|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Rączki, nózki wypychamy- w brzuszku Mamy ubaw mamy. Mamusie XI-XII 2013. cz.IV |
|
6 | 9,68% |
| Rączki nózki wypychamy- niezły ubaw w brzuszkach mamy. Mamusie XI-XII 2013. czIV |
|
2 | 3,23% |
| Cyc ogromny, krągły brzuszek a w tym brzuszku jest maluszek. Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
21 | 33,87% |
| Urwisku malutki- rośnij duży i okrąglutki. Mamy XI-XII 2013 CZ.IV |
|
1 | 1,61% |
| Podskakuje lekko brzuszek bo się wierci w nim maluszek.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
7 | 11,29% |
| Coraz mocniejsze czujemy kopniaki, ale rozrabiaki te nasze dzieciaki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Już nie mogę wciągnąć brzuszka bo bym zgniotła maluszka .Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| JUz sie nie da wciagnać brzuszka , bo to domek jest maluszka.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
6 | 9,68% |
| Myślą nasze Kochane robaczki- dam Mamie kopniaczki.Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
0 | 0% |
| Mama biega ciągle siku, a smyk w brzuchu fiku-miku! Mamy XI-XII 2013. cz. IV |
|
17 | 27,42% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013. Cz. IV |
|
2 | 3,23% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
za jutrzejszą wizytę, na pewno wszystko będzie ok takie bóle to normalne, ale jutro podpytaj gina Cytat:
Cytat:
Haha nie mamy, mąż to zwala na mnie, bo on niby miał dla chłopca wybrać a ja dla dziewczynki. A i tak wszystkie propozycje ode mnie wyszły |
|||
|
|
|
#302 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. C
Cytat:
Myle się? Tylko to było jakiś czas temu już
|
|
#303 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja koleżanka jak przyszła do mnie pod koniec 3 miesiąca to mnie zatkało lekko, bo brzuch miała jakby to była końcówka 5 miesiąca. Ale teraz jej się zatrzymało i już nie rośnie tak szybko. To chyba u każdego inaczejMy z mężem też mamy canona Właśnie muszę niebawem przysiąść i posiedzieć nad nim, bo to nowy sprzęt i jakoś jeszcze nie miałam czasu, żeby się go "nauczyć". Cytat:
aksbarg, fajny brzusio Kabriela, daj znać czego się dowiedziałaś od lekarza! Oby to był fałszywy alarm! Dziewczyny, a tak z ciekawości zapytam - czy któraś z Was nie ma przewidzianego na wstępie osobnego pokoju dla dziecka? My mamy tylko 2 pokoje i planuję na początku wstawić łóżeczko do naszej sypialni +jakąś komodę jedną+ delikatnie ozdobić tam ścianę jakimiś literkami itp. Dopiero później, jak bąbel podrośnie to wtedy albo zamiana mieszkania na większe (jak życie pozwoli) albo rezygnacja z sypialni
06.12.2013 - Iga 20.06.2016 - Olek Edytowane przez Kociak85 Czas edycji: 2013-06-07 o 14:47 |
||
|
|
|
#304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chcemy kącik dla dziecka zrobić
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#305 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam czereśnie Super ze strony rodziców, że zabierają wszystkich A Tż niech nie fochuje tylko spędzi piękne wakacje razem z Wami Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bo u mojego TŻ-ta mamy całą górę dla siebie tam są 2 duże pokoje i jeden mniejszy więc jeden będzie nasz, drugi dziecka a trzeci póki co gościnny . Na początku zdecydowanie wolę maleństwo mieć pod ręką ![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
![]() Rodzice mi od razu mówili że to być może ostatnia okazja żebyśmy się wybrali wszyscy razem na wspólne wakacje TŻ nie ma co narzekać bo za noclegi za tydzień wyjdzie 280zł za osobę (to chyba nie tak dużo?). A jedzenie i cała reszta też w sumie drogo nie wyjdzie, bo przecież nie codziennie je się w restauracjach tylko można ugotować coś swojego albo grilla zrobić
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-06-07 o 14:55 |
||
|
|
|
#307 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawie wam fragment z dziennika ciąży mojego syneczka
Pisane dzisiaj Musiałam wytłumaczyć czym jest mieszkanka krakowska,bo jak dorośnie to pewnie juz jej nie będzie ![]() Wczoraj weszłam do sklepu po drożdżówkę, ale moje oczy podążyły w stronę lodówki, w której są sałatki rybne! Znów „przemówiła” do mnie sałatka śledziowa w śmietanie. Kupiłam sobie trochę i garść cukierków „Mieszanka Krakowska”, czyli galaretka w czekoladzie. Po przyjściu do pracy, wprost rzuciłam się na te śledzie. Były przepyszne, delektowałam się każdym kęsem. Po zjedzeniu zrobiłam sobie 10 sekundową przerwę i…zjadłam wszystkie cukierki czekoladowe! ![]() Ja to chyba w ciąży jestem! ![]() Kociak myślę,że kacik dla Dzidziusia na początek wystarczy.Tym bardziej,ze i tak będziesz chciała miec go najbliżej siebie,zwłaszcza w nocy.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#308 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paulina Z tych dwóch bardziej podoba mi się MAJKA ![]() a Laura i Liliana poszły w zapomnienie? To będzie dla nas też trudna decyzja Cytat:
|
||
|
|
|
#309 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny a kiedy najlepiej wybrac sie na usg na plec?ja we wtorek zaczne 17 tydz a w 13 tyg mialam genetyczne to tam za wiele nie powiedzieli tez tyle ze ok i przeziernosc 1.3 serce miarowe itd itp;/jak chodzilam prywatnie wiecej mi powiedziala jednak i teraz troche sie zamartwiam czy aby wszystko ok:/ bo z tego ich "wszystko wporzadku"to ja za wiele nie rozumialam;/ z tego co wiem zajeknela to tej co pisala na kapie ze zle widac na usg ze slaba wizualizacja ze wzglegu na aparat;/
|
#310 |
|
Zadomowienie
|
domii29, to i tak dobrze, że męża foch to tylko z powodu kasy itd. Moi rodzice co roku jeżdżą z moją siostrą i jej dziećmi i mężem na 2 tyg do Chorwacji pod przyczepę i namioty, ale mój małżonek to nawet nie chce słyszeć o wakacjach z teściami... Nie, żeby ich nie lubił czy coś, ale na wakacje to on woli ze mną tylko albo ze znajomymi i nie chce wakacji z rodzinką. A na pewno wyszłoby nas taniej to wszystko, no ale cóż. Muszę brać też jego zdanie pod uwagę. I dlatego tym roku cały lipiec mamy wolny a jeszcze nic nie wiemy czy gdzieś pojedziemy
|
#311 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie byłam pewna czy mi dodało bo miałam problem z internetem.Dzięki za komplementy Co do pokoju/kącika dla dziecka,my wynajmujemy mieszkanie i mamy otwarty plan aneks kuchenny połączony z "salonem" i z tego pomieszczenia przechodzi się do drugiego pokoju, nie łączą je żadne drzwi więc wygląda wszytko jak jedno wielkie pomieszczenie. Oprócz tego mamy małą sypialnię. No i nie mam pojęcia jak my to zorganizujemy.
|
|
#312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed połówkowym miałam iść jeszcze prywatnie dodatkowo, ale chyba wytrzymam jeszcze te 3 tygodnie. A po 20 tyg chcę sobie iść pooglądać dzidzię na 4D |
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Rybko ja też mam dziś silne bóle. Podobna lokalizacja. Nospa nie pomaga.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#314 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#315 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Tak sobie pomyślałam że może dołączę do mamuś listopadowych ![]() Wcześniej sie nie ujawniałam bo chyba bałam sie cieszyć.. wiecie ciąza zagrozona, szpital a później czekanie na werdykt lekarza. Teraz jest juz lepiej więc i ja optymistyczniej patrzę w przyszłość Pozdrawiamy was serdecznie! Magnolka i synuś
|
#316 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 20
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Hej Który to tydzień? |
|||
|
|
|
#317 |
|
Raczkowanie
|
Magnolia - witamy witamy i zapraszamy
![]() Ależ mi się humor poprawił... właśnie przyszła przesyłka ze spodniami w końcu znalazłam takie które mi pasowały to w sklepie kosztowały 180 zł... na szczęście udało mi się takie znaleźć na all za 35 zl będę miała w czym chodzić heheheMy dla maluszka przygotowujemy kącik. Zresztą ten sam kącik w którym ja pomieszkiwałam za młodu. Na jakiś czas starczy, a później będzie trzeba zacząć kombinować jakieś większe mieszkanie. Pożyjemy zobaczymy. Gratuluje udanych wizyt i kciuki za następne!! |
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że już wszystko w porządku, jak się czujesz i w którym tygodniu jesteś ?
|
|
|
|
|
#319 |
|
Rozeznanie
|
18 tydzień i 5 dzień
![]() Termin mam na 3 listopada chociaż w karcie ciazy wpisany jest 7, z kolei w karcie pacjenta 6 listopada. Nie mogli sie zdecydowac :P Trzymam się tej pierwszej daty bo pierwsze usg pokazywały taki a nie inny wiek ciazy. Teraz to już wiadomo że "klocek" nie trzyma się juz norm ![]() Czuje się już dobrze. Najgorsze chyba minęło. Chodze na kontrole i czekam na coraz lepsze wieści
Po czym poznać że to miłość? poznasz ją po tym ze nawet nie zauważysz, gdy cale twoje życie sie skończy a ona wciąż będzie przy tobie... Edytowane przez Magnolia_83 Czas edycji: 2013-06-07 o 16:20 |
|
|
|
#320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#321 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poluję też na jakieś używki na all. Ale rzeczywiście kiedy przyjdzie lato i czas sukienek.... Ale dzisiaj spokój na wątku,jakiś długi weekend czy co Gdzie wszystkie się pochowały
|
|
|
|
|
#324 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszczę twojej mamie talentu... ja zawsze muszę skracać nogawki... teraz też muszę ale malutko to może uda mi się samej coś zrobić :P A wpisywałaś na all nazwę modelu albo po prostu szukalaś pod hasłem "h&m"? |
|
|
|
|
#325 |
|
Rozeznanie
|
Co do ciuchów, to ja ostatnio na allegro zamówiłam sobie pewną sukienke. Kiedy ją zobaczyłam na żywo, to myslałam że padnę. Oczywiscie ze zgrozy
Gdyby nie fakt, że niewiele za nią dałam to bym chyba opluła monitor i tego biednego sympatycznego sprzedawce który sprzedawał te gnioty. Jak juz będę mogła normalnie wychodzić, to osobiscie przejde sie do sklepu i kupię sobie jakis namiot
|
#326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko ja mam problem z długością bo jestem wysoka.A jak już coś znajdę w swoim rozmiarze to króciutkie nogawki,wiesz woda w piwnicy Cytat:
Dużo mam rzeczy z All,zwłaszcza butów i jestem zadowolona.Sprawdzam dwa razy wymiary,komentarze i preferuję real fotki, a nie upiększone photoshopem "pięknie" wyglądające ułożone równiuteńko ciuszki.Albo te chińskie buble
|
||
|
|
|
#327 |
|
Wtajemniczenie
|
CZeść dziewczynki, opiszę zaraz wiztyę, dopiero teraz mam wolna chwile, gdyż jutro mam ślub cywilny i wieczorem jest impreza w domu więc przygotowania trwaja
![]() Więc okazało się że dziś miałam usg połówkowe(19tydz. 4 d), ponieważ moj lekarz idzie na urlop i wizyte miałabym dopiero za 6 tyg. I więc dziecię idealne waga całe 250 gram, ale niestety nie wiem ile ma cm, gdyż lekarz stwierdził ze trudno wymierzyć wszystko, posprawdzał główkę, kości na nożkach i cos jeszcze, wszystko w każdym razie na miejscu, serduszko bije, pęcherz i nerki też widziałam. Niestety nie wiem dalej KTO MIESZKA W BRZUCHU specjalnie dziecko się nie chowało, ja tam nie dopatrzyłam się zadnego penisa( tylko nie wiem czy dobrze patrzyłam i czy to było to miejsce" między nogami" a co do lekarza to powiedział ze narazie nie jest pewny i powie na następnej wizycie.Niestety mam i miałam już problemy z ciśnieniem i dziś na wizycie ciśnieniomierz wskazał 155/85, więc kolejny raz przekroczyłam normę i dostałam tabletki na obniżenie ciśnienia, i mam kontrolę za 3 tyg, żeby sprawdzić co z ciśnieniem, czyli 28.06 kolejna wizyta, ale pewnie bez usg bedzie, więc jeszcze 1,5 miesiąca będę żyła w nieświadomości. Teraz muszę nadrobić wasze posty ![]()
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Idzie raczek nieboraczek, raz dziewczynka, raz chłopaczek . Mamy XI-XII 2013. Cz
Nemosku nie konsultowałam. Boli od 8 rano mniej więcej. Niby ból jak przy rozciąganiu, ale 10 razy mocniej i uderzeniowo. Jeśli przez jakiś czas jeszcze nie przejdzie to chyba wybierzemy się na wycieczkę.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#329 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam super pomysł na spodnie ciążowe-bez wydawania 150 zł albo i więcej. Potrzebne są nasze jeansy, które możemy "poświęcić", ewentualnie kupić jakieś za grosze w sh. Do tego jakiś elastyczny materiał na pas, może być jakaś obcisła koszulka, której nie nosimy.
http://www.nattybydesign.com/2012/02...ternity-jeans/ http://shwinandshwin.blogspot.com/20...bellybaby.html http://seekatesew.com/stretchy-pocke...ants-tutorial/ Krawcowa za coś takiego nie wezmie dużo, a może znajdzie się ktoś z rodziny z maszyną do szycia? a tą panią i jej stylem w ciąży jestem zauroczona: http://diymaternity.com/category/clothing/
Baby on board TP 13. 11. 2013 http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r85d45jgoq.png Edytowane przez aksbarg Czas edycji: 2013-06-07 o 17:40 |
|
|
|
#330 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A to uparciuszek z Twojego dzidziusia że się nie chce ujawnić ale najważniejsze że dziecię zdrowe ![]() ![]() Kochana koniecznie po ślubie się pochwal i zdaj relację, a tymczasem 3mam kciuki za udaną imprezę i żeby wszystko poszło po Twojej myśli ![]() Aksbarg - dobry pomysł z Tymi spodniami Mam maszynę więc chyba sama spróbuję jakieś swoje spodnie przerobić w wolnej chwili
Edytowane przez Olenka_24 Czas edycji: 2013-06-07 o 17:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:42.

za jutrzejszą wizytę, na pewno wszystko będzie ok
Zdjęcie robione 17. 05, więc trochę już minęło. Nie mam na razie aparatu aby zrobić bardziej aktualne ale brzusio jest już większy. 
Myle się? Tylko to było jakiś czas temu już
a jeszcze każdy mówi, że mam ogromny brzuch jak na ten miesiąc i czy tam przypadkiem bliźniaków nie ma
jedyna jestem co fotografuje canonem 
Ślub 25.08.2012 

A Tż niech nie fochuje tylko spędzi piękne wakacje razem z Wami