|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Cytat:
bo nie chce zeby Karina byla sama ( i nawet nie chodzi mi o to ze panuje stereotyp jedynaka-samoluba,bo moim zdaniem to zalezy od tego jak sie dziecko wychowa) tylko po prostu roznie w zyciu bywa i zawsze dobrze jest miec rodzenstwo.
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wiosna przyszla, roczek mamy, wszystko w kolo rozwalamy"-mamusie III-IV 2011
Ada czyżby Wiktor miał burzę blond loczków?? Aniołek
Poza tym matka natura obdarzyła Cię naprawdę niezłą figurą, trzecia ciąża i wyglądasz super, a to zdjęcie od tyłu... Jak bez brzucha
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() u nas wszystko po staremu. Wczoraj przeżyłam mega stresa, dowiedzialami się, że wycofują pigulki Cilest, bo stwierdzono, że są wadliwe, hormon w nich się za wolno uwalniał, i ja oczywiście miała pudełko z takiej serii ![]() Ze stresu mnie brzuch rozbolał, i mdlić mnie zaczęło. Ale na szczęście dzisiaj dostałam okres
|
|
#2464 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2465 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki.... tak..ma burze loków ..które jak mu myje to się prostują i siegają mu łopatek...mały banderasik ![]() Cytat:
![]() to się zestresowałaś ![]() może przestań się już! bac..i Idusie rodzeństwem obdarz też kiedyś brałam cilest... nawet dobrze mi z nimi było..brałam pół roku bez przerwy nawet..tak nie lubię @ Cytat:
![]() he he..poważnie to tak jak piszecie ..natura!!..żrę za przeproszeniem jak świnia .. a w du..pę wejśc nie chce ![]() całe życie tylko 50 kg...i co Ja mam zrobic..tylko w ciąży chodzic..bo wtedy to troszkę powyzej 60 kg..i jest gites..wiatr mnie nie przewraca |
|||
|
|
|
|
#2466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi też służyły, prawie 8 lat je brałam a dzieci więcej nie planuje
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale na kupę my metoidy już znaleźć nie umiemy tekst: tylko nie rób kupy, nie działa ![]() powtórka za jakieś 2-3lata jak zamieszkamy w domku swoim wtedy pomyślimy o drugim
|
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesteś stworzona w takim razie do noszenia ciąży ...Cytat:
|
|
|
#2469 | |||||
|
Zadomowienie
|
hej
jak postanowiłam tak zrobiłam i zdjęłam Mateuszowi pieluchę na spanie trochę niewyspana jestem bo sytuacja z frontu wygląda tak:1noc- zmiana pościeli o 2 po wcześniejszym zawołaniu Mateusza: mama mokro!!! ![]() 2noc- obudził się o 1 więc siku na kibelek było, ale nad ranem się zlał, i zmiana pościeli o 4 była 3noc-obudził się o 2 i zrobił siku, spał suchy do rana ale rano matka nie zdążyła przybiec i zlał się do łóżka więc znów zmiana pościeli ![]() 4n0c- obudził się o 22 więc pomaszerowaliśmy do wc, obudził się o 6 suchy i koniec było spania ![]() drzemki w ciągu dnia przesypia nieźle bo raz się zlał po przebudzeniu jak nie zdążyłam dobiec ![]() i sama nie wiem co mam o tym myśleć, czy dalej nie zakładać tej pieluchy czy co żałuję że wcześniej nie ściągnęłam bo był taki okres że przez 2-3 tyg w ogóle podczas spania nie sikał. i teraz nie wiem czy jeszcze nie jest gotowy na pozbycie się pampersa, czy tak przyzwyczaił się do pieluchy że zaczął znów sikać Cytat:
![]() Cytat:
![]() z kupą nie pomogę bo Mateusz najpierw kupę zaczął wołać i to było tak dawno że ledwo pamiętam fajnie ci odpowiada, hehe Mateusz często przychodzi, przytula się i mówi : kośana mama, albo jak coś mi daje to mówi: na ciebie mamusiu (dla ciebie mamusiu)Cytat:
no to lada moment kolejnego dzieciaczka będziemy witać ![]() Cytat:
mam nadzieję że wszystko ok. współczuję ci dolegliwości ciążowych, oby szybko przeszły ![]() Cytat:
![]() ja też miło wspominam
|
|||||
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
To tylko ja jestem dziwna i nie wspominam dobrze ciąż...
![]() A pojutrze obrona.... |
|
|
|
|
#2471 |
|
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() My już od 2 tygodni w swoim nowym m. Oli od soboty ma swój w pełni wyposażony pokoik, z nowym łóżkiem i mimo że pół roku spała z nami w jednym malutkim 11 metrowym pokoiku to od razu poszła do siebie spać. Rano nie można jej dobudzić. Nakrywa się kołdrą i mówi, że ona do żłobka nie idzie ... Mimo, że już po przeprowadzce i jako takim rozpakowaniu to i tak czasu brak. Jak tylko ładnie na dworze to zwiedzamy wszystkie okoliczne place zabaw, a w piątek nawet do lunaparku zawitałyśmy i Oli na karuzeli się pokręciła. Moja kupy do pieluchy to już z pół roku nie zrobiła. Ufff! Siku chyba od stycznia tylko na nocnik i do kibelka robi. Okres odpieluchowywania trafił nam jak mieszkaliśmy u rodziców i chyba nie było takiego miejsca gdzie Oli by się nie zlała
|
|
|
|
|
#2472 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dam sobie jeszcze spokój..może sam do tego dojrzeje... tak Martuś...w 36 tygodniu lekarz mnie nastraszył że mały nie rośnie coś..że za mały.. że wód mało..i że pcha się do urodzenia..miałam lezec..i dużo zakazów..(w tym sex )no i specjalista z wawy przyjechał do jego gabinetu (specjalnie dla mnie) i pomierzył malca..stwierdził że jest ok..mały wazy ładnie(3200) ..wod mało ale w normie się mieszczę ..no i tym teraz żyję..i tym że urodzic się ma lada chwila..bo szyjka skrocona na maxa.. eirene...bardzo dziękuję za komentarze
Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-06-05 o 08:24 |
|
|
|
|
|
#2473 | |
|
Zakorzenienie
|
Powodzenia
!! Cytat:
![]() A co do ładnej pogody, to no....
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
ehhh troszkę ci zazdroszczę tego brzuszka ale do roboty nie będę się brać na razie
|
|
|
#2475 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene i na nasze brzuszki przyjdzie pora, wtedy to Ada będzie tęskniła za tymi czasami
![]()
|
|
#2476 |
|
Zakorzenienie
|
Moja te tak robi. Nie lubię jej budzić. A od pewnego czas potrafi zrobić rano przy ubieraniu taką scenę, że mam dosyć
|
|
#2477 |
|
Zadomowienie
|
Oli dzisiaj pół godziny do żłobka wstawała. Jakkazałąm jej wstać to krzyczała: Nie mamo!
Dzisiaj nareszcie nadszedł dzień na zakupy ubraniowe a nie tylko Leroy, Obi i castorama. Hura!!!! Tylko ta pogoda .... beznadziejna ![]() Ada- fajna sesja zdjęciowa. Piękny brzusio. Tż ostatnio oglądał moje zdjęcia ciążowe, to nie mogłam uwierzyć, że ja taki brzuch miałam. Jak to się szybko zapomina, a szkoda. A Oli chodzi i gada że chce mieć dzidzię i będzie jej robiła lulu lulu. Pożyjemy- zobaczymy ... |
|
|
|
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
tity powodzenia dzisiaj!!!!
ada dobrze że jednak z Gabrysia jest duży chłopak. ja miałam hypotrofika i nikomu nie życzę ![]() mordka super że już na swoim jesteście. Mati też odkąd ma swój pokój śpi u siebie. a Oliwka na noc już bez pieluchy jest? eirene no mój też nie sikał, a potem zaczął coraz częściej. a teraz leje co noc prawie. chyba sobie odpuszczę na razie to spanie bez pieluchy. dziś znów o 1:30 się zlał zazdroszczę wam porannego spania dzieci. Mateusz budzi się średnio o 6. czasem przed a czasem pośpi do 7. nie było jeszcze takiego dnia żeby spał a ja musiałabym go budzić. zawsze to on nas budzi ![]() pogoda u nas beznadziejna, jesień w całej swojej okazałości. ja nie wiem kiedy to lato przyjdzie, jak zaraz kolejna jesień nas czeka
|
|
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2480 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ada wpadłam zobaczyć czy jesteś nadal w dwupaku Świetnie wyglądasz w ciązy,z tyłu faktycznie nie widać![]() Tity ja miałam pierwszą ciąże fantastyczną,a druga mam fatalna póki co.Czuje się beznadziejnie,a to już 18tc,czyli teoretycznie powinnam miec dużo energii i sił,brak mdłości.A wszystko jest na opak ![]() I pochwale się,że będziemy mieć SYNKA
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2481 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szczęściara :cmok :córeczka i synuś....ehh wspaniale..będziesz miała pareczkę... może włąśnie dlatego trochę gorzej znosisz ciąże ..bo inna płec?! a tam takie powiedzenie..w sumie to ja każdą inną miałam i w tej tez miałam paskudne mdłości..a jak widac trzeci chłopczyk ![]() życze Ci żeby już skończyły się te dolegliwosci.. |
|
|
|
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
cora no to teraz już oficjalnie gratuluję synka
Ja wczoraj nakupiłam Leosiowi majtek jak dla wojska i od jutra zaczynam odpieluchowanie :P Zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() No i chwalę się, że już po obronie Na dodatek teściowa wysyła mnie na magisterskie, więc jestem szczęśliwa |
|
|
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
cora - gratulacje!!! też marzy mi się synek
![]() marta- jak widzę, że dużo na wieczór pije to zakładam pieluchę na noc, raz na jakiś czas jest obsikana. Dzisiaj oli pierwszy raz jechała autobusem. Tak jej się podobało, że nie chciała wysiąść. A z powrotem co chwilę pytała: mamo tu wysiadamy? A potem ludzie się patrzyli bo zaczęła liczyć od 1 do 10. Zakupy udane Tż na mój widok powiedział tylko : Oooo, żona marnotrawna wróciła!
|
|
|
|
|
#2484 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
padam ze zmęczenia a dopiero 13 jest. nalatałam się jak głupia za Mateuszem pędzącym na rowerze. kilka dni był bez rowerka bo musieliśmy oddać do naprawy. Mati tak szaleje na rowerze że po 2 m-cach używania musieliśmy łożyska wymieniać ![]() i muszę go pochwalić bo super równowagę trzyma, rozpędza się, nogi unosi do góry i jeeeedzie ![]() wróciliśmy za to do pampersów na noc. wczoraj wieczorem założyłam to dziś jak na złość obudził się z suchym ![]() Cytat:
Gratulacje!!!! Cytat:
ja Mateuszowi kupiłam bo z kilku już wyrósł i mało nam się zrobiło ![]() Cytat:
![]() Mati kocha jeździć autobusami a że mieszkamy przy pętli autobusowej to codziennie mamy zwiedzanie autobusów, czytanie rozkładu jazdy itp. do 10?? wow, zdolna dziewczyna ![]() zazdroszczę zakupów
|
|||
|
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
ada,Tity,mordka ,marta dziękuje za synkowe gratulacje!!!
Tity gratuluje kolejnego tytułu ![]() ada no własnie każda ciąża inna,chyba płeć ma niewiele do samopoczucia Wszystkie moje koleżanki,które mają 2 dzieci mówią,ze 2 ciąza zdecydowanie gorsza.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#2486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!! ![]() Super trafiliście, parka
|
|
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
Odtajam póki co Chyba odpieluchowaniem tak szybko się nie pochwalę, po dzisiejszym dniu stwierdzam, że Leoś nie jest jeszcze gotowy na porzucenie pieluchy. Nic na siłę w takim razie, bo i on się stresuje i ja. Spróbujemy znowu za miesiąc.Dzisiaj prawie cały dzień byliśmy na dworze, a Leoś padł o 19...biedny był już tragicznie zmęczony.Julek teraz też śpi, więc mam chwilę dla siebie. |
|
|
|
|
#2488 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() U nas wszystko w porządku, żyjemy sobie powoli Kończę dziś 25 tc i nie wiem kiedy to zleciało. Czuję się bardzo dobrze, na razie druga ciąża tak samo albo i bardziej spokojna niż pierwsza. Tylko kilogramy lecą i boję się, że znów utyję tyle co poprzednio. Cały czas nie wybraliśmy imienia, nie ma nawet nic co nam obojgu się podoba. Dawid na każde wspomnienie o rodzeństwie się krzywi. A tak w ogóle to jest fajowy, czasem powala mnie swoimi tekstami. Byliśmy teraz ponad tydzień razem w domu, bo choruje i spodobało mi się Może przyśpieszę moje zwolnienie ![]() Co do odpieluchowania, o którym teraz piszecie, to muszę stwierdzić, że dzieciaki to są bardzo mądre stworzenia i same chyba wiedzą kiedy ich czas. Dawid od pół roku robi kupę tylko na nocnik, sam zaczął wołać i nie zdarzyła się żadna wpadka. Od tego mniej więcej czasu jest też sadzany przed kąpielą i robi siuku. Postanowiłam go odpieluchować w weekend majowy, bo miałam ponad tydzień wolnego. Pojechaliśmy do dziadków na wieś, zabrałam tonę ubrań na zmianę. Wytrzymałam 3 dni - zasikane było wszystko, pranie codziennie i dosuszanie suszarką na szybko A Młody najczęściej nawet nie czuł, że się zsikał i ma mokro. Kolejne podejście miało być w lipcu, a tu w poniedziałek wróciliśmy od lekarza, latał po mieszkaniu w samej pielusze i w pewnym momencie ściągnął ją sobie, pobiegł do łazienki i zrobił siku do nocnika W poniedziałek i wtorek pytałam go bardzo często, a jak przez 1,5 h nie sikał to zabierałam do łazienki na nocnik i zawsze siku było. Od środy czekam tylko na jego sygnał, od czasu do czasu zapytam, ale sama go nie sadzam. Nie mieliśmy ani jednej wpadki Aż nie chcę zapeszać, ale może to co mnie przerażało już za nami ![]() Tity gratuluję tytułu. I podziwiam, że to wszystko ogarniasz, super sobie radzisz Dziewczyny jakie macie rowerki biegowe??? Chcemy coś kupić, ale wszystko jest dla Dawida za duże. A może Wasze dzieciaki przeniosły się już do dużych łóżek? Szukam jakiegoś, chcemy Dawida za miesiąc - dwa przenieść, żeby się przyzwyczaił i udostępnił łóżeczko maluchowi. Pozdrawiam wszystkich
|
|
|
|
|
#2489 |
|
Zadomowienie
|
hej
tity a mnie umknęło. Gratulacje!!!! ja też postanowiłam za m-c spróbować zdjąć pieluchę na noc. zresztą zobaczę jak będzie sytuacja wyglądać bo dziś nalał w nocy tyle że pampersa miał do kolan prawie kasiunia fajnie że się odezwałaś ![]() super że dobrze się czujesz w ciąży. a wiecie już czy będzie syn czy córka? super że Dawidek sam się odpieluchował. zresztą z twojego opisu wygląda to tak jak odpieluchowanie Mateusza u nas też łatwo poszło, a ze zdjęciem pieluchy na noc się wstrzymuję na razie. tydzień zmieniania pościeli w środku nocy mi wystarczy ![]() my mamy taki rowerek http://disport.pl/10879-rowerek-bieg...seven-2-0.html kilka dni temu musieliśmy Mateuszowi podnieść kierownicę i siodełko bo za niskie już były. przymierzaliście jakieś rowerki już? ile Dawidek ma wzrostu że wszystkie za duże? co do łóżka to ciągle szukam dla Mateusza. podoba mi się łóżko Gulliver z Ikea. tyle że ono ma 160cm długości, a chyba wolałabym dłuższe od razu kupić. Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2013-06-08 o 21:30 |
|
|
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta będziemy mieć drugiego synka
![]() Ten Wasz rowerek może byłby dobry, min. wysokość siodełka 33 cm, ale mój mąż się uparł i nie kupi z plastikowymi kołami Przymierzaliśmy kilka rowerków i tylko ten był ok pod względem rozmiaru i na dodatek spełniał wszystkie nasze wymogi http://allegro.pl/rower-rowerek-bieg...266770070.html no ale ta cena ...Dawid jest raczej niewysoki, ma 87-88 cm wzrostu. Mnie się to łóżko nawet podoba http://allegro.pl/lozko-dla-dzieci-m...298954592.html, ale nie mam przekonania dlatego szukam dalej; jest 160x80 i 180x80, niby lepsze większe ale u nas i tak będzie straszna ciasnota w sypialni. Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2013-06-08 o 21:53 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.

bo nie chce zeby Karina byla sama ( i nawet nie chodzi mi o to ze panuje stereotyp jedynaka-samoluba,bo moim zdaniem to zalezy od tego jak sie dziecko wychowa) tylko po prostu roznie w zyciu bywa i zawsze dobrze jest miec rodzenstwo.

Poza tym matka natura obdarzyła Cię naprawdę niezłą figurą, trzecia ciąża i wyglądasz super, a to zdjęcie od tyłu... Jak bez brzucha

żałuję że wcześniej nie ściągnęłam bo był taki okres że przez 2-3 tyg w ogóle podczas spania nie sikał. i teraz nie wiem czy jeszcze nie jest gotowy na pozbycie się pampersa, czy tak przyzwyczaił się do pieluchy że zaczął znów sikać

!! 
:cmok :