Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-07, 10:16   #4231
aneczka25057
Rozeznanie

Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Hej,

Missmalezji i pozostałe potrzebujące Dziewczyny

Dziewczynom ślubującym za równy ROK - Gratuluje i życzę tak samo pięknej pogody jak dzisiaj

A w ogóle to tak sobie myślę, że skoro 2013 tak kaprysi nam z pogodą (jak na razie przynajmniej), to 2014 musi być chyba lepszy pod tym względem, co? Czego sobie i Wam życzę

Z pewnością fajne te Wasze zwierzaki niestety przez aplikację nie podejrze zdjęć. Jak tak o nich piszcie to jeszcze bardziej tęskni za moja Astrą która już niestety za "tęczowym mostem" od pół roku

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:20   #4232
justynkie
Wtajemniczenie

Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez Tosaa Pokaż wiadomość
Moim faworytem jest Justin Alexander 8465 Załącznik 5280149
Zobaczyłam ją kiedyś przypadkiem i się zakochałam, ciekawa jestem, czy będzie mi w niej dobrze w ogóle. Tych Twoich wcześniej nie widziałam, to sobie też wrzucam do inspiracji. Chociaż ja to lubię mieć trochę bajerków i te dla mnie są za skromne. W ogóle to wymyśliłam sobie, że pod taką suknię chcę jeszcze czerwoną halkę
Podoba mi się też Załącznik 5280130 - ta kokarda z tyłu mnie szczególnie urzekła, ale nawet nie mam zapisane, co to za model.

Ładna kieca. Jak nie będzie mi pasowała moja wymarzona krótka, to pewnie będę szukała czegoś w podobnym stylu

Fajna kapela, taka bardzo w moim stylu. Żałuję bardzo, że mojego TŻa takie klimaty nie kręcą

http://salsaband.pl my po znajomości płacimy 3 tys.
Śliczna ta sukienka z kokardą Justin też jest w moich typach, ale ciężko znaleźć śmietankową, większość to właśnie kawowe.
Kolorowe halki są mega, ale ja jednak wolę białą, nie chciałabym przesadzić z ekstrawagancją. Kolorowe buty starczą

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:21   #4233
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
A mogę zapytać ile płacicie za fotografa i co jest w koszcie?
Tż znalazł jednego- za 3 pozy w plenerze woła 230 zł czy coś koło tego i nie wiem co zrobić
Nie gódź się na to fotograf powinien krzyknąć cenę i pstrykać fotki aż będzie miał fajny materiał. My płacimy 2400zł, na weselu nie zmyje się zaraz po oczepinach tylko zostanie tak długo jak będzie się coś działo, dodatkowo mamy plener po weselu właśnie tak długo aż będzie z czego wybierać

Cytat:
Napisane przez Tosaa Pokaż wiadomość
Moim faworytem jest Justin Alexander 8465 Załącznik 5280149
Zobaczyłam ją kiedyś przypadkiem i się zakochałam, ciekawa jestem, czy będzie mi w niej dobrze w ogóle. Tych Twoich wcześniej nie widziałam, to sobie też wrzucam do inspiracji. Chociaż ja to lubię mieć trochę bajerków i te dla mnie są za skromne. W ogóle to wymyśliłam sobie, że pod taką suknię chcę jeszcze czerwoną halkę
Podoba mi się też Załącznik 5280130 - ta kokarda z tyłu mnie szczególnie urzekła, ale nawet nie mam zapisane, co to za model.
ooo te kiecki nie do samej ziemi mogą fajnie wyglądać ja na taką bym się nie zdecydowała bo nie umiem tańczyć, a w długiej przynajmniej nie będzie widać jak nogami ruszam
201605100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:22   #4234
swiat_katarzyny
Zadomowienie

dziewczyny któraś z was wklejała tutaj taką liste rzeczy do załatwienia przed slubem, wiem że sporo z was ją kopiowało - możecie się podzielić?
swiat_katarzyny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:24   #4235
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
dziwna cena.... normalnie za sam plener biora od 500 do 800 zł który trwa 3-4 godziny
To zależy, my mamy duet fotografów i za plener całodzienny , w dowolnej ilości miejsc, potem obrabiaja 30 wybranych fot biorą 2.000
na szczęście ja ich wygralam w konkursie i mamy sesje za darmo

Cytat:
Napisane przez aneczka25057 Pokaż wiadomość
Hej,

Missmalezji i pozostałe potrzebujące Dziewczyny

Dziewczynom ślubującym za równy ROK - Gratuluje i życzę tak samo pięknej pogody jak dzisiaj

A w ogóle to tak sobie myślę, że skoro 2013 tak kaprysi nam z pogodą (jak na razie przynajmniej), to 2014 musi być chyba lepszy pod tym względem, co? Czego sobie i Wam życzę

Z pewnością fajne te Wasze zwierzaki niestety przez aplikację nie podejrze zdjęć. Jak tak o nich piszcie to jeszcze bardziej tęskni za moja Astrą która już niestety za "tęczowym mostem" od pół roku

He he a wiesz ze ja też tak myślę, że pogoda za rok będzie super świetna!!

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:25   #4236
misiadelkoo
BAN stały

Cytat:
Tż znalazł jednego- za 3 pozy w plenerze woła 230 zł czy coś koło tego i nie wiem co zrobić
Mam dwóch fotografów i za 2000 mam od przygotowań do 00:30 i plener innego dnia.
Jakby się chciało oddzielnie plener to wychodzi trochę drożej ajk wszędzie, bo sam kosztuje 800 zł. Jest w nim kilka lokalizacji, bez ograniczeń czasowych...
misiadelkoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:28   #4237
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
To zależy, my mamy duet fotografów i za plener całodzienny , w dowolnej ilości miejsc, potem obrabiaja 30 wybranych fot biorą 2.000
na szczęście ja ich wygralam w konkursie i mamy sesje za darmo
boże jaka zabójcza cena za sam plener
Stary 2013-06-07, 10:28   #4238
justynkie
Wtajemniczenie

Ja płacę 1650 zł ale ze zniżka bo mam też od nich video.
W cenie:
Reportaż + Plener

Zdjęcia wykonane podczas dnia ślubu - praca fotografa rozpoczyna się od przygotowań w domu Państwa Młodych i kończy się po oczepinach. Sesja plenerowa wykonana w innym dniu niż dzień ślubu.

Usługa przekazana w postaci albumu i wywołanych 70 zdjęć w formacie 15X21 cm. Dodatkowo przekazujemy płytę DVD z plikami jpg. Zdjęcia są obrobione cyfrowo i wyretuszowane, w pełnej jakości, przygotowane do wywołania. Ilość plików na płycie min. 300 szt.

Stary 2013-06-07, 10:31   #4239
exist_
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014

Od któregoś tam grudnia w tym roku - chyba od 13 grudnia, św Łucji trzeba zapisywać pogodę po kolei i na tej podstawie można podobno wywnioskować jakie będą kolejne miesiące nowego roku. Jeden dzień grudnia - jeden miesiąc. Moja prababcia to robiła, i się sprawdzało
I coś czuję że moja babcia w tym roku też tak zrobi
Stary 2013-06-07, 10:34   #4240
201605100
Konto usunięte

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Od któregoś tam grudnia w tym roku - chyba od 13 grudnia, św Łucji trzeba zapisywać pogodę po kolei i na tej podstawie można podobno wywnioskować jakie będą kolejne miesiące nowego roku. Jeden dzień grudnia - jeden miesiąc. Moja prababcia to robiła, i się sprawdzało
I coś czuję że moja babcia w tym roku też tak zrobi
moja ciocia siostry kuzynki czy jakoś tak to spisywała i faktycznie się sprawdzało oby 2014 był ładny
Stary 2013-06-07, 10:37   #4241
exist_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
moja ciocia siostry kuzynki czy jakoś tak to spisywała i faktycznie się sprawdzało oby 2014 był ładny
Jakoś tak

Ja też liczę na to że będzie ładnie, zwłaszcza że jak ktoś ma ślub w kwietniu/maju może się spodziewać że będzie zimno (deszczu się nie boję, bardziej zimna) i może mieć jakiś sweterek/bolerko. A ja w sierpniu nie planuję nic takiego i boję się że mnie temperatura zaskoczy. Dziś u nas jest 14 stopni...
Stary 2013-06-07, 10:38   #4242
Kishlaczkowa
Zadomowienie

Nadrobiłam Was!

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
ooo jaaaa ale fajnie
czekam z niecierpliwością na foto

przyszłam z pracy o 17.30 i opadłam z sił... a takie miałam wielkie plany na dzisiaj... nic mi sie ostatnio nie chce, nie mam nawet siły, żeby sie zwlec na dół i zupy sobie nalać... bleee bede głodowac, co mi tam.
Mam ostatnio to samo, ale to chyba awersja do nauki

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
A to jeden z moich hipsterów

chciałam sobie w pracy powiesić to zdjęcie z dopiskiem: "my tu ciężko pracujemy"

ale się powstrzymałam
Dobry agent z niego!

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała Nowy York, ale.. obiektywna nie jestem.
Kocham to miasto miłością ogromna i chyba dozgonną, byłam dwa razy i gdybym miała możliwość znów lecieć nie zastanawiałabym się ani chwili.
NY to moje marzenie na podróż poślubną... Ale nie wiem czy w zasięgu naszych możliwości...

Cytat:
Napisane przez tajik girl Pokaż wiadomość
Zapłaciłam 1650 Więc jestem zadowolona. Generalnie ustaliłam sobie budżet 3-3,5 tys. Podczas dzwonienia do salonów wyszło, że najdroższa suknia jaka mi się podoba to 2700-2900 zależnie od wersji
Gratuluję!!! I czekam na foto!!! A zaoszczędziłaś naprawdę dużo!!!

moniczka_90 ile kasy... współczuję Jakaś masakra.

Cytat:
Napisane przez aniuska18032 Pokaż wiadomość

aaaaa!! Broker ma wolny termin 30.08 i już zarezerwowaliśmy ten termin!!:jupi :

Jeszcze tylko proszę żeby promotorka w końcu sprawdziła moją pracę i będę w 100% szczęśliwa
GRATULUJĘ!!!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Widziałam, że przewinął się temat zaproszeń z "osoba towarzyszącą".
My dostaliśmy zaproszenie na październik i oczywiście wpisali mnie jako os.towarzyszącą. Jesteśmy zaręczeni, parę młodą znam, mamy siebie na fejsie, cóż ... Dodatkowo w bileciku było napisane, że proszą o wino i totolotka, trochę pazernie My chcieliśmy napisać wino lub słodycze. Nawet do głowy mi nie przyszło prosić o to i o to. I szczerze odechciało mi się tego wesela.
Co za tupet... To nawet znajomi, którzy nie znają mojego TŻ'a dzwonią i pytają o jego imię i nazwisko! Choć ostatnio zdarzyło się, że napisali nie imię X a Y, ale przyjęłam to z przymrużeniem oka, ze najwyżej wezmę mojego chrześniaka, który ma na imię właśnie Y

Ale mieliśmy jeszcze lepszą akcję w zeszłym roku. Kuzynka TŻ'a miała 18-nastkę (córka siostry TŻ'a mamy), a my byliśmy chwilę przed zaręczynami (ja o nich oczywiście nie wiedziałam), zaś ze sobą pod 5 lat. Cała ich rodzina mnie znała, mieliśmy bardzo dobry kontakt. Zawsze widzieliśmy się na wszystkim imprezach rodzinnych itp. I powracając do konsensusu sprawy ów rodzice z kuzynką przyjechali zaprosić całą rodzinę TŻ'a na 18-nastkę, zwłaszcza, że mama TŻ'a jest chrzestną. No i tak - rodzice otrzymali zaproszenie, siostra TŻ'a z mężem otrzymali zaproszenie, no i TŻ otrzymał zaproszenie SAM! Nie napisano nawet z osobą towarzyszącą. Tak się TŻ wkurzył, że stwierdził, iż nie idzie, nawet nie zadzwoni. Normalnie wybuchł, że mnie znają tyle lat, wiedzą, że myślimy o ślubie, a tu takie jajca. Namawiałam go aby zadzwonił i ogólnie, ale poszedł w zaparte i olał to. Potem stwierdził, że na nasze wesele też się zastanowi czy zaprosi obie kuzynki (córki siostry mamy TŻ'a) z os. towarzyszącymi. Nie wiem jak to będzie, ale jest w tym względzie na nich wściekły.

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą pokazuje kiecke
Ale już ostatni raz
Jak wiadomo za dużo.. wiec na biuscie odstaje bo klapy się domyka potem jakoś... ale ogólnie rozmiar za duży.
Więcej szczegółów nie podaję hehehe
Ślicznie wyglądasz! Pięknie

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Sporo ponoć takich kotów jest na Świecie:P

A tego gwiazdora dziś znalazłam
BASSET!!! Gdzie on jest?! Marzę o basecie od małego i TŻ mi go obiecał!!! JEST BOSKI!!! Napisz mi co i jak!!!

Cytat:
Dla niektórych najbliższa rodzina to 150 os... wystarczy, że rodzice mają dużo rodzeństwa i już się tłumy robią. Ja na szczęście rodzinę mam małą, a i tak 92 os jest na liście, tyle, że my sporo znajomych zapraszamy(30 os)
U mnie tak jest... Mama ma ośmioro rodzeństwa (typowa góralska rodzina), a tato tylko dwoje, ale każda z kuzynek ma już swoją rodzinę i... sama rodzina to prawie 80 osób i to tylko moja.

"Nie wierzę takim obrońcom przyrody,
u których miłość do przyrody przeniknięta jest
nienawiścią do człowieka."

Kishlaczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:42   #4243
alloffkowa
Zakorzenienie

Gratulacje dla naszej najlepszej kwiaciarki na wątku
Myha !
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:46   #4244
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Ja mam w ślubnych inspiracjach podobne. TŻ często mówi na mnie Fiona bo mam rude włosy :P Wtedy ja mówię że skoro ja jestem Fiona to on Shrek, i niech pamięta że Fiona była na początku baaaaardzo ładna
Myślę, żeby zrobić takie torby
http://www.pawel-zygmunt.pl/portfoli.../plener.19.jpg
aaaaa mój fotograf zrobił to zdjęcie

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:47   #4245
helcia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
ojejejej ale śliczne te Wasze pieski i biały kocurrek

Zobaczcie jakie FOTO z sesji ślubnej znalazłam -> http://www.szwarcfotografia.pl/?p=2132

oczywiście chodzi mi o ten portret rodzinny
Genialne zdjęcie i pomysł

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Jutro idę na wyrwanie ósemki
Powodzenia oby jak najmniej bolało

Cytat:
Napisane przez little_zosh Pokaż wiadomość
Szczerze to dla mnie też ta otoczka się nie liczy. Mogłabym nie mieć wesela.

Ale moja mama bardzo chciała wesele, bo rzadko mamy okazje żeby się spotkać z całą rodziną i to jest właśnie taka okazja
A jeśli już mam robić wesele to chciałabym, żeby wszyscy dobrze się na nim czuli i żeby było zorganizowane najlepiej jak umiem Trochę w tym perfekcjonistka ze mnie wychodzi

Jednak widzę jedną różnicę, dla Ciebie tylko Tż się liczy. Gdybyśmy się nie zdecydowali na wesele to też by tak u mnie było, ale tak... Według mnie trochę nie wypada zlewać gości. Bo to dla nich robimy imprezę
Zgadzam się z każdym słowem

Cytat:
Napisane przez szklaneczka25 Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą pokazuje kiecke
Ale już ostatni raz
Jak wiadomo za dużo.. wiec na biuscie odstaje bo klapy się domyka potem jakoś... ale ogólnie rozmiar za duży.
Więcej szczegółów nie podaję hehehe
Ślicznie wyglądasz, super

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
Sporo ponoć takich kotów jest na Świecie:P

A tego gwiazdora dziś znalazłam
Piękny Biedaczek, żeby znalazł szybko nowy dom, gdzie będą się o niego troszczyć

Cytat:
Napisane przez cikulada Pokaż wiadomość
Jak wstawiacie zdjęcia swoich łobuzów to i ja pochwalę się swoim

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
kochane moje, widzę , że rozmawiacie o podróżach. Ja kocham podróże chciałabym zwiedzić caaaaały świat ale no zobaczymy ile się pożyje Dzięki tż sporo podróżuję ostatnio. Mam manię pamiątek które do tego muszą być takie żeby mi się kojarzyły z danym państwem Mój tż zbiera flagi państw które odwiedził W tamtym roku od tż dostałam taką mapę świata zdrapkę i jak gdzieś byłam to zdapuję, super sprawa, polecam !!! ps. chcę zdrapać przynajmniej 70% tej mapy
O jaa, ale genialny pomysł - pogratuluj TZtowi

My zbieramy z każdej wspólnej wyprawy zagranicznej przypinki metalowe - mamy 7

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
ja też uwielbiam lumpki ostatnio kupiłam sobie świetną torebkę i sukienkę, w weekend zrobię foty i wstawie
Ja też Ale ostatnio chodze tylko jak jestem u TZta w mieście rodzinnym. Jest dużo szmateksów, miasto jest małe, wieć można szybko obskoczyć parę
Ostatnio byłam w sobotę - wynalazłam koszulkę na ramiączkach, spódnicę(w trakcie małej przeróbki u teściowej) i sukienkę (już po przeróbce. Wszystkie ciuchy typowo letnie

Cytat:
My wybarlismy jednego, ale jeszcze nie podpisaliśmy umowy. Sam reportaż kosztuje bodajże 1700, do tego bierzemy album 300 i plener 900. Plener będziemy mieć w paru miejscach (KrK i góry) i nie bierze nic za dojazd itd.

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
ja nie raz i nie dwa takie perełki w lumpach znajdywałam że szok
kupiłam polówkę dla Tż nową z metką Tommy Hilfigera za 4 zł o taką: http://polo.net.pl/photos/koszulka-p...2997720000.jpg

nie chce się chwalić ale jestem mistrzynią w buszowaniu po sh
Szacun!
helcia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:56   #4246
KaEs
Wtajemniczenie

My zapraszamy ok. 140 osób na wesele i to są same najbliższe osoby i przyjaciele. Nie będą u Nas nawet nasi pracodawcy, czy coś w tym stylu. Ograniczamy się na maksa, wprowadzamy selekcję (co jest bardzo trudne) i znaczna część osób nie będzie proszona.. niestety. I to, że ktoś ma duzo Gości nierówna się z tym, że są proszeni, bo wypada Na weselu będą osoby, z którymi cały czas utrzymujemy bardzo dobry kontakt, które muszą być obowiązkowo z nami, których widzimy przynajmniej kilka razy w roku. No niestety urok dużych rodzin. Trzeba się liczyć, że ta liczba Gości weselnych będzie znacznie większa. Gdybym miała dosłownie wszystkich prosić pewnie wyszłoby coś koło 250 osób, albo i lepiej

Świat Katarzyny ja chyba coś kopiowałam, na priv Ci wyślę jak znajdę

KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 10:58   #4247
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
My zapraszamy ok. 140 osób na wesele i to są same najbliższe osoby i przyjaciele. Nie będą u Nas nawet nasi pracodawcy, czy coś w tym stylu. Ograniczamy się na maksa, wprowadzamy selekcję (co jest bardzo trudne) i znaczna część osób nie będzie proszona.. niestety. I to, że ktoś ma duzo Gości nierówna się z tym, że są proszeni, bo wypada Na weselu będą osoby, z którymi cały czas utrzymujemy bardzo dobry kontakt, które muszą być obowiązkowo z nami, których widzimy przynajmniej kilka razy w roku. No niestety urok dużych rodzin. Trzeba się liczyć, że ta liczba Gości weselnych będzie znacznie większa. Gdybym miała dosłownie wszystkich prosić pewnie wyszłoby coś koło 250 osób, albo i lepiej

Świat Katarzyny ja chyba coś kopiowałam, na priv Ci wyślę jak znajdę
ja też bym mogła prosić?
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-07, 10:58   #4248
201605100
Konto usunięte

http://allegro.pl/sliczna-suknia-slu...285505460.html

nie rozumiem idei tych koronkowych kozaków...
Stary 2013-06-07, 11:05   #4249
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
My płacimy 2000 zł za foto i video łącznie.

Wersja klasyczna: VIDEO

• przygotowania przedślubne
  • błogosławieństwo
  • ceremonia ślubna
  • wesele z oczepinami
  • plener (w dowolnie wybranym terminie)
  • 1000 zł (+koszt dojazdu- w przypadku uroczystości w promieniu powyżej 100 km od Piotrkowa Kujawskiego) ; 3 x komplet płyt DVD z filmem 4 godzinnym , płyty umieszczone w eleganckim ślubnym etui

Wersja klasyczna: FOTO

• błogosławieństwo
  • ceremonia ślubna
  • wesele z oczepinami
  • 800 zł - 60 odbitek (format 15x21) w albumie, plus płytę DVD ze wszystkimi zdjęciami w pełnej rozdzielczości (ok.500-700 zdjęć)

Zaproszenia planujemy rozdawać na początku kwietnia, a ślub 21/06. Myślę, że taki termin wystarczy.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 11:05   #4250
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
co do naziwska to ja chce podwójne - moje jej bardzo mało spotykane, jest chyba 18 osob o tym nazwisku i 2 to tylko nie moja rodzina :P
ostatnio Ciotka mi mówila bo sprawdzała :P a TŻ też ma mało spotykane i tez ładne ;P
a że jestem jedynaczką... chce dwa tylko, że będzie dłuuugie ale trudno 8 + 8 + 6
U mnie moje nazwisko ma 115 osób w Polsce, za to dla porównania: TŻtowe 32 948

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Moje też jest mało spotykane
Ale nie przepadam za nim, ciągle muszę komuś powtarzać, literować...
Dlatego przyjmę nazwisko C.
I też jestem jedynaczką
U mnie to samo

Bry!
Popijam yerba mate Ciekawe czy mnie pobudzi, oby!
Zaraz idę pod prysznic, ogarnę mieszkanie.
Jadę na zakupy, z psem do weterynarza a na 17 na uczelnię
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 11:06   #4251
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
oto one
Świetne

Cytat:
http://allegro.pl/sliczna-suknia-slu...285505460.html

nie rozumiem idei tych koronkowych kozaków...
To dobrze, że tylko kozaczków Ja za to nie ogarniam całej tej stylizacji Nie mam pojęcia jak można w czymś takim pójść do kościoła Czy nawet urzędu.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 11:09   #4252
201605100
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Świetne

To dobrze, że tylko kozaczków Ja za to nie ogarniam całej tej stylizacji Nie mam pojęcia jak można w czymś takim pójść do kościoła Czy nawet urzędu.
reszte wolałam przemilczeć

Idę pisać pracę
Stary 2013-06-07, 11:09   #4253
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez KaEs Pokaż wiadomość
http://www.pawel-zygmunt.pl/portfoli.../plener.19.jpg
aaaaa mój fotograf zrobił to zdjęcie
Tak, pamiętam że wrzucałaś link i pytałaś nas o opinie, i znalazłam tam kilka świetnych pomysłów na zdjęcia

Stary 2013-06-07, 11:10   #4254
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
My płacimy 2000 zł za foto i video łącznie.

Wersja klasyczna: VIDEO

• błogosławieństwo
  • ceremonia ślubna
  • wesele z oczepinami
  • 1000 zł (+koszt dojazdu- w przypadku uroczystości w promieniu powyżej 100 km od Piotrkowa Kujawskiego) ; 3 x komplet płyt DVD z filmem 4 godzinnym , płyty umieszczone w eleganckim ślubnym etui

Wersja klasyczna: FOTO

• błogosławieństwo
  • ceremonia ślubna
  • wesele z oczepinami
  • 800 zł - 60 odbitek (format 15x21) w albumie, plus płytę DVD ze wszystkimi zdjęciami w pełnej rozdzielczości (ok.500-700 zdjęć)

Zaproszenia planujemy rozdawać na początku kwietnia, a ślub 21/06. Myślę, że taki termin wystarczy.
A co to za fotograf?

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 11:12   #4255
alloffkowa
Zakorzenienie

a ja mam dziś ochotę na mycie okien więc do roboty
Oliwka 21.07.2016
Stary 2013-06-07, 11:16   #4256
swiat_katarzyny
Zadomowienie

Rok 2013
1. Dekoracja kościoła – spotkanie z Magdą Walczak i ustalenie szczegółów – lipiec/sierpień
2. Maraton po salonach sukien ślubnych – lipiec/sierpień
3. Dodatki ślubne dla Panny Młodej:
- welon,
buty,
bielizna,
biżuteria,
perfumy

4. Wybrać model i wzór obrączek ślubnych – lipiec/sierpień
5. Spotkanie z Danutką/Dorotką i zapytanie o szczegóły dekoracji – październik
6. Podziękowania dla rodziców (forma) – lipiec/sierpień
7. Noclegi dla gości – lipiec/sierpień
8. Auto do ślubu (zorientować się w temacie) – sierpień
9. Wizyta w kwiaciarni i giełdach kwiatowych, zorientowanie się w cenie kwiatów i dostępności gipsówki – sierpień
10. Wizyta u dermatologa i wyleczenie skóry - wrzesień
11. Zapisać się na kurs przedmałżeński – wrzesień
12. Zapisać się do poradni – wrzesień
13. Zamówić obrączki - październik
14. Zamówić próbki zaproszeń ślubnych – listopad
15. Zweryfikować ostatecznie listę gości – listopad
16. Wybrać świadka i świadkową na wasz ślub – grudzień

Rok 2014
1. Odwiedzić wybrany kościół i Urząd Stanu Cywilnego, aby zorientować się jakie dokumenty i w jakich terminach musicie złożyć - STYCZEŃ
2. Zamówić zaproszenia ślubne – grudzień/STYCZEŃ
3. Zaplanujcie swoją podróż poślubną – STYCZEŃ/LUTY
4. Ćwiczyć pierwszy taniec - MARZEC
5. Wybrać tort (wygląd) – MARZEC
6. zamówić tort i ciasta weselne – MARZEC
7. Zakup dodatków do ozdoby kościoła i samochodu - MARZEC
8. Rozchodzić w domu lub zanieść do szewca na rozbicie buty ślubne – od KWIETNIA
9. Rozwożenie zaproszeń – od połowy KWIETNIA
10. Umówić się do makijażystki i fryzjera - KWIECIEŃ
11. Spotkajcie się z wybranym zespołem muzycznym, aby ustalić repertuar, wygląd oczepin, planowane zabawy i niespodzianki dla gości – MAJ
12. Wybrać odpowiedni garnitur ślubny i dodatki ślubne dla Pana Młodego – MAJ:
- koszula na wesele koszula na poprawiny
mucha
krawat,
spinki do mankietów
pasek,
buty,
bielizna

13. Spotkać się z foto i ustalić szczegóły – LIPIEC próbny makijaż – LIPIEC
14. próbne uczesanie – LIPIEC
15. Zaplanuj i zorganizuj wieczór kawalerski – LIPIEC
16. Zaplanuj i zorganizuj wieczór panieński – LIPIEC
17. Przymierzcie i poprawcie obrączki ślubne – LIPIEC
18. Ustalenie w restauracji menu weselne i planowane atrakcje w trakcie imprezy - SIERPIEŃ
19. Wybrać osobę, która będzie odbierać kwiaty i prezenty – SIERPIEŃ
20. Zaplanujcie usadzenie stole, gości przy stole – SIERPIEŃ
21. Przygotowanie winietek, tablicy z listą gości, kokardek na wódkę – SIERPIEŃ

Zerknijcie na to proszę nie zapomniałam o czymś?
Stary 2013-06-07, 11:17   #4257
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
A co to za fotograf?

http://www.fotowideoart.eu/
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 11:18   #4258
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie po ostatnim myciu okien skończyło się na rozwalonym zawiasie, wizycie serwisanta i opłacie 230 zł...

Stary 2013-06-07, 11:18   #4259
anka1897
Wtajemniczenie

KLIK

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-07, 11:19   #4260
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Szalona
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości