|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Hej,
Missmalezji i pozostałe potrzebujące Dziewczyny ![]() Dziewczynom ślubującym za równy ROK - Gratuluje i życzę tak samo pięknej pogody jak dzisiaj ![]() A w ogóle to tak sobie myślę, że skoro 2013 tak kaprysi nam z pogodą (jak na razie przynajmniej), to 2014 musi być chyba lepszy pod tym względem, co? Czego sobie i Wam życzę ![]() Z pewnością fajne te Wasze zwierzaki która już niestety za "tęczowym mostem" od pół roku Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4232 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
Justin też jest w moich typach, ale ciężko znaleźć śmietankową, większość to właśnie kawowe.Kolorowe halki są mega, ale ja jednak wolę białą, nie chciałabym przesadzić z ekstrawagancją. Kolorowe buty starczą
|
|
#4233 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja na taką bym się nie zdecydowała bo nie umiem tańczyć, a w długiej przynajmniej nie będzie widać jak nogami ruszam
|
||
|
|
|
#4234 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny któraś z was wklejała tutaj taką liste rzeczy do załatwienia przed slubem, wiem że sporo z was ją kopiowało - możecie się podzielić?
![]()
|
#4235 | ||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
Cytat:
na szczęście ja ich wygralam w konkursie i mamy sesje za darmo Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#4236 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jakby się chciało oddzielnie plener to wychodzi trochę drożej ajk wszędzie, bo sam kosztuje 800 zł. Jest w nim kilka lokalizacji, bez ograniczeń czasowych... |
|
|
|
|
#4237 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4238 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja płacę 1650 zł ale ze zniżka bo mam też od nich video.
W cenie: Reportaż + Plener Zdjęcia wykonane podczas dnia ślubu - praca fotografa rozpoczyna się od przygotowań w domu Państwa Młodych i kończy się po oczepinach. Sesja plenerowa wykonana w innym dniu niż dzień ślubu. Usługa przekazana w postaci albumu i wywołanych 70 zdjęć w formacie 15X21 cm. Dodatkowo przekazujemy płytę DVD z plikami jpg. Zdjęcia są obrobione cyfrowo i wyretuszowane, w pełnej jakości, przygotowane do wywołania. Ilość plików na płycie min. 300 szt.
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014
Od któregoś tam grudnia w tym roku - chyba od 13 grudnia, św Łucji trzeba zapisywać pogodę po kolei i na tej podstawie można podobno wywnioskować jakie będą kolejne miesiące nowego roku. Jeden dzień grudnia - jeden miesiąc. Moja prababcia to robiła, i się sprawdzało
![]() I coś czuję że moja babcia w tym roku też tak zrobi
|
|
#4240 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014
Cytat:
to spisywała i faktycznie się sprawdzało oby 2014 był ładny
|
|
|
|
|
#4241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też liczę na to że będzie ładnie, zwłaszcza że jak ktoś ma ślub w kwietniu/maju może się spodziewać że będzie zimno (deszczu się nie boję, bardziej zimna) i może mieć jakiś sweterek/bolerko. A ja w sierpniu nie planuję nic takiego i boję się że mnie temperatura zaskoczy. Dziś u nas jest 14 stopni...
|
|
|
#4242 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam Was!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A zaoszczędziłaś naprawdę dużo!!! ![]() moniczka_90 ile kasy... współczuję Jakaś masakra.Cytat:
Cytat:
![]() Ale mieliśmy jeszcze lepszą akcję w zeszłym roku. Kuzynka TŻ'a miała 18-nastkę (córka siostry TŻ'a mamy), a my byliśmy chwilę przed zaręczynami (ja o nich oczywiście nie wiedziałam), zaś ze sobą pod 5 lat. Cała ich rodzina mnie znała, mieliśmy bardzo dobry kontakt. Zawsze widzieliśmy się na wszystkim imprezach rodzinnych itp. I powracając do konsensusu sprawy ów rodzice z kuzynką przyjechali zaprosić całą rodzinę TŻ'a na 18-nastkę, zwłaszcza, że mama TŻ'a jest chrzestną. No i tak - rodzice otrzymali zaproszenie, siostra TŻ'a z mężem otrzymali zaproszenie, no i TŻ otrzymał zaproszenie SAM! Nie napisano nawet z osobą towarzyszącą. Tak się TŻ wkurzył, że stwierdził, iż nie idzie, nawet nie zadzwoni. Normalnie wybuchł, że mnie znają tyle lat, wiedzą, że myślimy o ślubie, a tu takie jajca. Namawiałam go aby zadzwonił i ogólnie, ale poszedł w zaparte i olał to. Potem stwierdził, że na nasze wesele też się zastanowi czy zaprosi obie kuzynki (córki siostry mamy TŻ'a) z os. towarzyszącymi. Nie wiem jak to będzie, ale jest w tym względzie na nich wściekły. Cytat:
Cytat:
Cytat:
i to tylko moja.
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje dla naszej najlepszej kwiaciarki na wątku
![]() ![]() Myha ! |
|
|
|
#4244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aaaaa mój fotograf zrobił to zdjęcie
|
|
|
|
|
#4245 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i pomysł ![]() Powodzenia oby jak najmniej bolałoCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My zbieramy z każdej wspólnej wyprawy zagranicznej przypinki metalowe - mamy 7 ![]() Cytat:
Ale ostatnio chodze tylko jak jestem u TZta w mieście rodzinnym. Jest dużo szmateksów, miasto jest małe, wieć można szybko obskoczyć parę ![]() Ostatnio byłam w sobotę - wynalazłam koszulkę na ramiączkach, spódnicę(w trakcie małej przeróbki u teściowej) i sukienkę (już po przeróbce. Wszystkie ciuchy typowo letnie Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4246 |
|
Wtajemniczenie
|
My zapraszamy ok. 140 osób na wesele i to są same najbliższe osoby i przyjaciele. Nie będą u Nas nawet nasi pracodawcy, czy coś w tym stylu. Ograniczamy się na maksa, wprowadzamy selekcję (co jest bardzo trudne) i znaczna część osób nie będzie proszona.. niestety. I to, że ktoś ma duzo Gości nierówna się z tym, że są proszeni, bo wypada
Na weselu będą osoby, z którymi cały czas utrzymujemy bardzo dobry kontakt, które muszą być obowiązkowo z nami, których widzimy przynajmniej kilka razy w roku. No niestety urok dużych rodzin. Trzeba się liczyć, że ta liczba Gości weselnych będzie znacznie większa. Gdybym miała dosłownie wszystkich prosić pewnie wyszłoby coś koło 250 osób, albo i lepiej ![]() Świat Katarzyny ja chyba coś kopiowałam, na priv Ci wyślę jak znajdę
|
|
|
|
#4247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4248 |
|
Konto usunięte
|
http://allegro.pl/sliczna-suknia-slu...285505460.html
![]() nie rozumiem idei tych koronkowych kozaków... |
|
|
|
#4249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wersja klasyczna: VIDEO
Wersja klasyczna: FOTO
Zaproszenia planujemy rozdawać na początku kwietnia, a ślub 21/06. Myślę, że taki termin wystarczy.
|
|
#4250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Bry! Popijam yerba mate Ciekawe czy mnie pobudzi, oby!Zaraz idę pod prysznic, ogarnę mieszkanie. Jadę na zakupy, z psem do weterynarza a na 17 na uczelnię
|
||
|
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Świetne
![]() Cytat:
Ja za to nie ogarniam całej tej stylizacji Nie mam pojęcia jak można w czymś takim pójść do kościoła Czy nawet urzędu.
|
|
|
|
|
#4252 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam dziś ochotę na mycie okien
więc do roboty
|
|
|
|
#4256 |
|
Zadomowienie
|
Rok 2013
1. Dekoracja kościoła – spotkanie z Magdą Walczak i ustalenie szczegółów – lipiec/sierpień 2. Maraton po salonach sukien ślubnych – lipiec/sierpień 3. Dodatki ślubne dla Panny Młodej: - welon, buty, bielizna, biżuteria, perfumy 4. Wybrać model i wzór obrączek ślubnych – lipiec/sierpień 5. Spotkanie z Danutką/Dorotką i zapytanie o szczegóły dekoracji – październik 6. Podziękowania dla rodziców (forma) – lipiec/sierpień 7. Noclegi dla gości – lipiec/sierpień 8. Auto do ślubu (zorientować się w temacie) – sierpień 9. Wizyta w kwiaciarni i giełdach kwiatowych, zorientowanie się w cenie kwiatów i dostępności gipsówki – sierpień 10. Wizyta u dermatologa i wyleczenie skóry - wrzesień 11. Zapisać się na kurs przedmałżeński – wrzesień 12. Zapisać się do poradni – wrzesień 13. Zamówić obrączki - październik 14. Zamówić próbki zaproszeń ślubnych – listopad 15. Zweryfikować ostatecznie listę gości – listopad 16. Wybrać świadka i świadkową na wasz ślub – grudzień Rok 2014 1. Odwiedzić wybrany kościół i Urząd Stanu Cywilnego, aby zorientować się jakie dokumenty i w jakich terminach musicie złożyć - STYCZEŃ 2. Zamówić zaproszenia ślubne – grudzień/STYCZEŃ 3. Zaplanujcie swoją podróż poślubną – STYCZEŃ/LUTY 4. Ćwiczyć pierwszy taniec - MARZEC 5. Wybrać tort (wygląd) – MARZEC 6. zamówić tort i ciasta weselne – MARZEC 7. Zakup dodatków do ozdoby kościoła i samochodu - MARZEC 8. Rozchodzić w domu lub zanieść do szewca na rozbicie buty ślubne – od KWIETNIA 9. Rozwożenie zaproszeń – od połowy KWIETNIA 10. Umówić się do makijażystki i fryzjera - KWIECIEŃ 11. Spotkajcie się z wybranym zespołem muzycznym, aby ustalić repertuar, wygląd oczepin, planowane zabawy i niespodzianki dla gości – MAJ 12. Wybrać odpowiedni garnitur ślubny i dodatki ślubne dla Pana Młodego – MAJ: - koszula na wesele koszula na poprawiny mucha krawat, spinki do mankietów pasek, buty, bielizna 13. Spotkać się z foto i ustalić szczegóły – LIPIEC próbny makijaż – LIPIEC 14. próbne uczesanie – LIPIEC 15. Zaplanuj i zorganizuj wieczór kawalerski – LIPIEC 16. Zaplanuj i zorganizuj wieczór panieński – LIPIEC 17. Przymierzcie i poprawcie obrączki ślubne – LIPIEC 18. Ustalenie w restauracji menu weselne i planowane atrakcje w trakcie imprezy - SIERPIEŃ 19. Wybrać osobę, która będzie odbierać kwiaty i prezenty – SIERPIEŃ 20. Zaplanujcie usadzenie stole, gości przy stole – SIERPIEŃ 21. Przygotowanie winietek, tablicy z listą gości, kokardek na wódkę – SIERPIEŃ Zerknijcie na to proszę nie zapomniałam o czymś?
|
#4257 |
|
Zadomowienie
|
|
#4258 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie po ostatnim myciu okien skończyło się na rozwalonym zawiasie, wizycie serwisanta i opłacie 230 zł...
|
#4260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

i życzę tak samo pięknej pogody jak dzisiaj 

która już niestety za "tęczowym mostem" od pół roku 

Jak nie będzie mi pasowała moja wymarzona krótka, to pewnie będę szukała czegoś w podobnym stylu

Czy nawet urzędu.