|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.4
Mezaga,Cherubinka wielkie gratulacje...mi tez szczeka opadla
..Tyle czekalyscie,az trudno w to uwierzyc ..jestem w szoku....Wlasnie Mezaga jak wam sie udalo? Paulinka sliczny brzusio,taki fajny okragly ![]() A Pacierpek miala wkleic jakies zdjecie i sie chyba nie doczekamy,bo ma termin na 23.06...Szybko leci...
|
|
#3512 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, dziękuję Wam bardzo
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
. za Ciebie Cytat:
...szykowałam się do in vitro
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-06-04 o 22:38 |
|||||
|
|
|
|
#3513 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje!!
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż sami uwierzyć nie mogliśmy, bo przecież przez te 5 lat tyle leków było tyle łażenia po lekarzach. Nie chcę się wdawać w szczegóły ale powiem tylko tyle - pomogły witaminy. I to jest dla nas największe zaskoczenie.
|
|
|
|
#3515 |
|
Raczkowanie
|
Nio Maluszek słodki
Jest moim największym Skarbusiem Sprawuje się dobrze, jest grzeczny w nocy budzi się jedynie na jedzenie a w dzień to różnie trochę śpi trochę patrzy sobie no i lubi się przytulać . Jest strasznym głodomorem i większość dnia spędza przy cycu W 6 tygodni przypakował 1900 gram
|
|
#3516 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...trzymam kciuki zeby bylo dobrze...
|
|
|
#3517 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Jeszcze raz dziękuję Aguś, zaciekawiłaś mnie tymi witaminami. Jak masz chęć, to napisz coś więcej, może akurat komuś się przyda ![]() Pisałam, że pierwsza beta 549 mIU/ml, a po 72h -1400mIU/ml. Czy to dobry przyrost? Gdzieś wyczytałam, że po 48h powinien być około 66%, a po 72h około 114%. U mnie jest większy, czy jest prawidłowo? Za tydzień wizyta u gina ![]() P.s. Cały czas zaciskam za Was ![]() Paula, zapomniałam zapytać, macie już jakieś typy imion dla swojej królewny?
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-06-06 o 14:53 |
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam się nie znam na tych przyrostach, bo sama tu bety nie miałam robionej...ale chyba skoro tak ładnie rośnie to tylko się cieszyć A jak się czujesz Kochana? Jakieś objawy masz? za wizytę |
|
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga u mnie pierwsza , druga i trzeba beta przyrastały co dwa dni po ponad 10 razy
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zadomowienie
|
Cherubinko, Mezaga serdecznie Wam gratuluję! Widać, że nigdy nie należy tracić nadziei
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzięki i prosze bardzo: |
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3522 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A czuję się normalnie. Tylko trochę częściej chodzę do toalety i w pracy szybciej robię się zmęczona (ale dopiero tak późnym popołudniem) ...a i piersi mam pełniejsze Póki co to wszystko ![]() ...no i nie odpowiedziałaś na pytanie o imię Cytat:
Pewnie te normy przyrostu są takie ogólne, a i tak u każdego przebiega indywidualnie. Cytat:
Jeżeli chodzi o betę, też już jestem spokojniejsza, byle do wizyty ![]() Śliczny brzuszek
laparo, PCO 52 cykl starań ... cud Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-06-06 o 17:31 |
|||
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja też szybciej byłam i jestem zmęczona no i piersi tez mi nabrzmiały i rosną dalej ![]() Imienia jeszcze nie wybraliśmy...na nastepnej wizycie jeszcze potwierdzimy córeczkę póki co zastanawiamy się nad: Mają, Martą, Lilianą, Jagodą |
|
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Paula, pomęczę Cię trochę , bo zapomniałam jeszcze o czymś Miałaś może takie (kurcze, jak to opisać ) delikatne skurcze macicy. Takie jak na okres, tylko lżejsze?
|
|
|
#3525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście mamy jeszcze czas...Kochana takiee okresowe bóle to dopiero niedawno mi się skończyły. To normalne, macica się rozciąga. Czasem coś Cię też zakłuje w środku, ale tym się też nie przejmuj. Zapisałaś się na wątek mamusiowy?? Super sprawa, można porozmawiać z dziewczynami na podobnym etapie ciąży i powymieniać się spostrzeżeniami, odczuciami
|
|
|
|
|
|
#3526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No właśnie dlatego czaję się na ten wątek, zaczęłam podczytywać, żeby być trochę na bieżąco i pewnie dołączę
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na kiedy masz tp? sprawdziałaś sobie w kalkulatorach internetowych?? Który teraz Ci tc leci? |
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbowałam poskładać w całość wszystko i chyba tylko taka jest opcja Wydaje mi się, że termin będzie albo na koniec stycznia, albo początek lutego i właśnie ten wątek zaczęłam podczytywać ![]() Zobaczymy co powie lekarz
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3531 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
Kiedyś, dawno temu się tu trochę udzielałam, ale w sumie krótko, bo dość szybko udało się zajść w ciążę (nawet jestem na liście spełnionych marzeń ). Potem już prawie nic nie pisałam, ale podczytuję Was i cieszy mnie każda wiadomość o nowej ciąży.A dziś jak przeczytałam, że Mezaga zaciążyła to aż musiałam napisać - ogromne, ogromne gratulacje!!! Pamiętam, że bardzo długo się starałaś i strasznie się cieszę, że Ci się udało Pozostałym dziewczynom też gratuluję To przy okazji, skoro już tu piszę, to pochwalę się, że mój synek Sebuś (niedawno skończył roczek) też będzie miał rodzeństwo Jestem w 11tc. Nie staraliśmy się jakoś specjalnie, udało się całkiem przypadkiem (taka niespodzianka ), ale bardzo się cieszymy, poza tym ja uwielbiam być w ciąży
|
|
|
|
|
#3532 |
|
Raczkowanie
|
mezaga po pierwsze to moje graaatulacje!!
![]() super czytac, że komus się udalo. Ale napisalam bo chcialam wiedziec o jakich witaminach piszesz? co to za cudowne witaminki, ktore tak pomagaja??
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Mezaga i Cherubinko moje gratulacje
moja kuzynka też jakieś witaminy brała,i nie dość że schudla to po 5 latach starań zaszła w ciążę
|
|
#3534 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A, B C, E, MACA, androwit, żeń szeń, L-carnityna. Brane przez 3 miesiace.
|
|
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Moje GRATULACJE!!!Wiedziałam,ż e się doczekasz,wiedziałam Cherubinko tak się cieszę!O mezaga wiedziałam już od jakiegos czasu i GRATULUJE jeszcze raz! ![]() To i ja się pochwalę,że będziemy mieli SYNKA! A Lili braciszka
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
hej hej
![]() Ależ tu się pięknie zrobiło ![]() Mezaga, cherubinka gratuluję Widzę, że sporo "starych" dziewczyn się pokazało, miło znajome nicki zobaczyć... ![]() Nawet Edzia zajrzała - co u Ciebie Kochana? Malin30 pamiętam, że za Twoich "rządów" dołączyłam do Was... Paulinko jak się czujesz? Dolegliwości ciążowe obecne? Pracujesz?Trzymam kciuki za wszystkie spokojne ciąże i oczywiście za szybkie zafasolkowanie staraczek ![]() Moje dzieciaczki akurat chorują, chwilowo hurtem, ale mam nadzieję, że to przejściowe - dotąd nie chorowały wcale...
Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2013-06-07 o 15:44 |
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to od poniedziałku już będę na L4 Oj bidulki |
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc kochane! witamy ! u nas 16 tydz leci ..zagladam do was a tu takie wiesci!!!!
mezaga, cherubinka wieeeelkie gratki dla was jak fajnie ze sie udalo,czyli trzeba wierzyc! ostatnio dawno nie zagladalam,niedawno naprawilam w laptopie klawiaturke dopiero zaczynam byc mobilna ale i czas przy lence ucieka za miesiac konczy 2 latkajest juz taka duza i slodka a teraz czekamy na usg polowkowe zeby poznac plec kolejnego bobaska niecierpliwic sie zaczynam chociaz przyznam ze tez czas szybko leci juz z 1 dzidzi![]() poza tym czuje sie juz dobrze ,bo przyznam ze w 1 trymestrze chodzilam zaspana ,mdlilo mnie,teraz jest ok ...z lenka nie mialam zadnych dolegliwosc ..moze tym razem bedzie synek/ pozdrawiam was serdecznie!dra,nadia pamietam o was i mocno sciskam **
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Aga, Cherubinka cudowne wiadomości
Gratuluje Wam bardzo serdecznie, trzymajcie się zdrowo i rosnijcie ![]() Rinco Tobie również gratuluje ![]() Paula, Jola super brzuszki ![]() Malinka jak zdrowko? Znasz już płeć? |
|
|
|
|
#3540 |
|
Wtajemniczenie
|
czuje sie swietnie chociaz wynik tsh mam zawyzony bo 3.66 i jeszcze nie dostalam lekow bo wizyte mam 17 go i musze powtorzyc wynik a od telefonu do endo troche minelo i sie z deczka martwie ale jestem dobrej mysli,plci jeszcze nie znam a twoi chlopcy jak?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:34.

..Tyle czekalyscie,az trudno w to uwierzyc ..jestem w szoku....

)

wielkie gratulacje oby Wasze pozytywne fluidki krążyły między nami i pomogły nam w oczekiwaniach na II kreseczki 

pewnie w weekend dostanę @
co to za cudowne witaminki, ktore tak pomagaja??

**