Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł na III część wątku " Listopadowo-grudniowe mamusie 2013" ma brzmieć
Rączki nózki podglądamy, jednym się urodzą damy- innym zaś chłopczęta, zaraz po tym będą święta 1 2,08%
Ciągle głodne mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki. 0 0%
Coraz większe mamy brzuszki bo mieszkają w nich maluszki 7 14,58%
Dzieci rosną ,Mamy też-szczęście nasze w brzuchu jest. 3 6,25%
Idzie raczek nieboraczek,raz dziewczynka raz chłopaczek 8 16,67%
Dumne z nas Mamy,nasze Maleństwa w brzuchach trzymamy 0 0%
W brzuchach Maleństwa się rozwijają,Mamy na wizażu plotki uprawiają 1 2,08%
Czy to chłopiec czy dziewczynka-niespodzianek będzie kilka 5 10,42%
W brzuchach rosną Bobasy-cóż to za piękne czekają nas czasy? 0 0%
Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. 3 6,25%
Szczęśliwe z nas mamy, bo pierwsze ruchy wyczuwamy 1 2,08%
Pierwsze ruchy odczuwamy, przeszczęśliwe z nas mamy. 0 0%
W II trymestr wkroczyłyśmy i płeć maluszków poznałyśmy. 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki na wątku już mamy, na wszystkie dzieciaczki niecierpliwie czekamy! 2 4,17%
Pierwsze bliźniaki ujawnione, na resztę czekamy stęsknione. 0 0%
Niektórzy chcą dziewczynkę, inni chłopaka,dzidzia w brzuchu myśli- dam mamie kopniaka. 15 31,25%
Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-05, 20:10   #4861
Trele_Morele
Zakorzenienie

Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ale nie mogę się za często udzielać, w pracy nie ma szans a potem też ostatnio mnóstwo załatwiania...

agnieszka
trzymam kciuki

Ostatnio mam takie krótkie skurcze w podbrzuszu, mam nadzieję, ze to bóle przygotowujące macicę do porodu jutro wizyta mam nadzieję, że coś więcej się dowiem. Macie też?

Dziś mój Małż zrobił mi niespodziankę i ... umył okna, pranie firan i je zawiesił, a potem poodkurzał i umył podłogi a wczoraj poszedł do sklepu z ubrankami dziecięcymi się rozejrzeć i dzwoni jakie ładne znalazł ! To ja nawet nie byłam jeszcze oglądać, chyba jakaś anomalia natury jestem
Na skurcze przygotowywujace chyba jeszcze za wczesnie mnie nic nie boli naszczescie ..
DE pisala o lozysku I ja chyba bede je miala na przedniej scianie , bo wlasnie tak czuje jakby przytlumione te kopniaki. Jak pojde na to 4d to wypytam co I jak

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:13   #4862
lusesita23
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki nam się powiększają, lokatorzy ujawniają- Mamusie XI-XII 2013

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Serio? Ja dalej sie zastanawiam nad tym 4d w przyszly weekend

ona poszla od razu na polowkowe i razem z 4D - wyswietlal im to na takim dużym ekranie jak TV 52 cale i nagranie dostali,ale tylko czarno-biale
mimo to super widać, jak zaslania buzie raczkami,albo jak ssie palca.
super

my się zastanawiamy,ale chyba chcielibyśmy trochę posniej, kolo 30 tyg. wtedy dzieciątko jest jeszcze większe i ma więcej "szczegółów"
Stary 2013-06-05, 20:14   #4863
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
a co na to tż? teściowa mieszka chociaż daleko od was?
Tż powiedział, że on się juz dosyć nastresował przez nią i ma na nią wy☠☠☠ane... Ale ja nie mogę. Chce mi się płakać. Mam już dosyć tej sytuacji... Jak nie dostaniemy kredytu to będziemy wynajmować... a teściowa, a raczej to cos mieszka na szczęście daleko. a list napisala bo tż tata nawet nie chciałby z nią gadac...
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
co za baba
Kochana mam nadzieję, że niedługo wylądujecie na swoim i nie będziesz musiała znosić tej zołzy

Kruszynka za jutrzejsza wizytę, daj nam znac co i jak
no i brawa dla męża spisał się
Dziękuję, za nadzieję każda iskierka się przyda, bo ja juz mam dosyć

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:14   #4864
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość

ona poszla od razu na polowkowe i razem z 4D - wyswietlal im to na takim dużym ekranie jak TV 52 cale i nagranie dostali,ale tylko czarno-biale
mimo to super widać, jak zaslania buzie raczkami,albo jak ssie palca.
super

my się zastanawiamy,ale chyba chcielibyśmy trochę posniej, kolo 30 tyg. wtedy dzieciątko jest jeszcze większe i ma więcej "szczegółów"
Wlasnie podobno w 30 tyg ma juz tak malo miejsca ze nie wiele widac. Dlatego planujemy w 26

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-05, 20:18   #4865
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
na pewno macica się rozciąga...dobrze, ze jutro masz wizytę to się uspokoisz

bidulka mała

De ale Wam super z ta plażą nie męczą Cię takie upały??
Narazie jeszcze nie,na szczescie.U nas bylo zimno i buro przez kilka tygodni,wiec narazie tankuje sloneczko.

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Hej

Dziewczynki od rana umieram i źle się czuję boli mnie brzuch na dole i kłuje, już sama nie wiem co jeszcze, nie wiem czy to pęcherz czy macica, dobrze, że jutro usg

Byłam dziś z Milką na rehabilitacji bo podejrzewano krótszą nóżkę, dziecko wyło całe pół godziny, masakra
To napewno rozciaganie sie,nie stresuj sie.
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jakie śliczności! A te jeansy rządzą

To bardzo pocieszające co piszesz o piersiach Może mi nie obwisną hehe.
A tych szczegółów byś nam zaoszczędziła, u mnie dzisiaj 13 stopni i cały dzień deszcz. Jak wrzucisz foto z plaży z Twojm ślicznym Danielkiem to już się w ogóle pochlastam :P
A właśnie tak mi przyszło do głowy, co robicie z kotami jak wyjeżdzacie na urlop?????

Nie wstawie,bo nie mam kabelka ze soba
Kotami opiekuje sie sasiadka-pomieszkuje u nas w domu mozna by rzec. I kolezanka,ktora tez podczas naszej nieobecnosci korzysta z naszego domu.

Pielegnacja chlopca to przeciez nic trudnego.O tyle co sciagniecie napletka przy kapieli.
Mojemu tez staje,ale ja mam o tyle dobrze,ze szybko go odpieluchowalam i nie nosi pieluch juz ponad pol roku.Mial dwa latka,jak zaczal sam chodzic na kibelek Teraz na urlopie,to sam idzie sobie do ogrodka sie pod krzaczek wysiusiac.I trzyma sobie wszystko jak nalezy nie obsikujac sie

Ale mi dobrze-cieplo,sloneczko,plaza,lo dy panacotta, grilowane krewetki i tunczyk,cukinie i inne cuda.I zero stresu.To pierwsze wakacje z dzieckiem i narazie ostatnie na ok 3 lata,ktore sa takie spokojne,bez rykow,bez stresu, na spokojnie.Dziecko kochane,ja siedze z maseczka na twarzy,zrobie sobie zaraz kapiel i zmolestuje tzeta,o!

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:18   #4866
ola_k11
Zadomowienie

Przeczytałam ostatnie 15 stron, więcej nie dam rady

Widziałam, że pisałyście o porodach. Moim zdaniem żadna skrajność nie jest dobra. Ja ze szkoły rodzenia zapamiętałam jedną rzecz, którą powiedziała połozna i podobno sa na ten temat badania naukowe, że nastawienie psychiczne do porodu bardzo przyspiesza jego akcję porodową i żeby się nie kłaść tylko chodzić bo grawitacja pomaga. Ja miałam pierwsze bóle o 5 rano, cały dzień byłam na nogach, do szpitala pojechałam o 21.30 z 5 cm rozwarciem.
Dzięki temu nie mam negatywnych wspomnień z porodu a rodziłam SN i bez znieczulenia ( bardziej się go bałam niż bólu porodowego ).
Jeśli chodzi o cc, to nigdy bym się nie zdecydowała z góry ale jeśli są wskazania ze względu na dobro matki czy dziecka, to nie ma na co czekać!
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:21   #4867
Anoula
Zakorzenienie

De ale Ci dobrze
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:22   #4868
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Wlasnie podobno w 30 tyg ma juz tak malo miejsca ze nie wiele widac. Dlatego planujemy w 26

Dokladnie,nawet fotki z tego okresu sa niezbyt ciekawe.Przynajmniej ja zadnych fajnych nie mam.

Daniel

Christian
Stary 2013-06-05, 20:22   #4869
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Narazie jeszcze nie,na szczescie.U nas bylo zimno i buro przez kilka tygodni,wiec narazie tankuje sloneczko.

Kotami opiekuje sie sasiadka-pomieszkuje u nas w domu mozna by rzec. I kolezanka,ktora tez podczas naszej nieobecnosci korzysta z naszego domu.

Pielegnacja chlopca to przeciez nic trudnego.O tyle co sciagniecie napletka przy kapieli.
Mojemu tez staje,ale ja mam o tyle dobrze,ze szybko go odpieluchowalam i nie nosi pieluch juz ponad pol roku.Mial dwa latka,jak zaczal sam chodzic na kibelek Teraz na urlopie,to sam idzie sobie do ogrodka sie pod krzaczek wysiusiac.I trzyma sobie wszystko jak nalezy nie obsikujac sie

Ale mi dobrze-cieplo,sloneczko,plaza,lo dy panacotta, grilowane krewetki i tunczyk,cukinie i inne cuda.I zero stresu.To pierwsze wakacje z dzieckiem i narazie ostatnie na ok 3 lata,ktore sa takie spokojne,bez rykow,bez stresu, na spokojnie.Dziecko kochane,ja siedze z maseczka na twarzy,zrobie sobie zaraz kapiel i zmolestuje tzeta,o!
De, ten twój synuś to mój idol a taki z niego słodziak Kochany jest, a jaki łobuziak z niego z tego co mówisz. Ale ma tak słodką i uroczą buźkę, że ja jako ciocia wszystko bym mu wybaczyła:d

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-05, 20:25   #4870
ola_k11
Zadomowienie

aaa i jutro zaczynam 16tc

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:23 ----------

Mya współczuję teściowej! co za wredny babsztyl :/
Stary 2013-06-05, 20:26   #4871
domii29
Zakorzenienie

Nie było mnie tylko kilka godzin a Wy już tyle naprodukowałyście
Weszłam żeby napisać że już mam stresa przed jutrzejszą wizytą do tego mam ogroooooomną ochotę na "przytulanki" a tak przed samą wizytą u pana doktora to raczej nie wypada
Idę się przytulić do TŻ-ta i niedługo spać bo jutro czeka mnie pobudka po 6 się mi zachciało z mamą do pracy iść

Mya współczuję teściowej i życzę żeby się Wam udało jak najszybciej pójść na swoje

Edytowane przez domii29
Czas edycji: 2013-06-05 o 20:28
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:28   #4872
ola_k11
Zadomowienie

De zazdroszczę ! mój synek od 8 msc nie nosi pieluch (teraz ma 2 lata i 10msc) ale jak nie przypilnuje i nie wysadzę to robi w majty nie pomagają nagrody, brawa, nie wiem jak sobie z tym radzić, tym bardziej, że ma iść do przedszkola od września.
Stary 2013-06-05, 20:29   #4873
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:

To tak jak w Ie...teraz pare dni słonca mamy i każdy korzysta ile może

Żyć nie umierać
My w tym roku pierwszy raz bez wakacji...no i pewnie dopiero gdzieś za dwa lata się wybierzemy
Stary 2013-06-05, 20:40   #4874
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Weszłam żeby napisać że już mam stresa przed jutrzejszą wizytą do tego mam ogroooooomną ochotę na "przytulanki" a tak przed samą wizytą u pana doktora to raczej nie wypada
Idę się przytulić do TŻ-ta i niedługo spać bo jutro czeka mnie pobudka po 6 się mi zachciało z mamą do pracy iść

Mya współczuję teściowej i życzę żeby się Wam udało jak najszybciej pójść na swoje
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy

Domi, ja tam się przytulałam z tż ostatnio dzień przed wizytą

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-05, 20:41   #4875
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Widziałam, że pisałyście o porodach. Moim zdaniem żadna skrajność nie jest dobra. Ja ze szkoły rodzenia zapamiętałam jedną rzecz, którą powiedziała połozna i podobno sa na ten temat badania naukowe, że nastawienie psychiczne do porodu bardzo przyspiesza jego akcję porodową i żeby się nie kłaść tylko chodzić bo grawitacja pomaga. Ja miałam pierwsze bóle o 5 rano, cały dzień byłam na nogach, do szpitala pojechałam o 21.30 z 5 cm rozwarciem.
Dzięki temu nie mam negatywnych wspomnień z porodu a rodziłam SN i bez znieczulenia ( bardziej się go bałam niż bólu porodowego ).
A mi bardziej pomagało jak siedziałam i mogli sobie mówić co chcieli a rozwarcie tak galopowało, że ho ho...

Najlepiej było jak po oxy bejbikowi niebezpiecznie wzrosło tętno a położna do mnie: co się tak pani denerwuje, przez panią dziecku się udziela. No nie poinformowali mnie, że do spa przyjechałam i trza się relaxować a nie stresować

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Elena To pewnie macica się rozciąga.Dobrze że jutro wizyta,trzeba sprawdzićA czemu myślisz że szyjka Ci się skraca?
Bo w zeszłej mi się tak podziało. Na szczęscie potem już skracanie nie postępowało, ale to było około 20 tc.

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
No, a na koniec irytującego dnia, teściowa mnie w☠☠☠☠iłą na maksa...
Napisała list do tż taty, z którym sa po rozwodzie, gdzie przekonuje go, że my jesteśmy brudasami, że dewastujemy meble, jest syf, brud, że my powinniśmy teściowi obiady gotowac, prać, sprzątać, bo mieszkamy tutaj. A ona się o niego BOI. To tak po krótce. I namawia go aby nas wywalił z mieszkania, ale to tak delikatnie napisane.
Wiesz zawsze mi się wydawało, że w konkursie na "najlepszą" teściową moja bije wszystkich na łeb, ale widzę, że są jednak lepsze.....

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ja mówię "spocznij!" i lekko przykrywam pieluszką, za chwilę zapinam i jest ok

Ja jak na razie schudłam 0,5 kg, co mnie trochę dziwi, bo jem co popadnie. W poprzedniej ciąży przytyłam 15 kg, z czego 1/3 w 8-9 miesiącu Strasznie mi wtedy waga szła w górę...

To normalne, też tak miałam, przy kichaniu, kaszleniu, śmianiu się - trzeba uważać Po porodzie mi przeszło.

Ja okropnie krwawiłam w 9 miesiącu, codziennie po kilka razy mi krew z nosa leciała.
Mnie krew z nosa i dziąseł prześladowała całą ciążę, teraz tylko dziąsła krwawią

A w tej ciązy chyba będę gruba bo ciągle jem. Poprzednio przytyłam 8-9 kg z czego 4 ważył bejbik, a w dwa tygodnie po porodzie ważyłam o 2 kilo mniej niż przed, ale teraz chyba nie będzie tak fajnie.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 20:51   #4876
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
A mi bardziej pomagało jak siedziałam i mogli sobie mówić co chcieli a rozwarcie tak galopowało, że ho ho...

Najlepiej było jak po oxy bejbikowi niebezpiecznie wzrosło tętno a położna do mnie: co się tak pani denerwuje, przez panią dziecku się udziela. No nie poinformowali mnie, że do spa przyjechałam i trza się relaxować a nie stresować

Bo w zeszłej mi się tak podziało. Na szczęscie potem już skracanie nie postępowało, ale to było około 20 tc.

Wiesz zawsze mi się wydawało, że w konkursie na "najlepszą" teściową moja bije wszystkich na łeb, ale widzę, że są jednak lepsze.....

Mnie krew z nosa i dziąseł prześladowała całą ciążę, teraz tylko dziąsła krwawią

A w tej ciązy chyba będę gruba bo ciągle jem. Poprzednio przytyłam 8-9 kg z czego 4 ważył bejbik, a w dwa tygodnie po porodzie ważyłam o 2 kilo mniej niż przed, ale teraz chyba nie będzie tak fajnie.
Są lepsze od mojej - ta co na wesele z całą rodziną nie przyjechała i ta co omotała tatę - ale to macocha, chyba.

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Tak mnie zdenerwowała ta czarownica, że chyba mnie szlag trafi...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-05, 20:52   #4877
89Beatka
Wtajemniczenie

domi: nie stresuj się wizytą, czekaj z utęsknieniem

mya: życzą zebyś dostała kredyt, i poszła na swoje
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 20:52   #4878
Mya1989
Zakorzenienie

Idę coś porobić, bo nie myślę trzeźwo...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-06-05, 21:03   #4879
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
De, ten twój synuś to mój idol a taki z niego słodziak Kochany jest, a jaki łobuziak z niego z tego co mówisz. Ale ma tak słodką i uroczą buźkę, że ja jako ciocia wszystko bym mu wybaczyła:d
Hehe,uroczy to on jest,szczegolnie ostatnio-nauczyl sie w koncu,ze jego krzyki,rzucanie sie na ziemie i agresywne zachowanie nie robia na nas wrazenia (ponad rok to trwalo ) i teraz ma faze przymilania sie,probowania przekupstwa i slodzenia.Zabraniam a on-mamusiu slodka,mamusiu,proszeeeee eeeeeeeeeeeee On wie,ze jak powie mamusiu, to sie usmiecham ale nie miekkne ale ciezko mi te jego przymilanie wytrzymac i pozostac twarda.Szukam wtedy kompromisow,by i wilk syty i owca cala

Cytat:
ochotę na "przytulanki" a tak przed samą wizytą u pana doktora to raczej nie wypada

e tam,ja tam nie robie z tego problemu.Wez kapiel potem i bedzie ok

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
De zazdroszczę ! mój synek od 8 msc nie nosi pieluch (teraz ma 2 lata i 10msc) ale jak nie przypilnuje i nie wysadzę to robi w majty nie pomagają nagrody, brawa, nie wiem jak sobie z tym radzić, tym bardziej, że ma iść do przedszkola od września.
To nie wysadzaj i nie pilnuj.Powaznie.Pozwol mu w tych mokrych gatkach pobiegac.A najlepiej,by byly to dresowe spodnie ktore sie potem kleja do nog,jak je zmoczy.Niech poczuje,ze mu niewygonie,mokro.Jest lato,wiec moment dobry.Nie krzycz,mow ze nastepnym razem sie uda,ze jest duzy i na pewno sobie nastepnym razem poradzi.A jak uda sie to cieszyc sie,jakby czlowiek w lotto wygral i nagradzac.U nas trwalo to...3 dni Najpierw nocnik, a potem szybko normalna toaleta,bo mi sie nie chcialo zawartosci wylewac. Ale moj jest bardzo samodzielny,ma kontrole nad swoim cialem.Szybko nauczyl sie chodzic,biegac do tylu,wspinac i skakac,samodzielnie wchodzil po schodach jak mial 14 miesiecy.Mowia,ze dzieci ktore ruchowa rozwijaja sie szybciej niz w mowie,szybciej sie odpieluchowuja,bo znaja swoje cialo lepiej niz dzieci ktore skupiaja sie na nauce mowienia.Daniel chodzi od jesieni do grupy 3-5 latkow na zajecia sportowe. Bo sie z maluchami nudzil.On musial wspinac sie,chodzic na wysokosci po drazkach.
W mowie dopiero niedawno sie ruszylo pelna para-ale on jest dwujezyczny,wiec moze dlatego.
Przede wszystkim nie naciskaj,spokojnie przebieraj,i nie zakladaj pieluchy.To tylko go zmyli.Przeciez nie bedzie chodzil w pieluszce do 18 tki

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-06-05 o 21:08

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 21:11   #4880
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
Wybaczcie, ale nie mogę się za często udzielać, w pracy nie ma szans a potem też ostatnio mnóstwo załatwiania...

agnieszka
trzymam kciuki

Ostatnio mam takie krótkie skurcze w podbrzuszu, mam nadzieję, ze to bóle przygotowujące macicę do porodu jutro wizyta mam nadzieję, że coś więcej się dowiem. Macie też?

Dziś mój Małż zrobił mi niespodziankę i ... umył okna, pranie firan i je zawiesił, a potem poodkurzał i umył podłogi a wczoraj poszedł do sklepu z ubrankami dziecięcymi się rozejrzeć i dzwoni jakie ładne znalazł ! To ja nawet nie byłam jeszcze oglądać, chyba jakaś anomalia natury jestem
Miałam kłucia,po odpoczynku przechodziło...
Tż spisał się na medal

Mya Szybkiej wyprowadzki życzę,chyba tylko to Was ratuje!
Coral,Aaby A o co dokładnie chodziło z przepukliną?Gdzieś coś mi świta ale nie wiem gdzie

Luesita 30 tyd to maluch może być już za duży.

Cytat:

Ale mi dobrze-cieplo,sloneczko,plaza,lod y panacotta, grilowane krewetki i tunczyk,cukinie i inne cuda.I zero stresu.To pierwsze wakacje z dzieckiem i narazie ostatnie na ok 3 lata,ktore sa takie spokojne,bez rykow,bez stresu, na spokojnie.Dziecko kochane,ja siedze z maseczka na twarzy,zrobie sobie zaraz kapiel i zmolestuje tzeta,o!
Ale jak się miało do czynienia z samymi babami to wiesz...
Tuńczyka można w ciąży jeść?
Takiej to dobrze

Cytat:

za wizytę.Będzie dobrze!

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 21:20   #4881
De28
Wtajemniczenie

Tunczyka nie powinno sie jesc,ale dotyczy to szczegolnie doroslych duzych egzemplarzy,jednak 2 razy w tygodniu mozna,nie wiecej niz 100 gramm.
A ja juz dawno ryb nie jadlam.Jutro bedzie losos
A jedlismy bonito-czyli bardzo mlodego tunczyka.Tu np jest artykul,po niemiecku,w zwiazku z jedzeniem tunczyka,merlina,halibuta ,rekina czy innych drapieznych ryb w ciazy

http://www.welt.de/wissenschaft/arti...gerschaft.html

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-06-05 o 21:37
Stary 2013-06-05, 21:26   #4882
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Tunczyka nie powinno sie jesc,ale dotyczy to szczegolnie doroslych duzych egzemplarzy,jednak 2 razy w tygodniu mozna,nie wiecej niz 100 gramm.
A ja juz dawno ryb nie jadlam.Jutro bedzie losos
A jedlismy bonito-czyli bardzo mlodego tunczyka.Tu np jest artykul,po niemiecku,w zwiazku z jedzeniem tunczyka,merlina,halibuta ,rekina czy innych drapieznych ryb w ciazy

http://www.welt.de/wissenschaft/arti...gerschaft.html
Łośka uwielbiamNie wiedziałam że młody tuńczyk to bonito.
Z niemieckiego miałam 5 ale to było w podstawówce w 8 klasie więc dawno
Później postawiłam na inny język,a niemiecki poszedł w zapomnienie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-05, 21:39   #4883
De28
Wtajemniczenie

Bonito-to rodzaj tunczyka,odmiana,ktora pierwsze dwa lata jest w oceanie atlantyckim a potem wedruje na pacyfik.Moj byl swiezutki z kutra.Dosyc maly,pewnie ponad rok mial.

U mnie z jezykiem odwrotnie-nigdy nie wybieralam niemieckieog,nienawidzila m poprostu jezyka.Zawsze angielski.Potem poznalam mojego meza no i kiedys trzeba bylo przejsc na niemiecki.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-06-05 o 21:40

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-05, 21:43   #4884
ola_k11
Zadomowienie

Dzieki za rady de ! Czesto go zostawiam w zasikanych dresach ale.mam wrazenie ze mu to nie przeszkadza... On i szybko fizycznie byl sprawny i szybko zaczal mowic wiec w czyms musi byc gorszy.

Dobranoc. Ide lulu ;-)
Stary 2013-06-05, 21:53   #4885
De28
Wtajemniczenie

Dokladnie,i na niego przyjdzie pora.Wazne by sie nie zniechecac i nie wracac do pieluchy.

Daniel

Christian
Stary 2013-06-05, 21:57   #4886
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Bonito-to rodzaj tunczyka,odmiana,ktora pierwsze dwa lata jest w oceanie atlantyckim a potem wedruje na pacyfik.Moj byl swiezutki z kutra.Dosyc maly,pewnie ponad rok mial.

U mnie z jezykiem odwrotnie-nigdy nie wybieralam niemieckieog,nienawidzila m poprostu jezyka.Zawsze angielski.Potem poznalam mojego meza no i kiedys trzeba bylo przejsc na niemiecki.
Mnie niemiecki wybrał był z góry narzucony.Ja też nie lubiłam tego języka,ale trzeba było wiec się uczyłamI dobrze mi szło.
W liceum miałam mieć właśnie niemiecki i okazało się że nie utworzyli klasy więc parę lat nauki poszło w las.Nastał czas ang. i franc.
A na studiach liznęłam włoski i łacinę.Poplątane z pomieszanym

A teraz to pewnie kochasz niemiecki co?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-05, 21:59   #4887
De28
Wtajemniczenie

Kocham?Nie,lubie ale zaskoczylo mnie, ze to tak latwy jezyk.Ale fakt,polubilam piosenki niemieckie,ktorych wczesniej nie moglam sluchac

Daniel

Christian
Stary 2013-06-05, 22:09   #4888
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

No tak bo dzis dzien seksu podobno ;D a dzien świety trzeba swiecic )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-05, 22:21   #4889
iguana333
Rozeznanie

Dziewczynki byliśmy dziś na usg i mamy dziewczynkę oczywiście to nie na 100% ale gin mówi że on widzi dziewczynkę, mówi że jąder nie ma narazie a już by były widoczne.

Córeczka Nikola
9.11.2013 godz. 21.30
3KG 54CM
iguana333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-05, 22:26   #4890
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iguana333 Pokaż wiadomość
Dziewczynki byliśmy dziś na usg i mamy dziewczynkę oczywiście to nie na 100% ale gin mówi że on widzi dziewczynkę, mówi że jąder nie ma narazie a już by były widoczne.
Gratulacje cos mi sie wydaje ze dziewczynki I w tym watku nie dogonia chłopaczkòw. Dużo dziewczynka??

KCIUKI DLA ANI

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości