|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 1 wątku na odchowalni ?
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.1 - Witamy na odchowalni |
|
10 | 23,26% |
| Wszystkie już dzieciaczki mamy, więc dzielimy się radami. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
2 | 4,65% |
| Wszystkie maluszki są już z nami, zmagania z trudami wychowania rozpoczynamy. |
|
2 | 4,65% |
| Pierwszy uśmiech, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
24 | 55,81% |
| Czasem pawik, duża kupa - nasze dzieci wyszły z brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.1 |
|
5 | 11,63% |
| Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
wolałabym żeby było tak, że jeśli potrzebuję to dzwonię i ona wtedy przychodzi mi pomóc Chociaż nie powiem, w końcu pokazał mi ktoś porządnie jak pępek pielęgnować bo trochę się dygałam tak samo paszki No a że budzi, to akurat pech, że dziecko spało ale musiała je obejrzeć Anka trzymamy robię sobie obiad, Bartek zaczyna kwęczeć, oby dał mi jeszcze z 10 minut
|
|
|
|
|
#2222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o nakładki to nie rozumiem dlaczego zabroniła wielu kobietom to pomaga Ash kochana Ty podawałaś linka do artykułów o karmieniu piersią prawda? Świetne były, mogłabyś jeszcze raz podać?? Myślę, że warto je dodać na pierwszą stronę, przydają się świeżo upieczonym mamusiom, mnie wiele rozjaśniły |
|
|
|
|
#2224 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
3 szklanki mąki kostka margaryny Kasi 2 łyżki śmietany 18% 2 żółtka i 1 całe jajko 1,5 łyżeczki proszku niepełna szklanka cukru łyżeczka cukru waniliowego Ciasto się bardzo klei i takie ma być rozdziel sobie na pół i rozwałkuj na papierze, bo tak najłatwiej Najpierw jedna warstwą wyłóż blachę i ponakłuwaj i upiecz na 200 stopni (tak, żeby się zarumienił spód). Potem nałoż jabłka, takie ze słoika domowe są najlepsze (nigdy nie robiłam ze świeżymi tej szarlotki) i przerzuć ciasto (możesz posypać też cynamonem jabłka wcześniej) porób znowu dziurki widelcem i piecz ok 30 minut aż góra się zarumieni. Ja zawsze sprawdzam ciasto patyczkiem jak wystygnie posyp cukrem pudrem.Ta szarlotka jest bardzo delikatna, rozpada się w rękach i jest pyyyyyszna ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- kciuki !
|
|
|
#2225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo to nigdy nic nie wiadomoa czemu zabroniła używać nakładek ? ![]() ja właśnie zaczęłam ich używać przynajmniej Młody nie zachłystuje się mlekiem, które wypływa z cycków mega strumieniem jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
potrzebujesz tylko skierowanie od pediatry
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2228 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po ktg i badaniu
![]() Po ktg pięlegniarki zachwycone, że piękne skurcze, że coś z tego będzie i, że jak mnie nic nie boli to będę mieć bezbolesny poród. Taaaa Potem gin mnie zbadał i rozwarcie na luźny palec, szyjka niezgładzona, młody wysoko i nic się nie zapowiada ![]() Także dzisiejsze kino i jutrzejszy tort pozostają aktualne
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
A i cały czas się zastanawiam czy nie przesadzam ze smoczkiem..
Ogólnie to wygląda tak - Wojtek się budzi, zmiana pieluchy, czyszczenie pępka, potem cyco w buzie.. Zasypia, ale go obijam, trochę się rozbudza- jak się rozbudzi całkiem to kłade go na brzuszek na jakies 2 minuty, bo więcej to już jest ryk, kłade go na kolana, że sobie tak siedzi, i czekam aż zaczyna ziewać.. Jak ziewnie to wkładam go do łóżeczka owijam w kocyk, zasadzam smoczka i idzie spać.. I teraz nie wiem bo on bez smoczka nie jest w stanie za bardzo zasnąć.. inna opcja to zasniecie na cycku.. ale to wydaje mi się jeszcze gorsze.. nie lubi byc noszony, tarmoszony, gruchany, po prostu zawinięty w koc i smok w buzi..jak mu wypadnie jest rozpacz.. i wszedzie jest napisane zeby nie nadużywać smoczka bo coś tam... no ale co ja mam innego robić?? jak on najbardziej na świecie poza sspaniem lubi ciumkać?? Próbowałam go też zmęczyć zeby go dłużej przetrzymac bawiac się, ale własnie wtedy to się tak nabuzuje ze i smoczek potem zbyt wiele nie pomaga, nie możę się uspokoic od wrażen i zasnąć.. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
zeby wszystko bylo dobrze!!---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2230 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
oby wszystko było dobrze
|
|
#2231 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2232 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 20
Cytat:
Cytat:
Wlaczylam Sofii karuzele, chyba jej sie podoba ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
Hej, dziewczyny przedwczoraj odstawiłam na próbę herbatkę dla karmiących i wczoraj i dzisiaj Kuba ma dużo mniejsze problemy z gazami, prawie wcale, więc mamy które skarżą sie na brzuszek, może spróbujcie i to też u was podziała. Zacznę ja pic znowu po 3 miesiącu
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2235 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V
Cytat:
ooo to ja jestem chętna! wyślę maila na pw ![]() Cytat:
a ja myślałam, że to może pomóc bo tam koper jest ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
BYŁŁŁŁŁŁŁŁŁ UŚMIECH
![]() nawet nagrłam haha jak do niej gadam to cieszy papkę,no nie wierzę
|
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie ja tez tak myślałam, ale to ten koper robił mu widocznie takie rewolucje i zamieszanie, ze się prężył i płakał, gadałam o tym z położna i mówiła ze właśnie tak moze byc
![]() no ale mam nadzieje, ze erio znalazłam zródło problemu i juz bedzie ok ![]() wczoraj nażarłam sie ciastek z masa kajmakowa i mały ma znowu wysypkę
|
|
#2238 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Stosowanie nakładek może doprowadzić do zaburzeń prawidłowego odruchu ssania. Odradzała też smoczki.
|
|
#2239 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przemywam przegotowaną wodą. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja właśnie siedzę i piję "gluty" z siemienia lnianego. Zalecano wam taką wizytę? Nam nikt nic nie mówił, w szpitalu coś badali.
|
|
#2240 |
|
siedzę i myślę
|
o kurde w lidlu są czereśnie
Pisałyście kiedyś o Delicolu... na co on jest?
|
#2241 |
|
Zakorzenienie
|
Na nietolerancję laktozy.
|
#2242 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czeka
Cytat:
no nic, najpierw sprobuje tak jak wczesniej pisalam, jak nic to nie da to odstawie herbatke.... To o co chodzi z tym koprem?? Pomaga czy szkodzi?? Cytat:
aaa, to jednak zacmienie ![]() One sa rzeczywiscie fajne. Jenny mozesz wrzucic ten link na 1 strone? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To samo ze smoczkiem. Mi powiedziano, ze lepiej sie wstrzymac do 6t.z. My zaczelismy.uzywac jak Sofia miala 3 tyg i zaczely sie jej problemy z brzuszkiem. Wydaje mi sie, ze skoro przynosi to ulge obolalemu dziecku to nalezy ten smoczek dac i juz. Malenstea nasze musza ssac ok 16h na dobe, taka maja potrzebe, tym bardziej jak cos je boli. Mam nadzieje,ze z czasem smoczek bedzie mniej potrzebny. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#2243 | |
|
siedzę i myślę
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Cytat:
|
|
#2244 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Połowa maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie
Cytat:
![]() a co do nakładek sa sytuacje kiedy się bardzo przydają i sa sposobem na uratowanie kp, np płaskie brodawki, a smoczek, ja tez nie chciałam dawać, ale potrafi uspokoić małego więc po co go katować, a i tak po chwili wypluwa, a jak nie chce to mocno zaciska usta i śmiać mi sie z niego wtedy chce :P zaczęłam dawać kiedy miał 3 tygodnie, a cycka dalej ciągnie z uśmiechem
|
|
|
#2245 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dostrzeganie najmniejszych zmian w rozwoju maluszków to najpiękniejsza rzecz na świecie, nooooo ![]() możemy czereśnie przy kp? Cytat:
Cytat:
1. widziałam Twój post, w którym pisałaś, że na Sofię nie działa to kąpanie późne i miałam Ci odpisać, ale nie wyszło. W moim poście wydawało mi się, że mówiłam, że tak poleca położna, bo uważa że potem dzieciaczki dłużej śpią, nawet całą noc, ale zaznaczyłam w tym poście (chyba), że na Helusię to nie działa. Więc nie kąpiemy tak późno, najpóźniej o 21: 30, to też za późno myślisz? Mi się wydaje, że ona ma taki rytm z brzuszka jeszcze. Zawsze jak przed snem oglądaliśmy filmy z mężem, między 22 a 24 to była zawsze rozbudzona i kopała, aż miło...nie wiem nie wiem. Jest też plus tej sytuacji, bo od dłuższego czasu, po tym karmieniu ok 23 jak już zaśnie to budzi się jak tatuś wstaje do pracy czyli o 5, a potem sobie jeszcze śpimy z przerwą na jedno karmienie do 11, więc niech sobie już tak ma, że późno chodzi spać. Tylko to marudzenie, ta niemożność wbicia się w fazę snu jest męczaca dla mnie. Zazwyczaj wtedy chcę nadrobić wizaż Teraz już jej staram się nie nosić, tzn nie usypiać na rękach, bo nie chcę jej krzywdy zrobić. uczę ją zasypiania na łóżku, klepię po pleckach albo nieustannie przez 30 min głaszczę po główce udając suszarkę 2, 3 dzięki ![]() Cytat:
![]() u mnie położna była 3 x, dziwna ta Twoja- zadzwoń Cytat:
Cytat:
Cytat:
Helen też dużo ciumka swojego Cytat:
Cytat:
pięknie!Cytat:
wczoraj zasadziłam kanapkę z serem żółtym i dużą ilością masła i dziś mi Helen podziękowała ![]() Sylviae - Wy macie problem z tolerancją laktozy czy skazę białkową?
|
|
#2246 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a Helenka reaguje wysypką, czy ma jakieś inne wspaniałe objawy ?
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-06-07 o 14:39 |
|
|
|
|
#2247 |
|
Zadomowienie
|
u nas to raczej nietolerancja laktozy. wysypki nie ma, ale po nabiale bardziej niż zwykle się pręży i zagazowana jak 150
|
#2248 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę Moja ostatnio tez przybrała 700 gram w 2 tyg a teraz tylko 200 I wizytujemy razem![]() Cytat:
Dziecko ma spać, tylko co jak nie??![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie dziś na obiad kalafiorowa i pierogi z truskawkami, na podwieczorek koktajl truskawkowy i mam jeszcze truskawki na jutro Mała nie chce wychodzić bo jej truskawki smakują
|
|
#2249 | |
|
Zakorzenienie
|
tak, musimy skontrolować słuch po antybiotykach
Cytat:
pestkowych nie można, więc i czereśnie raczej odpadają |
|
|
|
|
#2250 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz czas na kawkę,a potem gości... chyba skoczę z kumpelą na spacer,ładna pogoda jest
![]() dzwonili do mnie z mopsu..musze doniesc w pon jakies dokumenty.ale oby nie wydluzyli mi tego czasu czekania na becikowe ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
![]() a jakie sa..bezpestkowe ?wszystko,nawet banan ma pesteczki.. nosz do cholerki..niech ktos mi wyjasni
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

Oczywiście, że niefajna sytuacja jak przyjdzie położna i obudzi dziecko 
wolałabym żeby było tak, że jeśli potrzebuję to dzwonię i ona wtedy przychodzi mi pomóc
tak samo paszki

wielu kobietom to pomaga 
dostaję oksytocynę i normalnie leje się ze mnie, trzymaać kciuki za nas
bo to nigdy nic nie wiadomo

?