|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 23,26% |
Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
2 | 4,65% |
Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
2 | 4,65% |
Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
24 | 55,81% |
Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
5 | 11,63% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2011 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
![]() ![]() Noooo, jak ja byłam w szpitalu i nie maiałam na początku pokarmu,to jak mały mocno płakał w nocy,to przyszła położna taka laleczka z różowymi usteczkami , wzięła dziecko na ręce i mowi do niego: "No wiiiidzisz, mama się ciebie boi bardziej niż ty świata". No sorry. Strasznie się czułam, bo nie dawałam rady, nie umiałam go uspokoic, pokarmu nie było, ja po porodzie, siadać nie mogę, a ta mi tu takie teksty. ![]()
![]() |
#2012 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Matka to mnie do szału doprowadza!!! Jak ja jej czegoś nie zrobię to będzie cud. Może lepiej by było, żeby mnie gin wysłała już do szpitala. Wczoraj jej mówiłam że ma zabrać czujnik temp do pieca od babci bo ja nie pojade specjalnie ( mój lekarz przyjmuje w tej samej wsi ale wolę być w domu szybciej zwłaszcza że sama musze jechać a troche się boję). Ona wczoraj na to że a co bede w domu robić itd. Dziś brzuch mnie nawala a ona dzwoni do ojca ze mam podjechać po ten czujnik. Ja mówię mu nie mogliście wczoraj zabrać, a ona że mama kazała mu się nie wracać bo sobie za późni przypomnieli. Jakies 20m od domu babci. Nosz ☠☠☠☠a czy to że ja z nią mieszkam oznacza że mam wszytskie jej polecenia wykonywać. Dzisiaj zostawiła mnie z ich garami z wczoraj, obiadem i wynoszeniem rzeczy z naszego pokoju. Miała jechać wybierać parapety zeby były jak najszybciej to oczywiscie dzisiaj nie pojedzie bo nie. Sory ale musiałam bo zaraz coś chyba rozwale. ![]() ![]()
![]() |
#2013 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale co do rozkręcania laktacji to można. Moja koleżanka na tydzień po porodzie trafiła do szpitala na prawie 2 tyg, bez dziecka, mleko jej zanikło, ale jak wróciła do domu to zaczęła znów karmić, udało się rozbujać laktację. Ale wiadomo, wymaga to sporo pracy i przede wszystkim dobrego nastawienia psychicznego. Musiałabyś postarać się mnie stresować i jak się uda to super a jak nie to też luz. Ale nawet jeśli nie podejmiesz tej próby to nie możesz się obwiniać o wszystko Axella. Czy się uda KP, czy zostaniecie przy MM, musisz to zaakceptować i cieszyć się macierzyństem ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | ||||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
A co do rozwarcia to trzymam kciuki by już było ![]() Cytat:
![]() A co do wierzgania i denerwowania to też się zastanawiałam czy to przez brzuszek czy dlatego że jej wolno leci ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moja polozna jest taka.że wiezdza na.psyche by karmić piersią. A o tym że można wrócić do karmienia piersią słyszałam. Nawet gdzies cały wątek na.forum był z.poradami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
Mnie moi rodzice denerwują.bo co młoda zapłacę to oni z tekstem "biją mi wnusie " zwracała już uwagę ale o kant dupe potluc. Jenny my od piątku ruszamy z.remontem mieszkania dziadków. Tzn najpierw musimy tam ogarnąć i po remoncie i tak nie wiemy co z nim będZiemy robić ale będę się zgłaszać do Was po porady ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2017 | ||
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
Załatwiamy pozwolenie na budowę i na jesień zaczynamy ale ze 2 lata raczej jeszcze to potrwa.
![]() |
#2019 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() By się rozkręciło i później poszło już dość szybko ![]() Cytat:
![]() Ja też się zbieram na wizytę, mam za 1,5 h. KTG + gineklogo, ale będę musiała ją chyba zmolestować do pomierzenia, bo pomiarów nie miałam od ponad 3 tygodni i coś czuję, że ona teraz też chce tylko szyjkę zbadać.
![]() |
#2020 |
Wtajemniczenie
|
można przywrócić laktację ale chyba tylko do 7-8 tyg po porodzie. no i jest ciężko podobno. ale warto
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 | |||
Zakorzenienie
|
już któryś dzień z kolei taka plucha, tyle że dziś zdecydowanie mniej pada a tak lekko pokapuje od czasu do czasu
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dziś byłam ostatni dzień w pracy i już mi jej zaczyna brakować ![]()
![]() |
#2022 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no właśnie, gdzieee ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2023 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2024 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do pogody to łączę się z Tobą w ubolewaniu nad pogodą zagryzając muffinki pełnoziarniste z bananami (mam ciągle parcie na słodkie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ja większość ciuszków mam z krótkimi rękawkami bo przecież koniec czerwca to już będzie upalnie..
#2026 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kochana jak CIę to tak rozwala psychicznie to mozę spróbuj, co będzie to będzie.. przynajmniej nie będziesz miała wyrzutów sumienia ze nic nie zrobiłas.. a tym karmieniem to nie możesz się tak przejmować i unieszczęśliwiac, przecież nie pozwalasz dziecku umrzeć z głodu.. dostaje jedzonko.. a czy z Twojego cyca czy z miłości przygotowane z butelki to jaka to różnica? ważne ze nie głodne. A jaki był powód ze nie karmiłaś? za mało mleczka? Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2027 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam zawsze parcie na słodkie, a jak jest taka pogoda to już w ogóle. poza tym mufinki pełnoziarniste z bananami brzmią bardzo zdrowo ![]()
![]() |
#2028 | ||
BAN stały
|
Cytat:
takie prawo ![]() ![]() Cytat:
normalka u większości położnych, zamiast pomóc to jeszcze dowalają, a na koniec i tak potrafią skomentować że specjalnie nie chce się karmić piersią ![]() Edytowane przez Elusiek Czas edycji: 2013-06-06 o 11:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2029 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio zaczęłam zakładać bo już nie miałam w co... wszystko zasiurał.. 9 przebieran dziennie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
dobra kończę marudzenie (bo i ciasto się skończyło), idę do biblioteki, wstąpię do cukierni i będę sobie celebrować słodkie lenistwo
![]() ![]()
#2032 |
Zakorzenienie
|
haloo
wczoraj już nie miałam czasu nadrobić, ciekawe czy dziś dam radę. Moje słoneczko chwilowo śpi. Dziś nocka też ok ![]() ![]() dziewzcyny co robicie z maluchami jak nie śpią? bo ja już pomysłów nie mam. Karolcia za żadne skarby nie chce sama leżeć w łóżeczku, w ogóle nie chce leżeć;/ więc zwiedzamy domek, czytamy, słuchamy kołysanek, siedzimy w bujaczku i oczywiście jemy jemy i jemy ![]() Dziś nad ranem już ją zgarnęłam do nas do łóżka i tak słodko spała że miałąm ochotę ją schrupać ![]() loney Ty już pewnie w domku ![]() ![]() nuna dla mnie 9 miesiąc był najdłuższy i najgorszy ![]() axella spora ta Twoja malutka ![]() ![]() a jak można zauważyć że dziecko ma skazę? co Ci powiedziała na temat szczepień? ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- banka no to przygody miałaś z tymi siuśkami, a pielęgniarka beznadziejna, żeby przez głupotę tyle kłuć maluszka ![]() banka ile Twój malec wytrzymuje z uniesioną główką? moja wczoraj 15 sek wytrzymała, aż w szoku byłam. Ale to jak na mnie leży, jak sama na brzuszku to tylko chwilę wytrzyma. W ogóle zauważyłam że mała na brzuszku o WIELE dłużej śpi, zwłaszcza w nocy. candance moje czasami się uśmiecha jak się do niej mówi, ale myślę że to jeszcze nieświadomie. No i zapomniałabym ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 |
Zakorzenienie
|
Justyna G nie no gin chyba nie zostawi CIę w szpitalu z powodu odchodzącego czopa
![]() Magiusia kciuki za wizytę ![]() hump ![]() ![]() ![]() Na moim brzuchu robi się jedna wielka rana... Wstyd mi ginowi brzuch wystawiać
#2034 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
whatIthink, adunia trzymam kciuki ![]() barwineczek widzę że u Ciebie też działa usypianie na brzuszku ![]() nuna trzymam kciuki za wizytę ![]() u mnie też paskudna pogoda, ale mam nadzieję że wyjdziemy chociaż na chwilkę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Zakorzenienie
|
Sharp ale ten czas ucieka
![]() ![]() Justi rozstępy tylko takie dziwne. Nie szrabki tylko jedna wielka rana-5 cm rozstęp na około pępka.... zlany w jedno i z dnia na dzień dalej. Kremy są o pupkę rozbić. Jak 20 kg schudłam to czegoś takiego nie miałam.
#2037 |
Zakorzenienie
|
moja robi musztardowe
![]() banka u mnie to samo w mopsie, zachowują się jakby człowiek chciał wyłudzić te 1000zł vil ![]() axella wredna baba w tej przychodni! ja też myślałam o powrocie do cyca ale jak mała je z butli to już będzie z tym problem. Pomijając już fakt najadania się. vvgh widzę że Ty też miałaś przeboje z tekstami pielęgniarek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Axella jak to zrobiłaś, że dostałaś socjalne becikowe?
Bo ja wczoraj dzwoniłam i nie ma szans, bo mimo, że nie mamy formalnego związku to tworzymy rodzinę i moje dochody i TŻ dochody są liczone razem ![]() Jestem w☠☠☠☠.... TŻ pojechał odebrać wyniki moczu Matyldy a ich nie ma, Nawet nie ma odnotowanego, że były wysłane, nosz kuźwa mać!
#2039 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
pesel podobno ma być do odbioru za 3-4 tygodnie od odbioru aktu urodzenia. tymczasem zadzwoniłam do UM i peselik już na nas czeka, zatem smigam po niego i kolejny urząd będziemy mieli z glowy...jeszcze trochę i dobrniemy do końca tej durnej biurokracji!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.
Witam
![]() Dzisiaj wróciliśmy do domku! Ja czuję się bardzo dobrze. Trochę piersi dokuczają bo pokarmu nabrały. No i jak mały ssie to mam ogromne skurcze macicy. A tak poza tym jest ok ![]() Tymek bardzo grzeczny. Zje z jednej piersi i śpi po 3 godziny ![]() OPIS PORODU: O 14.30 byłam pod szpitalem,wody już lały się ciurkiem. Tony papierów wypełniłam. O 15.20 zostałam zbadana i rozwarcie na 3 cm było. Poszłam na zapis ktg. Po nim o 17 badanie i dalej 3 cm. Więc poszłam na normalna salę. Tam do 19stej przez 2 godziny skurcze co 3-4 min. Bolesne tak że po ścianach chodziłam. Nagle ok 19stej zrobiły się co 2 min. Poszłam to zgłosić i kolejne sprawdzanie rozwarcia,a tam już luźne 7 cm!!! Na sali porodowej byłam jakoś o 19.10. Przebrali mnie w koszule i zaczęły się parte. 25min potem o 19.35 pojawił się Tymek ![]() Powoli Was nadrabiam ![]() Dziękuje każdej z Was za gratulacje:-* Dzisiaj dodam fotkę Tymcia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.