|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#3301 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 25
|
Dot.: Br±z ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w±tek zbiorczy.
Czy moglby moze ktos mi podac linka do tych farb topazowych ? Z gory dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3302 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 622
|
Nie¶mia³o do³±czam
![]() Przeczyta³am w±tek (ten i czê¶æ I.). Niektóre posty po ³ebkach, inne dwa razy. Du¿o wiedzia³am, ale teraz wiem jeszcze wiêcej. Szkoda, ¿e w starych postach czêsto pousuwane s± zdjêcia w³osów ![]() Farbujê siê ostatnio (od jakich¶ 2 lat, mo¿e krócej) ró¿nymi pi±tkami drogeryjnymi. Wybieram 5, 5.0, 5.1, 5.13. Uciekam przed mahoniami, czerwieniami, pomarañczami ![]() ![]() Postanowi³am przej¶æ na farby profesjonalne, wiem jakie cyferki >po kropce< chcê przetestowaæ, ale jedna my¶l nie daje mi spokoju.. Wydaje mi siê, ¿e pi±tki profesjonalne s± sporo ciemniejsze od pi±tek drogeryjnych. Mam racjê, czy tylko tak mi siê wydaje? Wiem, ¿e odcienie popielate wygl±daj± na ciemniejsze. Ale mi siê wydaje, ¿e 5 drogeryjna jest ja¶niejsza ni¿ 5 profesjonalna. 5.1 drogeryjna jest ja¶niejsza ni¿ 5.1 profesjonalna. Drogeryjne pi±tki wychodz± mi zawsze br±zowe (podobnie jak na pude³ku), natomiast patrz±c na próbniki pi±tek profesjonalnych widzê bardzo ciemny br±z, który mo¿na pos±dziæ o konszachty z czerni±. Czy kto¶, kto ma do¶wiadczenia z pi±tkami sklepowymi i fryzjerskimi, móg³by zweryfikowaæ moje przemy¶lenia? ![]()
![]() |
#3303 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 480
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle to fajnie, ¿e jeste¶! Podziwiam, je¶li przeczyta³a¶ obie czê¶ci w±tku!! ![]() Te¿ ubolewam nad brakiem zdjêæ w starszych postach, ale to wynik jakiej¶ hakerskiej "zabawy" z tego co pamiêtam ![]() Odno¶nie Twojego pytania... Ja farbowa³am wieloma farbami drogeryjnymi, a tak¿e profesjonalkami. Przewa¿nie by³ to w³a¶nie poziom 5, czasem 6... 7. Powiem tak, mnie siê osobi¶cie wydaje, ¿e raczej to sklepowa paleta bywa przek³amana. Pamiêtam, ¿e drogeryjne br±zy zawsze wychodzi³y mi jak czerñ! Najgorszy w tym wszystkim by³ taki ehm... sztuczny po³ysk. Koñcówki, które zazwyczaj ch³on± farbê jak w¶ciek³e, stawa³y siê totalnie czarne z tym w³a¶nie, jakby plastikowym po³yskiem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3304 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywi¶cie czê¶æ postów >przelecia³am< na szybko, ale i tak dosiada³am siê do w±tku ze 20 razy, aby wszystko prze¶ledziæ. Cytat:
![]() Sklepowe farby w 99% to kolory ciep³e, nie mo¿na w nie wkrêciæ mixtonu ![]() ![]() ![]() ![]() W ramach dzielenia siê materia³em dowodowym za³±czam dwa zdjêcia. Wczoraj po³o¿y³am Casting Creme Gloss 500, który przez jakie¶ 2 tygodnie nosi siê na mojej g³owie do¶æ ch³odno. Nie jest to odcieñ idealny, ale zwa¿ywszy na to, ¿e to neutral i ¿e to farba sklepowa, kolor jest OK. Nikt mi nie mówi, ¿e jestem ruda ![]() Zdjêcia robione w bezlitosnym ¶wietle dziennym. W g³êbi domu kolor wydaje siê ch³odny, wymarzony... ech. Wydaje mi siê, ¿e bli¿ej mi do profesjonalnej 6, ni¿ 5 (zw³aszcza, ¿e ten kolor i tak mi siê rozja¶ni, bo to spieralny Casting). Nawet patrz±c na zamieszczon± wy¿ej paletê: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3237
![]() Edytowane przez rumpleteazer Czas edycji: 2013-06-06 o 08:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3305 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3306 |
Zakorzenienie
|
A ja siedzie i mysle, czy ryzykowac z Oyster i polozyc 8.0 bo to natura, a ostatnio tak wlasnie mi kladla fryzjerka nature z mixami i mi sie podobalo. No to mam wersje 8.0+ mix ash duuuzo+ malusienko niebieskiego i moje pytanie dodac odrobinke zielonego, czy to jakas dziwna reakcje moze zajsc i w efekcie zrobie sobie misza-masz
![]() ![]()
![]() |
#3307 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiem ju¿, ¿e ze sklepowych ¿adna "pi±tka" krzywdy mi nie zrobi. Fakt, ¿e poblask czasem wychodzi mi za rudy, ale sam kolor nie jest ani za ciemny ani za jasny. A jak patrzê na profesjonalne pi±tki, to ch³odne i neutrale wydaj± mi siê bardzo ciemne, prawie czarne (wygl±daj± jak sklepowe "czwórki" a nawet "trójki"). Nie wiem czy nie wybraæ "szóstki". Z drugiej strony nie chcê kupiæ farby za jasnej i mieæ ja¶niejszego odrostu. Trochê zg³upia³am ![]() Zastanawiam siê czy nie skusiæ siê na Toucha Welli (na wodzie 1,9%). Bo nie chcê diametralnie zmieniaæ koloru na d³ugo¶ci, a odrost mam w podobnym kolorze (tylko ch³odny ![]() Za³±czam obrazek z moimi ostatnimi kolorami w³osów. Nie jest to dzie³o grafiki komputerowej (sklei³am na szybko), ale mo¿e komu¶ siê przyda taka ¶ci±gawka. A mo¿e kto¶ mi podpowie czy moje w³osy powinnam potraktowaæ profesjonaln± 5 czy 6, aby otrzymaæ zbli¿on± "ciemno¶æ" w³osów z piêknym ch³odnym blaskiem ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#3308 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
to nie wiem, i tak najswiezszy kolor wstawialam tutaj na forum, a niue do albumu
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#3312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kojarzê Twoje w³osy z tego w±tku, ale przez to, ¿e przeczyta³am ca³y w bardzo krótkim czasie, to mi siê nieco mieszaj± w³osowe historie ![]()
![]() |
![]() |
#3313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3314 |
Zadomowienie
|
A ja zrobiê ma³ego off'a i reklamê (legaln±) przy okazji
![]() Przesta³am walczyæ z wiatrakami ![]() ![]() Powiem szczerze, ¿e wygl±dam jako¶ tak zdrowiej, promienniej ni¿ w tych szarych tonach. Podtrzymujê jednak nadal swoje zdanie, ¿e wszelkie "nadmierne" ciep³o u mnie odpada! Kasztany, mahonie, rudo¶ci itd. sprawiaj±, ¿e wygl±dam zmêczona i chora ![]() Tym sposobem dosz³am do punktu, w którym wiem ju¿, ¿e chcê utrzymaæ br±zowy kolor w³osów ![]() ![]() Wybaczcie to gadanie trochê tak "o niczym", ale my¶lê sobie, ¿e warto czasem otworzyæ siê na co¶ nowego, i tym samym odkryæ now± stronê samej siebie ![]() Oczywi¶cie zostajê tu, z Wami, bo nadal kocham zimne br±zy! Bêdê teraz walczyæ o utrzymanie widocznego, br±zowego, neutralnego kolorku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3315 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 948
|
Cytat:
Nie wiem, czy ju¿ wykombinowa³a¶, ale powiem, co ja zrobi³am. 8.11 (wiêcej) + 9.11 (mniej ni¿ 8) - w sumie ok. 50%, ash (du¿o), green (ok 10 cm sik z tubki), blue (ok 5 cm sik z tubki). Woda 6%, bo nie chcia³am przyciemniaæ - ostatnio wszyscy chwalili moje w³osy po wyp³ukaniu siê mixa blue, który do¶æ mocno przyciemni³ mi w³osy. Poza tym na 3% niestety siwe wychodzi³y szybciej... Efekt - ch³odny jasny blond (wg palet), czyli poziom 8. Odrost niestety ciemniejszy i nie taki ch³odny, ale odrobinê, wiêc wiêc nie ma tragedii - mam nadziejê, ¿e po traktowaniu go ponownie farb± na 6% zja¶nieje. Przynajmniej siwe znik³y. Jestem baaardzo zadowolona ![]() Jak zrzucê fotkê, to tu wrzucê. Shade - ja te¿ ostatnio uzna³am, ¿e neutralne mog± byæ, byle nie rude ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3316 |
Rozeznanie
|
Wrzucam foty - kolor nie jest a¿ tak ch³odny, jak na zbli¿eniach, pierwsza najlepiej oddaje kolor. No i niestety mój aparat w telefonie nadaje jaki¶ czerwonawy - bordowy kolor w centralnej czê¶ci zdjêcia, wiêc wydaje siê, ¿e jest bardzo nierówno , z plamami. W rzeczywisto¶ci kolorek jest wyrównany Ciekawe tylko jak d³ugo pozostanie ch³odny/neutralny...
Edytowane przez chickencrazy Czas edycji: 2013-06-09 o 10:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3317 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3318 | |
Zadomowienie
|
Nawet bym nie wpad³a na to, aby rzuciæ tak± propozycjê. Wierzê, ¿e ten link mi w koñcu zadzia³a
![]() Dla mnie neutral to te¿ satysfakcjonuj±ce rozwi±zanie. Mnie jest nawet dobrze w rudym (ale je NIE chcê byæ rudawa ![]() Mam jednak wra¿enie, ¿e neutralne kolory spieraj± siê do rudo¶ci, za¶ ch³odniejsze najpierw do neutrala, a potem do delikatniejszej rudo¶ci. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja skusilam sie na 8.11 (50ml)+ ash (50ml), odrobinke niebieskiego i porudzialam tradycyjnie ![]()
![]() |
![]() |
#3320 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 292
|
A s³ysza³y¶cie o jaki¶ touch'ach do malowania w³osów? Dzisiaj w DDTVN jacy¶ fryzjerzy co¶ wspominali, ¿e niby takie delikatne i do koloryzacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3321 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 322
|
Slyszelismy o czyms takim np
http://www.amazon.com/Wella-Color-Ch.../dp/B000CS966E Ale nikt z w±tku jak do tej pory tego nie przetestowal. Wiem ze sa tam dwa kolory T50 i jakis inny, ktore wychodza popiel. Dziewczyna na youtubie nagrala filmik po tym, miala szare wlosy a nie popielate. Chce powiedziec, to ma moc. Ale nie wiem gdzie mogê to kupiæ. Moze ktos kiedys przetestuje z watku.
![]() |
#3322 |
BAN sta³y
|
Na alllegro chzyba tego nie ma:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3323 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podoba mi siê to, ¿e dedykowana jest do niego woda 1,9% (ja mam odrosty w kolorze d³ugo¶ci, tylko odrost jest ch³odniejszy, wiêc teoretycznie idealne rozwi±zanie). Ale nie wiem który kolor wybraæ ![]() W Kerashopie jest ten produkt, i to nawet w dobrej cenie, tylko niestety nie wszystkie odcienie i nie ma niebieskiego mix(tonu) a te¿ móg³by siê przydaæ. Plus, dla mnie, jest taki, ¿e mam Kerashop w zasiêgu spaceru i nie musia³abym p³aciæ za przesy³kê. Jak chcecie to mogê wkleiæ, bo wygrzeba³am w internecie, palety Welli Touch (tylko te ch³odne i neutralne, rzecz jasna).
![]() |
![]() |
#3324 |
BAN sta³y
|
No jasne!;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3325 |
Zadomowienie
|
Poni¿sze wzorniki pozwalaj± uporz±dkowaæ w g³owie linie Wella Touch
![]() W sklepach internetowych Touche rzadko podzielone s± na linie i przyznam, ¿e na pocz±tku mia³am mêtlik, dlaczego opakowania maj± ró¿ne kolory i nazwy. 1) Jest linia podstawowa Wella Color Touch (opakowanie czerwono-ró¿owo-¿ó³te). W tym w±tku interesuj±ce nas wzorniki to: Wella Color Touch DEEP BROWNS Wella Color Touch PURE NATURALS Wella Color Touch RICH NATURALS Ewentualnie jakie¶ ciemne blondy (?) Kryj± siwiznê przy udziale do 50%. 2) Linia Wella Color Touch Special Mix (opakowanie niebieskie). Mixtony. 3) Linia Wella Color Touch Sunlights (¿ó³te pude³ka). Przy tej linii zaznaczone jest, ¿e rozja¶nia do 2 tonów. Nadal na wodzie 1,9%, jak inne linie Touch. 4) Linia Wella Color Touch Relights (¿ó³te pude³ka). Jedna z sublinii to rudo¶ci. 5) Linia Wella Color Touch Plus (opakowanie amarantowe lub fioletowe, w zale¿no¶ci od ustawieñ monitora ![]() Te dobrze kryj± siwe w³osy (gdy stanowi± do 70% ca³o¶ci). Te paletki, wzorniki, czy jak je zwa³, pomagaj± ogarn±æ niezliczon± liczbê Touchy i odró¿niæ je od siebie, ale jak ju¿ zainteresujemy siê jakim¶ konkretnym kolorem, to warto znale¼æ sobie zdjêcia pojedynczych pasemek w lepszej jako¶ci. Je¿eli kto¶ wie co¶ wiêcej o tych produktach, niechaj siê odezwie, bo ja nie wiem wiêcej ni¿ napisa³am wy¿ej ![]() ![]()
![]() Edytowane przez rumpleteazer Czas edycji: 2013-06-11 o 18:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3326 |
BAN sta³y
|
Dziêki za palety, a jak cenowo?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3327 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
Cytat:
Jak to jest ze te 7,11 8,11 itd zamiast chlodzic tak nam wychodza????
![]() |
![]() |
#3328 | |
Zadomowienie
|
Ok. 30-35PLN (sama farba oczywi¶cie)
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3329 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 101
|
Mo¿e co¶ w tym jest..tyle ze mialam poziom 7-8 zdaje mi sie i celowalam zawsze w 7.Zawsze na oxy 3% a ostatnio zio³ow± Herbatint ktora byla kompletna klapa
![]() Dopiero teraz bede eksperymentowaæ z ciemniejszymi 5,6 .
![]() |
#3330 |
Rozeznanie
|
Shadziu, dziêki za komplement - cieniowanie jest stare i ju¿ odros³o, bo w³a¶nie chcia³abym zapu¶ciæ na równo... tyle, ¿e ta góra jako¶ najbardziej siê sama cieniuje
![]() ![]() Caate - nie wiem, jak kolor Twojej mieszanki, ale moja mia³a odcieñ... zgni³ego b³ota ![]() Kamila - ja my¶lê, ¿e u nas musi byæ duuu¿y dodatek mixtonów, niestety. W dodatku w sumie nie ma z³otego ¶rodka i trzeba to indywidualnie dopasowaæ. U mnie wreszcie zaczyna to i¶æ w dobrym kierunku (mam nadziejê), ale jeszcze mnie kusi, ¿eby dodaæ wiêcej mixa blue, ni¿ ostatnio (spróbujê w wakacje, co mi tam ![]() Edytowane przez chickencrazy Czas edycji: 2013-06-12 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.