|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 9,68% |
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
2 | 3,23% |
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
21 | 33,87% |
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
1 | 1,61% |
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
7 | 11,29% |
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
0 | 0% |
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
0 | 0% |
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
6 | 9,68% |
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
0 | 0% |
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
17 | 27,42% |
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
2 | 3,23% |
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 | |||
Raczkowanie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Cytat:
![]() Mam po Mamie hiper przemianę materii, więc nadwaga mi nie grozi, wręcz przeciwnie, moja Mama po ciąży miała mniej niż przed... Mdłości na szczęście nie doprowadziły do dużej utraty wagi, schudłam 1 kg, i teraz w 13 tyg. nadrobiłam go i teraz już będzie do góry ![]() Cytat:
Najważniejsze że Majusia w końcu pofalowała w brzuchu ![]() Dziewczyny mające w I trymestrze odrzut na zapachy- nie tylko perfumy ale np lodówkę- minęło Wam to później? Bo moja szefowa się ze mnie śmieje, bo w pracy jedzenie z lodówki wyjmuje mi koleżanka, bo ja mam mega cofkę jakbym się zbliżyłaa, nawet z zatkanym nosem .. ![]()
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Witam i ja. I lecę dziecko na wybieg wypuścić
![]() Wiecie że jak mam problemy wzdeciowo-jelitowe do bolu to piwo karmi pomaga? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Nieobyta jestem ![]() Cytat:
![]() Ja mam trochę naczynek i widoczna żyłę na prawej nodze :/Raz lepiej raz gorzej ją widać.Smaruje Lioton 1000. Wow nieźle z tymi biegami,ja bym padła po 500 m ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na serio, to kliknęłam na ilość postów przy naszym wątku |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też nie przebiegłabym więcej niż 500 m ![]() a sprawdzasz to jak masz subskrypcje wątku ![]()
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Aksbarg 10 kilosów? O matko... Ja niby wysportowana, ale ja wolałam takie sporty miejscowe
![]() Teściowa.. cóż... One są jak SS mani... Tylko jedna na 100tysięcy okazuje się człowiekiem... Wczoraj TŻt otworzył sobie Heinekena- on tylko żywca pija, a ja jestem heinekeniara- najpyszniejsze piwo świata ![]()
#38 |
Zakorzenienie
|
A Soborowska???
|
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.parents.com/advice/pregna...lly-size-mean/
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak piłam normalne to przeważnie tylko z soczkiem ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-06 o 11:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Witam się i ja w nowym wątku i przy okazji w 21 tygodniu!!! pędzicie jak szalone
![]() ja brzucha jak nie miałam tak nie mam, przytyłam max.1 kg... ale czuje Małe bardzo wyraźnie więc tylko to sprawia, że jeszcze nie zwariowałam... Rybka pisała o szkole rodzenia - my się zapisaliśmy i byliśmy na 1 zajęciach, na każdych jest godz. ćwiczeń i potem godz. z psychologiem, położną itp, ale u nas tylko jest odpłatnie. Gratuluje wszystkich poznanych płci, udanych wizyt, Agnieszka - będzie dobrze!!!! - trzymam kciuki, aaaaa i wszystkim urodzinowym serdecznie sto lat!!! ![]() Podczytuje Was regularnie, ale do końca miesiąca musimy się wyprowadzić z wynajmowanego mieszkania do swojego domku, więc jest sporo malowania, urządzania, sprzątania, biegania po sklepach i takie tam... ogólnie urwanie ![]() aaa... są organizowane warsztaty w różnych województwach Mama pyta, to takie jak Moda na brzuszek itp. z tego co się orientuje to za tydz. w czwartek są we Wrocławiu.
#43 |
Zakorzenienie
|
Rybko,Niunia Dzięki
![]() Azealia Mi na razie uczulenie na zapachy przeszło.Ale jak czuję zapach fajek to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Gaduły ale produkujecie
![]() ![]() Będę cytować wieczorem na spokojnie bo teraz jestem w pracy z mamą i nadrabiam Was w przerwie ![]() Trzymajcie kciuki za wizytę którą mam dopiero o 17 w sumie ale stresuje się od wczoraj. Już wiem że będzie awantura z lekarzem bo mi znowu USG nie zrobi :/ będę się usilnie upominać |
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki zaciśnięte! ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III
No coz,melduje sie i ja w nowym miejscu...czytam od rana Was,ale mam taka niemoc dzis,brak sil,zdecydowanie zle samopoczucie....ze az nie jak ja:/nie wiem co dzis ze mna.ogolne BLEEE,dlatego tez zabardzo sie nie wysmecam wam.
Mam tylko mala prosbe Rybko,mozna dla formalnosci jeszcze dopisac moja wizyte ![]() Ps.moj faworyt na tutul przeszedl ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Wtajemniczenie
|
Witam się i ja w nowym wątku, ale przyspieszyłyście na końcówce
![]() ja niestety siedzę zawalona w dokumentach z praktyk ![]()
#48 |
Konto usunięte
|
Cześć dziewczyny, witam w kolejnym wątku
![]() U mnie niestety kiepskie wieści, myślałam, że córcia tak tylko się podziębiła, daję jej syrop odkrztuśny. Ale dostała wczoraj w nocy temperatury 39stopni ![]() Mnie dziś znowu brzuch pobolewa, mam nadzieję, że to tylko macica się rozrasta. Mama znów mi proponuje żebyśmy przyjechały do nich na kilka dni, ale nie wiem co mój mąż na to- źle znosi to, że jadę do mamusi (boi się, że już nie wrócę ![]() Robię sobie dziś dzień relaksu więc siedzę z olejem na głowie i błotem na twarzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale to tak bardziej do wanny wieczorem, a na imprezie heineken, tyle że ja jestem ekonomicznym piwoszem bo więcej niż 1 duże nie wypije ![]() Cytat:
![]() ![]() Brzuszek jeszcze wyskoczy, jestem tego pewna ![]() Nemosek ja mam to samo, potrafię w korku wyczuć na kilka samochodów dalej że ktoś pali mimo że mam zamknięte okno ![]() Ale gorzej znoszę zapach już po paleniu, ostatnio moja teściowa tak przylazła i stanęła obok mnie i zionie tym syfem a ja mina ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-06 o 11:38 |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Trele na macierzyńskim odwrotnie. Brakuje czasu.
Ryba ale mi nie chodzi o wyproznianie. Z tym nie mam problemu. Chodzi o zastoje gazowe. A karmi raz na kilka tygodni pije. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie ![]() ![]() ![]() Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2013-06-06 o 11:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Bo na nfz chodzę więc gościu ewidentnie ma gdzieś to że chciałabym dzidziusia podejrzeć i zobaczyć czy wszystko w porządku. Jak chcę usg to mogę mu zapłacić 100zł i on mi zrobi prywatnie u siebie w gabinecie :/. Nawet ktg mi pielęgniarka nie robi (chyba nic nie pokręciłam) bo lekarz stwierdził że jeszcze za wcześnie żebym dziecko czuła więc i słyszeć go nie muszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41184239]Cześć dziewczyny, witam w kolejnym wątku
![]() U mnie niestety kiepskie wieści, myślałam, że córcia tak tylko się podziębiła, daję jej syrop odkrztuśny. Ale dostała wczoraj w nocy temperatury 39stopni ![]() Mnie dziś znowu brzuch pobolewa, mam nadzieję, że to tylko macica się rozrasta. Mama znów mi proponuje żebyśmy przyjechały do nich na kilka dni, ale nie wiem co mój mąż na to- źle znosi to, że jadę do mamusi (boi się, że już nie wrócę ![]() Robię sobie dziś dzień relaksu więc siedzę z olejem na głowie i błotem na twarzy ![]() To może parę dni odpoczynku by Ci się przydało?Wytłumacz to mężowi. Zdrówka dla córy! Agateczka U Ciebie tak wcześnie do SR zapisują? |
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41184239]Cześć dziewczyny, witam w kolejnym wątku
![]() U mnie niestety kiepskie wieści, myślałam, że córcia tak tylko się podziębiła, daję jej syrop odkrztuśny. Ale dostała wczoraj w nocy temperatury 39stopni ![]() Mnie dziś znowu brzuch pobolewa, mam nadzieję, że to tylko macica się rozrasta. Mama znów mi proponuje żebyśmy przyjechały do nich na kilka dni, ale nie wiem co mój mąż na to- źle znosi to, że jadę do mamusi (boi się, że już nie wrócę ![]() Robię sobie dziś dzień relaksu więc siedzę z olejem na głowie i błotem na twarzy ![]() Biedna Olcia.. ale najważniejsze,że gorączka spadła. Cytat:
Żurawinowy to mój faworyt ![]() ![]() Domi, no tak ale na NFZ też ci przecież co jakiś czas Usg przysługuję? Ja na razie zmykam... bo kurka nie wyrobię się... jak zawsze się zagadałam z Wami ![]() Lecę się ogarnąć,po mamę do pracy i później spotkać się z kumpelą z pracy na ploty ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2013-06-06 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Trele Pierwsze słyszę o takim mierzeniu brzucha
![]() Domi A może da Ci chociaż posłuchać serduszka na detektorze tętna? |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41184239]Cześć dziewczyny, witam w kolejnym wątku ![]() U mnie niestety kiepskie wieści, myślałam, że córcia tak tylko się podziębiła, daję jej syrop odkrztuśny. Ale dostała wczoraj w nocy temperatury 39stopni ![]() Mnie dziś znowu brzuch pobolewa, mam nadzieję, że to tylko macica się rozrasta. Mama znów mi proponuje żebyśmy przyjechały do nich na kilka dni, ale nie wiem co mój mąż na to- źle znosi to, że jadę do mamusi (boi się, że już nie wrócę ![]() Robię sobie dziś dzień relaksu więc siedzę z olejem na głowie i błotem na twarzy ![]() Jak masz u mamy odpocząc to jedź ![]() Cytat:
sprawdziłam te warsztaty co Mama pytaa i faktycznie we wrocławiu .. http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...we-wroclawiu-2 moze później będą gdzieś indziej ![]()
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poczytaj o tym i mu wyjedź z przepisami.. Co do KTG to chyba żaden lekarz nie robi tego wcześnie, chyba koło 37 tygodnia zaczynają zapisy..
![]() ![]() Edytowane przez Azealia Czas edycji: 2013-06-06 o 11:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.