|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19
Cytat:
|
|
|
#3422 |
|
Raczkowanie
|
czy coś może się stać od zbyt częstego kontaktu wody utlenionej ze skóra? wiadomo, ze rozjaśnia włoski więc zaczęłam ją stosować na wloski na rękach i rzeczywiscie staly sie delikatniejsze i jasniejsze. zastanawiam się tylko czy mozna przecierac skórę codziennie i jej to nie zaszkodzi..
|
|
|
|
#3423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3424 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3425 |
|
Zakorzenienie
|
Czy jeśli chcę iść zrobić sobie żelowe paznokcie, to swoje naturalne mam obciąć krótko czy zostawić takie długie, jak mam?
|
#3426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3427 |
|
Wtajemniczenie
|
Polecicie mi jakieś fajne bajki, filmy animowane? Takie i dla dzieci i dla starszych, żeby pooglądać z dzieckiem i samemu się pośmiać. Czywiście shrek, kungfu panda, merida,madagaskar odpada :P
|
#3428 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3429 |
|
Zadomowienie
|
Jak bezpiecznie usunąć ślady kociego moczu z elewacji?
Kot sąsiadów codziennie przygodzi i obsikuje ściany... |
|
|
|
#3430 |
|
Raczkowanie
|
Nie chciałam zakładać nowego wątku,więc zapytam tutaj. Przyda się jakaś porada prawna lub cokolwiek bo już mi witki opadają..
Tak w wielkim skrócie: rok temu będąc w swoim mieście znalazłam na odległość stancję(pokój na wynajem). Poprosiłam chłopaka,który mieszka w mieście w którym studiuję,by sprawdził i ewentualnie zarezerwował pokój.Wszystko było w remoncie,w tym mój pokój,wszystko wyglądało ok, chłopak wpłacił 250zł zaliczki,resztę wpłaciłam jak się wprowadziłam. Ale nawet jak przyjechałam to musiałam 10 dni nocować "na walizkach" u chłopaka,bo ciągle nie było dokonczone mieszkanie. Gdy się wprowadziłam prawie nic nie było zrobione-tylko pomalowane ściany..babka zapewniała mojemu chłopakowi i jego mamie że całe piętro(wyżej mieszka ona) będzie wyremontowane,nowe meble itd. Wszędzie był syf,do mojego pokoju wstawiono stare meble,łazienka była skuta do połowy(widocznie pracownicy od remontu się ulotnili..) Wiem że mogłam się tam nie wprowadzać,ale mówię-byłam na walizkach,za kilka dni miałam egzamin a do domu 800km..zostałam tam na jakieś 2 tyg i w międzyczasie zapłaciłam te 250zł reszty(czyli łącznie już 500zł za czynsz) plus 300zł kaucji(mam spisaną umowę). W tym czasie przez tydz. nie było gazu,przez 2 tygodnie ciepłej wody! Po egzaminie wróciłam do swojego miasta i próbowałam skontaktować się czy jest już ciepła woda..zero odzewu. Wróciłam z mamą i nadal nie było wody. Próbowałam doprosić się o zamek do drzwi(tak,tego też nie było-był tylko zamek do głównego wejścia). W domu syf i brud,wyprowadziłam się do nowej stancji na następny dzień. W umowie miałam że mogę bez wypowiedzenia wyprowadzić się gdy warunki nie umożliwiają dalsze mieszkanie..babka wykręcała się od zapłacenia mi kaucji(a w umowie zaznaczyła że zwrotna), obiecywała codziennie że odda i ciągle czymś się wykręcała. Moi rodzice pisali do niej listy z kancelarii prawnych. Obiecała mojej mamie że odda mi 300zł plus 200zł za to że mieszkałam tam w sumie 2 tyg..nie odbierała telefonów,potem nawrzeszczała na moich rodziców że nie odda kasy i jest już tym wszystkim zmęczona. W międzyczasie telefonicznie straszył mnie jej syn-alkoholik który często robił burdy u nich na piętrze i na osiedlu. Groził,że nie odda kaucji bo "tym razem przesadziłam" że niby zniszczyłam drzwiczki do szafki(a ja zgłaszałam ta usterkę babce,mam świadka-zresztą nie jednego i do tego meble były stare,a miały być wymienione na nowe) Do tej pory nie odbiera telefonów,no i nic.Ma gdzieś za przeproszeniem listy z kancelarii.Pozostaje jedynie sąd..ale zanim dojdzie do rozprawy itd to zapłacę więcej niż jest mi ona winna..czy jest jakiś sposób na tą złodziejkę? Chyba policja nic nie pomoże? ![]() Z góry dziękuję jeśli komuś chciało się czytać i za poradę |
|
|
|
#3432 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak rozumiecie taką ofertę na jednym z portali zbiorowych zakupów:
"45zł zamiast 139,99 za 28-stronicowy empik fotobook, blablabla" Czy tylko ja jestem taka naiwna, że myślałam, że opłacenie tego gruponu (45zł), to już cena za album? Drugie 45zł mam właśnie zapłacić przy odbiorze rzeczonego fotobooka... |
|
|
|
#3433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że w warunkach oferty jest dopisane, że drugie 45 dopłacasz, no to inna sprawa, ale tytuł na to nie wskazuje (moim zdaniem). |
|
|
|
|
#3434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3435 |
|
Zakorzenienie
|
Co innego jak jest oferta: 45zł za groupon o wartości 100zł.
Wtedy płacimy 45zł, mamy do dyspozycji 100zł, ale książka kosztuje 139, czyli w rezultacie płacimy 45zł, a potem na miejscu jeszcze 39. |
|
|
|
#3436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że w tym przypadku też tak będzie i nie będę musiała nic już dopłacać. Dziękuję bardzo za odpowiedź
|
|
|
|
|
#3438 |
|
Zakorzenienie
|
Piszę tak ku przestrodze. Pamiętacie moje anginowe przejścia? Koniec końców to mononukleoza zakaźna.
Uważajcie przy anginach, jeśli nie reagujecie na żadne antybiotyki, bo to może być to.
|
|
#3439 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19
Jest jakis stanik, ktory moze byc uwazany za sportowy, ale nie splaszcza biustu? Czesto wyjezdzam i nocuje w roznych miejscach/ w roznym towarzystwie (bez skojarzen). W domu spie bez bielizny, ale jak jade gdzies z dzieciakami i mam wejsc do nich do pokoju w nocy, to czuje sie bardziej komfortowo w staniku. Ale wtedy musialabym spac w takim, a tego nie lubie. Mysle o takim sportowym, ale nie chce, zeby splaszczyl mi cycki ;-) Wiecie o co chodzi?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3440 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19
Nie wiecie, czy da się jakoś odczytać post na tablicy grupy, który został usunięty? Bo były tam zawarte istotne dla mnie informacje...
|
|
|
|
#3441 |
|
Rozeznanie
|
Albo z ceną minimalną
|
#3442 |
|
Konto usunięte
|
o co chodzi z serduszkami na facebooku? To jakaś akcja, czy wirus? ;>
|
|
|
|
#3443 |
|
Konto usunięte
|
Cena minimalna to zły pomysł bo wkurza ludzi. Bo nie wiedzą, czy jest sens w ogóle licytować. Wiele osób w ogóle rezygnuje z aukcji, jak widzi, że jest cena minimalna. O wiele lepiej jest ustawić licytację od minimalnej ceny, jaka będzie dla Ciebie ok za daną rzecz. Czyli np. sukienka od 10 zł, kurtka od 40 itp.
Chociaż aukcje od 1zł czasami działają w taki sposób, że ludzie się nakręcają i licytują. Możesz też zdecydować się na obie opcje: czyli np. kurta w licytacji od 40zł, a jednocześnie można ją od razu kupić np. za 65 (ceny zmyślone, nie wiem jak cenisz swoje rzeczy )
|
|
|
|
#3444 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3447 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja miałam mieć robione to nikt się nie kazał mi przychodzić w konkretnym dniu cyklu, choć byłam po okresie. A szłam profilaktycznie.
|
|
#3448 |
|
Zakorzenienie
|
Pytam, bo byłam dzisiaj u gina z wynikami badań i miałam mieć robione kontrolne usg. Pielęgniarka umówiła mnie do innej babki niż zawsze, ta spojrzała na wyniki badań powiedziała, że są dobre i kazała pielęgniarce umówić mnie za miesiąc na USG. Tak mnie szybko odprawiła z kwitkiem, że nie zdążyłam nawet zapytać dlaczego dzisiaj mi tego USG nie może zrobić. Nie rozumiem tego kompletnie. Ledwo weszłam, a już wychodziłam. "Jak Pani chce to ja Panią zbadam, ale tu jest kontrolne USG potrzebne, więc proszę przyjść za miesiąc" i tyle.
|
#3449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i u Ciebie będzie bez znaczenia, ciężko powiedzieć. Ale nie powiem dziwnie, że kazała przyjść za miesiąc.
|
|
|
#3450 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 19
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Może i u Ciebie będzie bez znaczenia, ciężko powiedzieć. Ale nie powiem dziwnie, że kazała przyjść za miesiąc.