Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15! - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! 8 13,33%
Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! 27 45,00%
Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! 20 33,33%
jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 2 3,33%
Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! 3 5,00%
Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 10:58   #1231
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Ja od poczatku ciazy miałam cos w granicach 12 hemoglobine, bylo dobrze dopoki nie zamienilam femibionu natal 2 na witaminer dha, po jednym miesiacu spadly wyniki bardzo mocno, bo hemoglobina troche ponad 9 byla, a inne parametry tez nie byly za fajne. Dostałam żelazo 2x1 i wróciłam do femibionu i po miesiacu brania mam tak dobre wyniki ze przez cala ciaze jeszcze takich nie mialam, hemoglobina podniosla sie prawie o 4

Zelaza już nie biorę, ale femibion nadal tak i już nie bede kombinowac
Femibion tez brałam na poczatku, a potem cena byla kosmiczna (65zł) i przeszłam na witaminer dha i jak na razi jest ok

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Hejka

Ona cieszę się, że miałaś taką super wyprawę wiem co znaczy taka wycieczka i radość ja dzisiaj też chcę wyjść do ludzi, mam nadzieję, że będzie ok...

Gusia, Katerina, Kathe (mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, a jesli tak to pseprasam) za wizyty, Perse za TSH, Czarownica kciuki za wizytę u diabetologa

Powiedzcie mi, od kiedy macie problemy ze snem??? bo ja śpię jak zabita cały czas, od np 22.00 - 6.00, śniadanie z Tż i od 7 do 10, a nawet i 11.00 czasem wstaję na siku, sporadycznie mały mnie obudzi ale po za tym to zero problemów. Już tak zaczynam się zastanawiać jak ja wyrobię z pobudkami jak mały będzie z nami

Jutro jedziemy do rodziców i teściów na weekend (kolejna wycieczka)bo mamy dużo okazji: przyjechał brat Tż z żoną z Londynu, moi rodzice mają rocznicę ślubu, mamy też grilla urodzinowego u znajomych - wszystko w sobotę i mama Tż ma urodziny w niedzielę a gdzieś pomiędzy mamy wpaść na kawę do chrześniaczki Tż, bo tydzień temu tylko podjechaliśmy dać jej prezent, z rodziną w drzwiach pogadaliśmy i siu do domu

Prawdopodobnie zobaczymy też łóżeczko, które zrobił stolarz (bo nie wiem czy pamiętacie ale teściowie obiecali dać kasę, a potem sami sobie zamówili u stolarza, w doopie czy mnie się spodoba czy nie i jakie będzie funkcjonalne..). Aż się boję jak patrzę na te Wasze śliczności... nie ma do niego materaca, podejrzewam, że teściowie nie wyskoczą od razu że kupią, a jeśli już to będę ostro atakować jaki ma być

A i jeszcze pamiętacie, pisałam Wam, że chcieli od nas pozyczyć 5 tysięcy??? do oddania na za tydzień. Ja się nie zgodziłam, zresztą Tż też tyle nie chciał i ostatecznie mieliśmy pozyczyć 1000 zł, w dniu wypłaty Tż pobrał 1500 zł i im dał, a na drugi dzień zastanawialiśmy się, czy może im nie pożyczyć jeszcze z 1500 zł ale ja stwierdziłam w końcu, że no way. No i po obiecanym tygodniu fakt, dostaliśmy z powrotem 1000 zł i od razu pytanie przez telefon, kiedy te resztę mogą oddać a wszystko miało być na raz było to ok miesiąca temu, myślicie, że zapytali czy wspomnieli cokolwiek o reszcie pomijam już fakt, że mnie ogromnie wkurzyli podczas ostatniego długiego weekendu, Tż był po urodzinach, tradycją jest, że każdy dostaje szampana i 50 zł na prezent. Oczywiście Tż nie zobaczył od własnych rodziców ani szampana, ani kasy, ani czekoladki, ani nawet życzeń !!! sam był w szoku i widzę, że go to boli. I może można by było im to przepuścić ze względu na trudną sytuację ale matka Tż na drugi dzień po naszym spotkaniu pojechała sobie kwiaty przed dom kupować. Dostała od Tż piękny bukiet na Dzień Matki, a ta sobie jeszcze kupiła bukiecik frezji do domu wtedy, nosz kur... od moich rodziców Tż dostał takie piękne prezenty, kasiorę od nich i mojego rodzeństwa, wszystko elegancko...i przysięgam, w ten weekend nie omieszkam nawiązać do tych urodzin, bo matka Tż oczywiście będzie się spodziewała nie wiadomo czego na urodziny...

Sorki za elaborat ale ja muszę od czasu do czasu na nich wybuchnąć, ostatnimi czasy nie mogę jakoś przetrawić tego, jak się zachowują

Mykam do Tk Maxx, musze coś moim rodzicom kupić na rocznicę, kupię im też bilety do kina, tylko muszę obczaić czy da się przez neta w Multikinie bo nigdy wcześniej nie praktykowałam
to trzymam kciuki, zeby nic sie nie działo i weekend minal bardzo milo bez zbednych boli.
A co do tesciow, to brak słow.

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 10:58   #1232
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

Jestem juz po wizycie u diabetologa i siedzę w pracy.

Po wyjściu ze szpitala cała drogę do auta wyłam
Nie poradzę sobie z tym wszystkim, nie umiem żyć na godziny. Mam wrażenie ze bede ciagle z zegarkiem w łapie i nie wyjdę z domu bo tych posiłków i tego mierzenia cukru jest od groma

Do tego lekarz i pielęgniarka która robiła mi szkolenie z żywienia tak mi nagadali ze nic tylko sie zamknąć w 4 ścianach. Do tego odniosłam wrażenie ze chce krzywdzic własne dziecko
A w doopie z tym wszystkim

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 10:59   #1233
czarownica1
Zakorzenienie

ANULKA...
Margoś- ty urodzisz i sama nie będziesz wiedziała jak i kiedy. Zrobią o tobie później program w Niezwykłych porodach. A zapowiedź programu będzie taka: Dziecko leżało przy niej dwie doby, ale nadal uparcie twierdziła, że to Sierścia przyniosła maleństwo ze spaceru!

parsknęłam śmiechem na cały regulator... super to napisałaś!!!

Sammi, jest mi niezmiernie miło, że o mnie myślisz, ale ja nie idę do diabetologa i wolę nie iść
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:00   #1234
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
w ogóle muszę się z Wami podzielić moimi przemyśleniami odnośnie zachwytów nad Anją Rubik- wg mnie jest tak aseksualna i wygląda jak koń, że nie mogę na nią patrzeć no, już mi lepiej bo gdzie nie wejdę na portal plotkarski to tylko ochy i achy, a ja jej zdzierżyć nie mogę
popieram

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:00   #1235
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!

No Anja jest specyficzna bardzo Mnie się ogólnie modelki niezbyt podobają..

Ja idę policzyć ruchy, Mały dzisiaj leniwy. Przeciąga się, ale wczoraj to był cały dzień w ruchu praktycznie...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:01   #1236
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hmm .. myślę, że to zależy też od organizmu.
Ja też odstawiłam witaminy po 4tym miesiącu, a hemoglobinę mam niezmiennie prawie 13.
Ja tak samo odstawiłam witaminy po 4 miesiącu albo i nawet ciut wcześniej
Wyniki były cały czas w normie a tu teraz hemoglobina 10
Gin kazał brać Aspargin, kwas foliowy i Tradyferon Fol i jeść dużo czerwonego i zielonego

Tak więc od wczoraj zajadam się mega dużą ilością pomidorów, a dziś do obiadu sałata

Ale mam ochotę na kakao... idę sobie zrobić

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:01   #1237
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
w ogóle muszę się z Wami podzielić moimi przemyśleniami odnośnie zachwytów nad Anją Rubik- wg mnie jest tak aseksualna i wygląda jak koń, że nie mogę na nią patrzeć no, już mi lepiej bo gdzie nie wejdę na portal plotkarski to tylko ochy i achy, a ja jej zdzierżyć nie mogę
popieram i dziwi mnie zachwyt nad nia wszendobylski...
jest tyle pięknych, apetycznych kobiet np. MY
Stary 2013-06-06, 11:01   #1238
idzia111
Zakorzenienie

sammi po prostu nie moge wyjsc z szoku po tym co napisalas o tesciach Co za ludzie, nie dość, że kasy nie oddają, to nawet własnemu dziecku zyczeń urodzinowych nie złożyli
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:01   #1239
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
)
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

za nocke

wątroba

"HBs to antygen, którego poziom dodatni świadczy o zakażeniu wirusem HBV - wirusowym zapaleniu wątroby typu B (WZW B)., czyli o nosicielstwie wirusa żółtaczki zakaźnej."

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

jak źle sie czułam i byłam osłabiona, to lekarz powiedział, ze przyczyną moze byc niska hemoglobina, tylko u mnie to było na poziomie 6-8

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

z krwi morfologia, masz robione to badanie
No tak myslalam,z moja wszystko ok skoro nie wiedzialam/ nie zwrocilam uwagi co mam na wynikach badan :P wlasnie w pon ide na morfo i mocz razem z tz on jeszcze chce cukier zrobic,wkoncu jakies badania porobi chłopak

Cytat:
No wczoraj tragedia wygladala.. jeszcze te wlosy TZ mowił ze jak mop wygladala... czerwona szminka jej wogole nie pasowala i wsumie to nie jest piekna itp..
podoba mi sie jedynie BARDZO w reklamie apartu.. jest zmyslowa itp.
Znowu Krupe lubie chociaz wczoraj miala sukienke i fryzure taka ale i tak ladnie wygladala.. ale ZUZA wygladala bardzo ladnie jak ksiezniczka hahhahhaa

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:02   #1240
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Nie poradzę sobie z tym wszystkim, nie umiem żyć na godziny. Mam wrażenie ze bede ciagle z zegarkiem w łapie i nie wyjdę z domu bo tych posiłków i tego mierzenia cukru jest od groma

Do tego lekarz i pielęgniarka która robiła mi szkolenie z żywienia tak mi nagadali ze nic tylko sie zamknąć w 4 ścianach. Do tego odniosłam wrażenie ze chce krzywdzic własne dziecko
Misiaczka przede wszystkim głowa do góry, uśmiech na buzię i cycki do przodu!
Nie masz innego wyboru niż nauczyć się do konca ciąży żyć z ograniczeniem żywienia w porównaniu z tym co było do tej pory. Pamiętaj, że to tylko jeszcze chwila moment, a robisz to zarówno dla siebie jak i dla Maleńkiej!
Nie myśl o tym jak o czymś, co ma Ci utrudnić życie, tylko jak o nowym stylu życia. Zapewniam Cię, że na początku może się to wydawać trudne, ale potem te nawyki wejdą Ci w krew i nie będziesz zauważała nawet, że robisz to automatycznie. Kochana, to nie koniec świata!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:04   #1241
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:

wdech-wydech, nikt Ci nie ma prawa dacdo zrozumienia, że krzywdzisz własne dziecko... bo daleko Ci do tego
nie ogarniasz tego, ale ogarniesz, dasz radę

ponawiam prośbę o miliony uśmiechów dla Majulki jeden gratis dla mła
Stary 2013-06-06, 11:05   #1242
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez enlevee;41182885
[B
Eveewe[/B]- dasz radę, Marysia mam nadzieję będzie współpracować i śpiewająco ogarniesz dwójkę, a jeszcze może się zdecydujesz na trzecie
mam tez taka nadzieje a co do pogrubionego - predzej swinie zaczna latac, nim ja sie na trzecie zdecyduje.

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:05   #1243
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Sammi: brzydkie zachowanie teściów i to nawet nie chodzi o kasę,ale o męża.. A bilety można online kupić. My tak tesciom (300km) kupowaliśmy na rocznice.

Kathe: niska hemo może do anemii doprowadzić i jak najbardziej powoduje osłabienie..owoce za dozo nie dadzą..szpinak buraczki włącz do diety..

Envl:piękna masz hemo! Wow! Ja przed ciąża taka miałam,teraz od 2 mies na 12 jadę..

Evewee: kochana na pewno dasz rade z dwójka)co masz nie dać) a Mery niezla z tymodpieluchowywaniem

Mela: uśmiechu sporo przesyłam na poprawę humoru

Anulka: tekst o Margosi Sierści i Maleństwu mnie rozłożył

U mnie chwila odpoczynku,korzystam z youtube na telewizorze.. fajne takie sprawy jak ma się tak mało płytek

Która słońce przesłała?? Bo chmurek nie chciałam,a teraz się tak ślicznie zrobiło ze pranie juz na balkonie,wiec jest szansa ze jak wyschnie to i zdjęciowe zrobię w końcu..

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:06   #1244
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
polac jej! Tzn Tobie co tam chcesz.. dokladnie.

Wedlug mnie wogole modelki sa nie do konca apetyczne ZERO cycka

Tak jak tz mowi ze Rubikowa bez bluzki coś tam i ze jej cycki wyjda zaraz .. to mowie do niego ze chyba plecy bo cyckow to ja tam zadnych nie widze
tak samo tylek .. zero tylka ... zero czego kolwiek.. wieszak,wsumie nie chcialabym byc taka chuda itp no ale to moje zdanie

Zuza

Razem
Stary 2013-06-06, 11:06   #1245
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Margoś- ty urodzisz i sama nie będziesz wiedziała jak i kiedy. Zrobią o tobie później program w Niezwykłych porodach. A zapowiedź programu będzie taka: Dziecko leżało przy niej dwie doby, ale nadal uparcie twierdziła, że to Sierścia przyniosła maleństwo ze spaceru!

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
a wogole to jak jest wszystko ok z mama i bobaskiem to ile sie w szpitalu lezy?
U mnie do 3 dób

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, od kiedy macie problemy ze snem??? bo ja śpię jak zabita cały czas, od np 22.00 - 6.00, śniadanie z Tż i od 7 do 10, a nawet i 11.00 czasem wstaję na siku, sporadycznie mały mnie obudzi ale po za tym to zero problemów. Już tak zaczynam się zastanawiać jak ja wyrobię z pobudkami jak mały będzie z nami
Ja od początku ciąży Od samego początku wstaję minimum 2 razy w nocy, ostatnio częściej Jedynie, jak leżałam w szpitalu to przesypiałam całe noce

Cytat:
Oj mi też się nie podoba, jest za chuda, przez co jej szczęka się nie domyka

Dałam się wam namówić i właśnie przyszła mi karta PAYBACK, więc zaczynam opróżniać portfel i konto Żart oczywiście

Edytowane przez surka
Czas edycji: 2013-06-06 o 11:13
surka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 11:09   #1246
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
mam tez taka nadzieje a co do pogrubionego - predzej swinie zaczna latac, nim ja sie na trzecie zdecyduje.
nigdy nie mow nigdy

My chcemy drugie ale tak blizej 30stki :P hahaha czyli jak Zuza bedzie odchowana :P i nie taka fajna jak niemowlak

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Dałam się wam namówić i właśnie przyszła mi karta PAYBACK, więc zaczynam opróżniać portfel i konto Żart oczywiście
to ta karta co sie pkt zbiera? mi Pani w smyku dala kiedys i zbieram ale i tak pewnie nic nie uzbieram lol

tzn musialam ja na necie zarejestrowac.

Zuza

Razem
Stary 2013-06-06, 11:09   #1247
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz

Cytat:

Misia... To wbrew pozorom nie jest takie trudne...
Zresztą najlepiej napisz u nas na słodkich mamach, Kocurek też jak pierwszy raz wyszła od diabetologa, to była przerażona - widocznie trafiłyście na takich lekarzy :/ Ja miałam fajną lekarkę, która mówiła, że dziecku nie grożą żadne wady ani nic, tylko trzeba to uregulować.
Fakt, że trzeba uważać na godziny posiłków, ale to wchodzi w nawyk. Potem już będziesz głodna na daną godzinę.

Ja wstaję o 7, jem śniadanie ok. 7.30. Potem mierzę cukier za godzinę i za godzinę jem kolejne śniadanie. I znowu - cukier i III śniadanie, jakieś mniejsze. Za 2,5-3 godziny obiadek. Potem - podwieczorek. Potem I, II kolacja.

Kochana pomyśl o tym tak: Twoja dzidzia ma dokładnie taki sam poziom cukru, jak Ty. Jak będziesz jeść zdrowo i regularnie, nie będziesz jej fundować zbytnich skoków cukru i na dobre Wam to wyjdzie. A zdrowo to chodzi głównie o zamienienie wszystkiego białego na ciemne i ograniczenie cukrów prostych. Nie musisz zupełnie rezygnować z owoców, po prostu mierz sobie cukier, ja mogę jeść nawet banany, a od wczoraj zjadłam już prawie kilo truskawek - a cukier mam po nich OK, tylko trzeba sprawdzać.

No i to też fakt - nie wychodzę z domu bez przygotowanego posiłku, ale co to za problem, wrzucić kanapkę do torebki. No trudno, potem sobie siadam na ławeczce i ją jem, ale wiem, że nie mogę się zbyt długo przygłodzić ani też zjeść czegoś szitowego na mieście, więc takie rozwiązanie jest lepsze.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:10   #1248
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
W samych owocach z tego co kojarze to żelaza dużo nie znajdziesz, ale są tam inne witaminy potrzebne do przyswajania tego metalu
oooo wątrobka ma dużo zelaza ale nam jej za bardzo nie polecają do jedzenia, chociaz moja siostra przy głebokiej anemii w ciąży żarła na wpół surową, bleeeeee wg wskazań lekarza
Mojej ciotce kazał lekarz jeść taka na wpół surową, a najlepiej surową wątróbkę , miała bardzo silna anemię po nowotworze.

Cytat:
A mi się podoba tylko mogłaby mieć troche więcej kilogramów bo nie lubię aż takich suchelców

Cytat:

Misiaczka ale to przecież jeszcze tylko parę tygodni!!!! a gdybyś musiała już tak do końca życia?? pomyśl o tym. Dasz radę, będziesz się musiała kontrolowac, wiadomo, ale zobaczysz jak szybko zleci
Dla Majeczki to robisz więc nie becz tylko głowa do góry.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:10   #1249
d0tkaaa
Zakorzenienie

zawsze gadamy o obiedzie a dajcie jakies pomysly na kolacje bo juz nie moge z tymi kanapkami,zapiekankami jakies pomysły?

Zuza

Razem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 11:11   #1250
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

misiaczka: oj nie lam się! Nawet jeśli w tej chwili tego jeszcze nie ogarniasz to nie znaczy ze sobie nie poradzisz! 3 mam kciuki bardzo mocno!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-06, 11:11   #1251
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia709 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!

Ja tylko dziś na chwilkę, niestety dziś powrócił ten koszmarny ból głowy i planuję spac cały dzień bo nie daję rady funkcjonować jak człowiek, a pogoda nadal fatalna

Miłego dnia Mamusie
oby szybko przeszedł

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
daj znac czy jest cos ciekawego
są ładne body, i fajne ciuszki ogólnie tylko gazetka od jutra

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Witamy się z Maikołajem w 32 tygodniu Zaraz lecę Was nadrabiać bo sporo tego naprodukowałyście!
Wczoraj byłam na SR i mieliśmy o połogu. Powiem Wam, że byłam przerażona aż mi się słabo tam zrobiło

I wiecie co zauważyłam? Nie wiem czy to przypadek czy nie, ale od kilku tygodni to w nocy wstaję dokładnie co 3-3,5 godziny. Zawsze 2 razy. Dziś np. położyłam się o 23 a wstałam o 2 i o 5.20 i obudziłam się o 8.30

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
a ja wlasnie mialam kontrole z ZUS-u, drugi raz w ciąży

Cytat:
Czy ktos moze wkleic gazetke z pepco albo cjociaz powiedziec czy jest cos ciekawego?bo nie moge jej otworzyc na tel...:-/
będą pajace po 10zł od jutra i są body po 5zł

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie

Znowu nie mogę posiedzieć z Wami Idę się myć, a później z mężem popatrzeć na roboty kuchenne..dostałam zadanie bym kupiła dla znajomych w ramach zaległego prezentu parapetowego. A później do banku usunąć moje indywidualne konto, bo zdzierają strasznie za nic. Zostanie mi tylko wspólne z mężem.

Od nocy męczą mnie troszkę skurcze i schodzące na prawą nogę (tak też miałam przed i w czasie okresów). Dzisiaj na 16 wizyta u gina, więc zobaczymy co w trawie piszczy Proszę o kciuki
Dobrze, że wczoraj kapiochę ogoliłam dzisiaj nie miałabym siły na wygibasy

Trzymam kciuki za pozostałe wizyty i za nowe tygodnie.

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

U mnie dziś porządki
Wczoraj wściekłam się bo Małż przy składaniu łóżeczka zobaczył brzydką skazę na czole od szuflady no i dziś trzeba jechać je wymienić... a mi się tak nie chce...
Do tego muszę jechać sama autem
Teraz będe czekać do wieczora aż Małż dokończy skręcać szufladę do końca, tak bym już tam w nią trochę napchała zapasów które mi zalegają

Kupiłam je w Pepco i Textil Market, sama niewiem jakiej są firmy bo właśnie się piorą

Dziewczyny ile piżam bierzecie do szpitala???

Nie licząc tej do porodu to dwie czy jedną??

ja biorę dwie, do porodu u mnie dają

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość
Jeszcze jedno pytanie,

Prześcieradełka do łóżeczka kupujecie frotowe czy bawełniane???

Bo ja mam dwa bawełniane i muszę dokupić jeszcze tylko nie wiem jak z tymi frotowymi???
nie wiem, jeszcze o tym nie myślałam

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej!
ja dzis rano bylam po wyniki hemoglobina 10
hbs ulemne
w ogole jakas dzisiaj jestem wyrabana, spac mi sie chce a mam wizyte po poludniu u gin

uciekam bo właśnie zaczyna szaleć u mnie burza

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:12   #1252
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Misiaczka przede wszystkim głowa do góry, uśmiech na buzię i cycki do przodu!
Nie masz innego wyboru niż nauczyć się do konca ciąży żyć z ograniczeniem żywienia w porównaniu z tym co było do tej pory. Pamiętaj, że to tylko jeszcze chwila moment, a robisz to zarówno dla siebie jak i dla Maleńkiej!
Nie myśl o tym jak o czymś, co ma Ci utrudnić życie, tylko jak o nowym stylu życia. Zapewniam Cię, że na początku może się to wydawać trudne, ale potem te nawyki wejdą Ci w krew i nie będziesz zauważała nawet, że robisz to automatycznie. Kochana, to nie koniec świata!
Cytat:
wdech-wydech, nikt Ci nie ma prawa dacdo zrozumienia, że krzywdzisz własne dziecko... bo daleko Ci do tego
nie ogarniasz tego, ale ogarniesz, dasz radę

ponawiam prośbę o miliony uśmiechów dla Majulki jeden gratis dla mła
dziękuje wam bardzo. Kochane jestescie
Stresuje sie ze nie zjem jakiegoś posiłku albo nie zmierze cukru ( No bo nie siedzę cały dzień w domu, latam to tu to tam) i ze mnie zjada na następnej wizycie ech byle dać radę te 2 miesiące. Kolejna wizytę mam 26.06 i pewnie potem jeszcze jedna i mam nadzieje ze to koniec

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:16   #1253
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Oj podzielam Twoje zdanie całkowicie-dla mnie wygląda jak brzydki szkielet konia obleczony skórą
Cytat:

Pomyśl, że już niedługo
Cytat:
)

No wczoraj tragedia wygladala.. jeszcze te wlosy TZ mowił ze jak mop wygladala... czerwona szminka jej wogole nie pasowala i wsumie to nie jest piekna itp..
Znowu Krupe lubie chociaz wczoraj miala sukienke i fryzure taka ale i tak ladnie wygladala.. ale ZUZA wygladala bardzo ladnie jak ksiezniczka hahhahhaa
Ja Krupy nie lubię za bardzo, ale mi się podoba
Mam ją nawet w avatarku
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:16   #1254
lachryma
Zakorzenienie

wg mnie może Anja R. nie jest najpiękniejszą modelką, ale modelki na profesjonalne pokazy nie muszą być pięknymi kobietami. w wielkim, profesjonalnym świecie modelingu nie chodzi o twarz. jasne, może to być dodatkowy atut, ale samą twarzą to można reklamować kosmetyki Eveline, a nie startować na światowych wybiegach.
Stary 2013-06-06, 11:16   #1255
arrabbiata
Zadomowienie

Hej

Ja też coś ostatnio zamulam i nie mam się jak wbić w rozmowę

Byłam wczoraj na SR, było o objawach zbliżającego się porodu, co zabrać do szpitala i co się dzieje po przyjściu do niego. Wklejam foto odnośnie rzeczy, bo nie chce mi się przepisywać:
2013-06-06 12;03;19.jpg

W ogóle to moje trzecie zajęcia a póki co nic nowego i odkrywczego się nie dowiedziałam. Tż się wkurza, że bez sensu, strata czasu i paliwa na dojazd, że to wszystko wiadome. No ale przecież będą jakieś ćwiczenia praktyczne, zwiedzanie porodówki a na tym mi najbardziej zależy.
I wiecie co, pierwszy raz widziałam tak masakrycznie chudą dziewczynę w ciąży- normalnie patyk i brzuch- maleńki, chodzi też na SR. Mam kompleksy przy niej

A tak w ogóle jestem na L4 ale przyjechałam do pracy, bo teściowie mieli zrobić nalot Uciekać z własnego domu przed starymi męża, wstyd, ale cóż zrobić, nie mogę ich zdzierżyć a tak to sobie rachunki pozapłacam, na necie posiedzę i trochę pracy nadrobię
Ch**owo się zachowali w dzień dziecka w stosunku do tż- dzwonili do niego, kiedy akurat wyjeżdżał z parkingu i powiedział, że nie może gadać a oni na to, że zadzwoń jak dojedziesz do domu, a on na to, że nie będzie do nich wydzwaniał co 5 minut i nara. No to teściowa z fochem: Nie to nie, chcieliśmy przyjechać dać wam prezent na dzień dziecka ale jak macie nas w dupie to my też" No teściowie roku normalnie. Widocznie im przeszło, coś się przyśniło i chcą zwalić się dzisiaj. Dobra kończę bo mi się ciśnienie podnosi na samą myśl o nich.

Idę popatrzeć co tam naskrobałyście.
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:16   #1256
enlevee
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;41183613]No Anja jest specyficzna bardzo Mnie się ogólnie modelki niezbyt podobają..

Ja idę policzyć ruchy, Mały dzisiaj leniwy. Przeciąga się, ale wczoraj to był cały dzień w ruchu praktycznie... [/QUOTE]

Bo modelki zazwyczaj nie są ładne, modelki są "praktyczne" i glównie liczy się to, że jest w stanie się dużo rzeczy z ich twarzy wyciągnąć i potrafią się wcielić w różne role.. ale ta jej szczęka no po prostu mnie dobija

Cytat:
My to przy niej sex bomby

Cytat:
)
mi Zuza do modelingu nie pasuje, ale jest bardzo przyjemna i jak tylko podbuduje pewność siebie to mimo wszystko może coś osiągnąć
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:16   #1257
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
misiaczka: oj nie lam się! Nawet jeśli w tej chwili tego jeszcze nie ogarniasz to nie znaczy ze sobie nie poradzisz! 3 mam kciuki bardzo mocno!
Misiaczka ja również trzymam podwójne kciuki silna kobietka z Ciebie dasz radę !

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 11:16   #1258
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
nigdy nie mow nigdy

My chcemy drugie ale tak blizej 30stki :P hahaha czyli jak Zuza bedzie odchowana :P i nie taka fajna jak niemowlak [COLOR=Silver]
My z mężem marzyliśmy o trójce, ale nie wiem czy ostatecznie się zdecydujemy, ale drugie to już być musi! Może za dwa, trzy lata spotkamy się na wrześniowo- październikowych dla odmiany.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:17   #1259
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

sammi: w 3trymestrze wstaje nawet 4razy w nocy na siku..czuje ze mały mocno mi juz pęcherz cisnie..wczesniej raz na noc..

Rubik też mi się nie podoba,ale w reklamie apart bardzo

Misiaczka: dodam słucham perse i czarownicy bo też pamiętam jak kocuurek przerażona byla

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-06-06, 11:17   #1260
sammi24
Zadomowienie

AAA Czarowniczko pomajdało mi się z misiaczką

Misiaczka będzie dobrze, zobacz jak dziewczyny u nas już to wszystko ogarniają

En ja tez nie rozumiem fenomenu Rubik tzn w obecnej reklamie Apartu bardzo mi się podoba ale tak po za tym, to dla mnie też bez szału. Chyba bardziej chodzi o wymiary, bo wielka i chuda jest, a urodę ma dość...hm...egzotyczną

No Idzia powiem Ci, że masakra, mnie by było wstyd na ich miejscu...
a jeszcze miałam nawiązać - brawa za udaną wizytę Zusu
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości