|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 16 części mam lipcowo-sierpniowych 2013? | |||
| Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013, cz.16 ! |
|
8 | 13,33% |
| Brzuch jak Ferdek, cyc Pameli, udka słonia, zad gazeli- Mamusie VII-VIII 2013, cz.16! |
|
27 | 45,00% |
| Coraz niżej nasze brzuchy, już wychodzą z nich maluchy!- Mamusie VII-VIII 2013 cz.16! |
|
20 | 33,33% |
| jedzcie truskawki i czeresnie dziewczyny bo nie znamy dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
2 | 3,33% |
| Golcie kapy dziewczyny bo nie znacie dnia ani godziny- Mamy VII-VIII 2013 cz.16! |
|
3 | 5,00% |
| Głosujący: 60. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
i dobrze w tym watku maja byc dwa porody coś mnie miglo wiec akurat 4 dni na dwa porody-spoko
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz.15!
ide zaraz sie kompciac moze kapiszona ogole
![]() peknietego jeża -pamietacie jaka smiechawa byla |
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Jestm tak wściekła na siebie, że aż płakać mi się chce
|
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
Zdjecia lozeczka nie bedzie. Jutro musimy dokladnie obejrzec i zastanowic czy reklamujemy czy nie. Jakies chyba skazy ma i za dobrze wykonane nie jest. Na spokojnie musimy ocenic bo my jesli chodzi o drewno jestesmy mocno wybredni. Sie wkurzylam no...
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
wymylam sie, wygoliłam, kapa aż błyszczy ale ufff ciazko było, lustro mi zaparowało i robiłam to na czuja
![]() włoski wyprane, wysuszone, ejszcze chce zabalsaować zwłoki ale to za chwile bo mi sie nie chce zrobilam troche fotek macie na co patrzec w klubie ale i tak chciałam to zrobic inaczej a wyszło jak zawszemoze w sobote albo w niedziele odważe sie zrobic jakas sesje z brzuchem i z TZ-tem taka troche śmiechowa- no ale to zobaczymy od humoru mojego i od TZ-ta |
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laseczki, witam się i ja
Widzę, że produkcja szła dzisiaj pełną gębą, nadrobiłam was, ale szczerze piszac nie mam nic konstruktywnego do przekazania tak więc mam nadzieję, że mi wybaczycie![]() Zaliczam zresztą dzisiaj apogeum lenistwa - nie mogę się ogarnąc. Raz, że obudziłam się za wcześnie - miałam wstac o 7, a wstałam przed 6 ( bo wiedziałam, ze musze zdazyc na badania i do poloznej), wiec bylam juz potwornie glodna jak dotarlam na miejsce. U poloznej prawie z tego glodu zemdlalam (chociaz wciagnela cale opakowanie herbatnikow), zaczelo robic mi sie slabo i nie dobrze - wyszedł mi jeszcze puls 120 az szybko zmierzyła tętno malemu zestresowana - ale ten oczywiscie niczym sie nie przejal![]() Dzisiaj przerabialysmy kapanie maluszka - fajnie bylo, tym razem lalka wygladala jak prawdziwy maluszek wazyl 3,5kg - zapomnialam juz, ile to jest tym bardziej apeluje dziewczyny o zakup poduszek/rogali do karmienia, bo rece nam poodpadaja.A teraz hit - uwaga, uwaga - waze 68,4kg Nib y niewiele przytyłam(dobrze, że w poprzednich trymestrach tak mało przybrałam ), ale kurde, tempo narzuciłam zabójcze... mam nadzieje, ze moja kluska chociaz z 1,5kg wazy.Aaaa no i polozna nie chciala mnie puscic w takim stanie do domu, to poszlysmy zmierzyc cukier dla jej spokoju - miałam 85 2h po posilku (i to jakim ), takze chyba tragedii nie ma i cukrzycy nie mam![]() A teraz wcinamy lodziki, coby uczcic przekroczone 68 kg
Alek Edytowane przez tweedledee Czas edycji: 2013-06-06 o 20:06 |
|
|
|
#1747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
nie było mnie od południa i 19 stron do nadrobienia
uciekłam bo była burza okropna a ja nauczona z domku jednorodzinnego, że jak burza to się wszystko z sieci wyłącza poczytałam sobie za to książkę, urządziłam drzemkę, zrobiłam obiad potem byłam na ćw w SR i u siostry, dopiero wróciłam do domku idę nadrabiać te 19 stron
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
ide sie kompac moze zagladne pozniej byeeee !
|
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, tylko kto to potem zrzuci
Jeszcze jak ze mnie taki karakan, to już wszystko mam okrągłe![]() Widzę, że wy już wszystkie wygolone, na dziewczynki ![]() Ja chyba dzisiaj odpuszczę, bo z moimi ruchami, to sobie całą małą poharatam Gina mam jutro na 15, to zdążę spokojnie
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1752 |
|
Raczkowanie
|
Idąc za Waszym przykładem poszłam się wykąpać, ogolić, nabalsamować, zrobic piling i położyć maseczkę
No i wszystko super ale załapałam mega doła bo jak przez 7mc ciąży nie miałam żadnych rozstępów poza 2 na piersi to teraz zaczynają mi wychodzić na potęgę i to w różnych miejscach i o dziwo - nie na brzuchu, na którym bym się mogła spodziewać |
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja już wróciłam
Ściany w 2 pokojach i przedpokoju pomalowane. Oszukany kolor z duluxa, miał być bardziej w beż, a wyszedł szarawy... no ale trudno, już nie będziemy przemalowywać. W sumie kolor jak tło na wizażu. Ale dojdą ciemne meble i nie będzie tak widać. Po roku jak Filip nauczy się chodzić i będzie łaził po ścianach to sobie odmalujemy :P jeszcze został salon, więc może tam zmienimy kolor. Pomyślimy, do soboty mamy czas :PKupiliśmy gniazdka i włączniki światła, na 4 pomieszczenia za 300 zł ![]() Pooglądam coś z Małżem a później postaram się nadrobić. Mam nadzieję, że akcji porodowych nie przegapiłam?
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
jakiej firmy zamówiłaś?
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę
|
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
d0tkaaa u mnie w szpitalu jeśli urodzi się do godz 12 leży się 2 doby, jeśli po 12 -3 doby
enlevee mam to samo zdanie o Anji misiaczka dasz sobie radę.. na początku Cię to przeraża, ale za chwilę stanie się to dla Ciebie rutyną.. a jeszcze za chwilę zaczniesz rodzić ![]() mela odpoczywaj i ciesz się tą chwilą kiedy wszyscy Cię wyręczają w obowiązkach Oliath Rocky nasza Kochana Rocky znowu w szpitalu jest?? Ja taka zacofana, że nie wiedziałam nawet Przy wymuszonym odpoczynku na pewno wytrwasz te min. 2 tyg. Trzymaj się Perse ja przy przewracaniu się też jęczę i dyszę EVA u mnie położne mówiły, że można mieć czekoladę gorzką i co jakiś czas kosteczkę sobie przegryźć dla dodania sobie energii..zwłaszcza gdy oczekwanie na rozwarcie dłuuugo trwa karolajn śliczny kącik dla córuni ![]() barbara za wizytębalonik za ktgmagdalenne a napisz mi co tam wyszło z drzewkami na Waszej posesji ![]() tweed ja też minęłam 68kg.. do 70kg jestem spokojna, po przekroczeniu będę panikować
|
|
|
|
#1757 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Nie kupuję już arbuza bo ileż można jeść
no i sikanie co 15 minut na noc mam jak w bani![]() Cytat:
![]() Cytat:
), jakoś się zrzuci ale dobroci sobie odmawiać nie będę.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No to jak Wy żeście się na noc tak wypindrzyły to ja też idę pod prysznic ale kapy nie golę ino ją wyszoruje |
|||||
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
moj kochany maż który miał dostac po uszach właśnie mnie powiadomil ze po drodze z pracy kupi dla mnie kebaba
no i jak ja mam nakrzyczec na niego??!!!
Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-06-06 o 20:40 |
|
|
|
#1759 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że nie ma upałów bo bym oszalała z tęsknoty za piwkiem ![]() no i tak nie poprasowałam :P zostawiłam na jutro przeszłam się z futrem na spacer, zrobiłam obiad chłopu do pracy na jutro, ogarnęłam kuchnie i zasiadam Cytat:
za sexior ja się nie umiem coś ostatnio zebraćza to parę dni temu wspominałam tż jak to kiedyś poszedł do kumpla na grilla, ja zostałam w domu z winkiem i tacy nabombieni wylądowaliśmy w wannie potem jak było fajowo Cytat:
Cytat:
Cytat:
potem to już będę musiała być na błysk bo w każdej chwili ktoś może mnie oglądać Cytat:
ja przekroczyłam już 70 kg ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
|
|
|
#1760 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie teraz nie doczekam na niego chyba ostatnio w grudniu jadłam
|
|
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
My już po wizycie
![]() Lol ma się dobrze, serduszko ślicznie pyka, waży już 2100g (En możesz dopisać na pierwszej stronie wagę w 33tc ), leży nadal główką w dół i gin nie spodziewa się zmian. Szyjka zamknięta, długa..aczkolwiek zauważył, że coś tam zaczyna się zmieniać. Łożysko- 2. stopień, ale też w tym tyg. ciąży to normalne. Moje ciśnienie 110/75. Waga u gina wskazał 69kg, ale po moim stwierdzeniu, że oszukuje, bo moja pokazywała 68-68,5 wpisał mi 68kg..chyba dla lepszego samopoczucia ![]() Na następną wizytę za 3 tyg. mam zrobić krew i mocz i pobierze mi też materiał do GBS (50zł płatne u niego). L4 też mam wydłużone do następnej wizyty. No i tyle..czyli super ![]() A no i podawał, że 33/34 tc, a ja sobie liczę, że leci 33 Dziękuję za wszystkie kciukole ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- aaaaa... uffff
|
|
|
|
#1763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Po pęcherzu mamy skaczę, już niedługo ją zobaczę- Mamusie VII-VIII 2013 cz
Cytat:
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1765 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać baby. Dobrej nocy.
|
#1766 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Zdarza sięDzoan a wyszło tyle, że to za małe jest, żeby zajmować czas urzędnikom i możemy wycinać. Większe to owocowe, więc tym bardziej. No, ale to i tak na jesieni dopiero.
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
przeczytałam wszystko, ale zacytować to już nie mam sił
misiaczka zapraszamy do słodkich mam, tam Ci pomożemy, ten Twój lekarz to jakiś konował chyba oli ![]() dla potrzebujących za pozytywne wizyty, a widziałam , ze i takie byłyburze u mnie nie tak często, ogólnie całkiem ładnie jest, czasami tylko straszą dziś dzwoniła koleżanka z pracy i coś w księgowości ode mnie chcą związanego z urlopem, mam nadzieje, ze nie każą mi wykorzystywać pomiędzy l4 urlopu, który mi przypada na ten rok bo się wkurzę zresztą mam umowę do listopadaidzia Ty wrzucałaś(jak dobrze pamiętam), że jak się na macierzyńskim jest i kończy się umowa to muszą przedłużyć, masz podstawę prawną do tego ? |
|
|
|
#1768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ładnie rośnie maluszek Super, że wszystko dobrze.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

( bo wiedziałam, ze musze zdazyc na badania i do poloznej), wiec bylam juz potwornie glodna jak dotarlam na miejsce. U poloznej prawie z tego glodu zemdlalam (chociaz wciagnela cale opakowanie herbatnikow), zaczelo robic mi sie slabo i nie dobrze - wyszedł mi jeszcze puls 120

Przy wymuszonym odpoczynku na pewno wytrwasz te min. 2 tyg. Trzymaj się 

no i jak ja mam nakrzyczec na niego??!!!

zresztą mam umowę do listopada