|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
U mnie raz: że musisz mieć średnią powyżej iluś tam, to dwa: musisz być w % gronie najlepszych.
Mam koleżankę, która ledwo zdawała w liceum z klasy do klasy, teraz studiuje w małej pipidówce i z placem w .. pobiera stypendium naukowe(nie jest to 100 ), dlatego, że studiuje w małej pipidówce dodatkowa kasa od burmistrza i jeszcze socialne (rodzice teoretycznie uprawiają ziemię, a pracują za granicą).
|
#3512 |
|
Konto usunięte
|
Ja też mam gdzieś akademiki, jakbym musiała mieszkać to bym się chyba cegłą zabiła. Warunki jak na wiecznej kolonii, brudne kible, kuchnie wspólne jak w przytułku, pokoje u nas są koszmarne, tapczany to są chyba z bursy mojego ojca z lat 70, masakra. I taki szajs kosztuje często więcej niż miejsce w pokoju dwuosbowym (!) albo tyle co pokój jednoosobowy.
|
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzeniona
|
A ja się z Tobą nie zgodzę, bo dla mnie filozofia to totalne bzdety i zdania nie zmienię. Profesor opowiadał nam, że nasze życie to litera Y i niezależnie od tego, którą ze ścieżek wybierzemy i tak czeka nas ten sam koniec, a potem kazał nam dyskutować na temat nieuchronności śmierci i inne takie. Nie wiem, na co mi to było, ale wynudziłam się przez cały rok. Czy zamiast tej filozofii, nawet gdyby miała uczyć czegoś, nie lepiej było dać przedmiot praktyczny (w moim przypadku praktyczną naukę języka)?
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukałam pracy jako wychowawczyni w przedszkolu. Oprócz doświadczenia minimum 5 lat, dwóch języków, stopnia mgr, umiejętności grania na instrumencie, śpiewania i rysunku, miliona innych rzeczy, powinnam być mężczyzną! Wtedy by mnie wzięli od razu
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
no, warunki to inna sprawa ;/
Ja zawsze aplikowałam o jeden akademik, którego wyremontowana część wygląda lepiej niż mój własny pokój ( ). I kosztował 300 zeta. Raz go dostałam, dwa razy nie, więc za pluskwiate warunki serdecznie podziękowałam. A teraz nie dostałam w ogóle, bo wg. komisji już osiągnęłam poziom finansowy młodego miliardera
|
#3516 |
|
Konto usunięte
|
Zgadzam się. Dla mnie filozofie powinni odpuścić dawno temu. Niczego się nie nauczyłam. Pani mogłaby stać na głowie i klaskać stopami ale dla mnie to są brednie po prostu.
|
|
|
|
#3517 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
![]() Tyle, ze ewidentnie widac, ze ktos zajecia prowadzil kiepsko. Juz nie wspominajac o zagadnieniu zycia w ksztalcie litery Y
|
|
|
#3518 |
|
Konto usunięte
|
anlejka dajta spokój ja byłam w prywatnym ośrodku kolonijnym nad morzem szukać pracy na wakacje.
ten sam argument. ale pani jest kobietą: o nie wiem czy żona się zgodzi by pani tu nocowała, a z resztą tutaj jest dużo męskiej kadry. aha |
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://wiki.ms.agh.edu.pl/_media/aka...mp_foto004.jpghttp://wiki.ms.agh.edu.pl/_media/aka...mp_foto007.jpg niestety, tylko ten jeden jest taki wypasiony :P w pozostałych łazienki praktycznie na korytarzu, z zasłonkami do prysznica :P
|
|
#3520 |
|
Konto usunięte
|
nawet 350 zł bym za to nie dała ;-p gumoleum na podłodze, przechodnia kuchnia, trzy osoby na tapczanach. i te krzesła.
ohydne . 350 od osoby daje 1050 zł.wierzę że w tej cenie znajdzie się ładny pokój w prywatnym mieszkaniu który wygląda trochę lepiej . chociaż przynajmniej jest czysty.---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- ta cudowna kiblo-kuchnia z tapczanami pewnie 500 zł http://www.umcs.lublin.pl/images/med...kiego/amor.jpg |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzeniona
|
Nawet, gdyby te zajęcia prowadzone były nieziemsko, to ja mając 21 przedmiotów obowiązkowych naprawdę wolałabym jej nie mieć. Bo oprócz filozofii musiałam zrobić 2 przedmioty tak zwane ogólne, niezwiązane zupełnie z moim kierunkiem studiów (dla poszerzenia horyzontów podobno), technologię informacyjną, łacinę i wf. Więc miałam 6 przedmiotów kompletnie od czapy, których nie potrzebowałam nic a nic. I choćby prowadzący wychodzili z siebie, to ja nigdy w życiu nie stwierdzę, że coś mi te zajęcia dały, bo z braku czasu uczyłam się na nich na przedmioty dla mnie ważne, a potem jeszcze musiałam się uczyć, żeby te nieszczęsne filozofie i technologie zaliczyć.
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gumoleum w akademiku jest bardzo praktyczne aa, i dwie osoby na tapczanach. ![]() w Krakowie o ładny pokój dla jednej osoby w cenie do 350zł (w dobrej lokalizacji) trochę trudno :P
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2013-06-05 o 22:26 |
|
|
|
|
#3523 |
|
Konto usunięte
|
ojoj bijcie mnie nie wstałam na żaden wykład poza tym pierwszym. wolałam iść do roboty a potem odespać by myśleć na zajęciach które traktuję serio.
filozofii chyba nikt nie traktował. informatyki też. to trochę jak religia w liceum. ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- no tak za 350 to pewnie tak, ale odniosłam się do wypowiedzi że za pokój w akademiku 600 zł - olaboga ![]() gumoleum jest brzydkie, ja nie wiem, w ogóle jak można mieszkać w takich warunkach mi to przez głowę nie przechodzi. ale chociaż fajnie że jest czysto. http://www.efc.edu.pl/website/var/tm...140__zoom.jpeg i te kraty w oknach.
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Ubaw nieziemski był.
|
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, bywam często na imprezach w akademiku i gumoleum jest naprawdę zbawienne
|
|
#3526 |
|
Konto usunięte
|
jeden jedyny akademik jaki byłabym w stanie znieść to ten w Gdyni
![]() http://www.noclegiw.pl/zdjecia/am-w-...,547,big,0.jpg znajduje się na plaży. pewnie wygląda w środku jak piwnica czy coś, bo na pierwszy rzut oka wygląda jak klocki lego rozrzucone w lesie, ale lokalizacja, hoho
|
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, i tak każdy wie, ze najważniejszy na studiach jest w-f. To jedyne zajęcia z obowiązkową obecnością u mnie
|
#3528 |
|
Konto usunięte
|
też miałam na koniec egzamin.
nie wiem po co. poważnie. |
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja ostatnio byłam na rozmowie w przedszkolu, które się buduje. No pięknie! Pani już już chce ze mną podpisywać umowę, ale bum! Nie mam angielskiego akcentu, bo nie umiem po prostu niektórych rzeczy wymówić (pewnie jakbym się urodziła w anglojęzycznym kraju to bym miała wadę wymowy ). I noo to nie wiem, nie wiem, bo my chcemy kogoś kto te dzieci będzie tak po angielsku dokształcał. Niby nic takiego, no bo każdy kto z angielskim miał styczność da radę z pięcio- czy sześciolatkiem ten angielski zrobić. Ale mi po prostu sumienie nie pozwoli, że z moją złą wymową spaczę dzieciom angielski w tych ich małych główkach No i tak sobie czekam na wiadomość od nich i chyba w końcu przestanę czekać Tak samo dziś miałam spotkanie w sprawie praktyk. Na drugim stopniu zrobili nam pierwsze spotkanie organizacyjne i WRESZCIE wytłumaczyli jak trzeba wypełniać dzienniki praktyk, bo do tej pory każda miała inaczej. Jednym z wymogów jest, że mamy odbyć rozmowę z rodzicami dziecka, które sprawia tam jakieś problemy wychowawcze czy ma trudności czy coś. Już widzę jak ochoczo rodzic zwierza się dziewczynie, która wpadła tylko na tydzień poprowadzić zajęcia |
|
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
ale że co, z wf-u?
![]() koziołki na czas, te sprawy?
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Oprócz samodzielnej analizy Tatarkiewicza wymagano ode mnie takich szczegółów jak np.: dokładna symbolika liczb. Idzie na głowę upaść. Nigdy więcej. Rozumiem znać podstawowe myśli, prądy i twórców, ale bez przesady.
Wszystko napisane przed "ale", jest nieważne. Edytowane przez monicar Czas edycji: 2013-06-05 o 22:31 |
|
|
|
#3532 |
|
Konto usunięte
|
dobra, skusiłabym się na ten akademik
![]() http://gdyniaturystyczna.pl/site_med..._plazy_big.jpg u mnie wszystkie zajęcia są obowiązkowe
|
|
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam zaliczenie z wfu :P
|
|
#3534 |
|
Konto usunięte
|
Tatarkiewicz, pozdrawiam cieplutko, milusio, nie wiedziałam czy tę książkę spalić czy utopić i czy warto ryzykować karą z biblioteki.
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- niestety, też widzę gumoleum kupiłabym 5 dywaników z ikei
|
|
|
|
#3535 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Przesada jesli chodzi o wymagania nie jest dobra.Co do wf to nawet nie komentuje, bo uwazam to za skrajna glupote,by doroslych ludzi rozliczac ze stania na rekach czy dwutaktu.
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
ale trzeba też spojrzeć na sprawę praktycznie, wiadomo że studentom nie walną paneli, bo po kilku miesiącach byłyby zarysowane, a ma to starczyć na kilka pokoleń
|
#3537 |
|
Konto usunięte
|
Goły beton to jest to.
![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Na kilka pokoleń? |
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Są tu studentki kulturoznawstwa? Kolejny hit dla mnie to antropologia kultury Buszty, a dla filologów semantyka Karolaka
:brzydal :
|
#3539 |
|
Zakorzeniona
|
U mnie pana bardzo interesowała nasza obecność i był taki zafascynowany sobą i tematyką swoich zajęć, że zawsze przetrzymywał nas 10 minut dłużej niż powinien.
|
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
tak mi się skojarzyło z tapczanami pamiętającymi jeszcze erę Twojego ojca-studenta
kolejny remont za 40 lat
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

), dlatego, że studiuje w małej pipidówce dodatkowa kasa od burmistrza i jeszcze socialne (rodzice teoretycznie uprawiają ziemię, a pracują za granicą).

. Ja tam jestem na studiach w konkretnym celu: a) nauczyć się języka b) przystosować się do pracy w zawodzie.

Oczywiście w większości historia ta sama: tatuś pracuje na czarno, a mama siedzi za granicą, a socjal w pełni. No bo bądźmy szczerzy - kto mając problemy finansowe aplikowałby o akademik za 600 zł?

mi to przez głowę nie przechodzi. ale chociaż fajnie że jest czysto. 
kupiłabym 5 dywaników z ikei