|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
A czemu do września 2013 a nie 2014 ?
|
|
#272 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna przyszła, z nią bociany, więc na @ nie czekamy. Staraczki 2013. Cz. 3
Cytat:
chociaż po urodzeniu Misi miałam dosyć krótkie, bo 23-25 dni, teraz się wyregulowało.Cytat:
nie do końca planowany, bo trochę mi się wtedy owu przesunęła Bercik to chyba od Huberta
|
|
|
#273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Rozumiem, ciężko myśląca jestem .
Najdroższe klejnoty jakie noszę na szyi to ramiona mojego dziecka Śpij mój kochany Aniołku Edytowane przez papryczka160 Czas edycji: 2013-06-04 o 14:30 |
|
|
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jeszcze trochę czasu - wierze, że się uda! A od jak dawna bierzesz te tabletki na wyregulowanie cyklu? Może one po prostu mają u Ciebie jakieś kiepskie działanie... A propo mierzenia temperatury to gdzie mierzycie i jakim termometrem?
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-04 o 14:48 |
|
|
|
|
#276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Dopiero ten cs będzie z dupkiem ![]() ja mam microfile mt16c2 (taki z 2 miejscami po przecinku )
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam jeszcze takie pytanie, czy któraś z was robiła kiedyś wymaz z dróg rodnych i jeśli tak to po ilu dniach otrzymałyście wynik?
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-04 o 15:14 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#278 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tez tak mialam, mierzylam ze 4 razy i za kazdym razem coraz wyzsza... ale te owulacyjne sa na prawde bardzo bardzo dokladne, tylko 3ba dobrze mierzyc - np nie otwierac ust jesli mierzysz w ustach, w tym samym miejscu zawsze... |
|
|
|
|
#279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam tylko rtęciowy, do ust wkładać trochę strach...
|
|
|
#280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Zapewne
znając moje zdolności to by mi jakieś dziwne dziwy powychodziły ![]() Myślicie, że mogę tym rtęciowym spróbować mierzyć? Jestem taka niecierpliwa, że chyba w piątek pójdę do lab i sprawdzę czy mają już wynik - a nóż widelec będzie... od listopada ciąży nade mną jakieś fatum i czuję, że i tym razem coś wyjdzie dziwnego. Zresztą sam gin powiedział mi, że u mnie to dziwna sprawa bo organizm odrzuca pałeczki kwasu mlekowego. Brałam LaciBios Femina i nic mi to nie dało.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-04 o 15:29 |
|
|
|
#282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ten elektroniczny już dawno wywaliłam do śmieci. Miałam go dla Misi, ale pokazywał bzdury, więc wróciłam do tradycji chociaż mierzenie temperatury u chorego dziecka to, wierzcie mi, masakra ![]() God of War ja miałam robiony wymaz, ale przed porodem, więc w Twoim przypadku pewnie chodzi o coś innego. Przed porodem wymaz robi się w celu stwierdzenia obecności chyba paciorkowca i innych groźnych bakterii dla dziecka. Wiem, że trochę czekałam, bo muszą chyba to hodować. A Ty w jakim celu robiłaś?
Edytowane przez kaorlak Czas edycji: 2013-06-04 o 15:36 |
|
|
|
|
#283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj wiem, mój chrześniak (5 latek) często choruje i wiem co to znaczy mierzyć temperaturę dziecku ![]() kaorlak Ja robiłam, ponieważ gin mi zlecił po ostatnim badaniu. Miałam zamrażaną nadżerkę i poszłam na kontrole i wtedy stwierdził, że leki na mnie kiepsko działają bo po miesiącu od zabiegu jeszcze się nie zagoiło i że te pałeczki kwasu mlekowego mój organizm odrzuca (coś tam badał pod mikroskopem) dlatego też kazał mi zrobić ten wymaz. Tu też na względzie ma na pewno sprawdzenie czy jakieś bakterie są. Tak jak mówisz parę dni się czeka bo hodują. Zanosiłam w poniedziałek więc może w piątek już coś będzie... nie mam daleko mogę się przejść i zapytać. Pani mówiła, że do tygodnia czasu.
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-04 o 16:09 |
|
|
|
|
#284 | |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczynki
ale naprodukowałyście. Ledwo zdążyłam nadrobić.Jak u Was samopoczucie? U nas leje cały czas buuuuuuu i już mam dosyć deszczu :/ Któreś w Was pisały o testach owu i mierzeniu temperatury. Więc ja w tamtym cyklu pierwszy raz kupiłam te testy i sprawdzałam je z temperaturą. Więc tak dwa pierwsze dni (9 dc)jedna kreska, dwa następne druga blada, w piąty dzień (niedziela) dwie takie same, poniedziałek druga blada, wtorek skok temperatury i testu już wtedy nie robiłam. Czyli wszystko książkowo (temperatura ponoć skacze dzień po owulacji) a jednak nie wyszło może to przez tę torbiel. Ale już w następną środę się jej pozbędę ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Też raczej stawiam na rtęciowy, przeszłam już dwa elektroniczne i pokazywały mi bzdury, chyba miałam pecha Co do długiego czasu mierzenia, to zawsze mierzę 6 minut od razu po przebudzeniu, także problemu nie ma, super jeszcze chwilkę się drzemnąć ![]() Co do umowy, to też mam na czas określony, ale na szczęście do września 2017 także jest dobrze ...
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w razie czego poproszę was o pomoc w interpretacji ![]() Gorzej jak się zaśnie z termometrem u źródła hehe ![]() Nie wiem co mi się dzieje i dlaczego mnie tak dziwnie boli podbrzusze, lekkie kłucie (na pewno nie owu i nie dni płodne bo to już minęło a poza tym nie mam śluzu nawet jakiegokolwiek ). Miałyście może kiedyś coś takiego?
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-04 o 23:18 |
|
|
|
|
#287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#288 |
|
Zadomowienie
|
Co do termometru, to mam elektroniczny, z dwoma miejscami po przecinku. Mierzę w ustach. Na szczęście nigdy nie miałam problemów, nawet jak mierzyłam pod pachą - typowo chorobowo. Do rtęciowego nie mam cierpliwości :P
--------------- a co tu taka cisza dziś? hmmm? wczoraj robiłam test owu, nadal nic. skoku jeszcze ni ma, no to czekamy dalej
Edytowane przez D0tk4 Czas edycji: 2013-06-05 o 12:41 |
|
|
|
#289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Boże broń, nie chcę Cię nakręcać, ani sugerować, ale pamiętam, że jak zaszłam to miałam taki dzień, że podbrzusze cały czas czułam, kłucie po jednej stronie... Ale tak jak napisałam, to był jeden dzień a nie ciągłe uczucie A jak jest z Tobą?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Też jeszcze nie czas
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#291 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny. Robiła wczoraj badanie poziomu prolaktyny i TSH. Prolaktuna spadła z 95,95 ng do 5,19 ng więc jestem szczęśliwa. Endikrynolog kazał odstawic tabletki i za miesiąc zbadac poziom. Jak się cieszę że nie muszę ich brać od razu lepsze samopoczucie
![]() THS też w normie, teraz jestem w 21 dc, czekam czy się pojawi @ czy nie. Choć wole nie Zwiastunów żadnych, przeczuć żadnych tylko nadzieja . . .Co do mierzenia temperatury to tez kiedyś badałam i mam termometr z dwoma miejscami po przecinku, ale wydawało mi się, że temperatura wciąż taka sama więc przestałam mierzyć i teraz sprawdzam testami owulacyjnymi. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- A teraz się stresuję, bo idę do dentysty na 18. Ale mówię sobie, że muszę przed ciążą wyleczyć ząbki. Chyba mam dwie dziurki bo dawno nie była u dentysty
|
|
|
|
#292 |
|
Zadomowienie
|
nadiak1 wiadomo, że wizyta u dentysty to nic przyjemnego, ale skoro chcesz zajść w ciąży, to innej opcji niż wyleczyć wszystkie zęby wcześniej nie ma! nie martw się, będzie ok
|
|
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś wątpię żeby się udało za pierwszym razem więc nawet tego nie biorę pod uwagę choć owszem jest taki objaw niby przy implantacji zarodka.---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
zawsze wszystko tłumaczy i miła atmosfera jest.No ale właśnie to wszystko zależy od lekarza, jak lekarz fajny to i nastawienie inne. Idzie wielka burza...
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-05 o 18:58 |
||
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny!
Straszny dziś spokój na wątku. Czyżby wszystkie się starały? Ja tam wyleczyłam zęby przed ciążą, ale w trakcie tak mi się osłabiły, że i tak w II trymestrze dentysta mnie nie ominął. W ciąży i w połogu pewne świadczenia są za darmo (niestety nie pamiętam jakie)
|
|
#295 |
|
Rozeznanie
|
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- A teraz się stresuję, bo idę do dentysty na 18. Ale mówię sobie, że muszę przed ciążą wyleczyć ząbki. Chyba mam dwie dziurki bo dawno nie była u dentysty [/QUOTE]Wizyta już za mną. |
|
|
|
#296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz
Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2013-06-05 o 20:09 |
|
|
|
|
#297 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
!Ja pewnie będę miała standardowo w 18 dc i testy pewnie to potwierdzą... Ale i tak oficjalnie czekam do września, chociaż chciałabym już, JUŻ ![]() Cytat:
Dobrze, że poszło szybko i bezstresowo
|
|
#298 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Nazywam się Kasia i jestem mamą 3,5 letniego synka. Dojrzałam (tak myślę
) żeby znowu wrócić do tego całego misz maszu z niemowlaczkiem. Dopiero w tym miesiącu zaczniemy z mężem starania, dokładnie będąc na wczasach w Grecji (tak mi szczęśliwie wypadło) mam tylko takie pytanie, bo widzę że tu opcykane jesteście Jeśli nam się uda w tej Grecji zafasolkować to jest ryzyko że przez lot powrotny i różnicę ciśnień może coś się złego wydarzyć Chyba trochę zaczynam schizować Tak sobie pomyślałam że może będę Was podczytywać i od czasu do czasu prosić o jakąś radę. I bardzo dziękuję za te informacje o badaniach i różnych specyfikach. PozdrawiamA i jeszcze powiedzcie mi bo len właśnie sobie robię a ten olej z wiesiołka to tak zapobiegawczo też można, czy może nie przesadzać z tymi specyfikami? Biorę również femibion natal ale tam żadnych olei nie ma
Edytowane przez katekatee Czas edycji: 2013-06-05 o 20:59 |
|
|
|
#299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oczywiście, życzę żeby się szybko udało ale też nie ma co schizować gdyż jakby co to i tak będzie bardzo początkowe stadium... Ja jestem zdania, że nie ma co przesadzać z lekami, ziołami itp. Dopiero zaczynacie starania - może te wszystkie specyfiki są wam zbędne?
|
|
|
#300 |
|
Zakorzenienie
|
Kate witaj
Atmosfera odpoczynku i relaksu oraz odpowiedni moment cyklu sprzyjają, ale lepiej mieć miłą niespodziankę niż się zawieść, więc po prostu jedźcie, kochajcie się i nie myślcie o niczym! A z resztą zgadzam się w pełni z God Of War, A. myślę, że przelot samolotem nie zrobi krzywdy, raptem to etap zagnieżdżenia, B. witaminy jak najbardziej tak, suplement diety jak każdy, ale jeśli nigdy nie miałaś problemów ze śluzem to nie narzucaj sobie lnu i wiesiołka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

, bo wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować
. W ogóle co ja gdybam 
Owu też mam raczej późno bo z reguły ok.18 dc więc może dlatego ten śluz też tak przesunięty 
obserwacje prowadzę dopiero od pierwszej @ po porodzie

może to przez tę torbiel. Ale już w następną środę się jej pozbędę
Co do długiego czasu mierzenia, to zawsze mierzę 6 minut od razu po przebudzeniu, także problemu nie ma, super jeszcze chwilkę się drzemnąć 
Tak sobie pomyślałam że może będę Was podczytywać i od czasu do czasu prosić o jakąś radę. I bardzo dziękuję za te informacje o badaniach i różnych specyfikach. Pozdrawiam