Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV 6 9,68%
Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV 2 3,23%
Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV 21 33,87%
Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV 1 1,61%
Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 7 11,29%
Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 6 9,68%
Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV 0 0%
Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV 17 27,42%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV 2 3,23%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 11:08   #31
Azealia
Raczkowanie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
No nieźle ,te mdłości Cie wykończyły...

Dobra idę pogadać z Tż bo się na mnie obrazi
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Można by troszkę zwolnić bo muszę wstać z łóżka i sie w końcu ogarnąć

Ale chudzinka z Ciebie
Chudzinka to byłam jeszcze 2 lata temu, wtedy ważyłam 46
Mam po Mamie hiper przemianę materii, więc nadwaga mi nie grozi, wręcz przeciwnie, moja Mama po ciąży miała mniej niż przed...

Mdłości na szczęście nie doprowadziły do dużej utraty wagi, schudłam 1 kg, i teraz w 13 tyg. nadrobiłam go i teraz już będzie do góry

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Jestem I ja ;D powiem Wam ze jestem w szoku , przyszlam od tego lekarza co mnie mieli mierzyc I wazyc .. Babka do mnie : kladz sie ! Zmierzymy dziecko!
- dziecko ?? jak ?? A ona mi Spodnie centymetr do brzucha przyklada I mierzy wzdłuz I wszerz I mowi ze dziecko idealne :O czyli jakie? No takie jak ma byc ;D
I badz tu madry? Za 6 tyg widzimy sie na kolejnym mierzeniu ) wogole to mi poprzyciskala brzuch az mala sie obudzila .. Widzialam w koncu jak mi brzuch faluje I mowie do mojego dziecka ( dobrze ze po polsku ) : Co Cie bedzie babsko szturchac? A ta na mnie patrzy zdziwiona ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Ja tyle wazylam ostatnio chyba do komuni

Słyszałam właśnie, że w UK mierzą metrem, tak samo brzuch od miejsca pod piersiami do kości łonowej i to wyznacznik miesięcy w ciąży..
Najważniejsze że Majusia w końcu pofalowała w brzuchu

Dziewczyny mające w I trymestrze odrzut na zapachy- nie tylko perfumy ale np lodówkę- minęło Wam to później? Bo moja szefowa się ze mnie śmieje, bo w pracy jedzenie z lodówki wyjmuje mi koleżanka, bo ja mam mega cofkę jakbym się zbliżyłaa, nawet z zatkanym nosem ..
Stary 2013-06-06, 11:09   #32
Trele_Morele
Zakorzenienie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
co za teściowa......... moja mama też mówi że nie było kiedys USG i w ogóle ale jak teraz jest to czeu nie podejrzeć maluszka..

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

może ona Ci mierzyła dno macicy? mi lekarz o tym wspominał ale nie mierzzył mi, powiedział że jak chce to mam se sama mierzyć
Moze tak ???? Nie mam pojecia tu od Hindusa to sie za duzo nie dowiesz ..

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:10   #33
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Witam i ja. I lecę dziecko na wybieg wypuścić .

Wiecie że jak mam problemy wzdeciowo-jelitowe do bolu to piwo karmi pomaga?

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:12   #34
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
nasze gaduły:
ryba91 460
Trele_Morele 319
nemosek 311
Anoula 290
magalska 282

A gdzie to znalazłaś ???
Nieobyta jestem
Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość

No ja z moją też nie mogę.. na szczęście nie rozmawiamy zbyt często. To kobieta która nie chodzi do lekarzy, uważa,że to chyba w ogóle jakieś zbędne fanaberie.. bo jak Ona była w ciąży to się nie chodziło tak często, nie było usg, płeć była niespodzianką przy porodzie i w ogóle wszystko było cacy.. To tak delikatnie mówiąc.. Poza tym ma taki charakter, że nie da się jej przegadać, ona zawsze wie lepiej. Więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądają rozmowy na temat ciąży/lekarza itp. Jak wylądowałam na IP z krwawieniem bo miałam krwiaka i potem dużo o tym czytałam (lubię dużo wiedzieć na temat, który mnie dotyczy,to chyba normalne) to stwierdziła, że mam nie czytać bo po co mi to.

Dziewczyny ma któraś z Was problem z naczynkami, widocznymi żyłami? Ja już przed ciążą miałam na nogach kilka pękniętych naczynek i jedną taką widoczną żyłę, prawie jak żylak a mam 29 lat
Wieczorem po kąpieli tak mi się żyły powiększają, że masakra, niektóre aż się robią wypukłe. Już powiedziałam Tż-towi,że chyba się skończy chodzenie w krótkich spodenkach i że już całe życie będę chodziła w kryjących rajstopach.. Do tego cellulit postępuje, wcześniej go prawie nie miałam- masowałam się gąbką syrena i wmasowywałam serum na cellulit. Teraz nie masuję, bo skóra zrobiła się bardziej wrażliwa no i nie chcę pobudzać tych nieszczęsnych naczynek. Zamknięte koło.

Sąsiad mi dzisiaj powiedział,że podobno płeć można rozpoznać na podstawie długości kości udowej lub piszczelowej jeśli nie widać co ma między nóżkami. Wiecie coś o tym??

Ja bym nie rezygnowala z aktywnosci, ale tak z umiarem.
Ja OM mialam 04.02 a 10.03 bralam udzial w morderczym dla mnie biegu na 10 km po bardzo gorzystym terenie, a wczesniej najwiecej przebieglam 7 km ale po plaskim. Zajelam przedostatnie miejsce
Ale gdybym wiedziala, ze jestem w ciazy to bym nie wziela udzialu, po biegu bylam wyczerpana.
Na teśćiową
Ja mam trochę naczynek i widoczna żyłę na prawej nodze :/Raz lepiej raz gorzej ją widać.Smaruje Lioton 1000.

Wow nieźle z tymi biegami,ja bym padła po 500 m

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:16   #35
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie to znalazłaś ???
Nieobyta jestem

Na teśćiową
Ja mam trochę naczynek i widoczna żyłę na prawej nodze :/Raz lepiej raz gorzej ją widać.Smaruje Lioton 1000.

Wow nieźle z tymi biegami,ja bym padła po 500 m
liczyłam :

a na serio, to kliknęłam na ilość postów przy naszym wątku

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:16   #36
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Witam i ja. I lecę dziecko na wybieg wypuścić .

Wiecie że jak mam problemy wzdeciowo-jelitowe do bolu to piwo karmi pomaga?

ale karmi to za dużo nie wolno ! mi na te problemy pomaga kiwi, a ostatnio sprawdziłam sok z kiwi, ale o tym pisałam

Ja też nie przebiegłabym więcej niż 500 m musieli by mnie zbierać gdzieś po drodze..
a sprawdzasz to jak masz subskrypcje wątku
Stary 2013-06-06, 11:19   #37
Azealia
Raczkowanie

Aksbarg 10 kilosów? O matko... Ja niby wysportowana, ale ja wolałam takie sporty miejscowe Siatkówka, basen, bez konieczności biegania. Aczkolwiek latem miałam fazy na bieganie, odpalałam ipoda i biegałam tak z 3-4km truchcikiem.. A teraz wyjdę po schodach i zadycha...

Teściowa.. cóż... One są jak SS mani... Tylko jedna na 100tysięcy okazuje się człowiekiem...

Wczoraj TŻt otworzył sobie Heinekena- on tylko żywca pija, a ja jestem heinekeniara- najpyszniejsze piwo świata i tak mi pachniało że wyprosiłam łyczka... Ale było pyszne!!!
Stary 2013-06-06, 11:20   #38
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam:
misia, lubieolowki, pomadka, perfuzja.. ? i ktoś jeszcze, albo ktos z wypisanych nie ?
A Soborowska???

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-06, 11:21   #39
aksbarg
Raczkowanie

Cytat:
Moze tak ???? Nie mam pojecia tu od Hindusa to sie za duzo nie dowiesz ..

znalazlam takie cos:
http://www.parents.com/advice/pregna...lly-size-mean/
aksbarg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:22   #40
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
Aksbarg 10 kilosów? O matko... Ja niby wysportowana, ale ja wolałam takie sporty miejscowe Siatkówka, basen, bez konieczności biegania. Aczkolwiek latem miałam fazy na bieganie, odpalałam ipoda i biegałam tak z 3-4km truchcikiem.. A teraz wyjdę po schodach i zadycha...

Teściowa.. cóż... One są jak SS mani... Tylko jedna na 100tysięcy okazuje się człowiekiem...

Wczoraj TŻt otworzył sobie Heinekena- on tylko żywca pija, a ja jestem heinekeniara- najpyszniejsze piwo świata i tak mi pachniało że wyprosiłam łyczka... Ale było pyszne!!!
Ja wolę słodkie piwa czyli Redd'sy i Sommersbay (czy jak to się ttam pisze)
A jak piłam normalne to przeważnie tylko z soczkiem

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-06 o 11:26
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:23   #41
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem I ja ;D powiem Wam ze jestem w szoku , przyszlam od tego lekarza co mnie mieli mierzyc I wazyc .. Babka do mnie : kladz sie ! Zmierzymy dziecko!
- dziecko ?? jak ?? A ona mi Spodnie centymetr do brzucha przyklada I mierzy wzdłuz I wszerz I mowi ze dziecko idealne :O czyli jakie? No takie jak ma byc ;D
I badz tu madry? Za 6 tyg widzimy sie na kolejnym mierzeniu ) wogole to mi poprzyciskala brzuch az mala sie obudzila .. Widzialam w koncu jak mi brzuch faluje I mowie do mojego dziecka ( dobrze ze po polsku ) : Co Cie bedzie babsko szturchac? A ta na mnie patrzy zdziwiona ;D

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Ja tyle wazylam ostatnio chyba do komuni

Jak ona malucha tak zmierzyła???

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 11:23   #42
Aagateczka87
Raczkowanie

Witam się i ja w nowym wątku i przy okazji w 21 tygodniu!!! pędzicie jak szalone
ja brzucha jak nie miałam tak nie mam, przytyłam max.1 kg... ale czuje Małe bardzo wyraźnie więc tylko to sprawia, że jeszcze nie zwariowałam...
Rybka pisała o szkole rodzenia - my się zapisaliśmy i byliśmy na 1 zajęciach, na każdych jest godz. ćwiczeń i potem godz. z psychologiem, położną itp, ale u nas tylko jest odpłatnie.
Gratuluje wszystkich poznanych płci, udanych wizyt, Agnieszka - będzie dobrze!!!! - trzymam kciuki, aaaaa i wszystkim urodzinowym serdecznie sto lat!!!
Podczytuje Was regularnie, ale do końca miesiąca musimy się wyprowadzić z wynajmowanego mieszkania do swojego domku, więc jest sporo malowania, urządzania, sprzątania, biegania po sklepach i takie tam... ogólnie urwanie

aaa... są organizowane warsztaty w różnych województwach Mama pyta, to takie jak Moda na brzuszek itp. z tego co się orientuje to za tydz. w czwartek są we Wrocławiu.

Nasze Maleństwo - II kreski 20.02.2013
Aagateczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:25   #43
nemosek
Zakorzenienie

Rybko,Niunia Dzięki

Azealia Mi na razie uczulenie na zapachy przeszło.Ale jak czuję zapach fajek to

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-06, 11:28   #44
domii29
Zakorzenienie

Gaduły ale produkujecie ciężko Was nadrobić. Ledwo doczytałam wcześniejszy wątek, zameldowałam się w tym a tu już kolejna strona do nadrobienia jest .
Będę cytować wieczorem na spokojnie bo teraz jestem w pracy z mamą i nadrabiam Was w przerwie

Trzymajcie kciuki za wizytę którą mam dopiero o 17 w sumie ale stresuje się od wczoraj. Już wiem że będzie awantura z lekarzem bo mi znowu USG nie zrobi :/ będę się usilnie upominać
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:31   #45
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Gaduły ale produkujecie ciężko Was nadrobić. Ledwo doczytałam wcześniejszy wątek, zameldowałam się w tym a tu już kolejna strona do nadrobienia jest .
Będę cytować wieczorem na spokojnie bo teraz jestem w pracy z mamą i nadrabiam Was w przerwie

Trzymajcie kciuki za wizytę którą mam dopiero o 17 w sumie ale stresuje się od wczoraj. Już wiem że będzie awantura z lekarzem bo mi znowu USG nie zrobi :/ będę się usilnie upominać
A czemu on Ci nie chce tego usg robić?
Kciuki zaciśnięte!

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-06-06, 11:32   #46
peppermint patty
Rozeznanie

Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz.III

No coz,melduje sie i ja w nowym miejscu...czytam od rana Was,ale mam taka niemoc dzis,brak sil,zdecydowanie zle samopoczucie....ze az nie jak ja:/nie wiem co dzis ze mna.ogolne BLEEE,dlatego tez zabardzo sie nie wysmecam wam.

Mam tylko mala prosbe Rybko,mozna dla formalnosci jeszcze dopisac moja wizyte25.06. Godz18:20

Ps.moj faworyt na tutul przeszedl

peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:34   #47
maomami
Wtajemniczenie

Witam się i ja w nowym wątku, ale przyspieszyłyście na końcówce
ja niestety siedzę zawalona w dokumentach z praktyk

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:35   #48
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca
Konto usunięte

Cześć dziewczyny, witam w kolejnym wątku Lecicie jak burza ;p

U mnie niestety kiepskie wieści, myślałam, że córcia tak tylko się podziębiła, daję jej syrop odkrztuśny. Ale dostała wczoraj w nocy temperatury 39stopni Dziś już nie ma, ale kaszle, kicha, nos ma zatkany. I chyba nie obędzie się bez lekarza. Chociaż bardzo nie lubię z nią chodzić do przychodni- na każde przeziębienie przypisują jej leki na alergię... I tak mam już 3 syropy.

Mnie dziś znowu brzuch pobolewa, mam nadzieję, że to tylko macica się rozrasta. Mama znów mi proponuje żebyśmy przyjechały do nich na kilka dni, ale nie wiem co mój mąż na to- źle znosi to, że jadę do mamusi (boi się, że już nie wrócę .

Robię sobie dziś dzień relaksu więc siedzę z olejem na głowie i błotem na twarzy
a55edcd592b5250bfc801a534a15031ff4f0e57e_5ee55a8e308ca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:36   #49
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Ja wolę słodkie piwa czyli Redd'sy i Sommersbay (czy jak to się ttam pisze)
A jak piłam normalne to przeważnie tylko z soczkiem
u mnie jeszcze redds żurawinowy i ewentualnie radler
ale to tak bardziej do wanny wieczorem, a na imprezie heineken, tyle że ja jestem ekonomicznym piwoszem bo więcej niż 1 duże nie wypije

Cytat:
Napisane przez Aagateczka87 Pokaż wiadomość
Witam się i ja w nowym wątku i przy okazji w 21 tygodniu!!! pędzicie jak szalone
ja brzucha jak nie miałam tak nie mam, przytyłam max.1 kg... ale czuje Małe bardzo wyraźnie więc tylko to sprawia, że jeszcze nie zwariowałam...
Rybka pisała o szkole rodzenia - my się zapisaliśmy i byliśmy na 1 zajęciach, na każdych jest godz. ćwiczeń i potem godz. z psychologiem, położną itp, ale u nas tylko jest odpłatnie.
Gratuluje wszystkich poznanych płci, udanych wizyt, Agnieszka - będzie dobrze!!!! - trzymam kciuki, aaaaa i wszystkim urodzinowym serdecznie sto lat!!!
Podczytuje Was regularnie, ale do końca miesiąca musimy się wyprowadzić z wynajmowanego mieszkania do swojego domku, więc jest sporo malowania, urządzania, sprzątania, biegania po sklepach i takie tam... ogólnie urwanie

aaa... są organizowane warsztaty w różnych województwach Mama pyta, to takie jak Moda na brzuszek itp. z tego co się orientuje to za tydz. w czwartek są we Wrocławiu.
za 21 tydzień
Brzuszek jeszcze wyskoczy, jestem tego pewna

Nemosek ja mam to samo, potrafię w korku wyczuć na kilka samochodów dalej że ktoś pali mimo że mam zamknięte okno
Ale gorzej znoszę zapach już po paleniu, ostatnio moja teściowa tak przylazła i stanęła obok mnie i zionie tym syfem a ja mina

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-06-06 o 11:38
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:36   #50
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aksbarg Pokaż wiadomość
No ciekawe. Jakis sposob jest , aczkolwiek nie Wiem czy to takie super .. Sa rozne kobiety I rozne brzuchy , pewnie nie jedna juz poschizowali ze za maly lub za duzy . W Polsce tego nie praktykuja ??

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-06, 11:37   #51
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-06, 11:37   #52
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz

Trele na macierzyńskim odwrotnie. Brakuje czasu.

Ryba ale mi nie chodzi o wyproznianie. Z tym nie mam problemu. Chodzi o zastoje gazowe.

A karmi raz na kilka tygodni pije.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2013-06-06 o 11:41
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-06, 11:38   #53
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
A czemu on Ci nie chce tego usg robić?
Kciuki zaciśnięte!
Bo na nfz chodzę więc gościu ewidentnie ma gdzieś to że chciałabym dzidziusia podejrzeć i zobaczyć czy wszystko w porządku. Jak chcę usg to mogę mu zapłacić 100zł i on mi zrobi prywatnie u siebie w gabinecie :/. Nawet ktg mi pielęgniarka nie robi (chyba nic nie pokręciłam) bo lekarz stwierdził że jeszcze za wcześnie żebym dziecko czuła więc i słyszeć go nie muszę
Stary 2013-06-06, 11:40   #54
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

Ryba ale mi nie chodzi o wyproznianie. Z tym nie mam problemu. Chodzi o zastoje gazowe.

Ja macierzynski planuuje zaczac od 1.08 takze czasu bede miala mnostwo , az sie boje ze za duzo

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-06-06, 11:40   #55
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za kciuki
Stary 2013-06-06, 11:41   #56
nemosek
Zakorzenienie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41184239]Cześć dziewczyny, witam w kolejnym wątku Lecicie jak burza ;p

U mnie niestety kiepskie wieści, myślałam, że córcia tak tylko się podziębiła, daję jej syrop odkrztuśny. Ale dostała wczoraj w nocy temperatury 39stopni Dziś już nie ma, ale kaszle, kicha, nos ma zatkany. I chyba nie obędzie się bez lekarza. Chociaż bardzo nie lubię z nią chodzić do przychodni- na każde przeziębienie przypisują jej leki na alergię... I tak mam już 3 syropy.

Mnie dziś znowu brzuch pobolewa, mam nadzieję, że to tylko macica się rozrasta. Mama znów mi proponuje żebyśmy przyjechały do nich na kilka dni, ale nie wiem co mój mąż na to- źle znosi to, że jadę do mamusi (boi się, że już nie wrócę .

Robię sobie dziś dzień relaksu więc siedzę z olejem na głowie i błotem na twarzy [/QUOTE]
To może parę dni odpoczynku by Ci się przydało?Wytłumacz to mężowi.
Zdrówka dla córy!

Agateczka U Ciebie tak wcześnie do SR zapisują?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-06, 11:41   #57
Dzastin08
Wtajemniczenie

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;41184239]Cześć dziewczyny, witam w kolejnym wątku Lecicie jak burza ;p

Robię sobie dziś dzień relaksu więc siedzę z olejem na głowie i błotem na twarzy [/QUOTE]

Biedna Olcia.. ale najważniejsze,że gorączka spadła.

Cytat:
Napisane przez Azealia Pokaż wiadomość
u mnie jeszcze redds żurawinowy i ewentualnie radler
ale to tak bardziej do wanny wieczorem, a na imprezie heineken, tyle że ja jestem ekonomicznym piwoszem bo więcej niż 1 duże nie wypije

Żurawinowy to mój faworyt

Domi,
no tak ale na NFZ też ci przecież co jakiś czas Usg przysługuję?

Ja na razie zmykam... bo kurka nie wyrobię się... jak zawsze się zagadałam z Wami
Lecę się ogarnąć,po mamę do pracy i później spotkać się z kumpelą z pracy na ploty

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-06-06 o 11:43
Stary 2013-06-06, 11:44   #58
nemosek
Zakorzenienie

Trele Pierwsze słyszę o takim mierzeniu brzucha

Domi
A może da Ci chociaż posłuchać serduszka na detektorze tętna?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-06-06, 11:46   #59
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
No coz,melduje sie i ja w nowym miejscu...czytam od rana Was,ale mam taka niemoc dzis,brak sil,zdecydowanie zle samopoczucie....ze az nie jak ja:/nie wiem co dzis ze mna.ogolne BLEEE,dlatego tez zabardzo sie nie wysmecam wam.

Mam tylko mala prosbe Rybko,mozna dla formalnosci jeszcze dopisac moja wizyte25.06. Godz18:20

Ps.moj faworyt na tutul przeszedl

wizyty do Anouli, najlepiej PRiV

Jak masz u mamy odpocząc to jedź

Cytat:

A karmi raz na kilka tygodni pije.
a to widocznie źle przeczytałam

sprawdziłam te warsztaty co Mama pytaa i faktycznie we wrocławiu .. http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...we-wroclawiu-2 moze później będą gdzieś indziej
Stary 2013-06-06, 11:47   #60
Azealia
Raczkowanie

Cytat:
Bo na nfz chodzę więc gościu ewidentnie ma gdzieś to że chciałabym dzidziusia podejrzeć i zobaczyć czy wszystko w porządku. Jak chcę usg to mogę mu zapłacić 100zł i on mi zrobi prywatnie u siebie w gabinecie :/. Nawet ktg mi pielęgniarka nie robi (chyba nic nie pokręciłam) bo lekarz stwierdził że jeszcze za wcześnie żebym dziecko czuła więc i słyszeć go nie muszę
No ale przeciez na nfz też masz prawo do usg chyba 3 na ciążę wychodzą..
Poczytaj o tym i mu wyjedź z przepisami..

Co do KTG to chyba żaden lekarz nie robi tego wcześnie, chyba koło 37 tygodnia zaczynają zapisy..

Edytowane przez Azealia
Czas edycji: 2013-06-06 o 11:48
Azealia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości