziewczyny serdecznie. Jestem przed...konsultacje mam 18 czerwca ,Wrocław JJ.a zabieg 19 czerwca.Równocześnie boję i strasznie cieszę.U mnie sprawa wyglądała tak że byłam umówiona na konsultacje dopiero na pażdziernik ale tak się wszystko potoczyło że przeskoczyłam na za dwa tygodnie ![]() Jestem strasznie do tyłu ze wszystkim dopiero co zaczęłam was czytać a parę dni temu udało mi się przełożyć zabieg. Więc bardzo bym chciała u was znależć wsparcie i może porady których mogę nie znależć. Jeszcze nie wiem jakie będą moje nowe cycuszki ponieważ pierwszą konsultację miałam mailową (wysłane zdjęcia)ale wiem że bedę w dobrych rękach także tym się nie martwię tylko całą resztą że tak mało wiem ![]() Mogłabym jeszcze skrobać i skrobać ale na przywitanie może wystarczy jeszcze raz witam was wszystkie cieplutko
|
|
|
|
#7371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czyli reasumując ze sportów to biegam, ćwiczę joge, pływam, jeżdżę na nartach. Nie jestem w stanie zrobić pompki i np. nie wiem czy poradziłabym sobie teraz z surfingiem - 2 lata temu zaczęłam się uczyć ale tam troche trzeba się z żaglem naszarpać i sporo na rękach opierać jak się na deske wspina a na początku niestety głównie się spada z deski i na nią wspina
|
|
#7372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wchodzisz kuja Cie i za sekunde spisz i za sekunde sie budzisz z piersiami
|
|
#7373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pierś jest twardsza i taka mocno zbita, nie rozchodzi się na boki i nie da się jej tak wymiętosić jak naturalnej a od spodu jak się dotyka ale nie całą dłonią tylko paluszkami to delikatnie czuć no taki hmmm...jakby woreczek napełniony wodą. Jak jednocześnie dotykałam swojej piersi z implantem i właśnie tej koleżanki co jej stanik pomogłam dobrać to hmmm...różnica duża była na korzyść piersi naturalnej. Ale wiadomo ta naturalna piers przedewszystkim musi być a jak już jest to musi być jędrna - ona nie rodziła więc ma tą cudowną jędrność, której nie ma w woreczkach po urodzeniu dziecka.
|
|
#7374 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj, ja powiem Ci ze przymierzałam 270 wydawały się ok ale poprosiłam o większe 310 i to był strzał w dziesiątkę. A mierzyłaś 300? ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Belseno a w jakim sklepie ten Cudny staniczek mierzyłyście?
|
|
#7376 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7377 |
|
Zadomowienie
|
jest sklep w moim mieście w którym są różne marki i pani pomaga dobrac rozmiar , nie to że przedstawicielstwo jednej firmy.
|
#7378 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#7379 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po 2 tyg. można do lekkiej biurowej pracy wrócić ale bez noszenia segregatorów, jedyne co można nosić to kubek z kawa a i samo siedzenie przez 8 godzin bez możliwości położenia się choć na chwilę tak da Ci w kość, że po powrocie do domu będziesz się czuła jak byś pracowała 15 h.
|
|
#7380 | |
|
Zakorzenienie
|
Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
Ja sie boje narkozy niestety chyba tego ze sie nie obudze albo obudze w trakcie heheh jakos tak mam. Olivko a jak sie czulas po narkozie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:58.

jak samopoczucie w nowym miejscu? Synek się odnalazł w swoim pokoiku? 

to ciągłe kłopoty. I dlatego kobiety z naturalnym , dużym biustem nie potrafią zrozumieć że można chcieć sobie powiększyć piersi.
i do tego allergany.
Muszę przyznać że masz super wszystko zaplanowane

i za sekunde sie budzisz z piersiami