|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Kiedy sie kąpiecie? | |||
| tylko wieczorem |
|
945 | 50,97% |
| tylko rano |
|
171 | 9,22% |
| i rano i wieczorem |
|
440 | 23,73% |
| czasami zdaza mi sie co pare dni |
|
177 | 9,55% |
| zawsze co pare dni |
|
121 | 6,53% |
| Głosujący: 1854. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy kąpiecie się codziennie ? Ale szczerze..... :)
Cytat:
![]() Też mam jedna łazienkę [z wanną] i to na 5 osób .Ale dajemy sobie radę jakoś, każdy się myje rano ![]() A co dopiero, np.w akademiku, jak jest jedna łazienka na całe piętro? Też sobie radzą
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
codziennie prysznic wieczorem ,czesto tez i rano jak odpowiednie wczesnie wstane
i codziennie rano mycie glowy bez tego czuje sie cala brudna.
|
|
|
|
|
#153 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Bo jak inaczej mam spłukiwać włosy, jak nie pod prysznicem? W wannie głowe moczyć czy z miski polewać? |
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o kąpiele pełne piany z nóżką w górze no to jasne, że nie.
Dla mnie to jest zupełnie normalne, że człowiek może rano wstać, po wieczornym się wykąpaniu czy wyprysznicowaniu (wyszorowaniu, po prostu :P) i nie śmierdzieć; bakterie aż tak szybko się nie rozwijają, jeśli się nie ma problemu z potliwością, ok, jasna sprawa. Natomiast ja osobiście czułabym się okropnie, gdybym miała rano wyjść bez prysznica i także wtedy, gdy muszę wyjść z domu po 5-tej - jakoś nie miewam w zwyczaju fundować sobie taryfy ulgowej .Z całym szacunkiem, uważam rezygnację z 'mydła' i dezodorantu (wariant: dezodorant bez mycia to juz w ogóle pozostawiam bez komentarza :P) po nocy spedzonej w najmilejszym nawet łóżku jako zwykłe, ale jednak, niechlujstwo. A Ty się Ilona nie śmiej, bo w blokach jest masa łazienek 2x2 i muszą się nich zmieścić wanna, umywalka, kibelek, pralka i kosz na brudy i jakoś ludzie umieją brać prysznic.
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak myje wlosy zawsze w wannie ale pochylam sie do przodu i splukuj prysznicem z wanny. A jak sie kapiemy to 1 woda na 3 osoby w domu- nie zmieniamy jej i tak mamy duze rachunki za wode bo czesto myje glowe ja i mama. I tego sie nie da zmienic- moze wygramy w totka
|
|
|
|
#156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie widzę w tym nic śmiesznego, sama kiedyś w wynajmowanym mieszkanku miałam takie warunki.Głowy np. inaczej umyć się nie dało.![]() To może pośmiejmy się z tych, którzy mają jeden kibelek na całe piętro albo oficynę, bo w takich warunkach też ludzie jeszcze mieszkają
"Kobiety są jak przekład: piękne nie są wierne, wierne nie są piękne." G.B.Shaw tu znajdował się podpis mojego ex-męża o treści: dokładnie, kochanie, dokładnie(znał moje hasło) więc...Tobie(skoro zgadzasz się z powyższym cyt.pana Shaw) pozostaje znaleźć sobie taką niepiękną!może Cię nie zdradzi |
|
|
|
|
|
#157 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() I Ty się jeszcze śmiejesz z ludzi, którzy mają połączoną wannę z prysznicem!? Zanim rodzice wybudowali dom, gdzie mamy dwie łazienki, też tak miałam. I jakoś śmiesznie nie było. |
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#159 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zakorzenienie
|
No moze i nie wyszedl
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Po licznych eksperymentach na zywym organizmie
stwierdzam, ze w moim przypadku nic nie zastapi prysznica. Ostatnio odkrylam, ze mimo faktu, ze w domu mam zarowno lazienki z sama wanna /plus sluchawka prysznicowa ale praktycznie nieuzywana, gdyz wanna jest wpuszczona w podloge i uzywanie prysznica w ten sytuacji grozi zachlapaniem calej lazienki /, jak i wersje mieszana - wanna z sensowna mozliwoscia uzycia prysznica najczesciej uzywam tylko prysznica - jest duzo latwiej umyc i dobrze wyplukac wlosy,jak rowniez porzadnie splukac cale cialo. Zwlaszcza, ze jedna z kabin jest na tyle cwana, ze procz natrysku glownego ma takze kilka bocznych i mozna tylko stac i sie rozkoszowac przyjemnoscia . W wannie wytrzymuje maksimum 20 minut, a i tak nudze sie niemilosiernie.Ratowanie sie muzyka, ksiazka i winem nie pomaga. Nie dalabym rady tak leniuchowac wannowo jak rambo No i przy kapieli w wannie mam wrazenie, ze wlosy nie sa umyte, mimo kilkukrotnego splukania szamponu .Za to pod prysznicem moglabym siedziec godzinami. Latem zdarza sie ze biore dlugi chlodny prysznic co 2-3 godziny, zwlaszcza gdy w ramach relaksu pracuje na ogrodzie. I tak kapiel w wannie funduje sobie raz na rok, po ostatnim wyczynie w postaci zachlapanego sufitu, scian, witrazy i polowy posadzki chyba sobie odpuszcze . Nie wyobrazam sobie isc spac bez prysznica. Rano prysznic to tez mila sprawa, ale kiedy mam zajecia/prace/trening na 7 blogoslawie, ze ktos wymyslil bidet.Prysznic w takiej sytuacji szybciutko po powrocie do domu. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznam, że jestem trochę zaskoczona czytając o tym, że poranny prysznic to nie zawsze, albo brak czasu, czy poczucia sensu - bo zawsze mi sie wydawało, że poranny prysznic to powinno być coś takiego jak zakodowanie mycia zębów.
No i trochę muszę się też pilnować z temperaturą, bo uwielbiam sobie dawać czadu dość gorącym strumieniem po ciele i mogłabym tak sobie siedzieć do omdlenia.
|
|
|
#163 |
|
Raczkowanie
|
Ja codziennie wieczorem biore prysznic i czasem tez rano . A kąpiel to raczej raz na tydzień
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo. Każdy święty ma swoje wykręty. Dla chcącego nic trudnego: Włazisz do wanny. Polewasz się wodą ze słuchawki. Płyn do kąpieli,gąbka i do dzieła. Spłukać się i wytrzeć do sucha. I finał. Takie to trudne i czasochłonne?
|
|
|
#166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
ja od conajmniej 10ciu lat mam połączoną wannę z prysznicem i nie widzę w tym nic śmiesznego, tymbardziej, że mamy parawan.
jak dla mnie jest superwygodnie, można połączyć siedzenie/leżenie w wannie ze strumieniem prysznica
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po kąpieli to ja i tak jeszcze przejeżdżam ciało prysznicem A włosy myję jeszcze w innej turze - już prysznicem oczywiście Wiesz... Czasem mam wątpliwości co do tego, czy aby na pewno wszyscy Polacy myją zęby minimum 2 razy dziennie
|
|
|
|
#169 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze się kąpię z wannie
nie lubię prysznicować się, bo mi jest zimno ![]() a normalnie, jak wszyscy chodzą jeszcze w kurtkach, to ja w samym sweterku,więc nie wiem dlaczego pod prysznicem jestem zmarzlak
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Fresia, co Cię tak wzięło na jedno z haseł opisujących barok ?
Czyżby to miało jakiś związek ze stosunkiem do wody (a raczej brakiem z nią jakichkolwiek stosunków) człowieka epoki nieregularniej perły
|
|
|
#173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dochodzilo u mnie nawet do tego, ze wyskakiwalam z jacuzzi /poprawiajac przy okazji kapielowe zachlapanie lazienki/ i lecialam pietro wyzej oplukac sie po bozemu prysznicem.
Edytowane przez nekome Czas edycji: 2007-04-11 o 21:45 |
||||
|
|
|
|
#174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Popieram. Często leżę w wannie pełnej wody i jednocześnie masuję się prysznicem, takie 2w1 Ale faktycznie nie wyobrażam sobie brać prysznica w wannie na stojąco, w tej sytuacji tylko normalna kabina. Choć taka alternatywa nie bawi mnie jak Ilony, ludzie mają różne warunki
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie widzę najmiejszego sensu w codziennym (raz, dwa razy w tygodniu to i owszem) braniu kąpieli. Po co codzinnie rozmiękczać skórę i wypłukiwać z niej dorogocenną i potrzebną - faunę i florę?
![]() Natomiast, nie wiem, jak można żyć bez codziennego prysznica?! Bez zmycia brudu, bakterii? Nie rozumiem. Umarłabym, gdybym nie mogła się umyć. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Zresztą, jak wieczorem nie wezmę prysznica, to nie usnę. ![]() Btw, nie widzę nic śmiesznego w tym, że ktoś ma wannę połączoną z prysznicem. U mnie w domu tak jest. Mieszkamy w bloku i mamy łazienkę połączoną z ubikacją. Niestety, nie mam możliwości stworzenia dwóch osobnych pomieszczeń. No chyba, że na balkonie. Natomiast dla mnie, taki a nie inny układ mieszkania nie przeszkadza w utrzymywaniu higieny osobistej. Gdy chcę wziąć kąpiel, to normalnie wlewam wodę do wanny, a gdy chcę prysznic - to też nie mam żadnych problemów. Albo siadam sobie w wannie, albo stoję. Słuchawka w łapę, żel, gąbka.. I koniec. Głowę też można na dwa sposoby umyć. Albo stojąc w wannie, albo wyjść - pochylić się nad wanną. Nie widzę żadnego problemu. A już na pewno nie widzę w tym NIC śmiesznego. Ludzie myją się w ten sposób od wieków i jeszcze brudem nie zarośli. Każdy kto chce, może być czysty - nawet, gdy myje się w miednicy z wodą.
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, bedzie z doba od kiedy sie kapalam
. Jak weszlam na ten watek i przeczytalam niektore komentarze to az sie powachalam ![]() Ale zarty na bok - lubie sie kapac w piance, ale czesto biore po prostu prysznic i myje sie od stop do glow. I nie czuje sie przez to mniej higieniczna
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaki Ty musisz mieć piękny dom (widziałam gdzies na wizażu kawałki na zdjęciach) Zazdroszczę jacuzzi
|
|
|
|
#178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już się tak przyzwyczaiłam i nie przeszkadza mi...
|
|
|
#179 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Preferuję prysznic na leżąco
|
|||
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Ludowa
![]() Cytat:
. Dlatego tez praktykuje jedynie na siedzaco/lezaco
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

.

Nie widzę w tym nic śmiesznego, sama kiedyś w wynajmowanym mieszkanku miałam takie warunki.Głowy np. inaczej umyć się nie dało.
bo w takich warunkach też ludzie jeszcze mieszkają

nie lubię prysznicować się, bo mi jest zimno