|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Złotóweczka do złotóweczki aż uzbiera się pół kiecki! PM 2014 cz. 13
LISTA RZECZY DO ZROBIENIA i ZAMÓWIENIA przed ślubem: 1. Sala 2. Zespół 3. Fotograf 4. Kamerzysta 5. Suknia ślubna + biżuteria + bielizna (podwiązka) 6. Buty ślubne + buty na zmianę 7. Makijaż 8. Paznokcie 9. Fryzjer 10. Suknia na poprawiny + bielizna + biżuteria + buty 11. Garnitur ślubny + bielizna 11.a. spinki do koszuli i krawat na 1 i 2 dzień 12. Buty Ślubne dla Tż 13. Garnitur na poprawiny + bielizna + buty 14. Bielizna na noc poślubną Dodatkowo z mniej istotnych kwestii strój na panieński i kawalerski. 15. Samochód 16. Wódka 17. Szampan i wina 18. Obrączki 19. Dekoracja sali, Kościoła 20. . Karton, kosz, pudełko na koperty 21. Zaproszenia 22.. Menu i winietki 23. plan stołów i rozpiska kto gdzie siedzi przed wejściem na salę (Ew. nr stołów) 24. Księga Gości 25. Bukiet, butonierki i bukiet świadkowej 26. Bukiety dla rodziców 26.a. Podziekowania dla rodziców (prezent, przygotowanie prezentacji/piosenki) 27. dyplomy dla świadków 28.. Tuby z płatkami róż do pierwszego tańca, do wyjścia z Kościoła i przed salą 29. Piosenka na pierwszy taniec 30. Nauka tańca do pierwszego tańca ![]() 31. Sztuczne ognie 32. Nauki przedmałżeńskie 33. Kielichy do dekoracji 34. Zapowiedzi i spowiedź 35. Przygotować niezbędnik PM 36. Transport i nocleg dla Gości 37. Zebrać potwierdzenia od Gości 38. Przygotować wódkę na bramki 39. Przygotować cukierki na bramki dla dzieci 40. Paski wybielające 41. Kupić akcesoria potrzebne do dekoracji domu i samochodu 42. Koszyczek ratunkowy ![]() ![]() --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- "Miłym gestem Państwa Młodych podczas uroczystości weselnej jest wyjście z pewną bardzo prostą, ale zaraz przyjemną inicjatywą w stronę gości. W toaletach przeznaczonych do użytku przez gości weselnych można ustawić tzw. koszyczki ratunkowe. Co to jest koszyczek ratunkowy? To zestaw najpotrzebniejszych produktów, które podczas całonocnej zabawy mogą przydać się gościom. Zamiast kazać przynosić (w szczególności paniom) połowy swojej łazienki wystarczy przygotować kilka niezbędników." - powiedzmytak.pl MŁODA i MŁODY o swoich Gości dbają i koszyczek ratunkowy Wam udostepniają Koszyczek ratunkowy damski: - rajstopy: 2 rozmiary x2 pary - podpaski: 5 szt - pilniczek - nić dentystyczna/ wykałaczki - igla i nici bilae, czarne, 3 guziki - 3 agrafki - plastry - mały odplamiacz – saszetkę - chusteczki odświeżające - chusteczki higieniczne - tabletki od bólu głowy - tabletki na rozwolnienie i bóle żołądkowe/ alergie - bezbarwny lakier do paznokci - maly dezodorant anty. - wsuwki do wlosów - gumy do żucia - krem do rąk Koszyk męski: - tabletki od bólu głowy - tabletki na rozwolnienie i bóle żołądkowe - igla i nici bilae, czarne, 5 guzików - 3 agrafki - plastry - chusteczki higieniczne - gumy do żucia - maly dezodorant anty. Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-06-07 o 13:48 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
KaEs podpiełam
|
|
|
|
#4264 |
|
BAN stały
|
Idę coś porobić, dziś przyjeżdżają teściowie..
|
|
|
|
#4265 |
|
Zakorzenienie
|
radość od Ciebie bije na kilomentr
|
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny do kiedy optymalnie prosić gości o potwierdzenie obecności? Miesiąc przed?
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
widze, ze chyba nie masz najlepszego kontaktu z teściami ?
|
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jak nie ma czegoś to piszcie to będę dopisywać
a późniejw zależności co załatwicie to sobie będziecie wykreślać w ten sposób nie pominiemy istotnych spraw a miesiąc w którym będzie coś załatwiane uważam że jest ruchomy i dostosowany indywidualnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
czyli w zasadzie 3 etapowe moje będzie. Wolę tak niż później niepotrzebnie płacić za puste miejsce.
Edytowane przez KaEs Czas edycji: 2013-06-07 o 11:38 Powód: dopisanie informacji |
|
|
|
|
#4270 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi cóż za radość
"teściowie przyjeżdżają" ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Najbardziej mi się podoba druga, potem trzecia a pierwsza mi się nie podoba dla mnie za bardzo podniesiona do góry.
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
i jeszcze ten post na faceboooku
![]() |
|
|
|
#4272 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4273 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4274 |
|
Zakorzenienie
|
mi też 3 najbardziej się podoba
|
|
#4275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To wynika z faktu, że mieszkamy 200 km od sali, w majówkę będziemy mieli spotkanie z managerem w sprawie ustalenia menu i potwierdzenia liczby gości więc musimy już wiedzieć.
|
|
#4276 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4277 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym do tego zrobił przedziałek na boku, grzywka lekko na czole i biała tasiemka we włosach jako opaska
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam małą rodzinę, a Tż średnią, ale, że zapraszamy najbliższych + znajomych to wyjdzie z 90 osób łącznie ![]() powodzenia z sesją i z magisterką Cytat:
chcę się go już pozbyć ![]() dzień dobry
|
|
|
#4279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jeszcze cena do tego .. Zazdroszczę ![]() jaki entuzjazm
|
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
i u mnie
![]() przypomniałyście mi że w poniedziałek mam już trzecią rozprawę
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jak u was ale ja muszę do fryzjerki przynieś swoje wsuwki ![]() Powiedźcie mi po co dajecie menu dla gości? Czy jest to takie ważne co mi podadzą do jedzenia o której godzinie? Ja wolę nie wiedzieć i być mile zaskoczona, że np. dali ciekawe przystawki albo wiejski chlebek. Jeszcze się z tym nie spotkałam, żebym dostała menu albo gdzieś wisiało co będziemy jeść. Na wesele idę się bawić a jedzenie jest dodatkiem Nie krytykuje tego ale niech mi któraś wytłumaczy po co menu na weselu?
|
|
#4283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pracujac jako kelnerka czesto spotykam sie z pytaniami co bedzie teraz, o ktorej... Takze wiekszosc gosci jest zainteresowana menu weselnym ![]() a ty jak nie chcesz wiedziec to nie czytaj
|
|
|
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaaa, jak się ustawiało suwaczki? Bo ja osiołek nie potrafię
|
|
|
|
#4285 |
|
Wtajemniczenie
|
Helcia dzięki
![]() Zaraz podępnę do listy, bo zapomniałam dodać Koszyczki ratunkowe w łazience, będziecie robić ???/?????????????????????/ "Miłym gestem Państwa Młodych podczas uroczystości weselnej jest wyjście z pewną bardzo prostą, ale zaraz przyjemną inicjatywą w stronę gości. W toaletach przeznaczonych do użytku przez gości weselnych można ustawić tzw. koszyczki ratunkowe. Co to jest koszyczek ratunkowy? To zestaw najpotrzebniejszych produktów, które podczas całonocnej zabawy mogą przydać się gościom. Zamiast kazać przynosić (w szczególności paniom) połowy swojej łazienki wystarczy przygotować kilka niezbędników." - powiedzmytak.pl MŁODA i MŁODY o swoich gosci dbaja i koszyczek ratunkowy Wam udostepniaja ![]() [COLOR="rgb(244, 164, 96)"]Koszyczek ratunkowy damski:[/COLOR] - rajstopy: 2 rozmiary x2 pary - podpaski: 5 szt - igla i nici bilae, czarne, 3 guziki - 3 agrafki - plastry - mały odplamiacz – saszetkę - chusteczki odświeżające - chusteczki higieniczne - tabletki od bólu głowy - tabletki na rozwolnienie i bóle żołądkowe - bezbarwny lakier do paznokci - maly dezodorant anty. - wsuwki do wlosów - gumy do żucia - krem do rąk Koszyk męski: - tabletki od bólu głowy - tabletki na rozwolnienie i bóle żołądkowe - igla i nici bilae, czarne, 5 guzików - 3 agrafki - plastry - chusteczki higieniczne - gumy do żucia - maly dezodorant anty. |
|
|
|
#4286 |
|
Zadomowienie
|
za rok o tej porze pewnie będę kończyła wizytę u fryzjera bądź malowała się
rok do ślubu
a dziś z tej okazji jadę zaraz z koleżanką mierzyć sukienki ![]() magdalenka_w_86 Tobie też pozostał równy rok!
7.06.2014 ![]() Edytowane przez KasiaK_080290 Czas edycji: 2013-06-07 o 12:12 |
|
|
|
#4287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fryzura - podoba mi się 3. Jednak ja nie mogę mieć upiętych włosów bo wyglądam wtedy jak dziewczynka 12 letnia ponawiam prośbę ws. łazienki
|
|
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już tłumaczyłam tutaj to wiele razy: - goście wiedzą, kiedy będzie obiad, kiedy pierwszy taniec itp, jest mniej dezorganizacji - siedząc przy stole wiedzą, że np. za 20 minut zostanie podane kolejne ciepłe danie = nie nakładają sobie pełnego talerza sałatki, czy ciast - jedzenie się nie marnuje - jak sobie nałożą, a wjedzie ciepłe danie, to nie ma go gdzie postawić, więc obsluga zabiera. A nawet jak nie zabierze, to jak ktoś zje całe ciepłe danie, to godzinę później nie będzie chciał jeść sałatki, która się wystała na stole - nie ma problemu pt: PM tańczą pierwszy taniec / kroją tort, a goście są na papierosie: wiedzą, że o tej godzinie będzie to i to, więc się nie 'rozpierzchają' ![]() Nie chodzi konkretnie o menu typu: OBIAD: Rosół z makaronem Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą Lody Bo na takim menu nie jest istotne CO będzie na obiad, a to, o której godzinie ![]() Ja się zastanowię, bo nie wiem, czy będziemy dania wpisywać, czy nie będzie po prostu: 16:00 obiad 16:30 deser 17:00 pierwszy taniec itd. |
|
|
|
|
#4289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niejednokrotnie na weselu przydałyby mi się dodatkowe rajstopy, lakier do włosów, nitka...
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas na weselu nie będzie menu, dla mnie to zbędny dodatek ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

"teściowie przyjeżdżają"

nastepny tydzien to piekło na ziemi dla mnie będzie - od dziś do niedzieli planuje napisac co najmniej 12 stron magisterki, potem nauka na egzamin, prezentacja multimedialna, znowu magisterka (jeszcze 7 stron) i znów projekt i koniec.... ale na ten tydzien chyba was pożegnam kochane i przywitam sie zapewne w nowym wątku